Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 12:38   #511
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
Kapukat - ja na klasach bylam w szpitalu, nic za to nie place bo to w ramach tego programu maternity.

faktycznie, liste wyprawkowa ktos zalanaczal, zaraz sobie znajde. dzieki!
zobacz ja termin mam koniec kwietnia/maj a jeszcze nawet nie słyszałam o zajęciach a co dopiero na nie chodzić. Cóż jak nie będzie to płacić za nie nie mam zamiaru - doszkalam się książkami reszte dowiem się najwyżej od już rodzących i tyle

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
ja chcę właśnie taki tylko kupuję nowy bo w firmie bobowózki jest przesyłka za granice za niewielką dopłatą - więc bardzo proszę o wszystkie informacje po sprawdzeniu go

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31521871] Nie jestem sama z miłością do Roana Dostanę ten wózek od rodziców i chrzestnej (czyli siostry) Właściwie nawet nie rozważam innych opcji. Teraz wybieram już tylko kolor Najbardziej podobają mi się te klasyczne szare i w kratkę.
Jedyne, co mnie martwi, to jego waga, ale ogólnie naczytałam się samych pozytywnych opinii o nim. Ty tylko potwierdzasz mój wybór [/QUOTE]

też mi się podobał bardzo, ale cena mnie zabiła - niestać mnie na niego, więc znalazłam polski zamiennik - wiem to nie to samo, ale Agata go sprawdziła w sklepie i opisała - za co ponownie jestem dozgonnie wdzięczna, więc mam nadzieje że jak Diablica dostanie swój to też usłyszę opinię

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
O, ten który chce kupić kapukat Może jak już do Ciebie dotrze to napisz kilka słów, na pewno przyda się taka opinia też innym dziewczynom

.
dziękuję ze o mnie pamiętasz

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Jestem pierworódką, także na tym forum! Czytam Was od kilku dni i jest tu tyle informacji i wesołości, że postanowiłam się zapisać

Mam 22 lata, jestem mężatką w 23 tc. Z wieloma rzeczami nie mogłam się powstrzymać i mam już dużo rzeczy kupionych tych mniejszych. Kupno wózka
zostawiłam sobie na póżniej. Byłam zdecydowana na X-landera XA, teraz już sama nie wiem :/

Dziś jadę obczaić jakieś wyprzedaże w CH
witamy witamy

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
i kochane błagam was nie ściskajcie swoich "karmników" w zbyt małe miseczk,i gdzieś przeczytałam ze to może powodowac problemy z karmieniem , wiem ze wydatek w kwocie ok 150 zł na te pare miesięcy jest zbyt duży ale może lepiej zainwestowac w dobry produkt architektoniczno-budowlany zwany stanikiem niz robic sobie krzywdę
brawo - teraz powinnyśmy za tą wypowiedź postawić Ci piwo

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Hejka!! po dłuższym czasie sprawdzam wątek, a tu nowa część i do tego zostalam wykreślona bardzo proszę o ponowne dopisanie: Marta, 26 lat, tp 2 czerwca 2012, wg gina będzie dziewczynka chyba będzie Helenką po naszych babciach. Teraz postaram się częściej udzielać, bo w koncu skończyłam moja pracę podyplomową i troche lepiej się czuje niż ostatnio- zaczął mi skakać cukier i gin podejrzewa cukrzyce;( mój mąż z kolei bardzo przeżywa ciążę, codzienie mówi do brzusia, słucha, głaska i na wieczór smaruje kremem i jak ja to zrobię szybciej to się denerwuje, że to jego obowiązek jak ginekolog powiedział, że będzie dziewczynka to mi poleciała łezka, patrze na męża a on cały czerwony i łzy w oczach. Zanim wyszłam z gabinetu napisał esemesa prawie do wszystkich kumpli z tą informacją
gratulacje dziewczynki i witamy ponownie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:47   #512
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
no właśnie ja wczoraj założyłam z triumfa niby uświadomiony 65 F - były takie czasy kiedyś, że taką miseczkę miałam, mięciutki, świetny materiał - później poszedł na dno szafy jak schudłam...
wczoraj go wyjęłam, no niby sporo miejsca w miseczkach a jak zdjęłam masakra - wszystkie szwy odciśnięte szczególnie te z góry - obwód ok, ale miseczka za mała...
O, Triumph i Atlantic nie są dla mnie. Ile razy tam próbuję coś przymierzyć, to nie mieszczę się w żadną miseczkę Wolę takie mniejsze sklepy z bielizną, już nawet nie chodzi o cenę, ale rozmiarówkę.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
też mi się podobał bardzo, ale cena mnie zabiła - niestać mnie na niego, więc znalazłam polski zamiennik - wiem to nie to samo, ale Agata go sprawdziła w sklepie i opisała - za co ponownie jestem dozgonnie wdzięczna, więc mam nadzieje że jak Diablica dostanie swój to też usłyszę opinię
Polski zamiennik Roana? Przecież Roan to polska firma, z Częstochowy. Nawet się zastanawiam, czy nie jechać do ich sklepu firmowego, to dla mnie kilka stacji pociągiem.
A Roan sam jest zamiennikiem wózka Emmaljunga.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:49   #513
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:

brawo - teraz powinnyśmy za tą wypowiedź postawić Ci piwo

ale to dopiero po czasie karmienia czyli jeszcze długo
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:55   #514
8ewus8
Zadomowienie

Bry
U mnie dzisiaj jakaś awaria w mieście i co chwila wyłączają prąd!!!!

Ja tak z innej beczki, ale zaraz Was nadrobię, po czym odróżnuć na allegro czy aukcja ma cene minimalną czy jej nie ma?
Może któraś bardziej zorientowana mi pomoże
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:57   #515
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31528541]

Polski zamiennik Roana? Przecież Roan to polska firma, z Częstochowy. Nawet się zastanawiam, czy nie jechać do ich sklepu firmowego, to dla mnie kilka stacji pociągiem.
A Roan sam jest zamiennikiem wózka Emmaljunga.[/QUOTE]
przepraszam za pomyłkę = chciałam napisać tańszy zamiennik....a firmy obie polskie Emmaljunga jak zobaczyłam ceny to padłam, a chorowałam na ten wózek długo - jak pooglądałam sobie filmiki, jaka łatwość jakość materiałów...no ale cóż nie dla psa kiełbasa, potem tutaj na ulicy raz zobaczyłam Roana i...przeszukałam cały net - okazało się że cena też nie dla mnie, bo całą wyprawkę od początku do końca muszę zrobić sama, więc szukałam dalej no i ostatecznie padło na Jedo

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry

Ja tak z innej beczki, ale zaraz Was nadrobię, po czym odróżnuć na allegro czy aukcja ma cene minimalną czy jej nie ma?
jak aukcja ma KUP TERAZ - to cena jest niezmienna i taka jaką podają przy tym napisie, jak aukcja nie ma KUP TERAZ i stałej kwoty, to znaczy że jest licytacja do końca i cena może się zmienić
Stary 2012-01-10, 13:09   #516
Konto usunięte

Cytat:
przepraszam za pomyłkę = chciałam napisać tańszy zamiennik....a firmy obie polskie Emmaljunga jak zobaczyłam ceny to padłam, a chorowałam na ten wózek długo - jak pooglądałam sobie filmiki, jaka łatwość jakość materiałów...no ale cóż nie dla psa kiełbasa, potem tutaj na ulicy raz zobaczyłam Roana i...przeszukałam cały net - okazało się że cena też nie dla mnie, bo całą wyprawkę od początku do końca muszę zrobić sama, więc szukałam dalej no i ostatecznie padło na Jedo

Jedo to bardzo popularne wózki, a tego Emmaljunga nawet nie widziałam wcześniej, dopiero później przeczytałam, że to pierwowzór Marity. A co do Roana, no cena też jest dla mnie wysoka (taka najwyższa już z możliwych, branych przeze mnie pod uwagę), dlatego cieszę się z pomocy, ale chyba trochę się dołożę do tego wózka i tak, bo wezmę go raczej z tym nosidełkiem (nie do samochodu, ale np. na tę podróż ze szpitala i w ekstremalnych przypadkach).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:10   #517
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

http://allegro.pl/koszula-do-karmien...990957126.html

koszula jeszcze 2h

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:10   #518
8ewus8
Zadomowienie

Ja mówię o tym, że jest licytacja i czy jeśli pod AKTUALNĄ CENĄ jest napis : cena minimalna nie została osiągnięta to wówczas sprzedawca ustawił cenę minimalną. Czy to oznacza, że wszedzie tam, gdzie nie ma tego zdania to nie ma ustawionej ceny minimalnej?

Sorki, ale zawsze kupowałam przez kup teraz i licytacje to dla mnie niewiadoma, ale zgłębię to
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:12   #519
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówię o tym, że jest licytacja i czy jeśli pod AKTUALNĄ CENĄ jest napis : cena minimalna nie została osiągnięta to wówczas sprzedawca ustawił cenę minimalną. Czy to oznacza, że wszedzie tam, gdzie nie ma tego zdania to nie ma ustawionej ceny minimalnej?

Sorki, ale zawsze kupowałam przez kup teraz i licytacje to dla mnie niewiadoma, ale zgłębię to
wygląda na to że sprzedający ustawił cene minimalną i jeśli jej nie osiągnie to towaru nie sprzeda - takie zabezpieczenie, żeby nie sprzedać poniżej kosztów, bo też się tak zdarzało że wylicytowana cena była za mała, ale skoro ktoś nie ustawił minimalnej to musiał towar wysłać
Stary 2012-01-10, 13:14   #520
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie tak.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:17   #521
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Jestem po szpitalu, nie zatrzymali mnie,bo nic wiecej nie da sie zrobic, tzn po co mam lezec w szpitalu,jak moge w domu. Do lekow doloczono mi relanium, inne leki,mocniejsze w 20 tyg dzialaja poronnie,wiec mam lezec lezec lezec, skurcze wywoluje macica ktora probuje sie rozrosnac, skomplikowane (niestety przez to ze jestem mega drobna, wszystkie organy mam mini,jak u dziecka, dziecko bedzie mialo dziecko ). Jestem pod bardzo dobra opieka wiec jestem spokojna,ale czy donosze to nie uzyskalam info, tylko uslyszalam ze MUSZE bedzie ok, maluch dzisiaj na usg pokazal mi jak ladnie zaklada nogi za glowe,co za slodziak

pozdrawiam Was cieplutko
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:21   #522
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Jestem po szpitalu, nie zatrzymali mnie,bo nic wiecej nie da sie zrobic, tzn po co mam lezec w szpitalu,jak moge w domu. Do lekow doloczono mi relanium, inne leki,mocniejsze w 20 tyg dzialaja poronnie,wiec mam lezec lezec lezec, skurcze wywoluje macica ktora probuje sie rozrosnac, skomplikowane (niestety przez to ze jestem mega drobna, wszystkie organy mam mini,jak u dziecka, dziecko bedzie mialo dziecko ). Jestem pod bardzo dobra opieka wiec jestem spokojna,ale czy donosze to nie uzyskalam info, tylko uslyszalam ze MUSZE bedzie ok, maluch dzisiaj na usg pokazal mi jak ladnie zaklada nogi za glowe,co za slodziak

pozdrawiam Was cieplutko

to teraz leźcie i wypoczywajcie, trzymamy kciuki ja i moja fasola na cztery ręce

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:23   #523
Konto usunięte

Cytat:
Czesc Dziewczyny

pozdrawiam Was cieplutko

Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze, a macica niech się przestanie buntować, tylko niech rośnie
Stary 2012-01-10, 13:25   #524
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pyt. Niedługo dzien babci i dziadka, z racji tego czy myślałyście o jakis drobiazgu dla swoich rodziców? No bo w sumie zostaną dziadkami.
Ja właśnie nie wiem, czy im coś wysłać czy nie... w tamtym roku im wysłałam ze względu na to, że urodził się mój siostrzeniec i po raz pierwszy zostali dziadkami. Jak rodzicom to i teściom bym musiała coś dać... z moimi rodzicami nie ma problemu w sumie, mogę im coś wysłać, ale wiem, że teściowie mogą krzywo na takie coś patrzeć, tak samo, gdy mówili, że teraz nie będą mu nic kupować, dopiero jak się urodzi... więc może wyślę coś potajemnie moim rodzicom...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:26   #525
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ania_85 tam nagadaj do brzuszka "dasz radę musisz być silne" ja tak nakrzyczałam na swój brzuch jak miałam plamienia

istna matka wariatka

Stary 2012-01-10, 13:27   #526
ania_85
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31529296]Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze, a macica niech się przestanie buntować, tylko niech rośnie [/QUOTE]

moze musze ja czyms przekupic? mam glupawke
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:42   #527
diablica071086
Zadomowienie

ania trzymamy kciuki ,

a co do dziadków to dostaną spóźniony prezent bo 30 idę na połówkowe i może się dowiedzą czy ten stworek to chłop czy baba i czy są dziadkami czy tylko mężami/żonami dziadków jak to mówi moja teściowa
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:46   #528
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dziewczyny o wiekszych biustach i tych nieco mniejszych
ja kupuje staniki na stronce asos.pl, wysylka jesyt do pl darmowa
a teraz sa wyprzedaze -70% takze lepel, panache sa naprawde w okazyjnych cenach
np
http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1587469
http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1829852
http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1822071
http://www.asos.com/Lepel/Lepel-Fior...t=3&clr=Violet
http://www.asos.com/Hot-Milk/Hot-Mil...jolaisandmarsh
http://www.asos.com/Hot-Milk/Hot-Mil...=3&clr=Pinkred

rozmiary szybko znikaja, ale czasami mozna za pare f kupic naprawde super staik
do karmienia tez widzialam, ale ja sie jednak nie zdecyduje na taki, teraz nie mieszcze sie w 80gg, powinnam zakupic 80 h czy 80 i ? w pasie dobry, miseczki g i gg male ....
u mnie w sklepach nawegt o takich rozmiarach sie nie slyszy takze jestem skazana na zakupy przez neta

kupujac cos przez asos musicie mniec paypala, ale z tego co pamietam, to zaklada sie go szybciutko
upatrzylam juz jeden na allegro stannik, ale zamowie go przed samym porodem
dzis gadalam z tz i powiedzial, ze kupimy wozek dopiero po narodzinach malego, ze narazie tylko fotelik, no Chyba ze znalezlibysmy jakis super uzywany w spoko stanie to wczesniej, ale jakbym chciala tego x-andera no to po porodzie ....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-01-10 o 14:00
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:47   #529
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

pozdrawiam Was cieplutko
ja i moja Kijanka trzymamy kciuki mocno mocno mocno

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem, czy im coś wysłać czy nie... w tamtym roku im wysłałam ze względu na to, że urodził się mój siostrzeniec i po raz pierwszy zostali dziadkami. Jak rodzicom to i teściom bym musiała coś dać... z moimi rodzicami nie ma problemu w sumie, mogę im coś wysłać, ale wiem, że teściowie mogą krzywo na takie coś patrzeć, tak samo, gdy mówili, że teraz nie będą mu nic kupować, dopiero jak się urodzi... więc może wyślę coś potajemnie moim rodzicom...
jeśli masz taką wielką ochotę to coś małego i zabawnego - ale ja bym poczekała aż się dzidzia urodzi.

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ania_85 tam nagadaj do brzuszka "dasz radę musisz być silne" ja tak nakrzyczałam na swój brzuch jak miałam plamienia

istna matka wariatka
my wiemy Pandzia żeś Ty matka degeneratka i krzyczysz już na dziecko...a ono jeszcze nawet nie wystawiło głowy
Stary 2012-01-10, 13:50   #530
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
nie uważają zwłaszcza te starsze osoby, w normalnych sklepach też pchają się jakby coś za darmo dawali
To prawda... Starsi mają w sklepach jakiś przypływ energii. Czasem się zastanawiam co to za doping...
Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Jestem pierworódką, także na tym forum! Czytam Was od kilku dni i jest tu tyle informacji i wesołości, że postanowiłam się zapisać

Mam 22 lata, jestem mężatką w 23 tc. Z wieloma rzeczami nie mogłam się powstrzymać i mam już dużo rzeczy kupionych tych mniejszych. Kupno wózka
zostawiłam sobie na póżniej. Byłam zdecydowana na X-landera XA, teraz już sama nie wiem :/

Dziś jadę obczaić jakieś wyprzedaże w CH
Witaj!
Ja też póki co zdecydowana jestem na tego x-landera, ale muszę go sobie dokładnie obejrzeć.
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Wczoraj tyle się nachwaliłyście ciuszkami, że i ja dziś wrzucę swój pierwszy zakup ( a raczej nie mój, a męża ).

Torrini witamy
Śliczne!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31527333]Nie przejmuj się, ja kupiłam biustonosz na początku grudnia i teraz też mi robi paskudne odciski, jak się rozbieram wieczorem, to aż się mąż krzywi, jaką to krzywdę robię cycuszkom. Ale zakupiłam już nowy z miseczką F!!! i ten mam nadzieję pomieści te... maleństwa

Mierzyłam brzuszek, wyszło mi ok. 85 cm, ale nie wiem, czy w dobrym miejscu mierzę. Chociaż przed ciążą było minimum 10 cm mniej, więc chyba w tym, co trzeba :P Ciekawe, ile to dziecko, a ile to "bo musimy sobie zjeść" [/QUOTE]
Ja już gruba jestem... Przytyłam 4kg, a brzuch mam olbrzymi.
Muszę się powoli rozejrzeć za biustonoszem w większym rozmiarze... Te kupione ostatnio na długo już nie starczą...
Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Hejka!! po dłuższym czasie sprawdzam wątek, a tu nowa część i do tego zostalam wykreślona bardzo proszę o ponowne dopisanie: Marta, 26 lat, tp 2 czerwca 2012, wg gina będzie dziewczynka chyba będzie Helenką po naszych babciach. Teraz postaram się częściej udzielać, bo w koncu skończyłam moja pracę podyplomową i troche lepiej się czuje niż ostatnio- zaczął mi skakać cukier i gin podejrzewa cukrzyce;( mój mąż z kolei bardzo przeżywa ciążę, codzienie mówi do brzusia, słucha, głaska i na wieczór smaruje kremem i jak ja to zrobię szybciej to się denerwuje, że to jego obowiązek jak ginekolog powiedział, że będzie dziewczynka to mi poleciała łezka, patrze na męża a on cały czerwony i łzy w oczach. Zanim wyszłam z gabinetu napisał esemesa prawie do wszystkich kumpli z tą informacją
Gratuluję córeczki!
Cytat:
Bry

Jest napisane, że cena minimalna nie została osiągnięta. Kiedy aukcja osiągnie/przekroczy wyznaczoną kwotę napis znika.
Cytat:

Czaasem sprzedawca daje w tytule: "BCM" "Bez Ceny Minimalnej".
Cytat:
Kupowałaś rodzicom coś mimo, że nie miałaś jeszcze dziecka? Hm... Dobra córcia z Ciebie , to siostra jako matka wnuka powinna prezent zrobić.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
moze musze ja czyms przekupic? mam glupawke
Skuś je czekoladką albo czymś innym dobrym. Sobie też przy okazji sprawisz małą przyjemność.
Stary 2012-01-10, 13:51   #531
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
np
do karmienia tez widzialam, ale ja sie jednak nie zdecyduje na taki, teraz nie mieszcze sie w 80gg, powinnam zakupic 80 h czy 80 i ? w pasie dobry, miseczki g i gg male ....
u mnie w sklepach nawegt o takich rozmiarach sie nie slyszy takze jestem skazana na zakupy przez neta

kupujac cos przez asos musicie mniec paypala, ale z tego co pamietam, to zaklada sie go szybciutko
z tymi biustonoszami w Irlandii pewnie tak samo jest w Angli - że jak masz taki biust jak nasz - ja aktualnie mam 80E to są tak nieforemne że albo nie pasują pod biustem albo w miseczce - ja zrezygnowałam z zakupów tutaj biustonoszy na duże piersi, bo po pierwsze Ani Angielki ani Irlandii nie mają cycków - tylko są wielkie w barach, więc oni tak właśnie na nie szyją - nie są to normalne rozmiary europejskie, w Polsce nie mam problemu z kupieniem biustonosza - mówiłam uwielbiałam firmę Kris - moje wielkie cyce zawsze ślicznie w nich wyglądały a biustonosze nie były jak na starą babkę....zatem nie polecam biustonoszy z tej części świata
Stary 2012-01-10, 13:51   #532
śliweńka
Zakorzenienie

Tacca dziś szłam do apteki i wysiadała z auta jedna babcia, wielce ledwo o kulach, a jak mnie zobaczyła że tam idę w stronę wejścia to nagle ożywienia dostała

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:55   #533
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Tacca dziś szłam do apteki i wysiadała z auta jedna babcia, wielce ledwo o kulach, a jak mnie zobaczyła że tam idę w stronę wejścia to nagle ożywienia dostała

Stary 2012-01-10, 13:57   #534
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
np
http://www.asos.com/Lepel/Lepel-Fior...t=3&clr=Violet

u mnie w sklepach nawegt o takich rozmiarach sie nie slyszy takze jestem skazana na zakupy przez neta.
Szkoda, ze nie ma nic co ja noszę, bo ceny faktycznie rewelacyjne.

Jak gg za małe, to h poszukaj. i pewnie będzie póki co za duże.
Może jeszcze rozejrzyj się za hh, trochę na wyrost będzie, ale nie utoniesz.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:08   #535
begie13
Zadomowienie

Cytat:
jeśli masz taką wielką ochotę to coś małego i zabawnego - ale ja bym poczekała aż się dzidzia urodzi.
może i racja, w sumie wcześniej nie myślałam o tym w ogóle...

26.01 kolejna wizyta więc jeśli poznamy płeć to może właśnie to będzie dla nich takim spóźnionym prezentem

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Kupowałaś rodzicom coś mimo, że nie miałaś jeszcze dziecka? Hm... Dobra córcia z Ciebie , to siostra jako matka wnuka powinna prezent zrobić.

a czemu nie? zostali dziadkami to im wysłałam kartki, wymyśliłam wierszyki, może to i głupie ale po tym jak moja siostra opowiadała, ile było wzruszenia i radości to - warto było

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:08   #536
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

26.01 kolejna wizyta więc jeśli poznamy płeć to może właśnie to będzie dla nich takim spóźnionym prezentem

no taki prezent to fajny - szczególnie jak wyślesz im jedną fotę z usg
Stary 2012-01-10, 14:13   #537
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
z tymi biustonoszami w Irlandii pewnie tak samo jest w Angli - że jak masz taki biust jak nasz - ja aktualnie mam 80E to są tak nieforemne że albo nie pasują pod biustem albo w miseczce - ja zrezygnowałam z zakupów tutaj biustonoszy na duże piersi, bo po pierwsze Ani Angielki ani Irlandii nie mają cycków - tylko są wielkie w barach, więc oni tak właśnie na nie szyją - nie są to normalne rozmiary europejskie, w Polsce nie mam problemu z kupieniem biustonosza - mówiłam uwielbiałam firmę Kris - moje wielkie cyce zawsze ślicznie w nich wyglądały a biustonosze nie były jak na starą babkę....zatem nie polecam biustonoszy z tej części świata
ja mmieszkalam w irl 2 lata i kupowalam lepela, freye, panache masquerade
no i bylam zachwycona ) tutaj przez neta zAmawiam tez z uk badz przez allegro bo mamy krisa, no ale miseczki do FF chyba, mojego rozmiaru nie maja. Takze nie ma wyboru.MAm tez jeden z triumpha, nie ejstem zadowlona
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:14   #538
Konto usunięte

Babcie dostają pałera w sklepach, autobusach i przychodniach, gdzie mogą stać w kolejce do rejestracji chyba od 5 rano.

Ja sprzątam, ale opornie mi idzie, o 17.50 mam tę cytologię i ogólnie wizytę, ale raczej dzisiaj bez USG, bo miałam pod koniec grudnia, a to dopiero 18. tydzień (dokładnie 17t2d) i na połówkowe jeszcze chyba za wcześnie...
Stary 2012-01-10, 14:37   #539
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie sobie na all oglądam... Szukam 75 DD albo 75 E... Panache chyba sobie sprawię i raczej to 75E...
Cytat:
dziś w poczekalni do dentysty, jest wspólna z poczekalnią do lekarza, jeden dziadek się wykłócał, bo jakaś babka weszła rzekomo bez numerka(wg dziadka) a on inwalida pierwszej grupy, który powinien wejść bez kolejki, musi czekać... Miałam ochotę mu powiedzieć, że zgodnie z nowelizacją przepisów z 2004 r. nie ma już uprzywilejowania typu: kobiety w ciąży, z małymi dziećmi czy renciści i emeryci. Teraz wcześniejsze wejście, np. bez kolejki jest uzależnione od wyrażenia zgody przez inne osoby oczekujące. Ale tylko się uśmiechnęłam i przemilczałam...
Cytat:

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

a czemu nie? zostali dziadkami to im wysłałam kartki, wymyśliłam wierszyki, może to i głupie ale po tym jak moja siostra opowiadała, ile było wzruszenia i radości to - warto było
Wiesz, nie neguję. Liczy się sprawienie radości bliskim.
A swoją drogą nawet by mi to do głowy nie przyszło.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31530325]Babcie dostają pałera w sklepach, autobusach i przychodniach, gdzie mogą stać w kolejce do rejestracji chyba od 5 rano.

Ja sprzątam, ale opornie mi idzie, o 17.50 mam tę cytologię i ogólnie wizytę, ale raczej dzisiaj bez USG, bo miałam pod koniec grudnia, a to dopiero 18. tydzień (dokładnie 17t2d) i na połówkowe jeszcze chyba za wcześnie...[/QUOTE]
Ja miałam sprzątać, ale nie chce mi się... Tylko pranko włączyłam.
Stary 2012-01-10, 14:42   #540
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja miałam sprzątać, ale nie chce mi się... Tylko pranko włączyłam.
Ja też, ale tylko jedno, bo mój kochany mężuś zamiast wziąć proszek do koloru, wziął do białego i teraz mogę prać tylko białe, dopóki nie przyniesie następnego opakowania (tym razem na pewno sprawdzi 3 razy:P). Wszystko OK, tylko po co mi 6 kilo proszku do białego, gdy my jesteśmy raczej ciemnokolorolubni?:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości