Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 13:28   #4231
88natka
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mysle ze jak bylas po sniadaniu to przejmowac sie nie musisz.
Jednak co to za lekarz ktory bada glukoze nie bedac na czczo?
mówiłam że jestem po śniadaniu, powiedziała mi że mam za wysoką i mam powiedzieć na wizycie w szpitalu. Co to za lekarz? Witamy w Uk.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:30   #4232
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
to wiem tylko chodzi mi ogólnie, bo poduszka jest płaściutka i zanim roczek dziecko skończy, to chyba spokojnie mogę położyć je na podusi. A nie miałam na myśli kładzenia dziecka na poduszce zaraz po urodzeniu chociaż znam takie przypadki, gdzie rodzice kładli maluchy na jaśku
A to ok,mysle ze mozna wczesniej niz przed roczkiem,ale nie wczesniej raczej jak przed polroczem.Wiesz no mozna pewnych rzeczy nie wiedziec.Ja nie wiedzialam wielu rzeczy przy pierwszym dziecku,ktore wiem teraz i nie wstydze sie tego.Nie mialam internetu,rodzacych kolezanek.Wiec duzo robilam przy dziecku metodami prob i bledow.

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Masz wizytę dopiero za 6 tygodni ? Troszkę za długi ten odstęp między wizytami, wydaje mi się
Ja tez mam co 6 tygodni i bardzo mi sie dluzy ten czas miedzy wizytami.Tak to chociaz serduszko slysze na wizytach.Szkoda,ze nie ma usg,ale chociaz cos.
Stary 2012-01-11, 13:31   #4233
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
karo89, MoniaHan, fajne macie brzuszki
dziękować
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
za kilka dni znów nowy wątek
faktycznie

Dziewczyny co dzisiaj gotujecie na obiad? ja nie mam pomysłu

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:31   #4234
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Straszne te opłaty masz - my za 46 m2 mamy czynsz 325 na 2 osoby. Teraz cos się ma zmienić, ale nie wiem jak bardzo - czekam na pismo ze spółdzielni.
No widzisz, tak mam niestety Do tego dochodzi co miesiąc prąd ok. 100 zł (gazu w kawalerce nie ma) i internet - 65 zł (TV nie posiadam
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:33   #4235
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
dziękować

faktycznie

u mnei warzywa z patelni z kurczakiem beda ... szkoda ze nie mam pomyslu na zupe bo bym chetnie zjadla
Stary 2012-01-11, 13:33   #4236
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A to ok,mysle ze mozna wczesniej niz przed roczkiem,ale nie wczesniej raczej jak przed polroczem.Wiesz no mozna pewnych rzeczy nie wiedziec.Ja nie wiedzialam wielu rzeczy przy pierwszym dziecku,ktore wiem teraz i nie wstydze sie tego.Nie mialam internetu,rodzacych kolezanek.Wiec duzo robilam przy dziecku metodami prob i bledow.

Ja tez mam co 6 tygodni i bardzo mi sie dluzy ten czas miedzy wizytami.Tak to chociaz serduszko slysze na wizytach.Szkoda,ze nie ma usg,ale chociaz cos.
A ja jak będę następnym razem w 31 tc. to chciałam poprosić, żeby następną wizytę wyznaczył mi po 3 tygodniach bo to już tak z górki będzie leciało, że chyba bezpieczniej się poczuję chodząc do gina częściej
Stary 2012-01-11, 13:34   #4237
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cześć dziewczyny!!

W końcu Was nadrobiłam

Mała dobrze,że już u Ciebie lepiej i oby szybko wszystko wróciło do normy

Karolca szkoda,że z tym wózkiem tak wyszło chociaż powiem Tobie,że mój wózek był właśnie taką czarną folią bardzo grubo opatulony (ta folia to stretch? czy coś takiego. Jest troszkę grubsza i wytrzymała, a wózek doszedł cały jednak ryzyko było ... i współczuję Tobie rozmów z porcelaną ...

Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Od 3 nie spałam i rozmowy z porcelaną prowadziłam na dwa końce... rano lekko mi przeszło więc ubrałam się i poszłam do pracy,ale jak tylko napiłam się wody wszystko wróciło ze zdwojoną siłą więc pomiędzy rozmową z sedesem pobiegłam do brygadzistki zameldować,że muszę się zwolnić,a ona do mnie,że miałam robić to i tamto i nie bardzo. Zaproponowała mi żebym poszła sobie posiedzieć,aż mi przejdzie i właściwie posiedziałam pół godziny, które spędziłam oczywiście w toalecie i jak już ledwo się wyczłapałam stamtąd to powiedziałam,że idę do lekarza.
Na szczęście już u lekarza poszło szybko dostałam kroplówkę jakąś taką gigantyczną ... probiotyki osłonowe i mam dietkę mieć trzydniową, lekkostrawną i zwolnionko do końca tygodnia.
Teraz po tej kroplówce już mi troszkę lepiej,ale rano nie było zbyt ciekawie...
Idę troszkę poleżeć i może uda mi się zasnąć
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:35   #4238
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
U mnie dalej te drzwi wstawiają juz mam dosyć najchetnie to bym sie połozyła .
Aguśka ja mam 60 m2. Do sierpnia mielismy 38 m2 i palcilam po 300 zł zimą masakra z tymi opłatami. W tym miesiącu wogóle kiepsko z finansami bo Tż słabą wypłatę miał.

czy na to ktg kieruje lekarz??? ja mam wizytę teraz w 32 tygodniu i nic mi nie mowił ze mam iść.
Ja sie juz dowiedzialam za co ta niedoplata. W kwietniu podobno przyszlo rozliczenie za centralne ogrzewanie. A ja nie zaplacilam. Ale na oczy tej kartki z rozliczeniem nie widzialam. Domyslam sie czemu. Bo u mnie te kartki wkladaja do skrzynek na dole w klatce i jedna opcja jest: ktos wyjal, a druga wydaje mi sie bardziej realna: zaplatala sie razem z reklamami i niechcacy pewnie zostala wyrzucona. Bo u mnie wkladaja stos reklam, gazetek do skrzynki, to mnie strasznie denerwuje. Bo jak wyciagam, to musze sie niezle nameczyc, zeby przejrzec czy wlasnie miedzy gazetkami z reklamami nie ma czegos waznego. A z drugiej str. nie wiem czy nie powinni dostarczac takich rozliczen do rak wlasnych? Jeszcze mi maz zasugerowal jedna opcje: ze podano sasiadowi a sasiad nam nie przekazal ;/
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:35   #4239
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
ja też sporo nie wiem, ale dobrze, że jest internet i koleżanki wizażanki no i mamy wśród znajomych. Ale mimo wszystko, pewnie i tak sporo rzeczy będzie, metodą prób i błędów, tak jak piszesz.

Stary 2012-01-11, 13:35   #4240
iw32
Rozeznanie

Cytat:
dziękować

faktycznie

Ja z racji Dnia Lenia mam odmrażane pierogi ruskie od babci i zupę wiosenną z Hortexu
Stary 2012-01-11, 13:36   #4241
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Straszne te opłaty masz - my za 46 m2 mamy czynsz 325 na 2 osoby. Teraz cos się ma zmienić, ale nie wiem jak bardzo - czekam na pismo ze spółdzielni.
ja na 47 m2 na 1 osobe mam 404 zł+ wodomierz gaz(150) i elektryka (200)
Stary 2012-01-11, 13:37   #4242
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!

W końcu Was nadrobiłam

Karolca szkoda,że z tym wózkiem tak wyszło chociaż powiem Tobie,że mój wózek był właśnie taką czarną folią bardzo grubo opatulony (ta folia to stretch? czy coś takiego. Jest troszkę grubsza i wytrzymała, a wózek doszedł cały jednak ryzyko było ... i współczuję Tobie rozmów z porcelaną ...

Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Od 3 nie spałam i rozmowy z porcelaną prowadziłam na dwa końce... rano lekko mi przeszło więc ubrałam się i poszłam do pracy,ale jak tylko napiłam się wody wszystko wróciło ze zdwojoną siłą więc pomiędzy rozmową z sedesem pobiegłam do brygadzistki zameldować,że muszę się zwolnić,a ona do mnie,że miałam robić to i tamto i nie bardzo. Zaproponowała mi żebym poszła sobie posiedzieć,aż mi przejdzie i właściwie posiedziałam pół godziny, które spędziłam oczywiście w toalecie i jak już ledwo się wyczłapałam stamtąd to powiedziałam,że idę do lekarza.
Na szczęście już u lekarza poszło szybko dostałam kroplówkę jakąś taką gigantyczną ... probiotyki osłonowe i mam dietkę mieć trzydniową, lekkostrawną i zwolnionko do końca tygodnia.
Trzymamy kciuki, aby przeszło
Stary 2012-01-11, 13:40   #4243
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
mówiłam że jestem po śniadaniu, powiedziała mi że mam za wysoką i mam powiedzieć na wizycie w szpitalu. Co to za lekarz? Witamy w Uk.
Ale jazda
Naprawde nie ma sensu robienia glukozy po sniadaniu, chyba kontroluje sie cukier przez caly dzien przed i po posilku, tak jak dziewczyny to robia.
Cytat:

Ja dzis mam ziemniaczki, kotlety schabowe i buraczki

Tesciu mi zabral malego (sam zrobil dzis ogorkowa) ma nakarmic malca zupka i maz ma po pracy go odebrac
SZYMONEK

Stary 2012-01-11, 13:41   #4244
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

wrzuciłam aktualne fotki na maila nareszcie

Stary 2012-01-11, 13:41   #4245
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
u mnei warzywa z patelni z kurczakiem beda ... szkoda ze nie mam pomyslu na zupe bo bym chetnie zjadla
ja bym ogórkową zjadła ale nie mam domowych ogórków zrobionych, u mamy tez się zapas skończyć coś będę musiała wymyślić, bo smaka mam strasznego

iw32 ruskie
chyba jednak źle zrobiłam, że zapytałam o te obiady bo za chwilę dostanę ślinotoku

MegMakeUp oj biedna, a ta brygadzistka nie poważna, widzi, że się męczysz i nie wymyślasz, a ta o robocie
Ale dobrze, że poszłaś do lekarza, teraz się kuruj i odpoczywaj, oby szybko przeszło !

Stary 2012-01-11, 13:43   #4246
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!!

W końcu Was nadrobiłam

Oj bidulko, jakis wirus grypy zoladkowej chyba panuje...odpoczywaj kochana i zdrowiej. A brygadzistka nieludzka, dobrze ze wybralas sie do lekarza.
SZYMONEK

Stary 2012-01-11, 13:44   #4247
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

My w czynszu mamy kablówkę, internet, ogrzewanie i wodę. Poza tym to tylko prąd raz na 4 miresiące - rachunek i zaliczka, i co 2 miesiace gaz - ok 60 zł.

Cytat:
Cześć dziewczyny!!

Biedna

U nas na obiad to co wczoraj - ziemniaczki, karkówka i buraczki.

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:44   #4248
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym ogórkową zjadła ale nie mam domowych ogórków zrobionych, u mamy tez się zapas skończyć coś będę musiała wymyślić, bo smaka mam strasznego

iw32 ruskie
chyba jednak źle zrobiłam, że zapytałam o te obiady bo za chwilę dostanę ślinotoku

MegMakeUp oj biedna, a ta brygadzistka nie poważna, widzi, że się męczysz i nie wymyślasz, a ta o robocie
Ale dobrze, że poszłaś do lekarza, teraz się kuruj i odpoczywaj, oby szybko przeszło !
u mnie wczoraj byl ostatni rzut ogorkowej ... i zakonczyla swoj zywot... ja wczorja robilam salatke z pora z rodzynkami i groszkiem... ostra wyszla malpa ale dobra
Stary 2012-01-11, 13:53   #4249
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

znowu cierpię na bezsenność jest to straszne położyłam się ok 12 w nocy bo czułam się zmęczona i niestety po 3 się przebudziłam i już zasnąć nie mogłam męczyłam się do 5, a po 5 wstałam i siedziałam na allegro po 6 przyszedł Mąż siedzieliśmy do 9 i zasnęliśmy razem tzn. za nim ja zasnęłam to była 10 i wstałam o 13 masakra

Na zakupy jedziemy jutro, po prezent dla mamy również choć jeszcze nic nie wymyśliłam

A teraz co do zamawiania z allegro od rajrodzica jestem wkurzona pisałam do nich 2razy nie odpisali mi i dziś zadzwoniła babka powiedziała, że niby paczka została wysłana kurierem GLS i otrzymali zwrot jej i niby paczka jest cała poniszczona itp.
Po pierwsze nie było u mnie żadnego kuriera mimo tego, że siedziałam w domu a i tak zawsze zostawiają paczki na dole w sklepie.
Nawet nie dostałam na maila nr listu przewozowego.
Widocznie nie mają co powiedzieć to wymyślają jakieś bajki...
Paczka ma zostać dziś wysłana i w ramach tego, że tak czekałam mam dostać jakiś prezent. No zobaczymy...
A czułam, żeby brać paczkę za pobraniem wtedy pewnie nie było by żadnych problemów.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:53   #4250
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
dziękować

faktycznie

a u mnie dziś własnoręcznie robione: czysty barszczyk czerwony i krokieciki z serem i pieczarkami

a skoro jesteśmy przy jedzeniu?
jakieś pomysły na zapasy do zamrażarki na godzinę 0? tak żeby drugie domowe dzieciątko (czytaj mąż) nie było głodne i żeby zaraz po powrocie do domu też się nie męczyć?
mamusie co już rodziły - mroziłyście coś na ten czas? bo ja już powoli zaczynam o tym myśleć

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:55   #4251
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Mala ale wiadomosc - bardzo sie ciesze ze juz lepiej. trzymam kciuki!!

Aguska hemoglobiny mam 11.9 (norma tutaj 11.5 - 15.5)

Jolka pytalas o lustrzanke, my kupilismy wlasnie nikona d80 (uzywany, ale z malym przebiegiem, mielismy kilka lat temu lustrzanke dla poczatkujacych, ale Tz chcial cos bardziej zaawansowanego i bardziej odpornego, wiec teraz kupilismy amatorska zaawansowana. chyba Karo pisala ze kupila nikona 3100, Tz powiedzial ze jak zaczynasz przygode z lustrzanka to jak najbardziej, bo jest to amatorska lustrzanka dla poczatkujacych, mielismy podobna sony A200 uczylismy sie na niej.dosc tanie w porownaniu do nikona byly obiektywy.Tz byl zadowolony, ale jednak poleca nikona 3100 (tylko w kicie - czyli z obiektywem).
jednak trzeba pamietac o tym ze w lustrzankach najwazniejsza role odgrywa wlasciwie obiektyw, mozesz miec super lustrzanke a obiektyw do kitu i du..., albo mozesz miec slabsza lustrzanke a dobry obiektyw i bedzie super.ale jak kupujesz nowy sprzet to i tak bedzie ok.
ponizej przesylam link ze specyfikacja nikonow, na dole jest tabela w ktorej pokazane sa modele i do jakiej grupy przynaleza (amatorska lub profesjonalna, poczatkujace, zaawansowane itd.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Nikon_D80

evcia kciuki za wizyte.

gosia oby reka szybko wyzdrowiala, a swoja droga to czemu polozna nie powiedziala Ci o drugim badaniu krwi,ja mialam drugie w 28tc, zapytaj jej moze tak na wszelki wypadek. ja dwa badania krwi i juz wiecej nie bedzie.
dobranoc Wam zycze
My nigdy nie mieliśmy do czynienia z lustrzanką więc to będzie nasza pierwsza. Co do wyboru jeszcze nie wiemy, TŻ siostra może pomoże
Póki co jutro jedziemy oglądać.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-11, 13:55   #4252
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj po kąpieli użyłam próbkę żelu do mycia dla niemowląt z Musteli.
Rewelacyjny jest i chyba to kupię jako środek do mycia, bo skóra lepsza niż po Emolium (taka gładka, delikatna).
Na all kosztuje około 35 zł
Ja podbieram Kopf bis Fuss z Rossmana. Dła małej chyba nie zostanie nic do kwietnia

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A moj maz wczoraj na mnie spojrzal i powiedzial :
''Ale wielka sie zrobilas juz'' nie ma to jak porzadny komplement od meza
Mój nic nie mówi tylko szczerzy zęby Ale to fajne jest. A tyłkiem się nie przejmuję, bo nie urósł wcale (jako tłuścioszek i tak mam 112 w biodrach) a zawsze należał do kategorii "murzyńskich" bo mocno wystaje. Przywykłam

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A wogole zdenerwowalam sie
Przyszla Pani ktora sprzata, rozdaje zawsze ksiazeczki mieszkaniowe.
A w mojej jakas niedoplata: 96,69 zl?
Pisze ze za oplate eksploatacyjna (w tym 7 zl odesetek) Ciekawe kurna za co????
Maz ma tam do spoldzielni zadzwonic, bo akurat ja sie przelewami zajmuje za mieszkanie i jestem pewna ze place co miesiac zawsze w tym samym terminie i niby za co mam jakas niedoplate do chol****?
Nie dosc ze place prawie 500 zl za mieszkanie, to jeszcze jakas niedoplata?
Ciekawa jestem co to moze byc?
Przez dwa lata przerabiałam spółdzielnię - nie dam się drugi raz w to zrobić. Podnoszą sobie opłaty a potem takie oto niespodzianki raz na pół roku, o wizytach kominiarza itp informują dzień przed, a podzielniki wyparkowe (na nieizolownaych fundamentach bloku takie zamontowali!) odczytują 2 miesiące po zakończeniu okresu grzewczego, bo pogoda też wynik podbija. Totalny prl i samowolka w tych spółdzielniach! A moja do tego wydawała za nasze pieniądze biuletyn na papierze kredowym, na którym chwalili się wysokościami zadłużeń w poszczególnych klatkach oraz fotorelacjami z balów, które trwają 3 dni przed każdym zebraniem spółdzielców. Nie w szkole na sali gimnastycznej, nie u nich w gabinecie, ale wynajmują sobie całą restaurację. Blok mojej babci wypisał się z tego, założyli wspólnotę, i do roku czasu mieli zmianę z piecyków gazowych na gorącą wodę z rury.

Cytat:
No ja wiem, że gadam głupio, ale ja chyba od zawsze miał kompleksy nt. swojego ciała Tylko jak nie byłam w ciąży to starałam się ćwiczyć i patrzyłam co jem, a teraz w ciąży ćwiczyc nie mogę, bo mi się ta szyjka skraca i jest ryzyko, że urodzę przedwcześnie Jeść staram się normalnie, ale waga i tak wzrasta. Ale puchnę też dużo i pewnie dlatego
Kiedy ważyłam do 50kg też miałam kompleksy, a jak się to mówi, 30 kilo później to już mi to zwisa, żal życia na takie problemy. Ale nie powiem, długo do tego etapu dochodziłam.

Cytat:
mysle aby przeniesc wyprawke do excela i zrobic rubryczki sklep jeden dwa itdtylko nei wiem czy moj malz to wytrzyma psychicznie
Mam taką od 3 miesiąca ciąży mój aż plasnął się w głowę jak zobaczył

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
No widzisz, tak mam niestety Do tego dochodzi co miesiąc prąd ok. 100 zł (gazu w kawalerce nie ma) i internet - 65 zł (TV nie posiadam
A przy okazji posiadania/nieposiadania tv itp, szukałam z ciekawości wysokości stawki za abonament rtv (zawał, dobrze, że babcia emerytka jest w gospodarstwie domowym) i znalazłam niechcący, że od przyszłego roku mają tropić posiadaczy tv na podstawie rachunków za prąd - czyli kto płaci za prąd, ten ma tv i powinien płacić abo. Plus - abonament za posiadanie komputera. No chyba ich do reszty pogięło!
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Masz...V-2448794.html
już to sobie wyobrażam, jak ciągają na pocztę emerytów żeby się tłumaczyli że nie posiadają komputerów i dlaczego.

Z newsów: rano powtórka glukozy, wyniki jutro. Ale oczywiście niecierpliwa zrobiłam 15min później glukometrem badanie i wynik (no, po małych przestępstwach wczoraj) 120. Oby się to potwierdziło!
Stary 2012-01-11, 13:56   #4253
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a u mnie dziś własnoręcznie robione: czysty barszczyk czerwony i krokieciki z serem i pieczarkami

jakieś pomysły na zapasy do zamrażarki na godzinę 0? tak żeby drugie domowe dzieciątko (czytaj mąż) nie było głodne i żeby zaraz po powrocie do domu też się nie męczyć?
mamusie co już rodziły - mroziłyście coś na ten czas? bo ja już powoli zaczynam o tym myśleć
wyslac do mamusi albo przyslac mamusie niech mu nagotuje
u nas pewnie bedzie tak wlasnie albo dostanie od mojego ojca karnet na obaidy w tempie :
a jak nie to kupie schab kaze skroic na kotlety i niech ma.. obierac ziemniaki umie.. ogorka kiszonego sobie kupi ...
spokojnie wbrew pozorom o takiego "slomianego" wdowca nie trzeba sie martwic
Stary 2012-01-11, 13:56   #4254
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Że te wymioty to te uroki?
Nie to hormony i położenie malutkiej przy żołądku.
Dobrze, że tylko z rana mnie to męczy a nie przez cały dzień
Ja też jeszcze gadam z porcelaną, czasem z rana po wstaniu, czasem później, u mnie to ewidentnie od ucisku na żołądek i od luźnych mięśni przy wpuście do żołądka a to od hormonów, są dni ,że Mała mniej napiera i jest wtedy ok, np. dzisiaj . A Karolca może jak śpisz na plecach to ten wpust żołądka się całą noc bardziej męczy hmm? A śpisz na płasko czy lubisz wysoko pod głową ?

Mała super ,że jest lepiej

A tak ogólnie to mówię wszystkiem HEJ HEJ, dzisiaj mnie Mama przeciągnęła po różnych instytucjach typu pzu, bank , bo mnie upoważniała, zmieniała umowy i mnie wzięła jako wsparcie umysłowe ...hihihi czyżby czuła ,że za chwilę się mogę już z domu nie wyturlać ?
No i jeszcze zaliczyłam cukiernie, bo torty zamawiałam na urodziny Niny ( oczywiście kupiłam coś słodkiego do kawki na dzisiaj) , a teraz czuję ,że zaraz mi się górka rozjedzie i będzie Kanion Kolorado więc się dzisiaj już nigdzie nie ruszam.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:58   #4255
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Ja podbieram Kopf bis Fuss z Rossmana. Dła małej chyba nie zostanie nic do kwietnia

Mój nic nie mówi tylko szczerzy zęby Ale to fajne jest. A tyłkiem się nie przejmuję, bo nie urósł wcale (jako tłuścioszek i tak mam 112 w biodrach) a zawsze należał do kategorii "murzyńskich" bo mocno wystaje. Przywykłam

Przez dwa lata przerabiałam spółdzielnię - nie dam się drugi raz w to zrobić. Podnoszą sobie opłaty a potem takie oto niespodzianki raz na pół roku, o wizytach kominiarza itp informują dzień przed, a podzielniki wyparkowe (na nieizolownaych fundamentach bloku takie zamontowali!) odczytują 2 miesiące po zakończeniu okresu grzewczego, bo pogoda też wynik podbija. Totalny prl i samowolka w tych spółdzielniach! A moja do tego wydawała za nasze pieniądze biuletyn na papierze kredowym, na którym chwalili się wysokościami zadłużeń w poszczególnych klatkach oraz fotorelacjami z balów, które trwają 3 dni przed każdym zebraniem spółdzielców. Nie w szkole na sali gimnastycznej, nie u nich w gabinecie, ale wynajmują sobie całą restaurację. Blok mojej babci wypisał się z tego, założyli wspólnotę, i do roku czasu mieli zmianę z piecyków gazowych na gorącą wodę z rury.

Kiedy ważyłam do 50kg też miałam kompleksy, a jak się to mówi, 30 kilo później to już mi to zwisa, żal życia na takie problemy. Ale nie powiem, długo do tego etapu dochodziłam.

Mam taką od 3 miesiąca ciąży mój aż plasnął się w głowę jak zobaczył

A przy okazji posiadania/nieposiadania tv itp, szukałam z ciekawości wysokości stawki za abonament rtv (zawał, dobrze, że babcia emerytka jest w gospodarstwie domowym) i znalazłam niechcący, że od przyszłego roku mają tropić posiadaczy tv na podstawie rachunków za prąd - czyli kto płaci za prąd, ten ma tv i powinien płacić abo. Plus - abonament za posiadanie komputera. No chyba ich do reszty pogięło!
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Masz...V-2448794.html
już to sobie wyobrażam, jak ciągają na pocztę emerytów żeby się tłumaczyli że nie posiadają komputerów i dlaczego.

Z newsów: rano powtórka glukozy, wyniki jutro. Ale oczywiście niecierpliwa zrobiłam 15min później glukometrem badanie i wynik (no, po małych przestępstwach wczoraj) 120. Oby się to potwierdziło!
Ja sie usmialam ostatnio .. jak zapytalam mame o te torbe do wyprawki .. po dluzszych dywagacjach napisala mi.. no to pokaz te liste .. i wyslalam jej te liste od nas z watku.. w mailu zwrotnym byly tylko dwa slowa: MATKO BOSKA
Stary 2012-01-11, 14:01   #4256
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość

Pierogi w 3 rodzajach: mięso, ruskie, feta/szpinak.
Knedle z mięsem/śliwką
Bigos
Fasolka po bretońsku zawekowana bez mięsa (sam sobie już chyba pokroi i podsmaży kiełbaskę)
I opcja dla mięsożercy i wygodnickiej pani domu: zapanierowane i zamrożone kotlety, mrożone frytki, surówka ze słoika
Stary 2012-01-11, 14:03   #4257
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Wink Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Mała super, że czujesz się lepiej. Trzymaj się

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-11, 14:03   #4258
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze gadam z porcelaną, czasem z rana po wstaniu, czasem później, u mnie to ewidentnie od ucisku na żołądek i od luźnych mięśni przy wpuście do żołądka a to od hormonów, są dni ,że Mała mniej napiera i jest wtedy ok, np. dzisiaj . A Karolca może jak śpisz na plecach to ten wpust żołądka się całą noc bardziej męczy hmm? A śpisz na płasko czy lubisz wysoko pod głową ?
staram się mieć wyżej pod głową, nie lubię zupełnie na płasko. Poza tym pod plecy z jednej strony zawsze podkładam sobie kawałek kołdry, jest mi wygodnie jak jestem przechylona lekko w bok. Ale ile na plecach śpię, tego nie wiem. Na pewno dużo się kręcę a zasypiam zawsze na boku.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:06   #4259
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Ja sie usmialam ostatnio .. jak zapytalam mame o te torbe do wyprawki .. po dluzszych dywagacjach napisala mi.. no to pokaz te liste .. i wyslalam jej te liste od nas z watku.. w mailu zwrotnym byly tylko dwa slowa: MATKO BOSKA

No cóż, mojemu pewnie nawet nie chodziło o to,że tak wcześnie planuję i dzielę wydatki, ale na liście dostrzegł pewne rzeczy, o których nie wiedział i mu się włos zjeżył na głowie
Przykładowo:
Kochanie, a co to do jasnej ciasnej jest laktator?
(tłumaczę)
A kochanie na to z miną odkrywcy "aaaa, że dojarka?"

Wrażenie zrobiło też kilka pozycji, które wskazują na to, co się z kobietą dzieje po porodzie: podkłady, wkładki laktacyjne, kółko do siadania czy inne takie. A to wszystko wina tego, że w tv kobieta rodzi 5 minut i nawet się jej makijaż nie rozpływa! I potem ludzie uważają, że cóż to jest urodzić.
Stary 2012-01-11, 14:07   #4260
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Ja nie zamieram mężowi robić zapasów - zresztą w zamrażarce zawsze coś jeść - ostatnio robiliśmy pierogi - w sumie 60 wyszło, ale 10 zjadł juz Od teściowej często dostajemy wołówkę i to zamrażamy i nie muszę się tyle czasu dziennie męczyc z obiadami

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości