|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
pojechałam dzisiaj do hurtowni, bo chciałam pokupować trochę rzeczy dla Małej i dla mnie do szpitala, a tam wielka Po inwentaryzacji mają takie braki w asortymencie, że szok. Zerowy wybór smoczków, kolorów prześcieradeł... Ech, straciłam tylko czas. Poza tym ceny powędrowały w górę i powiem Wam, ze to widać :/ Zrobię zakupy na allegro |
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Dark Lady też mnie strasznie kuło dziś,pewnie szyjka się skraca,albo rozwiera bo ja już na 2 palce mama,a szyjki było 0,5 cm więc pewnie teraz to już jej nie ma
|
|
#3933 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę, ale Ty faktycznie jesteś mało wytrzymała na ból. Cytat:
![]() za wyprawkę. Biedna, ale się strachu najadłaś |
|||
|
|
|
#3934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ma się urodzic terminowo więc Rydygier. Cytat:
![]() właśnie wypiłam trzy łyki wina i czuje sie pijana... normalnie mroczki i zawroty głowy |
||
|
|
|
#3935 | |||||
|
Rozeznanie
|
Pearl, Agatek zapraszam do mnie na hennę
Sąsiadka na pewno nie odmówi 2 dodatkowym ciężarnym ![]() Cytat:
Czasami jak oglądam Wasze wózeczki, to też bym chciała kupić, ale jak siostra dała, to nie narzekam ![]() Cytat:
![]() Ja się już boję, bo mnie zwykłe badanie boli tak, że wytrzymać nie mogę Dobrze, że będę po lewatywie, bo chyba bym z bólu się posr... ![]() Cytat:
Codziennie to nie chce mi się myć, ale wolę to zrobić na spokojnie Tylko jeszcze nie w tym tygodniu, bo szampon mi się kończy a dopiero w przyszłym tygodniu wybiorę się na większe zakupy No ale jeszcze miesiąc do porodu więc luzik ![]() MartuNiunia87 uważaj na siebie. Dobrze, że nic złego się nie stało całej waszej trójeczce. Aż mi się przypomniało jak przechodziłam z moją siostrzenicą przez pasy latem. Też była taka wysepka. Miałam dwójkę dzieci do pilnowania z nią i powiedziałam, żeby czekały ze mną, dodatkowo obie miały rowerki i je też trzeba było przytrzymać. Czekamy aż samochody przejadą a tu mała wychodzi na jezdnię! Mało zawału nie dostałam! Kierowca się zatrzymał i jeszcze trąbił na innego, który miał wszystko w d...! To było straszne! To tylko dowodzi, że przy dzieciach trzeba mieć oczy naokoło głowy. Cytat:
Żarcik ![]() A na serio, to jak maluch będzie płakał w nocy, to przynajmniej się zemścisz za swoje nieprzespane noce przez tą nimfomankę ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czubasek też tak słyszałam o Matce Polce. Ale tam, gdzieś trzeba urodzić i niech to będzie już ten madurowicz, podobno lekarze nie mają tak zacofanych poglądów jak czasem w ICZMP. |
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U mnie wporządku, maleństwo daje mi tyle szczęścia, że Cytat:
![]() za wizytę
|
||
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak wiec wole zalatwic to od razu,jak mi sie uda zrobic to w urzedzie,gdzie jestem tymczasowo zameldowana, zeby nie musiec jechac na Mazury :/ Dziewczyny, co myslicie o tej narzucie? Znajomi chca nam kupic na parapetowke i wstepnie tztowi sie najbardziej podobala i nie wiem, czy sie zgodzic czy wybrac inna chyba nie jest zla,co?
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl całkiem niezła jest
|
|
|
|
#3940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najwazneijsze,ze juz po wszystkim i teraz sie dobrze czujesz to kiedy zaczynasz spamowac? ![]() no i nie dziwie sie,ze jestes taka szczesliwa Twoje Malenstwo jest przeslodkie ciekawe po kim on taki sliczniutki? ...
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie niby nic, ale jednak...
Położna mnie obmierzyła tzn. biodra i miednicę i powiedziała, że na 99% nie dam rady urodzić sn jestem za wąska w miednicy (4 cm brakuje mi do normy)![]() Mówiła, że wg niej b. możliwe jest, że zacznę rodzić naturalnie, a i tak nie dam rady i będą musieli mnie ciąć, więc mam od razu porozmawiać z ginem o cc tymbardziej, że już coś wspominał, że może być ciężko![]() Kobieta ma 20 lat praktyki, więc raczej wie co mówi, tymbardziej, że mierzyły mnie jeszcze dodatkowo inne położne ![]() No i w razie "w" muszę pilnie uzupełnić jedno badanie, więc jutro idę po skierowanie, a wizytę mam za tydzień... Ale zważywszy na wczorajszą akcję szpitalną, mogę do niej tak czy siak nie dotrwać ![]() Co gorsza okazało się, że nie mają już nawet umowy z NFZ
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-01-10 o 18:04 |
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
DarkLady, ale calkiem niezla na brac, czy calkiem niezla, ale szukac innej?
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Uuuu, Bambusiek, wspolczuje. Ale Twoj to tez maly klocuszek, a Ty na zdjeciach drobinka, wiec przyznam Ci sie szczerze, ze juz kiedys myslalam o Tobie, ze jak bedziesz miala spora dzidzie, to moze byc ciezko z sn. Poczekaj jednak na wizyte,zeby wiedziec na pewno. Najwazniejsze, zeby Maluch bezpiecznie przyszedl na swiat, a reszta jakos pojdzie
|
#3943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od samego zapachu chyba bym miała zawroty głowy ![]() Cytat:
Cytat:
A co do wymiany dokumentów, to ja 1,5 roku po ślubie ie mam jeszcze wymienionego prawka ani paszportu Cytat:
Aha, zapomniałam się pożalić ![]() Teść dzwonił dziś do TZta, żeby zapytać "jak tam" (tzn. w domyśle czy już rodzę czy jeszcze nie). Wczoraj teściowa, a przedwczoraj znowu teśc W sobotę nie dzwonili, bo TZ u nich był, to się na miejscu dopytali :/ W.koorwia mnie to ale nie mogę im nic powiedzieć, bo nie dzwonią do mnie tylko do TZta, a TZ im nic nie powie Ja to bym wyjechała nia nich tak, że hej .... Powinni dyżury dzwonienia ustalić, np. teściowa rano, teść w południe, siostra wieczorem, a brat przed samą nocą .. żeby czasem nie przegapić czegoś
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-10 o 18:20 |
||||
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laseczki.
Jakoś ostatnio nie mam ani humoru ani weny do pisania ale wszystko grzecznie czytam Dzisiaj byłam na wizycie u endokrynologa i na szczęście wszystkie badania ok, mam tylko zwiększyć sobie dawkę jodid'u co by maleństwu jodu nie zabrakło.Z tego co zapamiętałam: - Laktator mam ręczny z TT. Jak przyszedł to próbowałam przykładać do piersi i kilka kropli siary wyciągnął Zapewne nie było to zbyt inteligentne z mojej strony ale tak jakoś mnie naszło - Jak odejdą mi wody i/lub dostanę skurczów to i tak planuję zaliczyć prysznic i mycie głowy więc póki co się nie stresuję Ba planuję nawet kąpiel relaksacyjną hihi ciekawe co z tego wyjdzie - Pearl jeśli nie upłynął termin ważności paszportu to płacisz za niego tylko jakiś % pełnej kwoty obliczony na podstawie właśnie jego ważności, przynajmniej tak było w 2010r. gdy ja mój zmieniałam. - I jeszcze pytanko: używa któraś z Was Ziajki na rozstępy? Warto? Bo mi kończy się olejek z babydream'a i zastanawiam się czy nie zmienić na coś innego tym bardziej, że wczoraj na mym lewym biodrze zagościły 2 (!) paskudne rozstępy co prawda są malutkie ale i tak doprowadzają mnie do szewskiej pasji ile razy je widzę - Czubasku ale mi smaka winkiem narobiłaś
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno wróciłam
![]() Oczywiście nie dostałam w aptece czopów na kupala ani soli fizjologicznej ![]() Jeszcze głupie pytanie aptekarki (a ja ją lubiłam nosz kur.wa mieszkam na wsi i tu nie ma nocnych aptek!!!!! A jak samochód będę miała w naprawie to co, czym pojadę?!! Taksówek też tu nie ma! Wnerwiłam się!!! ![]() Dostałam smsa od aga_tki: "Dziś urodziła się (cc) Aleksandra Ewa. Waży 3150 i ma 55 cm długości" Gratulujemy córeczki!!!
![]() lecę nadrabiać...
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję ogromnie ![]() ![]() Pearl tu masz kalkulator opłat paszportowych, za moich czasów go nie było więc nie wiem na ile jest wiarygodny ale może się przyda ![]() http://www.katowice.uw.gov.pl/kalkulator/index.php
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli chyba brzydka ta narzuta :/
Annyonne, ziajki nie uzywalam, ale ostatnio spodobal mi sie fissan. Smierdzi niemilosiernie, ale wydaje mi sie, ze bardzo dobrze i na dlugo natluszcza skore. Obecnie (.)(.) i pupe smaruje Dax Perfecta, bo dostalam w prezencie, ale na brzuchol klade fissan, bo Dax Perfecta zaraz "wysycha", a po fissanie jest natluszczenie. Z tym ze powtarzam - smierdzi okropnie. Do do paszportu, to w urzedzie w moim malym grajdolku babka powiedziala mi, ze mam 30 dni, inaczej bede musiala placic Agawoo, o matko. A nie moze tz powiedziec, zeby dali spokoj z tymi telefonami i obiecac, ze zadzwoni do nich, gdyby cos sie zaczelo dziac? ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
dla Mamusi i coreczki
|
|
#3950 |
|
Raczkowanie
|
Hej my z Sebą jesteśmy już po pierwszej nocy i nawet nie było tak źle, pomijajac fakt że moj królewicz budzi się ok 3 i do 7 nie chce spać, ale myślę że z czasem mu się to trochę zmieni i bedzie już cała nockę przesypiał
![]() widziałam że pytałyście co na odpażoną pupę, ja w szpitalu używałam Tormentiolu i szczezrze mówiąc jest zaje...., w ciągu jednego dnia pozbylam się odparzenia, teraz tylko po każej zmiaanie pieluszki uzywam alantanu bo tak radziły połozne i widze że pupcia malca jest ok co do pielegnacji krocza to ja używałam bialego jelenia i tantum rosa, oba przynosily mi wielką ulgę, choć najlepsze jednak jest wwietrzenie krocza czyli jak tylko się da to siedzimy bez majtek ![]() co do porodu to u mnie wszystko trwało 12godz, o 5 rano zaczęły mi odchodzic wody, obudzil mnie nagły ból i się zaczęło do 12 było ok nic mnie nie bolało pojawiło sie 2cm rozwarcie, około godz 13 zaczęły się skurcze krzyżowe najpierw co 15 min a od godz 15 co min. Wtedy podłaczyli mnie pod ktg i obiecali podać znieczulenie jak mnie odłączą, po 30 min okazało się że w ktg skończył się papier ogłonie poród jest do przeżycia, myślałam że będzie gorzej A obecność Tz na porodówce bezcenna |
|
|
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM!!!!!!
Ja wyszłam wczoraj ze szpitala Zaczęłam rodzić w 36 tc ale zatrzymali.... Skurcze co 10 min miałam i rozwarcie. Teraz jestem już w bezpiecznym 37 i wszystko może się zdarzyć. Choć dziś znów kłuje mnie bardzo w kroczu i zastanwiam się, czy przypadkiem rozwarcie się nie powiększa. Ale każą czekać na skurcze regularne a mój gin. jest pod tel w razie co.
|
|
|
|
#3952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciężko znaleźć konkretne informacje, co należy zabrać do szpitala, bo np. w przypadku Madurowicza strona internetowa jest beznadziejna, a fotki jak z PRL-u My w sumie nie mamy pomysłu ani zbytniego wyboru, bo dopiero do Łodzi się przeprowadzamy, nie znamy tych szpitali. Teraz zmieniam lekarza, wybraliśmy akurat takiego gina który w Madurowiczu pracuje, więc chyba na ten szpital się zdecydujemy. Gratuluję kolejnej mamusi dorodnej córuni!!!! |
|
|
|
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
brawo!! Gratulacje!!!
|
#3954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję mamusiom udanych dzisiejszych wizyt
MartuNiunia87 ale historia!!! Dobrze, że wszystko jest ok uff A koleś z samochodu faktycznie znieczulica, że hej niech mu mały nie drgnie przez MIESIĄC!!!!!!!!!!!! czubasek u mnie też śnieg był z rańca, ale do 13 prawie stopniał cały nie będzie śniegu tej zimy, ojj nieebambusek a w Twoim szpitalu ojciec może kangurować?? zawsze to lepiej dla dzidziusia...Boroo a co Ty myślałaś, że na porodówce to sprawdzając co jakiś czas rozwarcie będzie miło i bezboleśnie?? ![]() kropeczka baaa... ciężarnym się nie odmawia! Pearl bardzo ładna narzuta Agawoo, ja słyszę przez tel jak teściowa z teściem gada i słyszę: "jeszcze się kula" też mnie to wkur... niemiłosiernie ![]() Cytat:
Cytat:
Witamy z powrotem ![]() Cytat:
![]() takiego grubasa nie da rady wciągnąć ![]() yyyyy... chleb z ogórkiem kiszonym a potem chleb z marmoladą!
|
|
#3955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W biodrach mam 90 cm, więc nie tak mało, ale za to sprzężną zewn. mam 4 cm za małą niż minimalna do porodu ![]() szkoda mi porodu sn, bo chciałam, żeby mąż przy tym był itp. ![]() Miałam je zrobić po tej wizycie, lekarz sam mówił, co nastepne. Cytat:
Cytat:
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
Bambusiek, a maz moze kangurowac w Waszym szpitalu?
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- ale naprawde czy chcesz byc mila?
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
aga_tka gratulacje Ole fajne dziewczyny
![]() Coś dla fanów MCD: może być blee http://www.plotek.pl/plotek/1,111758...cDonald_s.html Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2012-01-10 o 19:10 |
|
|
|
#3958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie się tak skończyło rano wywinełam orła na ośnieżonym chodniku też upadłam na kolano ze miałąm całe stłuczone opuchnięte obolałe a wieczorem odeszły mi wody i wylądowałam na porodówce najgorsze przy porodzie było to ż ejak kazali mi nogi ugiąć i chwycić je rękoma i przyciągnąć do siebie to miałam problem z lewą nogą bo to na nia upadłam i bolała jak cholera ze ani jej nie mogłam dobrze chwycić ani zgiac a co dopieor przyciągnąć do siebie , ból przeokropny , tak więc miej się na baczności teraz ![]() BRAWA DLA KOLEJNYCH ROZPAKOWANYCH MAMUŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- ahhh teraz doczytałam ze to sie w czwartek stało -matko jak ja czytam musicie wybaczyć ja dziś tak rozbita jestem głowa mnie napitala ostro że nie jarze faktów tż coś do mnei mówi a ja nie kumam o co kaman dobija mnie ta pogoda - ale mimo wszystko tak uważaj żeby coś na dniach sie nie zaczeło bo to różnie bywa u mnie widzisz strach wywołał chyba całą tą reakcje łańcuchową bo przeraziłam sie naprawde mocno jak upadłam
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
melduje ze nadal nie urodziłam ;/
na ktg ok! serdusio bije jak trzeba!! skurcze przez ponad 40 min miałam na poziomie 10-20. tylko dwa byly na 70 i jeden koło 50 ;/ w czwartek mam zadzwonic do gina i sie zameldowac czy nadal nic...jak nic to w pt znow KTG.... wyniki na gestoze mam idelane wiec chociaz tyle
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę mi się podoba- lubię takie kolorki
![]() Neska, cieszę się, że wyniki ok, a ktg w normie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

nawet słyszałam jakieś odgłosy

. U mnie wporządku, maleństwo daje mi tyle szczęścia, że 

Gabrysia - 09.02.2012
A koleś z samochodu faktycznie znieczulica, że hej
a w Twoim szpitalu ojciec może kangurować??