Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później... - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 18:59   #4741
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492
Konto usunięte

Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...

Patri- no to się zmuś do wstania i sio do prania, a ja się biorę w końcu zza to wredne i paskudne pismo, jakie na mnie ciąży i za godzinę chwalimy sie postępami- czas start

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Nebula- nie wiem, czy coś Ci to pomoże... ja swoich teściów widziałam w życiu kilka razy- może z 10 (a jesteśmy ze sobą 12 lat). Od ślubu widzieliśmy się pierwszy raz po 2,5 roku........ a wcześniej to tylko na zaręczynach.
Nie mam dobrych kontaktów, jestem ta zła synowa i co chwilę mam to wypominane.... Zerwaliśmy kontakty, bo to było toksyczne dla nas- dla naszej malutkiej rodziny.

Gratki za zdolnego TZta!!!!

Edytowane przez 78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492
Czas edycji: 2012-01-09 o 19:01
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:17   #4742
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;31514103]Patri- no to się zmuś do wstania i sio do prania, a ja się biorę w końcu zza to wredne i paskudne pismo, jakie na mnie ciąży i za godzinę chwalimy sie postępami- czas start
[/QUOTE]

No, ile mnie tu nie bylo? Pół godziny
To tyle potrzebowałam, zeby uprac bluzki i zeby się zalogować tu z włączeniem kompa i wywaleniem netu trzykrotnym.
Takie to jest to durne odkladanie, czasem chwila wystarczy i już zrobione.
Ehhh.
A Ty do roboty, sio!!!
Trzymam kciuki!

PS. No to może idę się wziąć za gary, skoro z praniem tak szybko poszło.
Może paznokcie się uda?

PS2. No nie do końca poszłam zmywac gary :/
Zaczyna się.... Później.
http://besty.pl/424163
http://besty.pl/424606

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2012-01-09 o 19:35
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:34   #4743
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isza89 Pokaż wiadomość
Ok, pojechałam, porozmawiałam, poryczałam się tylko raz (taki defekt mam, że jak się denerwuję, to oczy mi się pocą zamiast dłoni). Generalnie dobrze nie jest. Stanęło na tym, że mam przyjść w środę wg harmonogramu i wtedy zobaczymy - jak będzie przyzwoicie, to składamy plansze, a jak nie, to piszemy wniosek o przełożenie terminu obrony. Przedłużenie max 3 miesiące bez dodatkowych kosztów zależy od decyzji dziekana i wyklucza tegoroczną rekrutację na II stopień. Tyle faktów.
Jej...myślałam, że jestem sama z tą płaczliwością Dzisiaj jak się wkurzyłam, to tak zaczęłam wykrzykiwać w nerwach różne rzeczy, że aż się popłakałam

Cytat:
Z tym rokiem w plecy to mam traumę z bardzo głupiego powodu (możecie bić). Moja mama ma paru znajomych (głównie zawodowo), którzy odczuliby ekhm... niemałą satysfakcję z faktu, że coś mi nie wyszło i boję się, że ona musiałaby się za mnie wstydzić. To są ludzie, którzy prześcigają się w tym, czyje dziecko jest lepsze/mądrzejsze/zdolniejsze i chcąc nie chcąc ona też musi w tym w jakimś stopniu uczestniczyć. Zazwyczaj odpowiada zdawkowo ('zaliczyła semestr', 'jest na IV roku'), ale co miałaby odpowiedzieć tym razem? Po prostu wyobrażam sobie ich fałszywie uprzejme komentarze, 'dobre rady' i jednocześnie obgadywanie za plecami i to, jak mojej mamie bywa w takich momentach przykro. Stupid but true.
Daj spokój - takim to można wszystko wcisnąć. Zapodaj mamie, żeby ich w razie czego karmiła papką o tym, że załapałaś się na świetny roczny staż i w związku z tym musiałaś "przełożyć" studia. Łykną to ja wygłodniałe pelikany

Czerpię pewną satysfakcję z wciskania kitu osobom wtykającym nochal w nie swoje sprawy

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Hello.
Ja tez nie wiem.
I u mnie też kiepsko z motywacją.
Właśnie siedze na wizażu zamiast uprac dziecku bluzki, zmyć naczynia, ogarnąć pokój, ubrania i pomalować paznokcie.
Za chwile zrobi się noc i znów pójdę spać z myślą, że guzik zrobiłam i jestem niedoskonała...
Nie daję rady wstać o 6, olewam budzik, przebrzmiewa myśl: mam to wszystko w ...nosie.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

I o mnie, jakiś czas temu
Nie rozumieją mnie niektórzy, gdy piszę, że zaczytywanie się w poradnikach to pozorne poprawianie sytuacji. Przeszłam przez ten etap już.
Myślę, że blog o zmianie w 30 dni też był takim zrywem dla mnie...
O matko...już zapomniałam o tych 30 dniach...mam słomiany zapał

[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;31513709]Patri- ja wybrałam lepszy po prostu nawyk- mniej bolesny. Wstawałam kiedyś 9-10. Teraz staram się o 8. Za jakiś czas spróbuję 7:30. Wiem, że niektóych zmian nie da się wprowadzić z dnia na dzień- to jest bez sensu[/QUOTE]

Bo za wstawanie wcześnie rano trzeba się zabierać powoli. Kiedyś tu przytaczałam porady z książki na ten temat. Tam było napisane, że można się przestawiać o 15 minut tygodniowo. Więc wcale nie tak szybko. I oczywiście są osoby, które potrafią sobie z dnia na dzień wstać zamiast o 9 to o 5:30, ale na dłuższą metę lepiej przestawiać się powoli.

Cytat:
Kurcze, moja babcia paliła praktycznie całe zycie, zwazywaszy, ze ma ponad 80 lat. W dniu gdy moja córka się urodziła moja babcia rzekła: rzucam palenie. Nie pali już 5 lat.
A ja nie mogę wstać o 6??? Bo mnie się nieeee chceeee, booo w nooosie?
Po to tylko żeby odhaczyć w głowie, ze choć raz zrobiłam coś zgodnie z planem? Choć po to?? Słabizna ze mnie, mięczak. Co tu dużo gadać.

Idę uprać dziecku bluzki, bo wyrośnie z nich zanim to zrobię...
Będziesz musiała kiedyś wstawać do roboty na 7 rano, to się nauczyć wstawać o 6 Ja byłam w stanie się do tego przyzwyczaić gdy miałam większość zajęć na 8 rano... ale motywacja w postaci obowiązkowych ćwiczeń była tu niezbędna
A tak serio, to organizm może się przyzwyczaić, tylko trzeba zacząć. Moja mama mówi, że weekend, święta...ona i tak się obudzi o tej 5. Tyle, że jeszcze sobie poleży i zdrzemnie trochę do jakiejś bardziej rozsądnej godziny (chociaż podobno powinno się cały czas o tej samej godzinie wstawać).

I dobrze, że wyprałaś w końcu te bluzki, bo już chciałam Ci wlać

A wiecie co jest jeszcze dla mnie zabójcze? To, że ktoś/coś mnie zdenerwuje albo zasmuci...i już mam zrąbane wszystkie plany, bo nie mogę się kompletnie zabrać. I bardzo dobrze sobie znajduje wytłumaczenie takich sytuacji. No bo to nie moja wina przecież, że ktoś mnie zdenerwował? I to oczywiście mnie usprawiedliwia to przeglądania głupich stron w internecie zamiast zabrać się za ważne rzeczy (w dodatku ważne i pilne, bo na jutro )

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:15   #4744
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd to?
Prawdziwe, ale trudno się przekonać, że to aż takie proste...
Nie mam pojęcia, natknęłam się na ten cytat na wątku o cytatach z książek, ale bez podpisu z jakiej to książki.
Zapisałam go i wracam do niego. No właśnie, brzmi prosto..

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Ok, pojechałam, porozmawiałam, poryczałam się tylko raz (taki defekt mam, że jak się denerwuję, to oczy mi się pocą zamiast dłoni). Generalnie dobrze nie jest. Stanęło na tym, że mam przyjść w środę wg harmonogramu i wtedy zobaczymy - jak będzie przyzwoicie, to składamy plansze, a jak nie, to piszemy wniosek o przełożenie terminu obrony. Przedłużenie max 3 miesiące bez dodatkowych kosztów zależy od decyzji dziekana i wyklucza tegoroczną rekrutację na II stopień. Tyle faktów.

