|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Spróbuję go tego jakoś nauczyć i mam ogromną nadzieję, że jednak mi pomoże ![]() Cytat:
![]() Widać mi kosteczki na nóżkach. Poza tym przeciez byłam na wizycie w poniedziałek i nic nie mówił. A tamto tylko wczoraj się zdażyło. Dzidek się poza tym rusza tak jak zwykle. I Ty nie krakaj!
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Psotnika,Aga_tka,magdazzz gratuluję dzidziusiów
Cytat:
![]() boroo50 lepiej nie odstawiaj tych leków sama bo te leukocyty mogą być niebezpieczne,a lepiej się tego pozbyć U mnie znowu dzień zaczęłam od ![]()
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
Agatek, kuzynka rodzila w Trn mala wazyla 4170 i nie zrobili jej cc tylko naturalnie urodzila.
|
#4115 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że wszystko się wyjaśniło i będziecie mieć cały wózeczek Cytat:
![]() A w takim razie masz rację, nic mamie nie mów Cytat:
Pewnie jeszcze zleci zrobienie przeciwciał, bo to ważne dla dzidzi Cytat:
A to chyba zależy, jakie to łóżeczko jest, bo chyba nie wszystkie mają taką samą odleglość??
|
|
|
#4116 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale dobrze, że wszystko oki Gratki za wózek![]() Cytat:
pod warunkiem, że nie mam dnia "słabo mi"![]() Cytat:
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Wszystkich.
Wchodzę na forum po 3 tygodniach, zasypana wiadomościami co się ze mną dzieje. Wszystko ok, po prostu wzięłam się za pranie, sprzątanie, prasowanie itd. wszystko u mnie ok, przez jakis czas nie miałam w ogole dostępu do internetu, więc nie miałam jak dać znac nawet ,ze u mnie wszystko ok. Bardzo Was za to przepraszam ![]() Aż mi szczęka opadła jak zobaczyłam ile rozpakowanych mamusiek już jest ![]() Wszystkim mamuśkom gratuluję !! Byłam u lekarza i u mnie narazie cisza No tak, ale do terminu jest jeszcze trochę czasu. W następnym tygodniu trzeba będzie dokończyć zakupy dzidziusiowe ![]() Tyle mnie tu czasu nie było, wiec ani nie biore sie za nadrabianie , bo w za nic w świecie pewnie bym nie dała rady A i wszystkiego Najlepszego w tym nowym roku !! |
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatek, dlaczego mielibyście nie dostać?? A z załatwianiem to co za problem, teściowa chciała jeszcze w grudniu becikowe załatwiać, to niech teraz pójdzie i złoży te papiery które trzeba. Sprawdź na necie jakie papiery trzeba wypełnić, przeliczcie sobie dochód, czy się łapiecie i złóżcie podanie. A co Wam to szkodzi?? Nie przyda Wam się 1000 zł?? To ja chętnie wezmę
|
|
|
#4119 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wózek fajny
![]() Podobny do Xlandera. Cytat:
Cytat:
Ale teraz to idę się odgruzować do łazienki trochę, bo z porodówki mnie odeślą do weterynarza, bo nogi mi zarosły jak sarence.... Cytat:
Lecę się kąpać... wyprać dywanik z pokoju, bo już dwie godziny prasowałam i mi się odechciało prasowania.... |
|||
|
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiadaj co tam u Ciebie, widzę, że przygotowania na przyjęcie dzidziusia ruszyły pełną parą Fajnie I w końcu Ci się nie nudzi ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-11 o 12:24 |
||
|
|
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju a my się za głowę łapałyśmy gdzie Ty jesteś!!! Dobrze, że wszystko jest ok!! Nie nadrabiaj, bo nie nadrobisz, codziennie masę stron produkujemy jak nienormalne ![]() Cytat:
Koleżanka urodziła 3920 i też sn ledwo co...Cytat:
Mi też kostki widać, a jednak prawa stopa spuchnięta i jak nacisnę to jest dziura.... a niby jak dziura zostaje to może być to zatrucie ... i jakieś stany przedrzucawkowe, poczytaj o tym... nie kraczę no ![]() Agawo mówię, A. to sprawdzał i mówił, że nie przejdzie to, więc mu wierzę na słowo...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-11 o 12:24 |
|||
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
Agatek, skoro dochod ci nie przekroczy , to warto skorzystac 1000zl na ulicy nie lezy
Ja mam zamaiar skladac papiery bo przy moim wczesniaczku to mam mnostwo wydadkow Teraz musimy isc do okulisty , ale terminy sa takie , ze chyba prywatnie trzeba bedzie bo czas nagli . A cena wizyty 250zl ![]()
|
#4123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama o tym myślałam bo na wątku trudno latac i szukać a takie informacje się przydają ![]() Cytat:
ciężko się jest dostać więc nie wiem jak to będzie ...Cytat:
Cytat:
mam identycznie... kładę sie koł 1-2 w nocy budze się X razy na siku a wstaje koło południa.... |
||||
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie powiem, momentami mi się bez neta nudziło i to strasznie
![]() Nadrabiać faktycznie nie będę, bo nie dam rady, ale chętnie bym poczytała o porodach dziewczyn, jeśli były takie wpisy. U mnie się trochę pozmieniało, ale raczej w kwestiach rodzinnych. Z ojcem toczę wojnę.Zostalismy zaproszeni z cała rodziną na sylwestra do rodziny mojego TŻta i nigdy się takiego wstydu za ojca nie najadłam. Po alkoholu mu rozum wysiada i po pijaku prał swoje brudy przed obcymi ludzmi. Nawet nie mam zamiaru tego opowiadać, nigdy więcej nie chce go na zadnej imprezie gdzie będzie alkohol. Bo chya bym musiała ubrać jakąś torbę na głowę.. TŻ dalej za granicą jest, ale jeszcze tylko kilka dni i zostaje w PL, potem się zobaczy. Brzuszek taki malutki jest jakiś, zrobiłabym zdjęcie, ale nie mam czym nawet :/ Ponoć u niektórych kobiet brzuszek nie jest taki duży, a dziecko rodzi się w normalnej wielkości, bo zaczynam wariować, że karzełka urodzę, pomimo, że lekarze mnie uspokajają. |
|
|
|
#4125 |
|
Rozeznanie
|
witam!
dziewczyny całą noc męczyła mnie biegunka i teraz też chodzę na kibelek,jak myślicie czy mogę zjeśc jakąs tabletke przeciw biegunce?? |
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może organizm się oczyszcza? Najlepiej zadzwoń do lekarza, lepiej nic na własną rękę nie brać... |
|
|
|
|
#4127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A faktycznie wcześniaczek musi być pod stałą kontrolą, więc każda kasa Wam się przyda ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
A mieszkasz jeszcze z mamą czy już u TZta? Jak w ogóle TZ się sprawuje? Cytat:
|
|
|
#4128 |
|
Rozeznanie
|
witajcie, ja dzisiaj byłam na ktg i znowu wyszło beznadziejnie, dochodziło nawet do 210 bicie serduszka! Jutro powtórka ktg, jeśli wyjdzie to samo to znowu do szpitala i pewnie już do terminu porodu.
Pytałam lekarza o te bóle jak na miesiaczkę, to powiedział, że to już przygotowujące do porodu, bo za tydzień 38 tydzień, to takie przepowiadające już. 3majcie kciuki żeby tętno się unormowało i nie będę musiała iść do szpitala. buziaki
|
#4129 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
a ja już nie śpię od 9 rano ale dalej w łóżeczku leżę ![]() Cytat:
już od grudnia leży przygotowana
|
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
Czubasku ja chodze przez NFZ, wiec nie mam usg często. Ostatnio miałam robione w 30 tygodniu i mała ważyła 1400, miała wtedy 27cm . Lekarz twierdzi, ze wszystko ok, ale mnie i tak to męczy czasami, bo widzę kobiety w młodszej ciąży, a mają brzuszki ogromne.
Agawoo jeszcze mieszkam u mamy, ale ojca nie ma , bo pracuje za granica, zjezdza tylko na święta czy jakies wolne dni, wakacje i tez dobrze... U TŻ mogłabym już mieszkać teraz, ale to bez sensu, bo musiałabym codziennie tam palić w piecu by nie zmarznąć, poza tym co ja bym miała tam robić? A tak to chodzę tam jesli trzeba cos dla malej przygotować, poprać, poprasować, bo po porodzie od razu tam bede mieszkać. A TŻ jak sie sprawuje? Średnio na jeża, nie ma się czym chwalić, ale znowu aż tak kiepsko też nie jest, Już jestem przygotowana na to, że na weekend go nie będzie, bo kolega ma kawalerski. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-01-11 o 12:47 |
|
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za zmierzenie
20cm to minimum więc za takimi będę się rozglądać
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ładnie się rozwija a brzuszek możesz mieć mały od niego nie zależy waga dzidziusia. Ja byłam ostatnio w szpitalu i pytano mnie w którym tyg jestem, jak słyszeli że w 34 to powtarzali pytanie bo nie mam wielkiego bembzona
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-11 o 13:01 |
|
|
|
|
#4133 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zjedz pieczone jabłko...mi pomaga w razie takich sensacji.Cytat:
Będzie dobrze!!
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, to faktycznie musisz mieć malutki brzuszek
![]() A witam, witam ![]() Ojj jeszcze troche rzeczy brakuje dla małej no i dla mnie do szpitala. I jeszcze tej sukienki i butów nie mam na wesele, a to za 1,5 tygodnia, nawet mnie tam zbytnio nie ciągnie na tą imprezę . Jeszcze akurat tyle kasy potrzeba dla małej, a wypadałoby jakieś 500 zł dać w prezencie :/ Nie wiem czy to specjalnie, czy tak o przypadkiem im wyszło, ale przy nas para młoda rozmawiała o wydatkach i ile na jedną osobą wyjdzie :/ Chyba nam zasugerowali ile mamy im do koperty włożyć ![]() Kupujecie/kupiłyście sobie krem na brodawki ? A i z kosmetyków dla dziecka i z leków co macie? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-01-11 o 13:16 |
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuje Purelan 100. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-11 o 13:22 |
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() ja dzisiaj sprzątam troche i prasuje ale piep....ona rwa mi nie daje... co chwile boli ![]() Zoska czesc
|
|
|
|
#4137 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam brzuch mniejszy 2x niż w pierwszej ciąży. A dziecko takie ok 3 kilo będzie. Nic się nie martw, mojego kuzyna żona brzucha prawie nie miała, nawet byś nie podejrzewała że jest w ciąży a synekważył prawie 3500. Cytat:
Cytat:
Ja tez już mam takie bóle jak na okres... Cytat:
Lepiej kupcie jakiś prezent za 200 zł. ---------------------------------------------------------------------------- A ja już padam z sił. Muszę jeszcze maluszka przepakować w inną torbę do szpitala, dołożyć smoczka (właśnie wyparzyłam ).Dywan wyprałam, część rzeczy poprasowałam.... Powinnam jeszcze podłogę umyć i ułożyć w szafce Starszaka, ale nic mi się nie chce już... A miałam iśc jeszcze do sklepu. I rozmiawiałam z tż, mam zakaz rodzenia do końca tygodnia. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2012-01-11 o 13:37 |
||||
|
|
|
#4138 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może mama sobie jeszcze przypomni, u nas na szczescie mama słowna i mamy wozek to już terminy rezerwuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niedoczynn ość lepiej zbadać bo to ty dajesz dzidziusiowi jod i hormony tarczycowe- ale to chyba tylko na poczatku ciąży teraz to już samo sobie produkuje-pamietam że tak mi mówiła moja endokrynologCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak zapraszali ludzi po to zeby "zarobic" to niech się wypchająja mam maltan- sprawdzony- dziala przeciwbólowo na bank czuje to u siebie
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoc kiedys w UK robiono jedno usg do 13 tyg i tyle, nie mialam robionych badan jak Wy z ta glukozą teraz dopiero wygooglowalam moje wyniki badan ze balansuje na granicy anemii a polozna nic nie mowila ze mam wzbogacic diete czy cos. Zbadala mocz cisnienie i do domu. Nic,pozostaje mi zazdroscic wam dokladnej opieki i wsluchiwac sie w moj organizm i reagowac na wlasna reke ufff dobrze ze to juz koncowka.... |
|
|
|
|
#4140 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah to jest ślub przyjaciela TŻta no i TŻ się uparł, że dajemy kasę i ,że on da od siebie te 5 stów. Bo 200 zł jest na osobę, a wypada jeszcze od tak coś dorzucić. Mogliśmy własnie nie deklarować się, że przyjdziemy i problem byłby z głowy. Nie wiem czy jeszcze jakieś kwiatki do tego dorzucić, jednak to kolejne 3 dychy jest.
Właśnie to nie jest żadna rodzina. Pogadam z TŻtem , bo to jest chore zebysmy tyle kasy dawali. Mogli nie zapraszać ludzi, albo w ogóle nie musieli planować ślubu , chociaz to nie tyle oni co rodzice ten ślub organizują, bo wpadli, a rodzice nie chca głupio wygladac przed ksiedzem , ludzmi itd. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-01-11 o 13:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Jak drgawki to coś nie halo było 

ale powiem Wam, że się tak wkur*iłam wczoraj, że szok, paczkę kurier przyniosł do domu, była moja córa odebrała dwa pakunki, ja przyjechałam wieczorem i mówię do TZ że złożymy ten wózek, przy okazji sprawdzimy czy wszystko jest... no i składamy składamy, wyciągamy, a tam kurna nie ma spacerówki
ale będzie jutro zapewne 
Gabrysia - 09.02.2012 

poza tym coś mi zapał do sprzątania przeszedł... 
... i jakieś stany przedrzucawkowe, poczytaj o tym... nie kraczę no 

Będzie dobrze!!