|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Dziewczyny a czy jakis serek topiony taki dukanowy to jest???
|
#4922 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Topiony nie, ale ser żółty Piórko możemy jeść
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje chudzinki
Podczytuję was regularnie wciąż z nadwyżką której nie mam motywacji zrzucić (+3kg z utraconych 9kg). Mój 4,5 letni związek sypie się na łeb na szyje i nic już nie mogę zrobić mogę tylko czekać dlatego dieta też musi poczekac bo różnie teraz z moim apetytem a nie będę wyrzucać jedzenia bo zostałam bez pracy
|
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie niestety też gruszka;( wszystko idzie w nogi, tyłek i biodra;/ i wkurza mnie to, bo żadnych spodni nie moge kupić bo wszystkie wyglądają źle, albo się przecierają w nogawkach przez zbyd obfite uda;(
|
|
|
|
#4925 | |
|
Raczkowanie
|
Uff ale sie naczytalam, galopujecie dziewczyny oj galopujecie.
Cory marnotrwane witam, cory trwajace rowniez uklonem darze Magdaleno, co do mojej zupy to ona taka jest 'na oko' i na smak jesli chodzi o ilosc wszystkich skladnikow. A dawalam tak ( na taki sredni gar): ok 3 marchewy pociupane jak leci, bo to zupka 'ciupana' ![]() 1 srednia cebula 2 selery naciowe 2 zabki czosnku 2 kartofele takie wieksze 2 lyzki pure pomidorowego (koncentrat) ok 2 litry bulionu warzywnego ok 400-500 g pomidorow z puszki (krojonych) 300-400 g fasolki (najlepiej takiej malej, jak jej tam cannellini moze byc z puszki) pare garsci polamanego spagetti kapusta wloska Warzywa wrzucic na patelnie z odrobina oliwy na ok 5 min Przerzucic do gara, dodac koncentrat, pomidory, zalac bulionem. Zagotowac, zmiejszyc ogien i gotowac pod przykryciem ok 10 min. Dodac makaron i fasolke, gotowac ok 10-12 min a na ostatnie 3 min dodac kapuste. Przyprawiam sola, pieprzem i bazylia. Musi byc taka ostrzejsza Czasem zaprawialam sobie pokrojana w drobra kostke i wczesniej na szybki przyrumieniona wieprzowina (lub wolowina). Zupa ma byc gesta i tresciwa Po usunieciu wiadomych skladnikow, moze byc i na dukanie ![]() A ja dzis jakos nie mam apetytu. Mialam isc trybem 3/3 ale musze robic 5/5 bo w przyszlym tyg jestem na wyjezdzie przez 3 dni i wypadlyby mi akrat dni proteinowe. Aby tego uniknac zrobie 5/5, bede przynajmniej mogla zjesc warzywa. Ciezko tak na wyjezdzie rekreacyjnym zamawiac w restauracji tylko piers kurakowa Z salatka jeszcze jakos przejdzie---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|
#4926 | |||
|
Zadomowienie
|
dziękuję!Cytat:
Bardzo dobry plan i może ja też co nieco od Ciebie zgapię choć teraz jak się w chlebku rozsmakowałam to trudno będzie.... no i ten ruch...kiepsko u mnie z tym niestety Też chciałabym jeszcze się z 10 kg pozbyć, ale z 6-7 też bym się cieszyła ![]() o to chiałam napisać, tylko mnie koleżanka ubiegła Dodam tylko dla niewtajemniczonych, ze ser Piórko można dostać w Realu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No dzisiejszy dzień całkiem oki Na razie mnie do słodyczy nie ciągnie, ale mam zamiar sobie dukanowy serniczek upiec to będzie na kilka dni Mam nadzieję, że jutro na wadze mniej będzie ![]()
|
|||
|
|
|
#4927 |
|
Raczkowanie
|
<No dzisiejszy dzień całkiem oki
Na razie mnie do słodyczy nie ciągnie, ale mam zamiar sobie dukanowy serniczek upiec to będzie na kilka dni Mam nadzieję, że jutro na wadze mniej będzie ![]() >na bank bedzie mniej ![]() A ja tez wlasnie przegladam wypieki. Moze nie tyle dlatego, ze mi brakuje, tylko chcialabym jakos urozmaicic to moje menue ![]() Ahh chyba chlebek zaczynie. W sumie taka kromeczka z lososiem wedzonym bylaby milym akcentem porannym...
|
|
#4928 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sreberko
![]() Cytat:
Cytat:
6-7kg może też mi wystarczy, ale to się okaże w trakcie ![]() Z ruchem tez u mnie kiepsko, ale muszę się zmobilizować A co do chlebka to gdyby nie tak długa obecność poza domem w ciągu dnia to pewnie spróbowałabym całkiem go odstawić na jakiś czas ![]() Moje dzisiejsze menu: bułka otrębowa+2 parówki z szynki (wiem, fefefe ) + jajko na miękkopół makreli małe udko pieczone + trochę gotowanego mięsa z kury serek wiejski z zieloną cebulką 2 duże kawy z mlekiem, 3 herbaty owocowe, 0,5l wody Dzisiaj może jajko jeszcze zjem i kubek mleka wypiję, ale to się zaraz okaże
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-01-09 o 21:11 |
||
|
|
|
#4930 |
|
Raczkowanie
|
Witam
dziś po dwóch dniach fazy I weszłam na wage a tam: 61,9 Nie wiem ile ważyłam dokładnie przed rozpoczęciem diety, ale myśle, ,że coś koło 63;Dtakże, tym miłym akcentem zaczynam dzień i życze Wam udanego dnia;* |
|
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
HA!! dzisiaj spadek 0,9 kg
|
|
|
|
#4932 |
|
Raczkowanie
|
hej hej
zazdorszcze spadkow ja dzis nie weszlam na wage zeby sie nie dolowac po ostatnich zwyzkach... chyba mi miesnie rosna :Pale za to sie zmierzylam i mam -3cm na udzie i -2 cm w pasie to juz cos :Pczy u was tez jest snieg?? ja az oczom nie wierze,ze bialo na dworzu :P
|
#4933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda co najmniej moje 3 kilo ma Pani Ani na sumieniu, bo jej ciasta do dietetycznych nie należą (a przynajmniej te, które lubię najbardziej), ale warto - w smaku są genialne Zresztą jeszcze nie trafiłam u niej na potrawę, która by mi nie wyszła i nie smakowała... wszystko pyszne. Cytat:
![]() Karma - jeśli teraz zła, to za chwilę się odwróci na dobra stronę. Byle przeczekać Yolanda ![]() Kurcze, takie wpisy motywują Mi się problem stypy rozwiązał, bo rodzina przyjezdna chce od razu po pogrzebie wracać, więc obiad będzie w domu i dla 5 osób, więc teściowa obiecała nadziewanego kuraka zrobić, a to mogę zjeść. Oficjalnie zaczęłam więc dzisiaj 1 dzień I fazy 1 podejścia do Dukana Na śniadanie były protoplacki z serkiem homo i wędzonym łososiem, na drugie znowu to samo i wieśniak, na obiad łosoś w sosie jogurtowym, a nad kolacją się zastanawiam - zależy o której wrócę do domu. Na jutro już rozmrażają się piersi z kuraka, więc będę coś z nimi kombinowała. Z obserwacji dnia dzisiejszego: - robione wczoraj protoplacki smakują jak papier, ewidentnie trzeba je doprawiać... czymkolwiek ![]() - z podstawowej porcji otrąb wychodzi ich mało - mi wyszły 4 nieduże placki... - kawa ze słodzikiem jest paskudna... ale nie mam gdzie przechowywać mleka w pracy. Jak myślicie, mogę sobie kupić odtłuszczone w proszku, czy to raczej od następnej fazy? - książka 350 nowych przepisów Dukana jest fajna, nawet bardzo fajna Właśnie wertuję w poszukiwaniu jutrzejszego obiadu i ślinię się na każdej stronie ![]() No, jakoś to będzie Modliszko u nas leje... mniej więcej od Świąt :/ |
||
|
|
|
#4934 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!! Czy u Was też taki obrzydliwie brzydki i zimy dzień? - pomijam post powyżej :P
Jak tam Wasze spadeczki i wytrwałość na diecie? Ja się po nowym roku zawzięłam w sobie i moja new dieta [bez słodyczy, fast foodów i alkoholu + mniejsze porcje] chyba wreszcie zaczęła działać, bo widzę efekty Miłego dnia życzę, ja osobiście idę się kłócić na zajęcia z moim promotorem ![]()
|
|
#4935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam Was serdecznie, podczytuje regularnie, ostro trzymam się III fazy, no i powiem wam że podczas jej stosowania spadło mi jeszcze 6kg Pozdrawiam Gorąco ps. Magdaleno nie przesadzaj z tymi zbędnymi kg, wyglądasz zjawiskowo, a te 10kg o których jeszcze marzysz, wogóle niepotrzebne Tobie |
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet jeśli osobno wcinam błonnik?
W książce jakoś tak niejasno jest to napisane, ze dzienna porcja to mają być te trzy łyżki, że myślałam, że mogę to sobie jakoś porozkładać... |
|
|
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
Sreberko - kochana rozstanie i brak pracy mogą zdołować, ale pamiętaj że po burzy zawsze przychodzi słońce, nie znam Cię osobiście ale powiem Ci tak jak kiedyś mi powiedziała przyjaciółka w chwili załamania "dwie ręce masz, zdrowie masz, dach nad głowa masz, rodziców masz ktorzy kochaja bezwarunkowo - to reszta przyjdzie" Powodzenia
|
#4938 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
Yolanda, moja muzo - supcio i trwaj dalej- ja chce sie wazyć co poniedziałek na czczo po porannej kapieli i mam nadzieje po uderzeniówce zobaczyć z - 3kg ;-) ale to sie okaże w poniedziałek
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() dziś tradycyjnie na śniadanie owsianka z cynamonem i olejkiem waniliowym słodzikiem, na drugie chyba łosoś z bieluchem odłtuszczonym (ma fajne b/t/w), na obiad kurak, a na kolacje się jeszcze zobaczy ![]() lece coś wszamać i do pracy miłego dnia i gratuluje kolejnych spadków |
|
|
|
#4941 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja po proto ponad -1 ![]() A gdyby nie późno wypite mleko i zjedzone 2 jajka to może byłoby -2 ![]() Cytat:
Możesz też zrobić bułkę w mikrofali albo upiec bułeczki w tosterze. Albo zrobić owsiankę Mleko w proszku od II fazy dopiero. Ono się rozpuści w kawie ? Polecam wołowinę z tej książki, taka krojona w kostkę, z sosem sojowym bodajże ![]() Cytat:
Gratuluję ! Dziękuję
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#4942 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i nie trzeba w lodówce trzymac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ej no cos taka pazerna z tymi kilosami...zostaw coś dla innych |
||||||
|
|
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
gdzies mi uknelo to info o tym serze. Musze sprobowac!!! Super, ze jest cos takiego! Smaczny? Kto jadl? Lapka w gore
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, one tak samo smakowały po upieczeniu - mocno papierowo - ale czego się spodziewać po jajku, otrębach i serku homo Dzisiaj poeksperymentuje z przyprawami, powinno być lepiej. Na owsiankę i w ogóle działania rano nie bardzo mam czas, bo wstaję i tak wcześnie, a do roboty mam kawał drogi. Zresztą śniadania Mąż robi, wiec jak mu przygotuję - tak jak upieczone wczoraj placki - to dostane papu, jak nie, to nie ![]() Nie wiem czy się rozpuści... w sumie chyba powinno Dzisiaj kawa ze słodzikiem...Przepisu na wołowinę już szukam Cytat:
Na prawdę nic mu się poza lodówką nie dzieje? Aha, znalazłam w Rossmanie cukierki - pastylki odświeżające - słodzone aspartamem. Kupiłam sobie pomarańcza-aloes i przyznam, że całkiem smaczne. Myślę, że bedą alternatywą dla ukochanych gum
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2012-01-10 o 10:59 |
||
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Ojtam, wystarczy dla wszystkich
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś wspominał o wołowinie
kupiłam kiedyś na Realu nie drogo i wyrzuciłam prawie 0,5kg bo nie dało sie zjeść mam taki zaufany osiedlowy sklepik mięsny i zawsze u nich kupuje. W prawdzie coś koło 28-30zł za kilo ale przynajmniej wiem, że nie wyrzuce od czasu do czasu mozna, bo tak to i tak przewazne kuraka sie je ![]() z przepisów na wołowine uwielbiam chyba najprostszy: nie pamiętam dokładnie jak on szedł, ale wieczorkiem znajde to wam podeśle ale mieloną wołowinę podduszam w wodzie tak jakos z 15-20 min, dodaje do tego słodką papryke (albo ostrą, ale ja wole ze słodką jednak), troche soli, pieprzu (z przyprawami mozna dowolnie kombinować) i jak sie już zrobi jasna to dodaje do tego serek wiejski i gotuje az do rozuszczenia serka robi się wołowina z sosem serowym. Mniami <3 no i prawie same proteinki w najlepszej postaci
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-10 o 11:07 |
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chlebek : >klik<
|
|
|
|
#4948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja postaram się na kuraku, a przede wszystkim rybach i rybopodobnych oprzeć.... wszystko co wyłazi z wody uwielbiam Cytat:
A powiedz mi jeszcze, czy wiesz może czy bez skrobii też się uda? Bo skrobia to chyba dopiero od II fazy? |
||
|
|
|
#4949 |
|
Raczkowanie
|
Jakie przyprawy używacie? Ja ostatnio zasmakowałam w indyjskiej masali - nadaje potrawom smaku. Taka dietowa różnorodność
|
|
#4950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oooo Pysia, ładnie posikałaś ;-))) uwielbiam bielucha light ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Dziewczyny a ja sie musze do czegoś przyznac ..... jakiś czas temu pytałam o serek topiony odtluszczony, ale chyba go nie ma, a napewno go nie wolno, ale ja co tam, przecież tłuszczu tez troszke potrzeba żeby sie cos slizgało po tych jelitach ;-) i zrobiłam tak: tzn. zrobiłam sobie zupke, ponieważ uwielbiam zupki, wziełam odtłuszczona kostke rosołową, wrzuciłam na 2l wody, do tego wwaliłam 1 serek topiony z lidla miał 27% tłuszczu ale na 2 l wody jak to sie rozejdzie na 5 talerzyków to wyjedzi mi 5,4 na talerz ;-))) do tego dodałam pokrojonego i podduszonego na wodzie kuraka, papryczke, pieprz i hmmmm.....mnimuś zupka jak mazrenie na cały tydzień jak wracam z pracy.....pewnie niektóre z Was mnie potepią ale trudno zupka dobra i ciepła i w gruncie rzeczy proteinowa
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

mogę tylko czekać
dlatego dieta też musi poczekac bo różnie teraz z moim apetytem a nie będę wyrzucać jedzenia bo zostałam bez pracy
mam 119cm w biodrach
konkretnie mam największy problem z dolnymi partiami, jestem raczej typową gruszką 
dziękuję!

Na razie mnie do słodyczy nie ciągnie, ale mam zamiar sobie dukanowy serniczek upiec to będzie na kilka dni 
>

Dzisiaj kawa ze słodzikiem...
mam taki zaufany osiedlowy sklepik mięsny i zawsze u nich kupuje. W prawdzie coś koło 28-30zł za kilo ale przynajmniej wiem, że nie wyrzuce