Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 22:11   #4051
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Uciekam spać

Dobranoc

i niech któraś zacznie rodzić bo zastój mamy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:21   #4052
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki i rozpakowane mamusie. Meldujemy się z Gabrysiem. Mały urodził się 8.01. warzył 2850 i mierzył 55cm. Pozdrawiam i życzę powodzenia dla kolejnych porodów.
:brawo: gratulacje
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja to samo jeżdżę na nie ważnym prawku. Od ślubu mam złe dane tzn. nazwisko i adres zamieszkania. Jakoś żal mi wydać 90 zł na wymianę i mi nie po drodze do urzędu choć wiem że to nie nieuniknione.

gratulacje córeczki

a ja dzisiaj po wizycie zaczyna mi się skracać już szyjka i lekarz powiedział że już w każdej chwili mam być gotowa a jak się nic nie ruszy to na wizytę w termin porodu mam przyjść i zobaczymy co dalej. A i wynik ze wczorajszego moczu bardzo dobry - brak leukocytów więc wszystko jest ok
:brawo: za wizyte
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Uciekam spać

Dobranoc

i niech któraś zacznie rodzić bo zastój mamy
jaka spragniona krwawych akcji ;D

a ja własnie byłam się wykąpac tzn wyprysznicowac i codziennie ostatnio sprawdzam moją szyjkę... i do wczoraj była "poza moim zasięgiem" a dzisiaj wreszcie się zaczęła obnizac i juz ją wymacałam! niech dalej sie obniza i skraca!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:22   #4053
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Nadrobione pięknie, więc z czystym sumieniem mogę pójść spać
Prasowałam pół dnia i teraz plecy bolą, że hej. Jutro ciąg dalszy, ale już z pomocą koleżanki - mam nadzieję
Rano na pewno jeszcze chwilę poleżę zanim się zabiorę za żelazko
Nie szlejcie zbytnio! Kolorowych, spokojnych i przespanych nocy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:23   #4054
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a nie robi ci ten radical siana z wlosow bo ja nie moglam czasem ich rozczesac , chociaz jak juz sie udalo i wyschły to fajne miekkie byly
niee jestem z niego bardzo zadowolona. A do rozczesywania używam odżywki też z tej serii.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:25   #4055
pearpearl
Wtajemniczenie

Ultra, Uska, dzieki Wammmm )) dwojka idzie na prowadzenie

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:35   #4056
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Nie iem czy dobrze zrobiłam ale założyłam w k temat, gdzie mamusie rozpakowane będą mogły udzielać rad tym nierozpakowanym albo sobie na wzajem o karmieniu/przewijaniu/odparzeniach/kolkach itp
jak sie nie przyjmie to usuniemy najwyzej
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:39   #4057
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Nie iem czy dobrze zrobiłam ale założyłam w k temat, gdzie mamusie rozpakowane będą mogły udzielać rad tym nierozpakowanym albo sobie na wzajem o karmieniu/przewijaniu/odparzeniach/kolkach itp
jak sie nie przyjmie to usuniemy najwyzej
nawet bardzo dobrze zrobilas
super pomysl !!!

Stary 2012-01-10, 22:39   #4058
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl 1 lub 3

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agatek bardzo dobry pomysl z przelaniem a ten krem zuzyj normalnie.. tam jest najlepiej zuzyc przed a te kilka dni to nic
no właśnie mam 2 buteleczki tej mustelli, jedna połowa, druga cała- do kąpania, taka oliwka do natłuszczenia skóry noworodka w wodzie, szkoda wyrzucać trochę bo była do grudnia 2011 i nie wiem czy TO WYLAĆ i se przelać coś do tych butelek, czy jednak zużyć? dopiero 10 dni po terminie ważności

Cytat:
a ja własnie byłam się wykąpac tzn wyprysznicowac i codziennie ostatnio sprawdzam moją szyjkę... i do wczoraj była "poza moim zasięgiem" a dzisiaj wreszcie się zaczęła obnizac i juz ją wymacałam! niech dalej sie obniza i skraca!
fajnie Ci...
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
gratuluje nowym mamusiom

ja juz sama do siebie nie mam sily.....co za ciąża ze mna zrobila.....
chcialam otworzyc paczke z mrozonymi wazywami i co ?? cala zawartosc wyladowala z szafce ze sztućcami wrrr musialam wszystko myc
a dopiero co mylam na swieta....
za godzine pozniej probowalam sie dobrac do rodzynek w czekoladzie i co?
wszystko rozsypalam po pokoju
czuje sie jakby moje rece nie nalezaly do mnie
ciamajda!

Cytat:
a ja dzisiaj po wizycie zaczyna mi się skracać już szyjka i lekarz powiedział że już w każdej chwili mam być gotowa a jak się nic nie ruszy to na wizytę w termin porodu mam przyjść i zobaczymy co dalej. A i wynik ze wczorajszego moczu bardzo dobry - brak leukocytów więc wszystko jest ok
Super, że wszystko ok
Cytat:
rozmowa z moim małżem sprzed chwili:
JA: chodz, pokazę Ci dzidziusie na forum
P: (oglada i do brzucha) dzidzius zobacz, koledzy czekają!!! wychodź!!!
JA: musimy się poseksować!
P:jak dzidzius sie urodzi
JA:no własnie, zeby sie szybciej urodził to musimy!
P:a nie! tak to ja się boję!!!!!

wrrrrr
ehh nic tylko go przypiąć i zgwałcić sam się o to prosi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:40   #4059
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
niestety nie nadrobię - byłam ostatnio na 63 stroniew niedzielę wieczór wypisali mnie ze szpitala...

chciałam przedstawić Wam Polę - urodziła się 4 stycznia, ma 52 cm i 2770gr Lubi dużo jeść i duuuużo spać. i jest kochanym Aniołkiem - oby jak najpóźniej pokazała rogaty charakterek (bo to przecież Koziorożec).
Cesarka była, znieczulenie zzo, w czasie zabiegu wszystko fajnie, pogadałam z lekarzami, ale potem jak znieczulenie puściło nagle to wyłam dosłownie z bólu - tak na głos - przez 5 godzin i to były najgorsze godziny w moim życiu.. mimo że dostałam w sumie 5 kroplówek ze znieczuleniem a dali mi ich tyle chyba po to bym nie wyła, bo leżałam na początku na korytarzu bo tłok na porodówce straszny.. dziennie kilkanaście cesarek i do tego jeszcze dziewczyny z naturalnego porodu

ale juz o tym zapominam, szwy zdjęte dzisiaj, a Pola mi wsystko wynagradza

GRATULACJE DLA MAM JUZ ROZPAKOWANYCH!!!!!! - Jeszcze nie sprawdzałam która juz przytula maluszka, ale postaram się chociaż to nadrobić
Gratulacje!!!!!!!

Cytat:
Cześć brzuchatki i rozpakowane mamusie. Meldujemy się z Gabrysiem. Mały urodził się 8.01. warzył 2850 i mierzył 55cm. Pozdrawiam i życzę powodzenia dla kolejnych porodów.
a my nic nie wiemy??

Gratulacje!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:48   #4060
ultraradiola
Wtajemniczenie

UCIEKAM SPAĆ DZISIAJ COŚ WYJĄTKOWO WCZEŚNIE

DOBRANOCKA KOCHANE

P.S DO KOŃCA WĄTKU ZOSTAŁO OK 940 POSTÓW

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 22:54   #4061
pearpearl
Wtajemniczenie

Ultra, a torba spakowana, skoro masz byc gotowa?
super,ze wyniki ok

90 zl za wymiane prawka? powariowali
chyba kaze tztowi placic
w koncu to przez to, ze sie uparl, abym przyjela rowniez jego nazwisko

Neska
, no to szykuj sie, malusia na powitanie synusia

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

wyniki glosowania:

1-I
2 - I I I I I I I
3- I I
4-
5- I I I
6-I I I I I
7 -

tak wiec dwojka wygrywa

Dziekuje za pomoc, Dziewczynki

Stary 2012-01-10, 23:05   #4062
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
DarkLady, ale calkiem niezla na brac, czy calkiem niezla, ale szukac innej?
Całkiem niezła była na to że ładna ale do ciebie należy wybór

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dostałam smsa od aga_tki:

"Dziś urodziła się (cc) Aleksandra Ewa. Waży 3150 i ma 55 cm długości"

[CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=DarkOrchid]Gratulujemy córeczki!!!
Gratulacje Kolejna szczęśliwa rozpakowana mamusia

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja wyszłam wczoraj ze szpitala Zaczęłam rodzić w 36 tc ale zatrzymali.... Skurcze co 10 min miałam i rozwarcie. Teraz jestem już w bezpiecznym 37 i wszystko może się zdarzyć. Choć dziś znów kłuje mnie bardzo w kroczu i zastanwiam się, czy przypadkiem rozwarcie się nie powiększa. Ale każą czekać na skurcze regularne a mój gin. jest pod tel w razie co.
No to trzymam kciuki żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy w tych szpitalach konieczne jest pojawienie się na IP ze skierowaniem??
Ciężko znaleźć konkretne informacje, co należy zabrać do szpitala, bo np. w przypadku Madurowicza strona internetowa jest beznadziejna, a fotki jak z PRL-u
My w sumie nie mamy pomysłu ani zbytniego wyboru, bo dopiero do Łodzi się przeprowadzamy, nie znamy tych szpitali. Teraz zmieniam lekarza, wybraliśmy akurat takiego gina który w Madurowiczu pracuje, więc chyba na ten szpital się zdecydujemy.
Jak dzwoniłam do Madurowicza do babeczka powiedziała że nie trzeba skierowania ale lepiej mieć. No a co do szpitali to ICZMP ma najwięcej stanowisk, najlepszy na poród przedwczesny lub z powikłaniami bo mają dobry sprzęt. Madurowicz ma chyba 6 sal i jest niby ok. Rydygier ma też mało sal, jest też ok, ale nie ma odwiedzin po porodzie, chyba że mamy na korytarzu.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
W biodrach mam 90 cm, więc nie tak mało, ale za to sprzężną zewn. mam 4 cm za małą niż minimalna do porodu
Co to jest ta sprzężna?

Cytat:
Cześć Mamusie
niestety nie nadrobię - byłam ostatnio na 63 stroniew niedzielę wieczór wypisali mnie ze szpitala...

chciałam przedstawić Wam Polę - urodziła się 4 stycznia, ma 52 cm i 2770gr Lubi dużo jeść i duuuużo spać. i jest kochanym Aniołkiem - oby jak najpóźniej pokazała rogaty charakterek (bo to przecież Koziorożec).
Cesarka była, znieczulenie zzo, w czasie zabiegu wszystko fajnie, pogadałam z lekarzami, ale potem jak znieczulenie puściło nagle to wyłam dosłownie z bólu - tak na głos - przez 5 godzin i to były najgorsze godziny w moim życiu.. mimo że dostałam w sumie 5 kroplówek ze znieczuleniem a dali mi ich tyle chyba po to bym nie wyła, bo leżałam na początku na korytarzu bo tłok na porodówce straszny.. dziennie kilkanaście cesarek i do tego jeszcze dziewczyny z naturalnego porodu

GRATULACJE DLA MAM JUZ ROZPAKOWANYCH!!!!!! - Jeszcze nie sprawdzałam która juz przytula maluszka, ale postaram się chociaż to nadrobić
Gratulacje Śliczna córa.

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
gratulacje dla mamus rozpakowanych.meldujemy sie ze szpitalnego lozka jutro na 10 jestesmy szykowani na cc.
Powodzenia!

Cytat:
Gratulacje

Pearl widzę żę wygrała 2 czyli najfajniejsza jak dla mnie

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:17   #4063
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Mamusie

Gratulacje - piękna ta Twoja coreczka

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

uciekam spac kobitki Dobranoc!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:27   #4064
raqla
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Mamusie

Gratulacje!

Cytat:
gratulacje dla mamus rozpakowanych.meldujemy sie ze szpitalnego lozka jutro na 10 jestesmy szykowani na cc.
żeby wszystko dobrze i szybko poszło!

Cytat:
Gratulacje!

No i widzę, że ominęło mnie emocjonujące głosowanie
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 23:36   #4065
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
No właśnie niby nic, ale jednak...

Położna mnie obmierzyła tzn. biodra i miednicę i powiedziała, że na 99% nie dam rady urodzić sn jestem za wąska w miednicy (4 cm brakuje mi do normy)
Mówiła, że wg niej b. możliwe jest, że zacznę rodzić naturalnie, a i tak nie dam rady i będą musieli mnie ciąć, więc mam od razu porozmawiać z ginem o cc tymbardziej, że już coś wspominał, że może być ciężko

Kobieta ma 20 lat praktyki, więc raczej wie co mówi, tymbardziej, że mierzyły mnie jeszcze dodatkowo inne położne

No i w razie "w" muszę pilnie uzupełnić jedno badanie, więc jutro idę po skierowanie, a wizytę mam za tydzień...

Ale zważywszy na wczorajszą akcję szpitalną, mogę do niej tak czy siak nie dotrwać

Co gorsza okazało się, że nie mają już nawet umowy z NFZ Kurcze... szkoda, chociaż na tyle dobrze, że to już koniec ciąży i ostatnia wizyta jedynie płatna
moja położna też mówiła o tej wąskości w biodrach- na szczęście ja się kwalifikuję do sn
dobrze że teraz ci powiedzieli i pomierzyli a nie że bys się męczyła później z porodem
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Niedawno wróciłam

Oczywiście nie dostałam w aptece czopów na kupala ani soli fizjologicznej bo nie mieli!!!!!!
Jeszcze głupie pytanie aptekarki (a ja ją lubiłam ) "jeszcze pani nie urodziła a już kupuje pani paracetamol w czopkach??" nosz kur.wa mieszkam na wsi i tu nie ma nocnych aptek!!!!! a do torunia o 3 w nocy nie będę wyjeżdżać i szukać jak jakaś poje....na czopków 'w razie czego'!!!! Ale mnie denerwuje takie podejście u ludzi A jak samochód będę miała w naprawie to co, czym pojadę?!! Taksówek też tu nie ma! Wnerwiłam się!!!

Dostałam smsa od aga_tki:

"Dziś urodziła się (cc) Aleksandra Ewa. Waży 3150 i ma 55 cm długości"

Gratulujemy córeczki!!!

lecę nadrabiać...
ludzie czasami pytają bez myślenia wcześniej- nie denerwuj się Agatku bo ci olejny rozstępioch wyjdzie jeszcze

gratulacje!!!!
Cytat:
Czyli chyba brzydka ta narzuta :/

Annyonne, ziajki nie uzywalam, ale ostatnio spodobal mi sie fissan. Smierdzi niemilosiernie, ale wydaje mi sie, ze bardzo dobrze i na dlugo natluszcza skore. Obecnie (.)(.) i pupe smaruje Dax Perfecta, bo dostalam w prezencie, ale na brzuchol klade fissan, bo Dax Perfecta zaraz "wysycha", a po fissanie jest natluszczenie. Z tym ze powtarzam - smierdzi okropnie.

Do do paszportu, to w urzedzie w moim malym grajdolku babka powiedziala mi, ze mam 30 dni, inaczej bede musiala placic

Agawoo
, o matko. A nie moze tz powiedziec, zeby dali spokoj z tymi telefonami i obiecac, ze zadzwoni do nich, gdyby cos sie zaczelo dziac?

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

dla Mamusi i coreczki
mi po fissanie rozstępy wyszłypodobno lepiej nie zmieniac kremiku-zawsze używałam gerbera ale raz nie było i przez miesiąc szedł fissan no i mam czerwone szramy-
aaaaaaa nie zmieniłam paszportu!!!
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej my z Sebą jesteśmy już po pierwszej nocy i nawet nie było tak źle, pomijajac fakt że moj królewicz budzi się ok 3 i do 7 nie chce spać, ale myślę że z czasem mu się to trochę zmieni i bedzie już cała nockę przesypiał

widziałam że pytałyście co na odpażoną pupę, ja w szpitalu używałam Tormentiolu i szczezrze mówiąc jest zaje...., w ciągu jednego dnia pozbylam się odparzenia, teraz tylko po każej zmiaanie pieluszki uzywam alantanu bo tak radziły połozne i widze że pupcia malca jest ok

co do pielegnacji krocza to ja używałam bialego jelenia i tantum rosa, oba przynosily mi wielką ulgę, choć najlepsze jednak jest wwietrzenie krocza czyli jak tylko się da to siedzimy bez majtek

co do porodu to u mnie wszystko trwało 12godz, o 5 rano zaczęły mi odchodzic wody, obudzil mnie nagły ból i się zaczęło do 12 było ok nic mnie nie bolało pojawiło sie 2cm rozwarcie, około godz 13 zaczęły się skurcze krzyżowe najpierw co 15 min a od godz 15 co min. Wtedy podłaczyli mnie pod ktg i obiecali podać znieczulenie jak mnie odłączą, po 30 min okazało się że w ktg skończył się papierwiec leżałam kolejne 30 min zwijajac się z bólu i czekajac na znieczulenie, jednak po tym jak odłaczyli ktg miałam już 8cm rozwarcia i znieczulenia już w takich przypadkach nie podajao godz 16:15 zaczął się już poród i trwał do 17:05 w sumie gdyby nie moja prośba żeby mnie nie nacinali trwaloby to o wiele krócej, ale ja się uparłam że dam rade, jednak nie dałami po tym jak połozna mnie nacieła minutę później usłyszałam płacz mojego synka
ogłonie poród jest do przeżycia, myślałam że będzie gorzej
A obecność Tz na porodówce bezcenna
utwierdziłaś mnie w przekonaniu że jak trzeba to niech nacinają
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
GRATULACJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM!!!!!!

Ja wyszłam wczoraj ze szpitala Zaczęłam rodzić w 36 tc ale zatrzymali.... Skurcze co 10 min miałam i rozwarcie. Teraz jestem już w bezpiecznym 37 i wszystko może się zdarzyć. Choć dziś znów kłuje mnie bardzo w kroczu i zastanwiam się, czy przypadkiem rozwarcie się nie powiększa. Ale każą czekać na skurcze regularne a mój gin. jest pod tel w razie co.
dobrze że udało się zatrzymać...kochana trzymam kciuki żeby maleństwo jeszcze posiedziało w brzusiu troszkę
Cytat:
Mam ostatnia sznase na decyzje i takie do wyboru:
od lewej kolejno 1, 2, 3, ...

zaczynamy glosowanie
czas start
już po a mi się 6 podoba
Cytat:
Cześć Mamusie

przesłodka!!!!!!!!! !! śliczna niunia
Cytat:
kciuki mocno zaciskamyyyy
Cytat:
grtaulacje!!!
Cytat:
aaa to dlatego ja mojej nie czuje...ostatnio jak sprawdzałam to w ogóle jej nie czułam a ona wysoko jest widocznie...oświeciłaś mnie!!! dzięki Ci

---------------------------------------------------------------------
jestem po wizycie- masakrycznej, ginka twierdzi że brzuszek jest na poziomie do rodzenia już ewidentnie, ale szyjka zamknięta i jeszcze troche twarda no ale scentralizowana(cokolwiek to znaczy) tak mnie wybadała że jak wróciłam do domu to miałam całą wkłądkę z krwi i teraz też troszkę leci...mówiła zresztą że ją wymasowała porządnie -aby się coś ruszyło nareszcie.
no i przytyłam kolejny 1kg
jeszcze mnie pocieszyła że większośc "zagrożonych" ciąż jest później przenoszonych bo jak się uspokoi to juz na maxa...
no i powiedziała że 50/50 że urodzę w tym tyg, ale to chyba w ramach pocieszenia
aaaaa no i liście malin sławne zaczęłam pić

pocytowałam ale mi nie pocytowało któraś z was pytała co projektuje- studiuję architekturę wnętrz i właśnie kończyłam wstępny projekt na zaliczenie(strasznie się przy nim nadenerwowałam, bo mi komp świruje)

idę się położyć mamusiekolorowych snów

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 00:03   #4066
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Kasikzaki bądź twarda z odciąganiem ja urodziłam przez cc we wtorek rano a cokolwiek do ściągania pojawiło się dopiero w niedziele wieczorem. Od tego momentu ściągam laktatorem ręcznym Aventu z każdego cyca po 30-40ml. Także na jedno jedzonko Alana. Mały budzi się na karmienie co ok 4h, czasem 5h. Jak dziś mu próbowałam wcisnąć cyca to patrzył na mnie jak na niemormalną więc już chyba odpuszczam i będę ściągać jedzonko i dawać mu w butli. Dziś udało mi się nadprogramowo do pojemniczka do lodówki ściągnać 100 ml. Chcę zrobić mały zapas na "w razie czegoś".
Nie poddam się
Ja za pierwszym razem miałam 60 ml z obydwu a za drugim 70ml i to było za mało niestety. Teraz na nocne karmienie udało mi się 100ml i mała śpi....zobaczymy jak długo
Mi bardzo zalezy żeby cycem karmic i jutro jak już będą trochę w lepszym stanie zapodam małej

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
My tez jestesmy z ciebie dumne

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Kasik a Milenka jest na butelce? to 3 kupki to dobrze bo na cycku jest wiecej
W zasadzie jest i na tym i na tym. Daje ile mogę swojego(dzisiaj odciągniętego) i dopajam butlą.

A na cycu to ponoć jest tak że może być 1 na siedem dzi albo 7 na dzień

Magdazzz, protnika gratulacje
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 00:16   #4067
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje
Cytat:
ja to samo jeżdżę na nie ważnym prawku. Od ślubu mam złe dane tzn. nazwisko i adres zamieszkania. Jakoś żal mi wydać 90 zł na wymianę i mi nie po drodze do urzędu choć wiem że to nie nieuniknione.
[...]
Ultra, ja mam na szczęście adres ten sam, tylko nazwisko inne Ale na razie nie wymieniam
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
jestem po wizycie- masakrycznej, ginka twierdzi że brzuszek jest na poziomie do rodzenia już ewidentnie, ale szyjka zamknięta i jeszcze troche twarda no ale scentralizowana(cokolwiek to znaczy) tak mnie wybadała że jak wróciłam do domu to miałam całą wkłądkę z krwi i teraz też troszkę leci...mówiła zresztą że ją wymasowała porządnie -aby się coś ruszyło nareszcie.
no i przytyłam kolejny 1kg
jeszcze mnie pocieszyła że większośc "zagrożonych" ciąż jest później przenoszonych bo jak się uspokoi to juz na maxa...
no i powiedziała że 50/50 że urodzę w tym tyg, ale to chyba w ramach pocieszenia
aaaaa no i liście malin sławne zaczęłam pić

pocytowałam ale mi nie pocytowało któraś z was pytała co projektuje- studiuję architekturę wnętrz i właśnie kończyłam wstępny projekt na zaliczenie(strasznie się przy nim nadenerwowałam, bo mi komp świruje)

idę się położyć mamusiekolorowych snów
Dobrze, że wszystko ok , oby się cos ruszyło

A studia dla mnie brzmią strasznie skomplikowanie i trundo ---> szacun

Idę chyba spać, chociaż to słowo jest trochę na wyrost :/ Znowu będę nudzić TZta w nocy pewnie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 05:10   #4068
sandra1892
Zadomowienie

Pierwsza Jak nigdy

Gratulacje rozpakowanym mamusiom i calusy dla bobasow

Dziwna jestem bo spalam raptem 3 h a wyspana sie czuje
A to wsio dzieki mojej corci
Drugi dzien z rzedu budzi sie jak zawsze o 23 na mleczko, standardowo zasypia przy nim, ale jak ja odloze do lozeczka to ryk jakby ja ktos ze skory obdzieral No i potem walczy do 1 albo 2 .

A mialam zapytac , ale zawsze mi z glowy wyleci.
Staracie sie o drugi 1000 zl?
Bo becikowe jest dla wszystkich niezależnie od dochodow , a mozna jeszcze skladac papiery o dodatkowa kaske jesli dochod w rodzinie nie przekracza 504 zl/os . Dobre takie cos bo przy bejbiku kazdy grosz sie przyda

Edytowane przez sandra1892
Czas edycji: 2012-01-11 o 05:12
sandra1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 05:43   #4069
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzień dobry!

spać nie mogę zwariuję

i dla kolejnych dzieciaczków na świecie

pear też mnie ominęło, było by 5
Stary 2012-01-11, 08:10   #4070
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

Bo becikowe jest dla wszystkich niezależnie od dochodow , a mozna jeszcze skladac papiery o dodatkowa kaske jesli dochod w rodzinie nie przekracza 504 zl/os . Dobre takie cos bo przy bejbiku kazdy grosz sie przyda
Nie przejdzie u nas, bo to 504zł na osobę to jakaś paranoja. Wystarczy, że obie osoby zarabiają najniższe krajowe i już dochód przekroczony, albo nawet jeśli jedna osoba tylko pracuje i ma trochę np 1600zł to też już dochód przy trójce w rodzinie przekroczony, a przecież jak za taką kasę wyżyć?
A ciekawa jestem czy to 504zł to brutto czy netto?

Stary 2012-01-11, 08:36   #4071
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Dobrze, że wszystko ok , oby się cos ruszyło

A studia dla mnie brzmią strasznie skomplikowanie i trundo ---> szacun

Idę chyba spać, chociaż to słowo jest trochę na wyrost :/ Znowu będę nudzić TZta w nocy pewnie
i jak po nocce? ja spałam jak suseł-nareszcie i chyba wróce do łóżka
studia no łatwe nie są ale tez nie jakieś strasznie trudne -więcej robisz niż się uczysz
Cytat:
Pierwsza Jak nigdy

Drugi dzien z rzedu budzi sie jak zawsze o 23 na mleczko, standardowo zasypia przy nim, ale jak ja odloze do lozeczka to ryk jakby ja ktos ze skory obdzieral No i potem walczy do 1 albo 2 .

3h i wyspana?! oooo maj gad mam nadzieje że moja córeczka bedzie śpiochem po wszystkich z rodziny
my się starać o takie coś nie możemy -boroo dobrze pisała

dzień dobry i chyba dobranoc

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

a i zaczęłyśmy 40tydz!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-11, 08:40   #4072
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry
Przespałam całą nocNawet na siusiu nie wstawałam Ależ bosko!!!

Cytat:
Gratulacje Już niebawem dołączy do niego imienniczka Gabriela
Stary 2012-01-11, 08:49   #4073
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Mam jedynie nadzieję, że Was nie wystraszę...

Pożegnałam się wczoraj ładnie z Wami, bo już ziewanie mnie złapało i czułam, że to ta chwila, którą musze wykorzystać, żeby szybko usnąć.
Bach, wyłączyłam komputer. Leżę i mi dziwnie niedobrze jest. Siadłam na łóżku, zaczęło mną telepać i niedobrze. Nie wiem co się dzieje. Plecy bolą od tego stania przy żelazku. Idę do łazienki. Trzęsie mna i rzuca jak cholera. Takie drgawki, których ledwo co mogła uspokoić. Wystraszona na maksa! I niedobrze. Nie wiedziałam którą stroną do sedesu się odwracać, bo i tu i tam I tak na zmianę dosłownie. Najpierw pierwsza tura poszła. Otworzyłam w kuchni okno. TŻ się już drze, bo: "znowu sobie coś do głowy wbiłaś". Ja nie wiem już co robić dosłownie I dawaj druga tura. A jak już zaczęłam to myślałam, że nie skończę I przeszło mi jakoś. Umyłam pniaczki, przepłukałam jeszcze raz buzię. Wróciłam do łóżka już bez tych drgawek
Pamiętam jeszcze, że próbowałam oddychac przeponowo, ale się nie dało za bardzo. I pomyślałam, że to już chyba poród się zacznie zaraz i mi się odechciało bardzo tego wszystkiego ;( Poważnie - nie było fajnie tak się nad muszlą modlić ;(

I nie wiem czy ja się po prostu czymś strułam czy coś niefajnego zjadłam czy może od tego Furaginu Pojęcia nie mam. A teraz się boję zjeść śniadanie i chyba poczekam do jakiejś 10:00 aż koleżanka przyjedzie pomóc w prasowaniu i wtedy coś wchłonę, bo sama w domu to co zrobię
Kiszka na maksa :/

Stary 2012-01-11, 08:52   #4074
dph
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Mamusie

Pola jest cudowna a uśmiech ma zabójczy

Cytat:
Gratuluję!!!

Cytat:
Bo becikowe jest dla wszystkich niezależnie od dochodow , a mozna jeszcze skladac papiery o dodatkowa kaske jesli dochod w rodzinie nie przekracza 504 zl/os . Dobre takie cos bo przy bejbiku kazdy grosz sie przyda [/B][/COLOR]
No te 504 to jakiś absurd i porażka :/ i raczej się nie zakwalifikuję

Dzień Dobry i też DObranoc
Melduję się i zmykam spać bo dziś miałam ciężką nockę ciężką tzn taką że nie mogłam spać - nic mnie nie bolało żeby nie było. A dziś emocjonujący dzień bo:
1) dentysta
2) ginekolog
3) spotkanie z 3 koleżankami z czego 2 są w ciąży także dziś mam nadzieję że będzie fajnie pomimo 1
Stary 2012-01-11, 09:00   #4075
paulaLbn
Raczkowanie

Dzień Dobry
troche nadrobilam, wiec odpisuje i lece dalej was gonic
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość

U nas na SR też sygnalizowali, że w razie problemów samemu sprawdzić to wędzidełko - wtedy języczek układa się w kształt serduszka (najlepiej jest to widoczne podczas płaczu) i dzieciaczek nie wysuwa języczka poza buźkę. Jeśli zgłosicie coś takiego jeszcze w szpitalu, to rach-ciach i po kłopocie. Podcięcie trwa chwilkę i ponoć nic maluszka nie boli.
dokladnie rach ciach i po klopocie, a maluszek nawet nie kweknał, wiec chyba nie boli

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
czesc mamuski, brzuchy i bobasy

dziecie mi oszalalo - spal noc z jedna pobudka blagam, oby tak bylo zawsze
mojje tez oszalalo, ale w druga strone, w dzien spi jak szalony, natomiast wnocy oczy jak 5 złotych i do spanie niet...

no i cos mi wcielo reszte cytatów... ale z tego co pamietam to bylo o smoczkach my mamy MUM Perfect i sobie bardzo chwalimy

Mam pytanie do was, czy ktoras sie orientuje czy te kapturki na sutki poza wielkoscia brodawki, maja tez rozmiary odnosnie dziurek? bo kurcze zglupialam, jak zobaczyłam dziurki w medeli I mamusie z UK gdzie je kupilyscie?

Nadrabiamy dalej Miłego dnia
Stary 2012-01-11, 09:25   #4076
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

Pożegnałam się wczoraj ładnie z Wami, bo już ziewanie mnie złapało i czułam, że to ta chwila, którą musze wykorzystać, żeby szybko usnąć.
Bach, wyłączyłam komputer. Leżę i mi dziwnie niedobrze jest. Siadłam na łóżku, zaczęło mną telepać i niedobrze. Nie wiem co się dzieje. Plecy bolą od tego stania przy żelazku. Idę do łazienki. Trzęsie mna i rzuca jak cholera. Takie drgawki, których ledwo co mogła uspokoić. Wystraszona na maksa! I niedobrze. Nie wiedziałam którą stroną do sedesu się odwracać, bo i tu i tam I tak na zmianę dosłownie. Najpierw pierwsza tura poszła. Otworzyłam w kuchni okno. TŻ się już drze, bo: "znowu sobie coś do głowy wbiłaś". Ja nie wiem już co robić dosłownie I dawaj druga tura. A jak już zaczęłam to myślałam, że nie skończę I przeszło mi jakoś. Umyłam pniaczki, przepłukałam jeszcze raz buzię. Wróciłam do łóżka już bez tych drgawek
Pamiętam jeszcze, że próbowałam oddychac przeponowo, ale się nie dało za bardzo. I pomyślałam, że to już chyba poród się zacznie zaraz i mi się odechciało bardzo tego wszystkiego ;( Poważnie - nie było fajnie tak się nad muszlą modlić ;(

I nie wiem czy ja się po prostu czymś strułam czy coś niefajnego zjadłam czy może od tego Furaginu Pojęcia nie mam. A teraz się boję zjeść śniadanie i chyba poczekam do jakiejś 10:00 aż koleżanka przyjedzie pomóc w prasowaniu i wtedy coś wchłonę, bo sama w domu to co zrobię

masakra! współczuje Ci ciekawe od czego to? Może faktycznie coś Ci poprostu zaszkodziło, albo dziecie gdzies tak uciskało Spróbuj coś zjeść, no i przede wszystkim pij dużo!!!
Stary 2012-01-11, 09:36   #4077
mala_stopka
Zadomowienie

helllo

nadrobiłam ciutke, ale jeszcze i tak mam tyły...

dzisiaj w nocy przespałam łącznie 5h całkiem niezły wynik

GRATULACJE DLA LIKAS I MISSZUZI klask i:

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
mam doła. Ryczałam dzis 3x i ogólnie wszystko jest do du.py . Najchętniej kopnęłabym całą moją rodzinkę w 4 litery, łącznie z moim mężem i wyniosła się z dziećmi na koniec świata.

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
tak myślicie szczerze czuję sie naprawdę wspaniale w roli mamy jest tak inaczej bo to i teraz ciągle tylko pieluchy karmienie i wszystko teraz kręci sie w koło Majkelka świat zawirował zakochałam sie w nim na maxa i nawet jak płacze jest marudny to kocham go ponad życie mimo ze płakać mi się chce razem z nim jak tak cierpi przez te kupki i fakt czuję się zupełnie inaczej tak ... tak ... hm ciezko mi określic ten stan ale ...... jestem SZCZĘŚLIWA tak mało było mi potrzebne do szczęścia tylko ta jedna mała istotka moja dziecinka moja krew mój mały koraliczek - KOCHAM GO PONAD ŻYCIE
miło słyszeć takie słowa... super ze u Was wszystko oki

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
oj tak moj maz tez Misiek a poprzednio chodziłam rok z Michałem i tez był boski

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mój tez Michałek
mój też Michał

Cytat:
Nie moge spac. Chcialam spokojnie nadrobic, pocytowac, ale zlapalam mega dola.
Gdzie ja sie nadaje na matke? Czytam te Wasze perypetie z odparzonymi pupami, z karmieniem, z bolacymi cyckami i dochodze do wniosku, ze nie dam rady. Totalnie nie mam pojecia, co kupowac, czego uzywac i w jakich przypadkach. Nie dam rady.
za takie myślenie...
to wszystko przyjdzie samo, jak maluszek pojawi się, zobaczysz

okej wracam nadrabiać dalej...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:43   #4078
agawoo
Zakorzenienie

Dzień doberek
Nadrabiam

Cytat:
Pierwsza Jak nigdy

Sandra, niestety, my się raczej nie kwalifikujemy do tego
Nie chcę nawet pisać, co ja myślę o takim progu dochodowym i dla kogo on jest przeznaczony

Super, że córcia daje Ci tyle energii
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
i jak po nocce? ja spałam jak suseł-nareszcie i chyba wróce do łóżka
studia no łatwe nie są ale tez nie jakieś strasznie trudne -więcej robisz niż się uczysz
[...]
a i zaczęłyśmy 40tydz!!
Renatka, nocka ujdzie, lepsza niż poprzednia, ale i tak wstawałam chyba 2 razy i otwierałam okno, bo było mi duszno :/
Na kaloryfer położyłam wieczorem mokry ręcznik, żeby powietrze nie było takie suche i chyba było troszkę lepiej z moim oddychaniem
Cytat:

Boroo, współczuję przeżyć Musiałaś sie nieźle wsytraszyć, al e ale może to faktycznie coś od żołądka?

Ja się dzisiaj obudziłam rano, żeby zrobić TZtowi śniadanie i jakoś o 6:20 zaczął mnie dziwnie boleć brzuch ...
Najpierw tak jakby po prawej stronie, a potem cały - trochę jak na okres, a trochę inaczej, ale dość mocno ...
Zrobiłam te kanapki i położyłam się z powrotem .... Ciężko mi było usnąć, przed 9-tą się obudziłam, bolało jeszcze, przestawało, znowu bolało ...
Teraz już chwilkę jest lepiej, nie wiem co to było

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-11 o 09:45
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:58   #4079
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś!!!

Ja jestem na bieżąco (nadrobiłam wczoraj wieczorem), ale nie mam czasu pisać wcale. Synek cały czas w domu bo ciągle kaszle i ma katar, a przy nim niestety nie da się na kompie siedzieć.

Ja dzisiaj (ponieważ małego przygarnęła babcia do 14 ) mam zamiar troszkę na spokojnie w domu porobić. Muszę ogarnąć, poprasować, umyć podłogę, naczynia, wyprać itd. Troszkę się tego uzbierało, a nie mogę zostawiać na później bo nie wiadomo kiedy synek się urodzi, bo do terminu zostało:
18 dni

Wczoraj byłam na badaniu GBS, krwi i moczu. Na paciorkowca wyniki bedą za tydzień, a krew mi się bardzo "polepszyła". Hemoglobina skoczyła z 10,3 na 11,3. No cóż, skoro biorę już po 4 dawki żelaza to musiało się w końcu ruszyć.

A i zapraszam do siebie Agatka... ona teraz taka wygimnastykowana i rozchodzona to mi trochę pomoże w porządkach
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:07   #4080
Zadomowienie

Cytat:

jejku boroo tez byłabym przestraszona... i jak tam dzisiaj? może to było gwałtowne oczyszczanie oragnizmuale raczej stawiałabym na jakies zatrucie albo coś nie podpasowało...

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Pola jest cudowna a uśmiech ma zabójczy

Gratuluję!!!

No te 504 to jakiś absurd i porażka :/ i raczej się nie zakwalifikuję

Dzień Dobry i też DObranoc
Melduję się i zmykam spać bo dziś miałam ciężką nockę ciężką tzn taką że nie mogłam spać - nic mnie nie bolało żeby nie było. A dziś emocjonujący dzień bo:
1) dentysta
2) ginekolog
3) spotkanie z 3 koleżankami z czego 2 są w ciąży także dziś mam nadzieję że będzie fajnie pomimo 1
kciuki za wizytacje ale fajnie masz z koleżankami! u mnie żadna nie jest w ciąży
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Renatka, nocka ujdzie, lepsza niż poprzednia, ale i tak wstawałam chyba 2 razy i otwierałam okno, bo było mi duszno :/
Na kaloryfer położyłam wieczorem mokry ręcznik, żeby powietrze nie było takie suche i chyba było troszkę lepiej z moim oddychaniem

Ja się dzisiaj obudziłam rano, żeby zrobić TZtowi śniadanie i jakoś o 6:20 zaczął mnie dziwnie boleć brzuch ...
Najpierw tak jakby po prawej stronie, a potem cały - trochę jak na okres, a trochę inaczej, ale dość mocno ...
Zrobiłam te kanapki i położyłam się z powrotem .... Ciężko mi było usnąć, przed 9-tą się obudziłam, bolało jeszcze, przestawało, znowu bolało ...
Teraz już chwilkę jest lepiej, nie wiem co to było
wilgoć w nocy jedna naprawde dużo daje...zaczęłam się zastanawiac nad nawilżaczem powietrza do sypialni -ale jakoś wszędzie słysze że mokry ręcznik jest zdecydowanie lepszy
może ci dzidzia uciskała na coś i dlatego tak bolało?

nie mogę spać-położyłam się to mała zaczęła się ruszac kopac itd chyba śniadanie chciała bo teraz spokój.
posprzątam mieszkanie i się biorę za dalsze projekty

Lilka już z nami!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości