|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Jacieee Ja dawałam Emi tylko polizać prawdziwy, ale specjalnie jej nie smakował, bo takie lizenie to nic nie daje bo gorzki jest wtedy.
Dzisiaj kolęda |
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Ja też cały czas myślę o zance
![]() Babonik, lili - wiecie, co? Maja też ma często naderwane uszko ale poza tym, nigdy nie miała na ciele żadnych suchych placków itp. czasami wyskoczy jej na twarzy dosłownie kilka krostek jak przeholuję z nabiałem, a tak to nic...
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piszecie caly czas o Zance - wiecie - macie Klub do ktorego jest zaproszone wtajemniczone grono. Skoro jakakolwiek informacja jest zamieszczona w Klubie po co o niej pisac na formu??ja do klubu nie naleze, wszyscy jej tak zalujecie, a te ktore do K nie naleza glowia sie pewnie co sie takiego stalo. Wiec sorki ale moim zdaniem informacje zawarte w K powinny tam pozostac i tam powinno byc odp - nie gniewajcie sie. Nie to ze ja chce do Klubu, nadejdzie czas to mnie i inne zaprosicie, albo i nie nadejdzie - trudno. My na innym formum mamy K ale nie przenosimy info stamtad na forum.
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale nikt nie napisał przecież o co chodzi. Dziewczyny tylko piszą, że o niej myślą, a Ja w tym nie widzę nic dziwnego. JA cały czas myślę o Nerolce, Beatce, Zmalowanej,Agni, bo zanikaja i zanikają
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - eweee ma racje. piszemy ze zal nam zanki, ze myslimy o niej itd. jakbys nie wiedziala dzieki K o co chodzi to szukalabys na wątku itd. i nic bys nie znalazła i nadal byłabys w kropce. ja jestem srednio w temacie K wiec na poczatku czytajac ze smucicie sie z zanka tez nie wiedzialam czemu i zastanawialam sie co tak bezsensownie czytam ze mi umknelo cos strasznie waznego. rzeczywiscie dla dobra niewtajemniczonych (bo strasznie bronicie - rozumiem!- wstepu do klubu) lepiej wszelkie solidaryzowanie sie zzanka zaznaczyc w temacie, w którym ujawniła co i jak a nie tutaj...
to moje zdanie, ja nie jestem maniakiem ktory nie wstawia zdjec (rozumiem taka manie, moj mąż taka ma) na necie itd. twierdze ze jak nie chce o czyms mowic to nei mowie, jak nie chce pokazywac to nei pokazuje. dlatego mam malo zdjec na necie ale jak juz to dla wszystkich. dlatego naprawde o niewielu rzeczyach z wami nawet w K sie dziele. bo potem sa takie klocki jak byly niedawno z otwarciem klubu... rizumiem sytuacje niektórych z was i że to nei temat na forum publiczne, rozumiem tez ze niektorzy sa podczytywani (dlatego tez niewiele pisze!). chyba musimy ogolnie przemyslec idee klubu oraz informowania na forum otwartym ze tam cos sie znajduje. przeciez mozna pisac ogolnikowo tu (tak jak np o |
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
nie o to chodzi ze napisaly bo nie napisaly tylko post ze mysla i jak im szkoda i zle minki. To tylko moja drobna uwaga nikt sie nie musi o nia obruszac
|
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3518 | ||||
|
Zadomowienie
|
hellołłłł
no zdolniach mały i za tygodnie również się należą gromkie a ze ty mały alien tokażdy wie, ale taki pozytywny malutki obcya to cieszy, że Ci smaczy Cytat:
![]() [QUOTE=youyou;31518672 Co do soczków to czy Wasze brzdące je piją?[/QUOTE] ojjj mój by duszę sprzedał za soczek jabłkowy no ewentualnie jabłko-marchew dostaje co drugi dzień tak około 150mlCytat:
trzymam! Cytat:
![]() Cytat:
![]() o cholera Stroneczek to nie Stroneczekbyliśmy dziś u Zanchora leki odpadają na szczęście, ale mały mi od miesiąca nic nie przybrał kurnia cyc, piguła dwa razy ważyła, bo myślała, że jej waga szwankuje kajool łącze się w bólu
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
jak to jest ze dziecku latwiej z plecow sie przewrocic na brzuch niz na odwrot. wlasnie moja 3 raz kladne na plecach odwracam glowe a tu fik juz jest na brzuchu. A 3 dzien mi sie sni po nocach ze ona tak wysoko w lozeczku a sama siada i mi wypadnie
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku ja się zapytałam dlatego,że moja Lilka ma takie krosteczki na buzi i w dodatku bardzo suche(od jakiegoś tygodnia-miała krosteczkę i przypadkiem drapła i na buzi takie paskudy się zrobiły). Zaczęłam jej to oilatum smarować, ale chyba jutro wybiorę się do pediatry... Dziękuję za odpowiedz.
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - eweee ma racje. piszemy ze zal nam zanki, ze myslimy o niej itd. jakbys nie wiedziala dzieki K o co chodzi to szukalabys na wątku itd. i nic bys nie znalazła i nadal byłabys w kropce. ja jestem srednio w temacie K wiec na poczatku czytajac ze smucicie sie z zanka tez nie wiedzialam czemu i zastanawialam sie co tak bezsensownie czytam ze mi umknelo cos strasznie waznego. rzeczywiscie dla dobra niewtajemniczonych (bo strasznie bronicie - rozumiem!- wstepu do klubu) lepiej wszelkie solidaryzowanie sie zzanka zaznaczyc w temacie, w którym ujawniła co i jak a nie tutaj...
to moje zdanie, ja nie jestem maniakiem ktory nie wstawia zdjec (rozumiem taka manie, moj mąż taka ma) na necie itd. twierdze ze jak nie chce o czyms mowic to nei mowie, jak nie chce pokazywac to nei pokazuje. dlatego mam malo zdjec na necie ale jak juz to dla wszystkich. dlatego naprawde o niewielu rzeczyach z wami nawet w K sie dziele. bo potem sa takie klocki jak byly niedawno z otwarciem klubu... rizumiem sytuacje niektórych z was i że to nei temat na forum publiczne, rozumiem tez ze niektorzy sa podczytywani (dlatego tez niewiele pisze!). chyba musimy ogolnie przemyslec idee klubu oraz informowania na forum otwartym ze tam cos sie znajduje. przeciez mozna pisac ogolnikowo tu (tak jak np o ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Mamusie MM i skaza/azs - jakie mleko podajecie? bo niedlugo bede musiala malej zaczac podawac bo w lutym wracam do pracy. nie hce jednak zeby wygladala jak biedronka w kropki, bo wystarczy ze zjem troche nabialu i od razu buzia w suchych plamach, te naderwane uszy tez sie nam juz zdarzały... co poza nutra i pepti (bo to juz chyba hardcore, musi byc z przepisu lekarza) mozna? mleka HA? |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
moja babcia posadzil mi dzis dziecko na narozniku
oparla o niego plecami dala grzechotke i tak se siedzial! a potem siedzial i podpieral sie rekami o lozku!!! czy jak siedzi to mu nei bronic
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
sweet - w narozniku to i pijany usiedzi i sie gibac nie bedzie! czy usiedzi tez np. tylko z podpartymi plecami? jak tak to chyba niech siedzi. nie zwija sie (moja glowa nóg czasem dosięga!)? nie giba na boki, nie leci na bok(na plecy to raczej nie da
)?
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-01-10 o 16:10 |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś wie ile czasu może stać w lodówce otwarty cebion multi?
Sara ma coraz gorsze krostki na buzi. Nie mam pojęcia teraz od czego. Gluten, mięso, jabłka czy co... Trochę się chyba zagalopowałam z podawaniem nowych smaków.
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
patik - ja mialam az mi sie skonczyl (przy synu) ale nie pamietam ile kropel dawalam codziennie...
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
ja moja czasem sadzam obkladam poduszkami i kladne lalke przed nia siedzi 5 minut a jak zaczyna sie pochylac do przodu to zabieram ja
jutro konczy 5 miesiecy
|
|
|
|
#3527 |
|
Rozeznanie
|
Monia jak ze skazą, to jak nie pepti i nutra, to albo spróbować HA, albo sojowe( tu nie wiem, czy są jakieś bez recepty) bo Ty pisałąś, że piłaś zwykłe sojowe mleko i Kindze nic nie było? no to może to jest rozwiązanie.
Dziewczyny, ja się łącze z Wami w bólu, odnośnie alergii i ciągłych krost na buzi dziecka.. ja już nie wiem, co mam jej dawać do jedzenia. ja już pomoijam kakt, że nic poza warzywami nie przjdzie jej przez przełyk, ale ma krosty po marchwi, pietruszce, nawet dyni! a najdziwniejsze, że jak wprowadzałąm nowe składniki po kilka dni, to nic nie wyskakiwało, a jak wracam do jakiegoś warzywa, bo znowu aż tak dużo ich nie ma w słoikach, żeby różności jadła, to się okazuje, że następnego dnia krosty i suche placki... i czym ja mam ją karmić?! Patik, a Sarka na nutrze czy na innym mleku już? pewno pisałaś, co wynikło z tego, że lekarz nie chciał recepty dać, ale nie kojarze |
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie a spróbuj jej coś ugotować, a nie ze słoika. Bo mojej znajomej córka miała krosty przez to, ze dodają wit.C
|
|
|
|
#3529 |
|
Rozeznanie
|
no i tu jest mega problem, ,bo domowego nie tknie nic, próbowałam gotować pojedyńczo, razem , mieszać, dawać osobno, różne warzywa, które ze słoika je. gotowała jej i moja mama i teściówka. Zaciska usta i koniec. Z 'domowych' zje tylko starte jabłko.
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
To może potrzebuje więcej czasu. Ale najgorej jak tak właśnie nie wiadomo o co chodzi.
|
|
|
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
mnie martwi, że 1. co chwile coś uczula i nie wiadomo już co, więc musze robić ciągle kilka dni przerwy i od nowa wprowadzać, a to już zaraz pół roku jej stuknie. no i 2. właśnie pół roku, a ona ciągl tylko pepti i tak naprawde mało co więcej, mięsa wcale i się martwie, że w końcu się okaże że ma mega braki białka, witamin...
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi już wszystko jedo jak nutra kosztuje tyle samo co ha Mam jeszcze 2 puszki nutry od scio, a ostatnie 5 puszek kupowałam bez recepty na 100%.
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
Smutno mi, głowa mnie boli, życie jest niesprawiedliwe,
Zanka
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba sie zmienię na tego Stroneczka w koncu i Bedzie spokoj
Cos Brumka Dzis nie widać i Telika. O Zmalowanej Juz nie wspomnę. A zuwazylyscie ze Asynastra gdzies zniknęła. Czyżby sie obrazila ?? |
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() U nas dzisiaj też kolęda, czekamy właśnie na księdza. A propo któryś z sąsiadów na tablicy ogłoszeń powiesił obrazek, ktory przedstawia księdza na kolędzie przyjmującego kopertę i podpisane "Płacisz, zażądaj paragonu". Byliśmy dzisiaj na spacerku i złapał nas deszcz ![]() Mąż dalej chory, mam nadzieję, że nas nie pozaraża... Cytat:
Pisalyście ostatnio o wprowadzaniu glutenu, ja raz daję do zupki kaszę mannę, raz dostanie bułkę... Jakoś się tym nie przejmuję. A jak wprowadzam nowe rzeczy to nie bawię się w parę łyżeczek, Domin odrazu zjada cały słoiczek
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tylko ona sekundkę, bo zabiegana dziś jestem. Wpadłam spytać: Teliczku, jak kanaliki??? Kciuki ściskam od rana i chcę się dowiedzieć, czy mogę już puścić i czy dobrze ściskałam? Opowiadaj, kochana.
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
PATIK a cebion w lodówce sie trzyma?
ja go nigdy nie mialam w lodówce....Monia ok zgodzę się z Tobą.Nie chce poruszać tematu aby nie było jakichkolwiek nie domówień. Mnie chodziło tylko o to, ze te które pisały że smutno, że myślą itd to pewnie miały taką potrzebę, a nie żeby robić z tego nie wiadomo jaką tajemnicę, rozumiesz? I nikt nie chciał nikomu na złość zrobić, albo żeby wzbudzać jakąś ciekawość itp. |
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek przywolalam Cie myślami
![]() Natka a to ciekawe z tym paragonem. Trzeba by sie powaznie nad tym zastanowić
|
|
|
|
#3540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moje dziecie dzis dostalo zabkowej histerii i skonczylo sie Nurofenem a teraz spal od 16 do 16.40 obudzil sie z marudzeniem zjadl o 17 i zasnal dalej ah szkoda mi go szkoda |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

ale poza tym, nigdy nie miała na ciele żadnych suchych placków itp. czasami wyskoczy jej na twarzy dosłownie kilka krostek jak przeholuję z nabiałem, a tak to nic...

a ze ty mały alien tokażdy wie, ale taki pozytywny malutki obcy
dostaje co drugi dzień tak około 150ml

)?

Zanka