|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Świetne wieści ![]() ![]() Ja aż jestem w szoku, bo na początku wcale nie był zadowolony z faktu powiększenia się rodziny |
|
|
|
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, nie nadążam... ;( mam teraz urwanie głowy w pracy, bo koniec semestru się zbliża, więc mam kupę roboty w pracy i po pracy... Pojawię się za to w czwartek, bo mam usg, więc napiszę co u mnie, a potem dopiero pod koniec stycznia pewnie, jak już wypuszczę te dzikie hordy - mam w tym semestrze ok. 270 studentów, więc same rozumiecie... Ale pamiętajcie o mnie i trzymajcie kciuki za czwartkową wizytę - już jest 16 tydzień, więc może poznam płeć?
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ile ten oilatum kosztuje, sprawdź może ceny w jakiejś aptece internetowej Mój mąż też jeszcze brzuszkowi nie okazuje czułości, mówi, że jakieś śmieszne mu się to na tym etapie wydaje. W sumie ja mu się nie dziwię, brzuch ledwo widać, ruchów nie czuć, ta ciąża to jeszcze nadal abstrakcja. Pewnie zmieni się jak ruchy zaczną być wyczuwalne Za to bardzo dba o to, żebym się prawidłowo odżywiała Iza to ja już teraz zaciskam
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też nie mówi do brzucha - nie ma jeszcze do czego Póki co czuł lekki niedosyt, że tak mało widać Miłego dnia |
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki.Nie mam czasu na odpisywanie wszystkim tak pędzicie z tymi postami.Cieszę się że z waszymi dzidziusiami wszystko dobrze
![]() |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
hej
znowu w domu net mi padl kurde jestem skazana na mały ekranik jak bym wiedziala jak podłączyć jako modem komórkę to bym używała ale nie wiem ![]() karmeelek pierogi pyszne tż dal mi sztuk 15 myslalam ze padne pizza była pyszna ![]() biegunke mialam do wieczora! !!! ciesze SIĘ ZE wasze USG wYSzly super mój miał 6cm byl w 11i6 z om a z usg w 12i2 łekarz kazal w 22tyg przyjsc na polowkowe 28stycznia jedziemy na imprezę do babci tż będzie cała duża rodzina będę w 16tyg już więc będę miała już duży brzuch i wszyscy się tam dowiedza
|
#4327 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o nawilżanie to mam wrażenie że oliwka to za mało ciągną mnie zwłaszcza cyce wczoraj zamówiłam sobie na allegro http://allegro.pl/palmers-balsam-na-...036227724.html - czytałam, że jest dobry a na pewno tanśzy niż elancyl czy mustela![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
na razie jak mówił "woli się nie przywiązywać" na wypadek, gdyby coś poszło nie tak. Ale liczę na to, że po wczorajszym usg powoli zacznie się to zmieniać dziś rano wstał, przywitał się i pomasował mnie po brzuszku Twój też z czasem się ogarnie![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
jak miło szkoda, ze moja domowa waga mówi co innego jakieś 2 kg na plusie---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ps. zaszalałam trochę na Allegro wczoraj i kupiłam parę ciuszków używanych co prawda ale całkiem całkiem hihi TŻ mówi, że głupol jestem i niepotrzebnie się spieszę
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie ogarnęłam kuchnie i pokój murze się pozbyć rowerka z pokoju bo i tak pewnie jeździć nie będę aż do porodu a tylko mnie kusi
![]() muszę też jednej szafki się pozbyć nie od kompletu bo tylko jest zagracona ale tż będzie miał znoszenia z 2 piętra no i coś myślę ze dziś jak wróci pogonie go do przemeblowania naszego pokoju ![]() co tu tak cicho????
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szafek to wręcz odwrotnie bo dopiero zaczynamy kupować ![]() Jakoś tam zwlekaliśmy, na koniec remontu czekaliśmy. I teraz czas najwyższy, tylko jeszcze kasy brak ![]() 2 dni temu kupiliśmy szafkę pod tv i cieszę się jak małe dziecko które dostało cukierka
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam orbitreka ale nie zamierzam się go pozbywać
jak tylko wejdę w II trymestr i poczuję się lepiej to zaczynam znów ćwiczyć
|
|
|
|
#4331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tak sobie biegamy dalej, codziennie rano jakieś 5km (pół godziny), czuję się zdecydowanie lepiej.Ale, oczywiście, bardziej forsowne sporty są polecane raczej dla osób, które uprawiały je wcześniej. U mnie nie było przeciwskazań, biegałam wcześniej, miałam parę tygodni przerwy, i wróciłam do biegania właściwie bezboleśnie. Fajnie, że pogoda jest jaka jest. Tak czy siak, jakikolwiek ruch bardzo polecam, naprawdę człowiek lepiej się czuje będąc w formie. Edytowane przez Sala Czas edycji: 2012-01-11 o 10:03 |
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj 10 min tak dla rozruchu i nadal nie jest ciekawie więc poczekam jeszcze
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
też mam zamiar ćwiczyć ale niekoniecznie na orbitreku
nigdy nie miałam do niego kondycji ![]() Na następnej wizycie zapytam czy nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń i zabieram się do roboty ![]()
|
#4334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Planujecie jakieś inne ćwiczenia? Zajęcia grupowe dla ciężarnych? Jakieś ćwiczenia z YouTube/ DVD itd? |
|
|
|
|
#4335 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o ćwiczenia, ja miałam ochotę na jogę, ale zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() Miło mi, że pamiętałyście i w ogóle, dzięki za wszystkie ciepłe słowa! Zapytam jutro mojego lekarza, co i jak, jeśli rzeczywiście nie będzie usg, to koniecznie wybiorę się prywatnie. Trochę mnie dziwi to, co piszecie - ja ani nie słuchałam serduszka, ani nie mam zdjęcia, właściwie tylko podstawowe badania, hmmm... Lekarz jest naprawdę w porządku, ale chyba wyznaje zasadę "po co robić zamieszanie, skoro wszystko jest w porządku". Nie wiem, czy mi to pasuje. Pędzicie z tym wątkiem naprawdę, jak nie wiem co Co do nazwy - mnie jest to całkowicie obojętne, rymowanki okej, bez rymowanek - też dobrze.Coraz częściej mam sny związane z porodem czy dziećmi. Dzisiaj w śnie np. chodziłam po parku z wózkiem
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczynki
![]() ja neistety nie mam zbytnio czasu na cwiczenia bo pracuje, dzisiaj juz wracam do pracy, dlugi weekend sie skonczyl, mam nadzieje ze nie bedzie tak zle. jak sie czujecie z rana? mi chyba mdlosci pomalu ustepuja bo juz nie jest tak zle z ranka jeszcze tylko ten durny kaszel mi zostal... ehhh... jak nie urok to sraczka... Wstalam ranko ugotowalam obiadek szybko bo tz na 10 do pracy jechal no i przed druga ma przerwe na obiad wiec mu zapakowalam i gitara
|
|
|
|
#4337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mogę stawy mam słabe ![]() orbitrek jednak je mniej obciąża niż bieganie ![]() ja myślałam o jakiś zajęciach ale nic sensownego nie umiem znaleźc w okolicy - no i niezbyt dobrze odnajduję się w nowej grupie Cytat:
serce też nam lekarka sama puściła ![]() Chodzisz prywatnie czy państwowo? |
||
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaczynam czytać o tym usg "genetycznym" - mam je w czwartek (jestem w 12 tc). Już sama nie wiem co bedę mieć za badanie spodziewam sie ze będzie to przezierność karkowa i długość przegrody nosowej. Bo to chyba o to chodzi na badaniu zwanym potocznie "genetycznym" ? To badanie głównie wyklucza upośledzenie pod kątem zespołu Downa. Czy inne choroby / wady genetyczne tez? Czy badanie jest dopochwowe czy już "na brzuchu"? Można dodatkowo zrobić badania krwi pod tym kątem, wiecie coś na ten temat? Robiłyście je?
Gubię sie w tym wszystkim
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testy z krwi nie są konieczne, ale można je zrobić (chociaż ja bym robiła, gdyby na USG wyszło coś nie tak). Z tym, że one służą tylko dodatkowemu określeniu ryzyka wystąpienia wad, natomiast na tym etapie nie jest się w stanie podać, czy wady wystąpiły czy nie. Ja tych testów nie robiłam i nie zamierzam, szkoda mi pieniędzy Aha i badanie przezierności generalnie określa ryzyko wystąpienia wad chromosomalnych, czyli oprócz zespołu Downa jeszcze zespół Edwardsa, a zwłaszcza zespół Turnera
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-01-11 o 10:59 |
|
|
|
|
#4344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- dziewczyny pomocy mam biegunke!!! |
|||
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
no już koniec sprzątania !
ogarnęłam już wszystkie szafki z papierami przy tym mam ta zbędna już wolna i mogę się jej pozbyć ciekawe co tż na to ja bym chętnie jeździła rowerem w domu przed ciąża dużo jeździłam ma normalnym i takim ale nie wiem czy w ciąży można wolę nie ryzykować ale wiadomo bym chciała mieć jakiś ruch mam zamiar kupic piłkę taka specjalna i ma niej przynajmniej trochę ćwiczyć robię zaraz zupe barszcz ukraiński
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie badania to niezapomniane wrażenia dla partnerów ![]() mój TŻ zaniemówił jak zobaczył ekran ![]() trzymam kciuki za oczko
|
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem zdania , ze rozstepy jesli mam genetycznie zapisane to i tak sie pojawią, a o ich spłycenie bede martwic sie za jakis czas, narazie musze podreperowac skóre całego ciała, bo to jakaś tragedia ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- ja polecam domowy sprawdzony sposób - łyżka gorzkiego kakao , takiego do ciast |
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
podobno banany są zatwardzające więc może na biegunkę pomogą
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

Maluszek ma prawie 7 cm, gin powiedziała że to 13tydz i 6 dzień, więc dodała mu 5 dni
Jest pomierzony, posprawdzany, wszystko na swoim miejscu
... ah żeby takim aniołkiem został spokojnym

stawy mam słabe 
serce też nam lekarka sama puściła
"ale wielki"