|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
A co do tytułu, to na forum są wątki z wierszowaną nazwą, ale zawsze na końcu pisze "mamy takie i takie". Ale jak pisałam, jak najbardziej może być VII VIII część II
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Słoneczka! Jak się Wam spało? Bo ja jak zwykle kolejna nieprzespana noc.... No i oczywiście spóźniłam się do pracy ale warto było
![]() madlen ja mimo, że jestem o wiele starsza od Ciebie strasznie się bałam powiedzieć mojej mamie o ciąży mimo, iż było to planowane dziecko. Powód był bardzo prosty - z moim jesteśmy ze sobą bardzo krótko a niestety mimo, że to kochany człowiek moja mama nie zdąrzyła go poznać tylko patrzyła na jego wygląd a że niestety jest niski to jej to bardzo przeszkadzało. Zresztą ja nigdy z nią dużo nie rozmawiałam - od początku studiów musiałam pracować i sama się utrzymywać a nawet jeszcze jej do domu dawać więc nasze relacje nie były zbyt fajne. Odkąd jej powiedziałam to cieszy się jak dziecko I teraz o wiele więcej ze sobą rozmawiamy ![]() Jeśli chodzi o tytuł jestem za dopisaniem cz.II do bieżącego tytułu. |
|
|
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba nic nie bede mowila
![]() zreszta moj Tż nie mial umowy i byl zarejestrowany w Urzedzie to przez 2 lata nic mu nie zaproponowali Oni tak sie garna do dania komus pracy ze az strach ![]() takze watpie czy mi cos zaproponuja a jak myslicie np na staz mogli by mnie w ciazy przyjac ? czy tez pracodawcy niechetnie przyjmuja? ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- a mi sie wydaje ze wnuki zmieniaja dziadkow na lepsze ![]() moja mama tez bardzo sie cieszy ze bedzie babcia mowi ze juz sie doczekac nie moze kiedy zabiora mnie do szpitala heheh mila nie ? ![]() ja bede umierala ze strachu a ona sie bedzie cieszyla ze wkoncu bedzie bobo na swiecie |
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam przy śniadanku!
Cytat:
ja też doradzam prywatne usg.Cytat:
Cytat:
Pierwsze ruchy płodu odczuwane są przez:
Bafi a jak po wizycie? |
|||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
wychodze do domu
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
muminek82
to moze to te jelita jak jest napisane ale takie dziwne uczucie przed ciaza nigdy nic takiego nie czulam ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- prince_polo no to super ![]() napewno sie cieszysz nie ? nie ma to jak w domu |
|
|
|
#4089 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie.
W końcu znalazłam chwile czasu w pracy na przerwę i nadrabiam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- była mowa o twardych brzuszkach, właśnie sobie tez przypominam że tak miałam tylko nie wiem w którym miesiącu się to zaczeło i u mnie nagle twardniał tak na minutkę. Strasznie to dziwne było na początku taka mała kulka nad kością łonową później coraz większa i wyżej. Mi ten brzuch dosyć czesto twarniał i miałam jakieś tabletki no powstrzymanie skurczy nie pamiętam jak się nazywały ale po nich strasznie mnie trzęsło. ----------- Zastanawiam się nad kupnem łóżeczka, ale dla mojego większego smyka. Trzeba go przeprowdzić bo jak się pojawi maluch to nie wiem czy odda mu łóżeczko. Mój mąż się zakochał w takim http://kidsstudio.pl/blog/?p=1045 co Wy na to?? trochę się boje czy dwulatek może spać na takim piętrowym łóżku? i czy takie łóżko plac zabaw służy spaniu??
|
|
#4090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
Ale moja koleżanka, która jest w pierwszej ciąży, zaczęła czuć kopniaki koło 17 tyg, więc nie ma reguły. Chociaż uważam, że u Ciebie na wyraźne czucie ruchów jest jednak za wcześnie. Czasem koło 16 tyg niektóre dziewczyny mówią, że zaczynają czuć, że coś im "pływa" w środku, coś jak motylki w brzuchu czy coś w tym stylu.
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
ratujcie dziewczyny
![]() co mam zrobic na ten obiadek ?
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dziś po głowie chodzi placek po węgiersku
![]()
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
mmmmmmmmmmmmm uwielbiam
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- ale strasznie nie chce mi sie piec plackow
|
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w pierwszej ciązy pierwsze ruchy dziecka czułam ok 15 tyg. to było bardziej takie pukanie po brzuchu, przesuwanie się rączki albo nóżki po całym brzuchu trochę później. to było niesamowite uczucie
Ivoncia może jakaś zapiekanka z wszystkiego co w lodówce. Czasami robię jak nie mam pomysłu na obiad. np :troszkę kiełbaski, ziemniaczki, marchewka, ugotowane jako, kukurydza papryka , wszystko w plasterki poprzekładane warstwami i doprawione solą pieprzem i czymkolwiek, polane śmietanką z roztrzepanym jajkiem przykryte serkiem żółtym i do piekarnika na 50 min.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2012-01-10 o 11:38 |
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma urlop więc go wykorzystam ![]() no i robię wersję lajt - nie smażę w głębokim tłuszczu tylko na teflonie a trochę oleju dodaję do masy ziemniaczanej
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja chyba zrobie ziemniaczki z cebulka i pieprzem
![]() paluszki rybne i surowke z ogorkow korniszonych
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w domu wszyscy uwielbiają
![]() już od wczoraj o nich myślę
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś na obiad nie wiem co bo nie mam zrobionych zakupów tż wróci z pracy to dopiero zrobi
mam dużo lezec w lozku więc trzeba się dostosować jestem w domu już ale nie chce mi się włączać kompa bo głowa tył tak mnie boli ze masakra kawę wysilam i nic.ale zjadlam bulke z kurczakidm serem żółtym i ogorkiem
|
#4101 |
|
Rozeznanie
|
Ja co prawda mam na dziś zupkę warzywną ale chyba pójdzie w odstawkę bo skusiły mnie te placki
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia, pęcherzyk ciążowy jest w prawidłowym miejscu, widać było zawiązkę płodu - było trochę za wcześnie na zobaczenie serduszka i to za dwa tygodnie sprawdzimy jak przyjdę z wynikami badań
nie było żadnych niepokojących znalezisk - więc jestem spokojniejsza i rozwiał moje wątpliowści
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
a na te nerki mam dużo pic nic innego nie trzeba i nie mogą nic zrobić teraz. murze je wysikac
no i lezec przy badaniu nie było plamienia jest ok
|
#4104 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A o tej dziewczynie to nawet się nie wypowiem![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jeśli chodzi o ruchy to czekam cierpliwie. Przy pierwszym dziecku mogą być w 20. a nawet w 22. tygodniu . Soleilka- spóźnione,ale szczerze życzonka z okazji urodzin.Więc życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka ,łatwego porodu i dużo duzo szczęścia A ja wkleje fotki tego co wczoraj kupiłam Jako,że nie wszystkie dziewczyny są w klubie to pochwale się publicznie
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z paluszkami rybnymi
![]() je sie smazy jak jeszcze sa zamrozone czy trzeba czekac az sie rozroza ? ![]() wiem wiem glupie pytanie ale nigdy w zyciu ich nie smazylam |
|
|
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja paluszki zamrożone rzucam na patelnie i smażę na małym ogniu. Tylko nie nalej zbyt dużo oliwy bo uwielbiają ją pić, wtedy potrafią być ciężkostrawne
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam Was z łóżka
Nie wstaję, bo wiem co mnie czeka.Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Asiu urocze ubranka |
||
|
|
|
#4110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skarpetki faktycznie są takie mini Prince- super wiadomość Kamilka- powiem Ci,że jak zaczęłam kupować te body to myslałam,że końca nie będzie .Dopiero mąż przemówił mi do rozumu![]() Dziewczyny,czy Wy wiecie ,że jeszcze jakieś troszke ponad 800 postów i będzie trzeba zakładać nowy wątek
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2012-01-10 o 12:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

I teraz o wiele więcej ze sobą rozmawiamy 
super prince!