|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Asia - super, że wstawiłaś zdjęcia
Ja np. do klubu nie należę, a ubranka dziecięce uwielbiam oglądać ivoncia - szczęściara z ciebie, że tyle rzeczy dostaniesz. Moja rodzina jest śmiesznie mała i rozrzucona po całym świecie, więc na to nie mam co liczyć. Z koleżankami podobnie: jedna w Norwegii, druga w Szwajcarii, trzecia w UK, dziesięć kolejnych w Polsce - nawet, gdybym coś chciała tylko pożyczyć, to nie bardzo jest to jak logistycznie rozwiązać. Znakomitą większość rzeczy będę musiała kupować. Choć... ma to niewątpliwie swój urok - szczególnie, jeśli chodzi o ubranka ![]() W kwestii tytułu wątku - też jestem za pozostawieniem dotychczasowego, bez żadnych rymowanek |
|
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba chodzi o przekładaną rączkę ale powiem szczerze że zgłupiałam już
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie te wózki wielofunkcyjne składają się ze stelaża, do którego wpina się i wypina gondolę i spacerówkę, czasem można też fotelik. Przekładana rączka to chyba jak spacerówki nie musisz wymontowywać tylko samą rączkę przekładać (co dla mnie odpada przy przednich kołach skrętnych, bo jak rozumiem, wtedy te koła będą z tyłu, ale czy dobrze myślę to nie wiem )
|
|
#4144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzeczywiście nie ma na to reguły
|
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Tż mi robi pierogi ruskie
i podsmazy z cebulką ![]() musze poprzegladac swoje ubrania i dresy bo mi małz wsadzi w torbe nie te co trzeba i jak zalozylamw niedziele na izbie przyjec to mi było wstyd bo mi tak wcisneły sie ze wygladlo jak bym miala boczki ale co sie dziwic jak ja niemialam brzucha ateraz taki duzy........ a gumka lekko sie tylko rozciagała, to bylam sprytna pod koldrą nozem rozciełam w pasie i gumke siup do kosza i były giti przed chwila z 2 par dresow tak samo gumke wyciągnełam ![]() wiecie co ta dziewczyna paliła papierosy w kiblu okna nie zamykała wcale jak wracała i tam bylo tak zimno masakra i jak tam sie kąpac........ gardlo mnie boli.... ja niewiem jak mozna tak, przyszla z krwawieniem i to porządnym pdoobno teraz dalej ale juz mnieja cały czas pali........ a jak klneła........ wczoraj zamaist lezec usiadła na korytarzu an fotelu i gadala z babka jakas mjak ja lekarz przyuwazył i opierdzielil to ona go ze ile ma lezec...... (ale dalej plami....a mnie ząb juz nie boli
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-01-10 o 13:32 |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
wymoczylam dupsko i szykuje sie na usg ![]() ![]() ![]() na obad robie makaron w sosie serowym :P co tam jeszcze.... ogolnie mam stresa a tz to ma biegunke od rana z nerwow ![]() no nie wiem co tam jeszcze bo na razie nie mam czasu nadrabiac :P pozniej to zrobie
|
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja w tym tygodniu pracuję na popołudniową zmianę, za niecałą godzinkę muszę się zbierać do wyjścia. Jeśli chodzi o pomysł na obiad, to za mną od wczoraj chodzą takie złożone tosty i zaraz idę sobie je zrobić. Ten ciągnący się żółty serek... mniam! Miłego dnia
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Branzoletko będzie zdrowe
|
|
#4149 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. A wiadomo,może być tak,że i w czerwcu część z nas urodzi![]() Cytat:
. W sumie Aguś dobrze mówisz,bo jak się przełoży rączke to wówczas skrętne koła masz przy swoich nogach, i tutaj ciekawe jak sprawa wygląda w praktyce.
|
|
#4150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli my kupimy nowy wózek wielofunkcyjny i fotelik z maxi to to będzie ok 3 tys. a gdzie reszta Cytat:
Cytat:
![]() Co do stażu - jeśli znajdziesz firmę która Cię przyjmie to nie widzę problemu bo najlepiej samemu sobie znaleźc kogoś na staż. Oczywiście zapewne Cię nie zatrudnią później ale jakieś doświadczenie do cv zawsze będzie.Cytat:
![]() Ja się Wam nieśmiało przyznam, że mam dwie szuflady w komodzie i jedną szafkę pełną ciuszków, kocyków itp U nas nie ma dzieci w rodzinie więc nic nie dostaniemy, wszystko musimy kupić a przesądni nie jesteśmy to już trochę mamy - akurat bodziaków z długim i krótkim mamy już w samym najmniejszym rozmiarze po 9 sztuk Cytat:
Cytat:
Tak jest przy tych ze skrętnym przednimi kołami chyba Ktoś tu tak pisał i też mi się tak wydaje |
||||||
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdz TŻta mine jak pojawi sie dzidzia na ekranie , bezcenne
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba się przyzwyczaić do takiego wózka. Ja na początku wożąc dzieci siostry tez nie mogłam jeżdzic po chodniku i odrazu blokowałam kółka, a teraz nie mogłabym bez tych skrętnych kółek jeżdzić. Szczególnie przydatne gdzieś w sklepie.
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz dziecko w środku to raczej mało wygodne... |
|
|
|
|
#4154 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja jestem za tytułem Irmusi, jest śliczny Prince super że już w domciu!!! jak miałaś usg to pooglądałaś maluszka przy okazji? A pierogi ruskie uwiellllbiamm Co do wyprawki to też myślę że wyjdzie więcej niż 3-4 tyś. My wszystkie ciuszki i akcesoria będziemy musieli kupić sami ale jedni dziadkowie już zaproponowali 2tyś na wózek i drudzy też tyle samo,to starczy i na wymarzony wózek i na huśtawko-bujaczek z fisher price
|
|
|
|
#4155 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. A tak serio,to pamiętam moje początki. Dziewczyny też się ze mną miały jak im pisałam głupoty . I czasami jeszcze też coś potrafie takiego napisać ,ale dziewczyny działają błyskawicznie i moim głupim rozważaniom nie dają się rozwijać
|
|
#4156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a no to wiadoma sprawa, że wiele zależy od tego, za ile się kupuje wózek, łóżeczko itd itp. Ta kwota to jest taka przybliżona, przy uśrednionych cenach.
|
|
#4157 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem z siebie dumna, że w końcu dokończyłam śniadanie...
Cytat:
Co do papierosów, to ja się właśnie nie wypowiadam, bo nie palę i nie wiem, jak to jest. Cytat:
![]() Cytat:
prince_polo, super, że wszystko ma się już ku dobremu! I to nawet ząb! Z tymi ciuszkami, to ja nie wiem, może w marcu wybiorę się do jakiejś hurtowni i z listą od razu kupię co trzeba. A ten wózek, to tak myślę, że go wybiorę, a gdzie ja go później obejrzą. U mnie na pewno nie mają wszystkich modelów, które bym chciała dotknąć. Może gdzieś w Poznaniu? |
|||
|
|
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
chce_byc_mama trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie ,te przekładanie jest najgorsze jak dziecko jest w środku. Nasze maleństwa będą w spacerówkach akurat na zime, i nie zawsze będzie po ręką mąż. Hmm musze zobaczyć w praktyce to. A dziewczyny teraz to chyba głupio iść do sklepu i patrzeć wózki?? Tzn wiecie chodzi mi o to że za wcześnie?
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
pochwale napewno!
** dzieki dziewczyny ![]() jeszcze 2 godziny i zobacze moja mala zabke ![]() ide sie szykowac wpadne tutaj okolo 18 waszego czasu buziolki **
|
|
|
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja te rybki kupilam takie luzem na kg bez opakowania
![]() pyszne byly i uzmazylam zamrozone, bo wogole pomyslalam ze rozmrozone beda sie rozwalac |
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() prince dobrze że już ząb nie boli,ja z dresami też kombinuje ![]() chce_być _mamą wszystko będzie dobrze! dotttka super że macie już tyle ubranek! |
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej też oglądaliśmy jak byliśmy akurat w takim sklepie ![]() W nosie mam czy ktoś się krzywo patrzy ale pani była bardzo miła, pokazała jak sie wypina, wytłumaczyła Teraz masz czas na rozeznanie, wybieranie - a jest w czym |
|
|
|
|
#4166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 | ||||
|
Branzoletka
|
Norniczko współczuje bardzo
![]() Cytat:
żeby to chłam nie był co tylko wygląda a rozsypie się za dwa miechy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wierze, że będzie wszystko dobrze w końcu to dziecko szczęściarza(tż) Cytat:
Pamiętam jak byliśmy z tż na giełdzie jakiś rok temu i wózki oglądaliśmy i pytali o ceny ![]() Jejku ale mnie to wkurza Budze się pełna energi ale głodna, to ide jejść - jak zjem to tracę tą energię i robię się śpiąca więc odpoczywam - jak odpocznę, to znowu robie się głodna i po jedzeniu znowu objedzona i zmęczona- i tak w kółko a muszę podłogi ogarnąć
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4170 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Z tym zmęczeniem ja też tak miałam,ale przeszło po 12 t.c.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Ja np. do klubu nie należę, a ubranka dziecięce uwielbiam oglądać 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tej mojej znajomej mówili co prawda, że dziecko ma długie nogi i może być duże, ale jednak z pomiarów wychodziła mniejsza niż się przy porodzie okazało
wczoraj zamaist lezec usiadła na korytarzu an fotelu i gadala z babka jakas mjak ja lekarz przyuwazył i opierdzielil to ona go ze ile ma lezec...... (ale dalej plami....
wymoczylam dupsko i szykuje sie na usg 

Budze się pełna energi ale głodna, to ide jejść - jak zjem to tracę tą energię i robię się śpiąca więc odpoczywam - jak odpocznę, to znowu robie się głodna i po jedzeniu znowu objedzona i zmęczona- i tak w kółko