Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 11:19   #121
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

heja
Sonia ogladalismy wczoraj na allegro i sa albo gotowce albo mozna sciagnac program i samemu sobie zrobic jak sie chce mój meza sciagnoł program wiec dzis bedziemy miec zabawe no i oczywiscie ze z Marcelkiem

kurde zaraz postaram sie napisac wiecej ale mój maly nicpon siee obudzil
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:25   #122
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
oj tam, oj tam od razu za dużo dobrze, że tyle wspólnego mamy- będzie się nam na zmówinach dobrze gadać

a pytałam i zapomniałam, że pytałam eee to jak się pogonicie to możecie w ściany uderzać łokciami
u nas też coś ponad 36, ale tylko jeden pokój - za to duża i jasna kuchnia - chociaż w sumie mogłaby być większa

dobranoc, ja też zmykam
Zmówinach
No mnie się też marzy duża kuchnia z wielkim stołem. A potem myślę o sprzątaniu i mi przechodzi
My mamy kuchnie połączoną z dużym pokojem/salonem

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Jako dobra żona upiekłam mu dzisiaj ciasto marchewkowe, niech ma

Mimo, że nie miałam jakoś parcia na karmienie piersią, to jakoś tak mi smutno
Daj przepisa
Spania nie chwalę

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry! ja mam się średnio, zatoki mnie męczą ale to nieważne. najważniejsze by Małej nie złapało. u nas poza tym chyba koniec skoku jakiegoś Młoda kombinuje z jedzeniem jak nie wiem co - z godzinę marudzi, że chce jeść, pluje smoczkiem, wkurza się, drze się wniebogłosy. w nocy też a było już tak pięknie.

no Kochana a w niedzielę jak poszedł na finał WOŚP, u nas była w galerii handlowej, to mówię kup małej jakieś śpioszki i kaftanik. no to poszalał w cocodrillo mało tego wybierali to razem z naszym dobrym kumplem, a kolega jeszcze nam czapę w prezencie kupił. musieli ciekawie wyglądać we dwóch wybierając te ciuszki
Kuruj się dziołszka
E no e no pozazdrość więc

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Zawsze sie jak sie podaje cos nowego to na pierwszy raz tak sie daje pare lyzeczek. I jak sie nic nie dzieje mozna stopniowo zwiekszac. Moja siostra dawala po pol sloiczka zawsze po poludniu jako deser. A jak jej maluchy skonczyly 5 msc to zaczela dawac danio ze skruszonymi biszkoptami.

Wczoraj mala dostala pierwszy raz marchewke...( znowu gerbera...uwazam ze ta firma jest do bani...jablko kwasne....marchewka ni to slodka ni to gorzka....) ale zjadla troche....
Co do kleiku....chcialam jej dac wczoraj ( juz drugi raz) ale przez zaden smoczek nie chce leciec..... a zrobilam bardzo rzadki....i teraz nie wiem czy zaczac dawac lyzeczka ?? A smoczka uzylam 3...Moja sis poleca kukurydziany bo od ryzowego moga sie robic wzdecia.....
Wiec dzisiaj znowu bede probowac podac jej ten kleik lyzeczka
No to będziemy po trochu zwiekszać
Ja mialam pierwsze jablko z bobovity a teraz kupilam z hippa. Marchewkę mam z gerbera właśnie. To mówisz, że nie bardzo w smaku?
Słyszalam, że kukurydzany lepszy. I co? kupilam ryżowy Ale jeszcze nie dałam. Boje się

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A mi sie naleza baty. Zreszta wczoraj sie sama zbiczowalam. Nie moglam zasnac i wzielam sobie do czytania ksiazke ktora dostalismy od znajomych"pierwszy rok zycia dziecka". No wiec jak zaczelam czytac o wszystkich chorobach na jakie sa narazone niemowleta, o bezdechu, bakteriach, zarazkach, smierci w kolysce to juz w ogole nie moglam spac bo caly czas nasluchiwalam jak Mikul oddycha, a zaraz mam zamiar wyczyscic wszystkie zabawki jakimi sie bawi synek. Autentycznie sie poschizowalam
Oj Lula Lula. Zapomniałaś? Nie czytamy!

i..dzień dobry!
Z wspaniałych wieści to spaliśmy dziś od 21 do 7 rano bez ani jednej pobudki

Byliśmy u chirurga. Oczywiście ludzi multum, ale Stefek grzecznie siedział na kolanach i usmiechał się do każdgo. Weszliśmy do gabinetu. Pan doktor rzucił komplementa, że bardzo ladny chłopczyk i zapytal w czym mu to przeszkadza. No to powiedziałam, że nie potrafi dobrze smoczka z butli zlapać. A ten do mnie to prosze usiąśc tutaj oprzeć się o ścianę, dziecko przodem na kolanach, przytrzymać.
Byłam tam sama, mój tato za drzwiami czekał.
Jak go zobaczylam z nożyczkami to zaczęłam "ale to już dziś, ja nie jestem gotowa". Piguła do mnie "będzie pani mdlała" ja, że nie, chyba. No i doktor patyczkiem otworzył buźkę, pyk i po klopocie. Stefek nawet nie zapłakał. Rozpłakał się za to po wyjściu Usnął i uspokoił się dopiero w foteliku.
Nawet krew nie poleciała... Dobrze, że to już za nami.
Stary 2012-01-10, 11:38   #123
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
nastepne pytanie czy dajecie swoim maluszkom jakiegoś pluszaka do przytulenia w łóżeczku ?
Stasiek mii się tak wierci że podkładam mu pod łapkę jego zyrafkę i w moment usypia, przydusić się nie przydusi bo jest mała..
moja lubi zasypiac z pieluszka.... czasami lubi sobie trzymac kocyk w raczce ...chyba maluszki lubia cos trzymac gdy zasypiaja.....

Cytat:

Spokojnie, zlapie rytm na nowo i sie przestawi
oby....
teraz spi w swoim lozeczku turystycznym....pierwszy raz

Mikus przesliczny......a moja dokladnie tak samo robi jak Twoj na zdjeciu.....z tym,, ze udaje jej sie przekrecic na brzuszek....jak to mowia ...kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie.... zanim sie obejrzysz i Twoj tak zrobi....

Cytat:
A mi sie naleza baty. Zreszta wczoraj sie sama zbiczowalam. Nie moglam zasnac i wzielam sobie do czytania ksiazke ktora dostalismy od znajomych"pierwszy rok zycia dziecka". No wiec jak zaczelam czytac o wszystkich chorobach na jakie sa narazone niemowleta, o bezdechu, bakteriach, zarazkach, smierci w kolysce to juz w ogole nie moglam spac bo caly czas nasluchiwalam jak Mikul oddycha, a zaraz mam zamiar wyczyscic wszystkie zabawki jakimi sie bawi synek. Autentycznie sie poschizowalam

no naleza Ci sie baty i to porzadne.....
mam ta sama ksiazke i pomijam takie rodzialy......a jak zobaczylam jak sie robi sztucvzne oddychanie u maluszkow to zamknelam ksiazke....
lepiej nie czytac.....

[QUOTE=spray;31527684

Do gęstych kaszek są smoczki trójprzepływowe Avent. Wczoraj dawałam Erykowi Sinlac z mm i leciało ładnie.
My też już po próbie z jabłkiem i marchewą. O dziwo marchewka, która jest mdła lepiej podeszła. Eryk zjadł ze 3 łyżeczki, bo reszta oczywiście wylądowała na mnie. Jabłko uparcie wypluwał i krzywił się jakbym mu cytrynę dawała.

Ja też takie rzeczy czytam i potem świruję. Jak w zeszły czwartek odebraliśmy wyniki Eryka to je głupia zaczęłam sprawdzać w necie. Od razu mi wyszły jakieś chłoniaki i białaczki. Wizytę miałam dopiero w pn i przez cały długi weekend wariowałam. Oczywiście wczoraj pediatra mnie wyśmiała, Eryk jest zdrowy jak ryba.[/QUOTE]

dzieki Spray .... tylko my uzywamy butelek TT.....chyba zakupie jedna butelke Aventu z tym smoczkiem ( to smoczek nr 3 ?? Tak ? ) I jak przespal cala noc??

i super ze Eryk jest zdrowy

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Zmówinach
No mnie się też marzy duża kuchnia z wielkim stołem. A potem myślę o sprzątaniu i mi przechodzi

mnie tez sie marzy wielka kuchnia z ta wysepka na srodku.....hmmm moze kiedys.....

No to będziemy po trochu zwiekszać
Ja mialam pierwsze jablko z bobovity a teraz kupilam z hippa. Marchewkę mam z gerbera właśnie. To mówisz, że nie bardzo w smaku?
Słyszalam, że kukurydzany lepszy. I co? kupilam ryżowy Ale jeszcze nie dałam. Boje się

Wczoraj sama sprobowalam ta marchewke.... paskudna jest....Jablka tez mamy z bobovity i z hippa....a tu w |UK jest hipp wiec z tego bede kupowac.... z tym ze samych jablek nie ma i marchewek....
A co do kleiku to wyobraz sobie ze tez kupilam ryzowy ... a czemu sie boisz?? krzywdy mu nie zrobisz.... daj mu tylko na sprobowanie.... ja chyba polece znowu po buteleke Aventu i smoczek....

Oj Lula Lula. Zapomniałaś? Nie czytamy!

i..dzień dobry!

Byliśmy u chirurga. Oczywiście ludzi multum, ale Stefek grzecznie siedział na kolanach i usmiechał się do każdgo. Weszliśmy do gabinetu. Pan doktor rzucił komplementa, że bardzo ladny chłopczyk i zapytal w czym mu to przeszkadza. No to powiedziałam, że nie potrafi dobrze smoczka z butli zlapać. A ten do mnie to prosze usiąśc tutaj oprzeć się o ścianę, dziecko przodem na kolanach, przytrzymać.
Jak go zobaczylam z nożyczkami to zaczęłam "ale to już dziś, ja nie jestem gotowa". Piguła do mnie "będzie pani mdlała" ja, że nie, chyba. No i doktor patyczkiem otworzył buźkę, pyk i po klopocie. Stefek nawet nie zapłakał. Rozpłakał się za to po wyjściu Usnął i uspokoił się dopiero w foteliku.
ze co ?? nozyczki ?? o rany.... jaka metoda.... ale mam nadzieje ze Stefkowi pomoze..... a odkazil to miejsce czy cos...???

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-01-10 o 11:31
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:42   #124
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Sluchajcie, od paru dni Miki probuje sie przekrecic, denerwuje sie przy tym nieziemsko jak mu nie wychodzi a my z Ł jestesmy czasami poplakani ze smiechu, to co on wywija to jest po prostu koniec, a jaki nerwus przy tym
No to musicie mieć niezy ubaw bo Stefek tez tak zaczał robić i też nieraz popłakani ze śmiechu
Dobrze dobrze niech ćwiczą

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
moja lubi zasypiac z pieluszka.... czasami lubi sobie trzymac kocyk w raczce ...chyba maluszki lubia cos trzymac gdy zasypiaja.....

ze co ?? nozyczki ?? o rany.... jaka metoda.... ale mam nadzieje ze Stefkowi pomoże..... a odkazil to miejsce czy cos...???
Stefek też z pielucha No i jego ekpia musi być przeniesiona z kanapy do łóżeczka: miś Wincenty, słoń niebieski, konik morski i łoś

No takie wiesz...chirurgiczne, nie wyciągnąl ich z biurka
Tak wsadził mu piguła gazik z czymś do buzi
Stary 2012-01-10, 11:54   #125
stokrotka_
Zadomowienie

dzień dobry

ja od dziś stwierdziłam,,,że się biorę za siebie trochę..i zaczęłam dzień na rowerku stacjonarnym. mężol mi sprezentował.. i 10km zrobione-na początek co by zakwasów nie mieć

Sara śpi to zdążyłam ponadrabiać trochę

Archi zjadło mi cytat Twój... ale pamiętam. pytałaś o mleko. tak- do ściągniętego mleka z piersi można dodać łyżeczkę mm i od tego zaczynam przestawianie. możesz zacząć tak robić przed noca. będzie bardziej syte to mleko napewno

indygo brawa dla męża za zakup
a z tej krówki to aż się poplułam

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

podróż udana jednym słowem co do tego niepomagania...niestety to norma ja juz nie raz pomagałam z wózkiem komus, chociaż wokoło stali młodzi faceci, którzy mieli to w nosie....
super ze są postępy w rehabilitacji
ehhh ta uprzejmość..

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
U nas generalnie ok, skok się kończy, Szymon znowu zaczyna gadać, piszczy niesamowicie i non stop domaga się uwagi. Poza tym nie cierpi przebywać w towarzystwie mężczyzn - zostawiony z tż albo moim tatą, odprawia takie koncerty, że szok
prawidłowa reakcja moja Sara lubi za to facetów..

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Już nowy wątek, woow, lecicie dzisiaj.

Meldujemy się, ja na antybiotykach, mam zapalenie krtani i tchawicy. Franek bez zmian. Pierś do , nie wiem, czy to zapalenie, ściągam pokarm, ale nic nie leci, masuję, okładam (dzięki Archi , już kilka takich okładów zrobiłam).
Czy ja mam z tą piersią iść do lekarza? Pokazywałam interniście, ale ona oceniła, że jest ok, nie jest twarda i obrzmiała.
Pokarmu jest już mniej . Dużo mniej.
7:39 ---------- Poprzedni post napisa o 17:38 ----------
kochana z piersiami nie pomogę...bo mnie nie bolało nigdy.,. ale ślę uściski . mam nadzieję,ze wyzdrowiejecie szybko oboje

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no a teraz napiszę wam że mam mega dzielnego synusia z którego jestem strasznie dumna jak wybieraliśmy sie na szczepienie to jemu sie przypomniało że chce spać i zasnął ale to tak ze jak go ubierałam to sie nawet nie obudził hehe pojechaliśmy i musiałam go obudzić do badania) bałam sie ze będzie ryk a on co tylko się zdziwił ze go obudziłam i jak lekarka przyłożyła stetoskop to skubaniec sie do niej pięknie usmiechnoł -lekarka stwierdziła ze czaruś z niego
potem zaczeła go przekładac i patrzyc czy ma moze jakies napieie miesniowe i mówi do mni eze jak dla niej jest wszystko ok wiec sie pytam co z ta główka a ona ze on po prostu duzy sie urodził itd i jest ubity i moze miesnie nei nadązaja za wzrostem ale jest ok i nie ma sie czym martwic wiec uffff mam nbadzieje ze w czwartek neurolog potwierdzi
a samo szczepienie-super mały po wbiciu igły jeknoł zrobił yyyyyyyyyyyyy i spokój hehe za to jak czapke mu zakładałam to sie wydarł hehe słodziak mój ukochany
dla dzielnego Marcelka!

a czapki to chyba żadne dziecko nie lubi...

Cytat:
tak jak Julik- dokładnie 7listopada była pierwsza cała przespana noc i w sumie przez ten czas to tylko po szczepieniu się budziła chyba 4noce na jedno jedzenie
moja pierwszą noc to 30 października.. w halloween. jak padla jak wróciliśmy..to spała do rana teraz po polsce wróciła pobudka jedna czasem.. ale za to potem śpi dłużej..do ok 9

Cytat:
Hej mamuśki
Ja znowu wieczorową porą, ale jakoś tak mi ostatnio wygodniej. Młoda śpi, a ja czekam na męża- wraca z wyjazdu służbowego. Jako dobra żona upiekłam mu dzisiaj ciasto marchewkowe, niech ma
daj trochę :P

A ze smutnych rzeczy to chyba mi się mleczko w cycach kończy Karmię ostatnio 2-3 razy dziennie i chyba nawet to się skończy Bo przy wieczornym posiedzeniu ok.18 Mała pociamkała 3 min cyca i standardowo zaczęła się wiercić, rzucać, a w końcu nawet i płakać z nerwów. Zmieniłam cycka i to samo Jako, ze dziecię nie jadło od 13 to głodne na pewno było więc poddałam się i zrobiłam butlę.
Mimo, że nie miałam jakoś parcia na karmienie piersią, to jakoś tak mi smutno
nie smutaj...bo mała to czuje mi się też tak kończyło..

Cytat:

no Kochana a w niedzielę jak poszedł na finał WOŚP, u nas była w galerii handlowej, to mówię kup małej jakieś śpioszki i kaftanik. no to poszalał w cocodrillo mało tego wybierali to razem z naszym dobrym kumplem, a kolega jeszcze nam czapę w prezencie kupił. musieli ciekawie wyglądać we dwóch wybierając te ciuszki
no napewno fajnie mój też już zakupy robił..niech też ma coś z przyjemności

Cytat:
Mala ma skaze....dowiedzialam sie jak bylam w PL.Wczoraj musialam isc do lekarza po recepte na mleka a ten do mnie czy w PL mielismy robione testy pierwszy raz o tym slysze. Ale nawet jej nie zbadal i nie zobaczyl jej skorki. No coz.....
Mala sie rozwija....interesuje sie juz wszystkim....lubi moje wlosy ciagnac

a jak tą skazę stwierdzili??

no ja też już tylko w związanych przy małej..

No to Twoja z charakterkiem jak i moja....jak mnie nie widzi to sie zaczyna denerwowac...cwana mala bestia

hehehe cwaniulka mała

Wczoraj mala dostala pierwszy raz marchewke...( znowu gerbera...uwazam ze ta firma jest do bani...jablko kwasne....marchewka ni to slodka ni to gorzka....) ale zjadla troche....
Co do kleiku....chcialam jej dac wczoraj ( juz drugi raz) ale przez zaden smoczek nie chce leciec..... a zrobilam bardzo rzadki....i teraz nie wiem czy zaczac dawac lyzeczka ?? A smoczka uzylam 3...Moja sis poleca kukurydziany bo od ryzowego moga sie robic wzdecia.....
Wiec dzisiaj znowu bede probowac podac jej ten kleik lyzeczka

Lula zazdroszcze ze Twoje malenswto przesypia cale nocki.... mojej sie poprzestawialo przez ten pobyt w PL...mam nadzieje ze jej wroci ladne spanie.... :prosi :
ja mam zPl chyba z 40 słoiczków i zapas kleików,kaszek i herbatek do lata nawiozłam z Pl.. ale chyba i tak pójdę tutejszym systemem i zacznę od kleiku,potem brokuła i potem ziemniaka a to w międzyczasie będę dawać.
ja kupiłam w pl taki smoczek do kaszek.. ale to za szybko chyba. dzis chyba próbę zrobimy...bo wczoraj mi się nie chciało( powinnam baty dostać..bo chciałam serial obejrzeć i położyłam Sarę o 19.30 )

Monia...moja też po Polsce zaczeła mieć pobudkę w nocy jedną..

Cytat:

nastepne pytanie czy dajecie swoim maluszkom jakiegoś pluszaka do przytulenia w łóżeczku ?
Stasiek mii się tak wierci że podkładam mu pod łapkę jego zyrafkę i w moment usypia, przydusić się nie przydusi bo jest mała..
moja odkąd śpi sama w łożeczku dostaje w rączkę i tak przy policzku albo pieluszkę tetrową.. albo ma taki mały kocyk z główką zwierzątka-specjalnie do spania dla dzieci. i tak,jak Staś przytula się i śpi ..no ale ze smokiem usypianie of course

no to trochę nadrobiłam.. jak mi się uda (Sara jeszcze pośpi) to jeszcze nadrobię

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:54   #126
mooonik
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
EJjjjjjj co kupuje na dzień babci i dziadka?
Ja właśnie myslę nad jakimś kalendarzem czy coś
ja zamawiam kubki
ale tylko dla moich

Cytat:
Hmmm

Moja córcia rozwaliła mnie na łopatki. Spała cała nockę, od 21 do 7
hehhe, myślę, że razem z Lullą źle myślicie
brawo za nockę

Cytat:
dzień dobry! ja mam się średnio, zatoki mnie męczą ale to nieważne. najważniejsze by Małej nie złapało. u nas poza tym chyba koniec skoku jakiegoś Młoda kombinuje z jedzeniem jak nie wiem co - z godzinę marudzi, że chce jeść, pluje smoczkiem, wkurza się, drze się wniebogłosy. w nocy też a było już tak pięknie.
zdrówka Kochana a jaki masz smoczek? moja też się tak zaczęła rzucać wypluwać, łapać z powrotem i się okazało, że jej za wolno mleko leciało- zmieniłam na 2 i jest ok

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No ładnie- moze spac i jeszcze marudzi
A tak serio- to mnie w domu rozwlaja jak właśnie wstają i w nocy ktoś spać nie mógł i mi narzeka- normalnie zamieniłabym sie nawet na takie spanie
nie marudzi

Cytat:
Julik śpi z pieluchą - tą, z którą wieczorem była karmiona - ma przy główce położoną i nic się nie dzieje choć dziś rano nas obudziła bo zaciągnęła sobie i pieluchę i kocyk na głowę i nie umiała się z tego wyplątać

Cytat:
ehhh ja to się boję czasem wchodzić w jakieś linki, artykuły jak dotyczą dzieci. Taka się zrobiłam płaczka i bojąca o wszystko

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ja też takie rzeczy czytam i potem świruję. Jak w zeszły czwartek odebraliśmy wyniki Eryka to je głupia zaczęłam sprawdzać w necie. Od razu mi wyszły jakieś chłoniaki i białaczki. Wizytę miałam dopiero w pn i przez cały długi weekend wariowałam. Oczywiście wczoraj pediatra mnie wyśmiała, Eryk jest zdrowy jak ryba.
super, że wyniki dobre ale za szukanie należą się baciki
i brawo za pierwsze deserki

Cytat:
ohhhh kuchnia to mi się marzy taka duuuuuuuża z wyspą na środku, płytą na 5 garów, meble na wysoki połysk w kolorze bordo/malina, duży stół do rodzinnych śniadań... ahhhhhh się rozmarzyłam

fajnie, że sprawa z wędzidełkiem załatwiona. Najlepiej z zaskoczenia- rachu ciachu i po strachu, nie miałaś kiedyś myśleć i martwić się jak będzie a dla dzielnego Stefcia i dobrą nockę

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:02   #127
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
hehhe, myślę, że razem z Lullą źle myślicie

Ze niby chodzi o laktacje? http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/forum/read.php?39,17593

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Tobie wcale nie chodzilo o laktacje tylko o ten dzien w ktorym cos sie wydarzylo...aaaaaaaaaaa wizazowy diesel wlasnie wyczail o co chodzi:co jest:
Stary 2012-01-10, 12:05   #128
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mały śpi bardzo nieprzepisowo- wtulony w poduszkę z pierza, smoczek przyduszony pieluchą by mu nie wypadał z paszczy (bo zaraz się obudzi) Inaczej nie ululałabym go w wózku/ łóżeczku, a tak jakoś sobie radzimy od 2 tyg, a nie tylko rąsie

A w nocy jak śpi ze mną w wyrku (tak tak - dalej mimo prób przekładania, ale wtedy to już w ogóle mogę zapomnieć o śnie) i oczywiście pod moją kołdrą
najważniejsze, ze śpi

Cytat:
Sluchajcie, od paru dni Miki probuje sie przekrecic, denerwuje sie przy tym nieziemsko jak mu nie wychodzi a my z Ł jestesmy czasami poplakani ze smiechu, to co on wywija to jest po prostu koniec, a jaki nerwus przy tym
boskie to nasza robi tak samo

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
ja od dziś stwierdziłam,,,że się biorę za siebie trochę..i zaczęłam dzień na rowerku stacjonarnym. mężol mi sprezentował.. i 10km zrobione-na początek co by zakwasów nie mieć
nasz rowerek stoi w kuchni- po świętach przynieśliśmy do domu, żeby jeździć - i tak stoi- służy za wieszak na ścierki

Cytat:
moja pierwszą noc to 30 października.. w halloween. jak padla jak wróciliśmy..to spała do rana teraz po polsce wróciła pobudka jedna czasem.. ale za to potem śpi dłużej..do ok 9
a ja zauważyłam ze jak naszą położymy już o 20 do spania to pobudka jest 5-6, a jak o 21 to spi do 8 spokojnie

Julitka

Stary 2012-01-10, 12:07   #129
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
kochana nie czytaj tego już

Cytat:
Kochanie- fajnie by było jakby spał- to bym doceniała tę bliskość a tak to w sumie z musu. Dziś mogłabym regulowac wg niego zegarek- budził się dokładnie co 1h i 50min

u nas niby też- ale w dzień ciężko mu sie zasypia bez. I tak samo na spacer jak idziemy- zaczyna sie drzec przy ubieraniu i smok go wycisza. Potem wypluwa lub nie
mam nadzieję,że Piotrulek da Wam pospać dłużej

Cytat:

jaki słodziak fajny ...kurcze pamiętam jak niedawno wstawiałaś fotkę "kreweteczki" a teraz już taaaki kawaler z Mikiego

Cytat:

i..dzień dobry!

za nockę

no i za odagę...szacun wielki! ja bym padła!

Cytat:

Stefek też z pielucha No i jego ekpia musi być przeniesiona z kanapy do łóżeczka: miś Wincenty, słoń niebieski, konik morski i łoś
niezła ekipa aaaaaa zapomniałam że oprócz pieluszki to jeszcze konik morski w akcji

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:08   #130
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Tobie wcale nie chodzilo o laktacje tylko o ten dzien w ktorym cos sie wydarzylo...aaaaaaaaaaa wizazowy diesel wlasnie wyczail o co chodzi:co jest:
hahaha
Ty mój diselku kochany

Julitka

Stary 2012-01-10, 12:14   #131
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
kochana nie czytaj tego już

mam nadzieję,że Piotrulek da Wam pospać dłużej

jaki słodziak fajny ...kurcze pamiętam jak niedawno wstawiałaś fotkę "kreweteczki" a teraz już taaaki kawaler z Mikiego

za nockę

niezła ekipa aaaaaa zapomniałam że oprócz pieluszki to jeszcze konik morski w akcji
Jej, pamietasz kreweteczke? wzruszylam sie, naprawde kreweteczka byla polowka terazniejszego malutkiego super facecika

Cytat:
hahaha
Ty mój diselku kochany
Dobrze ze w pore, zawsze lepiej pozno niz wcale ale nic, moze artykul o niezanikajacej laktacji komus sie przyda

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Wlasnie jem sniadanie a najlepsze jest to ze od momentu cc nie przelknelam kawalka chleba, tak sie przyzwyczailam do sucharkow ze chleb przestal mi smakowac
Stary 2012-01-10, 12:18   #132
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

SONIA004 -właściwie to Ci powiem, że nie wiem. Miała być Voity.. polecona przez Panią neurolog. A rehabilitant powiedział, że nie trzeba takich metod... że Olek nie ma aż tak problematycznej tej asymetrii. Więc stosuje taką metodę, że Olek się śmieje przy ćwiczeniach. Jakieś turlania, podnoszenia za rączki, zginanie nóżek, rączek itp. Nie pamiętam jak się dokładnie nazywa...
Aaa i jeszcze go pan masuje...

A jakie kaszki i kleiki dajecie?

Edytowane przez madziulkaa
Czas edycji: 2012-01-10 o 12:19
madziulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:27   #133
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

No takie wiesz...chirurgiczne, nie wyciągnąl ich z biurka
Tak wsadził mu piguła gazik z czymś do buzi

oczywiscie ze o chirurgicznych pomyslalam....

Stokrotko .... moja od jakiegos czasy miala brzydka skorke na raczkach i nozkach , czasami tez na buzi....tu w UK uzywalysmy specjalnych kremow, ktore nic nie pomagaly i jak bylismy w PL to pediatra od razu stwierdzila ze to skaza....po nowym mleku skora wyglada znacznie lepiej. Dodatkowo mamy kremy specjalnie robione w aptece....z tym, ze mala teraz wypija 120 ml a wczesniej potrafila nawet 180ml..... no ale moze dlatego ze deserek dostaje....

Co za smoczek kupilas ??
Ja tez kupilam duzo herbatek...sloiczkow tylko pare bo tu jest Hipp . I chyab tez pojde ich systemem jak Ty....
Stary 2012-01-10, 12:54   #134
spray
KWC

Lulla, ale słodziaszny ten Twój Mikuś Pięknie się przekręca, zdolniacha.
Monia te smoczki to nie są 3-ki tylko własnie trójprzepływowe na smoczku jest oznaczenie I, II, III i w zalezności jak ustawisz smoczek płyn leci albo wolno albo bardzo szybko.
Małgosia - wielkie brawa za odwagę, ja bym chyba zemdlala u tego lekarza.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:05   #135
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dziekuje ciociu Spray jeszcze sie nie prozekrecil do konca na brzuszek i to go tak denerwuje ale swietnie sie "zapina" nóżkami i juz sie tak nie martwie jak wczesniej, mialyscie racje, kazda dzidzia jest inna
My uzywamy wlasnie II aventu i tak sie zastanawiam czy za chwile nie wprowadzic III przeplywowego bo za niedlugo przeciez beda gerberki czy cus, zeby sie dzidzi przyzwyczailo jakos

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-10, 13:06   #136
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
heja
Sonia ogladalismy wczoraj na allegro i sa albo gotowce albo mozna sciagnac program i samemu sobie zrobic jak sie chce mój meza sciagnoł program wiec dzis bedziemy miec zabawe no i oczywiscie ze z Marcelkiem

kurde zaraz postaram sie napisac wiecej ale mój maly nicpon siee obudzil
Daj znać jak wam idzie... Muszę i ja pogonić mężula coby coś wymyślił...
Cytat:
Matko co za przeżycie... a Ty to tak spokojnie opowiadasz A synek nie dość że gentelmen to jeszcze bohaterklask i:

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
SONIA004 -właściwie to Ci powiem, że nie wiem. Miała być Voity.. polecona przez Panią neurolog. A rehabilitant powiedział, że nie trzeba takich metod... że Olek nie ma aż tak problematycznej tej asymetrii. Więc stosuje taką metodę, że Olek się śmieje przy ćwiczeniach. Jakieś turlania, podnoszenia za rączki, zginanie nóżek, rączek itp. Nie pamiętam jak się dokładnie nazywa...
Aaa i jeszcze go pan masuje...

A jakie kaszki i kleiki dajecie?
Boże zazdroszczę takich rehabilitacji to pewnie bobathy - ta druga forma.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:15   #137
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dzieki Spray za wyjasnienie...

Jak myslicie lepiej dawac kaszke przez smoczek czy lyzeczka??
Czytalam , ze lepiej lyzeczka zeby odzwyczaic maluszka od butelki ale przeciez moja jeszcze jest malutka . Sama nie wiem ....

Czy spadly Wam kiedys maluszki z lozka?? Wiem , ze to nie powod do chwalenia ale jak bylismy w Pl i spalismy w mieszkaniu u mojej mamy to nam Olivka spadla z lozka.... tyle szczescia ze pod lozkiem byly reklamowki z ubraniami....ale jak podnosilam mala to sie tak chichrala jakby jej sie to podobalo.... ja to strasznie przezylam.....
Stary 2012-01-10, 13:17   #138
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Monia te smoczki to nie są 3-ki tylko własnie trójprzepływowe na smoczku jest oznaczenie I, II, III i w zalezności jak ustawisz smoczek płyn leci albo wolno albo bardzo szybko.
Spray co to znaczy : zalezy jak ustawisz smoczek? to sie jakos zmienia?

Julitka

Stary 2012-01-10, 13:23   #139
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
ohhhh kuchnia to mi się marzy taka duuuuuuuża z wyspą na środku, płytą na 5 garów, meble na wysoki połysk w kolorze bordo/malina, duży stół do rodzinnych śniadań... ahhhhhh się rozmarzyłam

fajnie, że sprawa z wędzidełkiem załatwiona. Najlepiej z zaskoczenia- rachu ciachu i po strachu, nie miałaś kiedyś myśleć i martwić się jak będzie a dla dzielnego Stefcia i dobrą nockę
Kiedyś byłam u klienta na budowie. Robili sobie taką kuchnię na wysoki połysk. Miała być bordowa a przysłali malinową. Baba wkurzona jak nie wiem, a mnie się tak strasznie spodobała
Weź ręce mi się zaczeły trząść

Cytat:

Uwielbiam Cię

Cytat:

I ja prawie padłam, ale ktoś musiał dziecko trzymać
Taaa konik to u nas szef ekipy

Cytat:
Jej, pamietasz kreweteczke? wzruszylam sie, naprawde kreweteczka byla polowka terazniejszego malutkiego super facecika
Wlasnie jem sniadanie a najlepsze jest to ze od momentu cc nie przelknelam kawalka chleba, tak sie przyzwyczailam do sucharkow ze chleb przestal mi smakowac
Ja tez pamiętam krewetkę leżało to takie malusie chyba na łóżku w zielonych półśpiochach?
I dobrze bo biale pieczywo to taki zapychacz.
Stary 2012-01-10, 13:25   #140
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie chodzilo o to ktory smoczek zalozysz

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Kiedyś byłam u klienta na budowie. Robili sobie taką kuchnię na wysoki połysk. Miała być bordowa a przysłali malinową. Baba wkurzona jak nie wiem, a mnie się tak strasznie spodobała
Weź ręce mi się zaczeły trząść

Uwielbiam Cię

I ja prawie padłam, ale ktoś musiał dziecko trzymać
Taaa konik to u nas szef ekipy

Ja tez pamiętam krewetkę leżało to takie malusie chyba na łóżku w zielonych półśpiochach?
I dobrze bo biale pieczywo to taki zapychacz.
hi hi tak, zielone cale śpioszęta w kolorowe wzoreczki, to byly spioszki w ktorych spedzil swoja pierwsza noc w domku i lezal na rozlozonym beciku, maciupki byl
Stary 2012-01-10, 13:28   #141
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

hmm no właśnie Spray pisze :" w zależności jak ustawisz smoczek leci wolno albo bardzo szybko " to ja rozumiem, że o smoczek chodzi czy nie?

Małgoś ja bym taką malinową przygarnęła

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

hi hi tak, zielone cale śpioszęta w kolorowe wzoreczki, to byly spioszki w ktorych spedzil swoja pierwsza noc w domku i lezal na rozlozonym beciku, maciupki byl

a ja nie pamiętam krewetki pokażesz jeszcze raz

Julitka

Stary 2012-01-10, 13:33   #142
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Musze poczytać jakie są w brownie smoczki..
No ja byłam bliska...

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Matko co za przeżycie... a Ty to tak spokojnie opowiadasz A synek nie dość że gentelmen to jeszcze bohaterklask i:
Noo tak jak Mooonik pisała, dobrze, że wzięli z zaskoczenia..Nie spodziewałam się, że zrobią to już na pierwszej wizycie...ktora zresztą trwała jakas minutę. Bez kitu.

Cytat:
Czytalam , ze lepiej lyzeczka zeby odzwyczaic maluszka od butelki ale przeciez moja jeszcze jest malutka . Sama nie wiem ....

Czy spadly Wam kiedys maluszki z lozka?? Wiem , ze to nie powod do chwalenia ale jak bylismy w Pl i spalismy w mieszkaniu u mojej mamy to nam Olivka spadla z lozka.... tyle szczescia ze pod lozkiem byly reklamowki z ubraniami....ale jak podnosilam mala to sie tak chichrala jakby jej sie to podobalo.... ja to strasznie przezylam.....
Może na początek butlą, a jak dojdzie do wprawy z łyżeczką to łyżeczką...kurcze nie mam pojęcia...
Kurde, ale musiałaś się wystraszyć....szczęście, że tam były te reklamówki. Moja przyjaciółka spadła z łóżka jak miała roczek i to tak niefortunnie, że złamała rękę. Niby nie duża wysokość. Dobrze, że wszystko okej
Stary 2012-01-10, 13:34   #143
lullaby_ml
Zakorzenienie

Proszem Moniś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kreweteczka.jpg (32,6 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-01-10, 13:40   #144
gerda
Zadomowienie

s a
Cytat:
smoczek jest jeden, a sa na nim 3 oznaczenia, jak bedazie I w kierunku noska to leci najwolniej, jak przekrecisz na II to szybciej, a na III najszybciej

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:42   #145
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Nooooo

Cytat:
hmm no właśnie Spray pisze :" w zależności jak ustawisz smoczek leci wolno albo bardzo szybko " to ja rozumiem, że o smoczek chodzi czy nie?
Wy sie chyba dzisiaj z Lulką nie dogadacie

Małgoś ja bym taką malinową przygarnęła [COLOR="Silver"]
Sama bym taką przytuliła...tylko by mi się nawet do pokoju nie zmiescila..taką miała dużą tą kuchnie...lodówka taka wiesz....otwierana jak szafa W życiu bym jej nie zapelniła

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Proszem Moniś
Wzruszylam się Aż obejrzałam Kwilona jak był taki maciupki....a mi się wydawało wtedy że mam wielkie dziecko

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
s a

smoczek jest jeden, a sa na nim 3 oznaczenia, jak bedazie I w kierunku noska to leci najwolniej, jak przekrecisz na II to szybciej, a na III najszybciej
taki bajer
Stary 2012-01-10, 13:44   #146
lullaby_ml
Zakorzenienie

Teraz zglupialam. Gerda jak jeden smoczek? te z aventu sa rozne, w sensie te same ale z roznym przeplywem, nie wiedzialam ze jest jeden smoczek ktory sie przekreca
Malgos doagdamy dogadamy, ale fakt, ja ostatnio ciezko czaje
Stary 2012-01-10, 13:44   #147
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki Spray za wyjasnienie...

ja dawałam pare razy łyżeczka, ale trochę schodzi, więc kupiłam specjalny smoczek do kaszki i na noc je butlę z kaszką

Stary 2012-01-10, 13:45   #148
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Nooooo

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Wzruszylam się Aż obejrzałam Kwilona jak był taki maciupki....a mi się wydawało wtedy że mam wielkie dziecko

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

taki bajer
Kurcze a ja ogladam wlasnie fote ze szpitala jak trzymam malenstwo, no on byl niesamowicie malutki przy nim wygladalam jak jakis ogr
Stary 2012-01-10, 13:46   #149
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Teraz zglupialam. Gerda jak jeden smoczek? te z aventu sa rozne, w sensie te same ale z roznym przeplywem, nie wiedzialam ze jest jeden smoczek ktory sie przekreca
Malgos doagdamy dogadamy, ale fakt, ja ostatnio ciezko czaje
butelke ze smoczkiem przekręcasz np w prawo na II i leci szybciej, faktycznie bajer niezły ale nie dla mojego dziecięcia

Stary 2012-01-10, 13:48   #150
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
butelke ze smoczkiem przekręcasz np w prawo na II i leci szybciej, faktycznie bajer niezły ale nie dla mojego dziecięcia

O ja, ale czad a co to za firma i butla?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości