|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się że jesli będziesz mieć dużo innego alkoholu to 0,5/3 os klaruje się całkiem opcjonalnie... No ale jak wyżej, jest kilka dodatkowych czynników, które trzeba wziąć pod uwagę..
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz takie rzeczy ciężko dobrac wchodzac do sklepu od tak - dokładnie jak z sukniami dla PM dlatego poparwki to rzecz naturalna i zawsze bedzie tzreba cos doszyć coś dopasowac /zwęzić zeby był jak szyty na miare ale wszystko da sie zrobic
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ciekawa jestem jak Ona faktycznie wygląda ![]() Bo na Tobie cuudownie wyglądała a na tej focie już nie tak ładnie
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ciasta nie mam zamiaru dawac tzn tesciowa sie uparla zeby kupic ciasta na rodzawanie dla gosci wiec jesli chce to prosze bardzo
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.destinoamore.pl/product_i...3bd7dfce9a9a19 ale nie każdy lubi migdały i jakoś ciasta w pudełkach mnie bardziej przekonały. ja znowu nie chciałabym wodki rozdawać, ciasta same stykną, ale tata tak zasugerował to niech rozdaje ![]() a ciasto wydaje mi się takim przyjemnym suwenirem, po wyspaniu się po weselu, weselne ciasto do kawy ![]() Malwuś no i własnie o to chodzi uprzedze ją że teściówka może chcieć mieszać i robić po swojemu i że ja się na to nie zgadzam więc gdyby coś to call me
Edytowane przez a u d r e y Czas edycji: 2012-01-11 o 11:47 |
|
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() audrey, macie zarąbistą salę! Najbardziej podoba mi się w tym żółtym, ciepłym oświetleniu. Złote dodatki pasowałyby jak ulał.adoosienka, apartament to macie jak komnatę Ludwika XIV! Koniecznie zaproście tam fotografa, chociaż na kilka ujęć!sikoreczka, co do dbania o ciałko, to ja przede wszystkim zamierzam przestać się garbić Noc poślubna - my chyba spędzimy w naszym domu, chociaż gdybyśmy zostali u mojej Mamy, to mielibyśmy bliżej na poprawiny. Mamy też opcję hotelu, gdzie będą noclegi dla gości. Pewnie ustalimy to bliżej wesela, czyli gdzieś w czerwcu Bo generalnie nasza sala nie dysponuje apartamentami.czarna kawa, butki czaderskie! Cytat:
A salon z kominkiem polecam, daje wspaniały klimat!
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi się dzieje z wizażem i fot nie umiem dołączyć....
ale już próbuje to naprawić. Na początku nasze łóżko. W stanie surowym, bez impregnatu i lakieru. Oczywiście deski sa pod materac, ale do zdjęcia nie chciało nam się układać. Następnie wklejam nasze losowo wybrane zaproszenia. Wiem, wiem, czcionka z imionami za mała, ale Pan R. tak chciał i tak ma
Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2012-01-11 o 12:31 |
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Olałam tych od zaproszeń
Znalazłam je jeszcze na innej aukcji, a jak tam też się nie uda to weźmiemy inne.
|
|
#4063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tutaj jest problem, czy kupić garnitur z ciasnymi spodniami i je poszerzać (w żadnym sklepie nie dawali gwarancji, że po poszerzeniu będzie lepiej i że wystarczy materiału), czy kupić większy i zwężać spodnie i mieć niedopasowaną marynarkę....
|
|
|
#4064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze się nie namyśleliśmy, oswietlennie jest rewelacyjne, wiec w trakcie wesela zrobimy disco ;PGratuluję domu u nas akurat przez środek tego połączonego z 2 pokoi salonu idzie komin więc kominek będzie jak najbardziej wskazany, a przy nim wielka sofa z kocem i mnóóóstwem książek ![]() A miałam pytac: Czy któraś z Was ma DJ'a zamiast orkiestry?
|
|
#4065 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zaproszenia bardzo oryginalne, podobają mi się
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś chcesz wiedziec?
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaproszenia bardzo fajne.
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4069 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
wszytsko co załączyłas bardzo mi sie podoba a jakie wymiary łóżka ?
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!!!!
Łóżko jest na materac 160x200cm. Materac już zamówiliśmy. No i sam materac będzie droższy od łóżka. A to oparcie jest pod lekkim kątem, by wygodnie nam było siedząc na łóżku
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Rewelacja! Dużo was będzie to wszystko kosztowało?? Ostatnio chodząc po sklepach też zauważyłam, że materace są droższe niż same łóżka.
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będe miała DJ na poprawiny a na pierwszy dzien mam zespoł
Właśnie Pani od pudełek na ciasto do mnie dzwoniła i powiedziała ze maja awarie maszyny i dopiero po weekendzie mi przyśle pudełka Była miła, wytłumaczyła co i jak dlaczego, czy potrzebuje na szybko tych pudełek wiec nie protestowałam, mogę poczekać, ważne ze mnie o tym poinformowała
|
|
#4073 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślimy nad tym, bo planujemy zrobić barek z drinkami, a z ostatnich doświadczeń wiemy, że jak jest taki barek, to wódki schodzi o wieeele mniej. Prócz tego jeszcze wino, wiem, że w mojej rodzinie sporo kobiet wódki pić nie będzie, tylko właśnie wino albo drinki. dlatego 0,5 na głowę nam się wydaje trochę za dużo. Ale to jeszcze do przedyskutowania z ojcami jest, bo nie chcemy, żeby potem mówili, że za mało ![]() Cytat:
Tak mi się po prostu przypomniało, skąd się wziął ![]() Łóżeczko za☠☠☠iste!!! Przepięknie wykonane A zaproszenia też przepiękne, napracowaliście się czcionka rzeczywiście niewielka, ale jak chciał, tak ma Każdy będzie wiedział i tak, że to Wasze ![]() Współczuję, że coś Ci się dzieje, może to przez le leki rzeczywiście.. ![]() A co do ceny... Bajka! Cytat:
że jak mnie nie zaprosisz z dzieckiem, to ja się obrażam, bo jesteś chamem. ja nie rozumiem w ogóle tego podejścia, mnie Mama za dzieciaka na wesela nie brała i bardzo dobrze, ja swoich dzieci też brać nie będę. Potem się ludzie dziwią, że dzieci są nadpobudliwe i niespokojne, a narażają je na tłumy w supermarketach, hałasy na weselach i często jeszcze w łonie matki na jakieś weselne tańce i hulanki. To jak takie dziecko potem ma nie być znerwicowane i nadpobudliwe, kiedy jego potrzebą w tym przedziale wiekowym jest jak najwięcej spokoju, ciszy i powolnego poznawania świata.Cytat:
warstw jest tak naprawdę bardzo niewiele. Oj, jak pójdę tam z aparatem to zrobię dokładne fotki szczegółów, nooo ![]() OK, czas zrobić jakieś śniadanko, bo dziś jedziemy z Kumpelami ze studiów odebrać dyplomy, dać naszemu ukochanemu Panu Zdzisiowi z biblioteki kubek z napisem w ramach podziękowań za te lata, w których nam tak cierpliwie pomagał, a wieczorkiem z TŻtem i znajomą Parką lecimy na Sherlocka ![]() My mamy DJ'a
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-01-11 o 12:09 |
||||
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I za samą szafę zapłacimy pewnie ok. 2,5000 zł. To i tak mało, jak na lite drewno.
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gosza z ta szafa to super pomysł my sobie zrobiliśmy taką tylko z płyty jakiś miesiac temu i naprawde fajna sprawa nasza moze o 10 -20 cm wieksza ale naprawde spełnia swoje zadanie idealnie!
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
witam!!
gosza - super łóżko. Jakbyście je wykończyli na biało, byloby genialnie - w stylu shabby chic - mi się marzy taka sypialnia jak na foto. Zaproszenia też bardzo ładne, ale rzeczywiście mało czytelne są wasze imiona. Jednak dla chcącego nic trudnego, podoba mi sie że są takie oryginalne co do pozostałym tematów przewijających się na wątku: mieszkanie - my dostaniemy mieszkanie po teściach, którzy własnie wykańczają dom. Jest ogromne i to mnie martwi, bo tak duże nie jest nam aktualnie potrzebne, a wiadomo że to wiąże się z większymi opłatami. Mamy możliwość zaadaptować poddasze i zrobić dwupokojowe mieszkanie, ale w związku z tym, że jest to niemały koszt, bo trzeba praktycznie zaczynać od zera łącznie z całą instalacją - na razie nas na to nie stać. Pewne jest jedno - sypialnia będzie na biało (wszystko łącznie z meblami), bo ja po prostu w ten sposób odpoczywam po ciężkim dniu pracy. Salon - jedną ścianę zrobimy surową, prawdopodobnie z ozdobnego betonu, a reszta koncepcji jest na razie w powijakach. Na pewno nie będzie na ścianach kolorów - ten trend do mnie nie przemawia po prostu. Obecnie mam u siebie na ścianie oliwkę i przyznam, że po kilku miesiącach mi się znudziła a kolor jest trudny do komponowania z innymi zabiegi do ślubu - standardowo oczyszczanie, peelingi i nawilżanie. do tego wybielenie ząbków (u stomatologa), w przyszłym tygodniu jadę zwężać suknię i mam strasznego stresa w związku z tym. Zastanawiałam się nawet czy jej nie ubezpieczyć ![]() miłego dnia! |
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko już kupiliśmy lakier bezbarwny. Na początku miała być lazura- która bardziej bym wolała, ale w naszych stacjonarnych sklepach ciężko było o dostęp do lazury bezbarwnej do mebli (czyli do wnętrz). A lazura stosowana na zewnątrz niestety rozjaśnia jeszcze naturalne drewno, a takiego efektu chcieliśmy uniknąć. I został lakier, bo chcieliśmy w naturalnym kolorze drewna. Lakier i tak nam minimalnie ściemni, co nam pasuje. No i trzeba pamiętać, że drewno po czasie też ciemnieje. Jak nam się znudzi, to przemalujemy na kolor. Tez nie znamy sie za bardzo w temacie, co zaważyło na wyeliminowaniu koloru. Po prostu nie chcemy spiepszyć roboty mojego szwagra.
Ale się na bieżąco dokształcam
|
#4078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|||
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Nena bardzo chciałam na biało, ale TŻ się nie zgodził, więc poszliśmy na kompromis i zostaje tak jak jest. A przemalować zawsze można
|
#4080 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie z szarościami to nie taka prosta sprawa, ale myślę, że jeśli będzie to jasny szary i w minimalnej ilości (= więcej turkusu niż szarego) to będzie ładnie komponował się z turkusem.Cytat:
Mamy wesele dwudniowe, nie dajemy wódki na odchodne. A dlaczego tak liczymy: bo nie chcemy, żeby nam została wódka po weselu, a wszystkim znajomym, którzy liczyli 0,5 na głowę zostało b.dużo wódki, poza tym będziemy mieć dużo wina w trzech rodzajach: białe, różowe, czerwone (wszystkie półsłodkie), stół z kilkoma rodzajami drinków, dodatkowe być możeszwajcarskie wina i miody pitne, ale to jeszcze nie do końca pewne i pewnie jakiś bimber na stole wiejskim. Myślę, że alkoholu wystarczy, a jak nie, to na poprawiny dokupimy wódkę w markecie, chociaż nie sądzę, aby było to konieczne. Po prostu podchodzimy rozsądnie do ilości wódki. Cytat:
za zaproszenia!Cytat:
![]() Co do oprawy muzycznej, to my mamy duet : DJa z wodzirejem (bracia). A cio? Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

dlatego poparwki to rzecz naturalna i zawsze bedzie tzreba cos doszyć coś dopasowac /zwęzić zeby był jak szyty na miare

Najbardziej podoba mi się w tym żółtym, ciepłym oświetleniu. Złote dodatki pasowałyby jak ulał.

czcionka rzeczywiście niewielka, ale jak chciał, tak ma
że jak mnie nie zaprosisz z dzieckiem, to ja się obrażam, bo jesteś chamem. ja nie rozumiem w ogóle tego podejścia, mnie Mama za dzieciaka na wesela nie brała i bardzo dobrze, ja swoich dzieci też brać nie będę. Potem się ludzie dziwią, że dzieci są nadpobudliwe i niespokojne, a narażają je na tłumy w supermarketach, hałasy na weselach i często jeszcze w łonie matki na jakieś weselne tańce i hulanki. To jak takie dziecko potem ma nie być znerwicowane i nadpobudliwe, kiedy jego potrzebą w tym przedziale wiekowym jest jak najwięcej spokoju, ciszy i powolnego poznawania świata.
ja nie wiem czy to tylko mi się tak trafia, ale jak obserwuje po sobie i swoich koleżankach, to ich mężowie/narzeczeni/faceci mają super układy z teściowymi, tak jak mój TŻt, a one z teściowymi jakoś niespecjalnie, w tym i ja... czy taka faktycznie jest reguła czy po prostu u mnie dziewczyny mają pecha ;P