Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 21:18   #4291
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez estrellka Pokaż wiadomość
Właśnie odebrałam wyniki badań i jestem załamana, są złe, w szczególności poziom TSH - 10,06 przy normie 4,2 ;(

Nigdy nie miałam problemów z tarczyca, albo o tym nie wiedziałam, zaczęłam oczywiście szperać po necie i jestem przerażona!!!

Wiem, że są tutaj dziewczyny, które znają się na temacie i też mają problemy z tarczycą - jaki wy macie poziom tsh? Próbuje znaleźć wasze wczesniejsze posty, ale jest tego bardzo dużo, a ja ma takiego stresa, że zaraz zwariuję. Pls o odpowiedź - czy to bardzo źle, że ten poziom jest taki wysoki? Czy sa szanse przy takich wynikach urodzić zdrowe dziecko?

Wizytę u lekarza mam dopiero jutro popołudniu
oh przykro mi ale z dzidzia napewno wszystko dobrze nie denerwuj sie bo to nic nie da a tylko dzidziulke zdenerwujesz ***

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:21   #4292
Soleilka
Zakorzenienie

Hej

Zaraz lecę Was nadrabiać, bo wczoraj mi się nie chciało Byłam z TŻ w kinie na Listach do M. rewelacyjny film

W ogóle mam ochotę na frytki

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:31   #4293
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Zaraz lecę Was nadrabiać, bo wczoraj mi się nie chciało Byłam z TŻ w kinie na Listach do M. rewelacyjny film

a ja wlasnie zjadlam frytki :P

Amelcia
Stary 2012-01-10, 21:41   #4294
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Boze nie macie pojecia jaka jestem szczesliwa!
Z bobaskiem wszystko dobrze, normalnie poplakalam sie jak lerzalam na tym lozku a tz nie umial oderwac oczu!
Moja mala zabka sie tak wiercila podskakiwala plywala pieknie ze pani doktor nie umiala zrobic pomiarow he he. niestety nie bylo juz czasu na sprawdzanie plci. zreszta powiedziala ze troche jeszcze za wczesnie i nie chce mnie wprowadzac w blad.
i widzialam jak moj aniolek ssal kciuka. Boze jestem taka szczesliwa! Pani powiedziala ze straszny wiercipieta z bobaska he he , dostalam taki zastrzyk radosci szczescia i enegri ze nie macie pojecia!
Wstawiam tutaj cos dla wszystkich! **

moja mala zabka **
super wiadomości bardzo się ciesze razem z Tobą!
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
To i ja się melduję po usg genetycznym Bejbik ma od czubka głowy do pupy 61 mm (plus nogi. Ruszał się, kopał, dotykał rączkami buzi SZOOOOOK a co najważniejsze - wszystko jest w porządku jak na razie dostaliśmy filmik z usg a potem w sklepie zaszalałam i kupiłam pięciopak bodziaczków ze zwierzątkami (takich unisex bo płci nadal nie znamy.
same dobre wieści super!
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam
Dzisiaj miałam wizyte
niestety krwiak się nie wchłoną
Rozciągnął sie na górze nad kruszynką.
Podobno o ile łożysko zacznie się formować od dołu to zagrożenia nie będzie a jak od góry to moze być różnie.
Wogóle chyba to moja ostatnie wizyta u tego lekarza bo mnie wkurzył strasznie. Nawet mi nie odwrócił ekranu żebym mogła dzidziusia zobaczyc tylko zdjęcia mi porobił i to wogóle miunte chyba trwało to usg.
Dzidzia dość duża wg usg 12 tyg 3 dni czyli tydzien starsza niz wg om.
Kochana bądżmy dobrej myśli i oby krwiak się szybko wchłonął ,a lekarz naprawde nie dziwie się że sie zdenerwowałaś!

ja mam niskie ciśnienie 100/80 100/60 zawsze miałam niskie,a lekarz powiedział że kobietom w ciąży zazwyczaj spada ciśnienie.

a ja właśnie zjadłam całą miske popcornu co prawda do spółki z mężem ale zawsze,jak tak dalej pójdzie to masakramuszę się zacząć pilnować
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:43   #4295
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

zgadzam sie fil extra a co do frytek jak sie nimi objadlam w piatek masakra jakas a wszystko przez tza
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
dobranoc mamuśki
klorowych senkow
Cytat:
Napisane przez estrellka Pokaż wiadomość
Właśnie odebrałam wyniki badań i jestem załamana, są złe, w szczególności poziom TSH - 10,06 przy normie 4,2 ;(

Nigdy nie miałam problemów z tarczyca, albo o tym nie wiedziałam, zaczęłam oczywiście szperać po necie i jestem przerażona!!!

Wiem, że są tutaj dziewczyny, które znają się na temacie i też mają problemy z tarczycą - jaki wy macie poziom tsh? Próbuje znaleźć wasze wczesniejsze posty, ale jest tego bardzo dużo, a ja ma takiego stresa, że zaraz zwariuję. Pls o odpowiedź - czy to bardzo źle, że ten poziom jest taki wysoki? Czy sa szanse przy takich wynikach urodzić zdrowe dziecko?

Wizytę u lekarza mam dopiero jutro popołudniu
spokojnie- przede wszystkim sie za bardzo nie denerwuj bo teraz to nie wskazane. po drugie wynik faktycznie nie zaciekawy, ale w ciazy tarczyca sie uaktywnia, pracuje szybciej i czesto dopiero w ciazy wkrywa sie chorobie tarczycy. wazne ze zrobilas badania jutro lekarz na[ewno da ci leki i skierowanie na usg oraz inne badanie na antygeny.bedzie dobrze zobaczysz! daj znac po badaniu co i jak

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

A ja uroczyście melduje że przytyłam 1.30 kg .

Ja kłade się spać. Dobranoc dziewczyny.
nie zalamuje mnie ta waga cholender czemu ja tyle tyje??

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
dziewczyny ja nie wiem jak sobie radzić ze skórą
nie dość, że sucha aż sie drapie , oliwka to już mus po każdym prysznicu.
no i te pryszcze
ja uzywam juz kremu na rozstepy- FISSAN i do tego normlanego baldamu z nivea i jest ok
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:49   #4296
linzey
Rozeznanie

Dziękuje Wam dziewczyny za slowa wsparcia
W pierwszej ciąży też miałam krwiaka ale po 2 tyg leżenia się wchłoną a teraz mineły 3 tyg i nic
Na leżenie raczej przy Zosi nie ma szans ale uważałam , wogóle jej nie nosiłam.Do pracy chodze ale prawda jest taka że w pracy dużo więcej "odpoczywam " niz przy dziecku. Od dziś laba-Mąz zabronił mi sprzątania itd , zobaczymy jak to będzie

Właśnie zjadłam całą paczkę chipsów. Masakra jak mi niedbrze
Dobranoc
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 21:54   #4297
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _madlen Pokaż wiadomość

Chciałam tylko zwrócić honor tym z Was, które namawiały mnie na rozmowę z mamą i mówiły, że nie może być aż tak źle. W końcu mama się domyśliła, zareagowała o niebo lepiej niż się spodziewałam. Oczywiście, stara się pomóc jak może Ja też coraz bardziej wierzę w to, że mimo moich 19 lat (20 rocznikowo, ale niecały miesiąc temu miałam urodziny) dam sobie radę z maleństwem.
Pocieszyłaś mnie Mnie to czeka w najbliższym czasie i podejrzewam, że będzie przepiękna awantura
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Soleilka- spóźnione,ale szczerze życzonka z okazji urodzin.Więc życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka ,łatwego porodu i dużo duzo szczęścia .
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak wam sie podoba imie Julia ?
Moja siostra ma tak na imię Jest śliczne, ale dzieci lubią wołać na nią Jula, co wg mnie brzmi jak dla starej babki
Cytat:
Boze nie macie pojecia jaka jestem szczesliwa!
Z bobaskiem wszystko dobrze, normalnie poplakalam sie jak lerzalam na tym lozku a tz nie umial oderwac oczu!
Moja mala zabka sie tak wiercila podskakiwala plywala pieknie ze pani doktor nie umiala zrobic pomiarow he he. niestety nie bylo juz czasu na sprawdzanie plci. zreszta powiedziala ze troche jeszcze za wczesnie i nie chce mnie wprowadzac w blad.
i widzialam jak moj aniolek ssal kciuka. Boze jestem taka szczesliwa! Pani powiedziala ze straszny wiercipieta z bobaska he he , dostalam taki zastrzyk radosci szczescia i enegri ze nie macie pojecia!
Wstawiam tutaj cos dla wszystkich! **

moja mala zabka **
Świetne wieści
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
To i ja się melduję po usg genetycznym Bejbik ma od czubka głowy do pupy 61 mm (plus nogi. Ruszał się, kopał, dotykał rączkami buzi SZOOOOOK a co najważniejsze - wszystko jest w porządku jak na razie dostaliśmy filmik z usg a potem w sklepie zaszalałam i kupiłam pięciopak bodziaczków ze zwierzątkami (takich unisex bo płci nadal nie znamy.
Rewelacyjne wieści, fajnie że bobasek zdrowy

Ja mam pierwsze usg za tydzień we wtorek
Cytat:
a ja wlasnie zjadlam frytki :P
Ja jadłam wczoraj
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
zgadzam sie fil extra a co do frytek jak sie nimi objadlam w piatek masakra jakas a wszystko przez tza
Można się uśmiać Ja jadłam wczoraj frytki, a dziś pizzę mrożoną, była rewelacyjna. No, ale głodna jestem, a TŻ nie ma i nie ma mi kto jeść zrobić W sumie chyba zjadłabym ogórków kiszonych albo panierowanego kalafiora

Bloguję
Stary 2012-01-10, 22:10   #4298
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja to w ogole nie mam zadnych zachcianek :| nalbo niby jestem glodna i cos bym zjadla, ale jak juz jem to w polowie mi sie odechciewa ;P

Amelcia
Stary 2012-01-10, 22:14   #4299
Soleilka
Zakorzenienie

W ogóle wczoraj TŻ leżał mi przy brzuchu i go głaskał, a po chwili mi powiedział, że czuje, że to będzie córeczka i że będzie jego oczkiem w głowie. Normalnie miałam aż łzy w oczach

Bloguję
Stary 2012-01-10, 22:15   #4300
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

Można się uśmiać Ja jadłam wczoraj frytki, a dziś pizzę mrożoną, była rewelacyjna. No, ale głodna jestem, a TŻ nie ma i nie ma mi kto jeść zrobić W sumie chyba zjadłabym ogórków kiszonych albo panierowanego kalafiora
ja wlasnie zjaldam pol opakowania ferrero rocher ale za to nie jadlam nic od 14
a co do zachcianek ja w niedziele przed 22 zobaczylam w tv w reklamie zupe pomidorowa masakra wstalam i z rosolu zrobilam pomidorowke i zjadlam dwie miseczki z kluskami po 22!!!! ehh
Stary 2012-01-10, 22:16   #4301
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle wczoraj TŻ leżał mi przy brzuchu i go głaskał, a po chwili mi powiedział, że czuje, że to będzie córeczka i że będzie jego oczkiem w głowie. Normalnie miałam aż łzy w oczach
moj tz to caly czas mowi ze chlopak i ze bedzie pilkarz a dzisiaj jak na usg tak sie dzidzia krecila i skakala i kopala to mowi : mowilem Ci ze pilkarz bedzie :P

Amelcia
Stary 2012-01-10, 22:17   #4302
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
super moj tez czasem sie pytuli do brzusia, ale jakos nie okazuje wielkiej radosci jak wasi tzowie
Stary 2012-01-10, 22:19   #4303
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie wieczorową porą W ciągu dnia tylko podczytywałam ale nie było zbytnio ani czasu ani możliwości odpisać.
Ciastek to fajnie, że już w domku jesteś i wiadomo co i jak! Pierogi się udały? Bo mi smaka narobiłaś....
Natalia, Balbinka super wieści przynosicie! Cieszę się razem z Wami Ja jutro mam normalną wizytę ale i tak bardzo się boję - na szczęście moje kochanie przyjedzie bym nie była sama - kochany jest
sas jeśli możesz powiedzieć to ile przybrałaś? Ja póki co 4 kg pod koniec 9 tygodnia i niestety z racji tego, że w dość szybko schudłam ponad 20kg to waga szybciej pewnie mi wróci - ogólnie od najniższej wagi już mam 12 na plusie choć na swoje własne życzenie...
Co do suchej skóry to ja mam to samo - tragedia jakaś normalnie! Już mi mąż obiecał, że będzie mnie codziennie balsamował wieczorem
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:22   #4304
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie wieczorową porą W ciągu dnia tylko podczytywałam ale nie było zbytnio ani czasu ani możliwości odpisać.
Ciastek to fajnie, że już w domku jesteś i wiadomo co i jak! Pierogi się udały? Bo mi smaka narobiłaś....
Natalia, Balbinka super wieści przynosicie! Cieszę się razem z Wami Ja jutro mam normalną wizytę ale i tak bardzo się boję - na szczęście moje kochanie przyjedzie bym nie była sama - kochany jest
sas jeśli możesz powiedzieć to ile przybrałaś? Ja póki co 4 kg pod koniec 9 tygodnia i niestety z racji tego, że w dość szybko schudłam ponad 20kg to waga szybciej pewnie mi wróci - ogólnie od najniższej wagi już mam 12 na plusie choć na swoje własne życzenie...
Co do suchej skóry to ja mam to samo - tragedia jakaś normalnie! Już mi mąż obiecał, że będzie mnie codziennie balsamował wieczorem
od pocz atku ciązy ok6 kg a jestem w 15 tyg
Stary 2012-01-10, 22:25   #4305
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
oj dziewczyny to szalejecie ;P ja w sumie to moze z 2 kg mam na plusie

Amelcia
Stary 2012-01-10, 22:25   #4306
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie zjaldam pol opakowania ferrero rocher ale za to nie jadlam nic od 14
a co do zachcianek ja w niedziele przed 22 zobaczylam w tv w reklamie zupe pomidorowa masakra wstalam i z rosolu zrobilam pomidorowke i zjadlam dwie miseczki z kluskami po 22!!!! ehh

Też ostatnio miałam ochotę na pomidorową i gotowałam po 20 W sumie od miesiąca chodzi też za mną ogórkowa, ale nie robię jeszcze, staram się powstrzymywać zachcianki
Cytat:
moj tz to caly czas mowi ze chlopak i ze bedzie pilkarz a dzisiaj jak na usg tak sie dzidzia krecila i skakala i kopala to mowi : mowilem Ci ze pilkarz bedzie :P
Mój tak mówił na początku, teraz za to chce córkę
Cytat:
super moj tez czasem sie pytuli do brzusia, ale jakos nie okazuje wielkiej radosci jak wasi tzowie
Mój TŻ też nie podzielał mojej radości. Dopiero po jakimś czasie zaczął się cieszyć. Zresztą faceci nie lubią okazywać emocji, ale uwierz - z pewnością się cieszy. A już na pewno będzie szczęśliwy, kiedy zobaczy dzidziusia i go przytuli, bo wtedy uwierzy na 100% że jest tatą

Bloguję
Stary 2012-01-10, 22:30   #4307
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
moj tz prawie w ogole nie okazywal radosci, dbal o mnie, tzn dba caly czas ale dbal jak tylko sie da, moze pare razy poglaskal brzusio. ale dzisiaj jak wyszlismy z tego usg - chyba nigdy nie widzialam go tak szczesliwego

Amelcia
Stary 2012-01-10, 22:31   #4308
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Kochana czym Ty się przejmujesz? Ważniejsze od wagi jest zdrowie Twoje i maluszka i koniec kropka! Widocznie organizm tak potrzebuje sobie trochę magazynować. Nie przejmuj się tym bo to przejściowy stan a potem dużo spacerów, karmienie piersią i spokojnie wszystko zleci - zobaczysz Nawet jedzonko potem mogę pomóc ułożyć tak, żeby było zdrowo i smacznie więc uszy do góry! Za rok o tej porze już nawet nie będziesz pamiętać o tych kg
Stary 2012-01-10, 22:31   #4309
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
oj dziewczyny to szalejecie ;P ja w sumie to moze z 2 kg mam na plusie
ja dziękuję za takie szalenstwa nie chce ich
Cytat:

Też ostatnio miałam ochotę na pomidorową i gotowałam po 20 W sumie od miesiąca chodzi też za mną ogórkowa, ale nie robię jeszcze, staram się powstrzymywać zachcianki

Mój tak mówił na początku, teraz za to chce córkę

Mój TŻ też nie podzielał mojej radości. Dopiero po jakimś czasie zaczął się cieszyć. Zresztą faceci nie lubią okazywać emocji, ale uwierz - z pewnością się cieszy. A już na pewno będzie szczęśliwy, kiedy zobaczy dzidziusia i go przytuli, bo wtedy uwierzy na 100% że jest tatą
wiesz, on sie cieszy, byl ze mna w 11 tyg na usg/ przy kazdej mojej wizycie wydzwania( bo zazwyczaj est wtedy w pracy) pyta sie co i jak tylko ja oczekuje chyba czegos wiecej, sama nie wiem....moze przesadzam...i marudze
Stary 2012-01-10, 22:32   #4310
hanjah
Zakorzenienie

Byliśmy z tż w kinie na drugiej części Sherlocka Holmesa Fajnie było się tak zrelaksować we dwoje
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:35   #4311
karmeelek
Zadomowienie

Mykam spać Mamuśki! Spokojnej nocy!
Stary 2012-01-10, 22:37   #4312
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz, on sie cieszy, byl ze mna w 11 tyg na usg/ przy kazdej mojej wizycie wydzwania( bo zazwyczaj est wtedy w pracy) pyta sie co i jak tylko ja oczekuje chyba czegos wiecej, sama nie wiem....moze przesadzam...i marudze
Mój na wizytach marudzi i najchętniej w ogóle by nie chodził Ale nie ma co się przejmować, każdy jest inny i inaczej to wszystko przeżywa

Mój TŻ na napomknięcie swojej mamy na temat ślubu zachował się jakby stanął przed nim sam diabeł wcielony To dopiero było przeżycie

Bloguję
Stary 2012-01-10, 22:42   #4313
muminek82
Wtajemniczenie

mój mąż jest ze mną na każdej wizycie i wogóle bardzo się przejmuje
dobranoc Dziewczyny
ps ja mam 3kg na +
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:45   #4314
hanjah
Zakorzenienie

Ja wolę nie wiedzieć ile przytyłam W poprzedniej ciąży tylko 8kg, ale prawie do końca pracowałam...
Następną wizytę u położnej mam 26 stycznia i tż będzie ze mną, bo akurat ma wolne
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:46   #4315
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dobranoc Dziewczyny
ps ja mam 3kg na +
dobranoc Muminku a raczej mamo muminka he he

Amelcia
Stary 2012-01-10, 22:54   #4316
Soleilka
Zakorzenienie

Ja ostatnio schudłam 2 kg, teraz znowu nabrałam 2 kg, więc waga stoi mi w miejscu

Bloguję
Stary 2012-01-10, 22:59   #4317
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
normalnie czuje sie jakbym w lotto wygrala masakra
tyle tygodni zmartwien i niepewnosci i w koncu czuje sie wolna od niepokoju!!! *
zazdraszczam tego uczucia Fajnie się masz ale ja też tak będe miała za kilka tyg.( )

Cytat:
Różnie faceci okazują swoją radość a może jeszcze jest bardziej przerażony i z dystansem do tego wszystkiego podchodzi. Ja mam gorzej, bo tyle spraw i trosk na głowie, że choć oboje całe życie czekaliśmy na te dwie kreski, to nie mamy odwagi chyba się cieszyć w pełni No cóż czekać nie mogliśmy już dłużej ze względu na mój wiek a problemy zawsze są i będą i całe życie człowiek musi im stawiać czoło Czekam sobie więc cierpliwie aż do 3-4 tyg. wiele się wyjaśni jak nie wszystko

Dobranoc dziewczynki, spadam nyny, ten dzień nie należał do szczególnie miłych no ale jutro myślę będzie lepiej i może zobaczę mojego, bo jak poszedł w pn. do pracy tak dalej go nie ma

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:03   #4318
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dobra ja spadam do wyrka buziaki do jutra kochane

Amelcia
Stary 2012-01-10, 23:10   #4319
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dobranoc Dziewczyny
ps ja mam 3kg na +
mój też ze mną chodzi na wizyty i codziennie z pracy dzwoni by zapytać jak się czuję itd. Tylko bardzo się przejmuje jak to będzie ... i dusi to w sobie bo uważa, że powinien być dla mnie oparciem.

dobranoc
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:48   #4320
nicki86
Zadomowienie

Byłam dzisiaj na wizycie Maluszek ma prawie 7 cm, gin powiedziała że to 13tydz i 6 dzień, więc dodała mu 5 dni Jest pomierzony, posprawdzany, wszystko na swoim miejscu. Chyba sobie spał, musiała go ruszać żeby obejrzeć drugą nóżkę i drugą rączkę, ale nie chciał współpracować... pachną rączką, wepchał do buźki i znów poszedł nynki... ah żeby takim aniołkiem został spokojnym Ten dziwny płat łożyska się wchłonął i wszyto w porządku. Pytałam się o genetyczne to mi powiedziała że ona nie będzie odradzać choć nie ma wskazań, ale radziłaby się wybrać dopiero w 22tygodniu. Że ona teraz posprawdzała wszytko i kostkę noska i karczek, pęcherz moczowy itd i widzi jedyny sens że jak już chcemy to aminopunkcję, a z tego co się naczytałam to badanie inwazyjne i robi się je dopiero jak AFP wyjdzie źle, a to mam zrobić dopiero po 25 stycznia. Także nie wiem chyba poczekam do 22 tygodnia, jak myślicie?? Posłuchałam też walącego serduszka... co za melodia

madlen cieszę się że niepotrzebnie się martwiłaś i z mamą się dogadałaś i masz u niej wsparcie, zaglądaj do nas częściej

ivoncia, ja powiedziałam w UP o ciąży, bo mnie kierowali na rozmowę o pracę, naktórej z resztą byłam, ale szczerze tak koszmarnie się czuję, że nie widzę siebie teraz za ladą 8h, a swoją drogą na kaaaażdej rozmowie o pracę pytają mnie o dzieci, to kałamać nie wypada. Kazali mi donieść zaświadczenie od lekarza o ciąży i jej wieku.Co do imienia to Julia wg piękne, ale tak nazywa się moja siostrzenica, a na dodatek teraz Julek od zawalenia, co jednak nie ujmuje urody imieniu

gooha3, mój mąż w ogóle kochany i pomocny częściej zmywa niż ja i pomaga w domu, a teraz jeszcze więcej... Cierpię tylko bo na nic nie mam ochoty, a jak on się pyta co na obiad zrobić to nie wiem co mu powiedzieć... a wcześniej marudziłam że mógłby gotować czasem. A teraz jak się oferuje to ja nie najlepsza do jedzenia

muminek82
, co do tytułu nowego wątku to mi wszysto jedno a jak się robi sondę, bo pojęcia nie mam??

Norniczka, u mnie 14 w trakcie a w sumie kończy się a jest jeszcze gorzej niz było z samopoczuciem... i nie wierzę że może być lepiej...

natee, mina męża bezcenna jak nasza dzidzia buźkę rozdziawiła hihi

prince polo
,witaj w domu wreszcie dzidzię porządnym jedzonkiem dokarmisz

wanilllka82
, też rycze z byle powodu i jak nie ja bym się wzruszała z byle powodu

Paula SHIN, ja odstawiłam witaminy i dzięki temu rzadziej wymiotuje, gin kazała mi do nich wrócić jak nudności się skończą. Na razie jadę na samym żelazie i kwasie foliowym.

chce_byc_mama, moja spokojna żabka ma tyle co Twoja kochana wiercipieta, tez 7cm gratuluje!! a co to za mydelka nawilżające?? a moj apetyt tak samo beznadziejny jak Twój. Takie antyzachcianki ciążowe...

linzey, te witaminki centrum Materna zostały mi odradzone, podobno dają tak "kopa" dzidziusiowi że później kolosy się rodzą. Pamiętam że słyszałam o tym wcześniej i stojąc w aptece jeszcze do siostry dzwoniłam żeby upewnić się jakie to były i żeby przypadkiem ich nie kupić. Nie chciałabym rodzić takiego 4,5kg klocka, jeszcze zdąży urosnąć A krwiak mam nadzieję że się sam naprawi jak moje łożysko... no i zmien lekarza obowiązkowo...

agunia82, też myślałam o oilatum, orientujesz się ile kosztuje?? wiem że dość drogi był, ale za to skuteczny.

estrellka, wynik nienajlepszy, ja mam tsh 4,919... nie czytaj tego wszytiego w necie tylko leć szybko do lekarza niech zbija... a szansę na zdrową dzidzię na pewno masz! głowa do góry, dbaj o siebie masz dla kogo!

Soleilk
a, nie dziwie sę Twojemu wzruszeniu fajnie że Twój TŻ tak okazuje uczucia

co do kolorów to ja wole fiolety niż róż dla dziewczynek... Pamiętam kiedyś byłam na mszy dla dzieci i widziałam taką dziewczynkę może z 6 lat. Miała czerwone rajstopki, czarny płaszczyk i kapelusik czarny... tak ślicznie wyglądała że do dzisiaj pamiętam pomyślałam że tak nietypowo będę swoją córcię stroić

Ahhh i dziewczyny mam coś z okiem wirusowego... ropieje i boli. Jutro będę miała kropelki mam nadzieję że szybko zadziałają.

Już tak późno, chyba tylko z wrażenie jeszcze nie śpie
dobrej nocki!!
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości