|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#52891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Miskaa78 mi się zdarzają podobne dziury po środku, poniżej karku-bardziej mi się skręcają
|
#52892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rabarbo, może być tak,że silikony Ci służą i bedziesz musiała przy nich pozostac stosujac częsciej SLS. (to rzadkie, ale zdarzają się takie przypadki: np. Indios Bravos kompletnie CG nie słuzyło i jedzie na silikonach, drożdzach i kallosie latte). Ale tak szybko bym się nie poddawała. Daj im miesiac- dwa, o ile przetrzymasz... Może się odmieni i będziesz zadowolona. Felis, widziałam właśnie-nawstawiałam spacji i nie wycięło! ![]() Ja sobie właśnie machnęłam maskę z Bingo mleczną plus 1 żółtko, miod , oliwa z oliwek (skończyła się rycyna) i 3 łyżeczek nafty (nafta po raz 2 dopiero). Idę zaraz zmywać, bo nafta max. 15min.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-10 o 18:57 |
|
|
|
|
#52893 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#52894 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
W poście jest limit znaków. Jak się zacytuje tyle wiadomości, że liczba znaków w nich przekroczy dozwoloną liczbę znaków w jednym poście, to niektóre cytaty ucina...Przynajmniej tak mi się wydaje
|
|
#52895 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Można gdzieś przeczytać o pielęgnacji włosków Indios Bravos?
Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-01-10 o 19:10 |
||
|
|
|
#52896 | ||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ad. 2 w sumie racja, teraz jest ok ale za miesiąc mogą wyjść braki odżywiania... Właśnie porównałam fotki włosów sprzed kilku lat i obecne - mam wrażenie, że z upływem czasu wyglądają na coraz bardziej przetłuszczone i nierozczesane - czyli idę w dobrym kierunku Cytat:
|
||||
|
|
|
#52897 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#52898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytaj ja na pv albo zlap na watku naftowym lub o zapuszczaniu z tego co kojarze to Indios myje 2 x tygodniowo, raz szamponem i drugi raz odzywka (od niedawna, wczesniej tylko szmpon), jako odz ds uzywa isane z babassem, do stylizacji krem angielski do lokow (z pq) raz przed myciem naklada nafte na wlosy na 15 albo 30m a raz jakies hinduskie ziola wiecej nie pamietam
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-01-10 o 19:37 |
|
|
|
|
#52899 |
|
Raczkowanie
|
Ech, jakie Wy macie śliczne włoski
![]() Co do "krzywości": u mnie jeden kosmyk rośnie szybciej - poważnie! Ta sama od lat fryzjerka, w tym samym miejscu - jakies jaja normalnie
|
|
|
|
#52900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52901 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Indios bywa na olejowym (z olejowania nie zrezygnowała), ale nie wiem, czy gdzieś opisuje pielęgnację. Cytat:
No, właśnie, lepiej zapobiegać , niż leczyć
|
|
#52902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#52903 |
|
Kazar Lady
|
no własnie nie wiem, na zdjeciach widac na żywo podobno nie, ale jak tu wierzyc współlokatorom
|
|
|
|
#52904 | |
|
Raczkowanie
|
A widzicie, ja już teraz nie umiem żyć bez suszarki z dyfuzorem, dawno dawno temu nie suszyłam w ogóle, a teraz tylko i wyłącznie dyfuzor.
Cytat:
Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-01-10 o 19:54 |
|
|
|
|
#52905 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nawet z basenu z mokrym łbem wychodzę
|
|
|
|
|
#52906 |
|
Raczkowanie
|
Też tak kiedyś miałam
z basenu też z mokrymi wychodzę, bo nie chce mi się brać mojej suszarki z dyfuzorzyskiem, w ogóle kiedyś kolega się ze mnie śmiał, że to nie suszarka, tylko jakaś broń kosmiczna |
|
|
|
#52907 | ||
|
Przyczajenie
|
Moje trzecie podejście do napisania czegoś - dwa poprzednie posty się nie pojawiły. Nawet wizaż nie zdzierżył, jak dodawałam zdjęcia moich włosów
Spróbuję bez cytatów, linków do KWC i zdjęć.Dziękuję za odpowiedzi. To ja, ta nowa, która prosiła o rady i dobre słowo. agatron77: Dziękuję za wsparcie Będę walczyć! DMkAnia: Odżywkę do spłukiwania mam jedną, Glorię Malwę. Będę próbowała myć nią włosy - zostawiając ją na kilka minut - bądź używać jako typowej odżywki d/s, jeżeli umyję np. Naturią z pokrzywą. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Jeżeli nie - to będę się znowu przekopywać przez listę zanalizowanych kosmetyków Jestem też otwarta na sugestie, więc jak ktoś mi coś poleci, to chętnie wypróbuję. A co do fotek... Jak mi się uda zamieścić posta, to dodam dwie smętne fotki moich włosów. Edycja: Wiadomości, na które odpowiadałam, to: Cytat:
Cytat:
Nie bardzo mam się czym chwalić, ale mam nadzieję, że z czasem będę miała! Załączam 2 zdjęcia, które posiadam: 1. Z października. Początki mojej włosowej historii. Tu wiedziałam tylko tyle, że chyba mi się falują. Postanowiłam nie czesać ich po myciu i oto, co wyszło. Po prawej zbliżenie na lewą stronę włosów. 2. Listopad, tuż po fryzjerze. Fryzjerka przycięła mi włosy i nie prostowała ich na szczotce, tylko ugniatała rękami. Na zdjęciu jestem prawie bezpośrednio pod żarówką, dlatego inny kolor. Jak widać, na obu fotkach mam puch - nawet 15 minut po fryzjerze! To dziwne, bo od kilku lat / nigdy nie farbuję, nie suszę suszarką, nie prostuję, nie robię trwałej - więc czemu wyglądają na zniszczone?! Na koniec jeszcze pytanko - czy ja rzeczywiście mam fale, czy to tylko autosugestia? Nadal trudno mi w to uwierzyć (ale bardzo bym chciała, żeby to byłą prawda). Może to zwyczajnie podatne włosy, które są tak obcięte, że się wyginają? Pozdrawiam. Edytowane przez Ufiolka Czas edycji: 2012-01-10 o 20:25 |
||
|
|
|
#52908 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() masz sliczne falki i kolorek włosów również
|
|
|
|
|
#52909 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#52910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puch swiadczy o tym ze Twoje wlosy maja naruszony bilans wodny, sa prawdopodonie suche, niedostatecznie zabezpieczone i lapia wode z powietrza / nie sa suche ale sa niezabezpieczone i szukaja wody w powietrzu / nie sa suche, sa wrecz przenawilzone i oddaja wode do powietrza puch moze byc tez wynikiem nadmiernego dotykania wlosow jak schna mam krecone wlosy i czasami puch, kocham moje wlosy i ten puch, czemu? to potwierdzenie ze mam krecone wlosy i guzik mnie ochodzi co kto mysli, moi znajomi wiedza ze jestem zadowolona z wlosow i nikt nigdy nie powiedzial mi ze cos z nimi nie tak (puch mam zwykle gdy dam za malo odzywki bs lub gdy testuje cos nowego a to cos nie jest dla mnie )Cytat:
edit: nie widze na fotce zniszczonych wlosow ladnie ukladajace sie ze zdrowymi koncowkami
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-01-10 o 20:59 |
||
|
|
|
#52911 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
głupol dziękuję |
|
|
|
|
#52912 |
|
Rozeznanie
|
cześć kochane, jeslibyście się zastanawiały nad tym, co się ze mną dzieję to żyję i pielęgnuję włosy, tylko chwilowo się nie ogarniam...mam masakrę , może nawet będę musiała zmienieć temat licencjatu, prawie ju8z gotowego, i pisać wszystko od nowa
![]() ![]() ![]() 1. co to jest aroma (jako składnik z INCI)? to jakiś zapach ale jaki? to to samo co parfum/fragrance czy coś innego - łagodnego i naturalnego? bo mama to wrazliwiec... 2. co myślicie o masce garnier fructis nutri odbudowa? fajnie wygląda, bogata bardzo (nie mogę znależć składu w necie ale może kojarzycie), ma tylko gdzieś w środku amodimethicone, ale może na zimę to będzie ok, tym bardziej, że maskę stosuje się raz na tydzień?
|
#52913 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
podpisuję się pod tym co napisała Rybiorek ![]() Brakuje czegoś porządnego do odżywiania...lista jest długa. Każdemu polecam Garnier Awokado i Karite, bo uwielbiam. Najtańsza opcja nawilżająca to chyba glut lniany |
|
|
|
|
#52914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jego uzywam zgodnie z przeznaczeniem czyli ds
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-01-10 o 21:56 |
||
|
|
|
#52915 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Yhy, tak to jest właśnie ![]() Cytat:
i 16-20 zł w promocji za..no moim okiem kurdę, bazę do wzbogacania, z pantenolem po zapachu ![]() Cytat:
Ale możliwe, bo większość produktów ma zmienione opakowania, więc pewnie kampania reklamowa z tej okazji też jest niezła.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() padam na pysk!
|
||||||
|
|
|
#52916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mi karite obciąża, super za to jest jeśli walę proteiny, dokapuję do niego i nie mam puchu
|
|
#52917 |
|
Raczkowanie
|
A macie jakiś sprawdzony sposób na kołtunienie się włosów? Generalnie zaczynam sobie coraz lepiej dawać z nimi radę, ale nie mogę się pozbyć kołtunienia i plątania. Olejuje co drugie mycie (myję co 2- max 3 dni), myję odżywką, rozczesuję tylko z odżywką d/s, odżywke b/s również stosuję, odciskam wodę w bawełnianą koszulkę... a włosy plączą się jak szalone
przy każdym rozczesywaniu palcami muszę je dosłownie "odrywać od siebie", a 2-3 dni po myciu to mam na nich zaplątane dosłownie kokardki
|
|
|
|
#52918 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zauważyłam też, ze mniej odżywki zużywam niż dawniej-po prostu na gładkich włosach łatwiej się rozprowadza, początkowo na te kołtuny to waliłam i waliłam. Cytat:
Cytat:
Nie znam sie na składach, ani tego garniera nie znam. ALe dziewczyny chyba chwaliły. Muszę sobie cos dokupić do ukochanego AiK, wiec też go rozważę.
|
|
#52919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z czasem nie bedzie sie to robic, im wlos gladszy tym mniej ocieraja sie o siebie, olejuj, stosuj maski, odzywke ds, za jakis czas bedzie lepiej inna sprawa ze w zimie jak nosi sie kurtki i szaliki to spod wlosow sie ociera i koltuni, na to pomoze tylko podpiecie dolu spinkami aby nie dotykal szalika (jak sie dojdzie do pracy mozna zdjac spinki) albo zwiazanie wlosow
|
|
#52920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
osiedlowe sklepiki też przejrzałam i cudem trafiłam na Joanne rumiankową
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

-47-48-49-50 

W poście jest limit znaków. Jak się zacytuje tyle wiadomości, że liczba znaków w nich przekroczy dozwoloną liczbę znaków w jednym poście, to niektóre cytaty ucina...

głupol 
i 16-20 zł w promocji za..no moim okiem kurdę, bazę do wzbogacania, z pantenolem po zapachu