|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Patik Twój patent z podaniem przed mlekiem też stosowałam ale Lila po paru łykach orientuje się że to nie mleko i wrzeszczy o coś do jedzenia a nie picia ![]() Wciskałam jej cyca częściej ale nie chce sobie rozregulować laktacji, bo mamy stałe pory podania UU Cytat:
Cytat:
![]() to na pewno Twoja wina że Twój syn nie tyje! jesteś złą matką ![]()
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
To moze ja mu rano bede dawala MM to strawi przez caly dzien a wieczorem moje. co 3 godziny moge wstawac i jestem przytomna ale co godzine albo i czesciej to przesada. no nic poczekamy, ale jak przespi swoja cala pierwsza noc to chyba nieba lizne.A co za rozmowa? strach sie bac? |
|
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
to,że dziewczyny napisały"żal mi Ciebie kochana", " trzymaj się zanka", i inne, to nie oznacza,że juzwszyscy wiedzą o co chodzi, a napisały bo w tym momencie tak czuły, i nowe nie wiedza o co chodzi, i na ogolnym nie ujawnia się szczegółów klubu,
już była jedna nowa, której nie podobało się,zę pisałysmy " napisałam coś w klubie", "zapraszam do klubu, zajrzyjcie na...", nie wiedziała o co chodzi i się denerwowała |
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wit D3 te trzeba w lodówce trzymać? ![]() Cytat:
![]() za wizytę jutro.Masz stresa po takim czasie? |
||
|
|
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raczej nawał bym powiedziała, przyznaj sie piłas karmi??![]() Żaneta trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowe ![]() Telik co z tym odtykaniem kanalików?? ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- LiLi wit. D3 trzyma się w lodówce, a cebion nie wiedziałam , ja mam cebion ale sama witaminę C, i nie trzymam w lodówce, nigdy nie trzymała, a co do siadania dziecka, tj obstawiania poduszkami, to mi ortopeda i pediatra tez powiedziała,że nie wolno |
|
|
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczerość youyou dziękuję Ci za odpowiedź. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Ide do łóżka Mam zadanie do wykonania ![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dajmy spokój. Średni temat żeby się przegadywać.
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz fizjo twierzi, ze w ogóle nie wolno sadzać dziecia, bedzie gotowe to samo usiądzie, ale ja mu mówie, że ciężko tak, to powiedział, że można na chwile ale muszę być dobrze podparte plecy i dziecko nie kulac się na boki. Obstawianie poduszkami nie wchodzi w gre.
Ugotowałam dziś Agacie krupnik, nie dawałam żadnych kaszek do mleka, ale kupy nie ma dziś. |
|
|
|
#3579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawała ok 7 poleniuchowałyśmy do ok 8. Przebrałam, pokremowałam itd. Dałam UU -od kilku dni nie chce jeść ani o 8 ani o 9. Potem kolejne karmienie o 11 dostaje MM - wypija mi max 100ml. potem karmienie UU 14,17,20- do spania. Zdarza się tak, że o 17 i 20 zje dwoje UU. No i budzi mi się zazwyczaj o 23-24 2/3 i zauważyłam, że ma takie nocki że od 4/5 już nie śpi tak mocno tylko się wierci. Nie raz bywa że zje o 23 a o 23:30 sie wierci i dostaje ponownie UU i tylko ciumka i zasypia. Rozmowa o moim powrocie, nawet się nie stresuje ![]() Cytat:
Wyczytałam, że cebion tak, witamine D3 - ograniczyć dostęp światła. A czopki trzymam w lodówce bo miałam jeszcze w lecie za ciepło i by się rozpłynęły.I tak sobie leżą do dnia dzisiejszego ![]() Nie mam stresa ![]() Mój problem : to w co się ubrać ![]() Nie dziękuje. Ja kupiłam sobie dzisiaj 2 karmi, bo polubiłam te piwsko
|
||
|
|
|
#3580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Scio miałam Ci pisać, że pewnie problemy brzuszkowe u Agatki to z kalafioru u mnie po nim był śluz... więc dla Emi jeszcze za wcześnie na takie rarytasy.
Dobra uciekam. Mąż jutro jedzie ![]() Ostatnia noc... BU! |
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
To musisz wykorzystać... okazję
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Dnia Babci i Dziadka, to właśnie dziś zamówiłam kalendarze z kolażami zdjęć dzieciaków na każdym miesiącu. Taki sam prezent (tzn kalendarze, nie wzór, bo w tym roku kupiłam nieco inne) dziadkowie dostali w ubiegłym roku i byli wniebowzięci, a w święta nawet się podpytywali czy na ten rok robimy coś podobnego ![]() Także u nas to chyba stanie się tradycją i co rok będziemy robili takie kalendarze dla nich i dla nas, bo to fajna pamiątka
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-01-10 o 21:05 |
|
|
|
|
#3584 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Telik - no nie denerwuj mnie
Gdzie jesteś? ![]() Cytat:
Skąd ona się wzięła z taką urodą? Igi będzie dumny jak paw przed kolegami chodził, jak będzie starszy, że mam taką piękną mamę Cytat:
![]() Cytat:
Nie chcę się podlizywać, ale znowu mnie rozśmieszyłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wpadaj częściej, co? ![]() Cytat:
Cytat:
No to korzystaj, póki go masz Na dziś wieczór jesteś u nas usprawiedliwiona
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-10 o 21:05 |
||||||||
|
|
|
#3585 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślałam, że moja często w nocy wstaje, ale Twój Emil ją zdecydowanie przebija. Współczuję ![]() Cytat:
To oddaj go mi, bo u mnie mam wrażenie, że w drugą stronę ostatnio ![]() Cytat:
a teraz niemalże codziennie żłopię
|
|||||
|
|
|
#3586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nasz wypija teraz o wiele mniej niż w lecie , jakoś 120ml dziennie . Ale o wiele lepiej pije mu się herbatko-soki z hippa w tych szklanych butelkach -one bez cukru są. Cytat:
Cytat:
nikt nie robi tego na złość, po prostu nie widzi mi się analizowanie co powinnam a czego nie powinnam napisać i tyle. Cytat:
no to jesteśmy Wszystkim ciociom dziękujemy za kciuki mój dzielny łobuz przy 1 szczepionce gwizdał sobie z tatą i nic nie zauważył, przy pneumo za długo mu wpuszczała i dosłownie 5 sekund płaczu było mój kochany mężczyzna i ma wymiary 8 miesięcznego dziecka wszystko jest ok , mamy spróbować przejść na normalne mleko skoro po miesiącu jedzenia HA nic się nie dzieje Potem mamy dodawać do diety żółtko, gluten i rybkę. W takiej kolejności.No i zapomniałam o najważniejszym. Lada dzień wyjdą nam górne 1 !!!!!! Widać już je przez dziąsła i tylko czekamy aż się przebiją na dół. Wtedy moje dziecko będzie mogło podjąć pracę w KZK GOP jako ... kasownik
|
||||||
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wit d tez mam nie w lodowce i to juz przy drugim dziecku... |
|
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik wisi na pasku i zamiast pisać to pewnie nadrabia
![]() Dziubek dla dzielnego, dużego Szymka. I czekamy na pierwszy wątkowy kasownik
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-01-10 o 21:20 |
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
wrrrr pisze od 15 min i mi zjadło całego posta
wróciliśmy przed 19, potem kąpiel, mleczko, pielegnacja oczek i spać i dopiero teraz mam jak napisać cały dzień byłam zarówno zestresowana jak i nie mogłam się doczekać tego zabiegu. W klinice przywitały nas dwie młode Panie okulistki. Ubrały mnie w zielony kitel i czepek co Jasiowi się bardzo podobało, potem połozyły Jasia na stole zabiegowym i niestety zamkneły salę żebym nie mogła tego oglądać Na początku słyszałam jak Jas gaworzy i kokietuje Panie uśmiechami, aż nagle rozległ się rockowy, gardłowy i sily głos mojego synka ![]() Nie płakałam, bo wiedziałam że ten zabieg jest konieczny. Pragnełam tylko już przyspieszyć czas i tulić go w ramionach. PO kilkunastu minutach otrzymałam mój skarb i wynagrodziłam mu wszystko cyckiem, jeszce w gabinecie lekarskim, jak wyszliśmy na korytarz gdzie czekał Tz, Jaś zaczął sie uśmiechać. odetchnełam z ulgą. Mój mały mężczyzna ma teraz cudowne przejrzyste oczka i boskie spojrzenie Lekarka mówiła że było bardzo dużo wydzieliny w kanalikach. wieczorem mielismy spory problem z płukaniem oczek Mam nadzieje żeo jutro będzie mi łatwiej, dziś oczka są opuchnięte( z jednego oczka po zabiegu poleciała nawet krew )uff to sie napisałam i to 2 razy tylko wraz z postem zjadło mi zacytowania i odpowiedzi przepraszam, jutro postaram się być na bieżąco
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
Teliczku dobrze, że już po
U Nas też była krew, ale tylko przy zabiegu. Lepiej, że Cię przy tym nie było
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Dzielny Jaś
![]() Ja nie wiem, czy po kalafiorze, bo dziś juzbyła jedna syrena, dałam jej Nurofen może prześpi spokojnie troche. Bo to chyba zeby jednak Ja wykąpana, naoliwona, może męża szturchne na małe co nie co. A potem menu dietkowe muszę ułożyć
|
|
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze dwa tygodnie temu jak marudził, to jeszcze myślałam że może, ale chyba jednak nie ![]() Szturchnij, szturchnij To dopiero spalanie kalorii
|
|
#3593 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Domek ![]() Banany Adaś je w całości już od dłuższego czasu. Co do sadzania - czasem biorę małego na kolana i tak siedzi, ale tylko tak. Na kanapie, podpartego itp nigdy go nie sadzam, ma na to czas... Cytat:
leżę ![]() nieźle ![]() Cytat:
Monia, po prostu jesteś wyjątkowa ![]() Cytat:
oj...na długo? ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Pięknie Ci rośnie ![]() Cytat:
Ale dzielnie zniósł mimo wszystko!
|
|
|
#3594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
a co do zębów, moja tez jeszce nie ma |
||
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
jej Teliczku....dobrze ze juz po wszsytkim...dzielna mama jestes
![]() Dziewczyny co tu robic??? Pisalam o tym ze moje dziecie przekreca sie z plecow na brzuszek, ale to co zobaczylam przed chwila mnei przerazilo ![]() Podchodze do lozeczka zeby sprawdzic czy Igi sie nie rozkopal a ona przewrocony na brzuch z glowka wbita w ochraniacz ...spi! Spanikowalam ze sie udusil! Delikatnie przewrocilam na plecy ...ale on znow przewrocil sie na brzuch i nosem w przescieradlo....... jeszcze raz przewrocilam i z jednej i drugiej strony oblozylam kocami....ale czy to wystarczy???
|
|
|
|
#3596 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo za pomyślne szcepienie i za górne 1 ależ bosko będzie wyglądał Nie bij brumeczku![]() Cytat:
Cytat:
życzę zdrówka Kajoolku, a z jakiej firmy masz kombinezon , może da się zamówić od producenta taki bucik zanetka to wytulaj dziś męża ech nadrobiłam was
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja też nadal bezzębna, a ślini się, marudzi, płacze, wpycha wszystko do buźki już nawet nie wiem od kiedy
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co tak pisałyście o karmi ,że pijecie, i tak mi się zachciało, a wiem,że to "piwo" nie ma w ogólę alkoholu i wysłałam męża, i kupił mi 2 i wiecie ,że jedno wypiłam jednym duszkiem
, a drugie juz jak człowiek "kurturalnie" po łyczku ,ale z butelki, tak mi się chciało, luuudzie,
|
|
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak w ciazy byłam to na poczatku Pilam czasami karmi, ale średnio mi smakowalo. Te malinowe znosne Dośc ale i tak wole tyskacza
Telik dobrze ze Juz po wszystkim i Johny dzielnie zniósł zabieg. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

no nic poczekamy, ale jak przespi swoja cala pierwsza noc to chyba nieba lizne.

za wizytę jutro.
za szczerość 

Skąd ona się wzięła z taką urodą? Igi będzie dumny jak paw przed kolegami chodził, jak będzie starszy, że mam taką piękną mamę
i ma wymiary 8 miesięcznego dziecka 
leżę
klask i: