Krakowianki część XV - piszemy swoją historię - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 11:52   #3541
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl
Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A właśnie...

Dziewczyny, jest możliwość darmowych szkoleń z fajnych rzeczy. Podpytałam w mojej sekcji i mogę wam umożliwić darmowe szkolenia z typowych miękkich tematów, które mogłyby was interesować. Przykładowo: asertywność, zarządzanie sobą w czasie, inteligencja emocjonalna, kreatywne rozwiązywanie problemów, etc. takie szkolenia zazwyczaj trwają od 2-4h, są organizowane u mnie na instytucie, prowadzą je sympatyczne osoby. Jest fajnie i bez nadęcia. Pytanie brzmi - czy byłybyście zainteresowane? Jeżeli tak, to czym konkretnie? Jeśli podrzucicie mi parę tematów które by was interesowały, to rzucę nimi w sekcji i zorientuję się, czy są osoby skłonne wam to poprowadzić, ustali się jakiś termin i zrobi. Pewnie szkolenie będzie też otwarte dla innych osób, ale zazwyczaj grupy są dość małe. Niestety nagminne jest odwoływanie się ze szkoleń w ostatniej chwili, więc np. przychodzą trzy trenerki dla 4 osób, w związku z czym na konkretny termin musiałyby się już deklarować osoby zdecydowane
ja chętnie

dzisiaj moja rocznica
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:58   #3542
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Cholerko - rozumiem, brzmi nieźle ale tak się zastanawiam - czy jak macie przygotować szkolenie na temat X, to szukacie jakichś podstaw teoretycznych i próbujecie to przełożyć na praktykę czy jak to wygląda?
mogę spróbować, chociaż zastanawiam się, czy nadal mi zbyt kiepsko nie wychodzą wszelkie publiczne występy. zrobiłam tu duży postęp, ale nadal nie wiem
szczerze polecam wkręcanie się w takie rzeczy bo wiem ile zarabiają trenerzy choć fakt faktem ze szkoleń typowo miękkich trenerów jest jak grzybów po deszczu, a zapotrzebowanie jest coraz mniejsze, ale jak się człowiek zaznajomi się z tematem, wejdzie w odpowiednie kręgi, zdobędzie doświadczenie i wyrobi sobie nazwisko to nie dość że jest to fajna praca to jeszcze super płatna więc myślę, że warto.

prowadzenie szkoleń miękkich jest o tyle "łatwe" że są to tematy do opanowania bez specjalnej potrzeby posiadania doświadczenia z drugiej strony. Poza tym nie jest ono w formie wykładu, ale przeplata się grami i ćwiczeniami co fajnie rozładowuje atmosferę i czyni je ciekawszym. na pewno dla trenera to też jest atut, bo właśnie wiele osób może bać się publicznych wystąpień
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:00   #3543
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Malla (i ewentualne inne zainteresowane) - badanie użytecznosci strony www odbywają sie w najbliższych dniach (jutro, piatek lub ostatecznie poczatek tygodnia następnego), na ulicy Felicjanek, po godz. 17:00
Jeżeli znacie kogoś kto byłby zainteresowany to pliz podeślijcie mi info.

i Dzień Dobry!
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:09   #3544
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jest możliwość darmowych szkoleń z fajnych rzeczy. Podpytałam w mojej sekcji i mogę wam umożliwić darmowe szkolenia z typowych miękkich tematów, które mogłyby was interesować. Przykładowo: asertywność, zarządzanie sobą w czasie, inteligencja emocjonalna, kreatywne rozwiązywanie problemów, etc. takie szkolenia zazwyczaj trwają od 2-4h, są organizowane u mnie na instytucie, prowadzą je sympatyczne osoby. Jest fajnie i bez nadęcia. Pytanie brzmi - czy byłybyście zainteresowane? Jeżeli tak, to czym konkretnie? Jeśli podrzucicie mi parę tematów które by was interesowały, to rzucę nimi w sekcji i zorientuję się, czy są osoby skłonne wam to poprowadzić, ustali się jakiś termin i zrobi. Pewnie szkolenie będzie też otwarte dla innych osób, ale zazwyczaj grupy są dość małe. Niestety nagminne jest odwoływanie się ze szkoleń w ostatniej chwili, więc np. przychodzą trzy trenerki dla 4 osób, w związku z czym na konkretny termin musiałyby się już deklarować osoby zdecydowane
Ja chętnie zarządzanie sobą w czasie

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Zanim zdecydowałaś się na Kindla, porównywałaś go przykładowo z czytnikami dostępnymi w Empiku? Byłam przed świętami i widziałam całkiem spory wybór. Planuję kupno, więc jak masz wskazówki to śmiało
Znowu Cholerka jest cytowana jako ja

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na rozmowie kwalifikacyjnej i na 99% zostanę zaproszona na II etap że tak dosłownie powiem- s*ram w gacie ze strachu na myśl o zmianie pracy, ale trzeba iść za ciosem. w sumie to robota byłaby bardzo podobna do tego co robię bo miałabym się zajmować organizacją bankietów i konferencji ale ze strony hotelu więc pracodawca inny, ale specyfika dość podobna. powinnam więcej wiedzieć po weekendzie.
Super Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
dzisiaj moja rocznica
Jaka? Urodziny?
Stary 2012-01-11, 12:12   #3545
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj moja rocznica
Ty to przez tą rocznicę chyba taka zamotana jesteś, albo nie czytasz moich postów i smsów też pytałam o millenium i powiedz mi jeszcze ad. oriflame- czy te 20% mniej jest też już od przecenionych produktów?

Hiper, Trust- jaki poleciłybyście mi puder prasowany matujący? ostatnio używałam z oriflame matte control, jest ok ale nie zachwyca i teraz się zastanawiam czy go zamówić czy zainwestować w coś innego. tylko podrzućcie pomysł ze średniej półki
.

Edytowane przez gg22
Czas edycji: 2012-01-11 o 12:15
Stary 2012-01-11, 12:12   #3546
MyLastHope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Maestro 150?

Jeszcze nigdy nie byłam tak biedna, a biorę udział w ogromnej ilości zamówień.

Będę się szykować do otworzenia zamówienia na skworcu.pl. Znajdą się chętne?
jak otworzysz to może ja coś zamówię, tak skromnie
Cytat:
Zanim zdecydowałaś się na Kindla, porównywałaś go przykładowo z czytnikami dostępnymi w Empiku? Byłam przed świętami i widziałam całkiem spory wybór. Planuję kupno, więc jak masz wskazówki to śmiało

Ja jestem chętna! Jeśli na tygodniu to wieczorami (od 17:30), jeśli w weekend to dostosuję się. Tematyka hmm..... pisałabym się na:
- asertywność,
- kreatywne rozwiązywanie problemów,
- jakieś warsztaty z kształtowania wewnętrznej motywacji - meeeega problem mam z tym
- wypalenie zawodowe ;p
- zarządzanie emocjami - czyli jak tłumić negatywne emocje i zmieniać je np w motywację (w kontekście pracy chociażby)
to by mi się przydało baardzo także jak coś to ja też jestem chętna

Cytat:
trudno Was nadrobić

byłam wczoraj na rozmowie kwalifikacyjnej i na 99% zostanę zaproszona na II etap że tak dosłownie powiem- s*ram w gacie ze strachu na myśl o zmianie pracy, ale trzeba iść za ciosem. w sumie to robota byłaby bardzo podobna do tego co robię bo miałabym się zajmować organizacją bankietów i konferencji ale ze strony hotelu więc pracodawca inny, ale specyfika dość podobna. powinnam więcej wiedzieć po weekendzie.
to super kurde, ja też muszę się rozejrzeć za nową pracą już...

dietetyk, kucharz, nieuleczalna kociara, początkująca biegaczka, fascynatka siłowni i treningu funkcjonalnego

MyLastHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:15   #3547
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Hula lub OMD- której z Was jest I tom millenium? bo mam, już bardzo długo i nie wiem pamiętam, że brałam od Huli, ale nie wiem czy czasem nie jest ona OMD

Możliwe, że mój Resztę moich książek ma chyba Blair
Trzymam kciuki za pracę! Daj znać jak tylko się czegoś dowiesz

Mam taki problem...Mieszkanie koło mnie jest wynajmowane-wcześniej mieszkali tam studenci a teraz jakaś pijana parka w wieku około 40 lat. Na co dzień nie słychać jakiś szczególnych hałasów za ścianą ale raz lub dwa razy w tygodniu ktoś z ich 'znajomych' awanturuje się na klatce, dobija domofonem itd. Tak jak przed chwilą-facet stał 15 minut oparty o mój domofon 'Panienka wpuści, zapomniałem kluczy do drzwi' Czasem mnie to strasznie denerwuje bo nie wyobrażam sobie ot tak wyjść z mieszkania na klatkę, gdy tam stoi jakiś pijany facet i wyzywa im pod drzwiami...Jak myślicie, straszne to będzie jeżeli zdobędę numer do właściciela, zadzwonię i zapytam czy go w ogóle interesuje co się dzieje z mieszkaniem i komu je wynajął? To był zawsze cichy i spokojny blok....
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:16   #3548
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Awanti powinno być jutro u mnie

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:19   #3549
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Hula lub OMD- której z Was jest I tom millenium? bo mam, już bardzo długo i nie wiem pamiętam, że brałam od Huli, ale nie wiem czy czasem nie jest ona OMD
.

Cytat:
Ty to przez tą rocznicę chyba taka zamotana jesteś, albo nie czytasz moich postów i smsów też pytałam o millenium i powiedz mi jeszcze ad. oriflame- czy te 20% mniej jest też już od przecenionych produktów?
odpisywałam Ci wczoraj ale.... mój telefon jest tak zapchany że nie ma na nim miejsca żeby wysyłac smsy i dopiero wieczorem się zorientowałam

ksiązki nie sa moje

a co do Oriflame to -20% od cen które sa napisane w katalogu czyli również jak jest na coś promocja to -20% od ceny promocyjnej
Stary 2012-01-11, 12:22   #3550
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:

Hiper, Trust- jaki poleciłybyście mi puder prasowany matujący? ostatnio używałam z oriflame matte control, jest ok ale nie zachwyca i teraz się zastanawiam czy go zamówić czy zainwestować w coś innego. tylko podrzućcie pomysł ze średniej półki
Ja bardzo lubię Rimmel Stay Matte i używam go na co dzień. Mam taki, który nadaje mi trochę koloru, żebym nie była bladolica (bodaj 003 Sandstorm), na promocji nie kosztuje dużo

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:23   #3551
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Możliwe, że mój Resztę moich książek ma chyba Blair
Trzymam kciuki za pracę! Daj znać jak tylko się czegoś dowiesz

Jak myślicie, straszne to będzie jeżeli zdobędę numer do właściciela, zadzwonię i zapytam czy go w ogóle interesuje co się dzieje z mieszkaniem i komu je wynajął? To był zawsze cichy i spokojny blok....
ok, to oddam Ci ją z sukienką

wg mnie to nic złego. co innego jest jak ktoś od czasu do czasu zaimprezuje a co innego jak non stop katuje Cię jakiś pijaczyna.
ja bym się nie przejmowała tylko szukała kontaktu do właściciela

a Ty już w Krk jesteś? jak mama?

Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
to super kurde, ja też muszę się rozejrzeć za nową pracą już...
a co Cię wstrzymuje?
.
Stary 2012-01-11, 12:41   #3552
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Malla (i ewentualne inne zainteresowane) - badanie użytecznosci strony www odbywają sie w najbliższych dniach (jutro, piatek lub ostatecznie poczatek tygodnia następnego), na ulicy Felicjanek, po godz. 17:00
Narzekałam, że nie mam planów, a tu dziś się dowiedziałam, że jutro przyjeżdża do mnie koleżanka na weekend, a w poniedziałek mam imprezę firmową...
Cytat:
Jak myślicie, straszne to będzie jeżeli zdobędę numer do właściciela, zadzwonię i zapytam czy go w ogóle interesuje co się dzieje z mieszkaniem i komu je wynajął? To był zawsze cichy i spokojny blok....
Blok blokiem, ale możliwe, że mieszkanie jest zaniedbane i to go może ruszyć.
Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
ja też nie ale za to miałam pobudkę bukietem kwiatów i ulubionym śniadaniem
<zazdrośnik>
Cytat:
przede wszystkim zmień współlokatorki zdaj sesję, a potem przyjdzie lato, grille na miasteczku, juwenalia i będzie szaleństwo
Jakoś nigdy nie pociągało mnie wielkie grillowanie ani juwenalia...
Cytat:
idealne dla mnie! co prawda ze mnie już pannica (i to nawet trochę podstarzała)
Stary 2012-01-11, 12:44   #3553
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też nie ale za to miałam pobudkę bukietem kwiatów i ulubionym śniadaniem
ach, mow do mnie jeszcze. musialam rano zapierniczac do sklepu, bo lodowka pusta
Cytat:
o kurcze. fajna praca, zawsze mi sie cos takiego marzylo. powiedz mi, jak sie w do wkrecic? jakies studia 'specjalistyczne' potrzebne ?

Cytat:
moim zdaniem dzwon spokojnie.
jakby ktos sie tak zachowywal w mieszkaniu, ktore komus wynajmuje, to bylabym wdzieczna sasiadom, ze mnie informuja

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:45   #3554
Ineso
Matka Smoka

ecrulo - paka przyjdzie do domu czy do pracy? Gdyby była przed 14, to może tż by podjechał.

Cholerko - ja chetna na szkolenia wszelkie, jesli nie ma granicy wiekowej
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:48   #3555
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
odpisywałam Ci wczoraj ale.... mój telefon jest tak zapchany że nie ma na nim miejsca żeby wysyłac smsy i dopiero wieczorem się zorientowałam

ksiązki nie sa moje

a co do Oriflame to -20% od cen które sa napisane w katalogu czyli również jak jest na coś promocja to -20% od ceny promocyjnej
co Ty masz z tymi skrzynkami, na wizażu to samo

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię Rimmel Stay Matte i używam go na co dzień. Mam taki, który nadaje mi trochę koloru, żebym nie była bladolica (bodaj 003 Sandstorm), na promocji nie kosztuje dużo
mówisz o tym?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1
jeśli kosztuje 20zł to na promocję nawet nie trzeba czekać

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
o kurcze. fajna praca, zawsze mi sie cos takiego marzylo. powiedz mi, jak sie w do wkrecic? jakies studia 'specjalistyczne' potrzebne ?
wrzucam ogłoszenie
http://www.pracuj.pl/praca/specjalis...oferta,2319966

Ineso- śniłaś mi się dzisiaj że przymierzałaś suknię ślubną w kolorze złota
.
Stary 2012-01-11, 12:49   #3556
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
ach, mow do mnie jeszcze. musialam rano zapierniczac do sklepu, bo lodowka pusta
...po bukiet kwiatów i ulubione śniadanie?
Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Trzeba mieć minimum 15 lat.
Odpadasz
Stary 2012-01-11, 12:52   #3557
kasiencja
Pani Buka

gg22, myslałam o Tobie wczoraj, że dawno Cię tu nie widziałam no i miałam zapytać przede wszystkim - jak mieszkanie? kiedy się wprowadzasz?

a jak w ogóle stoisz z angielskim? ile się uczyłaś, na jakim poziomie? jakbyś mieszkała 2 piętra pode mną to mogę Ci coś wytłumaczyć i pomóc ogarnąć czasem, z tym że niezbyt mam podręczniki. najprędzej znalazłabym coś w przedziale B1-B2-C1

trzymam kciuki za rozmowę

OMD, myślę że możesz spróbować skontaktować się z właścicielem wynajmowanego mieszkania i na razie spokojnie poinformować go o tym, co się dzieje.
( pamiętacie wyjącego psa? odkąd zadzwoniliśmy do spółdzielni i poprosiliśmy o skontaktowanie się z właścicielem, bo ponoć wynajmował, to z mieszkania zniknął chyba i pies, i właściciel )

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:52   #3558
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
co Ty masz z tymi skrzynkami, na wizażu to samo
bo ja dużo koresponduję ale nic nie kasuję

tez by mi się przydała lepsza praca... lepiej płatna zwłaszcza;/
Stary 2012-01-11, 13:03   #3559
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
gg22, myslałam o Tobie wczoraj, że dawno Cię tu nie widziałam
Też o tym myślałam, więc ruszyłam wczoraj tyłeczek na Płaszów
Cytat:
pamiętacie wyjącego psa? odkąd zadzwoniliśmy do spółdzielni i poprosiliśmy o skontaktowanie się z właścicielem, bo ponoć wynajmował, to z mieszkania zniknął chyba i pies, i właściciel
Może w umowie miał zakaz zwierząt.
Słodziak wynajmuje mieszkanie, w umowie jest zapis o braku zwierząt nieklatkowych i co? Wpadł posprzątać po ostatnim lokatorze, a tu nowa kanapa i nogi krzeseł pogryzione, a obicie drzwi odrapane przez psa
Stary 2012-01-11, 13:04   #3560
kasiencja
Pani Buka

Malla - dokładnie o tym pomyślałam. Wlaściciel mógł sobie nie życzyć żadnych zwierząt, a tu taka afera

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:15   #3561
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Ineso- śniłaś mi się dzisiaj że przymierzałaś suknię ślubną w kolorze złota
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:16   #3562
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
mówisz o tym?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1
jeśli kosztuje 20zł to na promocję nawet nie trzeba czekać
Tak, o tym Ja go bardzo lubię Zużywam już chyba 5 opakowanie.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:16   #3563
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Narzekałam, że nie mam planów, a tu dziś się dowiedziałam, że jutro przyjeżdża do mnie koleżanka na weekend, a w poniedziałek mam imprezę firmową...
To może wtorek? Albo idź z kolezanką
Stary 2012-01-11, 13:22   #3564
gg22
Zakorzenienie

Cytat:

1.gg22
, myslałam o Tobie wczoraj, że dawno Cię tu nie widziałam no i miałam zapytać przede wszystkim - jak mieszkanie? kiedy się wprowadzasz?

2. a jak w ogóle stoisz z angielskim? ile się uczyłaś, na jakim poziomie? jakbyś mieszkała 2 piętra pode mną to mogę Ci coś wytłumaczyć i pomóc ogarnąć czasem, z tym że niezbyt mam podręczniki. najprędzej znalazłabym coś w przedziale B1-B2-C1

3. trzymam kciuki za rozmowę
1. a bo na razie nie mam po co tam bywać, a tak już bym chciała
sytuacja stoi na tym, że złożyłam wniosek do jeszcze jednego banku bo chcę mieć lepsze warunki, wczoraj zamówiłam drzwi a właściciel wziął się za szukanie czegoś dla siebie więc jeszcze chwilkę

2. z angielskim to co najwyżej leżę i kwiczę nie uczyłam się, miałam jedynie styczność z ang tak serio to mój poziom jest niski, niziuśki, skromniutki i aż wstyd się przyznać. myślę, że nie wyjdę poza poziom Twoich 6klasistów, a być może nawet oni będą lepsi ode mnie

3. nie dziękuję

Cytat:
tez by mi się przydała lepsza praca... lepiej płatna zwłaszcza;/
jesteś więc jedną spośród jakiś pewnie ok. 6 mld ludzi na tym świcie którym też by się to przydało

Cytat:
Też o tym myślałam, więc ruszyłam wczoraj tyłeczek na Płaszów
.
Stary 2012-01-11, 13:23   #3565
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
się nie śmiej, dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
To może wtorek? Albo idź z kolezanką
Wtorek ok A koleżanka ma szkolenie, tylko nie znam harmonogramu, więc nie jestem w stanie nic teraz ustalić.
Stary 2012-01-11, 13:55   #3566
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Malla wysłałam Ci info na priv.

Może ktoś jeszcze się skusi na badanie? Jest to okazja aby zobaczyć jakie techniki się stosuje przy testach na użyteczność, funkcjonalność, intuicyjność... nowej strony www. Miałam to na kursie o Nowych Mediach i jest to dość ciekawa sprawa
Stary 2012-01-11, 14:16   #3567
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki
Nie ma sprawy. Daj znać jak Ci się ta szczotka sprawuje.

Cytat:
Osobiście mogę Ci z ręką na sercu polecić dwa, których używałam i które bardzo mi odpowiadały:
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 - mam, używam i bardzo sobie chwalę, ciągle do niego wracam (miałam i tę starą wersję i tę nową - obie są dobre)
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ff.html&next=1 - uwielbiam go za kremową konsystencję, ale nie każdemu ona odpawiada, dobrze matuje, kryje i można osiagnać nim różne efektu krycia
Oprócz tego nasluchałam się wiele dobrego o jeszcze dwóch produktach:
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...er.html&next=1 - nowość, mam z tej serii podkład żelowy i bardzo mi odpowiada
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1 - na blogach i kanałach jest na niego szał od około 2 lat, ponoć świetny i tani jak barszcz
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:37   #3568
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:

Ja jestem chętna! Jeśli na tygodniu to wieczorami (od 17:30), jeśli w weekend to dostosuję się. Tematyka hmm..... pisałabym się na:
- asertywność,
- kreatywne rozwiązywanie problemów,
- jakieś warsztaty z kształtowania wewnętrznej motywacji - meeeega problem mam z tym
- wypalenie zawodowe ;p
- zarządzanie emocjami - czyli jak tłumić negatywne emocje i zmieniać je np w motywację (w kontekście pracy chociażby)
Porównywałam, Kindle lepszy, bo od każdego przynajmniej jedno z następujących: lepsza rozdzielczość, wygodniejsze przyciski, lżejszy, tańszy, większy, szybciej przerzuca strony. Amazon jest jednak liderem tej technologii. W zasadzie wybór e-booka jak szuka się artykułów z recenzjami, na przykład, sprowadza się do "co wybrać, i dlaczego Kindla".

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
fajne! ja też bym chciała
podobnie jak Lenka: wewnętrzna motywacja, radzenie sobie z negatywnymi emocjami. Podoba ją mi się też ie, zarządzanie sobą w czasie.. Brzmi ciekawie i przydatnie.

co to jest sekcja trenerska?
Cytat:
Asertywność (podobno szewc bez butów chodzi)
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ja chętnie zarządzanie sobą w czasie

Znowu Cholerka jest cytowana jako ja
Cytat:

Niestety, mamy przy wejściu skaner siatkówki oka, wyczytuje z zakrzywienia ile ma się lat z dokładnością do 3 dni, osoby starsze niż 21 lat są na miejscu palone na stosie...

Cytat:

podpisuję się dokładnie pod tym co napisała Lenka

Gratulacje! Trzymam kciuki podawałam Cię ostatnio P. jako przykład - on marudzi na swoją pracę, bo mało płacą, ale nic nie robi w kierunku jej zmiany, bo kredyt, bo za duże ryzyko.

Cytat:
Cholerko - rozumiem, brzmi nieźle ale tak się zastanawiam - czy jak macie przygotować szkolenie na temat X, to szukacie jakichś podstaw teoretycznych i próbujecie to przełożyć na praktykę czy jak to wygląda?
mogę spróbować, chociaż zastanawiam się, czy nadal mi zbyt kiepsko nie wychodzą wszelkie publiczne występy. zrobiłam tu duży postęp, ale nadal nie wiem

co do tematow szkoleń - tak, w sumie mogę się pod tym podpisać po głębszym zastanowieniu

a sekcja trenerska to jedna z sekcji koła naukowego u nas, trenują w sensie robią różne mniej lub bardziej specjalistyczne szkolenia
Kasiencja, zależy jaki temat się pojawia. Najczęściej ktoś rzuca hasło, np. "szkolenie z asertywności dla koła naukowego na AGH" i ktoś się zgłasza, że miał już z tym jakieś doświadczenie, bo np. interesował go temat i robił na ten temat research, sam brał udział w takim szkoleniu itp. Jeżeli nikt się zupełnie na tym nie zna, to zazwyczaj takiego szkolenia nie przeprowadzamy. A czasem zdarzy się tak, że ktoś się np. interesował trochę inteligencją emocjonalną, pojawia się oferta szkolenia i taka osoba decyduje się w temacie dokształcić i doekspercić - poświęca ileśtam czasu na przeczytanie o tym tyle, ile się da, wyciągnięcie z tego najistotniejszych spraw, szuka jak wyglądają szkolenia z tego zakresu, wyznacza sobie cel, itepe, itede. Wiadomo - uczymy się.

Nie do końca też chyba rozumiem o co Ci chodzi z przekładaniem na praktykę. Jeżeli np. szkolenie jest ze stresu, to można na samym sobie szybko przetestować te sposoby i ocenić skuteczność. Ale jeżeli z np. inteligencji emocjonalnej, to zazwyczaj po prostu mówi się o tym, jakie sposoby okazały się skuteczne w badaniach, w jaki sposób robią to inni ludzie, jakie techniki są polecane i używane.

A, o szkoleniach - to dam znać, że parę osób byłoby zainteresowanych, i co się da z tym zrobić. Pewnie szkolenia będą się odbywać dopiero na początku przyszłego semestru, więc jeszcze sporo czasu teraz sesja, nikt nie wie w co łapy włożyć, ale takie rzeczy muszę deklarować odpowiednio wcześnie.

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2012-01-11 o 14:58
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:45   #3569
Soline
Zadomowienie

ja też chcę być piękna i szczupła

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:50   #3570
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Ineso,
Do domu przyjdzie.

Czy którejś z Was zdarzyło się tak żeby cera i włosy ciemniały na zimę? Słyszałam, że włosy ciemnieją, ale mnie nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Natomiast teraz moje włosy wyglądają niemal jak czarne, a skóra lekko pociemniała. Zauważalnie, bo aż współlokatorzy mi zwrócili uwagę.
Nie pijam żadnych Kubusiów, marchewki nie jem, na Solarium nie chodzę

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
ja też chcę być piękna i szczupła
Czy Ty jesteś tą Soline, którą widziałam? Więc mi tu nie pieprz i nie sól !

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości