Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 23:39   #4141
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
tak, tak. Jak będę wybierała fotelik to po pierwsze ma pasować maluszkowi, po drugie musi zmieścić się do samochodu kwestie bezpieczeństwa pomijam, bo to najważniejsze jest
A kolor to mi "wisi"
ale i tak nie będzie się miał okazji sprawdzić żaden fotelik naszych dzieci, ale jak to mówią, strzeżonego Pan Bóg strzeże

Gosia super,że zakupy udane ja muszę też zakupy netowe porobić, się przyznam ,że ja zacofana i sama osobiście jeszcze nic na allegro nie kupiłam , tż kupowal parę rzeczy i mieliśmy takiego pecha ,że zawsze bylo coś nie tak, a to książka przyszła podarta ( prezent na gwiazdkę ) a to w leżaczku dziura na śrubkę krzywo nawiercona, więc się zraziliśmy trochę , no ale trzeba sprawdzić czy pech minął

Muszę porównać ceny , bo jak na razie to tylko mi ręcznik i butelki taniej niż w sklepie wychodzą

Ja będę mieć teraz parę dni roboty , bo Ninie drugie urodziny wyprawiam w weekend , na dwie tury, bo nie pomieścimy gości i teraz rozmyślam na menu

Mam włączony polsat cafe, powiedzcie mi czy jest coś bardziej durnego niż reality showy na mtv i ten american tool na polsat cafe?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:40   #4142
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mysle nad powaznym zakupem: fotelik samochodowy.Chyba bede miec taki w zestawie z wozkiem,ale to raczej nie jest odpowiednie na jazdy.No i kupie drugi.Mysle o tym:

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Britax...27406481185708

Co sadzicie?Mysle,ze znany,bezpieczny i cena tez ok.
Jakie wy bedziecie miec foteliki?

Swietnie,ze u Malej lepiej!!
ten fotelik jest chyba ok, też korzystałam ze strony fotelik.info
ja mam kupiony Maxi Cosi Pebble i bazę Isofix, bo mój mąż jest maniakiem samochodowym, a poza tym dużo podróżujemy i jak dzidzia będzie zdrowa to mam nadzieję, że dalej będziemy sobie jeździć dużo

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
ja na zywo zobaczylam te bellamy w sklepie Świat Dziecka i wydaly mi sie solidnie potem poszukalam troche w necie, ogladalam tez na zywo to lozeczko,ktore wkleilas Radek- tyle,ze to taki nie do konca biały byl. Nam zalezalo,aby wszystko bylo z "jednej parafi" i nie przebijalo słojami drewna. Trafiła się okazja i mamy zestaw bellamy w cenie..hmm szafy
no wlasnie rozwazam sens akurat tego zakupu. z drugiej strony cena jest zachecajaca, bo praktycznie obie z tych rzeczy sa w cenie jednej...wlasciwie nawet nie. Musze przemyslec. Potem nie bedzie,gdzie tego poupychac;]
niestety, ale tego sklepu swiat dziecka nie ma chyba u mnie w Krakowie. Super okazja Ci się trafiła w takim razie na zdjęciach te mebelki bellamy wyglądają bardzo ładnie i strona fajna- widać, że ktoś się stara... ja się tylko obawiam czy to łóżeczko skoro jest najtańsze i kosztuje 185 zł to nie jest gorsze od innych z tej firmy... ale mam nadzieję, że to wynika z prostoty... a akurat zależy mi na takim z samymi szczebelkami, bez "boczków" pełnych. Jednak wolałabym jakiekolwiek tej firmy zobaczyć na żywo
aha i dzięki za spostrzeżenie odnośnie Radka, bo skoro słoje przebijają to go trochę dyskalifikuje, bo też chciałam 100% białe a to bellamy nie przebija?
czekam w takim razie jeszcze na twoją opinię w czwartek
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:44   #4143
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ale i tak nie będzie się miał okazji sprawdzić żaden fotelik naszych dzieci, ale jak to mówią, strzeżonego Pan Bóg strzeże
Lepiej miec i nie sprawdzać niż nie mieć i płakać.

Bo w syrence to żaden fotelik się nie sprawdzi a musi być. W przyszłym roku w maju ruszamy w trasę do Praga-Wiedeń-Budapeszt i chcemy jechać we trójkę. a fotelik być musi. A ja jak na mamuśkę przystało rozsiądę się wygodnie na tylnej kanapie pomiędzy walizkami i pieluchami

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:56   #4144
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej miec i nie sprawdzać niż nie mieć i płakać.

Bo w syrence to żaden fotelik się nie sprawdzi a musi być. W przyszłym roku w maju ruszamy w trasę do Praga-Wiedeń-Budapeszt i chcemy jechać we trójkę. a fotelik być musi. A ja jak na mamuśkę przystało rozsiądę się wygodnie na tylnej kanapie pomiędzy walizkami i pieluchami
to będzie bosko wyglądało, no i podróż też pewnie będzie super

moim pierwszym autem w życiu również była syrenka , żółta , z tylu koło szyby był piesek co machał glową , 3 lata miałam jak rodzice ją sprzedali , a pamiętam niektóre wyjazdy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 00:06   #4145
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
to będzie bosko wyglądało, no i podróż też pewnie będzie super

moim pierwszym autem w życiu również była syrenka , żółta , z tylu koło szyby był piesek co machał glową , 3 lata miałam jak rodzice ją sprzedali , a pamiętam niektóre wyjazdy
gdzieś na YT są filmiki z wyjazdu do Edynburga nas tam nie było, bo za późno się dowiedzieliśmy. Poza tym syrenka nie była gotowa.
http://www.youtube.com/watch?v=m1hFc...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=LZdxT...eature=related

Wyjazd z promu
http://www.youtube.com/watch?v=MFeyV...eature=related

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 02:21   #4146
MoniqW
Raczkowanie

Jolkaaa U nas tez można by się zastanowić nad drugim Łukasz po tatusiu
Jak sie już rozejrzycie za aparatem to kupcie w necie duzo taniej niz w media.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Napisała Mała ze szpitala:

"Hej Aguska, ja nadal leżę...może wyjdę w czwartek! skurcze ustąpiły wczoraj po południu jest ich raptem kilka dziennie ok. 6 lekkich, ale biorę zastrzyki więc nie wiem jak będzie bez nich? Podziękuj dziewczynom za pozdrowienia, uściskaj Je"

Wiec robię to ściskam Was

Ciesze sie ze jest lepiej
Bardzo się cieszę , oby już było tylko lepiej !

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was ma ubezpieczenie prywatne albo TŻ i otrzymuje z tego tytułu pieniądze od urodzenia dziecka? Bo właśnie TŻ się dowiedział tam gdzie jest ubezpieczony że może złożyć po urodzeniu wniosek właśnie o taką wypłatę jednorazową 600 zł dostałby. Nie pamietam teraz w której to firmie ubezpieczeniowej..
My mamy w rożnych firmach ja chyba firmowe w Warcie, TZ w PZU i mam jeszcze prywatne w PZU. Nie jestem pewna czy u tz jest tka opcja ale moje pod tym kontem sa zabezpieczone

Mnie znow dzis zmoglo wieczorem i zasnełam a teraz spac nie moge
Jutro przedemna dzien w labie : morfologia, mocz, krzywa cukrowa, kontrola posiewów ... najbardziej się tej krzywej boje bo mi po słodkim jest zaraz niedobrze
Poloze sie to moze jakos zasne, bo jak tak bede siedziec to bede sikac co godzinę i nic mi sie do badanie nie nazbiera a zauwazylam ze jak z dluzszej nocy mam pobe wyniki sa lepsze.

Spokojnych snów

p.s. ja spie na lewym, ale w nocy się czasami kręcę
Stary 2012-01-11, 03:39   #4147
DIDA22
Raczkowanie

Heja, właśnie kolejną noc dobija mnie bezsenność. Co jest straszne, bo w nocy nie śpię, a w dzień dosypiam i tak jestem nieprzytomna. Mój mąż ma naciągnięte mięśnie na ramieniu i też stęka jak się przewraca na drugi bok i wczoraj w nocy przez sen mówi: "Tylko ten pies nie stęka" W ogóle to boli mnie gardło i jest impreza u sąsiadów za ścianą, jak tu spać???!!
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 07:50   #4148
Zariah
Rozeznanie

Czesc dziewczynki.
Piszę teraz bo to jedyna wolna chwila w ciagu dnia
Jak mialam dużo czasu, to nie było netu. Jak mam net to nie mam czasu

No ale - ostatnie podrygi w pracy 20.01 kończę i szkolę moje zastępstwo więc jest zabawnie. 3 tygodnie intensywnego szkolenia. Już mi mózg paruje ale się staram.
Dwa razy w tygodniu jeżdżę na ktg - godzinka drogi w jedną stronę z przesiadką, dwa autobusy (!). Więc cała wyprawa zajmuje około 4 godzin.
Masakra! Pracę kończę o 5 po południu a potem szpital i jak wracam to już się nie nadaję na nic.

A jak nie jestem w szpitalu to załatwiam ostatnie sprawy związane z przeprowadzką bo wracamy do Polski - nie wiem na jak długo przynjamniej na te kilka miesięcy macierzyńskiego cieszę się i boję się zarazem. 5 lat nie mieszkałam w Polsce więc stracha mam. TŻ będzie musiał pracę znaleźć - boję się okropnie że takie bezrobocie i nie będziemy mieli z czego żyć. no maskara.
także mam bardzo bardzo dużo załatwiania i na Was już nie starcza siły
ale staram się zaglądać co dzień rano przed pracą i chociaż przeglądam co napisałyście. Nie gniewajcie się więc na mnie.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:00   #4149
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki.

No ale - ostatnie podrygi w pracy 20.01 kończę i szkolę moje zastępstwo więc jest zabawnie. 3 tygodnie intensywnego szkolenia. Już mi mózg paruje ale się staram.
Dwa razy w tygodniu jeżdżę na ktg - godzinka drogi w jedną stronę z przesiadką, dwa autobusy (!). Więc cała wyprawa zajmuje około 4 godzin.
Masakra! Pracę kończę o 5 po południu a potem szpital i jak wracam to już się nie nadaję na nic.

A jak nie jestem w szpitalu to załatwiam ostatnie sprawy związane z przeprowadzką bo wracamy do Polski - nie wiem na jak długo przynjamniej na te kilka miesięcy macierzyńskiego cieszę się i boję się zarazem. 5 lat nie mieszkałam w Polsce więc stracha mam. TŻ będzie musiał pracę znaleźć - boję się okropnie że takie bezrobocie i nie będziemy mieli z czego żyć. no maskara.
ale staram się zaglądać co dzień rano przed pracą i chociaż przeglądam co napisałyście. Nie gniewajcie się więc na mnie.
No nie bedziemy sie gniewc, cos Ty!
Co do przeprowadzki to gratuluje!
Napewno sie cieszysz, ja za granica mieszkalam 8 lat i pomimo to swietnie odnajduje sie w PL, niektore rzeczy mnie dziwia i draznia ale nie bardziej chyba niz osoby miszkajace tutaj caly czas
Mam nadzieje ze TZ znajdzie dobra prace

Ja tez nie spalam do 4 chyba, ale zbyt leniwa bylam zeby zejsc na dol do komputera wiec czytalam.
Bolalo mnie pol twarzy i apap nie bardzo mi na to pomogl

Ktos pytal o zatoki, no wiec ja chyba mam zapalenie, ale nigdy wczesniej nie mialam wiec nie pomoge, dzisiaj ide z tym do lekarza to napisze potem co i jak!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-11 o 08:05
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:07   #4150
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ale macie tempo pisania!
nie mogę spać od 6 jak zwykle...
super ze z Małą wszystko w porządku
Stary 2012-01-11, 09:04   #4151
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

wczoraj byłam na długim spacerze, sprzatłam, myłam podłogi,prałam, a później zdychałam, ale tearz po krótkiej gimnastyce na szkole rodzenia widze jaka jestem słaba fizycznie, a poród to jednak mega wysiłek fizyczny, wiec mam zamiar jak najwiecej sie ruszac poki moge

udalo mi sie znalezc lezaczek 7 km od miejsca gdzie mieszkam za dobra cene polowalam na allegro i wyniosloby mnie to gdzies 160 zl, a tu kolo domu za 70

przyszla mi tez paczka od rodzyneczki, zamówiłam reczniki bez kapturka 70/140 i mysle ze to byl dobry wybor, oprocz tego przyszly mi majty jednorazowe i tearz sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze tak mi sie spodobały

Co do wyprawki ja mam juz chyba wszystko dokupie tylko jakis zapas kosmetyków.

JA na prawym nie spie juz bardzo dlugo, raz zrobilam podejscie to cos mnie kłuło, spie na lewym wiekszosc nocy, raz na jakis czas przekrecam sie na plecy z poduszka pod tylkiem, zeby rozprostowac kosci

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:12   #4152
emigra
Zakorzenienie

Czesc gaduly

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A powiedzcie - spicie na prawym boku? bo mi na nim nadal wygodnie, ale w sumie chyba sie nie powinno?
Albo na plecach?
Ja spie na kazdym na lewym boku akurat najkrocej bo szybko zaczyna mnei biodro bolec i bol potem promieniuje do reszty nogi ...

Cytat:
Czy wy też pijecie tak często mleko ? boje się że może zaszkodzić ale nie potrafię przestać tak mi smakuje.
Ja kiedys mleko pilam tylko do kawy i raz na jakis czas jadlam müsli z mlekiem, a odkad jestem w ciazy i nie pije kawy to dzien zaczynam od czekolady na mleku (takie lepsze kakao powiedzmy) czesto jem müsli, w ciagu dnia popijam sobie tez mleko nawet zimne i jak kiedys 1,5 l nam starczalo na kilka dni (do 2-3 kaw dziennie) tak teraz starcza gora na dwa dni

Ciesze sie ze u Malej dobre wiesci

Co do fotelika to my mamy maxi cosi citi bazy nie kupujemy, bo ja malo jezdze autkiem, mam zamiar wiecej spacerowac, wiec na jedna jazde w tygodniu na wieksze zakupy to mozna sie pomeczyc z pasami tutaj te bazy kosztuja ok 130 euro wiec troche za drogo jak na tak rzadkie uzywanie autka

Znowu boli mnie glowa, jakos dziwnie spalam chyba... o 4 obudzil mnie bol brzucha - zawsze rano mnie boli, jak pecherz jest pelny... plamienia brak
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:30   #4153
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A nie pisalam wam,ze jestem bardzo zadowolona,bo przyszly mi niektore paczki dzis z e-baya i wszystko jest w porzadku.Najbardziej ciesze sie z polskich kosmetykow: mam dla dziecka oliwke i krem bambino,perfecta baby krem na kazda pogode,sobie kupilam z ziaji plyn do hig int.(w uk jest ciezko z plynami do tych miejsc!)i dostalam w prezencie mydlo,emulsje do demakijazu i dwie maseczki w saszetkach.Super,nie?
W ogole to tyle polskich rzeczy jest na e-bayu,a jakos nieswiadomie nawet je wybieram.Przyszla koszula do karmienia-polska i polskie pieluszki tetrowe(niestety marna jakosc).
czesc Dziewczynki
gosia zakupy robilas na polskim ebayu czy brytyjskim?

emigra dobrze ze plamien juz nie ma. tez wczoraj bylam na zakupach i kurcze tez zawsze mysle o tych 6pakach butelek z woda, wiec rozerwalam opakowanie i zaczelam po dwie wkladac do wozka

desiaja spie przewaznie na lewym boku (z racji ze zalecaja i mi akurat najwygodniej) lub na prawym, na plecach unikam, bo ciezko mi sie wtedy oddycha i ponoc nie powinno sie spac na plecach w ciazy.

zgasilam wczoraj lampke przed 23, poszlam 2 min sprzed spaniem na siusiu, pozniej o 00:15, pozniej o 5:40 i juz nie chcialo mi sie spac!!
jutro polowanie wiec dzisiaj mam sporo pracy, zaraz znikam z biura.
nasz pies jest niemozliwy, wczoraj tak chcial biec na spacer ze nie zauwazyl ogrodzenia i rozwalil sobie nos i krew leciala, Tz juz zwatpil, powiedzial ze jak ten pies dozyje do konca roku to bedzie cud - tak zaczal mu sie nowy rok, oczywiscie nie widac po nim ze cos sie zmienilo, jest stukniety jak zawsze

musze poszukac jakiegos aspiratorka do noska, bo te co sie wklada do swoich ust jakos srednio mi odpowiadaja. ale kupie dopiero po styczniowej pensji, bo troche wydatkow teraz bylo, a jeszcze piesek z oczami i do polksiego gina musze sie umowic na 23 stycznia.

Cytrynka alez zdjecia syneczka - fajne ujecie
Roksape jaka kruszynka z Gabi malutkiej, wszystkiego najlepszego dla Niej i dla Mamy

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-11 o 09:47
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:23   #4154
Mała!
Zakorzenienie

Witam Was

przede wszystkim bardzo Wam dziękuję za kciuki, pozdrowienia i ciepłe myśli Jesteście kochane Aguśka dziękuję za przekazanie wieści dziewczynom buziak dla Ciebie

Mąż przywiózł mi kompa i modem wczoraj nie działał a dziś się udało może troszkę Was nadrobię ...ale najpierw napiszę co i jak u Mnie:

Ja nadal w szpitalu... twardnień jest zdecydowanie mniej... w poniedziałek po południu i wczoraj do 17 było lajtowo brzuszek miękki... ale wieczorem troszkę stwardniał...w nocy z trzy razy też... no i dziś rano jakiś ciężki i twardy był ...miałam nad ranem kilka twardnień ale dostałam zastrzyk i chyba na razie luz... chociaż jak wstanę to od razu czuję napięcie...ale to i Wy pewnie czujecie był obchód i powiedziałam lekarzowi co i jak, zwiększył mi dawkę fonoterolu do 8* 1/2 czyli co 3 godz. wątpię żebym jutro wyszła...bo pewnie będą chcieli zobaczyć jak ta moja macica się zachowuje bez zastrzyków... to jak jutro odstawią papawerynę to i tak najwcześniej w piątek do domu... chociaż lekarz nic na ten temat nie powiedział! Mogłam powiedzieć, że jest lepiej ( bo i tak jest) i może by mnie wypuścili jutro?

Jejku najadłam się w niedzielę strachu miałam sporo twardnień rano a potem od 15:20 do 15:50 10*co 3 min... potem kolejne 10 co 3 min i jak mąż przyjechał to mi nie wierzył siadł z zegarkiem i liczył... i dokładnie co 3 min miałam razem ich chyba z 30! Aż si.ę poryczałam ze strachu...bo były mocne... ale przeszło po zastrzyku...

Muszę maluszka przetrzymać jak najdłużej...i koniec! Wy też dbajcie o siebie i odpoczywajcie ile się da

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:27   #4155
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam Was

przede wszystkim bardzo Wam dziękuję za kciuki, pozdrowienia i ciepłe myśli Jesteście kochane Aguśka dziękuję za przekazanie wieści dziewczynom buziak dla Ciebie

Mąż przywiózł mi kompa i modem wczoraj nie działał a dziś się udało może troszkę Was nadrobię ...ale najpierw napiszę co i jak u Mnie:

Ja nadal w szpitalu... twardnień jest zdecydowanie mniej... w poniedziałek po południu i wczoraj do 17 było lajtowo brzuszek miękki... ale wieczorem troszkę stwardniał...w nocy z trzy razy też... no i dziś rano jakiś ciężki i twardy był ...miałam nad ranem kilka twardnień ale dostałam zastrzyk i chyba na razie luz... chociaż jak wstanę to od razu czuję napięcie...ale to i Wy pewnie czujecie był obchód i powiedziałam lekarzowi co i jak, zwiększył mi dawkę fonoterolu do 8* 1/2 czyli co 3 godz. wątpię żebym jutro wyszła...bo pewnie będą chcieli zobaczyć jak ta moja macica się zachowuje bez zastrzyków... to jak jutro odstawią papawerynę to i tak najwcześniej w piątek do domu... chociaż lekarz nic na ten temat nie powiedział! Mogłam powiedzieć, że jest lepiej ( bo i tak jest) i może by mnie wypuścili jutro?

Jejku najadłam się w niedzielę strachu miałam sporo twardnień rano a potem od 15:20 do 15:50 10*co 3 min... potem kolejne 10 co 3 min i jak mąż przyjechał to mi nie wierzył siadł z zegarkiem i liczył... i dokładnie co 3 min miałam razem ich chyba z 30! Aż si.ę poryczałam ze strachu...bo były mocne... ale przeszło po zastrzyku...

Muszę maluszka przetrzymać jak najdłużej...i koniec! Wy też dbajcie o siebie i odpoczywajcie ile się da

Trzymaj się kochana ... mam nadzieję, że otrzymasz od nas dużo dobrych fluidów
Maluszek na pewno będzie zdrowy.. skoro mama taka zdeterminowana
Stary 2012-01-11, 10:30   #4156
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Napisała Mała ze szpitala:

"Hej Aguska, ja nadal leżę...może wyjdę w czwartek! skurcze ustąpiły wczoraj po południu jest ich raptem kilka dziennie ok. 6 lekkich, ale biorę zastrzyki więc nie wiem jak będzie bez nich? Podziękuj dziewczynom za pozdrowienia, uściskaj Je"

Wiec robię to ściskam Was

Ciesze sie ze jest lepiej
Dobrze, że Mała czuje się już lepiej

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z was ma ubezpieczenie prywatne albo TŻ i otrzymuje z tego tytułu pieniądze od urodzenia dziecka? Bo właśnie TŻ się dowiedział tam gdzie jest ubezpieczony że może złożyć po urodzeniu wniosek właśnie o taką wypłatę jednorazową 600 zł dostałby. Nie pamietam teraz w której to firmie ubezpieczeniowej..
TŻ i ja jesteśmy ubezpieczeni prywatnie ale w różnych firmach. Z tego co wiem to on dostanie coś, ja muszę się dowiedzieć jak to jest bo umowę podpisuję na rok i teraz w lutym kończy mi się, ale chcę podpisać na nowo więc ciągłość będzie. No ale z tymi firmami nigdy nie wiadomo dlatego muszę się dowiedzieć. Z tego co wiem to chyba z 1000zł by mi przysługiwało, a co do TŻ to nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki.

Nie gniewamy
aby wszystko poszło po Twojej myśli

Witam Was właśnie rozpoczynam 27 tydzień - III
trymestr

Od dwóch dni zauważyłam że strasznie swędzi mnie brzuch. Powiedzcie czy lepszy krem na rozstępy czy oliwkę stosować?? Bo dotychczas stosowałam krem, ale nie wiem co lepsze na te swędzenie.

W ogóle śniło mi się że urodziłam i zdałam sobie sprawę że nie wiem co jaki czas powinno karmić się dzidzie. Nie pamiętam czy było to tu poruszane, ale te doświadczone mamusie co ile godz karmiłyście maluszka??

Co do spania to ja dawno śpię na lewym boku, bo czytałam że na prawym nie powinno bo wtedy uciska się główną żyłę i dziecko mniej tlenu dostaje.
Stary 2012-01-11, 10:34   #4157
emigra
Zakorzenienie

Mala, trzymaj sie cieplo, ciesze sie ze jest lepiej

Nikki89, na swedzenie brzuszka to smaruj wiecej niz dotychczas - trzeba nawilzac mozesz uzywac kremu ktory uzywalas do tej pory i dodatkowo oliwki. Ja jak zaczelam smarowac palmersem (po kilka razy dziennie) to nic mi nie dawal i skora swedziala, wrocilam do lotionu z babydream i problem znikl.... a nim smaruje sie 2-3 razy dziennie (palmersem nawet i 5-6 razy smarowalam).
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:34   #4158
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Mam włączony polsat cafe, powiedzcie mi czy jest coś bardziej durnego niż reality showy na mtv i ten american tool na polsat cafe?
"blowjob" na 4fun TV - obejrzałam chyba tylko z 10 minut i zwątpiłam... już sama nazwa woła o pomstę do nieba... nie wiem co za debil to wymyślił

Mała dobrze, że już z Tobą lepiej, a w którym jesteś szpitalu?

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:36   #4159
19claudia91
Rozeznanie

Właśnie wstałam, nie umiałam spać w ogóle, a to ból pleców, a to drętwiejąca ręka, a to znowu wstałam i coś mnie kuje w dole na szczęście mały się rusza a wizyta już w piątek więc powiem ginowi o tych moich dolegliwościach jak z nimi walczyć.. Idę się położyć pooglądać tv bo długo nie pochodzę.. Buziaki! Odezwę się później

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:41   #4160
karolca
Zakorzenienie

Mam dość po prostu mam dość
Znowu... zaznaczam znowu, rozmowy z porcelaną. Ileż można? No ile?

Poza tym miałam dziś jechać na morfologię, ale jak mąż wstał do pracy to zjadłam sobie pierwsze śniadanie i mój plan szlag trafił. Ale mam jeszcze okazję jutro podjechać więc się nie martwię.

Mała, super, że czujesz się lepiej. Trzymaj się

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 10:45   #4161
alamig
Zakorzenienie

Mała, cały czas trzymam mocno kciuki, aby jak najdłużej Maleństwo siedziało w brzuszku. Trzymaj się cieplutko
Stary 2012-01-11, 10:45   #4162
Nikii89
Zakorzenienie

Emigra dzięki za podpowiedź

Karolca współczuje Ci tej porcelany. Sama na szczęście nie miałam okazji "porozmawiać" z nią.
Stary 2012-01-11, 10:50   #4163
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Emigra dzięki za podpowiedź

Karolca współczuje Ci tej porcelany. Sama na szczęście nie miałam okazji "porozmawiać" z nią.
Ciesz się... ja większość pierwszego trymestry, większość drugiego... i teraz znowu się zaczyna

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 10:57   #4164
gosia261282
Gang Iren

Czesc dziewczyny!
Ja dzis malo spalam,ale jestem w miare wyspana.Teraz mimo,ze mam to zwolnienie od pracy,malo spie,bo czekam za mezem az wroci z popoludniowki,potem tradycyjnie na seriale online jeden lub dwa odcinki "kosci",a o 7 trzeba wstac zaprowadzic core do szkoly.

Cytat:

Gosia super,że zakupy udane ja muszę też zakupy netowe porobić, się przyznam ,że ja zacofana i sama osobiście jeszcze nic na allegro nie kupiłam , tż kupowal parę rzeczy i mieliśmy takiego pecha ,że zawsze bylo coś nie tak, a to książka przyszła podarta ( prezent na gwiazdkę ) a to w leżaczku dziura na śrubkę krzywo nawiercona, więc się zraziliśmy trochę , no ale trzeba sprawdzić czy pech minął
W Polsce do allegro tez sie zrazilam.A tutaj nie ma tygodnia,zebym czegos na necie nie kupila.Bardzo duzo rzeczy taniej kupuje,albo takich na ktorych mi zalezy,a ciezko je dostac,albo w sklepie nie ma.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc Dziewczynki
gosia zakupy robilas na polskim ebayu czy brytyjskim?
Na brytyjskim.Tam gdzie kupowalam kosmetyki maja tez leki polskie.Polskie ksiazki tez kupuje na brytyjskim e-bayu,rozki tam kupilam dla dziecka,bo w sklepach nie ma.Jak by cos cie interesowalo to podam linka.

Cytat:
Mam dość po prostu mam dość
Znowu... zaznaczam znowu, rozmowy z porcelaną. Ileż można? No ile?
Biedna ty.Wspolczuje.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-01-11 o 10:58
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:00   #4165
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesz się... ja większość pierwszego trymestry, większość drugiego... i teraz znowu się zaczyna
Cieszę się, ale współczuję tym co niestety mdłości mają. Bo jest to nieprzyjemne i uciążliwe.
Dostałam kiedyś w przychodni taką książeczkę, może będzie tu sposób którego jeszcze nie stosowałaś:

1. Jedz mało a częściej
2. Unikaj zapachów i pokarmów wywołujących u Ciebie nudności.
3.Jedz więcej produktów węglowodanowych: sucharki, krakersy, płatki śniadaniowe, sałatki owocowe i warzywne o różnych porach dnia.
4.jedz mniej produktów o dużej zawartości cukru
5. Pij odpowiednią ilość płynów.
6. Zażywaj świeżego powietrza. Wychodź często na spacery.
7. Pomocne mogą okazać się herbatki imbirowe lub specjalne kapsułki z imbirem i witaminą B6 dla kobiet w ciąży.
8. W przypadku wymiotów uzupełniaj płyny. Pij od 2-3 litrów dziennie, najlepiej niegazowaną wysokozmineralizowaną wodę (aby uzupełnić poziom elektrolitów) lub warzywne soki (bogactwo potasu)
Stary 2012-01-11, 11:10   #4166
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Cieszę się, ale współczuję tym co niestety mdłości mają. Bo jest to nieprzyjemne i uciążliwe.
Dostałam kiedyś w przychodni taką książeczkę, może będzie tu sposób którego jeszcze nie stosowałaś:

1. Jedz mało a częściej
2. Unikaj zapachów i pokarmów wywołujących u Ciebie nudności.
3.Jedz więcej produktów węglowodanowych: sucharki, krakersy, płatki śniadaniowe, sałatki owocowe i warzywne o różnych porach dnia.
4.jedz mniej produktów o dużej zawartości cukru
5. Pij odpowiednią ilość płynów.
6. Zażywaj świeżego powietrza. Wychodź często na spacery.
7. Pomocne mogą okazać się herbatki imbirowe lub specjalne kapsułki z imbirem i witaminą B6 dla kobiet w ciąży.
8. W przypadku wymiotów uzupełniaj płyny. Pij od 2-3 litrów dziennie, najlepiej niegazowaną wysokozmineralizowaną wodę (aby uzupełnić poziom elektrolitów) lub warzywne soki (bogactwo potasu)
wszystko to wiem i stosowałam. Ale jak ja wymiotuję zaraz po wyjściu z łóżka, to ciężko stosować się do powyższego
A jeść częściej niż zaleca mi diabetolog też nie mogę. Z mdłościami w ciągu dnia potrafię sobie poradzić, ale z porannymi wymiotami już nie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 11:14   #4167
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
wszystko to wiem i stosowałam. Ale jak ja wymiotuję zaraz po wyjściu z łóżka, to ciężko stosować się do powyższego
A jeść częściej niż zaleca mi diabetolog też nie mogę. Z mdłościami w ciągu dnia potrafię sobie poradzić, ale z porannymi wymiotami już nie.
No to chyba niestety uroki cukrzycowej ciaży
Baardzo CI współczuję tych mdłości po przebudzeniu .. nienawidziłam ich baaardzo i cieszę się, że już mnie omijają
Stary 2012-01-11, 11:16   #4168
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
No tak najgorsze te ranne ale jak to mój TŻ wczoraj powiedział gdy bolał mnie trochę brzuch "kochanie jeszcze tylko 3 miesiące i tak już dużo wytrzymałaś"
Oczywiście Ty pewnie mniej. Ale taka sama zasada "i tak już długo wytrzymałaś "
Stary 2012-01-11, 11:16   #4169
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
No to chyba niestety uroki cukrzycowej ciaży
Baardzo CI współczuję tych mdłości po przebudzeniu .. nienawidziłam ich baaardzo i cieszę się, że już mnie omijają
Że te wymioty to te uroki?
Nie to hormony i położenie malutkiej przy żołądku.
Dobrze, że tylko z rana mnie to męczy a nie przez cały dzień

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-11, 11:23   #4170
agabi
Rozeznanie

Mała-zaciskaj nóżki mocno, my wszystkie tutaj mocno zaciśniemy kciuki i będzie super

Nikii- ja doświadczenia za grosz nie mam, ale wczoraj w szkole rodzenia położna mówila że trzeba karmić dziecko(piersią) na żądanie.kiedy tylko chce- mleczko. z mieszankami już pewnie inaczej, o tym nic nie wiem.piszą w mądrych książkach że co ok 3-4 h.

Mravka- nic mi nie dali, żadnych materiałów...szkoda. lubię prezenciki

dzięki dziewczyny za rady w sprawie lipy.dzisiaj się zaopatrzęchyba przez ten kaszel wczoraj całą noc mi brzuszek twardniał i pobolewał. przestraszyłam się, ale już jest ok. wieczorem mam usg. mam nadzieję, że wszystko z Małym w porządku

mój tż ma znowy grypę żołądkową. masakra jakaś. jak mi do tego kaszlu i kataru dojdzie jeszcze rzyganko to się pochlastam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości