|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
lena znalazlam cos takiego:
smoczek dynamiczny: http://www.lovi.pl/produkty,dynamicz...kajajacy_.html Ortodontyczny i anatomiczny nalezy do kategorii uspokajaczy, czyli to co do dziobka wkladamy ze dzidzia nie plakala. Anatomiczny: " BEZPIECZNY I TRWAŁY:
"NUK - LATEKSOWY ORTODONTYCZNY SMOCZEK USPAKAJAJĄCY 6-18m- skutecznie zapobiega wadom zgryzu i wspiera ogólny rozwój. Niezwykle miękki, więcej miejsca dla języka, naturalny kształt. anatomiczny kształt - dla zdrowego rozwoju jamy ustnej
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-10 o 18:04 |
|
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I na jakosc nigdy nie narzekalam, wrecz przeciwnie, ale akurat tych mebelkow nie mam
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi zimno
![]() biorę się za prasowanie, a w lodówce czeka na mnie galaretka z truskawkami ale to później...![]() pisałam dzisiaj do rajrodzica ale mi nie odpisali no cóż poczekam jak do piątku paczka nie dojdzie to uuu będzie nie miło. |
|
|
|
#4054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do mleczka to ja wlasnie takie uwielbiam i sie nim opijam jak mnie przeziebienie lapie
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zrezygnuję z tej okazyjnej oferty wózka :/
Nie dość, że za przesyłkę chce jak za złoto, to może mi to zapakować w folię strech. Też mi zabezpieczenie przesyłki.
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli nie zgodzil sie na przesylke za pol ceny tylko dalej trzyma ze za 100 zl przesle?
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka przyganiał kocioł garnkowi
to nie ja patrzę na cycki , tylko koleżanka ![]() Lena mi w kwestii ciuszków, to oczywiście jeśli dziecko zabrudzi kupką to wiadomo trzeba zmienić, jak uleje tak samo, ale np ja robiłam tak,ze jak miałam pajaca a pod tym body to jeśli nic się nie wydarzyło ciekawego ( kupka, hafcik ) to po kąpieli zmieniałam codziennie body, a pajac zostawał ten sam na drugi dzień, potem zmieniałam , bo wiadomo,że to ja dotykałam ileś razy itd. i się brudził w jakiś sposób, jest też potem w życiu dziecka takie czas ( na pampkach 2 ) ,że są strzelające kupki i często wylatywały prałam ciuszki często, bo zimą to musiałam suszyć na suszarce a i prasować by mi się większej ilości nie uśmiechało, więc aż takich dużych ilości nie miałam wszystkiego, jak uznawałam ,że czegoś mam często na styk to kupowałam a to pajac a to body .....
|
|
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4059 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Mi żadna siara też nie leci na razie... Cytat:
ja myślałam o podobnym tylko w białym kolorze tzn. łóżeczko plus komoda MALM tylko niższa, a na nią usztywniany przewijak i do tego szafa z serii STUVA http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...33/#/S29876651 ale nie wiem czy na łóżeczko się z innej firmy nie zdecyduje, bo chyba wolę wyjmowane szczebelki zamiast zdejmowanego boku... Cytat:
, ale nie wiem czy to wypełnienie to nie jest takie tworzywo PCVbiałe mebelki rządzą, hehe ![]() Cytat:
a zaliczyłam już kilka większych sklepów... a Ty Kupiłaś całą serię jakąś? koniecznie daj znać w czwartek![]() ja się zastanawiam nad tym: http://baby-design.com.pl/Meble/Mebl...eczko-120.html ewentualnie tym: http://alejka.pl/klups-radek-ii-bialy.html ale właśnie nie wiem jak z jakością i trwałością jednych i drugich, a chciałabym, żeby drugiemu dzieciaczkowi (w planach ) też służyły...
|
||||
|
|
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
ma swoją wagę, więc się nie martw a w chorobie zawsze spadek jest, pisałaś ,że się wypociłaś porządnie w nocy, pewnie dużo wody poszło na to |
||
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 100 zł to powinien to zapakować w karton i porządnie zabezpieczyć, bo wózek to wózek, jednak rzecz delikatniejsza niż stalowe konstrukcje samochodu, które wysyłałam (i one mogły być zapakowane w folię). Trudno, będę szukała innej okazji. Może coś znajdę
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
możecie mnie oświecić r. 56 to 0-3miesiąca? a r.62 to 3-6 czy coś mi się pomieszało?
|
|
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a rozmiar 62 to 0-3 miesiące |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym potem bym nie wróciła na dzienne studia, więc najlepiej by było je skończyć. Nawet na zaoczne nie mogę się przenieść, bo musiałabym do innego miasta (do Warszawy byłoby mi za daleko dojeżdżać z Mazur, musiałabym na całe weekendy, bo na mojej uczelni zaoczni mają zajęcia też w piątki, a dzidziusia takiego miesięcznego przecież nie zostawię na 3-4 dni ). Po cichu liczę, że na wiosnę TŻ się nie zakwalifikuje na ten kurs, a kolejna tura we wrześniu - wtedy może iść z marszu nawet bez ostrzeżenia, nie miałabym nic przeciwko.Co do smoczka to ja dostałam od koleżanki taki: http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...023742503.html (niebieski) i jeśli będzie potrzeba zamierzam go użyć
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
edit: 0-3 to 56-62 a 3-6 to 62-68 ?
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- ok już wszystko wiem pytam bo segreguje sobie
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
ale trzeba wziąc pod uwagę, że rozmiar rozmiarowi nierówny
![]() Jak dziś wpadły mi w rękę śpioszki r. 56 to musiałby to być olbrzymi noworodek czasem te 56 są wielkości jak 62.
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
56czesto jest tez okreslany jako 0 miesiecy po prostu---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Ja mam sporo ubranek z rozmiaru 68 i 74 juz ale sa to takie sztuki wlasnie co mniejsze wypadaja spokojnie do jesieni bedziemy je nosic, potem bedziemy brac kolejna ''tur'' od tych znajomych i kilak sztuk kupimy nowych, wiekszych
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda tego co już zaliczyłaś, żeby rzucić studia na ostatnim semestrze! możesz też spróbować zaliczyć coś teraz awansem i zarobić punkty - przy obecnym systemie bolońskim (no chyba, że na Twojej uczelni on nie obowiązuje) można powymieniać sobie przedmioty nieobowiązkowe, niektórzy tak robią, że zaliczają "coś" co ma dużo punktów a potem "wyrzucają" sobie jakieś 2 przedmioty za te punkty Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-10 o 18:36 |
|
|
|
|
#4069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adas robil duzo, tzn chyba z 5 a mojej bratowej blizniaki robia 1 kuple na dzien badz na 2 dni i jest to rowniez norma! Emigra, ciesze sie ze cie gin uspokoil!
|
|
#4070 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się że jednak mniej troszku.Ja tez nie chcę używac smoczka (szczególnie ze względu na sprawy ortodontyczne bo na tym się trochę kiedyś znałam, logopedyczne kwestie to również ważna sprawa ), ale.. wiem że różnie może byc i wolę się w jeden zaopatrzyc. Mravka o tej kołysce karolca chyba ostatnio pisała Ja raczej bym się nie zdecydowała, ale jest rzeczywiście cudna![]() Aguśka ja też mam problem z pękającymi naczynkami Prawdopodobnie czekają mnie żylaki (u mnie to rodzinne) ;/ ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
A jaki smoczek masz Agusia? Filipek używał? Tak jak pisałam wolałabym żeby dzidzia nie używała, ale to chyba różnie może byc? ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Kochana jesteś ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Super, mam nadzieję, ze syrop pomoże ![]() I mleczko też jeśłi pijesz..
|
|||||
|
|
|
#4071 | ||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale ja z moja cora tez tak mialam,wszystkich rozbawialam opowiesciami.Teraz za to robi sie pyskata niestety... Cytat:
Trojka to wcale nie duzo.Zaluje,ze wczesniej nie mialam drugiego i miedzy najstarsza corka,a drugim dzieckiem bedzie taka roznica wieku.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dzisiaj jak bylam w tej przychodni i jakas angielka czekala na wizyte i tak mnie obserwowala.Ja sobie mysle brudna jestem czy co,a ona do mnie podeszla i mowi,ze tak obserwuje jak mi sie dziecko w brzuchu rusza i czy moze dotknac.A faktycznie dawalo czadu,ze caly brzuch mi chodzil
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za opis A zastanawiam się właśnie czy smarowac malucha po kąpieli jeszcze oliwką (czy kąpiel w np. Oilum czy tym podobnych preparatach wystarczą). |
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Nie lubię oliwek, bo są zbyt tłuste. Jeśli maluszek ma nawilżającą kąpiel a skóra po wysuszeniu nie jest zbyt sucha, oliwkę warto sobie odpuścić.
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na jakie dokładniej się decydujesz? (jakiej firmy) Nina miała jakieś ulubione (oprócz tego że kauczukowe?
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
swoją drogą ostatnio to moja ulubiona gazetka, bo dużo jest napisane ciekawych rzeczy i mam już dwie płytki z piosenkami dla maluszka he he
|
|
#4076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie taki mam ![]() Własnie koło 16 przybył listonosz z paczką do mnie.. Nie wiedziałam co to bo nic nie zamawiałam, odebrałam bez zapłaty bo nie musiałam płacić, okazało się że to Szampon Regenerujący i Odżywkę z Dove te duże (żadne próbki) przypomniałam sobie po chwili że brałam udział na facebooku w konkursie żeby odpowiedzieć najszybciej na pytania o włosach no i udało się, pierwszy raz coś wygrałam.. ![]() Własnie rozmawiałam z kuzynką na skypie i okazało się że ma dla mnie w anglii przyszykowane 2 torby ciuszków, pampersy , jednorazowe śliniaczki na podróże, i ceratki kocyk ręczniki bo mówiła że po tanich cenach kupiła i nie wywali tego przecież a ma po kilka par.. Więc pomoc zawsze dobra, bo jej maluszek już wyrósł, a jak będzie się starać o drugie to wtedy ja jej je prześle Polecacie jakąś tanią komodę? najlepiej na 4 szuflady głębokie? Bo ostatnio widziałam fajną w Black Red White.. jak znajdę to wrzucę
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za edukację po raz kolejny powiem - jesteście niezastąpione!
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro umowilam sie znowu do lekarza rodzinnego juz w przychodni bo ja chyba mam zapalenie zatok bo zaczela mnie bolec szczeka z jednej strony a to moze wskazywac na zatoki chyba? A do tego jade do tego mojego dermatologa znowu wiec dzien pod znakeim wizyt lekarskich
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-10 o 19:08 |
|
|
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mam jakiegoś sensownego rozwiązania. Właśnie na III roku mam już same obowiązkowe przedmioty, które muszę pozaliczać o IOS będę występować, a jak będą jakieś problemy z maluszkiem nawet jak będzie TŻ to będę się dogadywać i trochę eksternistycznie próbować zaliczać, ale gdybym musiała wrócić do domu to na pewno na taką odległość (300 km) nie dałabym rady. A nikt inny oprócz TŻ nie może przyjechać mi pomóc, gdyby go wysłano na ten kurs Moja mama pracuje i urlop może wziąć dopiero w czerwcu (akurat by pasowało, bo pod koniec maja TŻ by musiał już wrócić do pracy), a mama TŻ ma na głowie cały dom, gospodarstwo i jego młodsze rodzeństwo (nie jakieś maluchy, ale jeszcze uczące się i ze swoimi problemami). Trzymajcie kciuki, żeby jednak wszystko się ułożyło. A za miesiąc muszę szukać jakiegoś samodzielnego mieszkania/kawalerki, żeby od 1 marca już tam zamieszkać. Wszystko skomplikowane!
|
|
#4080 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do nawilżacza - nosa nie odetka, ale pomaga na takie uczucie suchości, swędzenia w nosie - przy katarze zagęszcza to całość, jest trudne do usunięcia i czasem bolesne. Ale nawilżacz to już kasaaaa. Możecie spróbować z nawilżaczem na kaloryfer albo po prostu na próbę kłaść mokry ręcznik na grzejnik. Cytat:
Cytat:
![]() Bo może być z ikea 3szufladówka za 80zł, 120zł, lub 5szufladowa za 160. Można też na alle poszukać, czasem są takie typowo dziecięce do kompletu z łóżeczkiem. A ja się pochwalę, przyszedł mój glukometr ![]() Przezwyciężyłam strach przed kłuciem palca (igły... brrr) i okazało się, że to wrażenie jak dotknięcie pokrzywą. Wynik w godzinę po zjedzeniu zupki - 84. jutro powtórka glukozy 75, oby się udało! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

to nie ja patrzę na cycki , tylko koleżanka 

a zaliczyłam już kilka większych sklepów... a Ty Kupiłaś całą serię jakąś? koniecznie daj znać w czwartek

Gdyby się dostał to wielkie szczęście, bo długo się czeka (zwykle trzeba mieć jakiegoś plecaka tzn. kogoś z wyższą rangą w wojsku, który popcha dalej; bez znajomości ani rusz...), a taki kurs wiąże się z awansem i gwarancją pozostania w wojsku już na stałe (a nie na kontrakty jak do tej pory). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oczywiście jak wyjedzie do Poznania to ja jestem zmuszona rzucić studia (zostanie mi ostatni semestr licencjatu), bo sama sobie tu nie dam rady, a nie ma kto mi pomóc. Także życie w nieświadomości...