|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Uciekam spać
![]() Dobranoc ![]() i niech któraś zacznie rodzić bo zastój mamy
|
|
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Cytat:
jaka spragniona krwawych akcji ;D a ja własnie byłam się wykąpac tzn wyprysznicowac i codziennie ostatnio sprawdzam moją szyjkę... i do wczoraj była "poza moim zasięgiem" a dzisiaj wreszcie się zaczęła obnizac i juz ją wymacałam! niech dalej sie obniza i skraca!
|
||
|
|
|
#4053 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobione pięknie, więc z czystym sumieniem mogę pójść spać
Prasowałam pół dnia i teraz plecy bolą, że hej. Jutro ciąg dalszy, ale już z pomocą koleżanki - mam nadzieję ![]() Rano na pewno jeszcze chwilę poleżę zanim się zabiorę za żelazko Nie szlejcie zbytnio! Kolorowych, spokojnych i przespanych nocy
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Nie iem czy dobrze zrobiłam
ale założyłam w k temat, gdzie mamusie rozpakowane będą mogły udzielać rad tym nierozpakowanym albo sobie na wzajem o karmieniu/przewijaniu/odparzeniach/kolkach itp jak sie nie przyjmie to usuniemy najwyzej
|
|
|
|
#4057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super pomysl !!!
|
|
#4058 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pearl 1 lub 3
Cytat:
bo była do grudnia 2011 i nie wiem czy TO WYLAĆ i se przelać coś do tych butelek, czy jednak zużyć? dopiero 10 dni po terminie ważności ![]() Cytat:
fajnie Ci... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sam się o to prosi
|
|
#4059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a my nic nie wiemy?? ![]() Gratulacje!!!!!!
![]()
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
UCIEKAM SPAĆ DZISIAJ COŚ WYJĄTKOWO WCZEŚNIE
DOBRANOCKA KOCHANE P.S DO KOŃCA WĄTKU ZOSTAŁO OK 940 POSTÓW ![]()
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Ultra, a torba spakowana, skoro masz byc gotowa?
![]() super,ze wyniki ok ![]() 90 zl za wymiane prawka? powariowalichyba kaze tztowi placic ![]() w koncu to przez to, ze sie uparl, abym przyjela rowniez jego nazwisko ![]() Neska, no to szykuj sie, malusia na powitanie synusia ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- wyniki glosowania: ![]() 1-I 2 - I I I I I I I 3- I I 4- 5- I I I 6-I I I I I 7 - tak wiec dwojka wygrywa Dziekuje za pomoc, Dziewczynki
|
#4062 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kolejna szczęśliwa rozpakowana mamusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczna córa.Cytat:
Cytat:
![]() Pearl widzę żę wygrała 2 czyli najfajniejsza jak dla mnie
|
||||||||
|
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- piękna ta Twoja coreczka---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- uciekam spac kobitki Dobranoc!
|
|
|
|
|
#4064 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! Cytat:
żeby wszystko dobrze i szybko poszło!Cytat:
Gratulacje! No i widzę, że ominęło mnie emocjonujące głosowanie
|
|||
|
|
|
#4065 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że teraz ci powiedzieli i pomierzyli a nie że bys się męczyła później z porodem Cytat:
![]() gratulacje!!!! Cytat:
podobno lepiej nie zmieniac kremiku-zawsze używałam gerbera ale raz nie było i przez miesiąc szedł fissan no i mam czerwone szramy-aaaaaaa nie zmieniłam paszportu!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
grtaulacje!!!Cytat:
--------------------------------------------------------------------- jestem po wizycie- masakrycznej, ginka twierdzi że brzuszek jest na poziomie do rodzenia już ewidentnie, ale szyjka zamknięta i jeszcze troche twarda no ale scentralizowana(cokolwiek to znaczy) tak mnie wybadała że jak wróciłam do domu to miałam całą wkłądkę z krwi i teraz też troszkę leci...mówiła zresztą że ją wymasowała porządnie -aby się coś ruszyło nareszcie.no i przytyłam kolejny 1kg jeszcze mnie pocieszyła że większośc "zagrożonych" ciąż jest później przenoszonych bo jak się uspokoi to juz na maxa... no i powiedziała że 50/50 że urodzę w tym tyg, ale to chyba w ramach pocieszenia ![]() aaaaa no i liście malin sławne zaczęłam pić ![]() pocytowałam ale mi nie pocytowało któraś z was pytała co projektuje- studiuję architekturę wnętrz i właśnie kończyłam wstępny projekt na zaliczenie(strasznie się przy nim nadenerwowałam, bo mi komp świruje) idę się położyć mamusie
|
|
#4066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja za pierwszym razem miałam 60 ml z obydwu a za drugim 70ml i to było za mało niestety. Teraz na nocne karmienie udało mi się 100ml i mała śpi....zobaczymy jak długo ![]() Mi bardzo zalezy żeby cycem karmic i jutro jak już będą trochę w lepszym stanie zapodam małej ![]() Cytat:
A na cycu to ponoć jest tak że może być 1 na siedem dzi albo 7 na dzień ![]() Magdazzz, protnika gratulacje
|
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale na razie nie wymieniam Cytat:
![]() A studia dla mnie brzmią strasznie skomplikowanie i trundo ---> szacun Idę chyba spać, chociaż to słowo jest trochę na wyrost :/ Znowu będę nudzić TZta w nocy pewnie
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza
![]() Gratulacje rozpakowanym mamusiom i calusy dla bobasow Dziwna jestem bo spalam raptem 3 h a wyspana sie czuje ![]() A to wsio dzieki mojej corci Drugi dzien z rzedu budzi sie jak zawsze o 23 na mleczko, standardowo zasypia przy nim, ale jak ja odloze do lozeczka to ryk jakby ja ktos ze skory obdzieral A mialam zapytac , ale zawsze mi z glowy wyleci. Staracie sie o drugi 1000 zl? Bo becikowe jest dla wszystkich niezależnie od dochodow , a mozna jeszcze skladac papiery o dodatkowa kaske jesli dochod w rodzinie nie przekracza 504 zl/os . Dobre takie cos bo przy bejbiku kazdy grosz sie przyda
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2012-01-11 o 05:12 |
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
spać nie mogę i pear też mnie ominęło, było by 5
|
|
|
|
#4070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ciekawa jestem czy to 504zł to brutto czy netto?
|
|
#4071 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() studia no łatwe nie są ale tez nie jakieś strasznie trudne -więcej robisz niż się uczysz Cytat:
![]() my się starać o takie coś nie możemy -boroo dobrze pisała dzień dobry i chyba dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- a i zaczęłyśmy 40tydz!!
|
|
#4072 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Przespałam całą noc Ależ bosko!!!![]() Cytat:
Już niebawem dołączy do niego imienniczka Gabriela
|
|
#4073 |
|
Rozeznanie
|
Mam jedynie nadzieję, że Was nie wystraszę...
Pożegnałam się wczoraj ładnie z Wami, bo już ziewanie mnie złapało i czułam, że to ta chwila, którą musze wykorzystać, żeby szybko usnąć. Bach, wyłączyłam komputer. Leżę i mi dziwnie niedobrze jest. Siadłam na łóżku, zaczęło mną telepać i niedobrze. Nie wiem co się dzieje. Plecy bolą od tego stania przy żelazku. Idę do łazienki. Trzęsie mna i rzuca jak cholera. Takie drgawki, których ledwo co mogła uspokoić. Wystraszona na maksa! I niedobrze. Nie wiedziałam którą stroną do sedesu się odwracać, bo i tu i tam I tak na zmianę dosłownie. Najpierw pierwsza tura poszła. Otworzyłam w kuchni okno. TŻ się już drze, bo: "znowu sobie coś do głowy wbiłaś". Ja nie wiem już co robić dosłownie I dawaj druga tura. A jak już zaczęłam to myślałam, że nie skończę I przeszło mi jakoś. Umyłam pniaczki, przepłukałam jeszcze raz buzię. Wróciłam do łóżka już bez tych drgawek Pamiętam jeszcze, że próbowałam oddychac przeponowo, ale się nie dało za bardzo. I pomyślałam, że to już chyba poród się zacznie zaraz i mi się odechciało bardzo tego wszystkiego ;( Poważnie - nie było fajnie tak się nad muszlą modlić ;( I nie wiem czy ja się po prostu czymś strułam czy coś niefajnego zjadłam czy może od tego Furaginu Pojęcia nie mam. A teraz się boję zjeść śniadanie i chyba poczekam do jakiejś 10:00 aż koleżanka przyjedzie pomóc w prasowaniu i wtedy coś wchłonę, bo sama w domu to co zrobię ![]() Kiszka na maksa :/
|
#4074 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień Dobry i też DObranoc ![]() Melduję się i zmykam spać bo dziś miałam ciężką nockę ciężką tzn taką że nie mogłam spać - nic mnie nie bolało żeby nie było. A dziś emocjonujący dzień bo: 1) dentysta 2) ginekolog 3) spotkanie z 3 koleżankami z czego 2 są w ciąży
|
|
#4075 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
troche nadrobilam, wiec odpisuje i lece dalej was gonic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i cos mi wcielo reszte cytatów... ale z tego co pamietam to bylo o smoczkach my mamy MUM Perfect i sobie bardzo chwalimy ![]() Mam pytanie do was, czy ktoras sie orientuje czy te kapturki na sutki poza wielkoscia brodawki, maja tez rozmiary odnosnie dziurek? bo kurcze zglupialam, jak zobaczyłam dziurki w medeli I mamusie z UK gdzie je kupilyscie?Nadrabiamy dalej Miłego dnia
|
|
#4076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() masakra! współczuje Ci ciekawe od czego to? Może faktycznie coś Ci poprostu zaszkodziło, albo dziecie gdzies tak uciskało Spróbuj coś zjeść, no i przede wszystkim pij dużo!!!
|
|
#4077 | ||||
|
Zadomowienie
|
helllo
![]() nadrobiłam ciutke, ale jeszcze i tak mam tyły... ![]() dzisiaj w nocy przespałam łącznie 5h ![]() GRATULACJE DLA LIKAS I MISSZUZI ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój też Michał ![]() Cytat:
za takie myślenie...to wszystko przyjdzie samo, jak maluszek pojawi się, zobaczysz okej wracam nadrabiać dalej... |
||||
|
|
|
#4078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Nadrabiam Cytat:
Nie chcę nawet pisać, co ja myślę o takim progu dochodowym i dla kogo on jest przeznaczony ![]() Super, że córcia daje Ci tyle energii ![]() Cytat:
Na kaloryfer położyłam wieczorem mokry ręcznik, żeby powietrze nie było takie suche i chyba było troszkę lepiej z moim oddychaniem Cytat:
Musiałaś sie nieźle wsytraszyć, al e ale może to faktycznie coś od żołądka? Ja się dzisiaj obudziłam rano, żeby zrobić TZtowi śniadanie i jakoś o 6:20 zaczął mnie dziwnie boleć brzuch ... Najpierw tak jakby po prawej stronie, a potem cały - trochę jak na okres, a trochę inaczej, ale dość mocno ... Zrobiłam te kanapki i położyłam się z powrotem .... Ciężko mi było usnąć, przed 9-tą się obudziłam, bolało jeszcze, przestawało, znowu bolało ... Teraz już chwilkę jest lepiej, nie wiem co to było
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-11 o 09:45 |
|||
|
|
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś!!!
Ja jestem na bieżąco (nadrobiłam wczoraj wieczorem), ale nie mam czasu pisać wcale. Synek cały czas w domu bo ciągle kaszle i ma katar, a przy nim niestety nie da się na kompie siedzieć. Ja dzisiaj (ponieważ małego przygarnęła babcia do 14 18 dni Wczoraj byłam na badaniu GBS, krwi i moczu. Na paciorkowca wyniki bedą za tydzień, a krew mi się bardzo "polepszyła". Hemoglobina skoczyła z 10,3 na 11,3. No cóż, skoro biorę już po 4 dawki żelaza to musiało się w końcu ruszyć. A i zapraszam do siebie Agatka... ona teraz taka wygimnastykowana i rozchodzona to mi trochę pomoże w porządkach |
|
|
|
#4080 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale raczej stawiałabym na jakies zatrucie albo coś nie podpasowało...![]() Cytat:
ale fajnie masz z koleżankami! u mnie żadna nie jest w ciąży![]() Cytat:
![]() może ci dzidzia uciskała na coś i dlatego tak bolało? nie mogę spać-położyłam się to mała zaczęła się ruszac kopac itd chyba śniadanie chciała bo teraz spokój. posprzątam mieszkanie i się biorę za dalsze projekty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

jeżdżę na nie ważnym prawku. Od ślubu mam złe dane tzn. nazwisko i adres zamieszkania.
i lekarz powiedział że już w każdej chwili mam być gotowa
a jak się nic nie ruszy to na wizytę w termin porodu mam przyjść
i zobaczymy co dalej. A i wynik ze wczorajszego moczu bardzo dobry - brak leukocytów
bo ja nie moglam czasem ich rozczesac , chociaz jak juz sie udalo i wyschły to fajne miekkie byly

bo była do grudnia 2011 i nie wiem czy TO WYLAĆ i se przelać coś do tych butelek, czy jednak zużyć?
dopiero 10 dni po terminie ważności
fajnie Ci... 

w niedzielę wieczór wypisali mnie ze szpitala...
a dali mi ich tyle chyba po to bym nie wyła, bo leżałam na początku na korytarzu bo tłok na porodówce straszny.. dziennie kilkanaście cesarek i do tego jeszcze dziewczyny z naturalnego porodu

powariowali

żeby wszystko dobrze i szybko poszło!

Gabrysia - 09.02.2012
to myślałam, że nie skończę 
klask i:
za takie myślenie...