Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 12:25   #4081
jagata
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a nie lepiej pójść do krawca i uszyć na miarę garnitur? w takim wypadku? wtedy bedzie idealny - ametriały tez sami bedziecie wybierac
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
jagatko a nie macie możliwości uszycia na miarę? mój bat niedawno szył, wytaliowali mu pięknie, i też miał problem bo spodnie miał zbyt wąskie jak marynarka była ok, a jak spodnie były ok to znowy marynara wisiała, a teraz ma doszyte do siebie i jest jak ulaał!
to byłoby najlepsze rozwiązanie. Już się za tą opcją rozglądałam, ale nie mogę nic takiego znaleźć.
W niektórych salonach jest taka opcja, ale jak nam podali ceny i warunki, to nie do końca jesteśmy przekonani, że zrobią to tak jakbyśmy chcieli.
Stary 2012-01-11, 12:26   #4082
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
moja siostra miała na swoim weselu dj'ja
coś chcesz wiedziec?
WSZYSTKO :P Tzn jak to wyglądało? Goście się dobrze bawili?

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

My mamy DJ'a
Nareszcie ktos świadomie zdecydowaliście się na DJ'a czy po prostu nie znaleźliście zespołu odpowiedniego?

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

co do pozostałym tematów przewijających się na wątku:
mieszkanie - my dostaniemy mieszkanie po teściach, którzy własnie wykańczają dom. Jest ogromne i to mnie martwi, bo tak duże nie jest nam aktualnie potrzebne, a wiadomo że to wiąże się z większymi opłatami. Mamy możliwość zaadaptować poddasze i zrobić dwupokojowe mieszkanie, ale w związku z tym, że jest to niemały koszt, bo trzeba praktycznie zaczynać od zera łącznie z całą instalacją - na razie nas na to nie stać. Pewne jest jedno - sypialnia będzie na biało (wszystko łącznie z meblami), bo ja po prostu w ten sposób odpoczywam po ciężkim dniu pracy. Salon - jedną ścianę zrobimy surową, prawdopodobnie z ozdobnego betonu, a reszta koncepcji jest na razie w powijakach. Na pewno nie będzie na ścianach kolorów - ten trend do mnie nie przemawia po prostu. Obecnie mam u siebie na ścianie oliwkę i przyznam, że po kilku miesiącach mi się znudziła a kolor jest trudny do komponowania z innymi
ważne że koncepcja jest! tak naprawdę naajgorzej jest zacząć, wiem po sobie bo my toczymy batalię o kuchnie ;P
Ja chcę jasną kuchnię i ciemny blat tzn ciemne drewno, a TŻt chce ciemne meble i jasne drewno blat...
Stary 2012-01-11, 12:30   #4083
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Ja chcę jasną kuchnię i ciemny blat tzn ciemne drewno, a TŻt chce ciemne meble i jasne drewno blat...
Jasne kuchnie bardzo ładnie wyglądają, ale są trudne w utrzymaniu czystości. Niestety. Tu coś kapnie, tam coś zleci. Chyba, że nie jesteście bałaganiarzami w kuchni, to wtedy i sprzątania nie będzie dużo. U mnie jasna kuchnia by nie przeszła niestety.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:30   #4084
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
WSZYSTKO :P Tzn jak to wyglądało? Goście się dobrze bawili?

Nareszcie ktos świadomie zdecydowaliście się na DJ'a czy po prostu nie znaleźliście zespołu odpowiedniego?

ważne że koncepcja jest! tak naprawdę naajgorzej jest zacząć, wiem po sobie bo my toczymy batalię o kuchnie ;P
goście się bardzo dobrze bawili, to był dj i wodzirej zarazem, bardzo fajnie zabawiał gości śpiewał z nami bo gościu też śpiewa, z tego co mi wiadomo to goście byli bardzo zadowoleni, były też zabawy które dj fajnie poprowadził nie wiem co by tu jeszcze powiedziec, jak cos to pytaj, ja do dja nic nie mam ale my mamy zespół bo wolimy jednak muzykę na żywo i jakby się teściowie dowiedzieli że mamy dja (teściu kiedyś grał w zespole) to by nas chyba wydziedziczyli

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:31   #4085
(kicia)
Zakorzenienie

gosza bardzo ładne zaproszenia i łóżko. Tylko na pierwszym zdjęciu na jednym zaproszeniu nie ma perełki ale to pewnie zauważyłaś

Jak was czytam to się cieszę że nie mam teściowej a moja mama do wesela się bardzo nie wtrąca.

Też mam problem z garbieniem się. Ale o ile ja jakoś to jeszcze kontroluje to gorzej z TŻ. A to przy tańcu czy chodzeniu okropnie wygląda

A na mnie w domku czeka moja spineczka do fryzury ślubnej
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:31   #4086
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja pamiętam o tym tylko jak jesteśmy na tańcach, bo w domu to w ogóle Więc w sumie szansa jest, że na parkiecie o tym nie zapomnę, ale wolałabym jednak czymś się wspomóc przed weselem. Inna sprawa, że mój TŻ też się garbi, więc możesz sobie wyobrazić jak to kiepsko w tańcu wygląda.
Mój Tz sie raczej nie garbi ale tak aw tańcu to chyba zebyśmy mieli tanczyc walca to wtedy to jest widać, przy innych piosenkach nie zauważyałm ze sie garbię Bardziej sie martwie siedzeniem w USC chociaz masz gorzej bo Ty w kosciele musisz dłużej siedziec w tej samej pozycji a ja nie. Jednak cały czas sie obawiam ze wyjdzie to moje garbienie na zdjęciach i ogólnie o tym zapomnę
Stary 2012-01-11, 12:39   #4087
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
powiem tak migdaly to w woreczkach na talerzyku jako winietki moga byc raczej jako taki prezencik (ja osobiscie nie lubie ) u mnei winietki beda takie http://www.do-it-yourself-weddings.c...ace-cards.html tylko na jakis fajnych lizakach
A rozsadzacie gościi sami?

Cytat:
U nas też było tak, że mój TŻ o wiele lepiej dogadywał się na początku z moją Mamą niż ja z jego... Ale powiem Ci, że to kwestia czasu i poznania danej osoby. Moja Teściowa ma specyficzny charakter, ale nie jest nastawiona do mnie na "anty" i im więcej razem przebywamy, tym lepiej się rozumiemy, tak mi się wydaje. Generalnie od Świąt czuję, że i z Teściówką idzie się dogadać, więc wszystko jest na dobrej drodze

Kochana, to my tak liczymy ta wódkę. Oczywiście 1 litr, czyli dwie butelki 0,5 na 3 osoby, A NIE jak pisała audrey 0,5 na 3 os., bo to by za mało było na pewno.
Mamy wesele dwudniowe, nie dajemy wódki na odchodne.
A dlaczego tak liczymy: bo nie chcemy, żeby nam została wódka po weselu, a wszystkim znajomym, którzy liczyli 0,5 na głowę zostało b.dużo wódki, poza tym będziemy mieć dużo wina w trzech rodzajach: białe, różowe, czerwone (wszystkie półsłodkie), stół z kilkoma rodzajami drinków, dodatkowe być możeszwajcarskie wina i miody pitne, ale to jeszcze nie do końca pewne i pewnie jakiś bimber na stole wiejskim. Myślę, że alkoholu wystarczy, a jak nie, to na poprawiny dokupimy wódkę w markecie, chociaż nie sądzę, aby było to konieczne. Po prostu podchodzimy rozsądnie do ilości wódki.

Dziękuję! Dom to duże przedsięwzięcie (samo wykańczanie mam na myśli), ale jestem dumna, że udało nam się to załatwić w niewiele ponad pół roku i już jesteśmy u siebie

Co do oprawy muzycznej, to my mamy duet : DJa z wodzirejem (bracia). A cio?
Oczywiście miałaam na myśli 1litr a nie 0.5, z rozpędu pisalam

Co do teściowej to nie chodzi o to że my się nie dogadujemy, bo z tym nie ma problemów, tylko ona bardzo ingeruje w Nasze życie czego ani ja ani TŻt sobie nie życzymy. Często np jeździmy do kościoła w innej miejscowości i ona co tydzień się nam wtrąbi że chce jechac z Nami, jedziemy na zakupy do Krk - ona jedzie z nami, jedziemu tu tam siam-- ona wszedzie chce z nami jechać! Doszło w końcu do tego że nie mówi jej TŻt że gdzieś się wybieramy, a jak dzwoni a my akurat zbieramy się do wyjścia to jej o tym nie mówimy, bez przesady, to jest okropnie irytujące, przynamniej dla mnie, o moja mama w życiu się tak nie zachowywała.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jasne kuchnie bardzo ładnie wyglądają, ale są trudne w utrzymaniu czystości. Niestety. Tu coś kapnie, tam coś zleci. Chyba, że nie jesteście bałaganiarzami w kuchni, to wtedy i sprzątania nie będzie dużo. U mnie jasna kuchnia by nie przeszła niestety.
Kuchnia to moja świątynia więc nie martwiłabym się o porządek Myslę że stanie na czymś pomiędzy, może jakieś legno czy coś w tym stylu, ale na pewno nie ciemna całkiem, kuchnie mamy niewielką więc żeby jej meble nie stłamsiły całkiem.

Cytat:
goście się bardzo dobrze bawili, to był dj i wodzirej zarazem, bardzo fajnie zabawiał gości śpiewał z nami bo gościu też śpiewa, z tego co mi wiadomo to goście byli bardzo zadowoleni, były też zabawy które dj fajnie poprowadził nie wiem co by tu jeszcze powiedziec, jak cos to pytaj, ja do dja nic nie mam ale my mamy zespół bo wolimy jednak muzykę na żywo i jakby się teściowie dowiedzieli że mamy dja (teściu kiedyś grał w zespole) to by nas chyba wydziedziczyli
Mój tata był oburzony

Pytam o DJ'a z tego względu, że my od początku braliśmy pod uwagę to, ale komu to powiedzieliśmy to było: NIE BĘDZIE OOORRRKIEEESSSTRRYYYY???
Ja jestem dosyć muzykalna i nie mogę zdzierżyć zespołów bo każdy z nich gra muzykę którą znam w oryginale na woje kopyto, a dla mnie to jest masakra. No ale znaleźliśmy wstępnie zespół, 4500zł za 1 dzień, było ich 6 więc dodatkowo 180zł*6 osób by wyszło więc całość koło 5500- sporo. No ale ich zarezerwowaliśmy na ten pierwszy termin, później zaczeły chodzić p0lotki że Nasza stara sala bankrutuje, że nie wiadomo co bedzie z weselami za rok i pojawiła się ta nowa Nasza obecna sala, ale zespół już nie miał terminu, a znaleźliśmy fajnego dj'a który wziął 1200 zł no i jest on i znajomy jako współprowadzący, więc kilka tys, zł oszczędzimy na tym, a mam nadzieję że ludziom się spodoba i będą się dobrze bawić.
Stary 2012-01-11, 12:52   #4088
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście miałaam na myśli 1litr a nie 0.5, z rozpędu pisalam

Co do teściowej to nie chodzi o to że my się nie dogadujemy, bo z tym nie ma problemów, tylko ona bardzo ingeruje w Nasze życie czego ani ja ani TŻt sobie nie życzymy. Często np jeździmy do kościoła w innej miejscowości i ona co tydzień się nam wtrąbi że chce jechac z Nami, jedziemy na zakupy do Krk - ona jedzie z nami, jedziemu tu tam siam-- ona wszedzie chce z nami jechać! Doszło w końcu do tego że nie mówi jej TŻt że gdzieś się wybieramy, a jak dzwoni a my akurat zbieramy się do wyjścia to jej o tym nie mówimy, bez przesady, to jest okropnie irytujące, przynamniej dla mnie, o moja mama w życiu się tak nie zachowywała.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Kuchnia to moja świątynia więc nie martwiłabym się o porządek Myslę że stanie na czymś pomiędzy, może jakieś legno czy coś w tym stylu, ale na pewno nie ciemna całkiem, kuchnie mamy niewielką więc żeby jej meble nie stłamsiły całkiem.

Mój tata był oburzony

Pytam o DJ'a z tego względu, że my od początku braliśmy pod uwagę to, ale komu to powiedzieliśmy to było: NIE BĘDZIE OOORRRKIEEESSSTRRYYYY???
Ja jestem dosyć muzykalna i nie mogę zdzierżyć zespołów bo każdy z nich gra muzykę którą znam w oryginale na woje kopyto, a dla mnie to jest masakra. No ale znaleźliśmy wstępnie zespół, 4500zł za 1 dzień, było ich 6 więc dodatkowo 180zł*6 osób by wyszło więc całość koło 5500- sporo. No ale ich zarezerwowaliśmy na ten pierwszy termin, później zaczeły chodzić p0lotki że Nasza stara sala bankrutuje, że nie wiadomo co bedzie z weselami za rok i pojawiła się ta nowa Nasza obecna sala, ale zespół już nie miał terminu, a znaleźliśmy fajnego dj'a który wziął 1200 zł no i jest on i znajomy jako współprowadzący, więc kilka tys, zł oszczędzimy na tym, a mam nadzieję że ludziom się spodoba i będą się dobrze bawić.
wytłumaczcie rodzicom że przy dobrym dju goście naprawdę będą się fajnie bawic dj który grał u mojej siostry wziął właśnie chyba 1200zł za jednodniowe wesele ale naprawdę dobrze prowadził zabawę, goście nie schodzili z parkietu, a co do zespołu to fakt ciężko jest znaleźc zespół który dobrze by odtworzył oryginał piosenki i żeby wokalista/tka nie fałszowali, dlatego my za zespół płacimy 4500zł i mamy nadzieję że zabawa będzie tzw przodowa w dodatku miałam nie lada zagwoztkę z zespołem bo teśc grał w zespole tż też muzykalny grał na keybordzie i ciężko było znaleźc zespół który by im podpasował

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 12:56   #4089
kindziulindzia
Zakorzenienie

a ja zrobiłam już wstępny ślubny bilans finansowy (ile wydaliśmy i ile jeszcze wydamy) i powiem Wam szczerze, że się lekko przeraziłam:

- na dzień dzisiejszy wydaliśmy = 5900 zł

(zadatek na moją suknię, zespół, salę, wódkę, zaproszenia)
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:01   #4090
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:

taki mam plan a imiona i nazwiska na tych lizakach

co do Dja to ja wlasnei dzis rozmawialm z jednym powiedzial mi 1000-1200 zł i mamy zamiar z Tztem sie z nim umowic na spotkanie
troche sie zajezylam na poczatku bo ja sie pytam ile a on: to zalezy od charakteru uimprezy
ja: aha czy za slowo slubny stawka idzie razy dwa
on zaczal sie smiac i mowi ze po prostu wiecej godzin musi byc wtedy w pracy i tylko to chodzi

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:07   #4091
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
taki mam plan a imiona i nazwiska na tych lizakach

co do Dja to ja wlasnei dzis rozmawialm z jednym powiedzial mi 1000-1200 zł i mamy zamiar z Tztem sie z nim umowic na spotkanie
troche sie zajezylam na poczatku bo ja sie pytam ile a on: to zalezy od charakteru uimprezy
ja: aha czy za slowo slubny stawka idzie razy dwa
on zaczal sie smiac i mowi ze po prostu wiecej godzin musi byc wtedy w pracy i tylko to chodzi
też się zastanawialismy nad rozsadzaniem gości, ale ostatnio bylismy na weselu i tak byli goście porozssadzani, że po 2 godzinach już każdy siedział gdzie indziej więc nie wiem czy nie zostawimy tego do wyboru gościom... niech siedzą jak chca :P

No tak, jak DJ obsługuje np 18stke to pewnie startuje o 20 a kończy koło 3 a nocy, a z weselem jednak zaczyna wcześniej i np my mamy w umowie że gra umownie do 5.00 nad ranem, ale gdyby goście wtedy jeszcze byli to oczywiście zostanie dłużej. 200 zaliczki i 1000w dniu wesela.
Stary 2012-01-11, 13:13   #4092
(kicia)
Zakorzenienie

a ja wam wstawiam zdjęcie spinki. Nie jest jakoś mega starannie wykonana ale podoba mi się... kilka poprawek i będzie super. Jej i tak nie będzie zbytnio widać bo nad nią będzie welon zamocowany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05270.jpg (16,4 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-01-11, 13:25   #4093
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
też się zastanawialismy nad rozsadzaniem gości, ale ostatnio bylismy na weselu i tak byli goście porozssadzani, że po 2 godzinach już każdy siedział gdzie indziej więc nie wiem czy nie zostawimy tego do wyboru gościom... niech siedzą jak chca :P

No tak, jak DJ obsługuje np 18stke to pewnie startuje o 20 a kończy koło 3 a nocy, a z weselem jednak zaczyna wcześniej i np my mamy w umowie że gra umownie do 5.00 nad ranem, ale gdyby goście wtedy jeszcze byli to oczywiście zostanie dłużej. 200 zaliczki i 1000w dniu wesela.
my będziemy miec winietki bo będąc na wselu bez winietek za dużo było zamieszania i nikt nie wiedział gdzie usiąśc
dlatego męczę się i tworzę te krzesełka

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 13:26   #4094
ona8686
Zakorzenienie

Witajcie przeleciałam Was po łebkach bo nie jestem w tanie wszystkiego przeczytać

Cytat:
dziewczyny przyszly mi buty , wyslane w czwartek ze stanow dzis juz bylo
Świetne

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja już się nie mogę doczekać jak sie wyprowadzę bo ja uwielbiam gotowac a moja mama mi nie pozwala bo to jej królestwo i jej nabałaganie albo stoi nade mną i mi każe co mam robić a ja wole po swojemu. Gdyby nie mieszkanie TŻ pewnie byśmy nie brali teraz ślubu bo ani na wynajem ani na kupno by nas stać nie było
Mam to samo co strasznie wyprowadza mnie z równowagi bo nie mogę zrobić tak jak ja chce

Cytat:
prawo jazdy odebrane jeaaaaa
Gratuluje Teraz będziesz mogą szaleć choć ja strasznie bałam się pierwszej jazdy sama bez kogoś obok

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam przymierzyć kilka sukni na Kijowskiej, tak jak wcześniej o tym wspominałam, bardzo się denerwowałam, że nic nie znajdę. Pojechałam z koleżanką i bardzo śmieszna przygoda z tego się zrobiła, ponieważ okazało się, że na Kijowskiej w bloku są 4 salony sukien ślubnych, ja weszłam do tego, w którym myślałam, że jestem umówiona, wchodząc zobaczyłam jak dziewczyna mierzy suknię i od razu oczka mi się zaświeciły i szepnęłam WOW. Ja jednak miałam do mierzenia inne modele w kształcie litery A. Przymierzyłam pierwszą i się jeszcze bardziej załamałam, bo to kompletnie nie było to, wyglądałam w Niej jak w worku na kartofle albo gorzej. I już chciałam się zabierać, kiedy moja koleżanka zarządziła założenie tej sukni na którą zareagowałam entuzjastycznie....i słuchajcie przymierzyłam....i BAJKA!!!!Po prostu rewelacyjnie się w NIEJ CZUŁAM!!!! Wszyscy będący w sklepie powiedzieli, że do mnie pasuje a ja czułam się w NIEJ taka leciutka, poza tym zasłania wszystkie moje mankamenty. JEJ.....a jak wróciłam do domu to nawet do treściowej zadzwoniłam by się pochwalić, że chyba znalazłam. A w soboty miałam na targi jechać, i chyba pojadę i jeszcze raz do tego salonu by przymierzyć suknię.
Hmmm... bardzo podobna jesteś do takiej koleżanki ze studiów Może masz na imię Kasia?
A sukienka ładna, tylko rzeczywiście skraca szyję... ale jeśli dobrze się w takiej czujesz

Co do mieszkania, na początek chcemy wynająć... ale to od wujka Tż więc drogo nie będzie, a w między czasie będziemy zbierać i albo kupimy mieszkanie, albo postawimy dom - tą opcję bym najbardziej wolała, działka jest. zawsze marzył mi się dom, choćby maleńki.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:27   #4095
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
ja to pisałam Myślimy nad tym, bo planujemy zrobić barek z drinkami, a z ostatnich doświadczeń wiemy, że jak jest taki barek, to wódki schodzi o wieeele mniej. Prócz tego jeszcze wino, wiem, że w mojej rodzinie sporo kobiet wódki pić nie będzie, tylko właśnie wino albo drinki. dlatego 0,5 na głowę nam się wydaje trochę za dużo. Ale to jeszcze do przedyskutowania z ojcami jest, bo nie chcemy, żeby potem mówili, że za mało

temat dzieci to strasznie delikatna sprawa w dzisiejszych czasach, bo ludzie je często traktują jak wyznacznik nie wiem, jakiegoś szacunku że jak mnie nie zaprosisz z dzieckiem, to ja się obrażam, bo jesteś chamem. ja nie rozumiem w ogóle tego podejścia, mnie Mama za dzieciaka na wesela nie brała i bardzo dobrze, ja swoich dzieci też brać nie będę. Potem się ludzie dziwią, że dzieci są nadpobudliwe i niespokojne, a narażają je na tłumy w supermarketach, hałasy na weselach i często jeszcze w łonie matki na jakieś weselne tańce i hulanki. To jak takie dziecko potem ma nie być znerwicowane i nadpobudliwe, kiedy jego potrzebą w tym przedziale wiekowym jest jak najwięcej spokoju, ciszy i powolnego poznawania świata.

Sama jeszcze nie wiem co zrobie z tymi dziecmi... spotykamy sie dzisiaj ze znajomymi i chyba sie ich spytac czy chca przyjsc z 3letnim synkiem czy nie... prosto z mostu...myslicie ze to dobry pomysl? Jak powiedza ze chca to zaprosimy ich z nim a jak powiedza ze nie to nie i juz
Cytat:
a ja wam wstawiam zdjęcie spinki. Nie jest jakoś mega starannie wykonana ale podoba mi się... kilka poprawek i będzie super. Jej i tak nie będzie zbytnio widać bo nad nią będzie welon zamocowany
I super spineczka a co jest niedokladnie wykonane?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:27   #4096
magdziaS
Podróżniczka

Witajcie
Dalej choroba mnie trzyma, ale dziś jest lepiej, nawet w nocy sobie pospałam
Kindziu, nie dajmy się

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dobre my tez sie zastanawiamy co zrobic... np czy przyjaciol, ktorzy maja 3 letniego synka, albo innych przyjaciol co maja 7 letnia corke - zaprosic z dziecmi czy bez,,,
Właśnie też mam z tym problem. Generalnie wolałabym żeby na pierwszym dniu nie było dzieci, ale dwie moje ciotki będą przyjeżdżać zza granicy, nie mają z kim zostawić swoich pociech (4 i 7 latki) Będą nocować w hotelu więc nie będą też mieli z kim ostawić dzieci podczas ślubu i wesela, więc pewnie będą na pierwszym dniu. Co do pozostałych osób z okolicy zapraszamy z dziećmi, ale z zastrzeżeniem, żeby przyprowadzili je dopiero na poprawiny.

Ostatnio dopadły mnie dylematy w sprawie woalki. Właściwie nie było innej opcji bo od zawsze nie chciałam welonu. Bez niczego raczej pójść bym nie chciała, ale prze to, że nie mogę się zdecydować na fryzurę to i woalki mi się odechciewa Nie wiem jak to będzie wyglądało i się boję efektu, a wydać na woalkę 250 zł a później jej nie założyć mi się nie uśmiecha.
Dopada mnie coraz więcej wątpliwości i im bliżej (a to już mniej niż 4 m-ce) tym bardziej przestaje mi zależeć na tym, żeby wszystko było na tip top, bo mnie to przerasta, szukanie dodatków i innych pierdółek w kolorze przewodnim mnie dobija A najgorsze jest to, że wiem, że nie mogę sobie teraz pozwolić na to, żeby sobie od tego odpocząć albo to olać bo należę do osób, które nie zostawiają niczego na ostatnią chwilę

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:28   #4097
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Łóżko ok. 1500 zł (z szafkami nocnymi), materac 1700zł (wyprzedaż z 2500zł). Do tego przed ślubem dostaniemy szafę i komodę. Szafę zamówiliśmy sobie bardzo dużą, bo szerokość to 250cm, wys. 200 cm. głębokość 60 cm. I na dole szafy będą szuflady.
I za samą szafę zapłacimy pewnie ok. 2,5000 zł. To i tak mało, jak na lite drewno.
No to macie bardzo opłacalne ceny, jak za lite drewno Fajnie mieć takiego znajomego. Ale naprawdę chcecie taki drogi materac kupić? my też byliśmy początkowo przerażeni cenami w Wawie, ale wystarczyło, że pojechaliśmy do Łomianek do producenta i materac, który w Wawie kosztował 1400zł w Łomiankach identyczny kupiliśmy za niecałe 800zł. I jest genialny, ze stroną letnią i zimową, chyba 3 warstwy różne ma. 1700 to strasznie drogo jak za materac...
A jasne meble w sypialni wyglądają super Przemalować zawsze można, ale do takiego "pierwotnego" stanu już bardzo trudno wrócić...

Cytat:
Wiesz co, ja pamiętam o tym tylko jak jesteśmy na tańcach, bo w domu to w ogóle Więc w sumie szansa jest, że na parkiecie o tym nie zapomnę, ale wolałabym jednak czymś się wspomóc przed weselem. Inna sprawa, że mój TŻ też się garbi, więc możesz sobie wyobrazić jak to kiepsko w tańcu wygląda.
Eh, ja też się garbię i też jak tylko sobie przypomnę, to się prostuje, ale niestety za rzadko sobie przypowinam. prowadzę racze siedzący tryb życia, no i ciężko się upilnować. Ale pracuję nad sobą i mam nadzieję, że do ślubu już będzie mi łatwiej, bo są 2 widoki panien młodych, których znieść nie mogę - pierwszy to PMka z papierochem, a drugi właśnie zgarbiona. Na szczęście mój gorsecik w sukni całkiem dobitnie przypomina mi o prostych plecach, więc jest szansa, że będzie dobrze

Cytat:
Z początku szukaliśmy zespołu, ale niestety, podobnie jak Ty, mam bardzo wrażliwe uszy No i nie mogłam jakoś tych wyjców zaakceptować
ostatecznie po wielu dniach poszukiwań uznaliśmy, że nic nie pobije oryginalnych wykonań i przy nich właśnie chcemy się bawić Dlatego wzięliśmy DJ, który jednocześnie wodzirejuje, śpiewa 100 lat i różne te przyśpiewki grając jednocześnie na keybordzie chyba, robi też biesiadę przy stołach z gitarką Także generalnie jest takim połączeniem DJa z zespołem Kosztuje nas 2500, ale mam nadzieję, że to będą dobrze wydane pieniądze

Gości rozsadzamy sami, może Rodzice coś pomogą, jak będziemy mieli wątpliwości, ale raczej wiemy, kto z kim się lubi, a kto nie bardzo

My mamy kuchnię jasną i ciemny blat i uważam, że to świetne rozwiązanie. Na jasnych, piaskowych kafelkach nie widać zacieków ani tłuszczu, nie trzeba więc po każdym smażeniu biegać ze ścierą i myć ścian, tylko co jakiś czas porządnie je wyczyścić i wystarczy

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:29   #4098
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Sama jeszcze nie wiem co zrobie z tymi dziecmi... spotykamy sie dzisiaj ze znajomymi i chyba sie ich spytac czy chca przyjsc z 3letnim synkiem czy nie... prosto z mostu...myslicie ze to dobry pomysl? Jak powiedza ze chca to zaprosimy ich z nim a jak powiedza ze nie to nie i juz

I super spineczka a co jest niedokladnie wykonane?

jak spojrzysz na zdjęcie zobaczysz że z niektórych płatków wystają takie kawałeczki... muszę to przypiłować i będzie ok

Stary 2012-01-11, 13:32   #4099
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Witajcie
Kindziu, nie dajmy się

Właśnie też mam z tym problem. Generalnie wolałabym żeby na pierwszym dniu nie było dzieci, ale dwie moje ciotki będą przyjeżdżać zza granicy, nie mają z kim zostawić swoich pociech (4 i 7 latki) Będą nocować w hotelu więc nie będą też mieli z kim ostawić dzieci podczas ślubu i wesela, więc pewnie będą na pierwszym dniu. Co do pozostałych osób z okolicy zapraszamy z dziećmi, ale z zastrzeżeniem, żeby przyprowadzili je dopiero na poprawiny.

Ostatnio dopadły mnie dylematy w sprawie woalki. Właściwie nie było innej opcji bo od zawsze nie chciałam welonu. Bez niczego raczej pójść bym nie chciała, ale prze to, że nie mogę się zdecydować na fryzurę to i woalki mi się odechciewa Nie wiem jak to będzie wyglądało i się boję efektu, a wydać na woalkę 250 zł a później jej nie założyć mi się nie uśmiecha.
Dopada mnie coraz więcej wątpliwości i im bliżej (a to już mniej niż 4 m-ce) tym bardziej przestaje mi zależeć na tym, żeby wszystko było na tip top, bo mnie to przerasta, szukanie dodatków i innych pierdółek w kolorze przewodnim mnie dobija A najgorsze jest to, że wiem, że nie mogę sobie teraz pozwolić na to, żeby sobie od tego odpocząć albo to olać bo należę do osób, które nie zostawiają niczego na ostatnią chwilę
Madziu nie łam się dasz radę mówimy ci spróbuj z koczkiem, napewno będzie się to bardzi ładnie komponowało z woalką, np tak koczek uczesany na boku

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 13:36   #4100
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie
Kindziu, nie dajmy się

Jesli chodzi o rodzinke przyjezdna to zaprosze ich z dziecmi, ale to juz w sumie mlodziez... 12-16 lat i dwojka mlodszych, jednak mam dylemat co do znajomych "tutejszych", ktorzy wiem, ze maja z kim zostawic dziecko... tylko jak poltorej roku temu bylismy na weselu to znjaomi nie wzieli synka (mial wtedy 1,5 roku) ale stwierdzili ze jakby juz byl starszy to go chetnie wezma (z haslem - ze do nas na wesele)... wiec juz sama nie wiem co robic, ale z 2 strony tak sie wpraszac do kogos z dzieckiem to nie bardzo, bo my placimy 50% ceny za dzieci w wieku 3-6 lat, a powyzej 6 lat to juz normlanie 100% ceny...i tez nie chce zeby sie dzieckiem zajmowali tylko sie bawili!
Cytat:
jak spojrzysz na zdjęcie zobaczysz że z niektórych płatków wystają takie kawałeczki... muszę to przypiłować i będzie ok
Faktycznie teraz zauwazylam, myslalam ze moze tych korlaikow na koncu brakuje, ale jak chodzi o przypilowanie tylko to super chyba pisalas ze nie byla za droga nie?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:37   #4101
madzia2306
Zakorzenienie

dziewczyny weźcie mnie z tego domu bo zaraz dostane cholery od tego hałasu

sąsiedzi robią sobie remont i kłują już od chyba tygodnia, już mam łeb jak sklep

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 13:38   #4102
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie teraz zauwazylam, myslalam ze moze tych korlaikow na koncu brakuje, ale jak chodzi o przypilowanie tylko to super chyba pisalas ze nie byla za droga nie?

13 zł

Stary 2012-01-11, 13:38   #4103
ona8686
Zakorzenienie

Odnośnie dzieci na weselu, to ciężka sprawa. Moi rodzice kiedyś zostali zaproszenie bez dzieci, nam z siostrą to nie przeszkadzało... Ale tak wypadło, że ja w sobotę miałam studia, siostra też coś i nie było kogo kto miał zostać z siostrą, a miała wtedy z 6 lat... babcie daleko, ciotki też zaproszone, więc rodzice poszli tylko na ślub.. i było im przykro, a mama jeszcze była chrzestną. Tak samo ostatnio w rodzinie, jedna para nie została zaproszona z dziećmi, a rodzinę też daleko mają i komu zostawić? I w ogóle nie przyszli. Jeśli rodzic jest odpowiedzialny to i dziecko w kościele dobrze się zachowa, jak zacznie marudzić to wyjdzie. Ale z doświadczenia wiem, że nie wszystkie dzieci się słuchają a niektórzy rodzice są zadowoleni z "głupiego" zachowania swoich dzieci. Nie mniej uważam, że skoro są dzieci to należałoby brać je pod uwagę, to też ludzie To moje zdanie...

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:38   #4104
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

sąsiedzi robią sobie remont i kłują już od chyba tygodnia, już mam łeb jak sklep

jak ty to zrobiaś ze w chmurce wyszedł ten tekst

Stary 2012-01-11, 13:40   #4105
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
jak ty to zrobiaś ze w chmurce wyszedł ten tekst
nowy tag na wizażu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=585388 tutaj masz jak to zrobic bo coś mi się to nie chce wkleic

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2012-01-11 o 13:41
Stary 2012-01-11, 13:40   #4106
(kicia)
Zakorzenienie

ja zapraszam z dziećmi bo wiem jaka to dla mnie była radocha pójś na wesele a wiem że większość osób by w ogóle nie przyszła jakbym zaprosiła bez dzieci.

Stary 2012-01-11, 13:42   #4107
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Madziu nie łam się dasz radę mówimy ci spróbuj z koczkiem, napewno będzie się to bardzi ładnie komponowało z woalką, np tak koczek uczesany na boku
No właśnie nie wiem. Rozmawiałam z mamą wczoraj i mówiła, żebym nie robiła koka bo jestem bardzo ulizana w takiej fryzurze i że koki już są teraz nie modne na weselach No ale co ona tam wie, jak nie bywa na tych weselach Generalnie muszę próbować aż znajdę fryzurę dla siebie, bo nie chce wyglądać jak pokraka na własnym ślubie, ale nie chce też wydać majątku na próbne fryzury

Cytat:
Jesli chodzi o rodzinke przyjezdna to zaprosze ich z dziecmi, ale to juz w sumie mlodziez... 12-16 lat i dwojka mlodszych, jednak mam dylemat co do znajomych "tutejszych", ktorzy wiem, ze maja z kim zostawic dziecko... tylko jak poltorej roku temu bylismy na weselu to znjaomi nie wzieli synka (mial wtedy 1,5 roku) ale stwierdzili ze jakby juz byl starszy to go chetnie wezma (z haslem - ze do nas na wesele)... wiec juz sama nie wiem co robic, ale z 2 strony tak sie wpraszac do kogos z dzieckiem to nie bardzo, bo my placimy 50% ceny za dzieci w wieku 3-6 lat, a powyzej 6 lat to juz normlanie 100% ceny...i tez nie chce zeby sie dzieckiem zajmowali tylko sie bawili!
Też płacimy połowę ceny za dziecko do 6 lat. Jak mamy 7 latka to mam nadzieję, że właściciel sali nie będzie go legitymował Jednak jeśli chodzi o tych miejscowych to powinni zrozumieć, że wolicie nie zapraszać dzieci. Zresztą jeżeli ktoś ma ochotę przez całe wesele zajmować się dzieckiem niż się bawić to generalnie jego sprawa. Ciężko się do tego ustosunkować, ale powinniście (tak jak my) dawać do zrozumienia tym co mają z kim zostawić dziecko, że wesele jest od tego, żeby się wybawić i trzochę od dzieci odpocząć

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-01-11 o 13:44
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:45   #4108
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
nowy tag na wizażu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=585388 tutaj masz jak to zrobic bo coś mi się to nie chce wkleic

fajne urozmaicenie

Stary 2012-01-11, 13:45   #4109
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem. Rozmawiałam z mamą wczoraj i mówiła, żeby nie robiła koka bo jestem bardzo ulizana i że koki już są teraz nie modne na weselach No ale co ona tam wie, jak nie bywa na tych weselach Generalnie muszę próbować aż znajdę fryzurę dla siebie, bo nie chce wyglądać jak pokraka na własnym ślubie, ale nie chce też wydać majątku na próbne fryzury

niemodne koki?? kok jest zawsze modny... no ale mama wie lepiej ja mam zamiar miec skromnego koka z warkoczem plecionym z boku i myslę że wyjdzie bardzo fajnie
kokoloki tzw to owszem kiczowate z lekka są, ale nieprzesadzone koczki są zawsze w modzie a mnie sie właśnie wydaje że w koku będzie ci bardzo fajnie twoje włosy nie będą napuszone tylko fajnie ujarzmione

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 13:46   #4110
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Na żywo najładniej wygląda fiolet, ale ten żółty faktycznie neisamowicie ociepla sale jeszcze się nie namyśleliśmy, oswietlennie jest rewelacyjne, wiec w trakcie wesela zrobimy disco ;P

Gratuluję domu
u nas akurat przez środek tego połączonego z 2 pokoi salonu idzie komin więc kominek będzie jak najbardziej wskazany, a przy nim wielka sofa z kocem i mnóóóstwem książek tak mi się marzy...

A miałam pytac: Czy któraś z Was ma DJ'a zamiast orkiestry?
Tak ja będę mieć byłam u kuzynki na weselu gdzie był Dj i zabawa była świetna najlepsze wesele na jakim byłam

Cytat:

Współczuje jak mieszkałam jeszcze miesiąc temu u rodziców to nawet w niedziele do 23!! sąsiad wiercił a teraz w Opolu cisza...tak jakby nikogo pod nami ani nad nami nie było

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości