|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
![]() Jest troche tych zasad, ale ja własnie ostatnio siedzialam u mojej przyjacoiłki polonistki i tłumaczyła mi na mojej liście... Co najważniejsze 99% nazwisk sie odmienia..nawet jak ludzie twierdza, że sie nie odmieniaja... |
|
|
|
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Tę pierwszą mierzyłam w Byszycach, wkleiłam nawet w posta, ale czeka do moderacji
Aczkolowiek mam do niej kilka ale, ponoć moge ją zmodyfikować, ale do Madonny jadę w piątek więc ewentualnie zdecyduję co i jak... A jaką będziesz miała Ty Melod_y, bo widzę, że szukałaś podobnych modeli...Zastanawiałam się czy ne wybrać się do taty do wiednia, ale przeraża mnie widmo płacenia za suknię tyle co w PL... z tym, że w euro...
Edytowane przez a u d r e y Czas edycji: 2012-01-10 o 15:12 |
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienki jeszcze nie mam ale niestety nie zachwyciły mnie sukienki szyte na wzór wery aby je zakupić. Kiedyś wzdychałam do sukienki z linku niżej, ale niestety w polsce była ttylko jedna w którą o dziwo nie weszłam a jestem strasznie chuda.. Teraz Chatka bardzo podobną mierzyła w Warszawie więc czekam na info nazwy A znając siebie zakupię pewnie zwykłą luźną empire bo w takiej czuję się najwygodniej ![]() też mam tate w Wiedniu ![]() i też planowałam tam poszukiwania ale jakoś nie wiem.. boje sie hehhe a w madonnie mają piekne sukienki. Polecam iść na Floriańska
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-01-10 o 15:16 |
|
|
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ślę dużo pozytywnej energii trzymaj się kochana
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ułoży sie wszystko... Tez martwie się że wielu z rodziny mi odmówi no ale co zrobię
|
|
#3846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widzisz, ja też jestem chuda, też wzdycham do sukni VW i też być może że skończy się na zwykłej Madonnie. Ale póki co plan jest ;P A tata Twój długo już w Austrii?
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do wery wang, jima hjelma mogę sobie tylko wzdychać bo do USA się niestety nie wybieram i nikogo z rodziny tam nie mam
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam w USA znajomych kilku, no ale co mi z tego, jak musiałabym mieć pewność że w Pl ktoś mi ją przerobi i nie skicha tego.. i masz rację, w Madonnie suknie sa warte swojej ceny, materiały są piękne, jakościowo świetne i nigdzie się nic nie pruje itp. Moja kuzynka miała sukienkę z Madonny to tydzień po weselu już była dziewczyna po nia ;P więc i też szybko się jej można "pozbyć". A koleżanka która szyła na wzór jakiejś tam z madonny sukienki od 6 miesięcy ją ma i nic...
Mój tato już ponad ćwierć wieku siedzi, ale wstyd się przyznac byłam u niego tylko kilka razy... Obiecuję TŻtowi że pojedziemy i tak się zbieramy już 6.5 roku ;O
|
#3849 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chorym Dziewczynom życzę zdrówka. Niestety teraz dużo osób chodzi chorych. Ja sana jakaś taka "przydżumiona" chodzę. Wróciłam od małej, trochę dzisiaj popłakała. Malarz jak poszedł na obiad to wrócił po 2 godzinach. Miałam coś jeszcze napisać ale nie pamiętam co. Głowa mnie boli coś a dziś idziemy chyba jeszcze z zaproszeniami. Też miałam problem z odmianą nazwisk. Koleżanka mi powiedziała, że zasada jest taka, że te, które dają się odmienić to się odmienia, reszta nie. Ale niektóre tak jakoś dziwnie brzmiały odmienione, że zostawiłam nieodmienione.
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i często tam jesteśmy. Ja sama czasem łapie się za jakąś dorywczą pracę tam A do madonny pewnie wybiorę się w lutym bo teraz nie mam czasu ![]() A chciałabym mieć już temat sukienki za sobą
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
a my się wiecznie nie możemy wybrać, żaluję bo mój tata uwielbia Wiedeń, ja nie miałam zbyt wiele okazji aby zobaczyć go od tej lepszej strony, ponoć są tam obłędne second handy
kiedyś nawet zrobiłam sobie listę tych najlepszych ;P no ale jeszcze się nam nie udało... TŻt ma ciężko z wolnym w pracy, bo nie mają go kim zastąpić, więc nie mamy wyjścia ;O na razie planujemy.Co do sukienki to też bym chciała już mieć wszystko załatwione, boje się że do czasu wesela jeszcze mi się odmieni i będe niezadowolona w 100% z sukienki po pary miesiącach, a do wesela jeszcze troche zostanie...
|
#3852 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, jeszcze do mnie nie doszły (jutro lub pojutrze spodziewam się przesyłki) a są to buciki od tej samej dziewczyny co kupiłam suknię, a ona zapewniała mnie że są tak wygodne, że nawet już w pokoju po weselu nie chciała ich zdjąć ( nie mówiąc o zdjęciu sukni ). Ufam, że tak rzeczywiście będzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i widzisz, tamten ksiądz niech pójdzie w zapomnienie Super, że się udało! ~~~~~~ Dziś rano wychodzę do pracy, a tu wszędzie biaaało Nawet szczotki nie miałam żeby śnieg z auta zgarnąć i jechałam z czapą śnieżną na dachu do pracy No ale jak wyszłam już po sniegu prawie śladu nie ma bo cały dzień padał deszcz eech. Ale dzień... szaro buro i ponuro
|
||||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie zaproszenia, które wybraliśmy? Wkleję jeszcze raz zdjęcie
(za szybko kliknęłam wyślij, zaraz uzupełnie o co chodzi) Minimalna ilość zamówienia to 30 sztuk. My mamy małe wesele, max 50 osób, potrzebujemy jakieś 23 zaproszenia. Czyli albo dokupię te 7 bez personalizacji, albo płacę dodatkowo 30 zł za projekt. No to już spoko, rozumiem, że nie opłaca im się robić mniejszej ilości zaproszeń. ALE chciałabym dwa zaproszenia dla rodziców z innym tekstem i musiałabym płacić po raz drugi za projekt Zdzierają na tych ślubach niesamowicie, to chyba nie jest aż taki problem, żeby inny tekst do zaproszenia dać... Co zrobiłybyście na moim miejscu? Kupić czy ich olać? Bo już się bardzo na nie nastawiłam.
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2012-01-10 o 15:58 |
|
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
__Paulinka__ Gratulacje ![]() Cytat:
Bez niej nie będzie to samo. Ja bym uszyła ją z tego koloru z jakiego chcesz mieć buty, tylko wtedy zrobić ją trochę delikatniejszą, nie musi być aż tak duża. Cytat:
Edytowane przez chocolate muffin Czas edycji: 2012-01-10 o 16:02 |
|||
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnoręcznie robione odpadają, mam dwie lewe ręcę
|
|
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może rodzicom nie dawać w ogóle
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- My rodzicom nie dajemy zaproszeń Bo na innych zaproszeniach jest "... wraz z rodzicami" - finansują spora część jednak Skupimy się na podziękowaniu |
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
nitku ja bym kupiła te dodatkowe 7 a rodzicom cóż sama nie wiem
Ale ciekawe osobistości są w rozmowach w toku masakra.
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Nasi rodzice też płacą za wesele, ale pomyślałam, że będzie im miło jak też dostaną. Już sama nie wiem, muszę z TŻtem pogadać jeszcze raz, chociaż dzisiaj stwierdził, że jak tak ciągną kasę to lepiej wybrać zaproszenia u kogoś innego.
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
ojj ciężko, był nawet pomysł żeby malować się w douglasie, bo przynajmniej wiem, że będą to kosmetyki z wysokiej pólki, a nie jakieś astory, ale okazało się, że nie można się umawiać na konkretne terminy. ostatecznie wybrałam salon kosmetyczny mamy mojej koleżanki z liceum. Nie jest jakiś reprezentacyjny, bardzo malutki - osiedlowy. Ale w jego ramach jest fryzjer, kosmetyczka i makijażystka, więc za full opcje zapłacę taniutko, zwłaszcza że mama i świadkowa też będą się tam czesać i malować. Niestety nie miałam wielkiego wyboru.
|
|
|
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale potraficie naprodukować postów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My jeszcze nie kupujemy... trzymać byłoby gdzie, ale chodzi bardziej o datę ważności |
||
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY!!! ale z Was LOBUZY!! kiedy ja to wszystko nadrobie??
chyba dopiero w weekend teraz tylko posty z obrazkami poogladalam ![]() bylam znow przymierzac sukienki i... znowu sie zakochalam Byla cudowna... zwiewna, lekka... na razie przesylam buziaki i biegne do klienta Cytat:
a co do Very to rowniez jestem w niej zakochana bez pamieci, i przymierzalam juz kilka sukienek w tym stylu, ale opowiem moze o moich odczuciach jak znajde wiecej czasu uciekam
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewoje!!!
Nadrobiłam wszystko, odpisałam na większość postów i mi szlag zasilanie w laptopie trafił Gratuluję Wam dni do ślubu, sama dzisiaj mam 3 miesiące Ale chyba dopadł mnie jakiś kryzys w temacie i musze sobie jeszcze raz wszystko przemyśleć, bo mi się wizja sypie...
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Dzięki Wam prowadzę dalej w konkursie Targi ślubne 2012 jednakże zauważyłam rosnące zainteresowanie tym konkursem i tu prosba do tych ktore jeszcze nie glosowaly czy mogłbyście oddać na mnie głos ?? wystarczy kliknac "weź udzial" zaloguj i zezwól a na moje konto idzie punkt z gory dziekuje apps. facebook.com/targi-opole?ref=34 Gratuluje załatwionych spraw oraz DDŚ mi wczoraj stukneło 250 dni A i wreszcie zapisaliśmy się na nauki które odbędą się w maju w ciągu 3 dni są to tzw. "Wieczory dla zakochanych" byłyście na takich ?? jak wrażenia ?? Kessi ale mi chodzi o to, że ten wzorek moge ci wyslac nawet teraz lecz jak go wkleisz do worda z paint to po wydrukowaniu wyjdzie z pikselami a ja to zrobilam w innym programie i wyszedł spoko
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2012-01-10 o 17:12 |
|
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę
![]() http://pixlr.com/editor/ |
|
|
|
#3868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W piątek mnie czeka salonowy rajd więc muszę zrobić plan przejazdu ![]() PS. Kupujesz Vivienki na ślub? A o kolor chodzi o złoto?
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
hej
działo się coś ciekawego przez dzisiejszy dzień? Bo nie chce mi się nadrabiać;P
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() A ja dzisiaj zaklepałam nasza oprawę muzyczną w Kościele będzie śpiewał taki chłopak i grał na kościelnych organach oczywiscie marsz mendelsona tez bedzie na koniec
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

Nie wiem jak odmienić niektóre nazwiska, czy któras z was mi pomoże? Nie chce tu ich pisac na forum dlatego prosiłabym pisac na priv to wysle liste tych nad którymi sie zastanawiam bo według mnie brzmia smiesznie odmienione 

Aczkolowiek mam do niej kilka ale, ponoć moge ją zmodyfikować, ale do Madonny jadę w piątek więc ewentualnie zdecyduję co i jak... A jaką będziesz miała Ty Melod_y, bo widzę, że szukałaś podobnych modeli...

i ślę dużo pozytywnej energii
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

i często tam jesteśmy. Ja sama czasem łapie się za jakąś dorywczą pracę tam

Nawet szczotki nie miałam żeby śnieg z auta zgarnąć i jechałam z czapą śnieżną na dachu do pracy
eech.
[COLOR="Silver"]