- Nie potrafię określić % - niby mam tę pracę rozpisaną na punkty i ileś tam jest odhaczonych, ale czasami kluczowe sprawy załatwia się w 5 minut, a później jakaś niby jednoprocentowa pierdoła okazuje się być kilkoma godzinami w plecy i poprawianiem całej dotychczasowej pracy, więc tak do końca nie wiem, ile mam jeszcze przed sobą (to pewnie kwestia niedoświadczenia).
- Fizycznie dam radę (prawie) wszystko, nie jestem pewna, czy fizycznie to da się zrobić (patrz pierwszy myślnik), psychicznie - pojęcia nie mam. Pod koniec grudnia musiałam odstawić wszelkie humoropoprawiacze, tuż przed świętami zmarł mój ojczym, nadal odczuwam skutki eksploatowania się na 101% pod koniec semestru (bezsenność, lęki) - nie do końca panuję nad tym wszystkim. Przez większość czasu jest znośnie, ale np. dziś rano tragedia, z którą poradziłam sobie dopiero po 4 godzinach. Sinusoidalnie jest.
- Jak nie dam rady, to pozostaje mi wniosek o przedłużenie terminu obrony (do 3 miesięcy) i jeśli się obronię, to albo składanie papierów na II stopień na inną uczelnię, gdzie rekrutacja jest na semestr zimowy lub czekanie rok na rekrutację na swojej uczelni z niższym rocznikiem.

Da się i do pewnego stopnia tego chcę spróbować. Tylko bez przegięcia też w drugą stronę, bo z 3 na szynach na dyplomie i tak nie dostanę się na II stopień, więc jeśli miałoby być naprawdę słabo, to lepiej odpuścić, obronić się w drugim terminie i startować na II stopień za rok lub na inną uczelnię.

Z tym rokiem w plecy to mam traumę z bardzo głupiego powodu (możecie bić). Moja mama ma paru znajomych (głównie zawodowo), którzy odczuliby ekhm... niemałą satysfakcję z faktu, że coś mi nie wyszło i boję się, że ona musiałaby się za mnie wstydzić. To są ludzie, którzy prześcigają się w tym, czyje dziecko jest lepsze/mądrzejsze/zdolniejsze i chcąc nie chcąc ona też musi w tym w jakimś stopniu uczestniczyć. Zazwyczaj odpowiada zdawkowo ('zaliczyła semestr', 'jest na IV roku'), ale co miałaby odpowiedzieć tym razem? Po prostu wyobrażam sobie ich fałszywie uprzejme komentarze, 'dobre rady' i jednocześnie obgadywanie za plecami i to, jak mojej mamie bywa w takich momentach przykro. Stupid but true.

emi_lka, cymemon, fioleciasto, Nebula, bura kocurka, change, Patri, lasubmersion - dziękuję! (nikogo nie pominęłam?)

Czyli plan jest taki:
- robić ile się da w miarę możliwości (głównie psychicznych)
- o ile coś sensownego powstanie do jutra rana, to telefon do promotorki i próba wbicia się na jakąś szybką korektę
- decydujące konsultacje w środę
- jak się nie uda, to wryć na pamięć cytat fioleciasto
I widzisz? Zawsze jest jakieś rozwiązanie!
Trzymam z całej siły kciuki żeby jeszcze Ci się udało w tym terminie. A jak nie to to nie koniec świata, naprawdę.
Tak jak dziewczyny pisały, nie przejmować się tym "rokiem do tyłu" czy coś. wszystko jest po coś.
I nie za wszelką cenę.

Ja w Ciebie wierzę.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
W sumie tak, wychodzi na dobre.

Tyle, że ja ciągle mam poczucie, że jestem w tyle, że nie dogonię i mam ochotę się poddać, a może właśnie poddaję się, bo myślę, że na to, na tamto już dla mnie za późno.
Chcę nad tym popracować pod okiem specjalisty jak się uda.
Ile można żyć w strachu i w poczuciu, ze się jest w tyle i że nie da się rady.
Ja jestem zmęczona taką postawą, a sama nie daję rady tego zmienić, niestety...
A co chcesz dogonić? za czym tak gonisz właściwie?

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:16   #4745
Niqsiaaa
Zadomowienie

Wiem, że Wy tu już w swoich tematach, zajęte, zaangażowane i w ogóle Przybyłam tylko publicznie wysmarować, że ustawiam właśnie budzik i przez godzinę czytam notatki. Może małymi kroczkami jakoś w końcu zacznę się uczyć przed północą.
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:26   #4746
Konto usunięte

Ruszyłam z pismem I wiecie na jaki pomysł wpadłam???? Zaczynam robić listę osób, któe mogą mi pomóc- tzn jeśli mam jakiś konkretny problem- np branżowy to muszę już mieć gdzieś zanotowaną osobę, do której mogę z tym problemem pójść, żeby nie siedzieć sama i nie myśleć, że czegoś nie umiem.
Teraz muszę opisać spartaczoną robotę budowlaną i wpadł mi jeden pan do głowy- zadzowniłam do niego i się umówiłam na jutro, żeby mi pomgół wysmarować i wytknąć tyle błędów ile się da
Teraz segreguję zdjęcia- mam do przebrania ok 500, a wybrać mogę max 20-30.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Niqsiaaa Pokaż wiadomość
Wiem, że Wy tu już w swoich tematach, zajęte, zaangażowane i w ogóle Przybyłam tylko publicznie wysmarować, że ustawiam właśnie budzik i przez godzinę czytam notatki. Może małymi kroczkami jakoś w końcu zacznę się uczyć przed północą.
przyjdź za godzinę i powiedz ile przeczytałaś
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 20:29   #4747
fioleciasto
Zakorzenienie

[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;31513172]Dla mnie wstawanie o 6 to zmora, więc postanowiłam sobie- max do 8.... Więc może nie ma sensu się katować tym porranym wstawaniem?[/QUOTE]

Ja na uczelnie to i o 5 wstaje.
Ale w wolne dni 8 to dla mnie standard i jestem zła gdy pośpię dłużej (na szczęście rzadko to się zdarza).
No chyba że śpię z tż wtedy zawsze do późna, no ale to już inna sprawa.

Ranki i tak najczęściej calutkie marnuje, ale przynajmniej z takim poczuciem, że mam jeszcze cały dzień więc teraz mogę trochę pomarnować.

Stary 2012-01-09, 20:29   #4748
201607010856
Konto usunięte

Witam szanowne wizażanki Postanowiłam się do was przyłączyć, mam podobny problem. To okropne, ale od paru miesięcy dosłownie wszystko przekładam na później O dziesięć minut, o godzinę, o jeden dzień. A koniec końców i tak wychodzi na to, że albo robię coś na ostatnią chwilę, albo nawet i wcale.

Trzy tygodnie temu miałam zapowiedziany sprawdzian. Oczywiście, zamiast codziennie uczyć się po trochu, ja jak zwykle zostawiłam wszystko na ostatnią chwilę Ja już naprawdę nie mam siły... Ciekawe jak ja się teraz tego wszystkiego nauczę
201607010856 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 21:44   #4749
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaryAnne Pokaż wiadomość
no właśnie, ja się przez ten etap przedzieram właśnie. myślę, że te wszystkie strony i teksty motywacyjne są dla mnie naprawdę przydatne - bo mnie motywują, ale na jakieś 5 minut. czyli w zasadzie mogłabym czytać w kółko ten sam tekst i działanie byłoby podobne. chyba czas sobie uświadomić, że już zawsze tak będzie i to nie jest kwestia "nieznajomości" jakiejś techniki i braku jakiejś cennej wiedzy. i to co mogę zrobić, to pracować nad sobą, żeby jak najszybciej przechodzić do działania z okresu marazmu i tyle. w ogóle zastanawiam się, czy najlepszą metodą dla mnie w tej chwili nie jest robienie czegokolwiek, stale (w sensie bycia zajętym), zamiast wiecznego zastanawiania się co mam do zrobienia, co jest ważniejsze i co ma jaki priorytet. w końcu jeśli zamiast projektu, bez dołowania się, zacznę sprzątać, to i tak to będzie lepsza opcja, niż myślenie o tym jaki mam wybór...
sorry, że ja tak ciągle o sobie piszę, głupio mi trochę
Oj tak, mam identycznie. Też swego czasu zaczytywałam się w motywujących tekstach, technikach itd. I co? nic to nie dało, poza właśnie taką motywacją na 5 minut.

I to jest jakaś myśl, takie zajmowanie się czymkolwiek.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
to ja idę włączyć prezentację i nie zajrzę na wizaż do póki jej nie przejrzę do końca. No chociaż jedną z dwudziestu czterech.

Stary 2012-01-09, 22:20   #4750
Niqsiaaa
Zadomowienie

Wyszło całkiem nieźle, tak się zaangażowałam, że przestawiłam budzik na jeszcze 40 minut i prawie skończyłam naukę przeznaczoną na dziś Najtrudniejszym krokiem było - zacząć i nie dać się kuszącym czasopożeraczom. Od razu poprawił mi się humor. Oby jutro też tak dobrze poszło.
Stary 2012-01-09, 22:33   #4751
Konto usunięte

Cytat:
Wyszło całkiem nieźle, tak się zaangażowałam, że przestawiłam budzik na jeszcze 40 minut i prawie skończyłam naukę przeznaczoną na dziś Najtrudniejszym krokiem było - zacząć i nie dać się kuszącym czasopożeraczom. Od razu poprawił mi się humor. Oby jutro też tak dobrze poszło.
Gratulacje
a mnie olśniło- przelałam na papier dwie koncepcje jakie mi wpadły do głowy na dwie stronki www do zaliczenia. Teraz pozostaje wykonać to i zanimować- z tym już gorzej, ale będę próbować
Stary 2012-01-09, 22:36   #4752
emi_lka
Zakorzenienie

Ja walczę, choć nie chce mi się
Ale muszę to dziś skończyć.

Później skomentuję Wasze wypowiedzi, bo uzbierało się

Iszka, kciuki
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 22:47   #4753
Niqsiaaa
Zadomowienie

[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;31521132]Gratulacje
a mnie olśniło- przelałam na papier dwie koncepcje jakie mi wpadły do głowy na dwie stronki www do zaliczenia. Teraz pozostaje wykonać to i zanimować- z tym już gorzej, ale będę próbować[/QUOTE]

Dziękuję Niemożliwie mnie zmotywował fakt, że w końcu COŚ zrobiłam.

Próbuj, może właśnie to TA chwila natchnienia
Stary 2012-01-09, 23:55   #4754
bura kocurka
Zakorzenienie

COŚ napisałam (akurat nie do magisterki, ale też muszę to oddać, więc może być)...szkoda, że magisterka mi tak szybko nie idzie No i cóż, myślałam, że zmarnuję cały dzień doszczętnie, a tu jednak cosik zrobiłam. Ah, ah...

Isza - ja też trzymam za Ciebie kciukasy

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 01:03   #4755
Konto usunięte

Na dzisiaj koniec- nie zrobiłam wszystkiego co chciałam, ale coś tam zrobiłam.... esh- cieniutko cieniutko.... Ale już wiem, gdzie popełniam błędy, trzeba je wyeliminować!
Stary 2012-01-10, 06:09   #4756
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
No to wielkie gratulacje I to prawda, najtrudniej zacząć, ale im dłużej człowiek wytrwa jak już zacznie to tym bardziej się wkręca.
Najbardziej mnie wkurza jak czasem nad czymś siadam na 10 minut, bez sensu. Nawet nie zdążę czegokolwiek porządnie zacząć.
Ale jak usiądę właśnie choćby na godzinę to też potem często przedłużam.

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Cytat:
Dziękuję Niemożliwie mnie zmotywował fakt, że w końcu COŚ zrobiłam.

Próbuj, może właśnie to TA chwila natchnienia
Oby dziś było tak samo dobrze albo i lepiej.

Stary 2012-01-10, 10:03   #4757
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Hej dziewczyny, witam was z rana
Wczoraj mialam lekka zalamke, wszystko za co sie zabralam szlo mi opornie i trudno bylo mi cokolwiek skonczyc. Bilans dnia wczorajszego jest raczej negatywny, ale dzisiaj wstalam z przekonaniem, ze musze ruszyc tylek i ogarnac to, czego nie zrobilam wczoraj i rzeczy zaplanowane na dzis. Sporo tego, ale wiem, ze jesli tylko sie zabiore to dam rade.

Zauwazylam, ze u mnie doskonale sprawdza sie metoda z 45 min np. nauki. Jak juz sie wezme to potem 45 minut szybko mija i ja zrobilam juz tyyyyle rzeczy. Powinnam tylko skrocic przerwy i nie dawac sie czasopozeraczom gdy pracuje przy komputerze.

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:54   #4758
Konto usunięte

No właśnie- czasopożeraczy przy kompie... Ja non stop pracuję przy kompie i non stop cos mnie rozprasza...

Iszka- jak tam projekt????
Stary 2012-01-10, 10:57   #4759
emi_lka
Zakorzenienie

Kurcze, nie skończyłam jeszcze
Ale już niewiele zostało...
Zrobię to a wieczorem robię sesję gotowania i czarowania dla odstresowania
Stary 2012-01-10, 11:34   #4760
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;31526358]No właśnie- czasopożeraczy przy kompie... Ja non stop pracuję przy kompie i non stop cos mnie rozprasza...
[/QUOTE]
wlasnie dla mnie to jest najgorsze, bo jesli nie musze uzywac komputera to jestem mniej rozproszona a tak to ciagle: "a zobaczymy czy ktos na wizazu cos ciekawego napisal, a moze na facebook'u jest cos... " i w ten sposob trace tak wiele cennego (przede wszystkim przed sesja) czas
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Co planujesz gotowac? Ostatnio tez postanowilam, ze zamiast siedziec przez tv i gotowac cos na ostatnia chwile to moge bardziej sie postarac i przy tym odsrtesowac sie

Koniec mojej przerwy wracam do prawa

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:07   #4761
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;31514103]

Nebula- nie wiem, czy coś Ci to pomoże... ja swoich teściów widziałam w życiu kilka razy- może z 10 (a jesteśmy ze sobą 12 lat). Od ślubu widzieliśmy się pierwszy raz po 2,5 roku........ a wcześniej to tylko na zaręczynach.
Nie mam dobrych kontaktów, jestem ta zła synowa i co chwilę mam to wypominane.... Zerwaliśmy kontakty, bo to było toksyczne dla nas- dla naszej malutkiej rodziny.

Gratki za zdolnego TZta!!!!
[/QUOTE]

no wlasnie, zerwaliscie. a moj TZ chyba nie jest przekonany, ze to jest sluszne. nie umiem zreszta zarzadac by te kontakty zerwal. namawialam go do tego by jakos to zalagodzic, pozytywnie rozwiazac. ale sie nie udalo.

to prawda, jest bardzo zdolny. chociaz moze nie tyle zdolny, co lubi to co robi i to jest powod dla ktorego dobrze mu to wychodzi. ma wyczucie, a to jest dosc wazne przy takim zawodzie. tez planuje kiedys otworzyc swoje biuro architektoniczne, zdobywa doswiadczenie, ktore jest niezbedne by swoje biuro dzialalo preznie. tylko co z tego...

potrzebuje refleksji, czasu na refleksje i spokoju. spokoju, spokoju spokoju....

btw moj promotor po konferencji w Aachen zaproponowal mi urlop 'wez sobie dwa dni, zostaniesz do weekendu, spedzisz 4 dni, pozwiedzasz, spotkasz znajomych..'. fajnego mam szefa, c'nie?
Stary 2012-01-10, 12:23   #4762
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoLQa Pokaż wiadomość
wlasnie dla mnie to jest najgorsze, bo jesli nie musze uzywac komputera to jestem mniej rozproszona a tak to ciagle: "a zobaczymy czy ktos na wizazu cos ciekawego napisal, a moze na facebook'u jest cos... " i w ten sposob trace tak wiele cennego (przede wszystkim przed sesja) czas

Co planujesz gotowac? Ostatnio tez postanowilam, ze zamiast siedziec przez tv i gotowac cos na ostatnia chwile to moge bardziej sie postarac i przy tym odsrtesowac sie

Powodzenia z prawem Daj znać potem jak poszła nauka.

Stary 2012-01-10, 13:37   #4763
emi_lka
Zakorzenienie

Skończyłam, wysłałam...
Szkoda, że to nieostatnie moje zobowiązanie

Nie bardzo umiem się cieszyć, ale przynajmniej o jeden stresogenny czynnik mniej.

Cytat:
Napisane przez NoLQa Pokaż wiadomość

Ostatnio w naszej lodówce echo i posucha zapanowała, więc mam zamiar przygotować dużo różnych dań, obiadowych szczególnie:
- barszcz ukraiński
- kotlety mielone
- marchewka z groszkiem
- kurczak pieczony tikka masala
- może sałatkę z brokuła i filetu z indyka
Stary 2012-01-10, 13:37   #4764
Konto usunięte

i jak Wam dzisiaj idzie?
ja troche zostałam przyblokowana w biurze branżysty, nie mam co robić, a siedzieć muszę mogłam chociaż wziać ze sobą słówka z angielskiego do poczytania
Stary 2012-01-10, 13:42   #4765
fioleciasto
Zakorzenienie

ja siedzę nad chemią organiczną od ponad pół godziny.

Stary 2012-01-10, 13:53   #4766
martina@
Zakorzenienie

GG do martina@

NIE UWIERZYCIE!

Weszlam na ten oto watek, gdyz uwielbiam przekladac wszystko w czasie... I jak tylko zaczelam czytac pierwszy post, stwierdzilam - o nie nie, przeciez nie o to chodzi, zebym czytala o przekladaniu przekładając! Więc przerwalam w polowie pierwszego postu, zrobilam to, co mialam zrobic - czyli godzinne cwiczenia - a teraz jak moja wanna bedzie juz pelna wody - znowu uciekam, na kartce spisze WSZYSTKO, co chce dzisiaj zrobic - i tak zaczynam walke z prokrastynacja

Dzieki za motywacje!

73->72->71->65->60
martina@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:54   #4767
fioleciasto
Zakorzenienie

Przesiedziałam nad nią półtorej godziny i na razie starczy.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez martina@ Pokaż wiadomość
NIE UWIERZYCIE!

Weszlam na ten oto watek, gdyz uwielbiam przekladac wszystko w czasie... I jak tylko zaczelam czytac pierwszy post, stwierdzilam - o nie nie, przeciez nie o to chodzi, zebym czytala o przekladaniu przekładając! Więc przerwalam w polowie pierwszego postu, zrobilam to, co mialam zrobic - czyli godzinne cwiczenia - a teraz jak moja wanna bedzie juz pelna wody - znowu uciekam, na kartce spisze WSZYSTKO, co chce dzisiaj zrobic - i tak zaczynam walke z prokrastynacja

Dzieki za motywacje!
zdaj relację wieczorem jak poszło

Stary 2012-01-10, 15:45   #4768
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

ooooo... watek dla mnie.

przyjmmiecie mnie?

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:00   #4769
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Super, że niewiele! A jak później doczytałam, już gotowe!!!
I w nagrodę gotowanko i czarowanko?! Mmm, skrobnij więcej o tym!

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez martina@ Pokaż wiadomość
NIE UWIERZYCIE!

Dzieki za motywacje!
No i o to w tym wszystkim chodzi.
(Martina@, Twój post poleciał do pierwszego postu, jeśli masz coś przeciwko, pisz.)
Wątek jest motywujący, ale potrafi zeżreć mnóstwo czasu.
A już pomysł czytania wszystkich stron wątku to Prokrastynacja przez duże P.
W tym czasie można by zrobić stos rzeczy.

Wczoraj uprałam wreszcie bluzki, sobie spodnie.
Dziś wróciłam z pracy, w ciągu pół godziny wyrobiłam ciasto na chleb i wstawiłam do wyrośnięcia. Zabierałam się za to zbyt długo, a wystarczyło tylko pół godziny żeby mieć z głowy.

Nie wiem czemu nadal odkładam malowanie paznokci...

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2012-01-10 o 16:05
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:02   #4770
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość
ooooo... watek dla mnie.

przyjmmiecie mnie?
przyjmiemy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości