Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 16:50   #4921
foca
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Dziewczyny a czy jakis serek topiony taki dukanowy to jest???
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 16:58   #4922
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
Topiony nie, ale ser żółty Piórko możemy jeść
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:41   #4923
sreberko4
Zakorzenienie

Witajcie moje chudzinki
Podczytuję was regularnie wciąż z nadwyżką której nie mam motywacji zrzucić (+3kg z utraconych 9kg). Mój 4,5 letni związek sypie się na łeb na szyje i nic już nie mogę zrobić mogę tylko czekać dlatego dieta też musi poczekac bo różnie teraz z moim apetytem a nie będę wyrzucać jedzenia bo zostałam bez pracy
Stary 2012-01-09, 19:48   #4924
angelus122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
ja mam 7 par w które nie wchodze a dwie w które wchodze i to na biede mam 119cm w biodrach a w udzie 71cm konkretnie mam największy problem z dolnymi partiami, jestem raczej typową gruszką
ja właśnie niestety też gruszka;( wszystko idzie w nogi, tyłek i biodra;/ i wkurza mnie to, bo żadnych spodni nie moge kupić bo wszystkie wyglądają źle, albo się przecierają w nogawkach przez zbyd obfite uda;(
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:58   #4925
lukkija
Raczkowanie

Uff ale sie naczytalam, galopujecie dziewczyny oj galopujecie.
Cory marnotrwane witam, cory trwajace rowniez uklonem darze

Magdaleno, co do mojej zupy to ona taka jest 'na oko' i na smak jesli chodzi o ilosc wszystkich skladnikow. A dawalam tak ( na taki sredni gar):
ok 3 marchewy pociupane jak leci, bo to zupka 'ciupana'
1 srednia cebula
2 selery naciowe
2 zabki czosnku
2 kartofele takie wieksze
2 lyzki pure pomidorowego (koncentrat)
ok 2 litry bulionu warzywnego
ok 400-500 g pomidorow z puszki (krojonych)
300-400 g fasolki (najlepiej takiej malej, jak jej tam cannellini moze byc z puszki)
pare garsci polamanego spagetti
kapusta wloska
Warzywa wrzucic na patelnie z odrobina oliwy na ok 5 min
Przerzucic do gara, dodac koncentrat, pomidory, zalac bulionem. Zagotowac, zmiejszyc ogien i gotowac pod przykryciem ok 10 min. Dodac makaron i fasolke, gotowac ok 10-12 min a na ostatnie 3 min dodac kapuste. Przyprawiam sola, pieprzem i bazylia. Musi byc taka ostrzejsza Czasem zaprawialam sobie pokrojana w drobra kostke i wczesniej na szybki przyrumieniona wieprzowina (lub wolowina). Zupa ma byc gesta i tresciwa
Po usunieciu wiadomych skladnikow, moze byc i na dukanie

A ja dzis jakos nie mam apetytu. Mialam isc trybem 3/3 ale musze robic 5/5 bo w przyszlym tyg jestem na wyjezdzie przez 3 dni i wypadlyby mi akrat dni proteinowe. Aby tego uniknac zrobie 5/5, bede przynajmniej mogla zjesc warzywa. Ciezko tak na wyjezdzie rekreacyjnym zamawiac w restauracji tylko piers kurakowa Z salatka jeszcze jakos przejdzie

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Witajcie moje chudzinki
Podczytuję was regularnie wciąż z nadwyżką której nie mam motywacji zrzucić (+3kg z utraconych 9kg). Mój 4,5 letni związek sypie się na łeb na szyje i nic już nie mogę zrobić mogę tylko czekać dlatego dieta też musi poczekac bo różnie teraz z moim apetytem a nie będę wyrzucać jedzenia bo zostałam bez pracy
Ohh ale teraz to juz tylko moze byc lepiej! W sprawie pracy pocieszyc nie moge, bo wiec, ze to czesto ruletka. Jesli chodzi o zwiazki, oj! ze mnie to jest istny weteran rozstaniowy!
Bedzie:63
A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek
lukkija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:36   #4926
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Yolanda - zdjęcia rewelacja
dziękuję!
Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Moje postanowienia to:
1. Pieczywo 3 razy w tygodniu-wtedy, gdy jestem poza domem bardzo długo.
2. Max 2 razy w tyg uczty lub posiłki skrobiowe.
3. Owoce 6 razy w tygodniu.
4. Jeden dzień proto-u mnie od początku III jest to poniedziałek. Wiem, że nie powinno się tego dnia zmieniać, ale uzalezniam to od planu zajęć w przyszłym semestrze.
5. Warzywa 6 dni w tygodniu.
6. Jedzenie konkretnych posiłków, a nie podjadanie po plasterku wędliny, czy pomidorków koktajlowych w ciągu dnia
7. Koniec ze słodyczami (tymi dukanowymi ma się rozumieć, bo reszta i tak zabroniona ). W chwilach słabości, czyt. stres lub @, może być jakieś odstępstwo (w sensie dukanowe ciasto, nutella czy coś).
8. Ruch ! Najpóźniej od lutego, a jak dam radę to już teraz (powtarzam to od początku diety, wiem ale teraz mam silna motywację).

Daje sobie czas do końca kwietnia, najpóźniej do końca czerwca, czyli średnio 2-3,5kg spadku miesięcznie. Oczywiście nie będę miała nic przeciwko, jeśli się uda szybciej

Co sądzicie ?
Bardzo dobry plan i może ja też co nieco od Ciebie zgapię choć teraz jak się w chlebku rozsmakowałam to trudno będzie.... no i ten ruch...kiepsko u mnie z tym niestety Też chciałabym jeszcze się z 10 kg pozbyć, ale z 6-7 też bym się cieszyła

Cytat:
Cytat:
o to chiałam napisać, tylko mnie koleżanka ubiegła Dodam tylko dla niewtajemniczonych, ze ser Piórko można dostać w Realu
Cytat:
Mój 4,5 letni związek sypie się na łeb na szyje i nic już nie mogę zrobić mogę tylko czekać
Ojej, przykro mi
Cytat:
Napisane przez angelus122 Pokaż wiadomość
ja właśnie niestety też gruszka;( wszystko idzie w nogi, tyłek i biodra;/ i wkurza mnie to, bo żadnych spodni nie moge kupić bo wszystkie wyglądają źle, albo się przecierają w nogawkach przez zbyd obfite uda;(
Też miałam z tym problemy

No dzisiejszy dzień całkiem oki Na razie mnie do słodyczy nie ciągnie, ale mam zamiar sobie dukanowy serniczek upiec to będzie na kilka dni Mam nadzieję, że jutro na wadze mniej będzie

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:51   #4927
lukkija
Raczkowanie

<No dzisiejszy dzień całkiem oki Na razie mnie do słodyczy nie ciągnie, ale mam zamiar sobie dukanowy serniczek upiec to będzie na kilka dni Mam nadzieję, że jutro na wadze mniej będzie >

na bank bedzie mniej
A ja tez wlasnie przegladam wypieki. Moze nie tyle dlatego, ze mi brakuje, tylko chcialabym jakos urozmaicic to moje menue

Ahh chyba chlebek zaczynie. W sumie taka kromeczka z lososiem wedzonym bylaby milym akcentem porannym...
Bedzie:63
A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek
lukkija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:02   #4928
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Witajcie moje chudzinki
Głowa do góry, będzie lepiej.
Stary 2012-01-09, 21:10   #4929
magda_lena40
Zakorzenienie

Sreberko

Cytat:
Napisane przez lukkija Pokaż wiadomość
Magdaleno, co do mojej zupy to ona taka jest 'na oko' i na smak jesli chodzi o ilosc wszystkich skladnikow. A dawalam tak ( na taki sredni gar):
ok 3 marchewy pociupane jak leci, bo to zupka 'ciupana'
1 srednia cebula
2 selery naciowe
2 zabki czosnku
2 kartofele takie wieksze
2 lyzki pure pomidorowego (koncentrat)
ok 2 litry bulionu warzywnego
ok 400-500 g pomidorow z puszki (krojonych)
300-400 g fasolki (najlepiej takiej malej, jak jej tam cannellini moze byc z puszki)
pare garsci polamanego spagetti
kapusta wloska
Warzywa wrzucic na patelnie z odrobina oliwy na ok 5 min
Przerzucic do gara, dodac koncentrat, pomidory, zalac bulionem. Zagotowac, zmiejszyc ogien i gotowac pod przykryciem ok 10 min. Dodac makaron i fasolke, gotowac ok 10-12 min a na ostatnie 3 min dodac kapuste. Przyprawiam sola, pieprzem i bazylia. Musi byc taka ostrzejsza Czasem zaprawialam sobie pokrojana w drobra kostke i wczesniej na szybki przyrumieniona wieprzowina (lub wolowina). Zupa ma byc gesta i tresciwa
Po usunieciu wiadomych skladnikow, moze byc i na dukanie
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Bardzo dobry plan i może ja też co nieco od Ciebie zgapię choć teraz jak się w chlebku rozsmakowałam to trudno będzie.... no i ten ruch...kiepsko u mnie z tym niestety Też chciałabym jeszcze się z 10 kg pozbyć, ale z 6-7 też bym się cieszyła
W takim razie możemy razem walczyć 6-7kg może też mi wystarczy, ale to się okaże w trakcie
Z ruchem tez u mnie kiepsko, ale muszę się zmobilizować A co do chlebka to gdyby nie tak długa obecność poza domem w ciągu dnia to pewnie spróbowałabym całkiem go odstawić na jakiś czas

Moje dzisiejsze menu:
bułka otrębowa+2 parówki z szynki (wiem, fefefe ) + jajko na miękko
pół makreli
małe udko pieczone + trochę gotowanego mięsa z kury
serek wiejski z zieloną cebulką
2 duże kawy z mlekiem, 3 herbaty owocowe, 0,5l wody

Dzisiaj może jajko jeszcze zjem i kubek mleka wypiję, ale to się zaraz okaże

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2012-01-09 o 21:11
magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 07:13   #4930
angelus122
Raczkowanie

Witam
dziś po dwóch dniach fazy I weszłam na wage a tam: 61,9 Nie wiem ile ważyłam dokładnie przed rozpoczęciem diety, ale myśle, ,że coś koło 63;D

także, tym miłym akcentem zaczynam dzień i życze Wam udanego dnia;*
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 07:21   #4931
yolanda9
Zadomowienie

HA!! dzisiaj spadek 0,9 kg :brzyda l: Oby tak dalej!

Stary 2012-01-10, 08:24   #4932
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

hej hej
zazdorszcze spadkow ja dzis nie weszlam na wage zeby sie nie dolowac po ostatnich zwyzkach... chyba mi miesnie rosna :P
ale za to sie zmierzylam i mam -3cm na udzie i -2 cm w pasie to juz cos :P
czy u was tez jest snieg?? ja az oczom nie wierze,ze bialo na dworzu :P

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 08:36   #4933
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo
Właśnie nad tym przepisem się zastanawiałam, też czytam tego bloga
Będzie kiedyś na ucztowy obiad
Blog odkryłam coś z rok temu i absolutnie pokochałam
Co prawda co najmniej moje 3 kilo ma Pani Ani na sumieniu, bo jej ciasta do dietetycznych nie należą (a przynajmniej te, które lubię najbardziej), ale warto - w smaku są genialne
Zresztą jeszcze nie trafiłam u niej na potrawę, która by mi nie wyszła i nie smakowała... wszystko pyszne.

Cytat:
Cytat:
Witajcie moje chudzinki
Sreberko
Karma - jeśli teraz zła, to za chwilę się odwróci na dobra stronę. Byle przeczekać

Yolanda
Kurcze, takie wpisy motywują

Mi się problem stypy rozwiązał, bo rodzina przyjezdna chce od razu po pogrzebie wracać, więc obiad będzie w domu i dla 5 osób, więc teściowa obiecała nadziewanego kuraka zrobić, a to mogę zjeść.

Oficjalnie zaczęłam więc dzisiaj 1 dzień I fazy 1 podejścia do Dukana
Na śniadanie były protoplacki z serkiem homo i wędzonym łososiem, na drugie znowu to samo i wieśniak, na obiad łosoś w sosie jogurtowym, a nad kolacją się zastanawiam - zależy o której wrócę do domu.
Na jutro już rozmrażają się piersi z kuraka, więc będę coś z nimi kombinowała.

Z obserwacji dnia dzisiejszego:
- robione wczoraj protoplacki smakują jak papier, ewidentnie trzeba je doprawiać... czymkolwiek
- z podstawowej porcji otrąb wychodzi ich mało - mi wyszły 4 nieduże placki...
- kawa ze słodzikiem jest paskudna... ale nie mam gdzie przechowywać mleka w pracy. Jak myślicie, mogę sobie kupić odtłuszczone w proszku, czy to raczej od następnej fazy?
- książka 350 nowych przepisów Dukana jest fajna, nawet bardzo fajna Właśnie wertuję w poszukiwaniu jutrzejszego obiadu i ślinię się na każdej stronie

No, jakoś to będzie

Modliszko u nas leje... mniej więcej od Świąt :/

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 09:01   #4934
jolkah
Rozeznanie

Hej dziewczyny!! Czy u Was też taki obrzydliwie brzydki i zimy dzień? - pomijam post powyżej :P

Jak tam Wasze spadeczki i wytrwałość na diecie? Ja się po nowym roku zawzięłam w sobie i moja new dieta [bez słodyczy, fast foodów i alkoholu + mniejsze porcje] chyba wreszcie zaczęła działać, bo widzę efekty

Miłego dnia życzę, ja osobiście idę się kłócić na zajęcia z moim promotorem

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 09:02   #4935
1988anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Blog odkryłam coś z rok temu i absolutnie pokochałam
Co prawda co najmniej moje 3 kilo ma Pani Ani na sumieniu, bo jej ciasta do dietetycznych nie należą (a przynajmniej te, które lubię najbardziej), ale warto - w smaku są genialne
Zresztą jeszcze nie trafiłam u niej na potrawę, która by mi nie wyszła i nie smakowała... wszystko pyszne.

Sreberko
Karma - jeśli teraz zła, to za chwilę się odwróci na dobra stronę. Byle przeczekać

Yolanda
Kurcze, takie wpisy motywują

Mi się problem stypy rozwiązał, bo rodzina przyjezdna chce od razu po pogrzebie wracać, więc obiad będzie w domu i dla 5 osób, więc teściowa obiecała nadziewanego kuraka zrobić, a to mogę zjeść.

Oficjalnie zaczęłam więc dzisiaj 1 dzień I fazy 1 podejścia do Dukana
Na śniadanie były protoplacki z serkiem homo i wędzonym łososiem, na drugie znowu to samo i wieśniak, na obiad łosoś w sosie jogurtowym, a nad kolacją się zastanawiam - zależy o której wrócę do domu.
Na jutro już rozmrażają się piersi z kuraka, więc będę coś z nimi kombinowała.

- robione wczoraj protoplacki smakują jak papier, ewidentnie trzeba je doprawiać... czymkolwiek
- kawa ze słodzikiem jest paskudna... ale nie mam gdzie przechowywać mleka w pracy. Jak myślicie, mogę sobie kupić odtłuszczone w proszku, czy to raczej od następnej fazy?
- książka 350 nowych przepisów Dukana jest fajna, nawet bardzo fajna Właśnie wertuję w poszukiwaniu jutrzejszego obiadu i ślinię się na każdej stronie

No, jakoś to będzie

Modliszko u nas leje... mniej więcej od Świąt :/
porcję otrąb należy zjeść jednorazowo, czyli w jednym posiłku.
Witam Was serdecznie, podczytuje regularnie, ostro trzymam się III fazy, no i powiem wam że podczas jej stosowania spadło mi jeszcze 6kg
Pozdrawiam Gorąco
ps. Magdaleno nie przesadzaj z tymi zbędnymi kg, wyglądasz zjawiskowo, a te 10kg o których jeszcze marzysz, wogóle niepotrzebne Tobie
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 09:11   #4936
vea7
Zakorzenienie

Nawet jeśli osobno wcinam błonnik?
W książce jakoś tak niejasno jest to napisane, ze dzienna porcja to mają być te trzy łyżki, że myślałam, że mogę to sobie jakoś porozkładać...

WYMIENIĘ

Stary 2012-01-10, 09:12   #4937
foca
Raczkowanie

Sreberko - kochana rozstanie i brak pracy mogą zdołować, ale pamiętaj że po burzy zawsze przychodzi słońce, nie znam Cię osobiście ale powiem Ci tak jak kiedyś mi powiedziała przyjaciółka w chwili załamania "dwie ręce masz, zdrowie masz, dach nad głowa masz, rodziców masz ktorzy kochaja bezwarunkowo - to reszta przyjdzie" Powodzenia
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-10, 09:13   #4938
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez 1988anna Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie, podczytuje regularnie, ostro trzymam się III fazy, no i powiem wam że podczas jej stosowania spadło mi jeszcze 6kg
Pozdrawiam Gorąco
ps. Magdaleno nie przesadzaj z tymi zbędnymi kg, wyglądasz zjawiskowo, a te 10kg o których jeszcze marzysz, wogóle niepotrzebne Tobie
Zazdroszczę.
Stary 2012-01-10, 09:17   #4939
foca
Raczkowanie

Yolanda, moja muzo - supcio i trwaj dalej- ja chce sie wazyć co poniedziałek na czczo po porannej kapieli i mam nadzieje po uderzeniówce zobaczyć z - 3kg ;-) ale to sie okaże w poniedziałek
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-10, 10:17   #4940
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cześć Dziewczyny ja po pierwszym dniu na wadze mniej o 1,6kg wczoraj cały dzień sikałam mam zamiar to dziś powtórzyć
dziś tradycyjnie na śniadanie owsianka z cynamonem i olejkiem waniliowym słodzikiem, na drugie chyba łosoś z bieluchem odłtuszczonym (ma fajne b/t/w), na obiad kurak, a na kolacje się jeszcze zobaczy

lece coś wszamać i do pracy miłego dnia i gratuluje kolejnych spadków

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:17   #4941
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
HA!! dzisiaj spadek 0,9 kg :brzyda l: Oby tak dalej!

Ja po proto ponad -1
A gdyby nie późno wypite mleko i zjedzone 2 jajka to może byłoby -2

Cytat:

No, jakoś to będzie
Protoplacki lepsze są na świeżo, więc jak masz możliwość to zrób je zaraz przed jedzeniem Możesz też zrobić bułkę w mikrofali albo upiec bułeczki w tosterze. Albo zrobić owsiankę
Mleko w proszku od II fazy dopiero. Ono się rozpuści w kawie ?
Polecam wołowinę z tej książki, taka krojona w kostkę, z sosem sojowym bodajże

Cytat:
Pozdrawiam Gorąco
6 kg ?! Gratuluję !
Dziękuję ale trochę jeszcze chciałabym się pozbyć

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-10, 10:31   #4942
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
czy u was tez jest snieg?? ja az oczom nie wierze,ze bialo na dworzu :P
u mnie było przez chwile biało a teraz jest znow szaro i wilgotno
Cytat:
Ja do pracy kupuje mleko w tych małych pojemniczkach pakowane po 10 szt z łowicza. To jest mleczko light i ma 0,5 % tłuszczu i nie trzeba w lodówce trzymac
Cytat:
p
Jak to sie robi?? Swoją trzecia fazę dzieliłaś na trzy części i wprowadzałaś stopniowo produkty czy idziesz według książki? No i ile juz tej fazy za Toba a ile przed jeszcze?? Taki ciekawski ze mnie stwór
Cytat:
Yolanda, moja muzo - supcio i trwaj dalej- ja chce sie wazyć co poniedziałek na czczo po porannej kapieli i mam nadzieje po uderzeniówce zobaczyć z - 3kg ;-) ale to sie okaże w poniedziałek

Cytat:
Cześć Dziewczyny ja po pierwszym dniu na wadze mniej o 1,6kg wczoraj cały dzień sikałam mam zamiar to dziś powtórzyć

Cytat:

Ja po proto ponad -1
A gdyby nie późno wypite mleko i zjedzone 2 jajka to może byłoby -2
ej no cos taka pazerna z tymi kilosami...zostaw coś dla innych

Stary 2012-01-10, 10:37   #4943
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
gdzies mi uknelo to info o tym serze. Musze sprobowac!!! Super, ze jest cos takiego! Smaczny? Kto jadl? Lapka w gore

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:57   #4944
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Protoplacki lepsze są na świeżo, więc jak masz możliwość to zrób je zaraz przed jedzeniem Możesz też zrobić bułkę w mikrofali albo upiec bułeczki w tosterze. Albo zrobić owsiankę
Mleko w proszku od II fazy dopiero. Ono się rozpuści w kawie ?
Polecam wołowinę z tej książki, taka krojona w kostkę, z sosem sojowym bodajże
Mikrofali brak Musze poszukać jakiegoś przepisu na "chlebek" dukanowy, który uwzględnia piekarnik
Wiesz co, one tak samo smakowały po upieczeniu - mocno papierowo - ale czego się spodziewać po jajku, otrębach i serku homo Dzisiaj poeksperymentuje z przyprawami, powinno być lepiej. Na owsiankę i w ogóle działania rano nie bardzo mam czas, bo wstaję i tak wcześnie, a do roboty mam kawał drogi. Zresztą śniadania Mąż robi, wiec jak mu przygotuję - tak jak upieczone wczoraj placki - to dostane papu, jak nie, to nie
Nie wiem czy się rozpuści... w sumie chyba powinno Dzisiaj kawa ze słodzikiem...
Przepisu na wołowinę już szukam Tylko gdzie dobrą wołowinę kupić i nie zbankrutować?

Cytat:
Ja do pracy kupuje mleko w tych małych pojemniczkach pakowane po 10 szt z łowicza. To jest mleczko light i ma 0,5 % tłuszczu i nie trzeba w lodówce trzymac
O bardzo dobra wiadomość
Na prawdę nic mu się poza lodówką nie dzieje?

Aha, znalazłam w Rossmanie cukierki - pastylki odświeżające - słodzone aspartamem. Kupiłam sobie pomarańcza-aloes i przyznam, że całkiem smaczne. Myślę, że bedą alternatywą dla ukochanych gum

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2012-01-10 o 10:59
Stary 2012-01-10, 11:01   #4945
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
ej no cos taka pazerna z tymi kilosami...zostaw coś dla innych
Ojtam, wystarczy dla wszystkich

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-10, 11:01   #4946
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ktoś wspominał o wołowinie ja bardzo lubie, ale nie zawsze jest dobra kupiłam kiedyś na Realu nie drogo i wyrzuciłam prawie 0,5kg bo nie dało sie zjeść mam taki zaufany osiedlowy sklepik mięsny i zawsze u nich kupuje. W prawdzie coś koło 28-30zł za kilo ale przynajmniej wiem, że nie wyrzuce od czasu do czasu mozna, bo tak to i tak przewazne kuraka sie je

z przepisów na wołowine uwielbiam chyba najprostszy: nie pamiętam dokładnie jak on szedł, ale wieczorkiem znajde to wam podeśle ale mieloną wołowinę podduszam w wodzie tak jakos z 15-20 min, dodaje do tego słodką papryke (albo ostrą, ale ja wole ze słodką jednak), troche soli, pieprzu (z przyprawami mozna dowolnie kombinować) i jak sie już zrobi jasna to dodaje do tego serek wiejski i gotuje az do rozuszczenia serka robi się wołowina z sosem serowym. Mniami <3 no i prawie same proteinki w najlepszej postaci

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2012-01-10 o 11:07
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:04   #4947
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Mikrofali brak Musze poszukać jakiegoś przepisu na "chlebek" dukanowy, który uwzględnia piekarnik
Wiesz co, one tak samo smakowały po upieczeniu - mocno papierowo - ale czego się spodziewać po jajku, otrębach i serku homo Dzisiaj poeksperymentuje z przyprawami, powinno być lepiej. Na owsiankę i w ogóle działania rano nie bardzo mam czas, bo wstaję i tak wcześnie, a do roboty mam kawał drogi. Zresztą śniadania Mąż robi, wiec jak mu przygotuję - tak jak upieczone wczoraj placki - to dostane papu, jak nie, to nie
Nie wiem czy się rozpuści... w sumie chyba powinno Dzisiaj kawa ze słodzikiem...
Przepisu na wołowinę już szukam Tylko gdzie dobrą wołowinę kupić i nie zbankrutować?
Przyprawy koniecznie
Chlebek : >klik<

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-10, 11:27   #4948
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś wspominał o wołowinie ja bardzo lubie, ale nie zawsze jest dobra kupiłam kiedyś na Realu nie drogo i wyrzuciłam prawie 0,5kg bo nie dało sie zjeść mam taki zaufany osiedlowy sklepik mięsny i zawsze u nich kupuje. W prawdzie coś koło 28-30zł za kilo ale przynajmniej wiem, że nie wyrzuce od czasu do czasu mozna, bo tak to i tak przewazne kuraka sie je

z przepisów na wołowine uwielbiam chyba najprostszy: nie pamiętam dokładnie jak on szedł, ale wieczorkiem znajde to wam podeśle ale mieloną wołowinę podduszam w wodzie tak jakos z 15-20 min, dodaje do tego słodką papryke (albo ostrą, ale ja wole ze słodką jednak), troche soli, pieprzu (z przyprawami mozna dowolnie kombinować) i jak sie już zrobi jasna to dodaje do tego serek wiejski i gotuje az do rozuszczenia serka robi się wołowina z sosem serowym. Mniami <3 no i prawie same proteinki w najlepszej postaci
No właśnie, trafić dobra wołowinę to cud :/
Ja postaram się na kuraku, a przede wszystkim rybach i rybopodobnych oprzeć.... wszystko co wyłazi z wody uwielbiam

Cytat:
Przyprawy koniecznie
Chlebek : >klik<
Za chlebek normalnie Cię ozłocę
A powiedz mi jeszcze, czy wiesz może czy bez skrobii też się uda? Bo skrobia to chyba dopiero od II fazy?

WYMIENIĘ

Stary 2012-01-10, 11:28   #4949
eFkaS
Raczkowanie

Jakie przyprawy używacie? Ja ostatnio zasmakowałam w indyjskiej masali - nadaje potrawom smaku. Taka dietowa różnorodność
Stary 2012-01-10, 11:48   #4950
foca
Raczkowanie

Cytat:
dziś tradycyjnie na śniadanie owsianka z cynamonem i olejkiem waniliowym słodzikiem, na drugie chyba łosoś z bieluchem odłtuszczonym (ma fajne b/t/w), na obiad kurak, a na kolacje się jeszcze zobaczy

lece coś wszamać i do pracy miłego dnia i gratuluje kolejnych spadków

oooo Pysia, ładnie posikałaś ;-))) uwielbiam bielucha light

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Dziewczyny a ja sie musze do czegoś przyznac ..... jakiś czas temu pytałam o serek topiony odtluszczony, ale chyba go nie ma, a napewno go nie wolno, ale ja co tam, przecież tłuszczu tez troszke potrzeba żeby sie cos slizgało po tych jelitach ;-) i zrobiłam tak: tzn. zrobiłam sobie zupke, ponieważ uwielbiam zupki, wziełam odtłuszczona kostke rosołową, wrzuciłam na 2l wody, do tego wwaliłam 1 serek topiony z lidla miał 27% tłuszczu ale na 2 l wody jak to sie rozejdzie na 5 talerzyków to wyjedzi mi 5,4 na talerz ;-))) do tego dodałam pokrojonego i podduszonego na wodzie kuraka, papryczke, pieprz i hmmmm.....mnimuś zupka jak mazrenie na cały tydzień jak wracam z pracy.....pewnie niektóre z Was mnie potepią ale trudno zupka dobra i ciepła i w gruncie rzeczy proteinowa
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości