|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() A komentarz to nic takiego, bo się śmialiśmy i powiedział to w dobrej wierze. Jakbyś słyszała czym ja czasem do niego walnę np wczoraj podczas rozbierania się do badania powiedziałam mu o.... nie pamiętam o czym... A o ułożeniu dziecka czy jest główką w dół czy jak. Się spytałam I mówię coś w stylu: "Panie doktorze, bo Pan to mi nic nie mówi, ale ja jestem za to bardzo wdzięczna, bo wiem, ze Pan wie, że ja wolę duzo rzeczy nie wiedziec i że jestem dzieki temu spokojniejsza" ![]() Jak kabaret na kółkach to czasem jest z mojej strony
|
|
#3902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Cytat:
Jem buraczki i sok z buraka pije Ja bym mogla non stop jeść gdyby nie to że mam zaparcia .Cytat:
przeraziłaś mnie tym opisem.... Moje badania do tej pory były ok, żeby nie wyjść na zboczucha i nie powiedzieć że były przyjemne ![]() Cytat:
Ale miałaś przeżycie ... Dobrze że nic wam sie nie stało |
||||
|
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, że Wam się nic nie stało Cytat:
|
|||
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!!!
MissZuzia, Likas moje gratulacje Dobra dziewczyny, poddaje się nie nadrobie Postaram się chociaż być od dzis na bierząco choć to tez nie będzie łatwe .Pearl wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia. Jak poszło? Bo nie mogę wyłapać żadnego opisu??? PaulaLB, Monika, Magda super opisy porodów.Skończyłam moje nadrabianie na tym jak Agaton nasiurał na deskę . Lecę podczytać chociaż dzień dzisiejszy |
|
|
|
#3905 | |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Przede wszystkim gratulacje kolejnym Mamusiom i Dzidziusiom Widzę, że rozpakowujecie się hurtowo Ciekawe, kiedy następny wysyp?Cytat:
Trzymam za szybką akcję
Edytowane przez raqla Czas edycji: 2012-01-10 o 17:47 |
|
|
|
|
#3906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamuśka poleć jeszcze troszkę dalej to zobaczysz kto dał czadu dodatkowo z tym siuraniem Oj warto, warto!No chyba, ze Cię bolą mięsnie brzucha i się śmiać nie możesz. Opis ślubu w k.
|
|
#3907 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w sumie przez Ciebie znowu mysle ![]() a myslalam,ze juz jestem zdecydowana ![]() Cytat:
MartuNiunia, o matko... dobrze, ze Wam sie nic nie stalo!!! Czytalam,ze dzidzia jest bardzo dobrze chroniona nawet w razie upadku mamy, ale dobrze, ze pojechalas to sprawdzic. A co do reakcji ludzi, to w ogole bez komentarza. Ludzie to chyba maja czasem mozgi w du.pie, jak tak niektorych obserwuje, albo slucham. Cytat:
wiec nie musisz tutaj nas kokietowac Cytat:
Pisz szybko, co tam u Was! Jak sobie radzisz? Nie musisz juz nadrabiac. Obgadalsmy Cie od gory do dolu i lepiej, zebys nie czytala ![]() a i dzieki za zyczenia a nowa droga zycia na razie niczym sie nie rozni od starej oprocz samych porblemow - musze zmienic dowod, paszport i prawko
|
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale jest naprawdę rewelacyjna |
|
|
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
Pojechałam po synka do przedszkola i się modliłam czy dojade , bo drugi dzień rezerwa się świeci. hehe Ale jak mi przychodzi tankować to aż mnie serce boli. Mąż to teraz jeździ starym autem mojego taty , bo i tak stał na parkingu, a to na gaz. A gaz tańszy o połowe. A meś na rope, polo też na rope. Masakra.
Teraz zostaje tankować, płakać i płacić!!
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w hurtowni i mi pasuje Cytat:
ja też mam już obcykane wszystkie najtańsze stacje w okolicy
|
||
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis zaliczylam pierwsza lekcje w szkole rodzenia i czy ktoras z kolezanek mieszkajacych w Uk wie,jak tu mowia na czop?
za chiny nie moge sobie przypomniec jak to sie pisze a brzmi jak "shoe". Cos sasiedzi a dolu zaczynaja byc upierdliwi,mieszka tam jakas para ona nimfomanka bzykaja sie po 4 razy na dzien przy czym ona piszczy jakby ja ze skory obdzierali spac nie idzie,ostatnio wlaczylam Prodigy na caly glos i wyszlam na pol godziny z domu bo nie chcialam malego stresowac chalasem. Tylko czekam az maly bedzie plakal po nocach to jej sie sexu odechce..... Ktos tu pisal o slabych ruchach dziecka. Ja zauwazylam,ze moj malutki bryka trzy dni a na czwarty jest spokoj-dopoczywa.Albo ma dzien leniuszka. Ja mam sposob na to taki,ze puszczam z youtuba gaworzenie dziecka albo placz i on zaczyna sie ruszac,nie wiem ile w tym przypadku ale dziala i ja juz jestem pozniej spokojna ze wszystko ok. |
|
|
|
#3912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasz Hubercik jest faktycznie na dole i napiera na szyjkę ,ale wszystko zamknięte i trzyma dobrze. Waży ok. 2350 i niby tydzień do przodu wg pomiarów.... a brzuszek mam niewielki. Babka do mnie mówi ,że nawet ani grama tłuszczyku nie nazbierałam na brzuchu a 9 kg na plusie. Brzuszek niewielki, a dziecko swoje ma. Taka moja natura podobno ,że ładnie się wkomponował w środku. kolejną wizytę mam na 31 stycznia i wtedy mam tez badanie na paciorkowca i podobno od tego czasu będę mogła rodzić... |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3914 | |||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to za spakowana torbe![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3915 | |||
|
Zadomowienie
|
kamciurka fajny powóz,mój tez ma tą rączkę przy budce przy gondoli
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chwalę się ,że zrobilam dziś pranie,znaczy jeszcze się robi,ale to już wyczyn dla mnie po tak długiej abstynencji w robieniu czego kolwiek. A z tymi włosami tez tak mam,że jak mnie biorą skurcze to zastanawiam się czy lecieć myc glowę czy może przejdzie.Mi się codziennie głowy myc nie chce bo mam długie włosy i suszarko lokówkę ,która długo suszy
|
|
#3916 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja ostatnio też miałam w szpitalu jakieś takie niezbyt przyjemne ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet się śmiałam, że mogłabym tydzień leżeć na samolocie i niechby mnie mój gin badał Ale ostatnio w szpitalu było już mniej przyjemnie niestety Cytat:
Ja nie mam diesla na szczęście, ale też płaczę, jak muszę tankować
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3919 | ||||
|
Rozeznanie
|
Agatek Ty juz wiesz dobrze co ja moge Ci zaoferowac
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() piersi bola, bo moze nawal pokarmu masz? jesli chodzi o nakladki- ja mam aventa ale te male. one wystepuja w dwoch rozmiarach, widzialam te normalne to sa mega duze. Co do smoczkow uspakajaczkow- moja aventa nie chce. jest jakis za duzy, wypluwa go. U nas sprawdzil sie anatomiczny lateksowy z Nuka Cytat:
biedac twa, jeszcze troszke i wrocicie do domku
|
|
#3920 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Dark lady nie widze twojej gruszki ![]() Moja nocka była do ![]() po 2 wrócił mąż z pracy... śpimy 3:00 przeraźliwe miałczenie Czesława ![]() Tż poszedł go szukać a ten skubaniec utknoł w piwnicy bo brat zostawił uchylone okienko kot wyszedł z piwnicy dostał jeść i o 6 znów miałczy ale tym razem mama go wypuściła nie wiem co mu dziś odwaliło chyba ta pełnia co Agatek pisałaMały coś mi się podejrzanie mało ruszał wiec namówiłam tż na wizyte w szpital. Podpieli mnie pod KTG jakąs godzinke to twało zapis w normie jak by nic się nie działo zapraszają mnie w niedziele bo dopiero 8 dni po terminie mogą wywoływać a położne mnie 2 obsługiwały przemiłe bardzo aż chce mi się tam wracać Udało mi się usłyszeć poród i pierwszy krzyk dzieciaczka |
|
|
|
#3921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu kuzynki męża... |
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Filipka Cytat:
A ja ostatnio jak byłam na IP też słyszałam poród .. Krzyku dzidziusia nie słyszałam, bo to jeszcze chyba nie ten etap porodu był, ale pani już krzyczała niemiłosiernie :/ Było mi jej żal, i obleciał mnie taki strach, że miałam ochotę uciekać
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
nie nadazam za Wami..
MartaNiunia dobrze sie nic nie stalo.. ![]() Kamciurka za wozek sliczny![]() co do laktartora avent reczny ja mam i do d.. wiec naprawde to indywidualna sprawa i jesli macie mozliwosc wyprobowac w szpitalu to sprobujcie bo szkoda kasy,, moj niun dzis ladnie spal po kapieli o 7 zasnal o 8 i spal do 11 potem od 12 do 4 i od 5 do 9 Kasik 4 kupy?? moj robi co pampers a czasem jak wstaje zmieniem jest, karmie sprawdzam po karmieniu znowu jest tej nocy od 11 poszlo 7 pampersow
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a właśnie odnośnie tych kup to mi się tez wydaje ze 3 to niewiele tzn. może nie że niewiele, ale norma
|
|
|
|
|
#3925 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3926 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, a zwątpienia ma każda z nas Widzę że masz przeczucia co do płci, ja do brzuszka od początku nie umiałam mówić inaczej niż na on i niby jest on .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, a np. McDonald to dla mnie cienizna jest ![]() Cytat:
Cytat:
I to masz ograniczony czas na to, ja zapomniałm wymienić paszportu i teraz czekam aż się jego ważność skończy. Hej dziewczyny ![]() Ale mam dzisiaj problemy z chodzeniem, co jakiś czas łapią mnie taki intensywne kłucia, nieprzyjemne to strasznie. |
|||||||
|
|
|
#3927 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale podobno ma byc nowa kolekcja 2012 w jedo fyn i tez sa rozne kolory ram, wiec moze znajde cos dla siebie musimy pojechac do hurtowni i pomacac... bo ten espiro juz macalam Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
a co do brzuszka, to na poczatku bylam przekonana, ze to chlopczyk i w sklepach nie moglam ogladac dziewczecych ubranek ale ostatnio lekarz wykryl male problemy z pecherzem i pozniej czytalam o tym w necie, to w wiekszosci przypadkow byl to problem dziewczynek, wiec chyba jednak dziolcha ![]() Cytat:
mam niby na to 30 dni pozniej tez mozna zmienic, tylko ze znowu sie placi 140 zl a ja w czerwcu wyrobilam nowy (do glowy by mi wtedy nie przyszlo,ze zaraz bede miala inne nazwisko)
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/10161454 Dowód to 30 dni na złożenie wniosku o bezpłatną wymianę, ale prawko to i tak się płaci, więc mała różnica kiedy
Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2012-01-10 o 17:36 |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Byłam u położnej i kurcze... nie jest tak różowo jak myślałam ![]() w związku z tym muszę przyspieszyć wizytę u gina albo chociaż wcisnąć się na 5 minut do gabinetu pomiędzy pacjentkami ![]() Natalia - na naszej porodówce dzisiaj spory ruch i miałam nadzieję, że między innymi Ty tam jesteś nawet słyszałam jakieś odgłosy![]() Załatwię sprawę z ginem i wracam nadrobić
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Bambusiek mam nadzieję że nic poważnego się nie dzieje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

choć przyznam, że u mnie jak tylko coś jest nie tak, to lekarz przeprasza i stara się być delikatniejszy
I mówię coś w stylu: "Panie doktorze, bo Pan to mi nic nie mówi, ale ja jestem za to bardzo wdzięczna, bo wiem, ze Pan wie, że ja wolę duzo rzeczy nie wiedziec i że jestem dzieki temu spokojniejsza"

niż buraczki. Ja lubię takie:
dobrze, że Wam się nic nie stało
Postaram się chociaż być od dzis na bierząco choć to tez nie będzie łatwe
super opisy porodów.
za szybką akcję

, ale jest naprawdę rewelacyjna

, muszę tylko dorzucić kosmetyczkę i szlafrok a tak wsio jest

biedac twa, jeszcze troszke i wrocicie do domku
włącznie,do tego chyba odszedł mi dalszy ciąg czopa i teraz czasmi mam kłóci w pipce i czuje taki dyskomfort trochę bolesny w dole brzucha.Miała mnie dziś odwiedzić koleżanka ,która jest w 6 t.c. ale nie wiem czy dam radę ją przyjąć.