Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 16:24   #181
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
my też 24

moonik Ty już jej niedługo musisz spinki we włosy wpinać
a my 19

Aguś w sobotę chciałam kupić coś jej na włoski właśnie, ale wszystko to za duże jeszcze może i tych włosków ma dużo ale to takie cienizny jeszcze ale się nie mogę już doczekać hihi

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
cudna jest mysza podobna do ciebie, dopiero teraz to widze
tak mówisz pokażę Wam zdjęcie nas razem to ocenicie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
ja też
a ja trzymam za to kciuki nieustająco

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
no i prosze...kolejna pieknosc.... z bujnymi wlosami....

a moja lysa
Monia, moja jest łysa z tyłu - zaraz Wam pokażę

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:25   #182
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Małgoś, niech moją odpowiedzią będzie to zdjęcie
a drugi to jakże uroczy glucik
no i pięknie) a włoski cudo hehe, myslałas juz o jakims kucyczku?

Aga wierszyk super ja bym nic nie zmieniała
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:26   #183
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Z samochodami też tak mam...mam obawy stać np. przy przejsciu dla pieszych i czekac aż się ktoś zatrzyma...
Stresik był w 10sek zaczęły mi dlonie drżeć. Nie wiedziałam czego się spodziewać
Ja tez czasem mam takie schizy, ale wiecie co jest najgorsze- jak robiłysmy sobie usg w okolicach 14 tyg i później i dowiadywałyśmy sie jaka płec - to co chwile chłopiec, chłopiec i ktoras napisala,ze dziadek czy ktos mowil ze jak rodzi sie duzo chlopcow to wojna bedzie... no schiza mam ,ze koniec! Matka wariatka??
Cytat:
Stefan z ekipą i patrzcie te włosy
Uwielbiam Twego Kwilonka i Jego ekipę

A stresik dobrze,ze króciutki
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ej, czyli jak moj smoczek ma narysowane kreski I,II i III tzn ze jest regulowany???? Jesli tak to wlasnie w tym momencie ide sobie narysowac duze L na czole, jestem looserem
zrobisz sobie zdjecie i wstawisz
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
A mnie tak dziś naszło.. Jak długo Wasze maluchy są w stanie wytrzymać na brzuchu?
różnie- raz 10 min, raz kilka sek. Kiedysmały lubił spać też na brzuchu, teraz no way
Cytat:
Co do dnia babci/dziadka - znalazła TAKIE coś. Potrzebuje jeszcze jakiegoś wierszyka ładnego. Na szybko ułożyłam coś takiego:

Dziś dla babci uśmiech mam
I całuski dla dziadziusia
Dziś życzenia składa Wam
Wasza pierwsza mała wnusia

Może być??? Albo pomóżcie mi coś ułożyć, bo w necie są albo dla babci albo dla dziadka, a ja bym chciała takie 2 w 1
rewelka
Cytat:
Ja nie wiem co mnie dzisiaj naszlo, jakis sentymentalny dzien wspomnien czy jak..ale 24 stycznia dowiedzielismy sie ze bedziemy mieli dzidziulke a na wizaz zajrzalam pare dni pozniej a to oznacza ze znamy sie prawie rok
A to ja jak byłam na ost szczep. i babka powiedziala,ze następne 14 lutego- w walentynki... w walentynki rok temu byliśmy u ginesa potwierdzic ciążę. Rany- pisze to i mam gesia skorkę
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka aż mi głupio, że znowu tylko z doskoku, ale synek ostatnio w dzień nie chce spać, czasami pośpi 30 minut, czasem 15minut. I brak mi czasu na wizaż. Ale postaram się poprawićI

A ja tez dziś do ginki sie wybieram na kontrolę z tym moim cycem, jeszcze wyczuwam grudke, ale nie boli mnie, więc nie wiem o co chozobaczymy co mi powie, i jeszcze tabletki żeby mi przepisała
Moze tez jakis skok macie, ze tak malo spi??

3mam kciuki za wizytę!
Cytat:
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:28   #184
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Powaznie?
no powaga dopiero 24, bo ja nie miałam @, testy wychodziły negatywne i myślałam, że to po odstawieniu anty takie cyrki, ale 24 były piękne II krechy

co lepiej brzmi:

Dziś życzenia składa Wam
1 -Wasza pierwsza mała wnusia
2 - Wasza wnusia Amelusia

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:30   #185
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no powaga dopiero 24, bo ja nie miałam @, testy wychodziły negatywne i myślałam, że to po odstawieniu anty takie cyrki, ale 24 były piękne II krechy

co lepiej brzmi:

Dziś życzenia składa Wam
jestem za numerem 2
Stary 2012-01-10, 16:34   #186
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mowi sie ze ktos jest łysy tylko wybiórczo kędzierzawy

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
my juz dzis po chiruru i pepuszek jest git nie trzeba juz plasterkowac za to siusiaczka ciagle naciagac, mam przyjsc do kontroli za dwa miesiace i jak moje praktyki nie przyniosa efektu to lekarka mu ściagnmie całkiem ta skórkr wtedy, juz sie boje, no ale do dwóch miesiecy mam nadzieje ze mu tam ładnie to wyćwicze i obejdzie sie bez wiekszego wysiłku
superrr!! to drugie brzmi troszkę przerażająco, ale mam nadzieję, że będzie dobrze

Cytat:
co lepiej brzmi:

Dziś życzenia składa Wam
dla mnie chyba 2 - tak spersonalizowane jest

i łysina mojego dziecka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lll.jpg (36,6 KB, 43 załadowań)

Julitka

Stary 2012-01-10, 16:35   #187
danika
Zakorzenienie

Cytat:

co lepiej brzmi:

Dziś życzenia składa Wam
dla mnie 1

dziewczyny,,,,chyba mi tz zaraził małą zmierzyłam jej tak z głupia temp, bo spi dzis cały dzien na zmiane z marudzeniem strasznym...37,3 a jutro szczpienie mamy miec...no i co ja mam robic
chociaz w sumie mierzyłam jej jak ją położyłam po dłuższych krzykach, zmierze jeszcze jak chwile poleży spokojnie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:37   #188
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

superrr!! to drugie brzmi troszkę przerażająco, ale mam nadzieję, że będzie dobrze

dla mnie chyba 2 - tak spersonalizowane jest

i łysina mojego dziecka
byłoby przerażajaco gdybym skórki nie naciągała wcale i nie cwiczyła jej elastyczności(kiedys pisałam o kolezance co po roku czasu poszła do chirurga i jak małemu ta skórke naprawił wtedy bym na pewno zawału dostała) dlatego jak kazli robić to robie , bedzie mniejszy problem jakby co no i ni ebedzie bez uelastycznienia jak u niej a to juz duzy plus

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
dla mnie 1

dziewczyny,,,,chyba mi tz zaraził małą zmierzyłam jej tak z głupia temp, bo spi dzis cały dzien na zmiane z marudzeniem strasznym...37,3 a jutro szczpienie mamy miec...no i co ja mam robic
chociaz w sumie mierzyłam jej jak ją położyłam po dłuższych krzykach, zmierze jeszcze jak chwile poleży spokojnie
kochana a ni ejest tak ze dzieci moga miec taka temperature?
ja jak od poczatku sprawdzajaco mierze to własnei mały ma tak cały czas
Stary 2012-01-10, 16:45   #189
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

co lepiej brzmi:

Dziś życzenia składa Wam
Jabym dała miks:
Wasza pierwsza mała wnusia Amelusia
Cytat:
ooj, oby nie. 3mam kciuki za zdrówko.
Po płaczu zawsze temp. wyższa, wiec moze bedzie oki
Cytat:
byłoby przerażajaco gdybym skórki nie naciągała wcale i nie cwiczyła jej elastyczności(kiedys pisałam o kolezance co po roku czasu poszła do chirurga i jak małemu ta skórke naprawił wtedy bym na pewno zawału dostała) dlatego jak kazli robić to robie , bedzie mniejszy problem jakby co no i ni ebedzie bez uelastycznienia jak u niej a to juz duzy plus
A w ogole to jest ciekawe ze Tobie kaza skorke naciagac innym nie, a innym wrecz zakazuja

A super ze z pępusiem juz jest git
Stary 2012-01-10, 16:46   #190
agnieszka 0605
Zakorzenienie

mam 3 wersję: Pierwszą wnusia Amelusia - i ta chyba będzie git

Archi - chyba telepatia

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-01-10 o 16:48
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:48   #191
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
no i pięknie) a włoski cudo hehe, myslałas juz o jakims kucyczku?
a pewnie, że myślałam ale jak napisałam do Agi- wszystko jeszcze taaaakie wielkie
Cytat:
Ja tez czasem mam takie schizy, ale wiecie co jest najgorsze- jak robiłysmy sobie usg w okolicach 14 tyg i później i dowiadywałyśmy sie jaka płec - to co chwile chłopiec, chłopiec i ktoras napisala,ze dziadek czy ktos mowil ze jak rodzi sie duzo chlopcow to wojna bedzie... no schiza mam ,ze koniec! Matka wariatka??
myślę, że nie matka - wariatka a wynik tego co się dzieje na świecie - ja myślę, że wojna jest nieunikniona, kwestia tego kiedy wybuchnie i jaka będzie

Cytat:
a to nie jest tak, ze dzieci mogą mieć taką temp i to jest w porządku? coś mi się kojarzy, ze do 37,5 jest normalna temp u niemowlaka

Cytat:
no pamiętam o tej koleżance :
czyli ogólnie jest dobrze, a na następnej kontroli Wam powiedzą co dalej, tak?
jakoś tak mi to bardzo przerażająco brzmi ale trzeba się dowiadywać na zapas

Julitka

Stary 2012-01-10, 16:55   #192
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
dla mnie 1

vujn
To nie jest jeszcze niepokojąca temperatura. Chyba powyżej 37,5 się powinnaś martwić. U nas często jest 36,9-37,1 i pediatra mówiła, że to jeszcze nic niepokojącego.

Monik, hihi jaka łysinka U nas to nie widać bo mały nadal nie szczyci się bujną fryzurą

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

A swoją drogą zamęczę was swoim Filipkiem, ale myślicie, że to może być trening przedraczkowaniowy ?
( czy się po prostu odbija chłopaczek ?)

( lekko rozmazane, ale nie ogarniam jeszcze czasami filmowania na lustrzance)
https://picasaweb.google.com/1137970...CPS_9eu9wYS9HA

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 16:57   #193
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A swoją drogą zamęczę was swoim Filipkiem, ale myślicie, że to może być trening przedraczkowaniowy ?

Cotka moja tak robi jak ją przełożę przez nogę- odbija się stopkami i przerzuca na drugą stronę a na płaskim też tak robi? Julik się buja do przodu jak się porządnie odbije

Julitka

Stary 2012-01-10, 16:59   #194
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
mam 3 wersję: Pierwszą wnusia Amelusia - i ta chyba będzie git

Archi - chyba telepatia

Cytat:
myślę, że nie matka - wariatka a wynik tego co się dzieje na świecie - ja myślę, że wojna jest nieunikniona, kwestia tego kiedy wybuchnie i jaka będzie
Nie pisz mi tak bo nie zasnę
Cytat:

Mnie tak mozesz zamęczac

No wygląda na to,ze niedługo dzieć gdzieś Ci pójdzie Mój dopiero zaczyna wierzgać nogami tak jak pokazywałaś kiedyś Filipka jak leżał w łóżeczku.
Stary 2012-01-10, 17:19   #195
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Jabym dała miks:
Wasza pierwsza mała wnusia Amelusia

ooj, oby nie. 3mam kciuki za zdrówko.
Po płaczu zawsze temp. wyższa, wiec moze bedzie oki

A w ogole to jest ciekawe ze Tobie kaza skorke naciagac innym nie, a innym wrecz zakazuja

A super ze z pępusiem juz jest git
też mnie to zastanawiało/zastanawia ale jak każa to robie jak ma pomóc to czemu nie, wole teraz niz potem miec jakis zabieg czy cos
a powiedz mi może u Ciebie da sie ściągmnac skórkr tak ze jak to dzis nazwala chirurg: widac żołąddź? bo moze u mni ekaża dlatego ze ta dziurka mała i nie da sie jej sciagnac

Cytat:
vujn
To nie jest jeszcze niepokojąca temperatura. Chyba powyżej 37,5 się powinnaś martwić. U nas często jest 36,9-37,1 i pediatra mówiła, że to jeszcze nic niepokojącego.

Monik, hihi jaka łysinka U nas to nie widać bo mały nadal nie szczyci się bujną fryzurą

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

ja tam lubie ogladac
Stary 2012-01-10, 17:21   #196
archinta
Zakorzenienie

Nie próbowałam odciągać napletka. Lekarka przy bad. też nie, wiec nie wiem
Stary 2012-01-10, 17:24   #197
spray
KWC

Cytat:
A ten Sinlac jest na skaze?? Bo ja kupilam zwykly z Nestle i sama nie wiem czy mozna dac....
A jak kupujesz ten smoczek to jest jak oznaczony?? sorry za glupie pyt ale nie wiem...
Sinlac jest dla dzieci uczulonych na mleko krowie i sojowe więc chyba przy skazie się nadaje. Ja daję Erykowi głownie ze względu na b. wysoką kaloryczność, bo ostatnio słabo je i niewiele przybiera na wadze.
A kleik robi się chyba na mm, ale głowy nie dam. Sinlac rozrabia się z wodą tylko.

Cytat:
Ja nie wiem co mnie dzisiaj naszlo, jakis sentymentalny dzien wspomnien czy jak..ale 24 stycznia dowiedzielismy sie ze bedziemy mieli dzidziulke a na wizaz zajrzalam pare dni pozniej a to oznacza ze znamy sie prawie rok
Ja wiedziałam już 8 stycznia. Czyli rok i dwa dni temu.

Cytat:

Tak jak cotka npaisała - do 37,5 to nic nie rób.
Eryk ma wiecznie 37,1.

Cytat:
Na moje oko próbuje popełznąć gdzieś Zdolna bestia, ćwiczy raczkowanie

Małgosia, Moonik
- ale czupryny Więcej mają włosków niż ja!!! (strasznie mi wyłażą kłaki po ciąży).
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 17:35   #198
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbowałam odciągać napletka. Lekarka przy bad. też nie, wiec nie wiem
u mnie za kazdym razem przy badaniu kukaja na jego pisiorka i "tu trzeba naciagac" juz mnei ostatnio tym wkurzaja bo przeciez to robie a na siłe nie umiem bo sie boje i robie to ostroznie
a pocieszam sie zawsze tym ze skoro jest jak jest i tylu lekarzy nie zaleca tego robic to pewnie i u małego tragedi nie ma-tylko ja na jakis lekarzy przewrazliwionych trafiłam
Stary 2012-01-10, 17:45   #199
madzialena-lublin
Rozeznanie

Hej! Malutka dosypia po spacerze więc mogę zajrzeć co u Was

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry! ja mam się średnio, zatoki mnie męczą ale to nieważne. najważniejsze by Małej nie złapało. u nas poza tym chyba koniec skoku jakiegoś Młoda kombinuje z jedzeniem jak nie wiem co - z godzinę marudzi, że chce jeść, pluje smoczkiem, wkurza się, drze się wniebogłosy. w nocy też a było już tak pięknie.

Biedactwa. Też tak myślałam jak mi w święta leciało z nosa "ja się mogę pomęczyć, najważniejsze, żeby Młoda sie nie zaraziła". Trzymam kciuki żeby Malutka nie złapała nic od Was
A z tym jedzeniem to ciekawe czemu jej się tak przestawiło...

no Kochana a w niedzielę jak poszedł na finał WOŚP, u nas była w galerii handlowej, to mówię kup małej jakieś śpioszki i kaftanik. no to poszalał w cocodrillo mało tego wybierali to razem z naszym dobrym kumplem, a kolega jeszcze nam czapę w prezencie kupił. musieli ciekawie wyglądać we dwóch wybierając te ciuszki

Szczęśliwa para na zakupach
u mnie tak samo było jak się kończyło, a żal aż dotąd jest. ale z drugiej strony dwa mies jadła z piersi i co ważne to dla siebie wzięła.
A jak to wyglądało jak Ci się definitywnie skończyło? Bo ciekawa jestem czy po prostu przestaje lecieć w pewnym momencie, czy dziecko już nie chce ssać bo za mało i za wolno leci i dlatego zanika

Po wczorajszym wieczorze jak mi nie zjadła prawie w ogóle, jak się obudziła o 5 na jedzenie to musiałam dać cyce chociaż na trochę bo miałam i twardawe i ciec mi zaczęło. Więc coś tam się jeszcze produkuje.

Cytat:
mojej młodej cos sie dzis pomieszało- spała nawet ładnie do 5 rano mimo bączków, o 5 zjadła cyca, przykimała 15 min i koniec - guganie, smiechy, kopanie mamy - no musiałam z nią wstać i zjadła butle ok 8 i poszła spać. To ja razem z nią ale juz powstałam bo zaraz rodzice mają przyjechać

Co będzie spać o 5... Przecież to już prawie środek dnia

dobra żonka

ja juz tak ponad miesiąc karmie tylko w nocy i rano...moze u ciebie tez tak sie uda ja myslalam ze szybko skonczy sie laktacja a jednak nie...
No mam nadzieję że się uda. Chciałabym, żeby chociaż trochę mojego mleczka popiła chociażby ze względu na odporność. Swoją drogą to chyba od cycków zależy, bo moja koleżanka mówiła, ze jak zaczęła karmić po 2-3 razy dziennie to po 2 tygodniach było po mleku.
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello babeczki

U nas się chyba też powoli jakiś skok kończy, wydłużają nam się przerwy między karmieniami i śpimy lepiej w nocy

Wczoraj po raz pierwszy Zuzia przekręciła się z plecków na brzuszek i z powrotem i bardzo jej się to spodobało bo chyba z godzinę tak robiła na macie rozwijają nam się nasze cuda w przeogromnym tempie

Zaczęłam podawać od nowa kropelki na ten brzuszek - mam nadzieję ze zadziałają i będzie lepiej

Na dzień babci i dziadka też myślałam o kalendarzu ale liczą sobie za takie cuda sporo kaski i chyba skończy się na wywołaniu zdjęć i wsadzeniu ich do ramki
Brawo za osiągnięcia
A taki kalendarz wcale nie musi być drogi. Można popytać w zwykłych drukarniach, a nie w specjalnych firmach "tylko od tego"- my tak zrobiliśmy na świeta- dziadkowie dostali pod choinkę Niunię na każdy miesiąc

Cytat:
uwielbiam, ale sama nie umiem

Co do karmienia piersią- to ja rozumiem, tez nie mialam parcia, wrecz zarzekałam sie ,ze 6 tyg i koniec doszłam juz do 3 m-cy i planuję mm (przez brak snu w nocy) i tez mi tak trochę szkoda
Ale to naprawdę nic trudnego, chyba jeden z prostszych przepisów i zawsze wychodzi. Jak będziesz chciała popróbować to mogę podesłać przepis

Cytat:
ciasto marchewkowe.... zbieram sie do tego ciasta od jakiegos msca i nic....
Ja obiecalam mojemu ze codziennie bede mu gotowac smaczne obiady.....
A z Ciebie wzorowa zonka....
Oj Kochana, takie obietnice potem mogą się obrócić przeciwko Tobie
A w kuchni lubię urzędować, chociaż po porodzie jakoś mniej się tam kręcę. W zasadzie to pierwsze ciasto jakie od tamtego czasu upiekłam...

Cytat:
Brawa dla corci a za laktacje trzymam kciuki, kiedys ktos mowil ze laktacja sama nigdy sie nie skonczy jesli sie przystawia malenstwo do cycorka
No właśnie też tak myślę, tylko szkoda mi jej jak przystawiam a ona się denerwuje i płacze na tym cycu. Chyba cwaniara po prostu zasmakowała w butli- lepiej leci, nie trzeba się namęczyć ciągnięciem

Cytat:
A mi sie naleza baty. Zreszta wczoraj sie sama zbiczowalam. Nie moglam zasnac i wzielam sobie do czytania ksiazke ktora dostalismy od znajomych"pierwszy rok zycia dziecka". No wiec jak zaczelam czytac o wszystkich chorobach na jakie sa narazone niemowleta, o bezdechu, bakteriach, zarazkach, smierci w kolysce to juz w ogole nie moglam spac bo caly czas nasluchiwalam jak Mikul oddycha, a zaraz mam zamiar wyczyscic wszystkie zabawki jakimi sie bawi synek. Autentycznie sie poschizowalam
Też nie masz co czytać... Chociaż ja też mam takiego schiza, że jak Niunia śpi to sprawdzam czasem czy oddycha
Cytat:
Mój mały śpi bardzo nieprzepisowo- wtulony w poduszkę z pierza, smoczek przyduszony pieluchą by mu nie wypadał z paszczy (bo zaraz się obudzi) Inaczej nie ululałabym go w wózku/ łóżeczku, a tak jakoś sobie radzimy od 2 tyg, a nie tylko rąsie

A w nocy jak śpi ze mną w wyrku (tak tak - dalej mimo prób przekładania, ale wtedy to już w ogóle mogę zapomnieć o śnie) i oczywiście pod moją kołdrą
Oj niegrzeczna mamusia
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
yyyyy Miałam zamiar napisać smsa z życzeniami. I to wszystko.

Nie rozpieszczasz ich za bardzo?

Ojej Może się jeszcze naprawi? Może częściej przystawiaj?
Tak jak pisałam- kiepsko z tym przystawianiem, bo Mała pociągnie 2 minutki i zaczyna się płacz I nic dziwnego że mało leci, skoro ona mało ciągnie - tak się koło zamyka.
Stary 2012-01-10, 17:52   #200
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

A jakie kropelki dajesz na brzuszek?
Jak mocno płacze to ratujemy się sab simplexem a czasami tylko bobotic podaję

Cytat:
ja probuje podac kleik,,,,,
swietny pomysl z kubkami....chyba cos takiego zrobimy....

za obrot z pleckow na brzuszek.... nic tak nie cieszy jak widok naszych malenstw rozwijajacych sie , nie ??

Cytat:
Nie mam pojecia

Brawa dla corci a za laktacje trzymam kciuki, kiedys ktos mowil ze laktacja sama nigdy sie nie skonczy jesli sie przystawia malenstwo do cycorka

Zeby skok szybko sobie poszedl

Rwoniez brawa dla coreczki a co sie dzieje z brzuszkiem?

Spokojnie, zlapie rytm na nowo i sie przestawi
Coś jej dolega, nie wiem czy wina pepti czy dalej kolki, ale męczy ją niemiłosiernie brzuchol, wygina się strasznie i jakby mogła to z bólu by mi z rąk się wyrwała

Cytat:

Rany, ale fajne. Zdolna dziewczynka!
Eryk nadal leży jak kłoda
U nas dopiero od wczoraj zaczęło się przewracania także musisz spokojnie poczekać i Eryk też zacznie w swoim czasie to robić

Cytat:
Wiem rybka
Umowilam sie do gin na jutro, w sumie to ostatni raz z nia rozmawialam pare godz przed porodem

Wierze. I ciesze sie ze Eryk jest zdrowy jak ryba!

Jeszcze bedzie spal zobaczysz, a tak jak jest bliskosc mamy to tez trudno zasnac, w koncu cycorki sa blisko

Sluchajcie, od paru dni Miki probuje sie przekrecic, denerwuje sie przy tym nieziemsko jak mu nie wychodzi a my z Ł jestesmy czasami poplakani ze smiechu, to co on wywija to jest po prostu koniec, a jaki nerwus przy tym
U nas też tak to wygląda i też mamy niezły ubaw z małej. A przekręty na brzuszek właśnie zaczęły się od takiego fikania na sam boczek - za parę dni już był pełen obrót

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
za przekręt ( jak to brzmi ) no i za koniec skoku. nasze córy główka w główkę idą

No w końcu z tego samego dnia są nasze pannice i w niedzielę pierwszą "18-tkę" skończyły(jak to moj wujek słusznie zauważył)

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:13   #201
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Daj przepisa
Spania nie chwalę

i..dzień dobry!
Z wspaniałych wieści to spaliśmy dziś od 21 do 7 rano bez ani jednej pobudki
Byliśmy u chirurga.
Po cichutku brawa za nockę i za wizytę u chirurga też. Gdzieś juz kiedyś czytałam, ze często jest tak, że to rodzice bardziej przeżywają takie rzeczy niż dzieciaczki. Dobrze, ze to juz za Wami

A przepisów na ciasto próbowałam już różnych, wczoraj robiłam z takiego:
  • 2 szklanki startej marchwi
  • szklanka oleju
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • cynamon do smaku
  • 2 łyżeczki sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
Ścieramy marchewkę na tartce o średnich oczkach (całe szczęscie mam do tego maszynę, bo jest to jedna z niewielu rzeczy których nie cierpię robić w kuchni). Do miski wbijamy jajka, dosypujemy niepełną szklankę cukru oraz olej. Wymienione składniki starannie mieszamy najlepiej mikserem (około 5- 7 minut). Po tym czasie dodajmy sypkie składniki: mąkę, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia, dwie łyżeczki sody i cynamon (ja dałam łyżeczkę). Mąkę najlepiej dodawać stopniowo, nie wszystko na raz bo będzie źle mieszać. Wszystkie produkty mieszamy mikserem ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę. Ostatnim krokiem w przygotowaniu ciasta jest dodanie marchewki i dokładne wymieszanie już istniejącej masy.

Masę wylewamy do nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na ok. 40- 45 minut. Po tym czasie dobrze jest zrobić test patyczkiem, jeśli po włożeniu do ciasta jest suchy oznacza to, że już się upiekło. Mam też zwyczaj zostawiać jeszcze ciasto w ciepłym piekarniku aż troszkę przestygnie.
Na wierzch można dać lukier, albo serkową masę. Ale wczoraj poszłam na łatwiznę i polałam gotową polewą i obsypałam płatkami migdałów

Ogólnie to pyszne jest też z dodanymi do środka posiekanymi orzechami, ale z racji karmienia zrobiłam bez.

Smacznego

Mój Skarbek sie obudził wiec zmykam. Potem tu wrócę

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2012-01-10 o 18:14
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:19   #202
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Lulka, ale Mikuś był maleńki teraz to już niezły spryciarz
A Stefek jaki jest boooossssssskiiii

Co do dnia babci/dziadka - znalazła TAKIE coś. Potrzebuje jeszcze jakiegoś wierszyka ładnego. Na szybko ułożyłam coś takiego:

Dziś dla babci uśmiech mam
I całuski dla dziadziusia
Dziś życzenia składa Wam
Wasza pierwsza mała wnusia

Może być??? Albo pomóżcie mi coś ułożyć, bo w necie są albo dla babci albo dla dziadka, a ja bym chciała takie 2 w 1
fajny wierszyk, wersja z Amelusią dla mnie

Cytat:
wow, ale "hery" moja też slini się do maty

Małgoś a Stefek boooski

Cytat:
dla mnie 1

a gdzie mierzyłaś temp? jak w pupci to 0,5 stopnia się odejmuje. ja myślę, że mogło jej byc ciepło sprawdx jeszcze potem.

Cytat:
Sinlac jest dla dzieci uczulonych na mleko krowie i sojowe więc chyba przy skazie się nadaje. Ja daję Erykowi głownie ze względu na b. wysoką kaloryczność, bo ostatnio słabo je i niewiele przybiera na wadze.
A kleik robi się chyba na mm, ale głowy nie dam. Sinlac rozrabia się z wodą tylko.

aha, tak myślałam, że na wodzie...

a ja 14 stycznia, w sobotę rok będzie

Małgosia, Moonik - ale czupryny Więcej mają włosków niż ja!!! (strasznie mi wyłażą kłaki po ciąży).
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Hej! Malutka dosypia po spacerze więc mogę zajrzeć co u Was

A jak to wyglądało jak Ci się definitywnie skończyło? Bo ciekawa jestem czy po prostu przestaje lecieć w pewnym momencie, czy dziecko już nie chce ssać bo za mało i za wolno leci i dlatego zanika

moja właśnie ssała i szybko sie denerwowała, że za mało leci. a jak juz przestałam dawać ze względu na nietolerancjęlaktozy to po dwóch dniach sladu po mleku nie było. a tak w ogóle moja kumpela przez 7 mies utrzymała laktację tylko na laktatorze - mała nie nauczyła się ssać jej piersi. i stosowała tę metodę o której cotka pisała 3-5-7 ( o ile nie pomyliłam). Mała do końca 7 mies mm nie jadła.

Po wczorajszym wieczorze jak mi nie zjadła prawie w ogóle, jak się obudziła o 5 na jedzenie to musiałam dać cyce chociaż na trochę bo miałam i twardawe i ciec mi zaczęło. Więc coś tam się jeszcze produkuje.

No mam nadzieję że się uda. Chciałabym, żeby chociaż trochę mojego mleczka popiła chociażby ze względu na odporność. Swoją drogą to chyba od cycków zależy, bo moja koleżanka mówiła, ze jak zaczęła karmić po 2-3 razy dziennie to po 2 tygodniach było po mleku.

Brawo za osiągnięcia
A taki kalendarz wcale nie musi być drogi. Można popytać w zwykłych drukarniach, a nie w specjalnych firmach "tylko od tego"- my tak zrobiliśmy na świeta- dziadkowie dostali pod choinkę Niunię na każdy miesiąc

o, daj namiary na tę drukarnie

Ale to naprawdę nic trudnego, chyba jeden z prostszych przepisów i zawsze wychodzi. Jak będziesz chciała popróbować to mogę podesłać przepis

Też nie masz co czytać... Chociaż ja też mam takiego schiza, że jak Niunia śpi to sprawdzam czasem czy oddycha

o u mnie to standard

Oj niegrzeczna mamusia

Tak jak pisałam- kiepsko z tym przystawianiem, bo Mała pociągnie 2 minutki i zaczyna się płacz I nic dziwnego że mało leci, skoro ona mało ciągnie - tak się koło zamyka.
Cytat:

Coś jej dolega, nie wiem czy wina pepti czy dalej kolki, ale męczy ją niemiłosiernie brzuchol, wygina się strasznie i jakby mogła to z bólu by mi z rąk się wyrwała

nasza tak robiła jak jej bebilon pepti nie samkował - generalnie dodanie 1 miarki nan ha zamiast bebilonu pepti pomogło na zmianę smaku mleka

No w końcu z tego samego dnia są nasze pannice i w niedzielę pierwszą "18-tkę" skończyły(jak to moj wujek słusznie zauważył)

e dobre z tą osiemnachą

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:19   #203
julia1906
Raczkowanie

Witam sie i ja w nowym watku, staram sie czytac na biezaco ale jak narazie marnie z czasem na pisanie.
U nas wczoraj 3 miesiace stukneły , Kubuś super sie rozwija a forum niezastąpione w każdej kwestii. Zawsze jak coś mnie zastanowi , chce o coś zapytać to w tym samym czasie już ktoś rozwija dany temat. Po prostu CZARY
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:21   #204
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
A oczy jak dwa węgielki
I glucior wymiata Dopatrzyłam się też łysiny. Stefanowi wypadają tylko od przodu
"Krótko z przodu długo z tyłu i wąsy na przedzie"

Cytat:
ale macie stafu w tym łóżeczku

Cytat:
Nie mowi sie ze ktos jest łysy tylko wybiórczo kędzierzawy

Cytat:

Uwielbiam Twego Kwilonka i Jego ekipę

A stresik dobrze,ze króciutki

A to ja jak byłam na ost szczep. i babka powiedziala,ze następne 14 lutego- w walentynki... w walentynki rok temu byliśmy u ginesa potwierdzic ciążę. Rany- pisze to i mam gesia skorkę
Ja mojego nie oddam na służbę, już wolę żeby księdzęm został
Dziękujemy
Ja przeczytałam i miałam gęsią skórkę bo przypomnialaś mi moje usg...i usmiech na twarzy gina..."no w końcu"

Cytat:
co lepiej brzmi:

Dziś życzenia składa Wam
Już widzę że połączyłaś te dwa

Cytat:

Cytat:

Mnie Filipkiem możesz zamęczać Uwielbiam go Wygląda jakby chciał sobie gdzieś pójść I ta muza w tle...A najlepiej fiknął na koniec i rogal

Cytat:

Małgosia, Moonik
- ale czupryny Więcej mają włosków niż ja!!! (strasznie mi wyłażą kłaki po ciąży).
Tak, kleik na mm się robi
Ciekawe kiedy się to wypadanie unormuje...
Stary 2012-01-10, 18:30   #205
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Proszem Moniś
jaki piękny Mikus taki malutki ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:32   #206
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Po cichutku brawa za nockę i za wizytę u chirurga też. Gdzieś juz kiedyś czytałam, ze często jest tak, że to rodzice bardziej przeżywają takie rzeczy niż dzieciaczki. Dobrze, ze to juz za Wami
Dziekuję cudowna kobieto muaaaahhhh A jaka to blaszka?

A propos księży, ale miałam akcję godzinę temu
Usypiam Kwilona, okap chuczy, a mi gdzieś coś dźwoni i dźwoni...Wylączyłam okap cisza...włączyłam zaś dzwoni Sobie mysle chyba we łbie mi już dzwoni od tego chuczenia....wyłączyłam okap, ale dzwonic nie przestało..idę do drzwi wejsciowych otwieram a tam ministranci
Ja z tym dzieckiem na rekach a ci mi sie pakują do mieszkania
Mowie im zapalcie te swieczki i sprzątnijcie laptopa ze stołu ...odwracam się i slyszę "pokoj temu domowi..."

..o Kwilon coś gada...zmykam
Stary 2012-01-10, 18:33   #207
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
tylko my uzywamy butelek TT
TT ma smoczki z nacięciem w kształcie krzyżyka i super się sprawdzają do kaszek.

O sztucznym oddychaniu warto poczytać, a nawet iść na kurs jeśli ktoś ma okazję. Ja byłam, było przerażająco, ale wiedziałam co robić jak Kuba się dławił.

Cytat:
Do gęstych kaszek są smoczki trójprzepływowe Avent. Wczoraj dawałam Erykowi Sinlac z mm i leciało ładnie.
Czemu dajesz Sinlac z mm? zalecenie lekarza? Bo to się na wodzie tylko powinno robić.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:37   #208
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pisz mi tak bo nie zasnę .
nie chciałam, przepraszam

Cytat:
i w niedzielę pierwszą "18-tkę" skończyły(jak to moj wujek słusznie zauważył)

Cytat:
.
czasem? jak małą uśpimy na noc już to zanim my się położymy, to średnio raz na pol h jestem przy łóżeczku i sprawdzam czy oddycha. A jak w nocy się obudzę to czekam aż wzdychnie - i śpię dalej, jak nie usłyszę tego w ciągu minuty czy dwóch idę do łóżeczka. To są schizy ale co najlepsze - często jest tak, ze tylko sobie pomyśle, spojrzę w stronę łóżeczka - kontrolnie a niunia się za chwilę poruszy, wzdychnie, coś miauknie. Jakby wiecie - dawała mi znać, ze wszystko dobrze... Nie wiem - telepatia jakaś czy co?

Cytat:
"Krótko z przodu długo z tyłu i wąsy na przedzie"
i Kazik też?!

Julitka

Stary 2012-01-10, 18:41   #209
danika
Zakorzenienie

Cytat:

ja dopiero 21 bo wczesniej nie miałam odwagi testować

Tak jak cotka npaisała - do 37,5 to nic nie rób.
Eryk ma wiecznie 37,1.
mierzyłam jeszcze raz, 36,7 ufff
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 18:41   #210
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Kazik też?!

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
mierzyłam jeszcze raz, 36,7 ufff

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości