Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 13:47   #4111
E87
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
13 zł
To cena naprawde super chociaz to z epitetet "slubny" nie jest takie drogie chociaz jakbys napisala maila ze chcesz spinke na slub to by kosztowala 5 razy wiecej
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Odnośnie dzieci na weselu, to ciężka sprawa. Moi rodzice kiedyś zostali zaproszenie bez dzieci, nam z siostrą to nie przeszkadzało... Ale tak wypadło, że ja w sobotę miałam studia, siostra też coś i nie było kogo kto miał zostać z siostrą, a miała wtedy z 6 lat... babcie daleko, ciotki też zaproszone, więc rodzice poszli tylko na ślub.. i było im przykro, a mama jeszcze była chrzestną. Tak samo ostatnio w rodzinie, jedna para nie została zaproszona z dziećmi, a rodzinę też daleko mają i komu zostawić? I w ogóle nie przyszli. Jeśli rodzic jest odpowiedzialny to i dziecko w kościele dobrze się zachowa, jak zacznie marudzić to wyjdzie. Ale z doświadczenia wiem, że nie wszystkie dzieci się słuchają a niektórzy rodzice są zadowoleni z "głupiego" zachowania swoich dzieci. Nie mniej uważam, że skoro są dzieci to należałoby brać je pod uwagę, to też ludzie To moje zdanie...
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem. Rozmawiałam z mamą wczoraj i mówiła, żebym nie robiła koka bo jestem bardzo ulizana i że koki już są teraz nie modne na weselach No ale co ona tam wie, jak nie bywa na tych weselach Generalnie muszę próbować aż znajdę fryzurę dla siebie, bo nie chce wyglądać jak pokraka na własnym ślubie, ale nie chce też wydać majątku na próbne fryzury

Też płacimy połowę ceny za dziecko do 6 lat. Jak mamy 7 latka to mam nadzieję, że właściciel sali nie będzie go legitymował Jednak jeśli chodzi o tych miejscowych to powinni zrozumieć, że wolicie nie zapraszać dzieci. Zresztą jeżeli ktoś ma ochotę przez całe wesele zajmować się dzieckiem niż się bawić to generalnie jego sprawa. Ciężko się do tego ustosunkować, ale powinniście (tak jak my) dawać do zrozumienia tym co mają z kim zostawić dziecko, że wesele jest od tego, żeby się wybawić i trzochę od dzieci odpocząć
Hmm chyba jednak zaprosze z dziecmi a co zrobia to ich decyzja... moi rodzice jakos potrafili zapanowac nade mna i siostra jak bywalysmy u rodziny na weselu to mam nadzieje, ze oni tez beda potrafili... a jak sie wybawia to juz ich sprawa
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:48   #4112
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
niemodne koki?? kok jest zawsze modny... no ale mama wie lepiej ja mam zamiar miec skromnego koka z warkoczem plecionym z boku i myslę że wyjdzie bardzo fajnie
kokoloki tzw to owszem kiczowate z lekka są, ale nieprzesadzone koczki są zawsze w modzie a mnie sie właśnie wydaje że w koku będzie ci bardzo fajnie twoje włosy nie będą napuszone tylko fajnie ujarzmione
Zostaje mi próbować i umówić się na próbnego koka na jakąś okazję bo szkoda mi bez okazji, a tu okazji ani widu ani słychu

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:51   #4113
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Zostaje mi próbować i umówić się na próbnego koka na jakąś okazję bo szkoda mi bez okazji, a tu okazji ani widu ani słychu
chyba nie masz wyjścia jak tylko sie umówic i zrobic fryzurę... hehe a tak w ogóle to jak widac co mama to inna opinia moja zaś twierdzi że takie skromniejsze koczki są zawsze w modzie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:52   #4114
(kicia)
Zakorzenienie

a tak w ogóle miałam wam napisać. Zapewne niektore z was słyszały o oszustach noclegowych w Zakopanym. Ostatnio moja koleżanka została oszukana wraz ze znajomymi na 500zł... Pojechali do zakopca na sylwestra i okazało się że nie mają noclegów masakra jak to trzeba uważać
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:52   #4115
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli mogę to nazwać kokiem to ja będę mieć którąś z tych fryzur
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9106946tp3.jpg (24,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg All JD Photos Color 196.jpg (60,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-dlugie.1102082.jpg (31,6 KB, 35 załadowań)

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:54   #4116
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle miałam wam napisać. Zapewne niektore z was słyszały o oszustach noclegowych w Zakopanym. Ostatnio moja koleżanka została oszukana wraz ze znajomymi na 500zł... Pojechali do zakopca na sylwestra i okazało się że nie mają noclegów masakra jak to trzeba uważać
a no mówili ostatnio o tym w wiadomościach że ludzie jeżdżą do nieistniejących pensjonatów

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 13:55   #4117
kindziulindzia
Zakorzenienie

przypomniało mi się

wczoraj umówiłam się już na konkretną godzinę do fryzjera i makijażystki w dniu ślubu a godzina 12:30

myślę, że to odpowiednia godzina

magdziaS mi choróbsko nie odpuszcza
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2012-01-11 o 13:56
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:55   #4118
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Jeżeli mogę to nazwać kokiem to ja będę mieć którąś z tych fryzur
To są właściwie takie kokoloki Coś podobnego jak na drugim zdjęciu miałam teraz na weselu u znajomych, tylko miało bardziej bezkształtną formę, więc wolę teraz zwykłego koka spróbować. Ale takie fryzury jak wkleiłaś właśnie najbardziej mi się podobają

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:56   #4119
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
slyszalam o tych przekrętach.. Ale o tym było głośno przed sylwestrem chyba więc mogli w sumie zadzwonić i dopytać co i jak.. chyba że ich kwatera nie miala strony internetowej..
No niestety wiele osob się dało tak oszukać... Wyobraz sobie ze ludzie z daleka jechali do zakopca a tutaj taka wiadomosć ze nie maja gdzie spac...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:56   #4120
a u d r e y
Wtajemniczenie

moi znajomi pojechali też i spotkali ludzi którzy pytali o adres, który jak się okazało NIE ISTNIEJE! ni wiarygodne jak ludzie potrafią być perfidni.

ciesze się że trafiłam jednak na wątek na dłużej bo bardzo mobilizujecie do działania, dzisiaj zamawiam księgę i pudełka na ciasta, a wieczorem wybierzemy zaproszenia no i dobrze że nie tylko ja mam DJ'a, znaczy że robi się to coraz popularniejsze, więc nie może być to złym pomysłem
Stary 2012-01-11, 13:58   #4121
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Mój Tz sie raczej nie garbi ale tak aw tańcu to chyba zebyśmy mieli tanczyc walca to wtedy to jest widać, przy innych piosenkach nie zauważyałm ze sie garbię Bardziej sie martwie siedzeniem w USC chociaz masz gorzej bo Ty w kosciele musisz dłużej siedziec w tej samej pozycji a ja nie. Jednak cały czas sie obawiam ze wyjdzie to moje garbienie na zdjęciach i ogólnie o tym zapomnę
My będziemy walca tańczyć jako pierwszy taniec i niestety TŻ będzie musiał przez te trzy minuty trzymać ramę :P Ale sam chce walca, więc liczę, że dołoży starań, aby fajnie to wypadło. Właśnie najgorsze jest to, że przed aparatem i kamerą nic się nie ukryje, chociaż zauważyłam, ze pod garniturem wcale tak bardzo nie widać, żeby TŻ się garbił. Ale ja i tak muszę być wyprostowana, co by dobre wrażenie robić za nas dwoje

Cytat:
a ja wam wstawiam zdjęcie spinki. Nie jest jakoś mega starannie wykonana ale podoba mi się... kilka poprawek i będzie super. Jej i tak nie będzie zbytnio widać bo nad nią będzie welon zamocowany
Fajna, taka ślubna

Cytat:
Co do mieszkania, na początek chcemy wynająć... ale to od wujka Tż więc drogo nie będzie, a w między czasie będziemy zbierać i albo kupimy mieszkanie, albo postawimy dom - tą opcję bym najbardziej wolała, działka jest. zawsze marzył mi się dom, choćby maleńki.
Jak działka jest, to już duży sukces. W takim razie nie ma się co zastanawiać, tylko stawiać dom

Cytat:
Ostatnio dopadły mnie dylematy w sprawie woalki. Właściwie nie było innej opcji bo od zawsze nie chciałam welonu. Bez niczego raczej pójść bym nie chciała, ale prze to, że nie mogę się zdecydować na fryzurę to i woalki mi się odechciewa Nie wiem jak to będzie wyglądało i się boję efektu, a wydać na woalkę 250 zł a później jej nie założyć mi się nie uśmiecha.
Dopada mnie coraz więcej wątpliwości i im bliżej (a to już mniej niż 4 m-ce) tym bardziej przestaje mi zależeć na tym, żeby wszystko było na tip top, bo mnie to przerasta, szukanie dodatków i innych pierdółek w kolorze przewodnim mnie dobija A najgorsze jest to, że wiem, że nie mogę sobie teraz pozwolić na to, żeby sobie od tego odpocząć albo to olać bo należę do osób, które nie zostawiają niczego na ostatnią chwilę
Ja zrezygnowałam z woalki, bo:
po pierwsze zobaczyłam, że jednak ładnie mi w welonie
po drugie przymierzyłam kilka woalek na żywo i musiałabym do woalki zdecydowanie zlikwidować grzywkę, nawet pani w salonie mi to powiedziała, a bez grzywki się nie pokażę :P Więc siłą rzeczy został welon (w sumie dwa - długi do kościoła i na plener i krótki na wesele) i jestem zadowolona w 100%.

Co do dodatków, to ja tam odpuściłam kolory przewodnie. Na sali będą tylko akcenty szampan, złoto, ecru (winietki, menu, serwetniki), kwiaty w wazonach chyba tylko kremowe róże lub inne kremowe, natomiast swój bukiet chcę mieć fuksjowy. Może jeden bukiet w tym kolorze przy bordowo-szampańskiej sali i morzu kremowych kwiatów ujdzie, co?

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Eh, ja też się garbię i też jak tylko sobie przypomnę, to się prostuje, ale niestety za rzadko sobie przypowinam. prowadzę racze siedzący tryb życia, no i ciężko się upilnować. Ale pracuję nad sobą i mam nadzieję, że do ślubu już będzie mi łatwiej, bo są 2 widoki panien młodych, których znieść nie mogę - pierwszy to PMka z papierochem, a drugi właśnie zgarbiona. Na szczęście mój gorsecik w sukni całkiem dobitnie przypomina mi o prostych plecach, więc jest szansa, że będzie dobrze

My mamy kuchnię jasną i ciemny blat i uważam, że to świetne rozwiązanie. Na jasnych, piaskowych kafelkach nie widać zacieków ani tłuszczu, nie trzeba więc po każdym smażeniu biegać ze ścierą i myć ścian, tylko co jakiś czas porządnie je wyczyścić i wystarczy
Ja to mam tryb życia siedząco-tańczący powiedziałabym Ale fakt, moja kieca ma sznurowanie z tyłu, więc może jak mnie Mama ze świadkową zasznurują, to może się wyprostuję, a przy okazji nie zemdleję w kościele :P
A co do jasnych płytek, zgadzam się w 100% My mamy jaśniejszą górę mebli (limonka i mleczne szkło), ściany i płytki tez jasne (wanilia i migdał), jasne blaty i ciemniejsze dolne fronty mebli (zebrano). A AGD jest czarne.

Cytat:
jak ty to zrobiaś ze w chmurce wyszedł ten tekst
No właśnie? Jakieś nowe opcje na wizażu? Widziałam tylko opcję yt póki co

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:15
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:59   #4122
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
slyszalam o tych przekrętach.. Ale o tym było głośno przed sylwestrem chyba więc mogli w sumie zadzwonić i dopytać co i jak.. chyba że ich kwatera nie miala strony internetowej..
No niestety wiele osob się dało tak oszukać... Wyobraz sobie ze ludzie z daleka jechali do zakopca a tutaj taka wiadomosć ze nie maja gdzie spac...

właśnie co najśmieszniejsze oni dzwonili tego dnia co mieli przyjechać... rano... potem spakowali się i wieczorem wyjechali (woleli jechać nocą mniejszy ruch na zakopiance) dojechali w nocy (no jednak z Lublina to kawałek) a tu... nie ma gdize spać... na szybko coś znaleźli ale nie byli zadowoleni z tych drugich noclegów

Stary 2012-01-11, 14:00   #4123
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Slyszalam o tym w tv... "pensjonaty widma" masakierra...

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Zubi - ciekawy ten drugi koczek fajna ma forme zas 1 chyba jest na boczku nie? Ostatni mi sie srednio podoba...

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:02
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:01   #4124
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
moi znajomi pojechali też i spotkali ludzi którzy pytali o adres, który jak się okazało NIE ISTNIEJE! ni wiarygodne jak ludzie potrafią być perfidni.

ciesze się że trafiłam jednak na wątek na dłużej bo bardzo mobilizujecie do działania, dzisiaj zamawiam księgę i pudełka na ciasta, a wieczorem wybierzemy zaproszenia no i dobrze że nie tylko ja mam DJ'a, znaczy że robi się to coraz popularniejsze, więc nie może być to złym pomysłem
Kurcze ja nigdy nie spotkałam sie z księgą gości... I nie wiem czy u mnie przyjęłaby się z pozytywną reakcją.. To znaczy no nie wiem czy wszyscy by się wpisali "w koncu skladali życzenia" więc po co mają drugi raz się wpisywać....
Oczywiście ja zawsze piszę czarne scenariusze więc wybaczcie
No ale nie powiem miło by było po kilku latach otworzyć księge i zobaczyć wpisy.
Nawet miałam pomysl aby zakupić takie aparaty analogiczne/ analogowe? nie mam sily sprawdzac jak sie to dokladnie nazywają, co odrazu zdjęcia wychodzą .. ale niestety troche kosztowana zabawka. A też fajnie wyglądałayby takie zdjecia w ksiedze

Stary 2012-01-11, 14:02   #4125
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
To są właściwie takie kokoloki Coś podobnego jak na drugim zdjęciu miałam teraz na weselu u znajomych, tylko miało bardziej bezkształtną formę, więc wolę teraz zwykłego koka spróbować. Ale takie fryzury jak wkleiłaś właśnie najbardziej mi się podobają
A więc ja taką chcę mam duzo fotek różnych fryzur i nie wiem która z nich wybrać już więcej nie szukam. Może fryzjer doradzi Ci jakiegoś prostego ale nie całkiem Koniecznie zrób fotki

Stary 2012-01-11, 14:03   #4126
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ja nigdy nie spotkałam sie z księgą gości... I nie wiem czy u mnie przyjęłaby się z pozytywną reakcją.. To znaczy no nie wiem czy wszyscy by się wpisali "w koncu skladali życzenia" więc po co mają drugi raz się wpisywać....
No ale nie powiem miło by było po kilku latach otworzyć księge i zobaczyć wpisy.
Nawet miałam pomysl aby zakupić takie aparaty analogiczne/ analogowe? nie mam sily sprawdzac jak sie to dokladnie nazywają, co odrazu zdjęcia wychodzą .. ale niestety troche kosztowana zabawka. A też fajnie wyglądałayby takie zdjecia w ksiedze
księga gości to fajna sprawa goście zawsze z chęcią się wpisują rysują itd itp potem fajnie sie to ogląda

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 14:04   #4127
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

no właśnie? jakieś nowe opcje na wizażu? Widziałam tylko opcję yt póki co
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=585388

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:07
Stary 2012-01-11, 14:04   #4128
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
księga gości to fajna sprawa goście zawsze z chęcią się wpisują rysują itd itp potem fajnie sie to ogląda
właśnie mnie natchnęłaś by zakupić księgę ociągałam się z tym strasznie
jak poleży 4 miesiące to się chyba z nią nic nie stanie
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:04   #4129
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo jak pamiętnik z dzieciństwa ;p zachowałam jeden oraz mojej mamy

Stary 2012-01-11, 14:05   #4130
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
No w zasadzie 220 za 2 dni to nie dużo. My płacimy 180 zł od osoby za 1 dzień, w sumie sama nie wiem czy to dużo czy mało, w kazdym razie w naszej okolicy najdrożej, ale sala jest nowa, więc pewnie stąd ceny.

A propos odżyywek sobie przypomniałam jeszcze, po wizycie w sikanowicach, jak spojrzałam na wanne, że doskonałe są szampony i odżywki z Apteczki Babuni- miód i mleko pachną obłędnie i bardzo fajne są po tym włosy, przynajmniej moje
Też mam tą odżywkę i jest super
A co do ceny za salę, to u mnie za mniej niż 200 nic nie znalazłam i do tego w cenia nie było ciast, napojów i owoców.
My płacimy 190 zł ale mamy to co wymieniłam i do tego jeszcze tort, napoje bez ograniczeń.

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Ufff... poszedl sobie szybko

No wiec wklejam ta, ktora przymierzalalam dzisiaj - Anna Kara, sukienka przesliczna, stylizowana na Vere, ale mi sie marza zwiewne falbanki i odciecie w pasie i tu mi tego zabrklo ale suknia super ekstra poza tym

Vivienki odkad mam wizje zlotego wesela (a taka wizja jest dopiero od kilku dni, bo niestety fiolet ktory planowalam okazalo sie, ze nie pasuje do mojej sali i musialam wymyslec cos innego) i tak sie pieknie zgralo, ze te buciki chodza za mna juz od dluuuzszego czasu, a tu jeszcze zlote kolorki maja i przynajmniej bede miala pretekst zeby je kupic
A możesz tak mniej więcej powiedzieć jakie są ceny sukni z tego salonu?

Cytat:
A rozsadzacie gościi sami?

Pytam o DJ'a z tego względu, że my od początku braliśmy pod uwagę to, ale komu to powiedzieliśmy to było: NIE BĘDZIE OOORRRKIEEESSSTRRYYYY???
Ja jestem dosyć muzykalna i nie mogę zdzierżyć zespołów bo każdy z nich gra muzykę którą znam w oryginale na woje kopyto, a dla mnie to jest masakra. No ale znaleźliśmy wstępnie zespół, 4500zł za 1 dzień, było ich 6 więc dodatkowo 180zł*6 osób by wyszło więc całość koło 5500- sporo. No ale ich zarezerwowaliśmy na ten pierwszy termin, później zaczeły chodzić p0lotki że Nasza stara sala bankrutuje, że nie wiadomo co bedzie z weselami za rok i pojawiła się ta nowa Nasza obecna sala, ale zespół już nie miał terminu, a znaleźliśmy fajnego dj'a który wziął 1200 zł no i jest on i znajomy jako współprowadzący, więc kilka tys, zł oszczędzimy na tym, a mam nadzieję że ludziom się spodoba i będą się dobrze bawić.
Ja rozsadzam gości bo u mojej siostry na weselu prawie się pokłócili kto gdzie ma siedzieć.
A co do DJa to też mamy takiego z polecenia, koleżanki powiedziały że był super, że naprawdę świetnie się wszyscy bawili a ja nie cierpię zespołów i jakoś mam to gdzieś czy komuś się to podoba czy nie, to ja mam się najlepiej bawić na własnym weselu!

Cytat:
ja zapraszam z dziećmi bo wiem jaka to dla mnie była radocha pójś na wesele a wiem że większość osób by w ogóle nie przyszła jakbym zaprosiła bez dzieci.
Ja nie lubiłam chodzić na wesela, ale uważam, że powinno się zapraszać dzieci, a to już decyzja rodziców czy je zabierają czy nie
Stary 2012-01-11, 14:05   #4131
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
To wręcz bardzo dobry pomysł!

Co do zapraszania dzieci: my wszystkich zapraszamy z dzieciakami. Moje rodzinne dzieciaki nie są uciążliwe (już na niejednym weselu balowały , zresztą sama od najmłodszych lat bywałam na weselach), a od TŻta niewiele jest maluchów z kolei. Poza tym dzieci będą miały bawialnię w stylu "piłeczkowy raj" (lokal udostępnia za darmo) i pewnie zostawimy tam jakieś bloki, kredki i inne zabawki, co by się nie nudziły. Tylko musimy wynająć im opiekunkę
Stary 2012-01-11, 14:05   #4132
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Tak samo jak pamiętnik z dzieciństwa ;p zachowałam jeden oraz mojej mamy
tez mam pamiętnik
albo złote myśli też mi się gdzieś poniewierają

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-01-11, 14:07   #4133
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Odnośnie dzieci na weselu, to ciężka sprawa. Moi rodzice kiedyś zostali zaproszenie bez dzieci, nam z siostrą to nie przeszkadzało... Ale tak wypadło, że ja w sobotę miałam studia, siostra też coś i nie było kogo kto miał zostać z siostrą, a miała wtedy z 6 lat... babcie daleko, ciotki też zaproszone, więc rodzice poszli tylko na ślub.. i było im przykro, a mama jeszcze była chrzestną. Tak samo ostatnio w rodzinie, jedna para nie została zaproszona z dziećmi, a rodzinę też daleko mają i komu zostawić? I w ogóle nie przyszli. Jeśli rodzic jest odpowiedzialny to i dziecko w kościele dobrze się zachowa, jak zacznie marudzić to wyjdzie. Ale z doświadczenia wiem, że nie wszystkie dzieci się słuchają a niektórzy rodzice są zadowoleni z "głupiego" zachowania swoich dzieci. Nie mniej uważam, że skoro są dzieci to należałoby brać je pod uwagę, to też ludzie To moje zdanie...
Mam podobne zdanie przede wszystkim dlatego ze jesli ktoś nie przyjdzie bo dziecko nie jest zaproszone to wole żeby przyszedł z dzieckiem niż w ogóle Sama jako dziecko lubiłam chodzić na wesela więc nie będę odbierać tej przyjemności dzieciom moich i Tż rodzin. Wiem że pare osób mogłoby właśnie z tego powodu nie przyjśc na wesele że nie zaproaszm ich z dziećmi których na dobrą sprawę nie maja z kim zostawić.
Stary 2012-01-11, 14:08   #4134
tenebrosa
Wtajemniczenie

A tak w ogóle mam pytanie!

Będę miała białą suknię i myślę o bukiecie w kolorze fuksji. Czy myślicie, że gdyby świadkowa miała fuksjową suknię i biały bukiet, to fajnie by to wyglądało czy raczej kiczowato? Pan Młody miałby tylko fuksjową butonierkę, krawat raczej biały.
Stary 2012-01-11, 14:09   #4135
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam przymierzyć kilka sukni na Kijowskiej, tak jak wcześniej o tym wspominałam, bardzo się denerwowałam, że nic nie znajdę. Pojechałam z koleżanką i bardzo śmieszna przygoda z tego się zrobiła, ponieważ okazało się, że na Kijowskiej w bloku są 4 salony sukien ślubnych, ja weszłam do tego, w którym myślałam, że jestem umówiona, wchodząc zobaczyłam jak dziewczyna mierzy suknię i od razu oczka mi się zaświeciły i szepnęłam WOW. Ja jednak miałam do mierzenia inne modele w kształcie litery A. Przymierzyłam pierwszą i się jeszcze bardziej załamałam, bo to kompletnie nie było to, wyglądałam w Niej jak w worku na kartofle albo gorzej. I już chciałam się zabierać, kiedy moja koleżanka zarządziła założenie tej sukni na którą zareagowałam entuzjastycznie....i słuchajcie przymierzyłam....i BAJKA!!!!Po prostu rewelacyjnie się w NIEJ CZUŁAM!!!! Wszyscy będący w sklepie powiedzieli, że do mnie pasuje a ja czułam się w NIEJ taka leciutka, poza tym zasłania wszystkie moje mankamenty. JEJ.....a jak wróciłam do domu to nawet do treściowej zadzwoniłam by się pochwalić, że chyba znalazłam. A w soboty miałam na targi jechać, i chyba pojadę i jeszcze raz do tego salonu by przymierzyć suknię.
Bardzo ładnie wyglądasz ale ja bym zrezygnowała z tej koronki nawet jak bym miała wystające kości

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj równo 7 miesiecy do ślubu

Cytat:
Orientuje się może któraś z Was jak stoi cenowo wódka Stock?
Mi w hurtowni podawali ceny powyżej 20 zł za Stocka w sklepie też były w takich cenach

Cytat:
\to znaczy wicie jak to pisze w google. Cenowy zakres to od 18- 23 ? jakoś tak kiedyś mi to wyskakiwało.. A pytam bo może któraś z Was przy okazji widziała gdzieś w hurtowni.

Jak się okazało raczej nie będziemy miec tej wódki od tego kuzyna TZ co odwołał wesele A ja też nie będę żebrać o tę jego wódkę i ciągle pytać co i jak... Moze sobie ją chce trzymać do nastepnego wesele dlatego już chce sama coś znaleźć i mieć z głowy a nie czekać aż w koncu Szanowny kuzyn coś powie.
Wiesz jak wam nie odsprzeda i tak będzie długo trzymał tą wódkę to mu się zepsuje bo nie wiem czy wiecie ale wódka ma coś w sobie że im dłużej stoi to się psuje

Cytat:
a ja wam wstawiam zdjęcie spinki. Nie jest jakoś mega starannie wykonana ale podoba mi się... kilka poprawek i będzie super. Jej i tak nie będzie zbytnio widać bo nad nią będzie welon zamocowany
Bardzo ładna
Stary 2012-01-11, 14:11   #4136
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
tylko jakby moi to zobaczyli to nie wiem czy wiedzieliby co to jest
jejku nie chcę być wredna, ale poważnie nie wiem jakby zareagowali na to... I totalna masakra jakby wpisało się tylko kilka osob a reszta to puste strony...

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Będę miała białą suknię i myślę o bukiecie w kolorze fuksji. Czy myślicie, że gdyby świadkowa miała fuksjową suknię i biały bukiet, to fajnie by to wyglądało czy raczej kiczowato? Pan Młody miałby tylko fuksjową butonierkę, krawat raczej biały.
jak dla mnie boooomba

Stary 2012-01-11, 14:12   #4137
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz ksiega moim zdaniem nie jest tylko i wyłączenie do wpisywania życzeń, mozna napisac pare słow o tym ja gośc sie bawi itp. Czesto sie spotykam z tym ze Para Młoda przy rozdawaniu zaproszeń mówi ze bedzie ksiega gosci, i goscie moga sobie wczesniej przygotwac jakies smieszne wierszyki itp. Niekoniecznie trzeba tam wpisywać życzenia.
Stary 2012-01-11, 14:12   #4138
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

my zapraszamy bez dzieci bo mamy bardzo male wesele 55 osob (na tyle jest ta restauracja0 i fizycznie nie mamy miejsca

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:16   #4139
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

Mi w hurtowni podawali ceny powyżej 20 zł za Stocka w sklepie też były w takich cenach

Wiesz jak wam nie odsprzeda i tak będzie długo trzymał tą wódkę to mu się zepsuje bo nie wiem czy wiecie ale wódka ma coś w sobie że im dłużej stoi to się psuje
A niech sobie robi z tą wódką już co chce. Serio już jej nie chce... W sumie to czuję nawet małą ulge bo kiedyś mówiłam że nie chce takie po "niedoszłym weselu" ale zaoszczędzenie mnie skusiło..

No Stock nie jest tani... i tez zawsze widzialam cena powyżej 20 zł...

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Wiesz ksiega moim zdaniem nie jest tylko i wyłączenie do wpisywania życzeń, mozna napisac pare słow o tym ja gośc sie bawi itp. Czesto sie spotykam z tym ze Para Młoda przy rozdawaniu zaproszeń mówi ze bedzie ksiega gosci, i goscie moga sobie wczesniej przygotwac jakies smieszne wierszyki itp. Niekoniecznie trzeba tam wpisywać życzenia.
Mówisz? No w sumie też fajny pomysł. Moga napisać coś śmiesznego, jakies zdarzenie z wesela, podziękowania.. Teraz to rozumiem, ale wcześniej to sama nie wiedzialabym co napisać...
Musze z TŻ porozmawiać.. Pewnie powie że znowu dziewczyny z wizażu namieszały mi w głowie kolejnym szalonym pomysłem:brzydal :

Stary 2012-01-11, 14:17   #4140
(kicia)
Zakorzenienie

kusicie tą księgą gości

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości