Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 11:37   #4051
baskaeta
Zadomowienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja właśnie też chcę je zamówić. Już dawno o nich myślałam, ale zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej te plastikowe. Na pewno są brzydsze ale mnie roboty z nimi. A widziałaś, że ona już teraz 1,10 kosztują??
wiem szleństwo kupiłam i takie i takie
Stary 2012-01-11, 11:37   #4052
E87
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Be my guest

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...odzicow_i.html
Ciekawy artykuł o dzieciach na imprezach dla dorosłych. Się zastanawiamy, czy nie wrzucić go na naszą stronkę ślubną

W ogóle to wczoraj się dowiedziałam, że chyba nam odpadną kolejne 2 osoby z wesela... Kuzynka przedwczoraj dowiedziała się, że jest w ciąży i termin ma na połowę sierpnia, a jest z Krakowa, więc raczej na 100% nie będzie mogła przyjechać... Smutno mi i wesoło jednocześnie
Dobre my tez sie zastanawiamy co zrobic... np czy przyjaciol, ktorzy maja 3 letniego synka, albo innych przyjaciol co maja 7 letnia corke - zaprosic z dziecmi czy bez,,,
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:38   #4053
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie też chcę je zamówić. Już dawno o nich myślałam, ale zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej te plastikowe. Na pewno są brzydsze ale mnie roboty z nimi. A widziałaś, że ona już teraz 1,10 kosztują??
Teraz nie zaglądałam w jakiej są cenie ale ja je kupiałam za 1 zł. Wole te niz te plastikowe które na dobrą sprawe nie wszystkie sie zamykaja. Zawsze jak dostawałam plastikowe to sie pudełko nie chciało zamknać żeby ciastka nie wypadły i dostawałam jakąś reklamówke na to i powiem szczerze nie wyglądało to zbyt elegancko. A tu mam podkładke, z zewnatrz wyglądają ładnie, maja rączke i nie trzeba ich trzymac na rekach zeby nic nie wypadło.
Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Jak już je dostaniesz to koniecznie pochwal się jak wyglądają na żywo
Rzecz jasna że się pochwale
Stary 2012-01-11, 11:40   #4054
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
jednodniowe , beda rowniez inne alkohole czyli wino np w duzych ilosciach bo ja wino ogolnie preferuje i alkohole gatunkowe
u nas opcją dodatkową na sali jest open bar za dopłatą 3 tys ale to ogromne pieniądze, niemal tyle ile wyjdzie nas wódka więc zrezygnowaiśmy, ale na sali będzie postawiony stolik z alkoholami, jakies metaxy, balantinesy i inne cuda, a wino kupujemy tak y siak, ok 30 butelek po 10 z każdego koloru.
Wydaje mi się że jesli będziesz mieć dużo innego alkoholu to 0,5/3 os klaruje się całkiem opcjonalnie...
No ale jak wyżej, jest kilka dodatkowych czynników, które trzeba wziąć pod uwagę..
Stary 2012-01-11, 11:41   #4055
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Pisałam o krawatach Garniaki są, ale mój TŻ jest jedyny w swoim rodzaju i niestety nie pasuje do narzuconych szablonów w sklepach z garniturami

wiesz takie rzeczy ciężko dobrac wchodzac do sklepu od tak - dokładnie jak z sukniami dla PM dlatego poparwki to rzecz naturalna i zawsze bedzie tzreba cos doszyć coś dopasowac /zwęzić zeby był jak szyty na miare ale wszystko da sie zrobic
Stary 2012-01-11, 11:42   #4056
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Dzięki hehe, kochana jesteś Na mnie ona była sporo za duża, więc też inaczej wyglądam, ale to chyba w ogóle standard, że suknia zupełnie inaczej wygląda na katalogowym i na żywo.
Falbanki są z takiego jakby "gęstego" przeźroczystego materiału - nie wiem, jak to opisać W sensie, że tak, jest rodzaju przeźroczystego, ale na tyle gęsta faktura, że nic nie prześwituje

Mówisz że sa gęsto szyte? Na salonowym zdjęciu właśnie widać ten"prześwit" i wygląda jakby sukienka miała dwie warstwy falbanek a potem już te tiule od spodu.. No ale właśnie na Tobie całkiem inaczej to wyglądało
Kurcze ciekawa jestem jak Ona faktycznie wygląda
Bo na Tobie cuudownie wyglądała a na tej focie już nie tak ładnie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:42   #4057
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

a ja ciasta nie mam zamiaru dawac tzn tesciowa sie uparla zeby kupic ciasta na rodzawanie dla gosci wiec jesli chce to prosze bardzo

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:43   #4058
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
też się nad tym zastanawiam, jeszcze mi się nie trafiło żeby mama faceta była dla jego dziewczyny/żony na prawdę w porządku. Zawsze się im COŚ nie trafi... ;P

Co do sali to się o to nie martwię, będe ustalać wszystko z p. Anią właścicielką sali i powiem jej że gdyby cokolwiek, ktokolwiek, jakkolwiek i kiedykolwiek to od razu ma do mnie dzwonić i konsultować. A na teściówke ją uczulę szczególnie
O...to najlepsze wyjście z sytuacji żebyś Ty nie musiała sie z nia kłócić bo z babą od sali to dyskutowac raczej nie będzie
Stary 2012-01-11, 11:45   #4059
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja ciasta nie mam zamiaru dawac tzn tesciowa sie uparla zeby kupic ciasta na rodzawanie dla gosci wiec jesli chce to prosze bardzo
słyszałam że teraz w PL staje się popularne dawanie migdałów w lukrze gościom ;P wygląda to ładnie, jeszcze w jakimś ozdobnym pudełeczku:
http://www.destinoamore.pl/product_i...3bd7dfce9a9a19

ale nie każdy lubi migdały i jakoś ciasta w pudełkach mnie bardziej przekonały. ja znowu nie chciałabym wodki rozdawać, ciasta same stykną, ale tata tak zasugerował to niech rozdaje
a ciasto wydaje mi się takim przyjemnym suwenirem, po wyspaniu się po weselu, weselne ciasto do kawy

Malwuś no i własnie o to chodzi uprzedze ją że teściówka może chcieć mieszać i robić po swojemu i że ja się na to nie zgadzam więc gdyby coś to call me

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-01-11 o 11:47
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:46   #4060
tenebrosa
Wtajemniczenie

Hej!

audrey
, macie zarąbistą salę! Najbardziej podoba mi się w tym żółtym, ciepłym oświetleniu. Złote dodatki pasowałyby jak ulał.

adoosienka, apartament to macie jak komnatę Ludwika XIV! Koniecznie zaproście tam fotografa, chociaż na kilka ujęć!

sikoreczka, co do dbania o ciałko, to ja przede wszystkim zamierzam przestać się garbić Chyba najwyższy czas zamówić jakiś prostotrzymacz czy coś w tym stylu I oczywiście ząbki będę wybielać. Na razie stosuję białą perłę, widać delikatne rezultaty. Co do cery, to tu akurat pomogą mi hormony. Po ślubie odstawiam.

Noc poślubna - my chyba spędzimy w naszym domu, chociaż gdybyśmy zostali u mojej Mamy, to mielibyśmy bliżej na poprawiny. Mamy też opcję hotelu, gdzie będą noclegi dla gości. Pewnie ustalimy to bliżej wesela, czyli gdzieś w czerwcu Bo generalnie nasza sala nie dysponuje apartamentami.

czarna kawa, butki czaderskie!

Cytat:
Napisane przez a u d r e y
Dziewczyny zapytam tak z ciekawości gdzie będziecie mieszkac po ślubie?
Na swoim, czyli w naszym domu. W 2011 wykończyliśmy i mieszkamy od końca listopada A salon z kominkiem polecam, daje wspaniały klimat!
Stary 2012-01-11, 11:46   #4061
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Coś mi się dzieje z wizażem i fot nie umiem dołączyć....

ale już próbuje to naprawić.

Na początku nasze łóżko. W stanie surowym, bez impregnatu i lakieru. Oczywiście deski sa pod materac, ale do zdjęcia nie chciało nam się układać.
Następnie wklejam nasze losowo wybrane zaproszenia. Wiem, wiem, czcionka z imionami za mała, ale Pan R. tak chciał i tak ma

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2012-01-11 o 12:31
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:47   #4062
niut0
Zakorzenienie

Olałam tych od zaproszeń
Znalazłam je jeszcze na innej aukcji, a jak tam też się nie uda to weźmiemy inne.
Stary 2012-01-11, 11:51   #4063
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
wiesz takie rzeczy ciężko dobrac wchodzac do sklepu od tak - dokładnie jak z sukniami dla PM dlatego poparwki to rzecz naturalna i zawsze bedzie tzreba cos doszyć coś dopasowac /zwęzić zeby był jak szyty na miare ale wszystko da sie zrobic
Tylko wiesz, gdyby korekta miała polegać na poszerzeniu spodni max 1 cm, by lepiej się układały to nie byłoby problemu. A teraz jest tak, że jak marynarka dobrze leży, to spodnie są mocno za ciasne. Natomiast jak weźmie się większy rozmiar garnituru, to spodnie są za duże a marynarka po prostu wisi. Jeszcze gdyby marynarka była za duża w talii, to można to zwęzić, ale w szerokości ramion nie ma możliwości cokolwiek zmienić.
I tutaj jest problem, czy kupić garnitur z ciasnymi spodniami i je poszerzać (w żadnym sklepie nie dawali gwarancji, że po poszerzeniu będzie lepiej i że wystarczy materiału), czy kupić większy i zwężać spodnie i mieć niedopasowaną marynarkę....
Stary 2012-01-11, 11:52   #4064
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Hej!

audrey
, macie zarąbistą salę! Najbardziej podoba mi się w tym żółtym, ciepłym oświetleniu. Złote dodatki pasowałyby jak ulał.

Na swoim, czyli w naszym domu. W 2011 wykończyliśmy i mieszkamy od końca listopada A salon z kominkiem polecam, daje wspaniały klimat!
Na żywo najładniej wygląda fiolet, ale ten żółty faktycznie neisamowicie ociepla sale jeszcze się nie namyśleliśmy, oswietlennie jest rewelacyjne, wiec w trakcie wesela zrobimy disco ;P

Gratuluję domu
u nas akurat przez środek tego połączonego z 2 pokoi salonu idzie komin więc kominek będzie jak najbardziej wskazany, a przy nim wielka sofa z kocem i mnóóóstwem książek tak mi się marzy...

A miałam pytac: Czy któraś z Was ma DJ'a zamiast orkiestry?
Stary 2012-01-11, 11:52   #4065
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
sikoreczka, co do dbania o ciałko, to ja przede wszystkim zamierzam przestać się garbić Chyba najwyższy czas zamówić jakiś prostotrzymacz czy coś w tym stylu I oczywiście ząbki będę wybielać. Na razie stosuję białą perłę, widać delikatne rezultaty. Co do cery, to tu akurat pomogą mi hormony. Po ślubie odstawiam.
Mama ten sam problem, Tz ciagle mówi mi żebym sie nie garbiała a ja nie wiem jak sobie poradze w dniu s.lubu zęby o tym pamiętac, bo to nie takie proste
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Na początku nasze łóżko. W stanie surowym, bez impregnatu i lakieru. Oczywiście deski sa pod materac, ale do zdjęcia nie chciało nam się układać.
Następnie wklejam nasze losowo wybrane zaproszenia. Wiem, wiem, czcionka z imionami za mała, ale Pan R. tak chciał i tak ma
Łóżeczko...hmmm.. fajne Zaproszenia bardzo oryginalne, podobają mi się
Stary 2012-01-11, 11:53   #4066
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Na żywo najładniej wygląda fiolet, ale ten żółty faktycznie neisamowicie ociepla sale jeszcze się nie namyśleliśmy, oswietlennie jest rewelacyjne, wiec w trakcie wesela zrobimy disco ;P

Gratuluję domu
u nas akurat przez środek tego połączonego z 2 pokoi salonu idzie komin więc kominek będzie jak najbardziej wskazany, a przy nim wielka sofa z kocem i mnóóóstwem książek tak mi się marzy...

moja siostra miała na swoim weselu dj'ja
coś chcesz wiedziec?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:53   #4067
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Łóżka zazdroszczę!!! Też bym takie chciała, ale to dopiero jak wybudujemy sobie domek bo narazie nie ma za dużo miejsca pokoju na takie łóżko zwłaszcza, że ok 10 miesięcy po ślubie chcielibyśmy tam jeszcze łóżeczko dla dzidzi wstawić.
Zaproszenia bardzo fajne.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:53   #4068
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko wiesz, gdyby korekta miała polegać na poszerzeniu spodni max 1 cm, by lepiej się układały to nie byłoby problemu. A teraz jest tak, że jak marynarka dobrze leży, to spodnie są mocno za ciasne. Natomiast jak weźmie się większy rozmiar garnituru, to spodnie są za duże a marynarka po prostu wisi. Jeszcze gdyby marynarka była za duża w talii, to można to zwęzić, ale w szerokości ramion nie ma możliwości cokolwiek zmienić.
I tutaj jest problem, czy kupić garnitur z ciasnymi spodniami i je poszerzać (w żadnym sklepie nie dawali gwarancji, że po poszerzeniu będzie lepiej i że wystarczy materiału), czy kupić większy i zwężać spodnie i mieć niedopasowaną marynarkę....
jagatko a nie macie możliwości uszycia na miarę? mój bat niedawno szył, wytaliowali mu pięknie, i też miał problem bo spodnie miał zbyt wąskie jak marynarka była ok, a jak spodnie były ok to znowy marynara wisiała, a teraz ma doszyte do siebie i jest jak ulaał!
Stary 2012-01-11, 11:59   #4069
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
a nie lepiej pójść do krawca i uszyć na miarę garnitur? w takim wypadku? wtedy bedzie idealny - ametriały tez sami bedziecie wybierac

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

wszytsko co załączyłas bardzo mi sie podoba a jakie wymiary łóżka ?
Stary 2012-01-11, 12:02   #4070
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzięki dziewczyny!!!!

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość

wszytsko co załączyłas bardzo mi sie podoba a jakie wymiary łóżka ?
Łóżko jest na materac 160x200cm. Materac już zamówiliśmy. No i sam materac będzie droższy od łóżka.

A to oparcie jest pod lekkim kątem, by wygodnie nam było siedząc na łóżku

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-01-11, 12:05   #4071
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny!!!!

Łóżko jest na materac 160x200cm. Materac już zamówiliśmy. No i sam materac będzie droższy od łóżka.

A to oparcie jest pod lekkim kątem, by wygodnie nam było siedząc na łóżku
Rewelacja! Dużo was będzie to wszystko kosztowało?? Ostatnio chodząc po sklepach też zauważyłam, że materace są droższe niż same łóżka.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:05   #4072
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja będe miała DJ na poprawiny a na pierwszy dzien mam zespoł

Właśnie Pani od pudełek na ciasto do mnie dzwoniła i powiedziała ze maja awarie maszyny i dopiero po weekendzie mi przyśle pudełka Była miła, wytłumaczyła co i jak dlaczego, czy potrzebuje na szybko tych pudełek wiec nie protestowałam, mogę poczekać, ważne ze mnie o tym poinformowała Trudno, zaczekam.
Stary 2012-01-11, 12:07   #4073
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
a pro pos wódki, któras kiedys pisala (nie pamietam czy w tym wątku) ze liczy 1l na 3 osoby co sądzicie na ten temat ??
ja to pisałam Myślimy nad tym, bo planujemy zrobić barek z drinkami, a z ostatnich doświadczeń wiemy, że jak jest taki barek, to wódki schodzi o wieeele mniej. Prócz tego jeszcze wino, wiem, że w mojej rodzinie sporo kobiet wódki pić nie będzie, tylko właśnie wino albo drinki. dlatego 0,5 na głowę nam się wydaje trochę za dużo. Ale to jeszcze do przedyskutowania z ojcami jest, bo nie chcemy, żeby potem mówili, że za mało

Cytat:
To zostałam posądzona o przywłaszczenie Nie no, żarcik. Ja też to pierwszy raz na wizażu "słyszałam". Może od Ciebie, a może na śląskich. Ale moje oryginalne na pewno nie jest, a że bardzo sympatyczne to używam tego określenia

łóżko- teraz mało atrakcyjnie wygląda. Mamy foto w stanie surowym, ale na zdjęciu nie wygląda tak ładnie. My w nim zakochani jesteśmy, bo taka stylistyka nam w 200% pasuje. Wczoraj nałożyliśmy pierwszą warstwę lakieru. Dzisiaj będziemy szlifować papierem ściernym i nakładać 2gą warstwę. I jestem ogromnie dumna z tego łóżka, bo mimo, że stolarkę wykonał szwagier, to my sami sobie je impregnujemy, malujemy, szlifujemy, takie po części nasze dziecko
I cena nas bardzo bardzo zadowala. Przypuszczalnie koszty samego łóżka z szafkami nocnymi i szufladami na pościel(drewno, robocizna, impregnat, lakier) wyniosą nas ok. 1500 zł. Teraz pytanie, gdzie w sklepie kupie łóżko z litego drewna, w takim stylu, metrażu jakim chcę i z pojemnikami na pościel za taką cenę???
A tam, co mi szkodzi, wkleję fotę. Tylko uprzedzam, w większość gustów pewnie się nie wstrzeli.

Kurka,nie wiem co się ze mna dzieje od wczorajszego wieczoru. Mój żołądek nie daje mi żyć. Do tego łamie mnie w kościach, mięśnie strasznie bolą, jest mi okropnie słabo. Nie wiem czy to zatrucie, czy mój organizm tak zareagował na nowy lek w połączeniu z antybiotykiem. Ale wg lekarza miało być wszystko ok.
A jeszcze dzisiaj do 14 muszę się stawić w PUPie... Tylko boję się, że jak wsiądę do samochodu to niestety od razu będę musiała z niego wysiąść. A jak się nie stawię, to pewnie mnie zawieszą i tyle z ubezpieczenia będę miała.... Czekam jeszcze godzinę, jeśli mi nie przejdzie to dzwonię tam i idę do lekarza po jakieś zwolnienie.

Jako bonus wklejam nasze zaproszenia. Nie są może idealnie piekne. na żywo wyglądają bardzo fajnie. Gościom się bardzo podobają. I jest to nasze wspólne dzieło. TŻ ze mną pieczętował, drukował, przycinał, kleił i robił kokardki. A wiadomo, faceci nie są aż tacy precyzyjni. Ale jestem zadowolona, że robił te zaproszenia razem ze mną. Teraz dużo szczegółów byśmy zmienili, ale i tak jest dobrze. To co miałam pod ręką pstryknęłam. Są ładniejsze i brzydsze. ładniejsze już rozdane częściowo i rozesłane
Eeeeeeeej, jakie przywłaszczenie! Guliwer jest tak samo Twój, jak mój, jak i całego wątku PMek 2012 Tak mi się po prostu przypomniało, skąd się wziął

Łóżeczko za☠☠☠iste!!! Przepięknie wykonane Jak planujecie je pomalować, na bezbarwnie, czy jakiś ciemniejszy kolorek?
A zaproszenia też przepiękne, napracowaliście się czcionka rzeczywiście niewielka, ale jak chciał, tak ma Każdy będzie wiedział i tak, że to Wasze

Współczuję, że coś Ci się dzieje, może to przez le leki rzeczywiście..

A co do ceny... Bajka!

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dobre my tez sie zastanawiamy co zrobic... np czy przyjaciol, ktorzy maja 3 letniego synka, albo innych przyjaciol co maja 7 letnia corke - zaprosic z dziecmi czy bez,,,
temat dzieci to strasznie delikatna sprawa w dzisiejszych czasach, bo ludzie je często traktują jak wyznacznik nie wiem, jakiegoś szacunku że jak mnie nie zaprosisz z dzieckiem, to ja się obrażam, bo jesteś chamem. ja nie rozumiem w ogóle tego podejścia, mnie Mama za dzieciaka na wesela nie brała i bardzo dobrze, ja swoich dzieci też brać nie będę. Potem się ludzie dziwią, że dzieci są nadpobudliwe i niespokojne, a narażają je na tłumy w supermarketach, hałasy na weselach i często jeszcze w łonie matki na jakieś weselne tańce i hulanki. To jak takie dziecko potem ma nie być znerwicowane i nadpobudliwe, kiedy jego potrzebą w tym przedziale wiekowym jest jak najwięcej spokoju, ciszy i powolnego poznawania świata.

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Mówisz że sa gęsto szyte? Na salonowym zdjęciu właśnie widać ten"prześwit" i wygląda jakby sukienka miała dwie warstwy falbanek a potem już te tiule od spodu.. No ale właśnie na Tobie całkiem inaczej to wyglądało
Kurcze ciekawa jestem jak Ona faktycznie wygląda
Bo na Tobie cuudownie wyglądała a na tej focie już nie tak ładnie
Nie, nie gęsto szyte, tylko faktura tkaniny jest tak jakby zagęszczona... nie taka przezroczysta, jak tiule czy organzy, które wcześniej widziałam. nie umiem tego wytłumaczyć warstw jest tak naprawdę bardzo niewiele. Oj, jak pójdę tam z aparatem to zrobię dokładne fotki szczegółów, nooo

OK, czas zrobić jakieś śniadanko, bo dziś jedziemy z Kumpelami ze studiów odebrać dyplomy, dać naszemu ukochanemu Panu Zdzisiowi z biblioteki kubek z napisem w ramach podziękowań za te lata, w których nam tak cierpliwie pomagał, a wieczorkiem z TŻtem i znajomą Parką lecimy na Sherlocka

My mamy DJ'a

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-01-11 o 12:09
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:09   #4074
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Rewelacja! Dużo was będzie to wszystko kosztowało?? Ostatnio chodząc po sklepach też zauważyłam, że materace są droższe niż same łóżka.
Łóżko ok. 1500 zł (z szafkami nocnymi), materac 1700zł (wyprzedaż z 2500zł). Do tego przed ślubem dostaniemy szafę i komodę. Szafę zamówiliśmy sobie bardzo dużą, bo szerokość to 250cm, wys. 200 cm. głębokość 60 cm. I na dole szafy będą szuflady.
I za samą szafę zapłacimy pewnie ok. 2,5000 zł. To i tak mało, jak na lite drewno.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-01-11, 12:13   #4075
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Łóżko ok. 1500 zł (z szafkami nocnymi), materac 1700zł (wyprzedaż z 2500zł). Do tego przed ślubem dostaniemy szafę i komodę. Szafę zamówiliśmy sobie bardzo dużą, bo szerokość to 250cm, wys. 200 cm. głębokość 60 cm. I na dole szafy będą szuflady.
I za samą szafę zapłacimy pewnie ok. 2,5000 zł. To i tak mało, jak na lite drewno.

gosza z ta szafa to super pomysł my sobie zrobiliśmy taką tylko z płyty jakiś miesiac temu i naprawde fajna sprawa nasza moze o 10 -20 cm wieksza ale naprawde spełnia swoje zadanie idealnie!
Stary 2012-01-11, 12:13   #4076
nena1984
Zakorzenienie

witam!!

gosza
- super łóżko. Jakbyście je wykończyli na biało, byloby genialnie - w stylu shabby chic - mi się marzy taka sypialnia jak na foto. Zaproszenia też bardzo ładne, ale rzeczywiście mało czytelne są wasze imiona. Jednak dla chcącego nic trudnego, podoba mi sie że są takie oryginalne

co do pozostałym tematów przewijających się na wątku:
mieszkanie - my dostaniemy mieszkanie po teściach, którzy własnie wykańczają dom. Jest ogromne i to mnie martwi, bo tak duże nie jest nam aktualnie potrzebne, a wiadomo że to wiąże się z większymi opłatami. Mamy możliwość zaadaptować poddasze i zrobić dwupokojowe mieszkanie, ale w związku z tym, że jest to niemały koszt, bo trzeba praktycznie zaczynać od zera łącznie z całą instalacją - na razie nas na to nie stać. Pewne jest jedno - sypialnia będzie na biało (wszystko łącznie z meblami), bo ja po prostu w ten sposób odpoczywam po ciężkim dniu pracy. Salon - jedną ścianę zrobimy surową, prawdopodobnie z ozdobnego betonu, a reszta koncepcji jest na razie w powijakach. Na pewno nie będzie na ścianach kolorów - ten trend do mnie nie przemawia po prostu. Obecnie mam u siebie na ścianie oliwkę i przyznam, że po kilku miesiącach mi się znudziła a kolor jest trudny do komponowania z innymi

zabiegi do ślubu - standardowo oczyszczanie, peelingi i nawilżanie. do tego wybielenie ząbków (u stomatologa),

w przyszłym tygodniu jadę zwężać suknię i mam strasznego stresa w związku z tym. Zastanawiałam się nawet czy jej nie ubezpieczyć

miłego dnia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg domin_mag_bedroom_4.jpg (19,2 KB, 40 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:15   #4077
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Chatko już kupiliśmy lakier bezbarwny. Na początku miała być lazura- która bardziej bym wolała, ale w naszych stacjonarnych sklepach ciężko było o dostęp do lazury bezbarwnej do mebli (czyli do wnętrz). A lazura stosowana na zewnątrz niestety rozjaśnia jeszcze naturalne drewno, a takiego efektu chcieliśmy uniknąć. I został lakier, bo chcieliśmy w naturalnym kolorze drewna. Lakier i tak nam minimalnie ściemni, co nam pasuje. No i trzeba pamiętać, że drewno po czasie też ciemnieje. Jak nam się znudzi, to przemalujemy na kolor. Tez nie znamy sie za bardzo w temacie, co zaważyło na wyeliminowaniu koloru. Po prostu nie chcemy spiepszyć roboty mojego szwagra.
Ale się na bieżąco dokształcam

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-01-11, 12:17   #4078
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
słyszałam że teraz w PL staje się popularne dawanie migdałów w lukrze gościom ;P wygląda to ładnie, jeszcze w jakimś ozdobnym pudełeczku:
http://www.destinoamore.pl/product_i...3bd7dfce9a9a19

ale nie każdy lubi migdały i jakoś ciasta w pudełkach mnie bardziej przekonały. ja znowu nie chciałabym wodki rozdawać, ciasta same stykną, ale tata tak zasugerował to niech rozdaje
a ciasto wydaje mi się takim przyjemnym suwenirem, po wyspaniu się po weselu, weselne ciasto do kawy

Malwuś no i własnie o to chodzi uprzedze ją że teściówka może chcieć mieszać i robić po swojemu i że ja się na to nie zgadzam więc gdyby coś to call me
powiem tak migdaly to w woreczkach na talerzyku jako winietki moga byc raczej jako taki prezencik (ja osobiscie nie lubie ) u mnei winietki beda takie http://www.do-it-yourself-weddings.c...ace-cards.html tylko na jakis fajnych lizakach
Cytat:

super te zaproszenia sami robiliscie ??
Cytat:

Gratuluję domu

ja mam w planach ale jeszcze nie zarezerwowałam

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:18   #4079
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Nena bardzo chciałam na biało, ale TŻ się nie zgodził, więc poszliśmy na kompromis i zostaje tak jak jest. A przemalować zawsze można

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-01-11, 12:22   #4080
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
wcale mnie to nie dziwi ja nie wiem czy to tylko mi się tak trafia, ale jak obserwuje po sobie i swoich koleżankach, to ich mężowie/narzeczeni/faceci mają super układy z teściowymi, tak jak mój TŻt, a one z teściowymi jakoś niespecjalnie, w tym i ja... czy taka faktycznie jest reguła czy po prostu u mnie dziewczyny mają pecha ;P
U nas też było tak, że mój TŻ o wiele lepiej dogadywał się na początku z moją Mamą niż ja z jego... Ale powiem Ci, że to kwestia czasu i poznania danej osoby. Moja Teściowa ma specyficzny charakter, ale nie jest nastawiona do mnie na "anty" i im więcej razem przebywamy, tym lepiej się rozumiemy, tak mi się wydaje. Generalnie od Świąt czuję, że i z Teściówką idzie się dogadać, więc wszystko jest na dobrej drodze

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a wlasnie mialam zapytac, ruszcie wyobraznią: Czy w salonie fajnie wyglądalby na scianach kolor jasny szary, jedna sciana ciemno szara z jakąs fakturką i dodatki,pier.dołki (poduszki, wazony, swieczniki, zaslonki) w kolorze turkusu?
Wiesz, my na początku chcieliśmy czerwień z szarością w salonie, ale ostatecznie jest beż i czerwień. Tylko z tego względu, że nie mogliśmy dobrać dwóch odcieni tak, aby do siebie pasowały, a ten beż od razu nam idealnie podpasował do tego odcienia czerwieni, który wybraliśmy. Koniec końców jestem bardzo zadowolona, bo salon jest o wiele cieplejszy wizualnie, niż gdyby zagościł w nim kolor szary Ogólnie z szarościami to nie taka prosta sprawa, ale myślę, że jeśli będzie to jasny szary i w minimalnej ilości (= więcej turkusu niż szarego) to będzie ładnie komponował się z turkusem.

Cytat:
a pro pos wódki, któras kiedys pisala (nie pamietam czy w tym wątku) ze liczy 1l na 3 osoby co sądzicie na ten temat ??
Kochana, to my tak liczymy ta wódkę. Oczywiście 1 litr, czyli dwie butelki 0,5 na 3 osoby, A NIE jak pisała audrey 0,5 na 3 os., bo to by za mało było na pewno.
Mamy wesele dwudniowe, nie dajemy wódki na odchodne.
A dlaczego tak liczymy: bo nie chcemy, żeby nam została wódka po weselu, a wszystkim znajomym, którzy liczyli 0,5 na głowę zostało b.dużo wódki, poza tym będziemy mieć dużo wina w trzech rodzajach: białe, różowe, czerwone (wszystkie półsłodkie), stół z kilkoma rodzajami drinków, dodatkowe być możeszwajcarskie wina i miody pitne, ale to jeszcze nie do końca pewne i pewnie jakiś bimber na stole wiejskim. Myślę, że alkoholu wystarczy, a jak nie, to na poprawiny dokupimy wódkę w markecie, chociaż nie sądzę, aby było to konieczne. Po prostu podchodzimy rozsądnie do ilości wódki.

Cytat:
Super łóżko, my też mamy w takim rozmiarze i jest wystarczające, miejsca jest w nim mnóstwo. I fajnie, że macie szuflady na pościel, bardzo dobry pomysł.
za zaproszenia!

Cytat:

Gratuluję domu

Dziękuję! Dom to duże przedsięwzięcie (samo wykańczanie mam na myśli), ale jestem dumna, że udało nam się to załatwić w niewiele ponad pół roku i już jesteśmy u siebie

Co do oprawy muzycznej, to my mamy duet : DJa z wodzirejem (bracia). A cio?

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Mama ten sam problem, Tz ciagle mówi mi żebym sie nie garbiała a ja nie wiem jak sobie poradze w dniu s.lubu zęby o tym pamiętac, bo to nie takie proste
Wiesz co, ja pamiętam o tym tylko jak jesteśmy na tańcach, bo w domu to w ogóle Więc w sumie szansa jest, że na parkiecie o tym nie zapomnę, ale wolałabym jednak czymś się wspomóc przed weselem. Inna sprawa, że mój TŻ też się garbi, więc możesz sobie wyobrazić jak to kiepsko w tańcu wygląda.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości