Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 12:04   #4111
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Ja to Tż w to wkręciłam i ma mi pomagać a takie liczenie i skupianie się odrywa od bólu napewno chociaż trochę
Myślałam o tym, ale wiesz... Umiesz liczyć - licz na siebie, bo ja nie wiem czy on tam nie fiknie przypadkiem. Albo ja zacznę się drzeć, a on jeszcze głośniej zacznie się drzeć na mnie. Jeny, nie wiem jak to będzie
Spróbuję go tego jakoś nauczyć i mam ogromną nadzieję, że jednak mi pomoże
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Sandra my się nie staramy o ten drugi tysiąc Pogmatwane to jest, bo trzeba latać tu i ówdzie a pewnie i tak byśmy nie dostali
Boroo a nie masz opuchniętych stóp?? Może to zatrucie ciążowe?? Jak drgawki to coś nie halo było Ja bym do gina zadzwoniła i mu o tym opowiedziała, ciekawe co on na to
A tam od razu byś nie dostała! Chyba, że A. na umowie robi i ma stan zarobków na papierku faktyczny no to nie ma co

Widać mi kosteczki na nóżkach. Poza tym przeciez byłam na wizycie w poniedziałek i nic nie mówił. A tamto tylko wczoraj się zdażyło. Dzidek się poza tym rusza tak jak zwykle.
I Ty nie krakaj!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:04   #4112
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Psotnika,Aga_tka,magdazzz gratuluję dzidziusiów

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
gratuluje nowym mamusiom

ja juz sama do siebie nie mam sily.....co za ciąża ze mna zrobila.....
chcialam otworzyc paczke z mrozonymi wazywami i co ?? cala zawartosc wyladowala z szafce ze sztućcami wrrr musialam wszystko myc
a dopiero co mylam na swieta....
za godzine pozniej probowalam sie dobrac do rodzynek w czekoladzie i co?
wszystko rozsypalam po pokoju
czuje sie jakby moje rece nie nalezaly do mnie
Jest cos takiego jak niezręczność cięzarnej ,wiec jak urodzisz przejdzie
boroo50 lepiej nie odstawiaj tych leków sama bo te leukocyty mogą być niebezpieczne,a lepiej się tego pozbyć

U mnie znowu dzień zaczęłam od ,niech to już się skończy.Zaraz idę robić galaretkę z owocami na deser bo nam się zachciało wczoraj i na obiad dziś chłopski garnek,ale z miesem mielonym i pieczarkami bo na kiełbachę i paprykę patrzeć nie mogę.W ogóle ostatnio już mnie zgaga nie męczyła ,a od wczoraj abarot to samo.Ta koncowka ciaży jest straszna,chociaż o niebo lepsza niz 1 trym w moim przypadku
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:05   #4113
sandra1892
Zadomowienie

Agatek, kuzynka rodzila w Trn mala wazyla 4170 i nie zrobili jej cc tylko naturalnie urodzila.
Stary 2012-01-11, 12:06   #4114
czubasek20
Zakorzenienie

Hej

niedawno wstałam

lece nadrabiac

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:06   #4115
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wstawiam Wam mój wózek, tzn. syncia ale powiem Wam, że się tak wkur*iłam wczoraj, że szok, paczkę kurier przyniosł do domu, była moja córa odebrała dwa pakunki, ja przyjechałam wieczorem i mówię do TZ że złożymy ten wózek, przy okazji sprawdzimy czy wszystko jest... no i składamy składamy, wyciągamy, a tam kurna nie ma spacerówki no myślałam że rozje...(piiiiiiiiiiiiiii ) mnie , biorę tel. dzwonię do kuriera czy mu nic nie zostało, mówię mu o co chodzi a on do mnie, że on nic nie ma i całe szczęście, że jak zadzwonię do hurtowni i powiedzą że wysłali to zrobimy protokoł szkody bo on pamięta ze tylko dwa kartony wnosił , podziękowałam i dzwonię do hurtowni, ale że to godz. 18 już nikogo nie ma. No nic złożyliśmy gondolę, sprawdziliśmy fotelik, wszystko super i mówię dzisiaj rano zadzwonię, ale nie zdążyłam bo o 9 rano już telefon stamtąd, że ktoś dzwonił wczoraj wieczorem, mówię o co kaman, a gość do mnie aaaaaaaaaaaaa no właśnie ja się zastanawiałem co to mi leży na zapleczu, to wina koleżanki, bo nie zapakowała, będe ją musiał obciążyc kosztami kuriera i dziś do pani wysyłam także skończyło się dobrze, ale co się nerwów najadłam to moje
Ogólnie zamówiłam wózek w poniedziałek rano odrazu wysłałam kasę i wczoraj po 12 wózek miałam, co prawda bez spacerówki ale będzie jutro zapewne
Kamciurka, ale się nerwów najadłaś Ale dobrze, że wszystko się wyjaśniło i będziecie mieć cały wózeczek

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Jeszcze się nie nauczyłaś, że w ciąży to sformułowanie jest... baaaardzo abstrakcyjnym archaizmem??? I nie ma prawa bytu podczas conajmniej 9 miesięcy życia kobiety?

A mamie nie będę nic przypominać. W sumie jak pomyśli to pomyśli. Przynajmniej później jak przyjdzie w odwiedziny i będzie ktoś jeszcze to nie powie: "A materacyk to ja kupiłam za tyle i tyle", bo ona tak ma po prostu
No tak, już nie myślę

A w takim razie masz rację, nic mamie nie mów
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
hej hej nie nadrabiam, bo nie mam czasu, gratuluje tylko nowym mamuśkom: MissZuzia, likas , aga_tka
muszę się szykować do gina, bo dzwoniłam do niego i kazał mi dzisiaj przyjechać <a wizytę miałam mieć w sobotę> bo brzuch napiernicza mnie mocniej i bez przerw praktycznie i wystraszyłam się trochę, wole sprawdzić o co chodzi. bo się podejrzałam trochę w pipce<> i mam wrażenie, że nigdy mojej szyjki nie widziałam, a teraz ja widzę także trzymać kciuki laseczki!
do tego wczoraj lekarz rodzinny oglądnął moje wyniki i wychodzi na to, ze mam się pilnie zgłosić do endokrynologa, bo mam podejrzenie niedocz. tarczycy echh mówię wam ciągle coś noooo
a wczoraj przyszło moje łóżeczko trzech chłopów nie umiało go złożyć sobie wyobraźcie
a widzę nasza mamuśka Agatek jeszcze se porodu nie wywołała
Bybella, to faktycznie podejdź do tego endokrynologa, bo niedoczynność może być groźna. A tak, jeśli faktycznie masz, to dobierze Ci leki i będzie ok
Pewnie jeszcze zleci zrobienie przeciwciał, bo to ważne dla dzidzi
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Hehe, takie przypominanie nic nie daje jak ktoś tylko klepie bo klepie, a wcale nie ma zamiaru nic kupić. Nasz wózek, który miał być od teściów, stoi i czeka na użycie, a od teściów to pewnie jeszcze by nie było. A takto tylko kolor ich interesował
Może i racja, lepiej samemu się zaopatrzyć
Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie do tych które mają już łóżeczka
Mogłybyście mi podać jaka jest odległość od ziemi do szczebelków? Bo chcę kupić pudełka pod łóżeczko, a mam dopiero zamówione i nie wiem jakiej mogą być wysokości te pudełka
A to chyba zależy, jakie to łóżeczko jest, bo chyba nie wszystkie mają taką samą odleglość??

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:08   #4116
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
wstawiam Wam mój wózek, tzn. syncia ale powiem Wam, że się tak wkur*iłam wczoraj, że szok, paczkę kurier przyniosł do domu, była moja córa odebrała dwa pakunki, ja przyjechałam wieczorem i mówię do TZ że złożymy ten wózek, przy okazji sprawdzimy czy wszystko jest... no i składamy składamy, wyciągamy, a tam kurna nie ma spacerówki no myślałam że rozje...(piiiiiiiiiiiiiii ) mnie , biorę tel. dzwonię do kuriera czy mu nic nie zostało, mówię mu o co chodzi a on do mnie, że on nic nie ma i całe szczęście, że jak zadzwonię do hurtowni i powiedzą że wysłali to zrobimy protokoł szkody bo on pamięta ze tylko dwa kartony wnosił , podziękowałam i dzwonię do hurtowni, ale że to godz. 18 już nikogo nie ma. No nic złożyliśmy gondolę, sprawdziliśmy fotelik, wszystko super i mówię dzisiaj rano zadzwonię, ale nie zdążyłam bo o 9 rano już telefon stamtąd, że ktoś dzwonił wczoraj wieczorem, mówię o co kaman, a gość do mnie aaaaaaaaaaaaa no właśnie ja się zastanawiałem co to mi leży na zapleczu, to wina koleżanki, bo nie zapakowała, będe ją musiał obciążyc kosztami kuriera i dziś do pani wysyłam także skończyło się dobrze, ale co się nerwów najadłam to moje
Ogólnie zamówiłam wózek w poniedziałek rano odrazu wysłałam kasę i wczoraj po 12 wózek miałam, co prawda bez spacerówki ale będzie jutro zapewne
No to miałaś ciśnienie No ale dobrze, że wszystko oki Gratki za wózek

Cytat:
Dziewczyny a wam też teraz się ciągle spać chce?? Ja w nocy nie mogę to długo siedzę a rano to bym spała w nieskończoność.
Jejku ja mam odwrotnie, nosi mnie żeby coś robić pod warunkiem, że nie mam dnia "słabo mi"

Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie do tych które mają już łóżeczka
Mogłybyście mi podać jaka jest odległość od ziemi do szczebelków? Bo chcę kupić pudełka pod łóżeczko, a mam dopiero zamówione i nie wiem jakiej mogą być wysokości te pudełka
U mnie jest 24 cm
Stary 2012-01-11, 12:11   #4117
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam Wszystkich.

Wchodzę na forum po 3 tygodniach, zasypana wiadomościami co się ze mną dzieje. Wszystko ok, po prostu wzięłam się za pranie, sprzątanie, prasowanie itd. wszystko u mnie ok, przez jakis czas nie miałam w ogole dostępu do internetu, więc nie miałam jak dać znac nawet ,ze u mnie wszystko ok. Bardzo Was za to przepraszam

Aż mi szczęka opadła jak zobaczyłam ile rozpakowanych mamusiek już jest
Wszystkim mamuśkom gratuluję !!

Byłam u lekarza i u mnie narazie cisza No tak, ale do terminu jest jeszcze trochę czasu.
W następnym tygodniu trzeba będzie dokończyć zakupy dzidziusiowe

Tyle mnie tu czasu nie było, wiec ani nie biore sie za nadrabianie , bo w za nic w świecie pewnie bym nie dała rady

A i wszystkiego Najlepszego w tym nowym roku !!
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:12   #4118
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Sandra my się nie staramy o ten drugi tysiąc Pogmatwane to jest, bo trzeba latać tu i ówdzie a pewnie i tak byśmy nie dostali

Agatek, dlaczego mielibyście nie dostać??
A z załatwianiem to co za problem, teściowa chciała jeszcze w grudniu becikowe załatwiać, to niech teraz pójdzie i złoży te papiery które trzeba.
Sprawdź na necie jakie papiery trzeba wypełnić, przeliczcie sobie dochód, czy się łapiecie i złóżcie podanie.
A co Wam to szkodzi?? Nie przyda Wam się 1000 zł?? To ja chętnie wezmę

Stary 2012-01-11, 12:14   #4119
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
wstawiam Wam mój wózek, tzn. syncia
Wózek fajny
Podobny do Xlandera.

Cytat:
hej hej nie nadrabiam, bo nie mam czasu, gratuluje tylko nowym mamuśkom: MissZuzia, likas , aga_tka
muszę się szykować do gina, bo dzwoniłam do niego i kazał mi dzisiaj przyjechać <a wizytę miałam mieć w sobotę> bo brzuch napiernicza mnie mocniej i bez przerw praktycznie i wystraszyłam się trochę, wole sprawdzić o co chodzi. bo się podejrzałam trochę w pipce<> i mam wrażenie, że nigdy mojej szyjki nie widziałam, a teraz ja widzę także trzymać kciuki laseczki!
do tego wczoraj lekarz rodzinny oglądnął moje wyniki i wychodzi na to, ze mam się pilnie zgłosić do endokrynologa, bo mam podejrzenie niedocz. tarczycy echh mówię wam ciągle coś noooo
ok zmykam papa
O, to i ja zbadam swoją szyjkę, chociaż w moim wypadku to pewnie nic nie znaczy, bo w pierwszej ciąży ponad tydzień chodziłam bez czopa i z rozwarciem... A i tak wywoływali tydzień po terminie....

Cytat:
Małgosia hehe ja chyba mam już ogarniętą chałupkę... poza tym coś mi zapał do sprzątania przeszedł...
No mnie dziś nawet nawet się chce...
Ale teraz to idę się odgruzować do łazienki trochę, bo z porodówki mnie odeślą do weterynarza, bo nogi mi zarosły jak sarence....

Cytat:
W ogóle dziś koło 9.30 obudziło mnie coś lecącego po myślę sobie: "może wody??" idę do łazienki a tam plama na majciochach a na środku wydzielina biaława a ja myślałam, że coś się zaczyna dziać...

Też bym se jeszcze pospała- ogólnie mi się chce spać, ale boję się nocki...
Ja mam w ciąży straszne upławy... lekarz co chwila podejrzewa stan zapalny i każe i badania robić, a tam idealnie. Tak już mam i koniec....

Lecę się kąpać... wyprać dywanik z pokoju, bo już dwie godziny prasowałam i mi się odechciało prasowania....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:19   #4120
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich.

Wchodzę na forum po 3 tygodniach, zasypana wiadomościami co się ze mną dzieje. Wszystko ok, po prostu wzięłam się za pranie, sprzątanie, prasowanie itd. wszystko u mnie ok, przez jakis czas nie miałam w ogole dostępu do internetu, więc nie miałam jak dać znac nawet ,ze u mnie wszystko ok. Bardzo Was za to przepraszam

Byłam u lekarza i u mnie narazie cisza No tak, ale do terminu jest jeszcze trochę czasu.

Tyle mnie tu czasu nie było, wiec ani nie biore sie za nadrabianie , bo w za nic w świecie pewnie bym nie dała rady

Wszelki duch, nareszcie
Opowiadaj co tam u Ciebie, widzę, że przygotowania na przyjęcie dzidziusia ruszyły pełną parą Fajnie
I w końcu Ci się nie nudzi

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
No mnie dziś nawet nawet się chce...
Ale teraz to idę się odgruzować do łazienki trochę, bo z porodówki mnie odeślą do weterynarza, bo nogi mi zarosły jak sarence....

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-11 o 12:24
Stary 2012-01-11, 12:20   #4121
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Wszystkich.

o masz jeju a my się za głowę łapałyśmy gdzie Ty jesteś!!! Dobrze, że wszystko jest ok!! Nie nadrabiaj, bo nie nadrobisz, codziennie masę stron produkujemy jak nienormalne
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Agatek, kuzynka rodzila w Trn mala wazyla 4170 i nie zrobili jej cc tylko naturalnie urodzila.
noo i właśnie nie wiem czym oni się sugerują? Tym, że na usg wychodzi 4500/4000 kg i wtedy plus minus pomyłka?! Czy jak? W necie pisało, że od 4 kg robią cesarki Koleżanka urodziła 3920 i też sn ledwo co...
Cytat:
A tam od razu byś nie dostała! Chyba, że A. na umowie robi i ma stan zarobków na papierku faktyczny no to nie ma co

Widać mi kosteczki na nóżkach. Poza tym przeciez byłam na wizycie w poniedziałek i nic nie mówił. A tamto tylko wczoraj się zdażyło. Dzidek się poza tym rusza tak jak zwykle.
I Ty nie krakaj!
On ma 1/4 umowy czy coś takiego w PL, coś mi tam tłumaczył, że nie dadzą nie pamiętam, nie chce mi się myśleć, bo mam z tym ost problem...

Mi też kostki widać, a jednak prawa stopa spuchnięta i jak nacisnę to jest dziura.... a niby jak dziura zostaje to może być to zatrucie... i jakieś stany przedrzucawkowe, poczytaj o tym... nie kraczę no

Agawo mówię, A. to sprawdzał i mówił, że nie przejdzie to, więc mu wierzę na słowo...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-11 o 12:24
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:23   #4122
sandra1892
Zadomowienie

Agatek, skoro dochod ci nie przekroczy , to warto skorzystac 1000zl na ulicy nie lezy Ja mam zamaiar skladac papiery bo przy moim wczesniaczku to mam mnostwo wydadkow Teraz musimy isc do okulisty , ale terminy sa takie , ze chyba prywatnie trzeba bedzie bo czas nagli . A cena wizyty 250zl Potem za 4 tyg znow kontrola kolejne 250zl. Wiec masakra !!!!! A na NFZ to bym musiala czekac pol roku
Stary 2012-01-11, 12:28   #4123
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Nie iem czy dobrze zrobiłam ale założyłam w k temat, gdzie mamusie rozpakowane będą mogły udzielać rad tym nierozpakowanym albo sobie na wzajem o karmieniu/przewijaniu/odparzeniach/kolkach itp
jak sie nie przyjmie to usuniemy najwyzej
Bardzo dobrze sama o tym myślałam bo na wątku trudno latac i szukać a takie informacje się przydają

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

pocytowałam ale mi nie pocytowało któraś z was pytała co projektuje- studiuję architekturę wnętrz i właśnie kończyłam wstępny projekt na zaliczenie(strasznie się przy nim nadenerwowałam, bo mi komp świruje)

idę się położyć mamusiekolorowych snów
ja się wybieram na architekture krajoobrazu ciężko się jest dostać więc nie wiem jak to będzie ...

Cytat:
Pierwsza Jak nigdy

Gratulacje rozpakowanym mamusiom i calusy dla bobasow

Dziwna jestem bo spalam raptem 3 h a wyspana sie czuje
A to wsio dzieki mojej corci
Drugi dzien z rzedu budzi sie jak zawsze o 23 na mleczko, standardowo zasypia przy nim, ale jak ja odloze do lozeczka to ryk jakby ja ktos ze skory obdzieral No i potem walczy do 1 albo 2 .

A mialam zapytac , ale zawsze mi z glowy wyleci.
Staracie sie o drugi 1000 zl?
Bo becikowe jest dla wszystkich niezależnie od dochodow , a mozna jeszcze skladac papiery o dodatkowa kaske jesli dochod w rodzinie nie przekracza 504 zl/os . Dobre takie cos bo przy bejbiku kazdy grosz sie przyda
My się nie staramy bo i tak nam nie przyznają. Sama pensja męża podzielona na 3 wychodzi ponad 504 zł... w ogóle ta kwota do nie przekroczenia to porażka...

Cytat:
Moje kochane! Tak sie Was oczytałam o tym oczyszczaniu przed porodem itd i w sumie przeszło mi to przez myśl, ale te drgawki to nie było to. Trzęsło mną jak galaretą i brzuchem też A ja nie mogłam nic zrobić
to mnie tak trzęsło jak dostałam Fenoterol... pielęgniarki powiedziały że to reakcja typowo alergiczna. Normalnie opanować tego nie mogłam.

Cytat:

Dziewczyny a wam też teraz się ciągle spać chce?? Ja w nocy nie mogę to długo siedzę a rano to bym spała w nieskończoność.
mam identycznie... kładę sie koł 1-2 w nocy budze się X razy na siku a wstaje koło południa....

Stary 2012-01-11, 12:29   #4124
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No nie powiem, momentami mi się bez neta nudziło i to strasznie

Nadrabiać faktycznie nie będę, bo nie dam rady, ale chętnie bym poczytała o porodach dziewczyn, jeśli były takie wpisy.

U mnie się trochę pozmieniało, ale raczej w kwestiach rodzinnych. Z ojcem toczę wojnę.Zostalismy zaproszeni z cała rodziną na sylwestra do rodziny mojego TŻta i nigdy się takiego wstydu za ojca nie najadłam. Po alkoholu mu rozum wysiada i po pijaku prał swoje brudy przed obcymi ludzmi. Nawet nie mam zamiaru tego opowiadać, nigdy więcej nie chce go na zadnej imprezie gdzie będzie alkohol. Bo chya bym musiała ubrać jakąś torbę na głowę..

TŻ dalej za granicą jest, ale jeszcze tylko kilka dni i zostaje w PL, potem się zobaczy.

Brzuszek taki malutki jest jakiś, zrobiłabym zdjęcie, ale nie mam czym nawet :/ Ponoć u niektórych kobiet brzuszek nie jest taki duży, a dziecko rodzi się w normalnej wielkości, bo zaczynam wariować, że karzełka urodzę, pomimo, że lekarze mnie uspokajają.
Stary 2012-01-11, 12:30   #4125
NataliaM1103
Rozeznanie

witam!
dziewczyny całą noc męczyła mnie biegunka i teraz też chodzę na kibelek,jak myślicie czy mogę zjeśc jakąs tabletke przeciw biegunce??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:35   #4126
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Nadrabiać faktycznie nie będę, bo nie dam rady, ale chętnie bym poczytała o porodach dziewczyn, jeśli były takie wpisy.

U mnie się trochę pozmieniało, ale raczej w kwestiach rodzinnych. Z ojcem toczę wojnę.Zostalismy zaproszeni z cała rodziną na sylwestra do rodziny mojego TŻta i nigdy się takiego wstydu za ojca nie najadłam. Po alkoholu mu rozum wysiada i po pijaku prał swoje brudy przed obcymi ludzmi. Nawet nie mam zamiaru tego opowiadać, nigdy więcej nie chce go na zadnej imprezie gdzie będzie alkohol. Bo chya bym musiała ubrać jakąś torbę na głowę..

TŻ dalej za granicą jest, ale jeszcze tylko kilka dni i zostaje w PL, potem się zobaczy.

Brzuszek taki malutki jest jakiś, zrobiłabym zdjęcie, ale nie mam czym nawet :/ Ponoć u niektórych kobiet brzuszek nie jest taki duży, a dziecko rodzi się w normalnej wielkości, bo zaczynam wariować, że karzełka urodzę, pomimo, że lekarze mnie uspokajają.
A jak na usg z wagą u malutkiej? Ja tez mam mały brzuszek ale waga małej dobiega do 50 centyla.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam!
dziewczyny całą noc męczyła mnie biegunka i teraz też chodzę na kibelek,jak myślicie czy mogę zjeśc jakąs tabletke przeciw biegunce??
Może organizm się oczyszcza? Najlepiej zadzwoń do lekarza, lepiej nic na własną rękę nie brać...

Stary 2012-01-11, 12:39   #4127
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, skoro dochod ci nie przekroczy , to warto skorzystac 1000zl na ulicy nie lezy Ja mam zamaiar skladac papiery bo przy moim wczesniaczku to mam mnostwo wydadkow Teraz musimy isc do okulisty , ale terminy sa takie , ze chyba prywatnie trzeba bedzie bo czas nagli . A cena wizyty 250zl Potem za 4 tyg znow kontrola kolejne 250zl. Wiec masakra !!!!! A na NFZ to bym musiala czekac pol roku
Ojej, koszmarne te ceny
A faktycznie wcześniaczek musi być pod stałą kontrolą, więc każda kasa Wam się przyda

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:

Zoska, współczuję A mieszkasz jeszcze z mamą czy już u TZta?
Jak w ogóle TZ się sprawuje?
Cytat:
witam!
Zadzwoń do lekarza, nie bierz nic na własną rękę

Stary 2012-01-11, 12:41   #4128
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

witajcie, ja dzisiaj byłam na ktg i znowu wyszło beznadziejnie, dochodziło nawet do 210 bicie serduszka! Jutro powtórka ktg, jeśli wyjdzie to samo to znowu do szpitala i pewnie już do terminu porodu.

Pytałam lekarza o te bóle jak na miesiaczkę, to powiedział, że to już przygotowujące do porodu, bo za tydzień 38 tydzień, to takie przepowiadające już.

3majcie kciuki żeby tętno się unormowało i nie będę musiała iść do szpitala.

buziaki

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:44   #4129
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej

a ja już nie śpię od 9 rano ale dalej w łóżeczku leżę

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Ultra, a torba spakowana, skoro masz byc gotowa?
super,ze wyniki ok

90 zl za wymiane prawka? powariowali
chyba kaze tztowi placic
w koncu to przez to, ze sie uparl, abym przyjela rowniez jego nazwisko
Oczywiście że spakowana już od grudnia leży przygotowana

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:46   #4130
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Czubasku ja chodze przez NFZ, wiec nie mam usg często. Ostatnio miałam robione w 30 tygodniu i mała ważyła 1400, miała wtedy 27cm . Lekarz twierdzi, ze wszystko ok, ale mnie i tak to męczy czasami, bo widzę kobiety w młodszej ciąży, a mają brzuszki ogromne.

Agawoo jeszcze mieszkam u mamy, ale ojca nie ma , bo pracuje za granica, zjezdza tylko na święta czy jakies wolne dni, wakacje i tez dobrze...
U TŻ mogłabym już mieszkać teraz, ale to bez sensu, bo musiałabym codziennie tam palić w piecu by nie zmarznąć, poza tym co ja bym miała tam robić? A tak to chodzę tam jesli trzeba cos dla malej przygotować, poprać, poprasować, bo po porodzie od razu tam bede mieszkać.

A TŻ jak sie sprawuje? Średnio na jeża, nie ma się czym chwalić, ale znowu aż tak kiepsko też nie jest, Już jestem przygotowana na to, że na weekend go nie będzie, bo kolega ma kawalerski.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-01-11 o 12:47
Stary 2012-01-11, 12:56   #4131
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Dzięki za zmierzenie 20cm to minimum więc za takimi będę się rozglądać
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:56   #4132
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Czubasku ja chodze przez NFZ, wiec nie mam usg często. Ostatnio miałam robione w 30 tygodniu i mała ważyła 1400, miała wtedy 27cm . Lekarz twierdzi, ze wszystko ok, ale mnie i tak to męczy czasami, bo widzę kobiety w młodszej ciąży, a mają brzuszki ogromne.

Agawoo jeszcze mieszkam u mamy, ale ojca nie ma , bo pracuje za granica, zjezdza tylko na święta czy jakies wolne dni, wakacje i tez dobrze...
U TŻ mogłabym już mieszkać teraz, ale to bez sensu, bo musiałabym codziennie tam palić w piecu by nie zmarznąć, poza tym co ja bym miała tam robić? A tak to chodzę tam jesli trzeba cos dla malej przygotować, poprać, poprasować, bo po porodzie od razu tam bede mieszkać.

A TŻ jak sie sprawuje? Średnio na jeża, nie ma się czym chwalić, ale znowu aż tak kiepsko też nie jest, Już jestem przygotowana na to, że na weekend go nie będzie, bo kolega ma kawalerski.

to ładnie się rozwija a brzuszek możesz mieć mały od niego nie zależy waga dzidziusia. Ja byłam ostatnio w szpitalu i pytano mnie w którym tyg jestem, jak słyszeli że w 34 to powtarzali pytanie bo nie mam wielkiego bembzona

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-01-11 o 13:01
Stary 2012-01-11, 13:04   #4133
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Witam Wszystkich.

Witamy zgubę

Cytat:
witam!
Może lepiej nie bierz nic na własną rękę Zjedz pieczone jabłko...mi pomaga w razie takich sensacji.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
witajcie, ja dzisiaj byłam na ktg i znowu wyszło beznadziejnie, dochodziło nawet do 210 bicie serduszka! Jutro powtórka ktg, jeśli wyjdzie to samo to znowu do szpitala i pewnie już do terminu porodu.

Pytałam lekarza o te bóle jak na miesiaczkę, to powiedział, że to już przygotowujące do porodu, bo za tydzień 38 tydzień, to takie przepowiadające już.

buziaki
Mocno zaciśnięte Będzie dobrze!!
Stary 2012-01-11, 13:14   #4134
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Hehe, to faktycznie musisz mieć malutki brzuszek

A witam, witam

Ojj jeszcze troche rzeczy brakuje dla małej no i dla mnie do szpitala.

I jeszcze tej sukienki i butów nie mam na wesele, a to za 1,5 tygodnia, nawet mnie tam zbytnio nie ciągnie na tą imprezę . Jeszcze akurat tyle kasy potrzeba dla małej, a wypadałoby jakieś 500 zł dać w prezencie :/ Nie wiem czy to specjalnie, czy tak o przypadkiem im wyszło, ale przy nas para młoda rozmawiała o wydatkach i ile na jedną osobą wyjdzie :/ Chyba nam zasugerowali ile mamy im do koperty włożyć

Kupujecie/kupiłyście sobie krem na brodawki ?

A i z kosmetyków dla dziecka i z leków co macie?

Czas edycji: 2012-01-11 o 13:16
Stary 2012-01-11, 13:21   #4135
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

A witam, witam

I jeszcze tej sukienki i butów nie mam na wesele, a to za 1,5 tygodnia, nawet mnie tam zbytnio nie ciągnie na tą imprezę . Jeszcze akurat tyle kasy potrzeba dla małej, a wypadałoby jakieś 500 zł dać w prezencie :/ Nie wiem czy to specjalnie, czy tak o przypadkiem im wyszło, ale przy nas para młoda rozmawiała o wydatkach i ile na jedną osobą wyjdzie :/ Chyba nam zasugerowali ile mamy im do koperty włożyć

Ale nie sugerujcie się tym ile wypada na osobę. Zresztą to takie nieładne z ich strony że przy was o tym rozmawiali. Każdy daje tyle na ile go stać. A czyje to jest wesele? Jeśli jest cieżko z kasą to może trzeba było powiedzieć w jakiej jesteście sytuacji, powiedzieć ze to 9 miesiąc i jest Ci ciężko i bylo by z głowy, no chyba że juz podzieliście obecność...

Ja kupuje Purelan 100.

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-01-11 o 13:22
Stary 2012-01-11, 13:27   #4136
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry
ja dzisiaj sprzątam troche i prasuje ale piep....ona rwa mi nie daje... co chwile boli

Zoska czesc
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:36   #4137
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

Miło Cię widzieć spowrotem...

Ja mam brzuch mniejszy 2x niż w pierwszej ciąży. A dziecko takie ok 3 kilo będzie.

Nic się nie martw, mojego kuzyna żona brzucha prawie nie miała, nawet byś nie podejrzewała że jest w ciąży a synekważył prawie 3500.

Cytat:
witam!
Ja miałam 2 dni, ale nic nie brałam. Zjedz ryż, czekoladę, napij się coli,

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

buziaki
Mam nadzieję że się tętno unormuje.

Ja tez już mam takie bóle jak na okres...

Cytat:

A witam, witam

Teraz w modzie jest powiedzenie ile się płaci za jedną osobę, bo w zwyczaju jest dać w kopercie tyle (conajmniej) jaki koszt Państwo młodzi ponieśli na Was.

Lepiej kupcie jakiś prezent za 200 zł.

----------------------------------------------------------------------------
A ja już padam z sił. Muszę jeszcze maluszka przepakować w inną torbę do szpitala, dołożyć smoczka (właśnie wyparzyłam ).

Dywan wyprałam, część rzeczy poprasowałam.... Powinnam jeszcze podłogę umyć i ułożyć w szafce Starszaka, ale nic mi się nie chce już... A miałam iśc jeszcze do sklepu.

I rozmiawiałam z tż, mam zakaz rodzenia do końca tygodnia.

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2012-01-11 o 13:37
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:41   #4138
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Moje kochane! Tak sie Was oczytałam o tym oczyszczaniu przed porodem itd i w sumie przeszło mi to przez myśl, ale te drgawki to nie było to. Trzęsło mną jak galaretą i brzuchem też A ja nie mogłam nic zrobić
Wczoraj chciałam TŻtowi zrobić koktajl na podwieczorek. Banany, kiwi, troszeczkę lodu bakaliowego z Zielonej Budki, odrobina cukru trzcinowego i.... mrożone wiśnie!!! i tak sobie przypominam, że tym najbardziej zwracałam. Więc stawiam na ten koktajl, choć mojemu nic nie było
Zjadłam właśnie dwa tosty z serem żółtym, wzięłam furagin i asmag, popiłam zieloną herbatą, położyłam się i póki co jest ok.
Czeka mnie dziś znowu prasowanie, kuchnię już posprzątałam, może wezmę się za umycie ostatniego okna sprzed świąt jeszcze
Muszę łóżeczko wyczyścić, żeby pościel założyć - choć nadal nie mam materacyka

Z materacykiem to trochę dziwna sprawa, bo niby moja matka się zadeklarowała, że kupi. I wtedy to bez wahania lateksowy bierzemy. Ale z wieloma rzeczami ona tak się już deklarowała i jakbym miała czekać to nie mielibyśmy nic prócz dwóch kocyków dla małego...
Tak więc poczekam jeszcze do jutra popołudnia i jak nie to zamawiam kokos gryka jak większość z Was

Głodzić dzidzi nie wolno
Projektuj, projektuj Renia, bo od nas pewnie jakieś zamówienie też pójdą jak się już wszystkie pobudujemy
boroo to pewnie po tym leku rzeczywiście...może do lekarza zadzwon i powiedz to ci cos innego przepisze
może mama sobie jeszcze przypomni, u nas na szczescie mama słowna i mamy wozekw ogole wszyscy slowni bo wszystko mamy praktycznie od kogos
to już terminy rezerwuje
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
To chyba raczej nie dzidzia, bo bolało wszędzie i w każdej pozycji Cholera wie co to ...

Ojej, duży chłopczyk ...Dowiedz się koniecznie od lekarza co i jak

W sumie też pomyślałam, że to mogą być skurcze, ale z drugiej strony zawsze myślałam, że skurcz to boli - przestaje - boli - przestaje - itd.
A tu bolało ciągle, ale w sumie brzuszek był taki dość napięty
Dość mocno bolało, ale względnie do wytrzymania ..
Myślałam, żeby no-spę wziąć, ale swtierdziłam, że poleżę jeszcze i będę kombinować później... Na razie jest ok, ale głowę umyłam w razie czego

to najważniejsze za tobą
Cytat:
a wczoraj przyszło moje łóżeczko trzech chłopów nie umiało go złożyć sobie wyobraźcie
a widzę nasza mamuśka Agatek jeszcze se porodu nie wywołała

ok zmykam papa
ale fajnie ze sie szyjka obniżaniedoczynn ość lepiej zbadać bo to ty dajesz dzidziusiowi jod i hormony tarczycowe- ale to chyba tylko na poczatku ciąży teraz to już samo sobie produkuje-pamietam że tak mi mówiła moja endokrynolog
Cytat:

mi sie chce spac caly czas ale zasnąc nie mogę
Cytat:

i nie kracz!!

Uuuu to współczuje badania a jak herbatka smakuje?? zawsze mnie zastanawiało czy jest w miarę, czy jak...
No i za 40 tydz!
herbatka dobra w maire jak ktos lubi ziółkaja lubie więc mi pasuje
Cytat:
Witam Wszystkich.

super że wszystko u ciebie ok
Cytat:

musicie isc na ta impreze? ja bym nie szła pewnie już- chyba że masz ochotea 500zł na prezent to lekka przesada- jestescie jakąs bliską rodzina czy co?? jak zapraszali ludzi po to zeby "zarobic" to niech się wypchają

ja mam maltan- sprawdzony- dziala przeciwbólowo na bank czuje to u siebie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:42   #4139
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
widzisz,ja mialam 3 usg robione do tej pory (35tydzien) w tym ostatnie prywatnie za ktoro slono zaplacilam i dowiedzialam sie tyle,ze maly wazy w 30tyg 1500gr ale juz ile ma dlugosci zmierzyc nie potrafila.
Ponoc kiedys w UK robiono jedno usg do 13 tyg i tyle,
nie mialam robionych badan jak Wy z ta glukozą teraz dopiero wygooglowalam moje wyniki badan ze balansuje na granicy anemii a polozna nic nie mowila ze mam wzbogacic diete czy cos.
Zbadala mocz cisnienie i do domu.
Nic,pozostaje mi zazdroscic wam dokladnej opieki i wsluchiwac sie w moj organizm i reagowac na wlasna reke ufff dobrze ze to juz koncowka....
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:44   #4140
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ah to jest ślub przyjaciela TŻta no i TŻ się uparł, że dajemy kasę i ,że on da od siebie te 5 stów. Bo 200 zł jest na osobę, a wypada jeszcze od tak coś dorzucić. Mogliśmy własnie nie deklarować się, że przyjdziemy i problem byłby z głowy. Nie wiem czy jeszcze jakieś kwiatki do tego dorzucić, jednak to kolejne 3 dychy jest.

Właśnie to nie jest żadna rodzina. Pogadam z TŻtem , bo to jest chore zebysmy tyle kasy dawali. Mogli nie zapraszać ludzi, albo w ogóle nie musieli planować ślubu , chociaz to nie tyle oni co rodzice ten ślub organizują, bo wpadli, a rodzice nie chca głupio wygladac przed ksiedzem , ludzmi itd.

Czas edycji: 2012-01-11 o 13:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości