Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1765 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 22:30   #52921
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez xxxSoniaxxx Pokaż wiadomość
no i właśnie z tymi maskami mam problem... mieszkam w małym mieście, do katowic kawał drogi, nie ma u mnie tesco, auchan, itp., przejrzałam spis masek, które polecacie zgodne z CG, ale niestety w kauflandzie, carefurze, ani w realu żadnej nie znalazłam osiedlowe sklepiki też przejrzałam i cudem trafiłam na Joanne rumiankową od razu kupiłam na zapas 3
a siemie lniane niemielone? ugotuj jakbys robila zel lniany, naloz lekko cieplawy (poczekaj az przestygnie) na wlosy i skalp na 30 minut pod czepkiem - jedna z najlepszych masek, potem normalnie umyc odzywka

stosowac np. co drugie mycie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:39   #52922
emerald_sky
Raczkowanie

Witajcie, od jutra i ja zaczynam dbać o moje fale
Jestem po lekturze podstaw i mam jedno pytanie. Czy czesanie delikatnych fal na sucho wiąże się tylko z "zepsuciem" skrętu, czy może też mechanicznie zaszkodzić włosom? Wierzcie mi, moje lepiej wyglądają rozczesane, ale zaczęłam się o nie bać.
emerald_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:43   #52923
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
no i właśnie z tymi maskami mam problem... mieszkam w małym mieście, do katowic kawał drogi, nie ma u mnie tesco, auchan, itp., przejrzałam spis masek, które polecacie zgodne z CG, ale niestety w kauflandzie, carefurze, ani w realu żadnej nie znalazłam osiedlowe sklepiki też przejrzałam i cudem trafiłam na Joanne rumiankową od razu kupiłam na zapas 3
Też mam ten problem. Nie ma u mnie Tesco, Carefoura, Kauflandu ani Rossmanna. Tylko Intermarche(tam chociaż Gloria jest i Garnier AiK czasami) i Biedronka (tu tylko krem do rąk zielony). Za joaśkami łaziłam z miesiac, w końcu dostałam w innym mieście. Bingo tylko przez net w Dniu Darmowej Dostawy. Dlatego polecam domowe maski. Wyżej właśnie podałam przepis-minimum. U mnie podziałała błyskawicznie, z tego co pamiętam. A te produkty w domu na pewno znajdziesz, rycynę w każdej aptece.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:44   #52924
xxxSoniaxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
a siemie lniane niemielone? ugotuj jakbys robila zel lniany, naloz lekko cieplawy (poczekaj az przestygnie) na wlosy i skalp na 30 minut pod czepkiem - jedna z najlepszych masek, potem normalnie umyc odzywka

stosowac np. co drugie mycie
Naprawde?? A to nie jest to samo co nalozenie go i niespłukiwanie? Wybacz wątpliwości, bo jeszcze raczkuję w temacie, no ale żel lniany nakładam na włosy praktycznie codziennie, więc jaka jest różnica czy go spłuczę czy zostawię?
xxxSoniaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:44   #52925
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
Witajcie, od jutra i ja zaczynam dbać o moje fale
Jestem po lekturze podstaw i mam jedno pytanie. Czy czesanie delikatnych fal na sucho wiąże się tylko z "zepsuciem" skrętu, czy może też mechanicznie zaszkodzić włosom? Wierzcie mi, moje lepiej wyglądają rozczesane, ale zaczęłam się o nie bać.
Ja też czeszę bo inaczej tragedia - jak tłuste strąki i jeszcze rzadziutkie.

Cytat:
Napisane przez Ufiolka Pokaż wiadomość
Na koniec jeszcze pytanko - czy ja rzeczywiście mam fale, czy to tylko autosugestia? Nadal trudno mi w to uwierzyć (ale bardzo bym chciała, żeby to byłą prawda). Może to zwyczajnie podatne włosy, które są tak obcięte, że się wyginają?
Toć ba, masz fale konkretne! Wcale nie widzę żeby były zniszczone.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Naoliwiłam się Vatiką i rozmyślam czy po jej skończeniu nie kupić Olejku Migdały i papaja Alterra: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-papaya.html wszystkie oleje w jednym... Ktoś używał?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:50   #52926
iga9
Raczkowanie

Witam.
Piszę pierwszy raz, choć kiedyś (jakieś 1,5 roku wstecz) poczytywałam watek i dzięki niemu zmieniałam całkowicie pielęgnację swoich włosów.

Wszystko było super, aż przyszła ciąża, karmienie - wiadomo później wypadanie włosów. A teraz nie mam już szans być na bieżąco i od nowa czytać całej tej skarbnicy wiedzy - dlatego proszę o pomoc i mam nadzieję, że nie odeślecie do czytania kilku wątków.

Obecnie włosy mi odrastają. Oprócz półdługich włosów o falującym skręcie mam całą masę 2-5 cm baby hair, które rosną w miejsce tych co wypadły. Włosy mam bardzo cienkie z tendencją do wysuszania. Niestety mam też tendencję do przetłuszczania się skóry głowy i włosów, ale obecnie zależy mi na pielęgnacji baby hair, coby urosły - a same wiecie jakie to trudne przy kręconych włosach.

Stosuję pielęgnację bez silikonów, nie używam kosmetyków do stylizacji, nie suszę suszarką. Zamiast ręcznika używam bawełnianej ściereczki.
Używam: olej kokosowy na noc 1 x w tyg. zmywany szamponem Barwy Czarna Rzepa. Na co dzień mycie Babydream (chcę się przerzucić na Hipp, bo obecny za bardzo plącze włosy) metodą kubeczkową + odżywka różowa Issana z rossmanna od połowy włosów. Po myciu odżywka Alterra morelowa. Używałam też kilku odżywek Bingo. I czasem Aloesowy żel Farm Vix, bo nie wiem gdzie obecnie kupić żel Palomy - jest jeszcze dostępny?

Niestety czuję, że ta pielęgnacja nie wystarcza - włosy są suche, końcówki robią się kiepskie mimo, że 2 mies. podcięłam 5cm. Chcę, aby baby hair dotrwały do długości, a nie wykruszyły się. Nie mogę zrezygnować z farbowania włosów. Kiedyś kupowałam półprodukty w mazidłach i mieszałam ze sprayem Lilliputz pomarańczowym, ale teraz w tym różowym jest alkohol. Jest teraz jakiś zamiennik? Bo nie mam niestety czasu na mieszanie jakiegoś psikadła co 2 dzień przed każdym myciem - 1 x w tygodniu może dałabym radę. Kiedyś po psikadłach i dodawaniu półproduktów do odżywek miałam super włosy. Teraz ze względu na brak czasu szukam na jakiś czas jeszcze gotowych produktów.

Polećcie mi proszę jakieś dobrze odżywiające i nawilżające włosy odżywki / najlepiej maski bez silikonów, które nie obciążają za bardzo kręconych włosów. Będę też ew. wdzięczna za sugestie w jakiej sieci sklepów / drogerii można je kupić.
Ze znanych mi moje włosy klapią się zupełnie przy Glorii i Latte Kallosa - ogólnie proteiny mleczne są bee.
Dobrze działały: kwas hliaruonowy, aloes, niacynamid, keratyna w małej ilości, panthenol.

Czy jest coś co może mnie poratować, bez samodzielnego kręcenia i wzbogacania kosmetyków?
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 02:02   #52927
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
muszę sprawdzić, jak się okaże, że to jego wina, to będzie do smarowania ciała- czyli teraz dajesz od razu przed myciem?
Nakładam kokosa, trzymam jakiś czas, 1-2h i myję. Później odżywka d/s, krótki plunking i żel lniany. Podpinam i schną lub suszę dyf.

Cytat:
Zdjęcia:

Nie bardzo mam się czym chwalić, ale mam nadzieję, że z czasem będę miała! Załączam 2 zdjęcia, które posiadam:

1. Z października. Początki mojej włosowej historii. Tu wiedziałam tylko tyle, że chyba mi się falują. Postanowiłam nie czesać ich po myciu i oto, co wyszło. Po prawej zbliżenie na lewą stronę włosów.

2. Listopad, tuż po fryzjerze. Fryzjerka przycięła mi włosy i nie prostowała ich na szczotce, tylko ugniatała rękami. Na zdjęciu jestem prawie bezpośrednio pod żarówką, dlatego inny kolor.
Masz fajny kolor i śliczne falki, teraz tylko je dopieszczać

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Używam: olej kokosowy na noc 1 x w tyg. zmywany szamponem Barwy Czarna Rzepa. Na co dzień mycie Babydream (chcę się przerzucić na Hipp, bo obecny za bardzo plącze włosy) metodą kubeczkową + odżywka różowa Issana z rossmanna od połowy włosów. Po myciu odżywka Alterra morelowa. Używałam też kilku odżywek Bingo. I czasem Aloesowy żel Farm Vix, bo nie wiem gdzie obecnie kupić żel Palomy - jest jeszcze dostępny?

Polećcie mi proszę jakieś dobrze odżywiające i nawilżające włosy odżywki / najlepiej maski bez silikonów, które nie obciążają za bardzo kręconych włosów. Będę też ew. wdzięczna za sugestie w jakiej sieci sklepów / drogerii można je kupić.
Ze znanych mi moje włosy klapią się zupełnie przy Glorii i Latte Kallosa - ogólnie proteiny mleczne są bee.
Witaj iga

Czy ten szampon BARWY nie jest czasem z SLS? Jeśli tak to może nie jest Ci potrzebny tak często (chociaż różnie może być, bo u mnie bez SLS lub czegoś podobnego jest kiepsko ze skalpem). Kokosa spokojnie zmyjesz BD/HIPPEM, a nawet odżywką. Spróbuj ograniczyć BARWĘ.
Z masek polecam Ci MASKĘ BIOVAX DO SUCHYCH/ZNISZCZONYCH (moje włosy ją kochają). Do kupienia w aptekach za ok 18-20zł, ale przyjazną cenę ma często w SUPER PHARM jeśli masz w okolicy (obecnie 12,99zł). Tam kupisz też próbkę, która Ci powie czy nie obciązy Twoich włosów.
Moje (i nie tylko) włosy bardzo lubią MASKĘ YES TO CARROTS (najlepiej Allegro - ok 30 kilka zł), ale też SEPHORA (niestety 2x tyle). Tylko ta ma jakiś składnik niezgodny z CG, ale ekspertki mówią, że to co robi z włosami przewyższa szkodliwośc tego składnika i dają rozgrzeszenie .
Poza tym MASKI BINGO (niektóre w TESCO za niecałe 8zł duże opakowanie).
Powodzenia

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2012-01-11 o 02:11
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 06:39   #52928
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Pokazuj hery, stęskniłam się za tym blaskiem.
Pokażę, obiecuję, ale jak wyzdrowieję. Póki co siedzę z tłuściochami i nawet wcierać nic nie mogę bo mi za zimno jak mam mokry skalp
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dziewczyny, serio z lnianym nie da sie przesadzić to znaczy z ilością? Bo daje go coraz więcej i w sumie nie mam negatywnych efektów
Jak dla mnie, nie da się. Kiedyś nawaliłam pół słoika lnianego na włosy przed ramiona i tylko tyle że dłużej schły.
Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Też tak kiedyś miałam z basenu też z mokrymi wychodzę, bo nie chce mi się brać mojej suszarki z dyfuzorzyskiem, w ogóle kiedyś kolega się ze mnie śmiał, że to nie suszarka, tylko jakaś broń kosmiczna
Ze mnie ostatnio TŻ się śmiał jak suszyłam dyfuzorem. Nie mógł uwierzyć jak ja mogę coś takiego przystawiać do głowy a np. bać się opalarki do drewna. Do tego jak zobaczył moją suszarę po raz pierwszy to wmurowało go na parę ładnych chwil
Cytat:

Na koniec jeszcze pytanko - czy ja rzeczywiście mam fale, czy to tylko autosugestia? Nadal trudno mi w to uwierzyć (ale bardzo bym chciała, żeby to byłą prawda). Może to zwyczajnie podatne włosy, które są tak obcięte, że się wyginają?
Nie wiem skąd twoje wątpliwości, przecież masz fale jak się patrzy!

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 07:22   #52929
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Witam.
Piszę pierwszy raz, choć kiedyś (jakieś 1,5 roku wstecz) poczytywałam watek i dzięki niemu zmieniałam całkowicie pielęgnację swoich włosów.

Wszystko było super, aż przyszła ciąża, karmienie - wiadomo później wypadanie włosów. A teraz nie mam już szans być na bieżąco i od nowa czytać całej tej skarbnicy wiedzy - dlatego proszę o pomoc i mam nadzieję, że nie odeślecie do czytania kilku wątków.

Obecnie włosy mi odrastają. Oprócz półdługich włosów o falującym skręcie mam całą masę 2-5 cm baby hair, które rosną w miejsce tych co wypadły. Włosy mam bardzo cienkie z tendencją do wysuszania. Niestety mam też tendencję do przetłuszczania się skóry głowy i włosów, ale obecnie zależy mi na pielęgnacji baby hair, coby urosły - a same wiecie jakie to trudne przy kręconych włosach.

Stosuję pielęgnację bez silikonów, nie używam kosmetyków do stylizacji, nie suszę suszarką. Zamiast ręcznika używam bawełnianej ściereczki.

Niestety czuję, że ta pielęgnacja nie wystarcza - włosy są suche, końcówki robią się kiepskie mimo, że 2 mies. podcięłam 5cm. Chcę, aby baby hair dotrwały do długości, a nie wykruszyły się. Nie mogę zrezygnować z farbowania włosów. Kiedyś kupowałam półprodukty w mazidłach i mieszałam ze sprayem Lilliputz pomarańczowym, ale teraz w tym różowym jest alkohol. Jest teraz jakiś zamiennik? Bo nie mam niestety czasu na mieszanie jakiegoś psikadła co 2 dzień przed każdym myciem - 1 x w tygodniu może dałabym radę. Kiedyś po psikadłach i dodawaniu półproduktów do odżywek miałam super włosy. Teraz ze względu na brak czasu szukam na jakiś czas jeszcze gotowych produktów.

Dobrze działały: kwas hliaruonowy, aloes, niacynamid, keratyna w małej ilości, panthenol.

Czy jest coś co może mnie poratować, bez samodzielnego kręcenia i wzbogacania kosmetyków?
Tak z gotowych to jedynie (prócz Bingo, które już Agatron poleciła i Alterry , której używasz)to jedynie mi się nasuwa Garnier Awokado i Karite, tyle że niektórym obciąża. Musisz sprawdzić. Jest bogata i cudnie pchnie.
Może jednak skoro Ci półprodukty służyły zrób zakup i choć raz w tygodniu dokapuj do masek...

Miss, kuruj się słońce!

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-11 o 07:23
Stary 2012-01-11, 07:33   #52930
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jak widać, na obu fotkach mam puch - nawet 15 minut po fryzjerze! To dziwne, bo od kilku lat / nigdy nie farbuję, nie suszę suszarką, nie prostuję, nie robię trwałej - więc czemu wyglądają na zniszczone?!

Hej
Nie wiem jakim cudem przegapiłam taki post??
Fale jak się patrzy, piękny pierdzielnik nawet z nadzieją na jakie lokasy przypominają mi włoski pati_bc, może warto podglądnąć jej rytuały?
Włosy falowane są z natury bardziej suche, nie trzeba ich niszczyć, wystarczy im niedopieszczenie i już suchość...
Włosy podatne na "wyginanie" to też fale - zobacz w dzienniku regeneracji (str 5 i 6) jak wyglądały na początku np moje - Ty przy nich to jeden wielki loczek
BTW: FAQ -> info dla fal -> czy jestem falowana

Dzień dobry
Znowu coś dziwnego, pierdzielnik przetrwał noc

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:53   #52931
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawde?? A to nie jest to samo co nalozenie go i niespłukiwanie? Wybacz wątpliwości, bo jeszcze raczkuję w temacie, no ale żel lniany nakładam na włosy praktycznie codziennie, więc jaka jest różnica czy go spłuczę czy zostawię?
nie mow mi ze nakladasz codziennie caly kubek zelu na wlosy nakladasz co najwyzej 2-3 lyzki i wlosy schna, jak zrobisz jako maske to nakladasz baaaaardzo duzo i pod czepek(folie) i recznik, niby to samo ale dzialanie ciutke inne

mozesz wzbogacic maske lniana dodajac jakis olej (z oliwy, sojowy itp) albo miod albo polprodukty (keratyna, panthenol itp) a nawet jakas odzywke lub maske
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-01-11, 10:06   #52932
bouillabaisse
Raczkowanie

Po myciu nałożylam sporo żelu isany, turban i spać. Jest dziś naprawdę fajosko Trzasnęłam zdjęcia, jak tylko znajdę wieczorem USB to wrzucę - yuhu!
bouillabaisse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:17   #52933
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bouillabaisse Pokaż wiadomość
Po myciu nałożylam sporo żelu isany, turban i spać. Jest dziś naprawdę fajosko Trzasnęłam zdjęcia, jak tylko znajdę wieczorem USB to wrzucę - yuhu!
Obowiązkowo pokaż

Moje włoski delikatnie spuszone, ale do piątku nie myję

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:13   #52934
emerald_sky
Raczkowanie

Dzisiaj zaczynam, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
Oczyściłam włosy myjąc 2x Barwą Chmielową, zrobiły się paskudne, ale załączam zdjęcie kontrolne. Obiecuję, że następne będą lepsze, ale ostatnio u mnie cały dzień ciemno : (

Nie wiedziałam nawet, że mam tak długie kudły Nie byłam u fryzjera już rok, muszę na dniach obciąć ze 3cm bo końce są w kiepskim stanie i zaczęły się plątać. Poza tym widać mój główny problem, brak objętości przy głowie, zwłaszcza po bokach. Aktualnie mam 3 warstwy, z tym, że najkrótsza sięga nieco za ramiona. Nie wiem już, czy odnowić cieniowanie, czy zapuszczać do równych.

Próbować od razu olejowanie, (mam oliwę z oliwek, rycynowy i Babydream), czy lepiej na początek umyć OMO i zobaczyć, jak wyglądają bez poprawek?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kuaki.jpg (50,0 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-01-11, 13:28   #52935
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Próbować od razu olejowanie, (mam oliwę z oliwek, rycynowy i Babydream), czy lepiej na początek umyć OMO i zobaczyć, jak wyglądają bez poprawek?
Dawaj olej
Ale długaśne

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:41   #52936
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie wiedziałam nawet, że mam tak długie kudły Nie byłam u fryzjera już rok, muszę na dniach obciąć ze 3cm bo końce są w kiepskim stanie i zaczęły się plątać. Poza tym widać mój główny problem, brak objętości przy głowie, zwłaszcza po bokach. Aktualnie mam 3 warstwy, z tym, że najkrótsza sięga nieco za ramiona. Nie wiem już, czy odnowić cieniowanie, czy zapuszczać do równych.
Ja bym zapuszczała do równiejszych - równych to niekoniecznie - ale ja mam w ogóle gust odmienny jeśli chodzi o podcinanie kręconych włosów i ostre cieniowanie nie bardzo mi się podoba. Jeśli chodzi o objętość od góry to może ugniataj z głową w dół albo zawijaj w ręcznik? Mnie się zaczeły ładnie falować od góry odkąd właśnie pochylam mocno głowę na boki i ugniatam aż do skalpu.

Stary 2012-01-11, 15:22   #52937
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Oczyściłam włosy myjąc 2x Barwą Chmielową, zrobiły się paskudne, ale załączam zdjęcie kontrolne.

Zgadzam się z Ajrisz, żeby nie czekac z olejowaniem. Ja czekałam, bo się jakoś bałam olejowania, ale zupełnie niepotrzebnie, bo to własnie olej daje potrzebnego włosom kopa za co od razu są wdzięczne.

A ja krem BEBE z Biedronki. ostatnio nałożyłam go przed myciem jako maskę i włosy cudne do dzisiaj rana czyli ponad 3 dni. Oczywiście puch się pojawił, ale skręt świetny. Dzisiaj go użyłam przed żelem lnianym, wyschły same podpięte tukanami, które dostałam ostatnio od kolezanki fryzjerki (je też ) i jest cudnie. na czubku ciut mało zdefiniowany skręt, bo tam dałam za mało BEBE i żelu, ale jestem WNIEBOWZIĘTA

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:26   #52938
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak uważacie, co daje Waszym włosom większe zbawienie-maski, odzywki czy olejowanie?

Stary 2012-01-11, 15:35   #52939
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
na czubku ciut mało zdefiniowany skręt, bo tam dałam za mało BEBE i żelu, ale jestem WNIEBOWZIĘTA
Pokazuj! Dawno nie było foto

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:41   #52940
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak uważacie, co daje Waszym włosom większe zbawienie-maski, odzywki czy olejowanie?
ja nie odpowiem bo u mnie dziala zawsze zestaw

a jak cos w zestawie jest do d...py to chocbym uzyla reszty co jest moim KWC to i tak jest do ....
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-01-11, 15:42   #52941
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ja nie jestem tak obcykana w temacie jak Wy ale u mnie stanowczo oleje.
Masek (Gloria, Wax - to jako maska się kwalifikuje?) używałam dość długo na początku wizażowania ale poprawa była tylko doraźna.
Odżywek używałam od podstawówki i tyle, że włosy fajnie się rozczesywały. Oczywiście nie były to polecane tutaj odżywki tylko pierwsze lepsze.
Natomiast po pół roku olejowania różnica jest. Zresztą wrzucę fotki: pierwsza jak było kiedyś po maseczkach i odżywkach, druga po zmasowanym ataku oliwą z oliwek + kokosową Vatiką + oliwką Babydream - kosmyki wyglądają na zdrowsze, bardziej błyszczące i sprężyste.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 (122).jpg (55,4 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060907.jpg (80,5 KB, 80 załadowań)

Stary 2012-01-11, 15:44   #52942
Redhaired Witch
Nindżopesz

Jeszcze nieśmiało zapytam ponownie czy używałyście może tego olejku Alterry: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-papaya.html ?

Stary 2012-01-11, 16:02   #52943
ewcia1807
Zakorzenienie

Redhaired Witch PRZEPIĘKNE SĄ!!!!!

Stary 2012-01-11, 16:46   #52944
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Witam, Girls Dziś z moich kręciołków zrobiłam warkocz - ale to-to się grube zrobiło
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jeszcze nieśmiało zapytam ponownie czy używałyście może tego olejku Alterry: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-papaya.html ?
Nie wiem dokładnie czy używały akurat tego (dziewczyny najwięcej chwalą Granat), ale tu jest fajna analiza wszystkich olejków Alterry: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2235 . Sama kupię jeden z nich , ale pierwszeństwo na liście ma co innego

Cudne masz te włosy, a zdjęcia z różnicą dają wspaniały efekt pokazowy

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-01-11 o 16:50
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:19   #52945
emerald_sky
Raczkowanie

Redhaired Witch, masz idealny kolor i taaakie piękne włosy
Naolejowałam włosy. Łał Znalazłam w swoich zbiorach maskę Alterry zgodną z cg, dodałam jej trochę do mieszaniny oliwy z oliwek z olejkiem rycynowym, bo konsystencja i zapach samych olei trochę mnie odrzuciły.
Nie wiem, jak się z tym wyśpię, ani jak to jutro zmyję... na szczęście wychodzę tylko do apteki, najwyżej nie będę ściągać czapki
Stary 2012-01-11, 17:45   #52946
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Zresztą wrzucę fotki.
piękne są

moje wypierdki dziś pierwszy raz przeszły reanimację żelem lnianym z wodą ( odrobinka ) i psikaczem jantar+woda
pokręciły sie w spiralkiale na łbie aureolka się teraz zrobiła

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:36   #52947
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Nie wiem dokładnie czy używały akurat tego (dziewczyny najwięcej chwalą Granat), ale tu jest fajna analiza wszystkich olejków Alterry: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2235 . Sama kupię jeden z nich , ale pierwszeństwo na liście ma co innego

Cudne masz te włosy, a zdjęcia z różnicą dają wspaniały efekt pokazowy
O, dzięki, fajne porównanie olejków
Ha, to pokażę jeszcze błędy młodości ku przestrodze...
Do 16 lat miałam włosy jak na zdjęciu nr 1, nic z nimi nie robiłam tylko zrzędziłam, że puchate a wystarczyło olejować i np. poprawiać kolor henną (w słońcu zdjęcie to wyszły rudawe, na żywo był mysi ciemny blond). Uznałam, że powinnam je prostować (na szczęście nie używałam prostownicy) i rozjaśnić i zafundowałam sobie siano sterczące w różnych kierunkach Wykruszyły mi się i przez kilka lat miałam takie kłaki a na dodatek nie mogłam ich zapuścić tak się łamały

Cytat:
Redhaired Witch, masz idealny kolor i taaakie piękne włosy
Dzięki, kolor wychodzi jak chce, na żywo chyba jest inny ale w sumie nie wiem jaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100208.jpg (35,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100207.jpg (23,3 KB, 45 załadowań)

Stary 2012-01-11, 18:57   #52948
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie jestem tak obcykana w temacie jak Wy ale u mnie stanowczo oleje.
Masek (Gloria, Wax - to jako maska się kwalifikuje?) używałam dość długo na początku wizażowania ale poprawa była tylko doraźna.
Odżywek używałam od podstawówki i tyle, że włosy fajnie się rozczesywały. Oczywiście nie były to polecane tutaj odżywki tylko pierwsze lepsze.
Natomiast po pół roku olejowania różnica jest. Zresztą wrzucę fotki: pierwsza jak było kiedyś po maseczkach i odżywkach, druga po zmasowanym ataku oliwą z oliwek + kokosową Vatiką + oliwką Babydream - kosmyki wyglądają na zdrowsze, bardziej błyszczące i sprężyste.
Przecudne...
Cytat:
U mnie maski, ale z dodatkiem oleju. One działają błyskawicznie, ale podejrzewam,że oleje też swoje robią, tyle ze bardziej długofalowo. Dlatego nie rezygnuję z niczego i stosuję zamiennie. Raz w tygodniu maska, raz w tygodniu olejowanie. Odżywka d/s zawsze, nawet jeśli nic przed myciem nie daję i myję odżywką, po - nakładam d/s.

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Ajrisz, żeby nie czekac z olejowaniem. Ja czekałam, bo się jakoś bałam olejowania, ale zupełnie niepotrzebnie, bo to własnie olej daje potrzebnego włosom kopa za co od razu są wdzięczne.

A ja krem BEBE z Biedronki. ostatnio nałożyłam go przed myciem jako maskę i włosy cudne do dzisiaj rana czyli ponad 3 dni. Oczywiście puch się pojawił, ale skręt świetny. Dzisiaj go użyłam przed żelem lnianym, wyschły same podpięte tukanami, które dostałam ostatnio od kolezanki fryzjerki (je też ) i jest cudnie. na czubku ciut mało zdefiniowany skręt, bo tam dałam za mało BEBE i żelu, ale jestem WNIEBOWZIĘTA
Pokazuj!!! Raz!
Cytat:
Oczyściłam włosy myjąc 2x Barwą Chmielową, zrobiły się paskudne, ale załączam zdjęcie kontrolne. Obiecuję, że następne będą lepsze, ale ostatnio u mnie cały dzień ciemno : (

Witamy! Będą piękne fale!!!Widać, ze mają chęć.

Wyniki moich wczorajszych eksperymentów w codzienniku. Szału nie ma, chyba jednak żel Isana męska nie dla mnie (raz tylko się spisała zmieszana z rzadkim lnianym)-już drugi raz rozdrobniła pasma. Jeszcze będę próbować, ale jak znów nie wyjdzie, oddam TŻ-owi.
Stary 2012-01-11, 19:08   #52949
tiniaczek
Zakorzenienie

Ag Rafko Isana też mi nie pasuje Samym lnianym pobawię się jeszcze Twoje i tak są śliczne, ale wiem o co chodzi z tą isaną, też mam splątane i suche, wgniecenie odżywki, sposobem Katie, nic nie daje

Przyszło moje zamówienie z EcoSpa: olej sojowy, z brokułow i Sea Silk, ale testwoanie bedzie dopiero w piątek

Edytowane przez tiniaczek
Czas edycji: 2012-01-11 o 19:10
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:15   #52950
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Wyniki moich wczorajszych eksperymentów w codzienniku. Szału nie ma, chyba jednak żel Isana męska nie dla mnie (raz tylko się spisała zmieszana z rzadkim lnianym)-już drugi raz rozdrobniła pasma. Jeszcze będę próbować, ale jak znów nie wyjdzie, oddam TŻ-owi.
Jak dla mnie cudne, takie błyszczące i zdrowe

Scintilla, w avatarze to Twoje? Zawsze chciałam mieć taką burzę rudych loków po pas Ale mam na to za cienkie włosy niestety.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości