|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
|
|
#3602 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
|
|
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A waga solidna ![]() Na zdjęcie kasownika nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
Musi serce rozdzierać, co? ![]() Ale czemu oni nie pozwalają mamom być przy dziecku. ja rozumiem że to może być ciężkie do zniesienia, ale ja jednak bym chciała. Bo dziecku chyba jakoś tak bezpieczniej...
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzielny Jasiek!!!!
[QUOTE=agadus;31537881]ja będę pisała, co chce, na ogólnym watku i o czym chce, jak bede pisała skrótami to moja sprawa,/QUOTE] ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
ja raczej gustuję w winach, a piwa to piłam z sokiem,żeby tej goryczki nie czuć, a wczoraj pilam właśnie to malinowe, dobre jest tez kawowe i uwielbiam likiery
|
|
|
|
#3606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie pytałam lekarkę czy mogę być przy nim ale ona stwierdziła że to blok operacyjny i siedziałam w pomieszczeniu obok, kilka metrów od Jasia. Cytat:
zapewne teraz już nie ma tego problemu? editko mam mu płukac oczy solą fizjologiczną(calą ampułkę mamy zużyć na raz ) 5 razy dziennie a potem wkrapiać antybiotyk(też 5 razy dziennie )a u wasjak po kontroli wy mieliście czyszcony 1 czy 2 kanaliki?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-10 o 22:22 |
||
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Sarenka uciekła z kocyka
![]() Nagrane aparatem, ciemno, mało widać, ale słychac co najlepsze http://youtu.be/alYq-SORUDM |
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, czyli po prostu przepisy sanitarne pewnie...
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
po to jestesmy na forum zeby pisac rozne rzeczy - ja tak to czulam i napisalam - poprostu. Nie po to zeby sie komujs przypodobac, czy kogos zezloscic - wiec nie ma tematu. Jestem nowa ale nie zabiegam o wejscie do waszego K. Forum mi w zupelnosci wystarcza
|
|
|
|
#3611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście zaczął chwytać Z dnia na dzień idzie mu coraz lepiej
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecie usnelo wlasnie na lezaczku - ciekawe co zrobie jak wyrosnie z lezaczka
juz jest przetransportowana do lozeczka i spia z TZ.Dzis wyszlysmy na spacer i wrocilysmy po godzinie - jako ze mieszkam w domku, wiec zostawilam ja na podworku pod oknem od kuchni i zabralam sie za obiad i salatke. Na dworzu spala 2,5 h i w domu dospala 1,5 h - PIERWSZY RAZ. Poszlam dzis do Biedronki i Lidla bo widzialam ze sa tam produkty z BoboVity i chcialam kupic ta kaszke manne co chyba Scio wstawiala focie - ale nie bylo No i dzis kupilam Dade Marysi i pierwsza proba, jak nie przesika po nocy, to sie sprawdza
|
|
|
|
#3613 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za prawie widoczne ząbki. Cytat:
Dobrze, że macie to już za sobą. ![]() Cytat:
![]() Eveewe, w Rossmannie jest kasza manna firmy Nestle (bez cukru). Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-10 o 23:08 |
||||||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
telik
dla dzielnego Jasia najważniejsze że to już za Wami![]() Sweet Filip też tak wbijał nos w prześcieradło jak spał. Nic mu się nie stanie, jeśli nie masz poduszki. Sprawdzałam nawet jak się oddycha jk człowiek tak włoży noc w materac
|
#3615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każdy maluszek ma swoje tempo i tyle a wogóle to telik głupi głupek nie napisał najważniejszego: Baaaardzo dziękuję wszystkim za kciuki dla Jasia Jesteście nieocenione
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
marzena
![]() ponadto pojechalam do mojej najblizszej Biedrony i patrzylam na zupki i desery a tam partia - naklejki sie odklejaly i takiego kurzu na nich nie widzialam nawet w swojej kotlowni. Nawet nie patrzylam na date waznosci. Zlapalam pieluchy i wyszlam
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
CarmelSoprano swietna ta twoja corcia i wyczyn
![]() ja mam lozeczko turystyczne, wiec nie mam problemu z ochraniaczami
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-10 o 23:22 |
|
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że w ostatnich dniach wiele z was przeżywa ząbkowanie dzieciaków. I ja dołączam do tego zacnego grona. Ząbkowanie mamy potwierdzone przez pediatrę. Ciekawe ile to potrwa? Póki co ratujemy się bobodentem.
Dziś pediatra wypisała nam pepti2 i uwaga refundacja na niego wynosi teraz 70%. Jestem w szoku. Super że tak tanio. Martwi mnie, że Ida mało mleka wypija, nie przybrala dużo na wadze, ale pediatra mowi, ze ogolnie waga miesci sie w normie. No wiem ze sie miesci, bo byla wysoko w siatce centylowej, to ma zapas. Sadze, ze ten kiepski apetyt spowodowany jest wysoka dawka witaminy D, ale mamy sie tego trzymac, bo ciemiaczko ma duze. Co do wypijanych płynów, to nas szału nie ma. 50-140 dziennie. Jak jest soczek, albo herbatka hippa z sokiem to pije wlasnie powyzej 100 ml. Teliku, jak czytalam o waszym zabiegu to az mi serce sciskalo. Biedy Jas, biedna Ty, ktora musiałaś tego słuchać. Żaneta u mnie ceny żłobków prywatnych podobne ja u Ciebie. I na koniec przyznam się, że dla mnie Stronczek też długo był Stroneczkiem Coś w tym musi być...
|
|
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się czuję jak zboczeniec tak Was tylko podczytując, ale jakoś nie mam weny na pisanie. Nie mam chyba też ostatnio o czym pisać.
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha ha ha ciekawe co siedzi w tym Stroneczku
Ja Dzis byłam na kawce u mojej sąsiadki o ktorej Wam ostatnio pisalam Wczoraj Bylysmy z dziewczynkami na spacerze. Bardzo fajna osoba. Myśle ze sie zaprzyjaznimy. Okazało sie tez ze ona i jej chłopak są w Polsce z miejscowości oddalonej od Lomzy o 30 km. Jaki ten Swiat Maly ![]() Iustyna, Wodaqua wylazic z krzakow!!!! Ino myk !!!!! Jak to nie ma o czym pisać???? Choćby o tym wlasnie ze nie ma o czym pisać albo jaka pogoda Dzis za oknem.Ahh zapomnialam jeszcze... Agni nie wiem gdzie szukac info na temat zoom-u. Dlatego sie pytałam. I tak na marginesie dodam ze jednak zamowilam przez internet. Z Holandii do mnie jedzie. Jutro powinien byc. |
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
My jeszcze nie spimy. Przed chwila Malwis miala atak placzu bez powodu (przynajmniej mnie sie tak wydaje). Ach, a ja juz padam...
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uciekam, dobranoc!
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
Brumku w koncu usnela-jakies pol godziny temu, uff. Mam zgasic, czy jeszcze podczytujesz? Nie chce, zebys sobie oczu popsula
.
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To słodkich snów dla Malwinki
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu ciemno... Idę dalej spać w takim razie
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3629 | |||||||
|
Zadomowienie
|
patik dziecko, a czemu ty nie spisz??
![]() Cytat:
![]() no to dorwalas aparat ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jakie perspektywy pracy sie przed nim otwierajaCytat:
brawo dla malego zucha![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry wszystkim!!!! przywitalo nas mokre lozko i 10 min pozniej wielka kupa ![]() Dzis konczymy 5 miesiey i z tej okazji prowadze z Emilem pertraktacje by zechcial przespac cala noc. mówi ze sié zastanowi
|
|||||||
|
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 5 miesięcy. Dzień doberek. Dominik miał niezłą noc, nawet nie budził się na jedzenie. Za to mama miała tragiczną. Chyba się czymś strułam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

i ma wymiary 8 miesięcznego dziecka 

zębole