|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
dziękuję za słowa wsparcia pocieszające jest to,że moje dziecko jest mega dzielne i mega grzeczne, trochę się drapie,a poza tym ciągle się śmieje i nie daje więcej powodów oprócz AZS do smutku![]() Bella- zaczęło się od drobny,lekkich plam na ciele...takich suchych,a teraz wysypuje go w ten sposób, trwa to już jakieś 2,5 m-ca. Na początku pojawiał się syndrom "urywającego się ucha" tzn skóra pękała przy łączeniu ucha z główką.Czasem też nam się jeszcze tak zdarza. Zanetko-niestety nie wiem i póki co się nie dowiem co jest przyczyną.Moja dieta to tylko 20% szans,że od tego się to bierze. Reszta to wiele różnych składników które mogą uczulać,najgorsze są roztocza ![]() Jeszcze czekam do końca macierzyńskiego i chyba przejdę na butlę ![]() A jak dalej bedzie tak źle to pójdę do lekarza prywatnie ![]() Gratuluję obrotów i siadania u Waszych maluchów ![]() życzę miłego dnia ![]() ja jadę dziś na testy alergologiczne ze sobą,zobaczyć jak się to rozwija |
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
bry
ja w przelocie i na łasce męża i jego laptopa dziękujemy za kciuki Justynka Ty chcesz motywacji a dla mnie Twój wygląd jest motywacją No ale skoro chcesz to masz ![]() nie wolno Ci podjadać bo , gdybyś miała ochotę na małe grzeszki podczas diety to przypomnij sobie ,że . Ja trzymam za Ciebie . Jeśli wytrwasz na diecie to powiem Ci osobiście przy ![]() ![]()
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-10 o 10:24 |
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Zanka
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jednak kalafior jak pierdziała? to samo co przy kolce mozesz dac, espumisan np. Cytat:
Babonik to straszne jak wygląda Nikoś ![]() Zanetaa nawet nie wysoka cena żłobka. i to dofinansowanie. Czyli zupki dają sami, nie musisz dostarczać? ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić typowego dnia dziecka jak i opiekunki w żłobku. Jak to wygląda? ile pań jest/ na ile dzieci. Brunetka ja swojemu nos palcami przytykałam Bartessa podejrzewasz ze zaszłaś....za daleko?
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie zdecydowałam się na Hipp
Babonik a słyszałaś o czymś takim? http://www.biorezonans.com.pl/biorezonans.html |
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja tylko na chwilke, bo nie mam znowu czasu Wczoraj bylismy na bioderkach i nie musimy juz pieluchowac A dzisiaj ide ze sobą na usg tarczycy ![]() Postaram się później Was nadrobic... Cały czas mi chodzi po głowie Zanka ![]() |
|
|
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanko, bardzo mi przykro
Babonik biedny Nikos, ale Go zsypało, aż łzy cisna sie do oczu, ja to bym temu lekarzowi do doopy nakopaa, przecież Nikosi to swędzi, może pójdź po lekarza prywatnie ![]() trzymamy mocno ![]() a ja dzisiaj zaspałam do przedszkola i zamiast wstać 6. 30, to obudziłam sie o 7.50, juz sobie darowałam i Oli została w domu ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- jasne, napisz cos wiecej o sobie |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie! U nas noc średnio. Miałam coś pisać. Zapomniałam. A ! dzisiaj będę miec bardzo miłych gości ( DaKaro i Malwi Baboniku gwiazdko, kurczę, biedactwo... dziewczyny, a jak to jest z przedszkolami? Od jakiego wieku? i czy wszystkie są płatne ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3489 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Babonika strasznie ci współczuję. I Nikosiowi też. Musi go swędzieć
![]() Doczytałam o pękającej skórce na łączeniu ucho-główka...a wiesz, że Radek też to ma? Na jednym uszku. Już od dłuższego czasu. Ostatnio się zagoiło i wczoraj znowu pęknięcie i suchy placek.... Radek też takie czerwone plamy ma, ale niewielkie i tylko w okolicach skroni. Wcześniej na główce wyskakiwało i drapał się. Czyli wychodzi na to, że ma też mamy AZS ale łagodne. W niedzielę i wczoraj pofolgowałam sobie z jedzeniem i dzisiaj mamy efekty.... ![]() Cytat:
![]() Czekamy na więcej informacji o Tobie i Twoich dzieciaczkach Cytat:
Cycek w gębie i karmienie co dwie godziny. Ale byłam wściekła w nocy..... Wybaczam Radkowi bo rano dwie godziny dał pospać Cytat:
Cytat:
za wizytę.Cytat:
Iustyna teraz nie masz wyjścia! Po takiej motywacji kilogramy same zaczną lecieć w dół ![]() ![]() Cześć! Ostatnio coś mi się ciężko w wizaz wbić... Jak Wy się rozkręcacie to ja idę spać.... Od wczoraj Radziu zjada swoje nóżki Jak ja no to czekałam
|
|||||
|
|
|
#3490 | ||
|
Zadomowienie
|
bebilon HA2 przesle Ci na priv
Cytat:
Cytat:
U nas noc w miare spokojna pobudka o 24 i o 5.30 teraz poranna drzemka..... ![]() a pozatym dzien jak codzien oczywiscie maz zepsul mi humor swoja osoba od rana :/ eh...czuje ze to poczatek konca ![]() pozatym dostalam @ i mama podly humor zmykam ogarnac siebie i chalupe |
||
|
|
|
#3491 |
|
BAN stały
|
no tak troche sie obawiam, bo piersi mnie juz z półtora tygodnia bolą, a planowana miesiączka dopiero po jutrze. Moze to tylko hormony.
Rano zrobilam test ktory jest czujny na 2-3 dni przed miesiączką i wyszedl negatywny, wiec troche sie uspokoilam. A nie chcialabym jeszcze teraz, pol roku po cc to o wiele za wczesnie. ak ogolnie to chyba mi juz dwojka wystarczy
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3492 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dzięukuje za podpowiedź.Cytat:
bo nawet jeżeli mu to pomoże w 20% to dobre i tylr Cytat:
Cytat:
![]() przedszkole,jeśli się nie mylę to 5 godz dziennie bezpłatne w Państwowym przedszkolu, u nas zapisują od 2,5 roku jeśli są miejsca,ale u nas nie było i Nadia się nie załapała ![]() Cytat:
wygląda na to że to AZS niestety, uważaj bo u nas było jakoś łagodnie a teraz jest jazdaZanko cały czas o Tobie myślę
|
|||||
|
|
|
#3493 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a my mamy za soba po raz pierwszy kaszke namleku ale enfamil O-lac. ZObaczymy jak to bedzie
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez cały czas mysle o Zance, nawet nie wiem co napisać mądrego i z sensem,
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, u nas cały czas jakieś drobne problemy ze skórą... to na zgięciu stópki z nogą, za kolankami, na ramionach, eh... I na skroniach, głównie jak coś zjem. Dziś ma jakoś bardziej, nawet policzki zaczerwienione, ale tak jak pisałam, że przez ostatnie dwa dni podjadałam niedozwolone ![]() A i ja śpię pod pierzyną, Radek po pierwszym karmieniu razem ze mną, to też może być przyczyną wysypki? Kurczę... |
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zadomowienie
|
Witm mamuski
.Z rana przeczytalam o Zance i mysle o niej caly czas. Trzymaj sie Kochana Cytat:
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis pierwszy raz podalam kaszke, wymieszalam z jablkiem i mala zjadla pol sloiczka. kaszka jakas bobovity mleczna (syn je z mlekiem wieczorem i rano - z kubka! -to i ona, kupowalam specjalnie taka by mogli razem jesc).
rozmrazam zamrażalnik w lodówce, bo juz otworzyc szuflady nie moglam... i w zwiazku z tym zjadlam troche lodow. ciekawe po czym mala wysypie - po kaszce czy lodach... po "obiadku" mala jeszcze wytrąbila ok 40 ml soku jablkowego (jakis granulowany z prezentow szpitalnych). smakowalo że hoho! a pierwszy raz dalam cokolwiek do picia i zaledwie 3 raz cokolwiek z butli zanka |
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak będę Emilie swoje gotowała i dawała Nie pamiętam w sumie ile Pań, ale u Emi w grupie będzie 25 dzieci od 20 tyg do 18 miesiąca,co mnie cieszy bo będzie widziała jak się raczkuje i mam nadzieję że przy dzieciach szybciej załapie o co chodzi. Pobawiłam się z kasza manna. W dodałam do mojego mleka a tego tam nawet nie widać. Wzięłam 50ml mojego mleka i pół łyżki kaszki. Emi wypluwała. Dostała banana za to. I raczej kaszkę będzie dostawała do owoców, jak będzie zjadała prawie cały słoiczek. |
|
|
|
|
#3499 |
|
BAN stały
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
nie będę pisała na ogolnym zajrzyj do klubu
|
|
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
Bartessa idź do K. Tam sie dowiesz. Ja przed chwila sie dowiedziałam. Jest mi bardzo smutno i zle. Najpierw tragedia Editki teraz Zanka. No i ja cały czas w żałobie po moim dziadziusiu
|
|
|
|
#3502 |
|
BAN stały
|
Już wszystko wiem...
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie:
Kozy po nasivinie zrobiły się gęstsze, czy muszę nadal go podawać? Bo te gęste kozy spływają jej i się krztusi. Oklepuje ją aby było jej lepiej, ale przeraża mnie te jej dławienie kozami. |
|
|
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi jakoś smutno. Zanka
Rano byliśmy na pobieraniu krwi. Pominę opis w jaki "inteligentny" sposób piguły wzięły się za mojego synka. Napiszę tylko, że całe przedramię ma w wybroczynach, tak go ściskały ![]() Jutro wyniki. Byłam kupić kozaki ale doopa Jeszcze nie zaczęłam dawać Dominikowi glutenu. Jakoś nie mam kiedy. Codziennie coś nowego je, a nie chcę żeby się w czasie zbiegło. Muszę się za to zabrać. No i w czwartek będę miała cielęcinkę dla niego. Mam już dynię, marchew i ziemniaki i będę gotować. Cytat:
A banany surowe to już można? Bo właśnie się zastanawiałam ostatnio.
|
|
#3505 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Co się dzieje z Zanką?? chyba się domyślam ale boję się do Klubu zajrzeć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ide do K.
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee w soiczku dostała z hippa sa takie od 4 miesiaca
|
|
|
|
#3507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaaa
|
|
#3508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zuzka polożona do łóżeczka ( a musze zaznaczyć, że ona w łóżeczku tylko kilka dni po urodzeniu spała) przesypia bez problemu i pobudek do ok 4-5 rano i jak ja przenosiłam do siebie to zasypiała i spała dalej. ale ja i tak wole z nią spać. Dla mnie to za wcześnie na odcięcie pępowiny
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojej juz przestalam kupowac buciki bo ma wysokie podbicie i musze kupowac za duze a jak kupie za duze zrzuca z nozek. Kupilam jej drugi kombinezon ktory jest zabudowany i mam na razie problem z glowy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

pocieszające jest to,że moje dziecko jest mega dzielne i mega grzeczne, trochę się drapie,a poza tym ciągle się śmieje i nie daje więcej powodów oprócz AZS do smutku

, gdybyś miała ochotę na małe grzeszki podczas diety to przypomnij sobie ,że
. Ja trzymam za Ciebie
. Jeśli wytrwasz na diecie to powiem Ci osobiście
przy
)