|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
tez zauwazylam ze teraz przewazaja dziewczynki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Styczeń
![]() ![]() Ale się teraz zirytowałam... nie chcę nikogo przez to urazić, ale wkurzyła mnie obecnie wchodząca akcja zostanwege.pl, gdzie przekonuje się naród do odrzucenia mięcha. Sorry, ale ja za wegetarianami nie chodzę i nie wciskam im szynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a propo mięsa wczoraj mój M w sklepie zdziwił się ceną wołowiny. Zwykła pieczeniówka 36 zł, ligawa 46 zł, polędwica 89 zl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Monika, pochwal się swoim tatuażem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
ja nie jadłam mięs podczas mdłości bleeeeeeeeeee, teraz zjem już schabowego albo lasagne z mielonym ale to dzień muszę mieć
#667 |
Wtajemniczenie
|
Musze wam coś pokazać.Czyż to nie słodkie?http://allegro.pl/lozeczko-lozeczka-...028703982.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie lepsze żyrafkami albo misiem
#669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Rozeznanie
|
Nie ma to jak poranek z lapkiem przed telewizorem :P: a Wy tu o ćwiczeniach mówicie. Ja mam takiego lenia, że najchętniej nie ruszała bym się z łóżka... Ale jutro spróbujemy się zapisać do szkoły rodzenia (nie wiem jak będzie z miejscami w tej darmowej) to może wtedy się coś bardziej zacznę ruszać.
A co do mięsa to dla mnie też by mogło nie istnieć, ale zgadzam się, że takie akcje są bez sensu. Każdy ma wolną wolę i swój rozum. A najlepsze jest to, że pokazuje się tylko dobre strony takiej diety, o minusach już nikt nie wspomina. Chciałam wrzucić wczoraj fotki moich ciuszkowych nabytków, ale się nie dało ![]()
#671 |
Wtajemniczenie
|
Ja od jakiegoś czasu zastanawiam się intensywnie, jak chciałabym zaaranżować pokój mojego dziecka
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny troche sie martwie
od paru tygodni maly kopie, ze malo mnie nie rozsadzi od srodka wczoraj lekkie musniecia,k bardzoooo rzadko go czulam dzis od rana nic ... czekam ... ![]() woglole ostatnio mam pesymistyczny humor ;/ wczoraj mi sie nawet polepszyl, gadam z tz, on biega, odchudza sie, mowie mu ze za 9 kg bede wazyla tyle co on... a on - az tyle ?????????/ z tym, ze on ma 1.85m no i do konca dnia zryty humor ... Tak naprawde mega szybko tyje! juz mam parenascie kilo wiecej!;/ umylam leb,pojde na spacerek choc pogoda u nas nie za fajna od paru tygodni w sumie uwielbiam zime i moze jej brak mnie doluje, szarosc za oknami, ciagle mzawka, deszcz... oho poszulam cos w brzuszku/ale to cos nie ejst tymi silnymi kopnieciami co wczesniej/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-11 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Wtajemniczenie
|
Daj sobie maluszkowi odpocząć
![]() ![]() A do łóżeczka jaki materac kupujecie? Lateksowy, czy gryka-kokos? Czy jeszcze jakiś inny? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-11 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na szczęście katar mi przechodzi - szybkie mam te przeziębienia ostatnio. tylko cholera nie mam co czytać już. planowałam się wybrać do biblioteki i nadrobić trochę, ale się nie wybiorę. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
![]() i wiecie co... jak na zlosc ... osttatnio w tv co wlaCZe jakis program to o chorych dzieciach jest. Poporostu sie martwie o malucha, eh dziwne uczucie...nawet go nie widzialam a juz go ![]() chyba dojrzewam.... ![]() ![]() Jeszcze jak widze, ze tz powtarza, ze dobrze ze bedzimey miec dziecko, ze to odpowiedni czas, ze pozniej zwlekalibysmy z ta decyzja, utwierdzam sie w przekonaniu ze zalezy nam obojgu na dziecku, ze nie boimy sie obowiazkow. Zobaczymy jak bedzie w rzeczywistosci, ale mam nadzieje, ze bedzie ok ![]() ![]() ok rozpisalam sie...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-11 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Na moją godzinę na NFZ oznacza oczywiście "na 8.15" i tak wszystkie pacjentki :P Ale zadzwonię, to nie będzie wyjmować mojej kartoteki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Wtajemniczenie
|
Agatka661 mój też przez ostatnich kilka dni jest jakby mniej aktywny (a może normalnie aktywny, a wcześniej był nadaktywny?), ale na razie się tym nie przejmuję. Coś tam czuję, tylko mniej, więc chyba jednak się rusza
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Jakaś mega mięsożerna nie jestem, ale tak jakoś mnie zdenerwowało narzucanie swojego poglądu na żywienie ogółowi społeczeństwa. Mogę żyć bez mięsa, tylko nie widzę powodu, po co.
Rozumiem, że chodzi o mój tatuaż? Fotka sprzed ciąży: klik Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-01-11 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Konto usunięte
|
Agatko, na pewno wszystko jest OK. Ja też tak schizowałam, a w ogóle jeszcze nie czuję ruchów, a wszystko jest dobrze, u Ciebie też tak na pewno będzie!
A jeśli chodzi o opowieści, ja myślę, że po prostu mamy, którym się to przydarzyło, muszą się gdzieś wygadać, piszą o tym blogi, są o tym różne programy, ale przecież większość dzieci rodzi się w terminie, zdrowa i jest OK, statystycznie pewnie jest to nieporównywalne. Co do ćwiczeń - muszę o to spytać 31.01, jak będę już miała wyniki, bo niedługo mi amputują prawą nogę, albo co gorsza nie będę umiała na nią nastąpić i się przewrócę. Co do wegetarianizmu - ja też niespecjalnie przepadam za mięsem, ale dziecka bez mięsa w życiu bym nie chowała, nie mam aż takiej wiedzy, jak je zastąpić, ani czasu, by się w to bawić. Podziwiam te wszystkie eko mamy, które podają bio warzywa, piorą w orzechach i w ogóle trzymają dzieci z dala od całego zła tego świata. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-11 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Trochę mi żal tych dzieci. Ja biegałam po dworze, zdzierałam kolana, jadłam lizaki (moimi ulubionymi były takie, które gwiżdżały) i inne słodycze i jak dotąd nie mam żadnej alergii, nie cierpiałam nigdy na nadwagę ani otyłość, ani nie musiałam zmieniać całego garnituru zębów
![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-01-11 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis zakupiłam sliczne spodnie z h&m dla dzidzi, zielone za 4 zł ![]() ![]() Aha i odebrałam wyniki morfologii, wszystkiego mam ciut poniżej normy:/ Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-01-11 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się, że moja bratowa nie czuła ruchów do 6 miesiąca, ale wszystko było ok
![]() PS. Ale dziś jestem na bieżaco z wątkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Gratuluję córeczki ![]() Ja to już dosłownie wariuję, ostatnio mi się śniło, że byłam na usg i okazało się, że jednak to będzie dziewczynka więc może akurat ![]() Agatka ja też już baardzo dużo przytyłam, mimo, że uważam na to co jem a jestem w 20 tyg to co dopiero będzie dalej ![]() Nie wiem czemu tak jest w pierwszej ciąży też tyle utyłam, pozostaje mi tylko się z tym pogodzić i przygotować na batalie z nadprogramowymi kg po porodzie. Chcę sobie zrobić badania na poziom hormonów bo to jest po prostu niemożliwe w jakim tempie przybieram. Co do ruchów ja też mam dni, że czuję je słabiej a niekiedy szaleje jak nie wiem. Jeszcze czeka mnie 3 tyg z córą w sanatorium i nie wiem jak dam rady przecież ja się już toczę po prostu ![]() Łożyskiem nie ma się co przejmować na zapas. W pierwszej ciąży miałam łożysko przodujące i bezwzględne wskazanie do cesarki a potem to się wszystko ładnie ułożyło i urodziłam sn |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
La Moderatoiure
|
Ćwiczenia: ja ćwiczylam prawie 2 lata przed ciążą regularnie, w domu, TUDW i 8 minut abs, buns, legs, arms. Strasznie mi tego brkauje
![]() Kiedyś zapisałam sobie takie ćwiczenia ze strony rodzenia, może komuś się przydadzą bo są mniej "hardcorowe" : http://szkolarodzenia.ips.pl/artykul...ymestrze-ciazy Materac do łóżeczka: nie wiem, chciałabym taki: http://4kids.com.pl/produkt/opis/986..._m_12_standard Dwustronny to jest. Drogi trochę. |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
Wczoraj mój tż padł ze śmiechu jak się zaczęłam zastanawiać, ile bym mogła zapłacić, żeby mi Malucha z brzucha już wyciągneli
![]() ![]() ![]() Oj jak ja się nie mogę go doczekać.... ![]() Mi już przyszedł zamówiony z allegro rożek i przewijak, łóżeczko tak samo zamawialiśmy, ale na nie musimu dłuuugo czekać niestety - muszą poszyć te wszystkie elementy... Swoją drogą i tak mam zamiar poszyć z cudnego ikeowskiego materiału poszewki na to wszytsko bo jakoś te wzory do mnie średnio przemawiają... A i tak się przecież zmiana pościeli przyda ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi lekarz powiedział, że u mnie łożysko dosyć nisko schodzi, tzn. jest położone ale, że będzie dało się normalnie urodzić SN, a gdy spytałam, czy łożysko może zmienić położenie, jakoś się przesunąć, to powiedział, że nie... ale nie wiem jak to jest naprawdę, co Wy o tym myślicie? Wspomniał jeszcze ostatnio, żebym układała się na lewym boku bo dziecko musi się odwrócić główką w dół, bo nikt mi nie pozwoli rodzić SN z takim ułożeniem ( pośladkowym, czy jakoś tak) , nie wiem jaki jest w tym związek no ale on tu niby jest lekarzem, no i myślę, że dziecko ma jeszcze duuużo czasu, żeby się odwrócić...? Ja wolę rodzić oczywiście SN, chociaż boję się jak nie wiem co bólu i tego co będzie się tam działo między nogami...brrr... jednak gdy zobaczyłam na własne oczy, co moja siostra przechodziła przed i po cesarskim cięciu, to dziękuję... liczę na poród naturalny, ale to jest tylko moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
a bo dzis jakas cisza :P
Mi glowa schhnie, no ale deszcz zaczal padac... Maly czuje, ze sie rusza tylko cos lzej W pt ide do gina, sprawdzi tetno malemu Tak woglole poszlabym juz na to usg nastepne upiewnic sie, ze wszystko jest ok :P No ale jeszcze z 6 tyg trzeba bedzie poczekac 2 luty mam egzamin na prawko,,, boje sie strasznie, uczyc mi sie nie chce ....;/ trzeba bedzie niedlugo sie przylozyc ...zeby moc pozniej wozic dzidziaka w aucie :P No i tez chcialabym porod naturalny bardziej, bo mama dostala od cc zakazenia, szwy jej pekly... wiem ze to bylo duzo lat temu, ale podobno szybciej mozna dojsc do siebie po swyklym porodzie. no i chcialabym zeby tz byl przy porodzie... on sie zgadza, ale wiem ze nie chce ;/ ogladamy w tv i mowi, ze on sie boi, ze zemdleje i woglole... takze nie wiem, on pojdzie ze man rodzic, ale wiem ze to dla niego trudne... a delikatny chlopak nie ejst, z pozarow wyciaga trupy i z wypadkow rannych ludzi. a ja chcialabym miec wsparcie ...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-11 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do kilogramów ja też mam dużą nadwyżkę, kupiłam sobie książkę i po ciąży zaczynam dietę i mam to w nosie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.