|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
dziewczyny, ja po wizycie... i jestem załamana. Mały wg pomiarów waży 4380g i nie wiem czy w poniedziałek nie zakończy się cesarką...
mamusie rozpakowane, czy waga z ostatniego usg wam się zgrała z wagą po urodzeniu? Nie badał mnie dzisiaj, ale jutro kazał na ktg iść i w piątek do niego i wypisze skierowanie na poniedziałek... na razie nic nie mówił o cesarce ale kiedyś mówił że od 4500g robi. Nie wiem co o tym myśleć ![]() może się oczyszczasz przed porodem? często podobno tak się zaczyna |
|
|
|
#4082 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja jeszcze muszę poczekać do końca tego tygodnia bo tż przez najbliższe 3dni ma dużo pracy. Chociaż nie powiem, ta data 13-01- w piątek brzmi dla mnie zachęcająco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak mnie nie chcecie w klubie,to niech mi ktoś chociaż na prv wyśle swój numer tel. żebym miała do kogo napisać w razie porodu. Cytat:
![]() A ja na siusiu wstaję teraz przeciętnie 6-7 razy Cytat:
Choć mój organizm od kilku dni się "oczyszcza".... ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4083 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
![]() W koncu sie zebralam bo tak tylko podczytywałam ostatnio... Nie wiem co sie dzieje ale mam wyzsze cisnienie tzn 127/83, 130/80 nie wiecej ale an mnie to duzo bo zawsze mialam mniejsze... i kreci mi sie w glowie ciagle i jakos tak dziwnie.... wizyte mam we wtorek a wyniki robie w piatek mam nadzieje ze wszystko bedzie ok... ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W piątek na wizycie zapytaj się go wprost jak będziesz rodzić, przecież musisz wiedzieć wcześniej![]() Albo najlepiej zadzwoń do niego jeszcze dzisiaj i wyjaśnij sprawę
|
|
#4085 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj chciałam TŻtowi zrobić koktajl na podwieczorek. Banany, kiwi, troszeczkę lodu bakaliowego z Zielonej Budki, odrobina cukru trzcinowego i.... mrożone wiśnie!!! i tak sobie przypominam, że tym najbardziej zwracałam. Więc stawiam na ten koktajl, choć mojemu nic nie było Zjadłam właśnie dwa tosty z serem żółtym, wzięłam furagin i asmag, popiłam zieloną herbatą, położyłam się i póki co jest ok. Czeka mnie dziś znowu prasowanie, kuchnię już posprzątałam, może wezmę się za umycie ostatniego okna sprzed świąt jeszcze ![]() Muszę łóżeczko wyczyścić, żeby pościel założyć - choć nadal nie mam materacyka Z materacykiem to trochę dziwna sprawa, bo niby moja matka się zadeklarowała, że kupi. I wtedy to bez wahania lateksowy bierzemy. Ale z wieloma rzeczami ona tak się już deklarowała i jakbym miała czekać to nie mielibyśmy nic prócz dwóch kocyków dla małego... Tak więc poczekam jeszcze do jutra popołudnia i jak nie to zamawiam kokos gryka jak większość z Was ![]() Cytat:
A jak się powtórzy to może faktycznie wanna lub ciepły prysznic i sprawdzićczy przejdzie? Bardzo Cię bolało?Cytat:
![]() Projektuj, projektuj Renia, bo od nas pewnie jakieś zamówienie też pójdą jak się już wszystkie pobudujemy
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze nie wylaczylam palnika z gazem. Otwarta lodowka albo niewyjete porcje na obiad to norma A chcialam sie zapytac o rycyne,bo mecze sie okrutnie,wyczytalam,ze jest niewskazana w ciazy.Brac nie brac? |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego potrzeba zaswiadczenia o zarobkach z 2010 czy 2011 roku. U nas to moze przejsc, bo ja nie pracuje a tz w poprzednich latach pracowal rok na umowie a rok na czarno bo jego szef oszczedzal . No i na umowie mial 1200 zl , zeby szef nie placil czegos wiecej czy jakos tak. Wiec jak mozemy to skorzystamy. w koncu w naszym panstwie zawsze narzekaja, ze malo dzieci sie rodzi, ale rodzinnego dla osob biedniejszych jest raptem 60zl czy cos takiego na miesiac i za to utrzymaj brzdaca. A i co najsmieszniejsze jak przy tym 504 zl przekroczysz np o 50gr to juz tez nie dostajesz nic.
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2012-01-11 o 11:02 |
|
|
|
|
#4088 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc było zabawnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiam Wam mój wózek, tzn. syncia
ale powiem Wam, że się tak wkur*iłam wczoraj, że szok, paczkę kurier przyniosł do domu, była moja córa odebrała dwa pakunki, ja przyjechałam wieczorem i mówię do TZ że złożymy ten wózek, przy okazji sprawdzimy czy wszystko jest... no i składamy składamy, wyciągamy, a tam kurna nie ma spacerówki no myślałam że rozje...(piiiiiiiiiiiiiii ) mnie , biorę tel. dzwonię do kuriera czy mu nic nie zostało, mówię mu o co chodzi a on do mnie, że on nic nie ma i całe szczęście, że jak zadzwonię do hurtowni i powiedzą że wysłali to zrobimy protokoł szkody bo on pamięta ze tylko dwa kartony wnosił , podziękowałam i dzwonię do hurtowni, ale że to godz. 18 już nikogo nie ma. No nic złożyliśmy gondolę, sprawdziliśmy fotelik, wszystko super także skończyło się dobrze, ale co się nerwów najadłam to moje ![]() ![]() Ogólnie zamówiłam wózek w poniedziałek rano odrazu wysłałam kasę i wczoraj po 12 wózek miałam, co prawda bez spacerówki ale będzie jutro zapewne
|
|
|
|
#4090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co wiem od znajomych to im się na ogół bardzo rzadko sprawdził pomiar wagi z usg. Głowa do góry Cytat:
|
|
#4091 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna córciaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() "Sprzężna zewnętrzna -Jest to odległość pmiędzy środkiem górnego brzegu spojenia łonowego a zagłębieniem pomiędzy 3 i 4 kręgiem lędźwiowym znajdującym się na szczycie szpary pośladkowej. Prawidłowy wymiar wynosi 20 cm." Ja mam 16 cm ![]() Cytat:
mam nadzieję, że już się to nie powtórzyCytat:
![]() _________________________ ________ Bry ![]() Wczoraj miałam kiepski wieczór przez te informacje nt rodzenia poczytałam trochę i ewidentnie to jest wskazanie na cc![]() Byłam rano w lumpiku i kupiłam dla małego kurteczkę i spodnie na 62 dla siebie nawet nie szukałam![]() A poza tym, to jakoś niewyraźnie się czuję - tylko bym spała...
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że dopiero dzisiaj ale mam chwilkę więc załączyłam skan "instrukcji oddychania"
Nie ma tu etapu parcia, ale to jest tak jak opisywałam wcześniej
|
#4093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pochlastaś się idzie normalnie. Fajnie, że tż miał takiego oszczędnego szefa to sobie możecie teraz zaszaleć ![]() A jest jeszcze jeden tysiąc w takim razie do zgarnięcia. Nie pamiętam jak się nazywa, ale to z urzędu miasta się dostaje. W niektórym województwach są przyznawane. Musisz sprawdzić ![]() Cytat:
![]() A cztery kółeczka - jakby to wróbelek Elemelek powiedział - fiu, fiu niezła bryka
|
|
#4094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cholera wie co to ... Cytat:
Cytat:
A co do materacyka, to może przypomnij mamie delikatnie, że już byś chciała łóżeczko przygotować i materacyk musiisz jeszcze kupić .... W sumie też pomyślałam, że to mogą być skurcze, ale z drugiej strony zawsze myślałam, że skurcz to boli - przestaje - boli - przestaje - itd. A tu bolało ciągle, ale w sumie brzuszek był taki dość napięty ![]() Dość mocno bolało, ale względnie do wytrzymania .. Myślałam, żeby no-spę wziąć, ale swtierdziłam, że poleżę jeszcze i będę kombinować później... Na razie jest ok, ale głowę umyłam w razie czego ![]() Cytat:
Ale to i tak trochę beznadziejnie jest pomyślane, bo na to zazwyczaj łapią się osoby, które tej kasy nie potrzebują
|
|
|
#4095 |
|
BAN stały
|
Dzien dobry
.Mili w przedszkolu a ja się zabieram za sprzątanie ![]() Boro oby takie coś się nie powtórzyło. współczuję przeżyć |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... pytałam wczoraj co zabrać ze sobą na poród... wychodzi na to, że połowę mojej spakowanej torby
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale mi się smacznie dziś spało
|
#4098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już przetestowałam, ale nie widzę tego podczas skurczy, bo mi chyba mózg odejmie całkiem i zapomnę ![]() Cytat:
Zobacz co Ci lekarz powie, może nie będzie jednak cc Dla siebie poszukasz po porodie jak juz laska będziesz ![]() To idź spać i niech Ci się poprawi
|
|
#4099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brałam ten drugi
|
|
|
|
|
#4100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no a nerwów się trochę najadłam to fakt ![]() kurde jak odpowiadałam poprzednio to pocytowałam więcej i mi nie cytowało, pamiętam, że cytowałam Boroo odnośnie tego samopoczucia wczorajszego, ze dziwne właśnie te drgawki i odnośnie Bambuśka hehehe nie wiem czy powinnam była to odmienić żebyś się nie martwiła kochana, nawet jeśli trzeba będzie zrobić cc to dobrze, że Cię w ogóle zmierzyli bo jak byś się wymęczyła próbami naturalnego a i tak by się skończyło cc to lepiej jak zrobią odrazu |
|||
|
|
|
#4101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mamie nie będę nic przypominać. W sumie jak pomyśli to pomyśli. Przynajmniej później jak przyjdzie w odwiedziny i będzie ktoś jeszcze to nie powie: "A materacyk to ja kupiłam za tyle i tyle", bo ona tak ma po prostu
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej nie nadrabiam, bo nie mam czasu, gratuluje tylko nowym mamuśkom: MissZuzia, likas , aga_tka
muszę się szykować do gina, bo dzwoniłam do niego i kazał mi dzisiaj przyjechać <a wizytę miałam mieć w sobotę> bo brzuch napiernicza mnie mocniej i bez przerw praktycznie i wystraszyłam się trochę, wole sprawdzić o co chodzi. bo się podejrzałam trochę w pipce< > i mam wrażenie, że nigdy mojej szyjki nie widziałam, a teraz ja widzę także trzymać kciuki laseczki! do tego wczoraj lekarz rodzinny oglądnął moje wyniki i wychodzi na to, ze mam się pilnie zgłosić do endokrynologa, bo mam podejrzenie niedocz. tarczycy a wczoraj przyszło moje łóżeczko a widzę nasza mamuśka Agatek jeszcze se porodu nie wywołała ![]() ok zmykam papa
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam, bo mąż w domu będę później
|
|
#4104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi też i mężu mnie obudził telefonem , ale to już jakiś czas temu było.Dziewczyny a wam też teraz się ciągle spać chce?? Ja w nocy nie mogę to długo siedzę a rano to bym spała w nieskończoność. |
|||
|
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a mam pytanie do tych które mają już łóżeczka
Mogłybyście mi podać jaka jest odległość od ziemi do szczebelków? Bo chcę kupić pudełka pod łóżeczko, a mam dopiero zamówione i nie wiem jakiej mogą być wysokości te pudełka
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Cholera! No to już jestem w strachu hehehe, zarzekała się przecież!!! A tak mi się nie chciało do innej apteki jechać :/
A może na wieczór nie wezmę? Rano już wzięłam i spokój, potem na popołudnie wezmę, ale na wieczór to już może nie, co ![]() Wyobraziłam sobie siebie w momencie stwierdzenia, ze nie ma spacerówki ![]() Ciśnienie to Ci pewnie do granic możliwości skoczyło. Jeny, jeszcze cała noc niepewności Chyba bym ich zasądziła za uszczerbek na zdrowiu psychicznym ![]() Pamiętam jak czekałam na kuriera z Siódemki. I się dupkowi nie chciało już chyba do mnie jechać - bo sprawdzałam gdzie paczka i wiem, ze miał ją wtedy dostarczyć. Ja cały dzień w domu, a potem sprawdzam status i pisze, że poaczka wróciła, bo adresata nie zastano! Ale zrobiłam rozróbę w tej Siódemce! W zębach mi ją przyniósł następnego dnia rano. I teraz jak sobie pomyślę, to az mnie ciarki przechodzą co ten biedny chłopak się musiał wycierpieć przez takie wredne babsko
|
#4107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sandra my się nie staramy o ten drugi tysiąc
![]() Inutil dziś Twoja II próba!!!!!!!!! więc i sio na porodówkę! ![]() Twój klusek tyle waży?? ponoć od 4 kg robią cesarkę (u nas w Trn)Boroo a nie masz opuchniętych stóp?? Może to zatrucie ciążowe?? Jak drgawki to coś nie halo było ![]() Agawoo też mnie tak bolało ostatnio Bambusek nie myśl za dużo, może jednak wszystko potoczy się ok? Kamciurka ale jajca z tym wózkiem ![]() Małgosia hehe ja chyba mam już ogarniętą chałupkę... poza tym coś mi zapał do sprzątania przeszedł... ![]() Cytat:
![]() i nie kracz!! ![]() Cytat:
![]() No i za 40 tydz!
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
U mnie jest to dokładnie 20cm od podłogi do spodu bocznej ścianki szczebelków (tej dłuższej).
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle dziś koło 9.30 obudziło mnie coś lecącego po
bybella myślisz, że to takie łatwe?? ![]() Z tą tarczycą to nie fajnie Cytat:
![]() Też bym se jeszcze pospała- ogólnie mi się chce spać, ale boję się nocki...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

zaczyna mi się skracać już szyjka
i lekarz powiedział że już w każdej chwili mam być gotowa
a jak się nic nie ruszy to na wizytę w termin porodu mam przyjść
i zobaczymy co dalej. A i wynik ze wczorajszego moczu bardzo dobry - brak leukocytów więc wszystko jest ok
ale założyłam w k temat, gdzie mamusie rozpakowane będą mogły udzielać rad tym nierozpakowanym albo sobie na wzajem o karmieniu/przewijaniu/odparzeniach/kolkach itp 
i
I tak na zmianę dosłownie. Najpierw pierwsza tura poszła. Otworzyłam w kuchni okno. TŻ się już drze, bo: "znowu sobie coś do głowy wbiłaś". Ja nie wiem już co robić dosłownie
I dawaj druga tura. A jak już zaczęłam
to myślałam, że nie skończę
I przeszło mi jakoś. Umyłam pniaczki, przepłukałam jeszcze raz buzię. Wróciłam do łóżka już bez tych drgawek 

Gabrysia - 09.02.2012 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jeżdżę na nie ważnym prawku. Od ślubu mam złe dane tzn. nazwisko i adres zamieszkania. 

no a nerwów się trochę najadłam to fakt
więc
i sio na porodówkę!
ponoć od 4 kg robią cesarkę (u nas w Trn)
poza tym coś mi zapał do sprzątania przeszedł...