Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 13:48   #4141
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Wyobraziłam sobie siebie w momencie stwierdzenia, ze nie ma spacerówki
Ciśnienie to Ci pewnie do granic możliwości skoczyło. Jeny, jeszcze cała noc niepewności Chyba bym ich zasądziła za uszczerbek na zdrowiu psychicznym
Pamiętam jak czekałam na kuriera z Siódemki. I się dupkowi nie chciało już chyba do mnie jechać - bo sprawdzałam gdzie paczka i wiem, ze miał ją wtedy dostarczyć. Ja cały dzień w domu, a potem sprawdzam status i pisze, że poaczka wróciła, bo adresata nie zastano!
Ale zrobiłam rozróbę w tej Siódemce! W zębach mi ją przyniósł następnego dnia rano.
I teraz jak sobie pomyślę, to az mnie ciarki przechodzą co ten biedny chłopak się musiał wycierpieć przez takie wredne babsko
heheheh no mnie tak nosiło wczoraj, że aż TZ się śmiał, że współczuje im jak ja tam zadzwonię , szczęście że hurtownia od 9 a gościu zadzwonił przed, więc mnie wyprzedził i od razu wyjaśnił, przeprosił zachował się b. fajnie, więc wszystko ze mnie zeszło
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Boroo a nie masz opuchniętych stóp?? Może to zatrucie ciążowe?? Jak drgawki to coś nie halo było Ja bym do gina zadzwoniła i mu o tym opowiedziała, ciekawe co on na to
Agatku drgawki to się pojawiają przy zatruciu owszem, ale przede wszystkim przez wysokie ciśnienie więc lepiej zmierzyć ciśnienie niż patrzeć czy się nie spuchło
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kamciurka, ale się nerwów najadłaś Ale dobrze, że wszystko się wyjaśniło i będziecie mieć cały wózeczek

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
No to miałaś ciśnienie No ale dobrze, że wszystko oki Gratki za wózek

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich.

Wchodzę na forum po 3 tygodniach, zasypana wiadomościami co się ze mną dzieje. Wszystko ok, po prostu wzięłam się za pranie, sprzątanie, prasowanie itd. wszystko u mnie ok, przez jakis czas nie miałam w ogole dostępu do internetu, więc nie miałam jak dać znac nawet ,ze u mnie wszystko ok. Bardzo Was za to przepraszam

Aż mi szczęka opadła jak zobaczyłam ile rozpakowanych mamusiek już jest
Wszystkim mamuśkom gratuluję !!

Byłam u lekarza i u mnie narazie cisza No tak, ale do terminu jest jeszcze trochę czasu.
W następnym tygodniu trzeba będzie dokończyć zakupy dzidziusiowe

Tyle mnie tu czasu nie było, wiec ani nie biore sie za nadrabianie , bo w za nic w świecie pewnie bym nie dała rady

A i wszystkiego Najlepszego w tym nowym roku !!
no nareszcie powróciła Tobie też wszystkiego naj w nowym roku
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Wózek fajny
Podobny do Xlandera.
dzięki

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Agatek, skoro dochod ci nie przekroczy , to warto skorzystac 1000zl na ulicy nie lezy Ja mam zamaiar skladac papiery bo przy moim wczesniaczku to mam mnostwo wydadkow Teraz musimy isc do okulisty , ale terminy sa takie , ze chyba prywatnie trzeba bedzie bo czas nagli . A cena wizyty 250zl Potem za 4 tyg znow kontrola kolejne 250zl. Wiec masakra !!!!! A na NFZ to bym musiala czekac pol roku
no to jest porażka niestety z naszą służbą zdrowia, najważniejsze jednak że z małą wszystko dobrze, niedługo skończy już 2 miesiące ale ten czas leci
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
witajcie, ja dzisiaj byłam na ktg i znowu wyszło beznadziejnie, dochodziło nawet do 210 bicie serduszka! Jutro powtórka ktg, jeśli wyjdzie to samo to znowu do szpitala i pewnie już do terminu porodu.
a takie wysokie tętno czym zagraża??

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:49   #4142
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Ah to jest ślub przyjaciela TŻta no i TŻ się uparł, że dajemy kasę i ,że on da od siebie te 5 stów. Bo 200 zł jest na osobę, a wypada jeszcze od tak coś dorzucić. Mogliśmy własnie nie deklarować się, że przyjdziemy i problem byłby z głowy. Nie wiem czy jeszcze jakieś kwiatki do tego dorzucić, jednak to kolejne 3 dychy jest.

przyjaciela? to w sumie moglibyście nie iść... No ale jak sie uparł to idzcie ale niech wezmie pod uwage że Ty mozesz źle się poczuć i bedziecie musieli wrócić do domu i żeby nie bylo sytuacji że on bedzie chciał zostać do końca. I ja bym jeszcze powiedziała że ok. dajemy te 500 zł ale nie mów mi jak będzie coś dla dziecka potrzebne że nie masz pieniędzy. Możesz ewentualnie jedną róże dać symbolicznie, to kwota ok. 10 zł

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:50   #4143
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Pamiętam jak czekałam na kuriera z Siódemki. I się dupkowi nie chciało już chyba do mnie jechać - bo sprawdzałam gdzie paczka i wiem, ze miał ją wtedy dostarczyć. Ja cały dzień w domu, a potem sprawdzam status i pisze, że poaczka wróciła, bo adresata nie zastano!
Ale zrobiłam rozróbę w tej Siódemce! W zębach mi ją przyniósł następnego dnia rano.
I teraz jak sobie pomyślę, to az mnie ciarki przechodzą co ten biedny chłopak się musiał wycierpieć przez takie wredne babsko
Też mi tak kiedyś zrobili, a nie z siódemki. A z siódemką to mi ręce opadają. Dostaję maile że jutro będzie kontakt, a ci se przyjeżdżają kiedy chcą bez umawiania się, wkurza mnie to bo płacę za kuriera, na szczęście jestem w domu to odbieram.

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Agatek, skoro dochod ci nie przekroczy , to warto skorzystac 1000zl na ulicy nie lezy Ja mam zamaiar skladac papiery bo przy moim wczesniaczku to mam mnostwo wydadkow Teraz musimy isc do okulisty , ale terminy sa takie , ze chyba prywatnie trzeba bedzie bo czas nagli . A cena wizyty 250zl Potem za 4 tyg znow kontrola kolejne 250zl. Wiec masakra !!!!! A na NFZ to bym musiala czekac pol roku
Kochany NFZ. A nie ma innego lekarza co tańsze wizyty ma?

Cytat:
Brzuszek taki malutki jest jakiś, zrobiłabym zdjęcie, ale nie mam czym nawet :/ Ponoć u niektórych kobiet brzuszek nie jest taki duży, a dziecko rodzi się w normalnej wielkości, bo zaczynam wariować, że karzełka urodzę, pomimo, że lekarze mnie uspokajają.
Nie wariuj, jak lekarze spokojni to jest ok. A zmieniłaś tą wredną lekarkę?

Cytat:
witajcie, ja dzisiaj byłam na ktg i znowu wyszło beznadziejnie, dochodziło nawet do 210 bicie serduszka! Jutro powtórka ktg, jeśli wyjdzie to samo to znowu do szpitala i pewnie już do terminu porodu.

Pytałam lekarza o te bóle jak na miesiaczkę, to powiedział, że to już przygotowujące do porodu, bo za tydzień 38 tydzień, to takie przepowiadające już.

3majcie kciuki żeby tętno się unormowało i nie będę musiała iść do szpitala.

buziaki
Trzymam kciuki, mam nadzieję że będzie ok

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
to ładnie się rozwija a brzuszek możesz mieć mały od niego nie zależy waga dzidziusia. Ja byłam ostatnio w szpitalu i pytano mnie w którym tyg jestem, jak słyszeli że w 34 to powtarzali pytanie bo nie mam wielkiego bembzona
Szczęściara, jak już kiedyś pisałam, mnie już we wrześniu pytali kiedy urodzę bo miałam taki brzuszek (może nie bardzo ogromny, ale jak na początki 4 miesiąca to duuuży), a teraz ciągnie w dół jak nie wiem co

Cytat:
I jeszcze tej sukienki i butów nie mam na wesele, a to za 1,5 tygodnia, nawet mnie tam zbytnio nie ciągnie na tą imprezę . Jeszcze akurat tyle kasy potrzeba dla małej, a wypadałoby jakieś 500 zł dać w prezencie :/ Nie wiem czy to specjalnie, czy tak o przypadkiem im wyszło, ale przy nas para młoda rozmawiała o wydatkach i ile na jedną osobą wyjdzie :/ Chyba nam zasugerowali ile mamy im do koperty włożyć

Kupujecie/kupiłyście sobie krem na brodawki ?

A i z kosmetyków dla dziecka i z leków co macie?
Tym co sugerowali to nawet się nie przejmuj, ile wydali na osobę to ich sprawa, ile ty dasz to twoja. Mnie to śmieszą tacy ludzie, bo to najczęściej jest tak że sami by chcieli kupę kasy, a komuś dają grosze. Generalnie jak urządzałam nasze wesele to nawet jak nas pytali co chcemy to mówiliśmy że to obojętne bo nie dla prezentów robimy wesele i nastawialiśmy się że nie musimy dostawać czegokolwiek. My chcieliśmy wesele to i my mieliśmy za nie zapłacić i nie oczekiwać nic w zamian.

Ja mam krem z babydream.

Miałam się dziś ogarnąć, kąpiel i te sprawy, a tu same oczy mi się zamykają, boję się wejść do wody z takim śpiochem, bo jeszcze usnę

Próbuję znaleźć przychodnię z położną żeby przychodziła do malucha po porodzie, a tu same problemy. Muszę wydzwaniać bo to za daleko itd., a w szpitalu trzeba podobno podać namiar na przychodnię bo wysyłają im dokumenty.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:54   #4144
19mala83
Raczkowanie

Hej mamusie!

Wszystkim rozpakowanym mamusią gratulacje!!!

Nadrobiłam ale nie mam siły cytować, ogólnie mam już dość mogłoby się to dziecię urodzić. Wczoraj wizyta u lekarza wszystko bez zmian, szyjka 1,5 cm, miękka ale rozwarcia ani widu ani słychu. Ktg co dwa dni, wzięłam na każde skierowanie co by nie było że znowu problem. 17 kolejna wizyta u gina no i jak nic się nie ruszy to ok 20-21 szpital i wywołanie porodu no i jak mi się dziecię samo nie zdecyduje wcześniej to Agatek nici z pobytu na porodówce razem z Tobą.

Cytat:
Sandra my się nie staramy o ten drugi tysiąc Pogmatwane to jest, bo trzeba latać tu i ówdzie a pewnie i tak byśmy nie dostali

Inutil dziś Twoja II próba!!!!!!!!! więc i sio na porodówkę!
Twój klusek tyle waży?? ponoć od 4 kg robią cesarkę (u nas w Trn)

Agatek a może warto powęszyć czy ten 1000 zł by Wam dali, ja jak bym widziała chociaż najmniejsze szanse to bym próbowała, teściowa bojowa to niech rusza do akcji

Co do cesarki w Trn kuzynka rodziła 4400 i też naturalnie na dodatek potem u niej jeszcze komplikacje bo krwotoku dostała po wyjściu do domu i jeszcze trochę i było by nieciekawie więc ciężko stwierdzić jak to w rzeczywistości wygląda.

Agatek a ja na ktg do szpitala do Brodnicy jeżdżę to nie przychodnia bo kiedyś widziałam że pisałaś że mam tu masakryczną przychodnię, właśnie to szpital tak traktuje bo nie chodzę do żadnego lekarza od nich z regionu tylko do Torunia.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:58   #4145
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wróciłam, wróciłam, mam nadzieję, że nie zniknę znowu tak nagle Chciałabym być tu z Wami jak tak jedna po drugiej rodzicie

Czubasku i tak zrobię, kupię jakąs różyczkę, ładnie przyozdobioną.

Sukienke, chyba kupię w lumpie. Chyba, że sie zmieszczę w taką jedną, którą widziałam ostatnio , całkiem ładna i nie droga. W przyszłym tygodniu moze juz beda wyprzedaze, bo juz po sylwestrze jest, studniówki tez juz są, może akurat coś znajdę.

Lekarki nie zmieniałam. Wolałam zostawić tą co jest, bo jednak mnie prowadzi od początku.

Ja to bym im tez kupiła jakiś prezent drożdzy niż dawała tą kasę. Na zaproszeniu tez nic nie sugerowali o kasie, bo na innych zaproszeniach juz widziałam taką wzmiankę.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:00   #4146
annyonne
Raczkowanie

Witam laseczki

Ale mi się głupoty dzisiaj śniły Po pierwsze moja psiapsióła była w ciąży z terminem cc wyznaczonym na jutro. Zaznaczę tylko że oni z mężem nie chcą mieć dzieci Po drugie ja w zaawansowanej ciąży biegałam po targu za jakimiś owocami typu truskawki, śliwki, maliny itp a miałam być na porodówce i w ogóle środek lata był Po cholewkę mi te owoce były to nie wiem... Po trzecie Pearl założyła nowy wątek dla mamuś nie mówiąc nam nic o tym rzekomo przeniosła się bo byłyśmy zbyt bardzo zindustrializowane (skąd mi się takie trudne słowa śnią??) Masakra jakaś obudziłam się zakręcona jak ruski termos
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:03   #4147
Dark lady
Zakorzenienie

Zoska jak im rodzice płacą to tym bardziej bym im tyle nie dała. Jestem może złośliwa ale w zeszłym roku miałam takie "piękne" wesele za kasę rodziców (nie moje) i nie dałam kasy w nadmiarze choć z racji że ciocia moja była właśnie tym rodzicem to wiedziałam ile ich kosztowało. Ale chodziło mi o to że kasa szła tylko do młodych, którzy nie mieli skrupułów przy organizacji wesela i tak wybrali jedną z najdroższych sal, zespołów itd., mimo że ich rodzicom się nie przelewa. Prawie wszystko opłacili rodzice, którzy musieli bardzo długo na to oszczędzać, a zaznaczam że młodzi oboje pracujący i oboje mają większe pensje niż ci rodzice, nawet obrączek za swoje nie chciało im się kupić. Dlatego uznałam że dam mniej, choć wcale mało nie dałam. Generalnie nie przeszkadza mi to że rodzice wesela organizują, ale naciągania takiego że matka sobie od gęby musi odebrać, a córeczka w tym czasie kupuje co i gdzie popadnie, nie znoszę.

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-11, 14:03   #4148
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Witam laseczki

Ale mi się głupoty dzisiaj śniły Po pierwsze moja psiapsióła była w ciąży z terminem cc wyznaczonym na jutro. Zaznaczę tylko że oni z mężem nie chcą mieć dzieci Po drugie ja w zaawansowanej ciąży biegałam po targu za jakimiś owocami typu truskawki, śliwki, maliny itp a miałam być na porodówce i w ogóle środek lata był Po cholewkę mi te owoce były to nie wiem... Po trzecie Pearl założyła nowy wątek dla mamuś nie mówiąc nam nic o tym rzekomo przeniosła się bo byłyśmy zbyt bardzo zindustrializowane (skąd mi się takie trudne słowa śnią??) Masakra jakaś obudziłam się zakręcona jak ruski termos

a mi się dziś śniło, że TZ zabrał mi moje auto i kupił mi malucha i ja stanęłam nim na światłach i tam była kałuża i zaczęła mi się woda wlewać do środka, ja z tym brzuchem wylewałam tę wodę ze środka jak już wylałam to nie mogłam go odpalić i stałam jak ta piczka pod światłami w klamocie z wielkim brzuchem

Niki

Alex
Stary 2012-01-11, 14:05   #4149
pozycja77
Zadomowienie

Hej Dziewczyny
Cytat:
Niedawno wróciłam

Oczywiście nie dostałam w aptece czopów na kupala ani soli fizjologicznej bo nie mieli!!!!!!
Jeszcze głupie pytanie aptekarki (a ja ją lubiłam ) "jeszcze pani nie urodziła a już kupuje pani paracetamol w czopkach??" nosz kur.wa mieszkam na wsi i tu nie ma nocnych aptek!!!!! a do torunia o 3 w nocy nie będę wyjeżdżać i szukać jak jakaś poje....na czopków 'w razie czego'!!!! Ale mnie denerwuje takie podejście u ludzi A jak samochód będę miała w naprawie to co, czym pojadę?!! Taksówek też tu nie ma! Wnerwiłam się!!!

Dostałam smsa od aga_tki:

"Dziś urodziła się (cc) Aleksandra Ewa. Waży 3150 i ma 55 cm długości"

Gratulujemy córeczki!!!

lecę nadrabiać...
Gratulacje dla Dziewczynek!!

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
niestety nie nadrobię - byłam ostatnio na 63 stroniew niedzielę wieczór wypisali mnie ze szpitala...

chciałam przedstawić Wam Polę - urodziła się 4 stycznia, ma 52 cm i 2770gr Lubi dużo jeść i duuuużo spać. i jest kochanym Aniołkiem - oby jak najpóźniej pokazała rogaty charakterek (bo to przecież Koziorożec).
Cesarka była, znieczulenie zzo, w czasie zabiegu wszystko fajnie, pogadałam z lekarzami, ale potem jak znieczulenie puściło nagle to wyłam dosłownie z bólu - tak na głos - przez 5 godzin i to były najgorsze godziny w moim życiu.. mimo że dostałam w sumie 5 kroplówek ze znieczuleniem a dali mi ich tyle chyba po to bym nie wyła, bo leżałam na początku na korytarzu bo tłok na porodówce straszny.. dziennie kilkanaście cesarek i do tego jeszcze dziewczyny z naturalnego porodu

ale juz o tym zapominam, szwy zdjęte dzisiaj, a Pola mi wsystko wynagradza

GRATULACJE DLA MAM JUZ ROZPAKOWANYCH!!!!!! - Jeszcze nie sprawdzałam która juz przytula maluszka, ale postaram się chociaż to nadrobić
Kolejne dziewczynki z 4 stycznia!!! GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki i rozpakowane mamusie. Meldujemy się z Gabrysiem. Mały urodził się 8.01. warzył 2850 i mierzył 55cm. Pozdrawiam i życzę powodzenia dla kolejnych porodów.
Brawa dla Mamusi i Syneczka

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Też mi tak kiedyś zrobili, a nie z siódemki. A z siódemką to mi ręce opadają. Dostaję maile że jutro będzie kontakt, a ci se przyjeżdżają kiedy chcą bez umawiania się, wkurza mnie to bo płacę za kuriera, na szczęście jestem w domu to odbieram.
Tym co sugerowali to nawet się nie przejmuj, ile wydali na osobę to ich sprawa, ile ty dasz to twoja. Mnie to śmieszą tacy ludzie, bo to najczęściej jest tak że sami by chcieli kupę kasy, a komuś dają grosze. Generalnie jak urządzałam nasze wesele to nawet jak nas pytali co chcemy to mówiliśmy że to obojętne bo nie dla prezentów robimy wesele i nastawialiśmy się że nie musimy dostawać czegokolwiek. My chcieliśmy wesele to i my mieliśmy za nie zapłacić i nie oczekiwać nic w zamian.

Ja mam krem z babydream.

Miałam się dziś ogarnąć, kąpiel i te sprawy, a tu same oczy mi się zamykają, boję się wejść do wody z takim śpiochem, bo jeszcze usnę

Próbuję znaleźć przychodnię z położną żeby przychodziła do malucha po porodzie, a tu same problemy. Muszę wydzwaniać bo to za daleko itd., a w szpitalu trzeba podobno podać namiar na przychodnię bo wysyłają im dokumenty.
ja też musze się za to zabrać, ale nie mam pojęcia gdzike sie zapisać, chyba zapytam sąsiadek gdzie są zapisane.

`````
nie było mnie półtora dnia w tu 10 stron!!
Wczoraj od rana byłam na Sr, potem moj brat bronił magisterki ( dostał 5 z obrony!) i z mamą zrobiłyśmy małe przyjęcie z tej okazji, tak że o 21 byłam w domu padnieta po całym dniu.
Dziś od rana znowu na SR - widziałam klinikę położnictwa, w której będę rodzić nie jest jakoś strasznie, ale jednak widać że to szpital, a nie wczasy dam jednak radę, dam radę, dam....

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:08
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:08   #4150
Dark lady
Zakorzenienie

Pozycja na Rzgowskiej 190 jest przychodnia, możesz tam zadzwonić i może ci powiedzą jakby co gdzie bliżej, mi tak powiedzieli. A i jeszcze pisałaś coś o dobrym lekarzu dla maluszków, możesz podać jakieś namiary? I z tego co pamiętam to w ICZMP rodzisz?

Zosia jak oni z wpadki biorą ślub, to kup im coś dla dzieciaka, my z mężem jego kuzynce tak kupiliśmy, zamiast kasy daliśmy nosidełko takie na ramiona, jakiś blender i troszkę kasiorki.

kochanie

No i jesteś

Edytowane przez Dark lady
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:09
Stary 2012-01-11, 14:10   #4151
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Pozycja na Rzgowskiej 190 jest przychodnia, możesz tam zadzwonić i może ci powiedzą jakby co gdzie bliżej, mi tak powiedzieli. A i jeszcze pisałaś coś o dobrym lekarzu dla maluszków, możesz podać jakieś namiary? I z tego co pamiętam to w ICZMP rodzisz?

Zosia jak oni z wpadki biorą ślub, to kup im coś dla dzieciaka, my z mężem jego kuzynce tak kupiliśmy, zamiast kasy daliśmy nosidełko takie na ramiona, jakiś blender i troszkę kasiorki.
Dark Lady dziś tam nawet byłam odbierać wyniki dla Babci ale w ciążowej głupawce nie zapytałam.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:13   #4152
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, ciekawe ile ja mam. Przynajmniej wiesz o tym i lepiej żebyś się nie musiała przez to męczyć na sn, które pewnie i tak by się skończyło cc.
Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanie do tych które mają już łóżeczka
Mogłybyście mi podać jaka jest odległość od ziemi do szczebelków? Bo chcę kupić pudełka pod łóżeczko, a mam dopiero zamówione i nie wiem jakiej mogą być wysokości te pudełka
Ja mam 15 cm

Cytat:
Witam Wszystkich.

Wchodzę na forum po 3 tygodniach, zasypana wiadomościami co się ze mną dzieje. Wszystko ok, po prostu wzięłam się za pranie, sprzątanie, prasowanie itd. wszystko u mnie ok, przez jakis czas nie miałam w ogole dostępu do internetu, więc nie miałam jak dać znac nawet ,ze u mnie wszystko ok. Bardzo Was za to przepraszam

Aż mi szczęka opadła jak zobaczyłam ile rozpakowanych mamusiek już jest
Wszystkim mamuśkom gratuluję !!

Byłam u lekarza i u mnie narazie cisza No tak, ale do terminu jest jeszcze trochę czasu.
W następnym tygodniu trzeba będzie dokończyć zakupy dzidziusiowe

Tyle mnie tu czasu nie było, wiec ani nie biore sie za nadrabianie , bo w za nic w świecie pewnie bym nie dała rady

A i wszystkiego Najlepszego w tym nowym roku !!
Cześć dobrze, że już do nas wróciłaś
_________________________ ______
Właśnie piszę na gg z przyjaciółką i pisze mi, że moje objawy z ostatnich dni są na szybki poród...
I jeśli wytrzymam do 15, to mam przyjść na oddział, to jej mąż odebrałby poród...
Normalnie mam mętlik w głowie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:14   #4153
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Juz sama nie wiem co w tej kwestii zrobić. Ten kolega TZta pracuje i on daje cos od siebie, jego rodzice cos i rodzice panny mlodej cos. Ostatnio jechalismy z nim samochodem to jeszcze uslyszelismy ile dał za garnitur i to, że panna mloda wynajmuje sukienke, bo nie ma tyle kasy az.

Myślę, że mamy o dużo ważniejsze wydatki niż dawanie takich prezentów. Zobaczę co na to TŻ jak wróci.

Macie juz wszystko dla dziecka kupione? Ja muszę dla dziecka dokupić jeszcze kosmetyki, leki typu sól fizojologiczna, woda morska i gaziki do pępka, na kolkę narazie nic nie kupuję, bo nawet nie wiem co trzeba ... No materac musze jeszcze kupic, przescieradla i rajstopki , bo zadnych nie mam .

A dla siebie koszule dokarmienia, kapcie, szare mydlo,krem na brodawki, i wkladki laktacyjne.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:16
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:22   #4154
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Kamcia fajny powóz

a ja własnie kupowałam na all posciel na zmiane do kosza mojżesza i się ☠☠☠...ełam (sorki) i zamiast 2 komplety kliknęłam 4 osioł ze mnie... no trudno... drogie nie było to sie przeżyje...

dziewczynki co do kaski
to poza tym dodatkowym tysiącem to mozna jeszcze w gminie zapytac bo czasem niektore gminy daja takie "becikowe" od siebie.... niezalezne chyba od zarobków. wiem ze to jest kwota od 300 zł do 1000 w zaleznosci od zamożnosci gminy. ale nie każda to daje. no ale mozna zapytac
.
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:45   #4155
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Kamcia fajny powóz

a ja własnie kupowałam na all posciel na zmiane do kosza mojżesza i się ☠☠☠...ełam (sorki) i zamiast 2 komplety kliknęłam 4 osioł ze mnie... no trudno... drogie nie było to sie przeżyje...

dziewczynki co do kaski
to poza tym dodatkowym tysiącem to mozna jeszcze w gminie zapytac bo czasem niektore gminy daja takie "becikowe" od siebie.... niezalezne chyba od zarobków. wiem ze to jest kwota od 300 zł do 1000 w zaleznosci od zamożnosci gminy. ale nie każda to daje. no ale mozna zapytac
.
dzięki
z tą pościelą to faktycznie kiszka, a może któreś mamusie które będą też używać takiego kosza nie mają jeszcze i odkupią

Niki

Alex
Stary 2012-01-11, 15:00   #4156
Dark lady
Zakorzenienie

Neska możesz spróbować skontaktować się ze sprzedawcą żeby dwa anulował, czasem się zgadzają.

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-11, 15:07   #4157
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

a takie wysokie tętno czym zagraża??
W wypisie ze szpitala jest napisane: "wewnątrzmaciczna zamartwica płodu".

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:14   #4158
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
dzięki
z tą pościelą to faktycznie kiszka, a może któreś mamusie które będą też używać takiego kosza nie mają jeszcze i odkupią
Cytat:
Neska możesz spróbować skontaktować się ze sprzedawcą żeby dwa anulował, czasem się zgadzają.
machnęłam ręką na to. w sumie niedrogie bo komplet 15 zł wiec pewnie jakosc nie jest powalająca to bedzie na zmiane...

poprasowałam wszytsko i znow mnie rwa zaatakowała... wrr
posiedze chwile i ide po schodach chodzic
Stary 2012-01-11, 15:20   #4159
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamuśki!
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ojej, meczylas sie bidulko ?
najwazneijsze,ze juz po wszystkim i teraz sie dobrze czujesz
to kiedy zaczynasz spamowac?

no i nie dziwie sie,ze jestes taka szczesliwa
Twoje Malenstwo jest przeslodkie
ciekawe po kim on taki sliczniutki? ...
Trochę się namęczyłam, wkońcu przez 16h próbowałam urodzić sn, ale o tym już nie pamiętam, najgorsze dla mnie było to, że mimo tego wysiłku i bólu nie udało mi się urodzić naturalnie, a malo tego, musieli mnie uśpić do cc bo cztery dawki znieczulenia zewnątrzoponowego nie zadziałały i teraz nie mogę pogodzić się z tym, że nie słyszałam pierwszego krzyku Michasia, reakcji męża kiedy zobaczył Maleństwo, że nie dane było mi go przytulić zaraz po przyjściu na świat, że z całej tej ciąży ktoś odebrał mi najważniejszy jej fragment... eh, ale nie ma co, najważniejsze, że Michaś jest zdrowy, bo w momencie kiedy na ktg słyszałam jak jego serduszko spowalnia to krzyczałam na lekarzy i błagałam o tą cesarkę, nie przypuszczałam tylko, że ZZO nie zadziała i będą musieli mnie całą uśpić...
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
No właśnie niby nic, ale jednak...

Położna mnie obmierzyła tzn. biodra i miednicę i powiedziała, że na 99% nie dam rady urodzić sn jestem za wąska w miednicy (4 cm brakuje mi do normy)
Mówiła, że wg niej b. możliwe jest, że zacznę rodzić naturalnie, a i tak nie dam rady i będą musieli mnie ciąć, więc mam od razu porozmawiać z ginem o cc tymbardziej, że już coś wspominał, że może być ciężko
Bambusiek nie smutaj się, lepiej mieć zaplanowane cc i się przygotować psychicznie do tego, niż męczyć się kilkanaście godzin i nie dać rady
Cytat:
Dostałam smsa od aga_tki:

"Dziś urodziła się (cc) Aleksandra Ewa. Waży 3150 i ma 55 cm długości"

Gratulujemy córeczki!!!

aga_tka gratuluje dużo zdrówka dla Ciebie i Oleńki
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej my z Sebą jesteśmy już po pierwszej nocy i nawet nie było tak źle, pomijajac fakt że moj królewicz budzi się ok 3 i do 7 nie chce spać, ale myślę że z czasem mu się to trochę zmieni i bedzie już cała nockę przesypiał

co do porodu to u mnie wszystko trwało 12godz, o 5 rano zaczęły mi odchodzic wody, obudzil mnie nagły ból i się zaczęło do 12 było ok nic mnie nie bolało pojawiło sie 2cm rozwarcie, około godz 13 zaczęły się skurcze krzyżowe najpierw co 15 min a od godz 15 co min. Wtedy podłaczyli mnie pod ktg i obiecali podać znieczulenie jak mnie odłączą, po 30 min okazało się że w ktg skończył się papierwiec leżałam kolejne 30 min zwijajac się z bólu i czekajac na znieczulenie, jednak po tym jak odłaczyli ktg miałam już 8cm rozwarcia i znieczulenia już w takich przypadkach nie podajao godz 16:15 zaczął się już poród i trwał do 17:05 w sumie gdyby nie moja prośba żeby mnie nie nacinali trwaloby to o wiele krócej, ale ja się uparłam że dam rade, jednak nie dałami po tym jak połozna mnie nacieła minutę później usłyszałam płacz mojego synka
ogłonie poród jest do przeżycia, myślałam że będzie gorzej
A obecność Tz na porodówce bezcenna
Elunia
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja wyszłam wczoraj ze szpitala Zaczęłam rodzić w 36 tc ale zatrzymali.... Skurcze co 10 min miałam i rozwarcie. Teraz jestem już w bezpiecznym 37 i wszystko może się zdarzyć. Choć dziś znów kłuje mnie bardzo w kroczu i zastanwiam się, czy przypadkiem rozwarcie się nie powiększa. Ale każą czekać na skurcze regularne a mój gin. jest pod tel w razie co.
Ciężaróweczka ściskam mocno za Ciebie i dzidziunia.
Cytat:
melduje ze nadal nie urodziłam ;/

na ktg ok! serdusio bije jak trzeba!! skurcze przez ponad 40 min miałam na poziomie 10-20. tylko dwa byly na 70 i jeden koło 50 ;/
w czwartek mam zadzwonic do gina i sie zameldowac czy nadal nic...jak nic to w pt znow KTG....
wyniki na gestoze mam idelane wiec chociaz tyle
Neska za wyniki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:23   #4160
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ojej, meczylas sie bidulko ?
najwazneijsze,ze juz po wszystkim i teraz sie dobrze czujesz
to kiedy zaczynasz spamowac?

no i nie dziwie sie,ze jestes taka szczesliwa
Twoje Malenstwo jest przeslodkie
ciekawe po kim on taki sliczniutki? ...
Aha spamować już raczej nie dam rady
Jak To po kim on taki śliczniutki??? Jasne, że po mamusi podobno chcesz go na zięcia??? Kobito ja go nikomu nie oddam
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:25   #4161
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
O matko,,czemu nie robią od razu cc?

Ja już obiadek ugotowałam,sagan jak dla wojska wyszedł,ale szwagier ma na chwilę podjechac to moze go obdaruję.Do tego deserek zrobiony i jakoś nie czuje się zmęczona.W 2 trym nie miałam tyle siły stać przy garach co dziś,aż jestem w szoku.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:26   #4162
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!

Trochę się namęczyłam, wkońcu przez 16h próbowałam urodzić sn, ale o tym już nie pamiętam, najgorsze dla mnie było to, że mimo tego wysiłku i bólu nie udało mi się urodzić naturalnie, a malo tego, musieli mnie uśpić do cc bo cztery dawki znieczulenia zewnątrzoponowego nie zadziałały i teraz nie mogę pogodzić się z tym, że nie słyszałam pierwszego krzyku Michasia, reakcji męża kiedy zobaczył Maleństwo, że nie dane było mi go przytulić zaraz po przyjściu na świat, że z całej tej ciąży ktoś odebrał mi najważniejszy jej fragment... eh, ale nie ma co, najważniejsze, że Michaś jest zdrowy, bo w momencie kiedy na ktg słyszałam jak jego serduszko spowalnia to krzyczałam na lekarzy i błagałam o tą cesarkę, nie przypuszczałam tylko, że ZZO nie zadziała i będą musieli mnie całą uśpić...
no własnie, najważniejsze że Bąbelek maly zdrowy jest!!!!
dzielna z Ciebie babeczka!
Stary 2012-01-11, 15:29   #4163
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam ze spacerku Godzinkę byłam, ale dość późno się wybrałam bo o 13.40 wyszłam
Schodków zaliczyłam dziś 516 6 razy wchodziłam ale na dwie tury musiałam rozdzielić 3x, spacerek do bramek autostradowych i wracając znów 3x se strzeliłam, a co mi tam Młodzieniec się troszkę buntował i wypychał giry, że cosik mu nie pasi chyba

Małgosia a czemu zakaz?? jak mnie to wnerwia w facetach "ale nie rodź jeszcze"
Cytat:
No to powtórka ktg, niech mają Cię pod kontrolą! Wszystko będzie ok!
Cytat:
Czubasku ja chodze przez NFZ, wiec nie mam usg często. Ostatnio miałam robione w 30 tygodniu i mała ważyła 1400, miała wtedy 27cm . Lekarz twierdzi, ze wszystko ok, ale mnie i tak to męczy czasami, bo widzę kobiety w młodszej ciąży, a mają brzuszki ogromne.
misiaku nie martw się, przecież po mnie do 7 miesiąca nie było widać, że jestem w ciązy A jesteś szczupła i wysoka? Bo ja tak- i u takich kobiet to 'normalne'
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
to ładnie się rozwija a brzuszek możesz mieć mały od niego nie zależy waga dzidziusia. Ja byłam ostatnio w szpitalu i pytano mnie w którym tyg jestem, jak słyszeli że w 34 to powtarzali pytanie bo nie mam wielkiego bembzona
dokładnie

dobrze prawisz, polać jej!
Cytat:
I jeszcze tej sukienki i butów nie mam na wesele, a to za 1,5 tygodnia, nawet mnie tam zbytnio nie ciągnie na tą imprezę . Jeszcze akurat tyle kasy potrzeba dla małej, a wypadałoby jakieś 500 zł dać w prezencie :/ Nie wiem czy to specjalnie, czy tak o przypadkiem im wyszło, ale przy nas para młoda rozmawiała o wydatkach i ile na jedną osobą wyjdzie :/ Chyba nam zasugerowali ile mamy im do koperty włożyć

Kupujecie/kupiłyście sobie krem na brodawki ?

A i z kosmetyków dla dziecka i z leków co macie?
500 zł do koperty? Pff.. znajomi nam dawali po 200 zł np. A rodzina więcej

Ja kupiłam maść kiedyś na brodawki (również jest na odparzenia) bephanten
A dla maluszka mam serię z nivei- krem przeciw odparzeniom, łągodny żel do mycia ciała i włosków w pompką, aksaminty balsam do ciała dla niemowlaka 500 ml z pompką, krem bambino duży na posmarowanie buźki i dostałam od kuzynki też kosmetyki używane z nivei ale 'nutri sensitive' i z tego mam krem intensywnie nawilżający oraz żel do mycia ciała i włosków.... dwa mam teraz takie ciekawe kiedy ja to zużyję wszystko...

Z leków wczoraj kupiłam w aptece paracetamol w czopkach 10 szt za niecałe 6 zł 'w razie co', gaziki do przemywania buzi w środku co by nie było pleśniawek, soli fizjologicznej brakuje mi- a jest potrzebna do przemywania oczek (1 ampułka niby 33 gr kosztuje) i czopki glicerynowe do wywołania kupsztala 'w razie co' jeszcze trzeba dokupić No i witamina K w ampułkach, bo w szpitalu dają parę sztuk, a ja odkupię od Sandy
Cytat:
Agatku drgawki to się pojawiają przy zatruciu owszem, ale przede wszystkim przez wysokie ciśnienie więc lepiej zmierzyć ciśnienie niż patrzeć czy się nie spuchło
dobrze gadasz Niech se zmierzy- o ile ma ciśnieniomierz- ja nie mam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:29   #4164
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam ale nie mam siły cytować, ogólnie mam już dość mogłoby się to dziecię urodzić. Wczoraj wizyta u lekarza wszystko bez zmian, szyjka 1,5 cm, miękka ale rozwarcia ani widu ani słychu. Ktg co dwa dni, wzięłam na każde skierowanie co by nie było że znowu problem. 17 kolejna wizyta u gina no i jak nic się nie ruszy to ok 20-21 szpital i wywołanie porodu no i jak mi się dziecię samo nie zdecyduje wcześniej to Agatek nici z pobytu na porodówce razem z Tobą.
no mogłyby się już wykluć nasze szkrabki zołzowate
Eee no ja mam do jutra czas na wywołanie weź nie rób jaj i po 516 schodków zalicz plis plis plis i spacery dłuuuugie kurka jak to nie podziała, to się wścieknę

Cytat:
Agatek a może warto powęszyć czy ten 1000 zł by Wam dali, ja jak bym widziała chociaż najmniejsze szanse to bym próbowała, teściowa bojowa to niech rusza do akcji
"Wniosek o dodatek z tytułu urodzenia dziecka należy złożyć u pracodawcy, jeśli zatrudnia on więcej niż 20 pracowników, jeśli natomiast osoba ubiegająca się jest osobą bezrobotną, funkcjonariuszem lub jej pracodawca zatrudnia mniej niż 20 pracowników, wniosek o przyznanie dodatku należy wówczas złożyć do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. "

nie wiem czy tyle akurat polaków pracuje w jego firmie- wątpię, że aż tylu, on mi kiedyś tłumaczył, że nie da rady bo przeliczał itp itd i nici, więc wiesz

Cytat:
Co do cesarki w Trn kuzynka rodziła 4400 i też naturalnie na dodatek potem u niej jeszcze komplikacje bo krwotoku dostała po wyjściu do domu i jeszcze trochę i było by nieciekawie więc ciężko stwierdzić jak to w rzeczywistości wygląda.
szok!!!!!!!

Cytat:
Agatek a ja na ktg do szpitala do Brodnicy jeżdżę to nie przychodnia bo kiedyś widziałam że pisałaś że mam tu masakryczną przychodnię, właśnie to szpital tak traktuje bo nie chodzę do żadnego lekarza od nich z regionu tylko do Torunia.
w szpitalu tak traktują?? o to chamy

Stary 2012-01-11, 15:31   #4165
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
O matko,,czemu nie robią od razu cc?

.
no własnie
Stary 2012-01-11, 15:33   #4166
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
powinni Cię cały czas monitorować w takim razie!!

Kamciurka nie wiem czy pisałam, ale piękny wózeczek

Neska a Ty co? Miałaś wczoraj drugą szansę na urodzenie i co?! Jak to tak?

Stary 2012-01-11, 15:37   #4167
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
powinni Cię cały czas monitorować w takim razie!!

Neska a Ty co? Miałaś wczoraj drugą szansę na urodzenie i co?! Jak to tak?
moje dziecko się jeszcze nie spakowało ;p
Stary 2012-01-11, 15:41   #4168
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
ojej to brzmi poważnie
Cytat:
machnęłam ręką na to. w sumie niedrogie bo komplet 15 zł wiec pewnie jakosc nie jest powalająca to bedzie na zmiane...

poprasowałam wszytsko i znow mnie rwa zaatakowała... wrr
posiedze chwile i ide po schodach chodzic
normalnie same żeńskie odpowiedniki Korzeniowskiego na wątku
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!

no to nieźle, ciekawe od czego to zależy czy zadziała czy nie
Nawojka jakiś hardcore z Ciebie dobrze, że narkoza zadziałała
Cytat:
no właśnie nie napisałaś

dziękuję

Niki

Alex
Stary 2012-01-11, 15:43   #4169
NataliaM1103
Rozeznanie

bambusiek to może naprawdę się spotkamy na porodówcebo ja mam nadzieję że lada dzień urodzę a jak nie to na 17 mam skierowanie.
a jakie masz te objawy??

Ja jestem padnięta po tej nocnej biegunce - może 1 h spalam,teraz już lepiej ale za to boli mnie trochę żoładek i mdli.Mam nadzieję,że to wróży szybki poród bo jestem 1 dzień przeterminowana...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:45   #4170
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Bebi
Cytat:
Czubasku ja chodze przez NFZ, wiec nie mam usg często. Ostatnio miałam robione w 30 tygodniu i mała ważyła 1400, miała wtedy 27cm . Lekarz twierdzi, ze wszystko ok, ale mnie i tak to męczy czasami, bo widzę kobiety w młodszej ciąży, a mają brzuszki ogromne.

Agawoo jeszcze mieszkam u mamy, ale ojca nie ma , bo pracuje za granica, zjezdza tylko na święta czy jakies wolne dni, wakacje i tez dobrze...
U TŻ mogłabym już mieszkać teraz, ale to bez sensu, bo musiałabym codziennie tam palić w piecu by nie zmarznąć, poza tym co ja bym miała tam robić? A tak to chodzę tam jesli trzeba cos dla malej przygotować, poprać, poprasować, bo po porodzie od razu tam bede mieszkać.

A TŻ jak sie sprawuje? Średnio na jeża, nie ma się czym chwalić, ale znowu aż tak kiepsko też nie jest, Już jestem przygotowana na to, że na weekend go nie będzie, bo kolega ma kawalerski.
Rozmiarem brzuszka się nie przejmuj, mi nikt nie chce uwierzyć, że mam dwa tygodnie do terminu, wystawiają taaaaaakie oczy

Pewnie, że bez sensu, żebyś sama siedziała u TZta, lepiej żeby on był na miejscu

Dobrze, że ojca nie ma, będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Witam laseczki

O matko, też niezłą kolację musiałaś zjeść
Cytat:

a mi się dziś śniło, że TZ zabrał mi moje auto i kupił mi malucha i ja stanęłam nim na światłach i tam była kałuża i zaczęła mi się woda wlewać do środka, ja z tym brzuchem wylewałam tę wodę ze środka jak już wylałam to nie mogłam go odpalić i stałam jak ta piczka pod światłami w klamocie z wielkim brzuchem
O masz, następna

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości