|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
, szczęście że hurtownia od 9 a gościu zadzwonił przed, więc mnie wyprzedził i od razu wyjaśnił, przeprosił zachował się b. fajnie, więc wszystko ze mnie zeszło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tobie też wszystkiego naj w nowym roku ![]() dzięki ![]() Cytat:
ale ten czas leci a takie wysokie tętno czym zagraża?? |
|||||
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
przyjaciela? to w sumie moglibyście nie iść... No ale jak sie uparł to idzcie ale niech wezmie pod uwage że Ty mozesz źle się poczuć i bedziecie musieli wrócić do domu i żeby nie bylo sytuacji że on bedzie chciał zostać do końca. I ja bym jeszcze powiedziała że ok. dajemy te 500 zł ale nie mów mi jak będzie coś dla dziecka potrzebne że nie masz pieniędzy. Możesz ewentualnie jedną róże dać symbolicznie, to kwota ok. 10 zł
|
|
|
|
|
#4143 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam krem z babydream. Miałam się dziś ogarnąć, kąpiel i te sprawy, a tu same oczy mi się zamykają, boję się wejść do wody z takim śpiochem, bo jeszcze usnę ![]() Próbuję znaleźć przychodnię z położną żeby przychodziła do malucha po porodzie, a tu same problemy. Muszę wydzwaniać bo to za daleko itd., a w szpitalu trzeba podobno podać namiar na przychodnię bo wysyłają im dokumenty. |
||||||
|
|
|
#4144 | |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie!
Wszystkim rozpakowanym mamusią gratulacje!!! Nadrobiłam ale nie mam siły cytować, ogólnie mam już dość mogłoby się to dziecię urodzić. Wczoraj wizyta u lekarza wszystko bez zmian, szyjka 1,5 cm, miękka ale rozwarcia ani widu ani słychu. Ktg co dwa dni, wzięłam na każde skierowanie co by nie było że znowu problem. 17 kolejna wizyta u gina no i jak nic się nie ruszy to ok 20-21 szpital i wywołanie porodu no i Cytat:
Agatek a może warto powęszyć czy ten 1000 zł by Wam dali, ja jak bym widziała chociaż najmniejsze szanse to bym próbowała, teściowa bojowa to niech rusza do akcji Co do cesarki w Trn kuzynka rodziła 4400 i też naturalnie na dodatek potem u niej jeszcze komplikacje bo krwotoku dostała po wyjściu do domu i jeszcze trochę i było by nieciekawie więc ciężko stwierdzić jak to w rzeczywistości wygląda. Agatek a ja na ktg do szpitala do Brodnicy jeżdżę to nie przychodnia bo kiedyś widziałam że pisałaś że mam tu masakryczną przychodnię, właśnie to szpital tak traktuje bo nie chodzę do żadnego lekarza od nich z regionu tylko do Torunia. |
|
|
|
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam, wróciłam, mam nadzieję, że nie zniknę znowu tak nagle
Chciałabym być tu z Wami jak tak jedna po drugiej rodzicie![]() Czubasku i tak zrobię, kupię jakąs różyczkę, ładnie przyozdobioną. Sukienke, chyba kupię w lumpie. Chyba, że sie zmieszczę w taką jedną, którą widziałam ostatnio , całkiem ładna i nie droga. W przyszłym tygodniu moze juz beda wyprzedaze, bo juz po sylwestrze jest, studniówki tez juz są, może akurat coś znajdę. Lekarki nie zmieniałam. Wolałam zostawić tą co jest, bo jednak mnie prowadzi od początku. Ja to bym im tez kupiła jakiś prezent drożdzy niż dawała tą kasę. Na zaproszeniu tez nic nie sugerowali o kasie, bo na innych zaproszeniach juz widziałam taką wzmiankę. |
|
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
Witam laseczki
![]() Ale mi się głupoty dzisiaj śniły Po pierwsze moja psiapsióła była w ciąży z terminem cc wyznaczonym na jutro. Zaznaczę tylko że oni z mężem nie chcą mieć dzieci Po cholewkę mi te owoce były to nie wiem... Po trzecie Pearl założyła nowy wątek dla mamuś nie mówiąc nam nic o tym rzekomo przeniosła się bo byłyśmy zbyt bardzo zindustrializowane (skąd mi się takie trudne słowa śnią??) Masakra jakaś obudziłam się zakręcona jak ruski termos
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska jak im rodzice płacą to tym bardziej bym im tyle nie dała. Jestem może złośliwa ale w zeszłym roku miałam takie "piękne" wesele za kasę rodziców (nie moje) i nie dałam kasy w nadmiarze choć z racji że ciocia moja była właśnie tym rodzicem to wiedziałam ile ich kosztowało. Ale chodziło mi o to że kasa szła tylko do młodych, którzy nie mieli skrupułów przy organizacji wesela i tak wybrali jedną z najdroższych sal, zespołów itd., mimo że ich rodzicom się nie przelewa. Prawie wszystko opłacili rodzice, którzy musieli bardzo długo na to oszczędzać, a zaznaczam że młodzi oboje pracujący i oboje mają większe pensje niż ci rodzice, nawet obrączek za swoje nie chciało im się kupić. Dlatego uznałam że dam mniej, choć wcale mało nie dałam. Generalnie nie przeszkadza mi to że rodzice wesela organizują, ale naciągania takiego że matka sobie od gęby musi odebrać, a córeczka w tym czasie kupuje co i gdzie popadnie, nie znoszę.
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi się dziś śniło, że TZ zabrał mi moje auto i kupił mi malucha pod światłami w klamocie z wielkim brzuchem
|
|
|
|
|
#4149 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
````` nie było mnie półtora dnia w tu 10 stron!! Wczoraj od rana byłam na Sr, potem moj brat bronił magisterki ( dostał 5 z obrony! padnieta po całym dniu. Dziś od rana znowu na SR - widziałam klinikę położnictwa, w której będę rodzić nie jest jakoś strasznie, ale jednak widać że to szpital, a nie wczasy dam jednak radę, dam radę, dam....
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2012-01-11 o 14:08 |
||||
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Pozycja na Rzgowskiej 190 jest przychodnia, możesz tam zadzwonić i może ci powiedzą jakby co gdzie bliżej, mi tak powiedzieli. A i jeszcze pisałaś coś o dobrym lekarzu dla maluszków, możesz podać jakieś namiary? I z tego co pamiętam to w ICZMP rodzisz?
Zosia jak oni z wpadki biorą ślub, to kup im coś dla dzieciaka, my z mężem jego kuzynce tak kupiliśmy, zamiast kasy daliśmy nosidełko takie na ramiona, jakiś blender i troszkę kasiorki. Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2012-01-11 o 14:09 |
|
|
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w ciążowej głupawce nie zapytałam.
|
|
#4152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że już do nas wróciłaś![]() _________________________ ______ Właśnie piszę na gg z przyjaciółką i pisze mi, że moje objawy z ostatnich dni są na szybki poród... I jeśli wytrzymam do 15, to mam przyjść na oddział, to jej mąż odebrałby poród... Normalnie mam mętlik w głowie
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz sama nie wiem co w tej kwestii zrobić. Ten kolega TZta pracuje i on daje cos od siebie, jego rodzice cos i rodzice panny mlodej cos. Ostatnio jechalismy z nim samochodem to jeszcze uslyszelismy ile dał za garnitur i to, że panna mloda wynajmuje sukienke, bo nie ma tyle kasy az.
Myślę, że mamy o dużo ważniejsze wydatki niż dawanie takich prezentów. Zobaczę co na to TŻ jak wróci. Macie juz wszystko dla dziecka kupione? Ja muszę dla dziecka dokupić jeszcze kosmetyki, leki typu sól fizojologiczna, woda morska i gaziki do pępka, na kolkę narazie nic nie kupuję, bo nawet nie wiem co trzeba ... No materac musze jeszcze kupic, przescieradla i rajstopki , bo zadnych nie mam . A dla siebie koszule dokarmienia, kapcie, szare mydlo,krem na brodawki, i wkladki laktacyjne. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-01-11 o 14:16 |
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Kamcia fajny powóz
![]() a ja własnie kupowałam na all posciel na zmiane do kosza mojżesza i się ☠☠☠...ełam (sorki) i zamiast 2 komplety kliknęłam 4 dziewczynki co do kaski to poza tym dodatkowym tysiącem to mozna jeszcze w gminie zapytac bo czasem niektore gminy daja takie "becikowe" od siebie.... niezalezne chyba od zarobków. wiem ze to jest kwota od 300 zł do 1000 w zaleznosci od zamożnosci gminy. ale nie każda to daje. no ale mozna zapytac. |
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tą pościelą to faktycznie kiszka, a może któreś mamusie które będą też używać takiego kosza nie mają jeszcze i odkupią
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Neska możesz spróbować skontaktować się ze sprzedawcą żeby dwa anulował, czasem się zgadzają.
|
|
|
|
#4157 |
|
Rozeznanie
|
W wypisie ze szpitala jest napisane: "wewnątrzmaciczna zamartwica płodu".
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poprasowałam wszytsko i znow mnie rwa zaatakowała... wrr posiedze chwile i ide po schodach chodzic
|
||
|
|
|
#4159 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ściskam mocno za Ciebie i dzidziunia. Cytat:
za wyniki
|
||||||
|
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak To po kim on taki śliczniutki??? Jasne, że po mamusi
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,czemu nie robią od razu cc?Ja już obiadek ugotowałam,sagan jak dla wojska wyszedł,ale szwagier ma na chwilę podjechac to moze go obdaruję.Do tego deserek zrobiony i jakoś nie czuje się zmęczona.W 2 trym nie miałam tyle siły stać przy garach co dziś,aż jestem w szoku.
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie, najważniejsze że Bąbelek maly zdrowy jest!!!! dzielna z Ciebie babeczka! |
|
|
|
|
#4163 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spacerku
Godzinkę byłam, ale dość późno się wybrałam bo o 13.40 wyszłam Schodków zaliczyłam dziś 516 ale na dwie tury musiałam rozdzielić Młodzieniec się troszkę buntował i wypychał giry, że cosik mu nie pasi chyba ![]() Małgosia a czemu zakaz?? jak mnie to wnerwia w facetach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jesteś szczupła i wysoka? Bo ja tak- i u takich kobiet to 'normalne' Cytat:
dobrze prawisz, polać jej! ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam maść kiedyś na brodawki (również jest na odparzenia) bephanten ![]() A dla maluszka mam serię z nivei- krem przeciw odparzeniom, łągodny żel do mycia ciała i włosków w pompką, aksaminty balsam do ciała dla niemowlaka 500 ml z pompką, krem bambino duży na posmarowanie buźki i dostałam od kuzynki też kosmetyki używane z nivei ale 'nutri sensitive' i z tego mam krem intensywnie nawilżający oraz żel do mycia ciała i włosków.... dwa mam teraz takie ciekawe kiedy ja to zużyję wszystko... ![]() Z leków wczoraj kupiłam w aptece paracetamol w czopkach 10 szt za niecałe 6 zł 'w razie co', gaziki do przemywania buzi w środku co by nie było pleśniawek, soli fizjologicznej brakuje mi- a jest potrzebna do przemywania oczek (1 ampułka niby 33 gr kosztuje) i czopki glicerynowe do wywołania kupsztala 'w razie co' jeszcze trzeba dokupić No i witamina K w ampułkach, bo w szpitalu dają parę sztuk, a ja odkupię od Sandy ![]() Cytat:
Niech se zmierzy- o ile ma ciśnieniomierz- ja nie mam
|
|
#4164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee no ja mam do jutra czas na wywołanie weź nie rób jaj i po 516 schodków zalicz plis plis plis i spacery dłuuuugie kurka jak to nie podziała, to się wścieknę ![]() Cytat:
nie wiem czy tyle akurat polaków pracuje w jego firmie- wątpię, że aż tylu, on mi kiedyś tłumaczył, że nie da rady bo przeliczał itp itd i nici, więc wiesz ![]() Cytat:
szok!!!!!!!Cytat:
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinni Cię cały czas monitorować w takim razie!! Kamciurka nie wiem czy pisałam, ale piękny wózeczek Neska a Ty co? Miałaś wczoraj drugą szansę na urodzenie i co?! Jak to tak?
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nawojka jakiś hardcore z Ciebie dobrze, że narkoza zadziałała no właśnie nie napisałaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
bambusiek to może naprawdę się spotkamy na porodówce
bo ja mam nadzieję że lada dzień urodzę a jak nie to na 17 mam skierowanie.a jakie masz te objawy?? Ja jestem padnięta po tej nocnej biegunce - może 1 h spalam,teraz już lepiej ale za to boli mnie trochę żoładek i mdli.Mam nadzieję,że to wróży szybki poród bo jestem 1 dzień przeterminowana... |
|
|
|
#4170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie, że bez sensu, żebyś sama siedziała u TZta, lepiej żeby on był na miejscu ![]() Dobrze, że ojca nie ma, będziesz spokojniejsza Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Chyba bym ich zasądziła za uszczerbek na zdrowiu psychicznym 

Jak drgawki to coś nie halo było 
Ale dobrze, że wszystko się wyjaśniło i będziecie mieć cały wózeczek
Gratki za wózek

więc
i sio na porodówkę! 

w niedzielę wieczór wypisali mnie ze szpitala...
nie jest jakoś strasznie, ale jednak widać że to szpital, a nie wczasy
dam jednak radę, dam radę, dam....

ściskam mocno za Ciebie i dzidziunia. 
jak mnie to wnerwia w facetach
No i witamina K w ampułkach, bo w szpitalu dają parę sztuk, a ja odkupię od Sandy