|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Wczoraj po kąpieli użyłam próbkę żelu do mycia dla niemowląt z Musteli.
Rewelacyjny jest i chyba to kupię jako środek do mycia, bo skóra lepsza niż po Emolium (taka gładka, delikatna).Na all kosztuje około 35 zł
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
A moj maz wczoraj na mnie spojrzal i powiedzial :
''Ale wielka sie zrobilas juz'' nie ma to jak porzadny komplement od meza
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cala noc maly nie kaszlal, ale rano o 6 jak sie rozkaszlal (bo chyba nazbieralo mu sie tej wydzieliny) tak troche zwymiotowal ale sama flegma, jednak rozkaszlal sie i 40 minut nie moje. Meza juz niestety nie bylo, bo poszedl do pracy, a mi juz tak ciezko ruszyc sie szybko z wyrka, ale jeszcze troche ![]() Monia to ogolnie nie jest zla jak na ciaze oczywiscie Dziewczyny maja po 10...ja mialam 11,3.Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz lepiej troche dluzej polezec, niz wracac do szpitala.
|
|
#4175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mała żebyś szybko wyszła ze szpitala
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie na szczęście to ominęło.Cytat:
Ja też już mam trochę dość, ale sama siebie pociezam, że jeszcze troszkęponad 2 miesiace i tak mówię sobie codziennie jak widzę te cholerne rozstępy Cytat:
|
||||
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oni wogole sa swietni....moj tez na codzien brzucha powiedzmy nie widzi i nagle go olsni i mowi: Jaki Ty masz duzy brzuch! jakby urosl od wczoraj np
|
|
#4178 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wam!
![]() Leniuchowałam dzisiaj w łóżku do 10 . Gdyby nie to że mąż wychodząc do pracy nie zrobił mi kanapeczki, to pewnie głód szybciutko by mnie wygonił-a tak to nie miałam motywacji ![]() Teraz wypiłam lekką kawę i wchłonęłam croissanta i muszę coś zaplanować na obiadek. Chyba coś ze szpinakiem ![]() Wczoraj na szkole rodzenia miała z nami zajęcia fizjoterapeutka, także nauczyła facetów nas masować odpowiednio przy porodzie, pomagać zmieniać pozycje i wspomagać przyporodowo. Czuje się wymasowana Jednak duże i ciepłe dłonie męża potrafią cuda ![]() Cytat:
Ja też mam na niego chrapkę. Właśnie na taką dużą butlę z allegro
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia bardzo Ci wspolczuje, wiesz czego. Pamietam jak rozmawialysmy na samym poczatku, noi niestety Twoje obawy sie sprawdzily. Ja wprawdzie mialam tez dlugo bo do 5 m-ca te okropne dolegliwosci ale w koncu przeszlo. Ty bidulko musisz sie tyle meczyc...ale jeszcze troszke
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- A wogole zdenerwowalam sie ![]() Przyszla Pani ktora sprzata, rozdaje zawsze ksiazeczki mieszkaniowe. A w mojej jakas niedoplata: 96,69 zl? Pisze ze za oplate eksploatacyjna (w tym 7 zl odesetek) Ciekawe kurna za co???? Maz ma tam do spoldzielni zadzwonic, bo akurat ja sie przelewami zajmuje za mieszkanie i jestem pewna ze place co miesiac zawsze w tym samym terminie i niby za co mam jakas niedoplate do chol****? ![]() Nie dosc ze place prawie 500 zl za mieszkanie, to jeszcze jakas niedoplata? Ciekawa jestem co to moze byc? ![]()
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
u mnie tez z rana jakies dziwne sensacje żołądkowe juz którys dzien z kolei, przez chwile myslalam ze zemdleje, do tego potworne odbijanie, mdlosci ...
mój TZ mówi ze brzuch mi urosł sporo i cyce, ale poza tym to mnie dzielnie pociesza, ze jestem wysoka i ze nic nie widac, ze w tylek i nogi mi nic nie poszlo i w ogole zawsze mi powtarzał ze jestem naj ![]() lece na spacer, moze lepiej sie poczuje.
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też czaję się na tę butlę 500 ml. Większa mimo iż również się opłaca, to wychodzi jednak drogo (za 750 ml około 65 zł). Cytat:
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
mi tylek tez urosl (ja cala sie roztylam niestety) i maz stwierdzil ze jest jak u hipopotama i fajnie za niego lapac
i lazil wczoraj za mna po domu i mnie po tym tylku macal ... masakra. Ja tu prawie becze ze mi ciezko, ze czuje sie strasznie gruba i brzydka a ten jeszcze takie teksty....
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój mąż lubi mnie za tyłek łapać Zawsze lubił. Jak coś marudzę, że jestem gruba (w sensie, że tyłek mi się duży robi), to mówi, że przecież chciałam. Jak mówię coś o widocznych starych rozstępach albo cellulicie na pośladkach to twierdzi, że nic nie widać (a dokładnie wie, jak wyglądają, bo kiedyś mi je wypomniał). Ale po moim "marudzeniu" mówię głośno, że i tak jestem fajna i mam fajne ciało.
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam te komody małą i dużą Fajne są ![]() A mój synek szleje... fale dunaju mam na brzuszku... nawet jak robią mi KTG to maluch kopie w głowicę i tylko szmery wsłychać wiercipiętek mój mały![]() Jejku jaka ja śpiąca jestem w tym szpitalu... masakra dziewczyny z sali wyszły i jestem sama...więc śpię bo co mam robić! masakra!
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie dlatego moje marudzenie ma podstawy, a maz zamiast dalej pocieszac to mi jeszcze pokazuje ''o zobacz, tu masz nowe rozstepy'' on tez uwaza ze lubi mnie taka jaka jestem i ze kocha mnie cala, ale babie nie przegadasz
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy pani .. miło byloi wtedy jedyne co moglam posadzic o to to hormony .. bo maluch na pewno nie byl ażtakich rozmiarow Ty swoja droga to masz sie z mezem... u mnie ostatnio wskoczyl text: uuuu brzuch Ci wystapil przed bimbałki.. myslalam ze go potrace .. Najwyrazniej brzuch mu zaslonil wszystko bo o tylu nic juz dawno nie slyszalam.. ale na pewno mam plaski .. od ciaglego lezeniae |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo dupsko mam spore (101 cm w obwodzie). Kompletnie się tym nie przejmuję. Brzuchem również, no bo przecież jestem w ciąży. Mąż się śmieje "dużo dziś zjadłaś" Dostałam okrycie kąpielowe dla Malutkiej z myjką, o takie allegro.pl/bobas-okrycie-kapielowe-eco-z-kapturkiem-i-myjka-i2033370110.html http://www.bobolandia.com/images/bob...iezajaczek.jpg Bardzo fajna frotta. Może drogo wychodzi, ale jakość bardzo fajna.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-01-11 o 12:10 |
|
|
|
|
#4188 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki Cytat:
ale poleż jeszcze pod opieką fachową, żeby wszystko było dobrze. A teraz możesz być z nami to już w ogóle fajnie Zdrówka! Cytat:
od 7 do 18 tygodnia dzień w dzień... Potem sporadycznie. Cytat:
za usg i zdrówka! Ja po wizycie zamieszanie w tej przychodni przez te zmiany wprowadzone przez Ministerstwo... No, ale jakoś się udało. Wszystko dobrze Moje ciśnienie w normie, waga 74,5 kg (czyli +11 kg) , serduszko ładnie bije, po badaniu ginekologicznym lekarz stwierdził, że szyjka wystarczająca, brzuszek miękki no i teraz mam wizytę dopiero 22 lutego (jakby coś się działo to mogę przyjść do niego bez kolejki) i na wizytę zrobić wyniki morfo+mocz. Jutro kończę 28 tydzień, a nie zalecił mi liczenia ruchów płodu Tylko spytał czy czuję wyraźnie i często... Hmm... Chyba sama dla siebie będę liczyć jak wizytę mam kolejną w 34 tygodniu! A od kiedy powinno się chodzić na KTG? Nie olał mnie on z tym wszystkim, że jak w porządku to dał sobie na luz? Po wizycie pojechałam z koleżanką do Biedronki, obkupiłam się i zaraz jadę na uczelnię. Powinnam zostać prawie do 19.00, ale nie dam rady i idę tylko na jedne ćwiczenia zamulona jestem i nic mi się nie chce...
|
|
#4189 |
|
Rozeznanie
|
A u nas wkońcu drzwi wstawiają w sypialni
Aguśka 500 to nie tak dużo ja place 640 masakra ale ciesze sie ze zima slaba to bedzie zwrot za ogrzewanie
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już mam siebie dość a w zasadzie tego jak moje ciało się zmieniło w ciąży. Przed ciążą mówiłam sobie, że nie przekroczę 70 kg, a ta granica już dawno została przekroczona. Jak chodzę to czuję się jak słonica i w ogóle jak patrzę na swój brzuch, uda i pośladki w rozstępach to kiedys 2 noce pod rząd o to ryczałam
Zresztą chłopak prawdę mówi
|
|
|
|
#4191 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
wpadam, aby zdać raport z moich wyników z krzywej cukrowej. Zatem, prawda jest taka, że będąc z góry w grupie podwyższonego ryzyka (37 lat i odwieczne problemy z wahaniami wagi), wyniki mam poniżej 100 po godzinie i dwóch. Cieszę się bardzo bo już zapobiegawczo zaczęłam kombinować sobie glukometr od znajomych ![]() A teraz lecę nadrabiać ![]() Upewniłam się jeszcze, że info na stronie szpitala dotyczące rzeczy do porodu jest aktualne bo jakoś malutko tego było
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-01-11 o 12:08 |
|
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w piątek mam tylko badanie. Cytat:
Jak od babke z pracy słyszę, że po ciążach zostały im jakieś flaczki na brzuchu albo jakieś rozstępy na piersiach ale nic z tym nie robią, to mówię, że jak będą tylko ględzić a nie dbać o siebie, to od samego gadania kondycja się nie poprawi.
|
|
#4193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko chodzi mi ogólnie, bo poduszka jest płaściutka i zanim roczek dziecko skończy, to chyba spokojnie mogę położyć je na podusi. A nie miałam na myśli kładzenia dziecka na poduszce zaraz po urodzeniu chociaż znam takie przypadki, gdzie rodzice kładli maluchy na jaśku ![]() Mała dobre wieści i oby tak dalej! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To i tak nie przebije mojego, który w poniedziałek mi powiedział, że "wyglądam co raz gorzej" co rzekomo miało znaczyć podobnie do tego co Ty napisałaś. jemu chodziło o to, że co raz większa jestem, a przynajmniej brzuch, tylko troszkę mu się pomyliły słowa... hmm... troszkę to mało powiedziane ale mój mąż tak ma, że czasem ciężko jest mu się wysłowić Ale focha mimo wszystko strzeliłam ![]() Cytat:
![]() no tak, żebyś przypadkiem ich nie przeoczyła ech Ci nasi faceci Ja rano byłam u mamy, bo kolędę miała, a chłopaków nie ma więc pojechałam, żeby sama nie siedziała. Ksiądz mnie zirytował, bo nie dość, że nowym proboszczem jest i powinien poświęcić trochę czasu parafianom ( to jest wieś) to wpadł na dosłownie 3 minuty, nie wiele co się pomodliliśmy, usiadł, 2 minuty i fru dalej. Normalnie na odwal się, żeby tylko odbębnić i kopertę wziąć... no bo co innego sobie myśleć o takim zachowaniu ![]() Załączam mebelki z ikei , które mi się spodobały. To jest szafa i regał taki wąski. W szafie oprócz wieszaków można poukładać rzeczy bo są dwie szafki jak dobrze pamiętam, a ta wąska jest cała w środku podzielona na pułki. Trochę droższa, w sumie nawet więcej niż trochę ale widać, że porządne. No i ładne tylko będę musiała poszukać jakiejś komody do niej, może taka gładka biała będzie pasować, zobaczymy
|
|
#4194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie moj lekarz rowniez nie kaze liczyc ruchow i w poprzedniej ciazy tez nie mowil, zeby to robic. A co do ktg, ani razu w ciazy poprzedniej ani tez w tej nie mam robione. Jedynie kiedy mialam ktg, to w szpitalu juz jak rodzilam. Ale podczas usg przy co3tyg. wizycie lekarz sprawdza tetno maluszka. Cytat:
Mała a znasz dlugosc swojej szyjki? ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wiem, że gadam głupio, ale ja chyba od zawsze miał kompleksy nt. swojego ciała
Tylko jak nie byłam w ciąży to starałam się ćwiczyć i patrzyłam co jem, a teraz w ciąży ćwiczyc nie mogę, bo mi się ta szyjka skraca i jest ryzyko, że urodzę przedwcześnie Jeść staram się normalnie, ale waga i tak wzrasta. Ale puchnę też dużo i pewnie dlatego
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Karo89 super te mebelki
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do suchej poza Oilatum dobre jest jeszcze Balneum http://balneumbabybasic.pl/ (testowałam kiedyś olejek do kąpieli, oparty jest głównie na wyciągu z soi, na wodzie widać jak pływają tłuste "oka").
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylka nigdy nie mialam i moze (amen ) miec nie bede ..wielkiego tyłka...a nawet jesli to przynajmniej bedzie jakis argument aby wziac sie za cwiczeniaKiedys baardzo sie przejmowalam brzuchem ...a teraz ... teraz to ciaza i blogi stan nieswiadomosci... CHyba dojrzalam do tego by defekty swojego ciala traktowac jako motywacje do cwiczen BYć moze uda mi się dziś podjechać do hurtowni dla maluchów .. muszę przygotować sobie listę z rubryczkami na cene .. Cyz to juz bedzie zboczenie ????? Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-01-11 o 12:28 |
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś któraś z Was pytała o oddychanie w czasie porodu. Znalazłam coś takiego |
|
|
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

i chyba to kupię jako środek do mycia, bo skóra lepsza niż po Emolium (taka gładka, delikatna).
nie ma to jak porzadny komplement od meza 

Mnie na szczęście to ominęło.

. Gdyby nie to że mąż wychodząc do pracy nie zrobił mi kanapeczki, to pewnie głód szybciutko by mnie wygonił-a tak to nie miałam motywacji 

dziekujemy pani .. miło bylo
od 7 do 18 tygodnia dzień w dzień... Potem sporadycznie.