|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
W takim razie zmienię kolację, bo jeszcze jej nie jadłam. Faktycznie za dużo tego chleba.
Dziękuję za ocenę .
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
mięsko było drobiowe
z filecików dziękuję ![]() Rodzynka1989 nie będę już lecieć do sklepu zwłaszcza, że mam te bułki, to już je zjem albo jedną chociaż, a drugą na śniadanko sobie zostawię , mięso było smażone w jajecznicy.
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2012-01-09 o 18:06 |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
U niedzielne
Śniadanie Czekoladowo- orzechowe płatki, mandarynka, banan, łyżeczka otrębów, kilka orzechów laskowych, kilka suszonych moreli- wszystko wymieszane z jogurtem brzoskwiniowym obiad Półtora kotleta schabowego smażonego w panierce Kuleczki ziemniaczane (ziemniaki, śmietana, bułka tarta, boczek, cebula, mąka..- formowane ciasto, lepione kuleczki i pieczone w piekarniku )sos czosnkowy- domowej roboty na jogurcie i majonezie po:rządek czekolady mlecznej podwieczorek z przyjaciółką czekolada (rządek?), mandarynki, kawałek szarlotki kolacja serek wiejski ze szczypiorkiem (150g) i wkrojoną papryką (surową i konserwową) dwa jajka, kromka chleba z masłem+ jeszcze piętka chleba, majonez do picia: woda, herbaty, czarne kawy
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2012-01-09 o 18:10 |
|
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
Hej czy mogłabym prosić o sprawdzenie mojej (R)edukcji? Nie wiem czy zmierzam w dobrym kierunku...
śniadanie - owsianka ( 5łyżek) na wodzie, dodatki: trochę musli, garstka mieszanki studenckiej i trochę wiśni z domowego kompotu, zielona herbata II śniadanie pomarańcza, czerwona herbata III śniadanie kefir obiad rosół z makaronem, trafiłam na dużą marchewkę i pietruchę po południu garść orzeszków ( migdały, brazylijskie, włoskie) trening- godzina Turbo Fire po treningu serek wiejski kolacja - planuję jajko gotowane i do tego szpinak Czy to przejdzie? Bardzo proszę o rady. |
|
|
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! Jestem tu nowa i moim marzeniem jest zrealizowanie misji kryjącej się po literką P.
Totalnie się na tym nie znam, zacznę może od przeczytania pierwszego postu, a osoby które zaczynały jak ja proszę o jakieś pierwsze wskazówki. Będę bardzo wdzięczna i dużo mi to pomoże, bo jak pisałam jestem zielona w tej kwestii. Pozdrawiam gorąco! |
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja znowu zapodam jakieś menu na jutro i po waszych poprawkach wprowadzę zmiany
R I owsianka na mleku + banan fitness II 2 bułki ziarniste (jedna z wędliną i papryką, druga z serem białym i pomidorem) III Ryba usmażona na teflonie + makaron pełnoziarnisty polane sosem z brokuła IV twarożek z mieszanką studencką V jajecznica na maśle z ogórkiem
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
moje R (proszę o poprawę w razie czego )7:00 S: owsianka z 3 lyzek (platki wieczorem zalalam woda i zostawilam na noc, rano odlalam wode), pol banana, pol garstki wiorek kokosowych i platkow migdalowych, jeszcze mniejsza garstka Cheerios (Cheerios- staram sie je zuzyc bo przed moja R je kupilam a w domu tylko ja jem platki i nienawidze wyrzucania jedzenia) 10:00 IIS: na uczelni: 2 kromki chleba na zakwasie (domowej roboty) z gotowana piersia z kurczaka, salata, papryka, kielkami i lyzeczka Bielucha zamiast masla+ mandarynka 13:30 Przekąska : salatka: kilka lisci salaty (2rodzaje), z 5 oliwek, troche startej marchewki surowej, plaster szynki e 15:45 10 minut skakanki (mialo byc wiecej ale to byl moj pierwszy raz i ciagle sie zahaczalam i kiedy moja zlosc siegla pewnego stopnia postanowilam dac sobie spokoj, zeby mi ta skakana nie zbrzydla- zyje w zgodzie ze soba )16:00 Obiad : kromka chlebka na zakwasie z gotowana piersia kurczaka, dwa grube plastry twarogu, dwa plastry pomidora, troche cebuli (zawsze na obiadek jadlam piersi z kurczaka ale szczerze mowiac nie moge juz patrzec na nia, jak widze ja to mi niedobrze, nie wspominajac juz o jedzeniu jej. Musze troche odczekac zanim znow zaczne ja jesc, bo mi cholernie zbrzydla a innego miesa nie lubie (tylko kurczaka, zwlaszcza piers)19:00 Kolacja - makrela (nie wiem ile jej zjadlam, bo nie wazylam, gdzies 1/4) Nie wiem czy duzo zjadlam czy nie, nie jestem ani troche glodna. Pewnie za malo bialka zwierzecego (moj obiad pozostawia wiele do zyczenia), ale juz nie moge przelknac normalnego miesa, ledwo wciskam szynke w kanapce ;(
65- 63,3- 62,3- 61,3- 59,9- 59,3- 58,0----> 52 cel I: 55kg mż-wr Edytowane przez kamilon Czas edycji: 2012-01-09 o 19:48 |
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze , coraz większe P :
ŚNIADANIE: dużo płatków cookie crisp z mlekiem 1,5% , 3 cukierki owocowe II ŚNIADANIE: 1) kanapka z dwóch kromek żytniego z margaryną, sałatą, serem żółtym i papryką 2) drożdżówka z makiem , nestea w puszceOBIAD: ziemniaki z tłuszczykiem, pierś z kurczaka panierowana i smażona na oleju, duuużo surówki z kapusty pekińskiej z majonezem PODWIECZOREK: 5 malutkich jabłek , 3 cukierki owocowe KOLACJA: 4 kromki razowca z margaryną , sałatą, mielonką tyrolską, pomidorem i musztardą rosyjską Mam ogromny apetyt Nie wiem , gdzie ja to mieszczę .. Ale ważne , że mieszczę ![]() Coraz bardziej zaczyna podobać mi się to PRZYTYCIE
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
ok, dziękuję riddle92 za pomoc, czyli czeka mnie dużo czytania i wnioskowania.
|
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
Uuuuu
szczerze?
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
hmm... no tak,żartuję.............. . ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- tylko czemu MIMO tego,że jem mniej,że parówki ograniczyłam do minimum, podobnie jak pizze,itd... waga rosnie??? nie jem- tyję.. jem- tyję...wtf?? |
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznij jeść zdrowo. Regularnie. Na początku waga może trochę wzrosnąć, ale kiedy organizm dojdzie do siebie, to będzie wszystko ok. Daj sobie czas i wrzuć na luz.
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
A co z moim menu na jutro? Spojrzy ktoś kilka postów wyżej?
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
R
bulka z maslem i szynka jablko fussili gotowane ok 200g (niestety nie mam wagi) + sos pomidorowy + czosnek+szynka+bazylia+ol ej z oliwek ok. 1,5lyzki szklanka mleka 75g tunczyka w sosie wlasnym jedna suszona figa + ok.15g orzechow lepiej ??? wydaje mi sie ze jest jeszcze za malo bialka chyba przez te obiady z niewielka zawartoscia miesa -.-. ´Powinno byc ok 1300 kcal licze jakies 300 na sos ale pewna tez nei jestem. Edytowane przez anifil1 Czas edycji: 2012-01-09 o 22:55 |
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I więcej warzyw jedz, np do tuńczyka ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Jutrzejsze R. 1. owsianka- 5łyżek,mleko, banan, otręby, kawa z mlekiem i miodem 2. grahamka z twarogiem i ogórkiem, jabłko- na zajeciach 3.grahamka z szynką z indyka, jogurt pitny (miałam ochotę na jogurt owocowy.. jogobella light ) to też na zajęciach4. obiad 16.00 makaron razowy z sosem pomidorowym i kurczakiem 5. 19.00 garść orzechów i pestek, serek wiejski 6. 21.00 tuńczyk z marchewką gotowaną ( pół dużej mam ) , brokułami, i 3 łyzki brązowego ryżu.Dzień bez ćwiczeń. Nie za dużo węgli ? |
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i właśnie o to chodzi ![]() inne dziewczyny będące na redukcji - patrzcie i uczcie się
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2012-01-10 o 08:10 |
|
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
cześć.
![]() Podczytuję was, chyba czas się dołączyć do dyskusji. ![]() Przez 9 tygodni byłam na diecie, schudłam, "włączyłam" stabilizację (na której dalej liczyłam kalorie, ale że stało się to uciążliwe dla mojej psychiki, przestałam je liczyć będąc na poziomie 1600kcal dziennie), teraz staram się jeść w miarę normalnie, choć boję się przytyć (schudnąć rzecz jasna też nie chcę). Aktywność fizyczna niska, właściwie zerowa (w dni, kiedy mam zajęcia na uczelni wstaję przed 5 rano, zbieram się na zajęcia, dojazd, uczelnia, powrót; gdy nie mam to właściwie cały dzień siedzę w domu i robię co muszę, czyli piszę prace różnorakie, uczę się, gotuję, piekę itp. )- 2 razy w tygodniu staram się chodzić na 1,5h aerobik, ale przez obowiązki na uczelni i konieczność dojazdów często mi się to nie udaje.Dlatego przy rozpatrywaniu moich jadłospisów proszę uwzględnić moją (nie)aktywność fizyczną i niski wzrost- na pewno potrzebuję mniej niż "wystandaryzowane" 2000kcal, choć dokładnie nie wiem ile. /po sesji zamierzam zapisać się na siłownię, może namówię siostrę- będzie raźniej, więc ta aktywność się podniesie. Bo nie umiem się spiąć i poćwiczyć w domu Wczorajsze U: (wstałam grubo po 9) 1śn., 10:00: 3 łyżki kaszy jaglanej gotowanej na wodzie z 0,5 szklanki mleka 1,5%, po garści orzechów włoskich i suszonej żurawiny, jabłko, trochę jogurtu + cynamon, 2 pierniki maślane (upiekłyśmy duuużo z mamą na święta właśnie po to, żeby cieszyć się nimi jeszcze jakiś czas po świętach )o., 13:20: upieczone przeze mnie calzone (z mąki pełnoziarnistej) z sosem pomidorowym, pieczarkami i cebulą, pomidorem, czerwoną fasolą z puszki, szynką i żółtym serem p., 16:30: 2 marchewki chrupane na surowo, kawałek babki piaskowej, duża kawa zbożowa z mlekiem 1,5% k., 19:45: jeden tymbalik (groszek, marchew, jajko, kurczak, rosół), kromka wieloziarnistego z serkiem śmietankowym, sałatka (zielona): pekińska, ogórek zielony, groszek, oliwki z sosem chrzanowo-musztardowym Dzisiejsze: 1śn., 9:45: marchewki chrupałam (w czasie, kiedy podgrzewała się owsiana ), owsianka (po 1 kopiastej łyżce: płatków owsianych, orkiszowych, otrębów żytnich i pszennych) z mlekiem 1,5%, solą i łyżeczką masła, kawałek babki + kawa z mlekiembędzie: o., gęsta zupa grochowa z ziemniakami, do tego wsunę porcję jakichś warzyw ![]() p., 100g twarogu z jogurtem i musem truskawkowym (zblendowane mrożone truskawki), do tego garść orzechów LUB warstwowa sałatka owocowa (banan, pomarańcza, jabłko przekładane jogurtem, posypane płatkami migdałowymi i słonecznikiem) + standardowo kawa z mlekiem k., puszka szprotów w pomidorach, kromka wielozbożowego, oliwki Uśmiecham się po ocenę i jeszcze raz witam zacne grono. ![]()
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze R
I. 10:30 (późno wstałam) śniadanie omlet z dwóch jajek z otrębami na to dwie łyżki serka wiejskiego, pół pomidora, zielony ogórek i plasterek szynki drobiowej a to wszystko posypane dużą ilością szczypiorku i czerwonej cebuli, czerwona herbata II. 12:00 jabłko i sok ze świeżych pomarańczy III. 14:30 tortilla na cebulowym waflu ryżowym z sałata lodową, pomidorem, ogórkiem, papryką, kukurydzą i piersią z kurczaka polane sosem czosnkowym zrobionym z jogurtu greckiego IV. 16:30 Koktajl truskawkowy V. 18:30 Sałata lodowa z jajkiem |
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze P
( do celu 1,8 kg - no chyba, że będę jeszcze za chuda to będę kontynuowała P ) :śniadanko pt,, byłam okropnie głodna " : miseczka płatków - domowe musliII śniadanie : jabłko, 2 kromki razowca z serkiem topionym Obiad: I danie : talerz zupy ogórkowej z wczoraj II danie : talerzyk makaronu z duuużą ilością sosu pomidorowego z mięsem Deser : cappucino, duża mandarynka, 3 biszkopciki Podwieczorek: budyń ze szklanki mleka z 2 mandarynkami i jablkiem Kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem - 200g, 2 marchewki, kromka razowca I jak?
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-01-10 o 16:23 |
|
|
|
#476 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny oceńcie mój jadłospis
![]() RRRR 8.20 - owsianka z jogurtem naturalnym, z połową jabłka i cynamonem, pestkami słonecznika, dyni, żurawiną i 2 suszonymi śliwkami 12.00 - 3 łyżki serka wiejskiego z wkrojonym kawałkiem ogórka zielonego i 2 dużymi rzodkiewkami + grejpfrut 15.00 - jajecznica na oliwie z 2 jaj, pół kromki ciemnego chleba, sałata z mixu sałat, ogórka, papryki i do tego mały gotowany burak 17.00 - pestki dyni jako przekąska 18.00- w planach pół puszki tuńczyka w sosie własnym ew. serek wiejski i jak ?
30.04.2014 3:15
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
R: śn 2 łyzki kaszy_pomidor+plaster indyka
2śn garść orzechów nerkowca, jabłko, mały kefir ob: barszcz ukrainski z kawałkami kurczaka trening kol: twaróg, brokuły ? ![]() ??
|
|
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Podczytuję was od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że sporo się nauczyłam. Moje posiłki nie są idealne jeśli chodzi o REDUKCJĘ, ale cały czas to zmieniam. Mam do was pytanie - czy do kolacji, np. tuńczyka albo twarogu można zjeść kromkę chleba razowego czy orkiszowego? Nie przełknę tuńczyka, tylko na kanapce. Kolacja jest moim największym problemem, bo nad resztą coraz bardziej panuję. Dziękuję za odpowiedź, niedługo wrzucę swój jadłospis
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
Poradźcie mi moje menu jestem na R (mam problem z białkiem aby zjeść 178g nawet w przybliżeniu)
I 4 chrupkie kromki z pastą jajeczną i turkiem do smarowania II aktivia nat , 1 banan, odrobina jabłka, kilka rodzynek i 3 łyżki otrębów obiad 2 naleśniki z piersią z kurczaka(100g) trochę ogórka pomidora i sos czosnkowy z 1/2 aktivi nat IV szklanka chudego rosołu kolacja (prawdopodobnie) ser biały Proszę o ocenę i doradźcie jak mam zjeść większą ilość białka???? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

.

!
)

)
a innego miesa nie lubie (tylko kurczaka, zwlaszcza piers)
, nestea w puszce
) to też na zajęciach
i właśnie o to chodzi
/po sesji zamierzam zapisać się na siłownię, może namówię siostrę- będzie raźniej, więc ta aktywność się podniesie. Bo nie umiem się spiąć i poćwiczyć w domu