Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 00:57   #3991
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Chatka Chatka! Jestes? Sprawe mam do Ciebie

ech, to może jutro Cię złapię na wizażu
Teraz mykam spać
Dobranoc!

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-01-11 o 01:05
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 01:08   #3992
EwaK88
Przyczajenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Hej dziewczyny probuje dołoczyć do Waszej dyskusji ale macie niesamowite tempo
Chciałam Was spytać o Wasze opinie na temat naszych pomysłow na ślub;
1 suknia która wybrałam to Agnes 10750 kolorem przewodnim na weselu będzie kolor zielony i dlatego chciałabym do sukni zielone buty ale podejrzewam że ni jak niebęda mi pasowy więc wybiore jakies jasne lub białe.. bukiet wybieram kolorowy z przewagą zieleni http://www.w-spodnicy.pl/Galeria/Gal...e-galeria.html, coś podobnego napewno będzie okrągły i kolorowy i ślicznie pachnący mieszanką kwiatów
2 Nasze pomysły na ślub to napewno nietypowa ksiega gości w formie obrazu który pózniej wyladuje na ścianie na środku tego 'obrazu' będzie nasze zdjecie. Cosik podobnego jak w załaczniku
3 Na stoliku gdzi to będzie stało będą również śmieszne maski których będzie sobie można sobie cyknąć fotkę
http://robimysluby.blog.pl/karolina-...ski,15071869,n
jak również wachlarze dla tych którzy się umęczyli przy tańcu..
4 będzie również ramka z załaczonym zdjęciem wyznaczająca miejsce dla palacych
5 znalazłam też fajny wstęp do nagrania weselnego http://www.filmy-wesele.pl/filmowani...now_z1813.html może uda się coś podobnego do wody na sesji wchodzimy napewno!
6 zastanawiamy sie tylko z prezentem dla rodziców ponieważ nasz ślub przypada na dzień mamy i piosenka na wspólny taniec http://www.youtube.com/watch?v=Yek-JTESJE0 ale jaki prezent może fotoramke z wgranymi juz zdjeciami?
Dziekuje to narazie wszystko bardzo bym chciała znać wasze opinie pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4598351346_7bf9e8770e_o.jpg (88,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiega-gosci-3.jpg (43,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4614749069_24ca7fe2fa_o.jpg (120,5 KB, 20 załadowań)
EwaK88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 01:55   #3993
Chatka
Wtajemniczenie

To naprawdę już tylko 200 dni???

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Witam i dziękuję Wam wszystkim za kciuki : fasolki nie będzie na razie A narządy rozrodcze kobiety są fascynujące: macica wygląda super na USG - kolejny raz już oglądałam i dziś zachwyciły mnie też pęcherzyki w jajnikach...
Czyli tak jak mówiłam, wszystko zgodnie z planem Super

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to dostałam dzisiaj info że na naszej sali weselnej super wychodzą wesela jedzonko jest pyszne niczego nie brakuje fajny klimat ale sie ciesze przynajmniej o to mogę być spokojna
Ja też już sporo dobrego o Waszej sali słyszałam, także bez stresu a widać, że właściciel się stara, żeby było coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Co jubiler to inne ceny. Mi się podobają tradycyjne wklęsłe. Za poradą dziewczyn z okolic Raciborza, pójdziemy do "guliwera" jak to gosza zwie (jubilera) na Długą, na wprost Sowy. Z adresów do polecenia, to na Sobieskiego w Rybniku jest taki na A jubiler sąsiadujący ze sklepem z upominkami, a następny idąc prawie ku światłom, to jest obok sklepu z militariami. Musze tam dość o normalnej porze, późno jestem w Rybniku i już "guliwery" (spodobało mi się) są pozamykane
Guliwer to już nasze wątkowe określenie Z tego co pamiętam, to dawno temu chyba nawet to ja nie mogłam sobie przypomnieć słowa "jubiler" i ciągle nachalnie mi się cisnęło słowo guliwer, napisałam Dziewczynom i tak już zostało

Swoją drogą jedziemy teraz 21go do Tomaszowa i aż mnie świerzbi, żeby się wybrać do naszego wybranego guliwera i zamówić obrączki Ale TŻ dalej próbuje zrzucić kilogramy, więc chyba jeszcze nie ma co, bo pewnie trzeba by było potem zmniejszać... Ale chyba i tak weźmiemy swoje złoto i pójdziemy sprawdzić, na ile je nam wyceni Zawsze będzie coś do przodu

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
dzis jestem umowiona z dziewczyna ktora szyje suknie slubne
I jak spotkanie? Doszłyście do porozumienia?
A butki super! Da się w nich chodzić?

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
A dzis zmówiłam krótka podróż poslubna na Mazury zarezerwoałam pokój z kominkim
Mazury są piękne i niezwykle klimatyczne A kominek to już w ogóle klimacior na maksiora!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was pytanie. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat tej mojej sukienki i koncepcji butów. Pytała mnie czy tą wstążkę różową zostawię czy nie. Ja od początku myślałam, że ją zdejmę, ale ona powiedziała żebym się zastanowiła, czy nie straci uroku ta sukienka przez to. I teraz pytanie. Uszyć fioletową, czy zostawić tą różowa? Boję się, że fioletowa będzie za ciemna, a różowa wstążka i fioletowe buty to chyba za dużo kolorów.

Załączam wam buty i próbnik kolorów. Buty będą miały najprawdopodobniej taki fason, a kolor to ten drugi na próbniku czyli jaśniejszy.
Wstążka tylko i wyłącznie w kolorze butów! A ten środkowy fiolet jest cudny i uważam, że będzie pięknie wyglądał! Chociaż ja bym tę wstążkę, skoro już będziesz szyć, zrobiła jednak mniejszą... Bo taka długa moim zdaniem przytłacza sukienkę.

Cytat:
Napisane przez verumka Pokaż wiadomość
Miałam trochę nauki, potem choroba babci, a potem babcia zmarła, więc nawet nie miałam za bardzo głowy do pisania... Ale zamierzam się poprawić, bo ślub zbliża się wielkimi krokami
Na razie będę śledzić Wasze wypowiedzi i powoli się dołączać
Współczuję śmierci Babci nadrabiaj sobie na spokojnie i pisz, kiedy możesz

Cytat:
Napisane przez EwaK88 Pokaż wiadomość
Chciałam Was spytać o Wasze opinie na temat naszych pomysłow na ślub;
1 suknia która wybrałam to Agnes 10750 kolorem przewodnim na weselu będzie kolor zielony i dlatego chciałabym do sukni zielone buty ale podejrzewam że ni jak niebęda mi pasowy więc wybiore jakies jasne lub białe.. bukiet wybieram kolorowy z przewagą zieleni http://www.w-spodnicy.pl/Galeria/Gal...e-galeria.html, coś podobnego napewno będzie okrągły i kolorowy i ślicznie pachnący mieszanką kwiatów
2 Nasze pomysły na ślub to napewno nietypowa ksiega gości w formie obrazu który pózniej wyladuje na ścianie na środku tego 'obrazu' będzie nasze zdjecie. Cosik podobnego jak w załaczniku
3 Na stoliku gdzi to będzie stało będą również śmieszne maski których będzie sobie można sobie cyknąć fotkę
http://robimysluby.blog.pl/karolina-...ski,15071869,n
jak również wachlarze dla tych którzy się umęczyli przy tańcu..
4 będzie również ramka z załaczonym zdjęciem wyznaczająca miejsce dla palacych
5 znalazłam też fajny wstęp do nagrania weselnego http://www.filmy-wesele.pl/filmowani...now_z1813.html może uda się coś podobnego do wody na sesji wchodzimy napewno!
6 zastanawiamy sie tylko z prezentem dla rodziców ponieważ nasz ślub przypada na dzień mamy i piosenka na wspólny taniec http://www.youtube.com/watch?v=Yek-JTESJE0 ale jaki prezent może fotoramke z wgranymi juz zdjeciami?
Dziekuje to narazie wszystko bardzo bym chciała znać wasze opinie pozdrawia
Twoje pomysły mi się podobają
Ramka za zdjęcia to tylko jeśli wiesz, że Rodzice będą jej używać, Bo inaczej taka ciemna nie będzie dobrze wyglądać. Co do księgi gości też fajny pomysł, sama planuję niestandardowe rozwiązania, więc takie jak Twoje do mnie przemawia
Nie wiem tylko, dlaczego zielone buty mają nie pasować? Zielone dekoracje wyglądają super: http://inspiracje_slubne.mblog.pl/2011,7,archiwum.html sama planuję kolorystykę zielono-niebieską i co prawda buty i szarfę po wielu miesiącach wahania i niezdecydowania będę miała niebieskie, ale nad zielonymi bardzo intensywnie się zastanawiałam

Paulinka i gosza, fantastycznie wieści! Świetnie, że powoli sobie urządzacie

goszu, strasznie jestem ciekawa tego Waszego łoża, może byś wrzuciła jakieś fotki?

kindzia i MagdziaS, współczuję Wam choroby... Zdrowiejcie szybciutko!

audrey, witaj ja też gruba nie jestem, też wzdychałam ponad rok do VW (fotka nr 1 poniżej), a skończyłam na "zwykłej" Madonnie (zdjęcie nr 2)... Ale powiem Ci, że wcale nie narzekam, bo Madonna to naprawdę świetny salon, a suknia jest megawygodna, nie ma koła i czuję się w niej cudnie
A salę masz przepiękną

Mieszkać będziemy tu, gdzie teraz czyli w mieszkaniu, które TŻ kupił zanim mnie poznał i teraz je spłacamy.. oczywiście dotąd, dopóki nie będziemy mogli sobie pozwolić na wypad z miasta, bo wtedy kupujemy kawał ziemi i budujemy wymarzony dom z wielkim ogrodem!

adoosienka, Twoja sala też piękna! a apartamenty iście królewskie

niuto, szczerze, że to ja bym ich olała. Wyraźnie nie chcą wyjść na przeciw klientowi, poszukałabym podobnych zaproszeń u innego sprzedawcy.

Czarnooka Paula, gratuluję oprawy muzycznej!

kilianna - loooooooooooooooooooooooo oooool Twoja sąsiadka jest normalnie moim miszczem Naprawdę zapewnia nam rozrywkę w każdym możliwym wymiarze

madzia, gratulejszyn! to teraz już możesz śmigać po mieście

Lubcia, gratuluję zakupów! Ja też muszę pomyśleć o jakichś gaciorkach i pończoszkach ślubnych

Nosicie może te bezszwowe gateczki? Wygodne są? Bo chętnie bym sobie takie wypróbowała, ale nie wiem, czy warto

Paulinka, ciekawa koncepcja z tym szarym i turkusem... Sama nie wiem, jakby to wyglądało, wydaje mi się, że ładnie by się te kolory zgrywały ze sobą Nie wiem tylko, czy nie byłoby wrażenia takiego trochę betonu szarego zimnego.

melody, parę godzin nadrabiałam i dopiero teraz skończyłam dajesz na priv, jak coś

ladystar, kieca piękna! Ale mówisz, że mało wygodna?

malwus, mi też możesz podesłać nazwiska jeśli jeszcze potrzebujesz.

Kessi, fantastyczna wiadomość!!!!!!! Super, że u TŻta się udało, jak na Waszym miejscu to juz bym nawet nie chciała u Ciebie w parafii brać tego ślubu! Bo to chamstwo w czystej postaci.

Seagirl, kochana, współczuję dołka Mam nadzieję, że szybko minie i do dnia ślubu już będziesz radosna jak skowronek

Owoce i napoje mamy w cenie sali. Dokupić musimy alkohol (nie wiem, jak z szampanem, musimy dopytać) i ciasta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 90dbd215002524f24cb4ab5b.jpg (38,4 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie022.jpg (107,0 KB, 64 załadowań)

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-01-11 o 02:02
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 07:31   #3994
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry że niby ja dziś z rana pierwsza

Kurcze za wcześnie przyjechałam na uczelnie i teść siedzę tak sama bu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 07:52   #3995
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Wpadłam się przywitać ostatnio mam tyle pracy że nie mam czasu Was nadrobić a co dopiero coś pisać no i oczywiście sprawy ślubne poszły w kąt

Miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:07   #3996
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

gratulacje kolejnego załatwionego punkcika na ślubnej liście jaką wódkę kupiliście i za ile?
kupiliśmy Stocka 0,5 a cena 17,50 bo jeszcze mi upuścili TŻ wcisnął kartony pod biurko

choroby ciąg dalszy a na L-4 nie mogę iść
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:25   #3997
Kabriela
Zadomowienie

A ja wczoraj byłam przymierzyć kilka sukni na Kijowskiej, tak jak wcześniej o tym wspominałam, bardzo się denerwowałam, że nic nie znajdę. Pojechałam z koleżanką i bardzo śmieszna przygoda z tego się zrobiła, ponieważ okazało się, że na Kijowskiej w bloku są 4 salony sukien ślubnych, ja weszłam do tego, w którym myślałam, że jestem umówiona, wchodząc zobaczyłam jak dziewczyna mierzy suknię i od razu oczka mi się zaświeciły i szepnęłam WOW. Ja jednak miałam do mierzenia inne modele w kształcie litery A. Przymierzyłam pierwszą i się jeszcze bardziej załamałam, bo to kompletnie nie było to, wyglądałam w Niej jak w worku na kartofle albo gorzej. I już chciałam się zabierać, kiedy moja koleżanka zarządziła założenie tej sukni na którą zareagowałam entuzjastycznie....i słuchajcie przymierzyłam....i BAJKA!!!!Po prostu rewelacyjnie się w NIEJ CZUŁAM!!!! Wszyscy będący w sklepie powiedzieli, że do mnie pasuje a ja czułam się w NIEJ taka leciutka, poza tym zasłania wszystkie moje mankamenty. JEJ.....a jak wróciłam do domu to nawet do treściowej zadzwoniłam by się pochwalić, że chyba znalazłam. A w soboty miałam na targi jechać, i chyba pojadę i jeszcze raz do tego salonu by przymierzyć suknię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (72,5 KB, 653 załadowań)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:26   #3998
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie

gratuluję pozałatwianych spraw, mieszkań, ustalonych godzin w nowej parafii , zdanych egzaminów

U mnie z nowin tylko taka, że jajeczna sąsiadka przełożyła dziś datę ślubu jedna z naszych wspólnych znajomych, która już we wrześniu otrzymała od niej zaproszenie na ślub (pewnie pamiętacie, jak tamta wariowała, że do mnie przyjdzie więcej osób i rok przed ślubem pozanosiła zaproszenia w zaproszeniach tych napisała tylko datę , godz., miejsce ślubu, a przyjęcia weselnego nie, napisała tylko - miejsce przyjęcia weselnego do ustalenia, godz. około 17.00) powiedziała mi dziś, że jajeczna była u niej i powiedziała, że tamte zaproszenia nieaktualne, bo przekładają datę. Jej oficjalna wersja brzmi : "przekładamy, bo 1 września to śmieszna data, wtedy dzieci chodzą do szkoły i moja córka nie będzie obchodziła rocznicy w taką śmieszną datę. Jak ktoś nie ma gustu to niech wtedy bierze ślub". Nieoficjalna jest raczej taka, że nie mogą załatwić sobie sali. Ja zaklepałam najlepszą w okolicy, im zostala remiza, gdzie tynk odpada, a toalety są na zewnątrz i to w takim stanie, że nie wiem, czy jakikolwiek sanepid zezwoliłby na korzystanie z nich. Hehe ale mam satysfakcję teraz mogę zabrać jej godz. 16.00, czyli tą co chciałam, a którą mi zaklepała. Jak to moja mama powiedziała :"zabrali się za ślub od dup* strony. Najpierw zaklepali księdza i pobiegli z zaproszeniami, zamiast zamówić to, co najszybciej jest rezerwowane".
i bardzo dobrze! W koncu zajarzyla, ze nie ma co z Toba konkurowac Czyzby wlasciciele sali nie chcieli sie dac przekupic na wynajecie jej sali w Twoim terminie wzamian za jajka?
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
zalaczam 2 makijaze ktre wpadly mi w oko
Super! Zapisuje sobie Jeszcze ciagle nie wiem jaka fryzurke zapodac...
Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Moje ukochane miejsce. Jak w sierpniu 2010 szliśmy do 5 stawów to młodzi szli z fotografem i robili zdjęcia już od wodogrzmotów. Pm-ka całą drogę szła w sukni. Podziwiam ją. Ciekawa jestem jak wyszły zdjęcia.
Fajnie wyglądali jak szli z powrotem.
Podziwiam ta Pmke... ale zdjecia musza miec niesamowite...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:38   #3999
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hejo

ale u mnie dzisiaj deszczowo i pochmurno jest

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:43   #4000
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwaK88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny probuje dołoczyć do Waszej dyskusji ale macie niesamowite tempo

2 Nasze pomysły na ślub to napewno nietypowa ksiega gości w formie obrazu który pózniej wyladuje na ścianie na środku tego 'obrazu' będzie nasze zdjecie.
Witaj. Bardzo podoba mi się ten pomysł z księgą gości w formie obrazu. Chyba powiem o nim dzisiaj mojemu TŻowi. Jeśli jemu ten pomysł też się spodoba, to może też to wykorzystamy
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:44   #4001
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

A ja mam dzisiaj równo 7 miesiecy do ślubu

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:45   #4002
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

hej hej któraś z Was pytala czy buty wygodne: tak wygodne tylko ja mam mega wąską pięte i mi klapia musze kupic zapiętki

co do wizyty u krawcowej wyddaje sie byc kompetentna powiedziala mi za szycie 800 zł

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 08:46   #4003
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

audrey, witaj ja też gruba nie jestem, też wzdychałam ponad rok do VW (fotka nr 1 poniżej), a skończyłam na "zwykłej" Madonnie (zdjęcie nr 2)... Ale powiem Ci, że wcale nie narzekam, bo Madonna to naprawdę świetny salon, a suknia jest megawygodna, nie ma koła i czuję się w niej cudnie
A salę masz przepiękną

Mieszkać będziemy tu, gdzie teraz czyli w mieszkaniu, które TŻ kupił zanim mnie poznał i teraz je spłacamy.. oczywiście dotąd, dopóki nie będziemy mogli sobie pozwolić na wypad z miasta, bo wtedy kupujemy kawał ziemi i budujemy wymarzony dom z wielkim ogrodem!
Sukienka piękna! Ale widzisz jak jest ze mną: jak wybieram już taki doł to ta góra dla mnie już jest zbyt zdobna, muiałabym mieć gładszą, ale dół jest bardzo ładnie uszyty i te falbany tak płynnie przechodzą bardzo mi się podoba!

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam przymierzyć kilka sukni na Kijowskiej, tak jak wcześniej o tym wspominałam, bardzo się denerwowałam, że nic nie znajdę. Pojechałam z koleżanką i bardzo śmieszna przygoda z tego się zrobiła, ponieważ okazało się, że na Kijowskiej w bloku są 4 salony sukien ślubnych, ja weszłam do tego, w którym myślałam, że jestem umówiona, wchodząc zobaczyłam jak dziewczyna mierzy suknię i od razu oczka mi się zaświeciły i szepnęłam WOW. Ja jednak miałam do mierzenia inne modele w kształcie litery A. Przymierzyłam pierwszą i się jeszcze bardziej załamałam, bo to kompletnie nie było to, wyglądałam w Niej jak w worku na kartofle albo gorzej. I już chciałam się zabierać, kiedy moja koleżanka zarządziła założenie tej sukni na którą zareagowałam entuzjastycznie....i słuchajcie przymierzyłam....i BAJKA!!!!Po prostu rewelacyjnie się w NIEJ CZUŁAM!!!! Wszyscy będący w sklepie powiedzieli, że do mnie pasuje a ja czułam się w NIEJ taka leciutka, poza tym zasłania wszystkie moje mankamenty. JEJ.....a jak wróciłam do domu to nawet do treściowej zadzwoniłam by się pochwalić, że chyba znalazłam. A w soboty miałam na targi jechać, i chyba pojadę i jeszcze raz do tego salonu by przymierzyć suknię.
Sukienka w sobie sama bardzo ładna, ale nie wiem czemu mam wrażenie że Tobie bardziej by pasowała bez tej koronki na górze, mam wrażenie że skraca szyje i tak dziwnie robi z sylwetką, chyba ładniejszy byłby dekold w serduszko w tym przypadku..

w ogóle to dzień dobry wszystkim !!
nie spałam w nocy z powodu bólu zęba, muszę zadzwonić i umówić się na przegląd chyba 8ka się zepsuła...

miłego dnia!
Stary 2012-01-11, 08:58   #4004
Kabriela
Zadomowienie

Z 8 radzę uważać miałam 4 i wszystkie do usunięcia, dwie do wycięcia- chirurgicznego. Ale poradziłam sobie z tym, teraz nie mam już żadnej i na starość nie wiem, czym będę gryzła :P
Rzeczywiście, może trochę mi skraca szyję, niestety nie mogę mieć odsłoniętego dekoltu a tym bardziej w serduszko, ponieważ ta koronka zasłania mi bardzo wystające kości a oprócz tego powoduje, że czuję się komfortowo, bo wiem, że nic mi się nie przesunie i nie opadnie etc. W moim wypadku na dekolt sobie nie pozwolę bo bym nerwowo nie wyrobiła :P
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:16   #4005
a u d r e y
Wtajemniczenie

Hehe ja też mam wystające kości, ale w sumie jakoś przestałam się tym przejmować, taka moja uroda.
Jedną 8 już mam po chirurgicznym usunięciu bo wyszła do połowy i ciągle był stan zapalny wokół niej. Teraz z tej samej strony mam 8 na górze, dzięki Bogu już wyszła cała, więc rwanie będzie zwykłe, bez piłowania kości! prawa strona dopiero idzie więc wszystko przede mna ;P
Stary 2012-01-11, 10:05   #4006
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Hehe ja też mam wystające kości, ale w sumie jakoś przestałam się tym przejmować, taka moja uroda.
Jedną 8 już mam po chirurgicznym usunięciu bo wyszła do połowy i ciągle był stan zapalny wokół niej. Teraz z tej samej strony mam 8 na górze, dzięki Bogu już wyszła cała, więc rwanie będzie zwykłe, bez piłowania kości! prawa strona dopiero idzie więc wszystko przede mna ;P
aż mi się niedobrze robi jak to czytam.... U mnie z 8 jest tak, ze 2 górne wyrwałam już ładnych parę lat temu (jeździłam do szpitala akademickiego, gdzie byłam królikiem doświadczalnym dla studentów ) i nie żałuję, bo mi się w policzki wciskały. Natomiast dolne bardzo długo wchodziły i po założeniu aparatu całkowicie wyszły. Myślałam, że będę musiała je usuwać (ze względu na brak miejsca), ale lekarka powiedziała, że nie widzi takiej potrzeby. Dlatego też nie będę ich wyrywać, ale wyleczę i niech sobie tam siedzą

Co do spraw ślubnych... TŻ kupił sobie koszulę i spinki. Jesteśmy na etapie wyboru garnituru (niestety trudno coś znaleźć) oraz poszukujemy jednolitego gładkiego krawata i musze Wam napisać, że nie jest to proste zadanie....
Stary 2012-01-11, 10:09   #4007
melod_y
Zakorzenienie

Chatko czy to Ona?
Bo to jedyna z falbankami ze strony madonny co mi się skojarzyła z Twoja sukienką. A niestety nie ma możliwości powiększyć zdjęcia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cc.jpg (27,2 KB, 51 załadowań)

Stary 2012-01-11, 10:12   #4008
Talaaa87
Zadomowienie

Hej Kobietki ja tylko wpadłam żeby się z Wami przywitać w ten ponury dzień
staram się Was nadrobić ale nie daje rady... nie mogę się przez to dołączyć do tego dyskusji, bo nie jestem na bieżąco.... Normalnie zapomniałam że Wy takie płodne jesteście

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:14   #4009
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Nasi rodzice też płacą za wesele, ale pomyślałam, że będzie im miło jak też dostaną. Już sama nie wiem, muszę z TŻtem pogadać jeszcze raz, chociaż dzisiaj stwierdził, że jak tak ciągną kasę to lepiej wybrać zaproszenia u kogoś innego.
a dla rodziców moze sama spróbuj zrobić?? My sami robiliśmy sami wpisaliśmy tekst specjalny dla rodziców format tez inny niż dla rodziny i bardzo sie podobało mimo ze sa bardzo proste

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ojj ciężko, był nawet pomysł żeby malować się w douglasie, bo przynajmniej wiem, że będą to kosmetyki z wysokiej pólki, a nie jakieś astory, ale okazało się, że nie można się umawiać na konkretne terminy. ostatecznie wybrałam salon kosmetyczny mamy mojej koleżanki z liceum. Nie jest jakiś reprezentacyjny, bardzo malutki - osiedlowy. Ale w jego ramach jest fryzjer, kosmetyczka i makijażystka, więc za full opcje zapłacę taniutko, zwłaszcza że mama i świadkowa też będą się tam czesać i malować. Niestety nie miałam wielkiego wyboru.
nena ale fajnie masz - ja musze testować salony fryzjerskie /makijazystki bo nie mam jakiegos fajnego upatrzonego a tam gdzie chodziłam na podciecie nie chce bo ostatnio pani ułoyła mi włosy ze maskara... ide za tydzień na fryzure próbna.... zobaczymy czy bedzie oki

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

A ja dzisiaj zaklepałam nasza oprawę muzyczną w Kościele

będzie śpiewał taki chłopak i grał na kościelnych organach

oczywiscie marsz mendelsona tez bedzie na koniec
<jupi> gratulacje

Cytat:
Witam wszystkie

gratuluję pozałatwianych spraw, mieszkań, ustalonych godzin w nowej parafii , zdanych egzaminów

U mnie z nowin tylko taka, że jajeczna sąsiadka przełożyła dziś datę ślubu jedna z naszych wspólnych znajomych, która już we wrześniu otrzymała od niej zaproszenie na ślub (pewnie pamiętacie, jak tamta wariowała, że do mnie przyjdzie więcej osób i rok przed ślubem pozanosiła zaproszenia w zaproszeniach tych napisała tylko datę , godz., miejsce ślubu, a przyjęcia weselnego nie, napisała tylko - miejsce przyjęcia weselnego do ustalenia, godz. około 17.00) powiedziała mi dziś, że jajeczna była u niej i powiedziała, że tamte zaproszenia nieaktualne, bo przekładają datę. Jej oficjalna wersja brzmi : "przekładamy, bo 1 września to śmieszna data, wtedy dzieci chodzą do szkoły i moja córka nie będzie obchodziła rocznicy w taką śmieszną datę. Jak ktoś nie ma gustu to niech wtedy bierze ślub". Nieoficjalna jest raczej taka, że nie mogą załatwić sobie sali. Ja zaklepałam najlepszą w okolicy, im zostala remiza, gdzie tynk odpada, a toalety są na zewnątrz i to w takim stanie, że nie wiem, czy jakikolwiek sanepid zezwoliłby na korzystanie z nich. Hehe ale mam satysfakcję teraz mogę zabrać jej godz. 16.00, czyli tą co chciałam, a którą mi zaklepała. Jak to moja mama powiedziała :"zabrali się za ślub od dup* strony. Najpierw zaklepali księdza i pobiegli z zaproszeniami, zamiast zamówić to, co najszybciej jest rezerwowane".
ojej cięzko uwierzyć ze tacy ludzie istnieja... współczuję sąsiadki...
ale dobrze i abrzdo sie ciesze ze Ty na tym wyszłaś barzdo dobrze

Cytat:
zalaczam 2 makijaze ktre wpadly mi w oko
oooo ja też chce taki bardzo delikatny barzdo mi sie podoba szczególnie ten drugi

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A ja nie wiem czy swoją salę pokazywałam

Oto nasz pałacyk:
http://www.palac-jastrzebie.pl/

A to nasz apartament (dla nowożeńców):
http://www.palac-jastrzebie.pl/img/pokoje/pokoje-01.jpg
http://www.palac-jastrzebie.pl/img/pokoje/pokoje-02.jpg

Jak tam weszłam to oniemiałam z wrażenia i już wiedziałam, że albo tam albo nigdzie
bardzo ładna sala

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
dziewczyny przyszly mi buty , wyslane w czwartek ze stanow dzis juz bylo
śliczne

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam problem...nie wiem co zrobić z włosami na wesele...otóż mam dość długie ( do zapięcia stanika -ale cieniowane) no i mam mega odrosty ( półtora roku temu farbowałam po raz ostatni włosy na ciemny brąz , a naturalne ciemny blond) ja już się przyzwyczaiłam do tej różnicy ...ale na weselu chciałabym wyglądać tak super extra i nie wiem co robić? próbować jakoś rozjaśnić u fryzjera te farbowane? (ale nie mam żadnego fryzjera sprawdzonego - więc jest ryzyko,, że nie wyjdzie ) pofarbować na ciemniejsze i liczyć, że różnica nie będzie zbyt duża? Czy prosić fryzjerkę, żeby wymyśliła fryzurę aby ta różnica nie była tak widoczna?

Generalnie boję się, że jakiekolwiek farbowania zniszczą włosy i nie będą się nadawać do niczego ( w maju fryzjerka powiedziała, że póki co są zniszczone i by nie ryzykowała ) a do ślubu coraz mniej czasu...
wiesz co masz jeszcze troce czasu lepiej sie zdecyduj na coś juz teraz i później za miesiac dwa zrób kolejne farbowanie - wtedy wyrównasz kolor idealnie bo po pierwszym farbowaniu moze wyjsc różnie -zalezy od umiejetnosci fryzjerow ale idź jak najszybciej bo z tym nie mozna zwlekac za długo po z atym jak juz słysze jak fryzjer mówi a to nie a tego nei polecam bo sa zniszczone... to mnei szlag trafia i juz wiem ze do końca moge watpić w umiejetnosci dobry fryzjer nie zepsuje włosów dobry fryzjer uzywa dobrych sparwzdonych specyfików po farbowaniu u dobrego fryzjera nie amsz siana na głwoie - niestety u mnie sa fryzjerzy którzy potrafia farbować TYLKO na blond - jesli musi zafarbowac na ciemno to: 1. dodje jakies zbede refleksy mimo ze sie nie zgdazam - najczesciej czerwony dodaja do ciemnej farby - 2. uzywaja farb które zmyja sie po miesiacu i tak tracisz 120-150 zł za farboanie szjasem dlatego sama umeim zdabac pod wzgledem koloru o sowje włosy i nie słysze deblinych tekstów: aaa bo trzeba dodac jakiegos koloru do ciemnego aaa tego nie nie da sie zrobic aaaa bo coś tam nosz kur... szkoliłas sie na fryzjerke to słuchaj co klient mówi! naprawde mam nerwa na farbowanie u fryzjera..... chodze tylko zeby minimalnie podciac wlosy lub grzywke ale zaprzesatałam farbowania - dlatego - rób to saama a jesli sie boisz użyj szmponetek które trzymaja sie akutrat przez miesiac - wiec mozesz sama zrobic experyment

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-01-11 o 10:17
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:16   #4010
melod_y
Zakorzenienie

Orientuje się może któraś z Was jak stoi cenowo wódka Stock?

Stary 2012-01-11, 10:19   #4011
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
na szczeście temat alkoholowy za mna a próbowałaś wpisać w google?
Stary 2012-01-11, 10:22   #4012
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
na szczeście temat alkoholowy za mna a próbowałaś wpisać w google?
\to znaczy wicie jak to pisze w google. Cenowy zakres to od 18- 23 ? jakoś tak kiedyś mi to wyskakiwało.. A pytam bo może któraś z Was przy okazji widziała gdzieś w hurtowni.

Jak się okazało raczej nie będziemy miec tej wódki od tego kuzyna TZ co odwołał wesele A ja też nie będę żebrać o tę jego wódkę i ciągle pytać co i jak... Moze sobie ją chce trzymać do nastepnego wesele dlatego już chce sama coś znaleźć i mieć z głowy a nie czekać aż w koncu Szanowny kuzyn coś powie.

Stary 2012-01-11, 10:24   #4013
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
rozbieżność cenowa jest spora od 17,50 zł do 21,50 za 0,5
wczoraj sama z ciekawości sprawdzałam w sklepach
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:26   #4014
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
rozbieżność cenowa jest spora od 17,50 zł do 21,50 za 0,5
wczoraj sama z ciekawości sprawdzałam w sklepach
o kurcze. Właśnie na necie też pisało 17 i nie chciało mi się wierzyć..
Czyli nie jest tak zle, ale właśnie rozbieżność jest...

Stary 2012-01-11, 10:26   #4015
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
boooskie

My tak jak juz wczoraj pisalam zamieszkamy na poddaszu u TZ będzie to sypialnia, salon, lazienka i kuchnia malutka. Ale tam bedziemy mieszkac w swieta i wakacje jak bedziemy przyjezdzac, a tutaj w NO dalej bedziemy wynajmowac to mieszkanko

a wlasnie mialam zapytac, ruszcie wyobraznią: Czy w salonie fajnie wyglądalby na scianach kolor jasny szary, jedna sciana ciemno szara z jakąs fakturką i dodatki,pier.dołki (poduszki, wazony, swieczniki, zaslonki) w kolorze turkusu?

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

nie martw sie.. ostatnio tutaj ktos napisal, ze kupil suknie za 2100 a ja dalam 2650
jak najbardziej pasuje takie zestawienie kolorystyczne pozostale sciany biale, cos w ten desen jak w zalaczniku, mozna tez jeszcze dla ociepleniadodatki wrzucic zielone

My po slubie bedziemy mieszkac u mnie, mamy jedno pietro, juz zrobilam sobie aneks kuchenny i inne niezbedne pomieszczenia ale wszystko w miare najnizszym kosztem bo zaraz po slubie rozpoczynamy budowe domku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p-interactive.com.jpg (135,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z4869323X.jpg (76,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg turkus.jpg (76,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3A955C2C-72AA-4AB7-BE0D-FDA987CD8D6A.jpg (48,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg LTtAKzhXJaChbWgFTX.jpg (36,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Salon_w_zieleni_i_turkusie_295x180_crop_rozmiar-niestandardowy.jpg (11,9 KB, 19 załadowań)

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:31   #4016
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
\to znaczy wicie jak to pisze w google. Cenowy zakres to od 18- 23 ? jakoś tak kiedyś mi to wyskakiwało.. A pytam bo może któraś z Was przy okazji widziała gdzieś w hurtowni.

Jak się okazało raczej nie będziemy miec tej wódki od tego kuzyna TZ co odwołał wesele A ja też nie będę żebrać o tę jego wódkę i ciągle pytać co i jak... Moze sobie ją chce trzymać do nastepnego wesele dlatego już chce sama coś znaleźć i mieć z głowy a nie czekać aż w koncu Szanowny kuzyn coś powie.

coś Ty nie odsprzeda Wam w końcu??

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
jak najbardziej pasuje takie zestawienie kolorystyczne pozostale sciany biale, cos w ten desen jak w zalaczniku, mozna tez jeszcze dla ociepleniadodatki wrzucic zielone

My po slubie bedziemy mieszkac u mnie, mamy jedno pietro, juz zrobilam sobie aneks kuchenny i inne niezbedne pomieszczenia ale wszystko w miare najnizszym kosztem bo zaraz po slubie rozpoczynamy budowe domku
jak dla mnie ładnie ale jesli to ma być salon czyli gdzieś gdzie odpoczywam to hmmm zbyt pstrokato ogólnie jestem zwolenniczka kolorów sprzyjajacych relaksowi - czyli naturalnych najlepiej jasnych ja bym za bardzo czuła sie przygnieciona takimi barwami - ale każdemu cos inengo się podoba - to tylko moja opinia
Stary 2012-01-11, 10:32   #4017
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Oj, leci leci. Jak pomyślałam sobie rano, że już jutro pojawi się 1 z przodu, to się zestresowałam

Ja też i jest mi bez niego niewygodnie. Mam małe piersi, takie mizerne B, ale i tak bez biustonosza czuję się niekomfortowo.

Biedactwo A mnie też coś bierze. Gardło boli mnie od wczoraj, a dziś doszedł jeszcze katar. Poza tym jestem strasznie marudna i mój TŻ musi wykazywać się dziś anielską cierpliwością żeby ze mną wytrzymać.

Nam sala owoce oferowała, ale poprosiłam o zmianę w umowie. Kwestii owoców chcę dopilnować sama. Przy tej propozycji wytargowałam też przy okazji obniżkę ceny o 5 zł na talerzyku. Za zaoszczędzone pieniądze mogłabym kupić owoców na trzy wesela
o widzisz bardzo fajny pomysł z tymi owocami i obniżką
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Kurcze szybko ten czas leci.

Gratuluję i zazdroszczę po ja poległam pierwszym podejściu.
na czym poległaś?

a tak w ogóle to witam się z wami cos mi wizaż dzisiaj muli

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:33   #4018
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
aż mi się niedobrze robi jak to czytam.... U mnie z 8 jest tak, ze 2 górne wyrwałam już ładnych parę lat temu (jeździłam do szpitala akademickiego, gdzie byłam królikiem doświadczalnym dla studentów ) i nie żałuję, bo mi się w policzki wciskały. Natomiast dolne bardzo długo wchodziły i po założeniu aparatu całkowicie wyszły. Myślałam, że będę musiała je usuwać (ze względu na brak miejsca), ale lekarka powiedziała, że nie widzi takiej potrzeby. Dlatego też nie będę ich wyrywać, ale wyleczę i niech sobie tam siedzą

Co do spraw ślubnych... TŻ kupił sobie koszulę i spinki. Jesteśmy na etapie wyboru garnituru (niestety trudno coś znaleźć) oraz poszukujemy jednolitego gładkiego krawata i musze Wam napisać, że nie jest to proste zadanie....
ja na górze mam na nie miejsce bo lat temu naście miałam 5 rwane pod aparat więc miejsce się zrobiło i jedna już wyszła, a druga się pcha ale prosto. Na dole też na pantomogramie widać że idą dobrze, ale nie mają miejsca i napierają na zęby, ta lewa mi pół roku dawala w kość ale chciałam poczekać żeby choć trochę wyszła, bo aż się bałam że będą mi ją calą z kości piłować. No niemniej jednak 4o minut na fotelu spędziłam i miałam 5 szwów, ale ja i tak przeszłam to ok, bez antybiotyku itp, nawet nie byłam opuchnięta, mój kolega jak rwał to mial nawet sińca na policzku jakby dostał piąchą !

Ja kompletnie nie wiem gdzie będziemy szukać garniaka dla mojego przystojniaka u nas jest fabryka vistuli i można taniej kupić wszystko, więc może się pofatygujemy..

Cytat:
Chatko czy to Ona?
Bo to jedyna z falbankami ze strony madonny co mi się skojarzyła z Twoja sukienką. A niestety nie ma możliwości powiększyć zdjęcia...
Wygląda na tę samą, tylko na zdjęciu katalogowym te falbany jakieś bardziej falbaniaste
Stary 2012-01-11, 10:38   #4019
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

jak dla mnie ładnie ale jesli to ma być salon czyli gdzieś gdzie odpoczywam to hmmm zbyt pstrokato ogólnie jestem zwolenniczka kolorów sprzyjajacych relaksowi - czyli naturalnych najlepiej jasnych ja bym za bardzo czuła sie przygnieciona takimi barwami - ale każdemu cos inengo się podoba - to tylko moja opinia
Rozne sa gusta i potrzeby
Ja na razie nie mam pojecia jaki salon ja bym chciala, klientom doradzam na codzien, a samej sobie jest ciezko wiem tylko jakie odczucia chcialabym miec w danych pomieszczenaich np. w salonie rzeczywiscie chcialabym zeby to bylo miejsce raczej spokojne, moze cos w odcieniach cappucino i bieli... albo wyłącznie bieli...

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:39   #4020
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już sama nie wiem bo mój TŻ zaczyna coś kręcić
od początku mówił że to ten kuzyn zaproponował mu odkupienie alko i serio wierzyłam że tak jest, bo były argumenty że nie ma gdzie tego trzymać i nie jest mu teraz to potrzebne..
Oczywiście temat już ciągnie się od miesiąca ale Mój Kochany TZ nie ma wiecznie czasu przejść się 100m do kuzyna i zapytać za ile konkretnie chce sprzedać i ustalić wszystko.
A wczoraj wyszło na to że kuzyn nic mu nie proponował i że On pytał o tę wódkę A dla mnie to nieporozumienie bo kurcze jestem taka że no bez łaski Nie bede żebrać o te jego wódke, możemy sobie kupić.
(tak jakby Nawet chciałam to zrobić dla tego kuzyna bo przykro mi było że to całe wesele mu nie wypaliło i że poważnie nie ma co z tą wódką robić)

Oczywiście TZ dostał opieprz niemała i jeszcze zaczął zwalać na mnie że wydziwiam, że co to za różnica kiedy kupimy wódkę i takie tam

Staneło na tym że dzisiaj ma zapytać kuzyna smsem "gdzie i za ile kupił wódkę" jeśli ten sam nie wspomni czy nie chcemy od niego to mam to już gdzieś..
Od razu wiedziałam ze takie układy nie wyjdą Nam na dobre

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości