![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Ja też mam panele i płytki, nie mam dywanów. Moja córka dostała w wieku 8 m-cy matę piankową puzzle i to było super, nauczyła się na tym siedzieć, raczkować, a potem nawet wstawać dzięki temu, że się nie ślizgała. A po domu biegała boso (tyle, że to było lato) i dzięki temu uniknęłam wywrotek na śliskiej nawierzchni.
#3512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Ile butelek potrzebuje mama karmiąca piersią?
Warto kupować butelki 150 ml czy kupić od razu 260 ml (Tommee tippee)? Czy wg Was sprawdzają się podkłady/pieluszki nieprzemakalne z ceratką? Jaka wielkość jest optymalna? |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do podkładów, to rozumiem że masz na myśli takie na łóżeczko, pod prześcieradło tak? Ja mam takie cudo, ale nie z ceratką, bo na tym dziecku chyba niezbyt przyjemnie. Nie przepuszcza powietrza, można się spocić. My używamy takiego nieprzemakalnego z Motherhood, który jednak przepuszcza powietrze. Ale szczerze mówiąc obyło by sie i bez niego, bo jeszcze się nie zdarzyło, żeby synek zasikał prześcieradło ![]()
![]() |
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Miałam jeden podkład, taki do łóżeczka jakby przeciekła pieluszka. W ciągu swojego życia raz się przydał, ale dobrze, że był podkład to nie martwiłam się o materac.
![]() |
#3516 |
Wtajemniczenie
|
ja mam ochraniacz na materac, w sumie przemakalny - ale jak do tej pory nie bylo wypadkow ani potrzeby na ceratki itp
jesli chodzi o butelki to niepotrzebna ci na poczatku ![]() jesli chcesz koniecznie to jedna, wiecej nie ma sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, zawalu bym dostala jakbym miala tak poic czy karmic 2dniowe dziecko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() podobno male dzieci umieja jesc z kubeczka (cos co pozniej zanika az do momentu jak rodzice zaczna uczyc) i rzeczywiscie A tak smiesznie wysuwal jezyk i rabal z kubeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem w domu próbowałam, dawałam łyżeczką itp. Też nie chciałam dawać butli.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-01-13 o 00:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba miec stalowa reke i nerwy ze stali rowniez ja sie poddalam z karmieniem, moze wlasnie powinnam karmic kubkiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki podklad z materiałem na wierzchu-przydawał sie bardzo w początkowych miesiącach, póki córcia nie dorosła do active baby, bo te wcześniejsze pampy regularnie przesikiwała
![]()
![]() |
#3522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzeba miec cierpliwosc jak nie wiem bo to zajmuje wieki a ja przyspialam przy tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie przypomne moje zdenerwowanie, bolaca d.upe i ryk corki ze jest glodna to pietrusze kubek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podkładów na łóżeczko to nie mam żadnego, ale uzywam podkładów z beli (ta sama firma co robi podpaski) na przewijak. Jak dla mnie rewelacyjne rozwiązanie, bo nawet jak się mała zsika lub coś więcej, to wszysto się w niego wchłania a ja od razu go wyrzucam. Nie uzywam żadnego materiałowego ochraniaczna na przewijak tylko to ![]() ![]() A tak wyglądają. U mnie w szpitalu też dokarmiano maluszki z kieliszka i szybko to im szło:0 Mojej na szczęście nie trzeba było. Dziewczyny wiem że jest oddzielny wątek ale już tam pisałam i 0 odzewu więc pomyslałam że rzuce tutaj hasło. Ciężko mi wybrać krzesełko do karmienia. Zaznaczam że musi byc składane najlepiej żebym mogła to wykonać jedną ręką, mieć blokadę na koła, pasy, regulację siedzenie w górę i w dół, regulację konta nachylenia oparcia, najlepiej z full opcja, cena nie gra roli. Zastanawiałam się nad chicco poly magic, tylko troszkę mnie przestraszyły 2 opinie kobietek którym dzieci złamały sobie zęba jak gryzły tackę bo podobno jest tak jakaś szpara. Może któraś z wam miała go, a może polecacie cos inego sprawdzonego.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2012-01-13 o 07:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podkład miałąm - taką zwykłą ceratkę pod prześcieradło. Na przewijak kładłam tetrę- jest cieplutka i łątwo ją uprać więc nie tracisz pieniędzy gdy się zabrudzi i trzeba za każdym razem wyrzucać. Poza tym miałam taki bardziej foliowy na wyjścia (ale za cześcto nie wyjeżdzałyśmy). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te dwie butelki wystarczyły na początek, jak zaczęłam ściągać pokarm kupiłam większą żeby mieć gdzie przechowywać a teraz i tak korzystam z tej butelki. Moja córka ma 14 miesięcy i dalej pije mleko z butli ![]() Uważam, że na początek powinnaś mieć jedną lub dwie ale te najmniejsze, chyba, że kupisz większą butelkę i dokupisz smoczki z 1 małą dziurką. Wydatek nieduży a przynajmniej nie będziesz musiała lecieć w pośpiechu i kupować butelki. W moim przypadku okazało się że muszę córkę dokarmić w środku nocy więc ja miałabym problem, chociaż tesco czynne całą dobę ale słuchać tak długo płaczącego i głodnego dziecka to bym raczej nie chciała. A czemu akurat TT, moja córka nie chciała jeść z tej butelki ![]() Każde dziecko jest inne, sama sprawdzisz czy woli pić z butelki czy kubeczka, czy z butelki TT, avent, lovi czy jakiejś innej, czy woli smoczek silikonowy czy kauczukowy, wszystkiego trzeba wypróbować ![]() Podkłady kupiłam 2, do tej pory nie użyłam ani razu, może się przydadzą jak będę córkę odzwyczajać od pieluszek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odzew
![]() Kupię 2 butelki, tak na wszelki wypadek. I tak prędzej czy później będą potrzebne. Możę czasami trzeba będzie odciągnąć pokarm, żeby wyjść z domu bez dziecięcia ![]() Ceratek nie będę kupowała. Zaopatrzę się w jednorazowe podkłady i oddychający podkład frotte do łóżeczka i wózka. Myślę, że ten powinien się sprawdzić http://allegro.pl/podklad-nieprzemak...048667475.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A kilka dni po porodzie dostałam małą butelkę 150 ml z nuka - też się teraz przydaje - mały z niej pije wodę czy sok. Co do podkładów to ja miałam kilka dni ceratkę, ale wyjęłam,l bo to w ogóle nieoddychające. I zostało już bez - mały raczej nie przesikiwał materaca (zdarzyło się może 2 razy). Ale o tych podkładach z motherhood (któraś z dziewczyn pisała) słyszałam wiele pozytywów ![]() Natomiast na przewijak kupuję podkłady w rossmanie.
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam sie przydaly od poczatku ![]() U nas butelka poszla w ruch 2tyg po porodzie juz jezdzilam na uczelnie i ktos musial karmic dziecko. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
co do TT to warto wiedzieć ze zawsze w komplecie z innym ich sprzętem czy to laktator (tu dodatkowo sterylizator do mikrofali) czy np podgrzewacz zawsze są te najmniejsze butelki..
uwazam ze jedna dwie takie wystarczą..resztę bym brała większe.. bo większej zawsze można zrobić poł a do małej z górką się nie naleje..a dziecko prędzej czy później będzie potrzebowało większą ![]() moje dzieci (oba cycowe) nie miałay kłopotu z obsługą tych butelek.. teraz mlodszy ma pół roku i raz dziennie dostaje moje mleko z kleikiem z tej butelki.... i juz uzywamy największej 340ml (ale mleka 240) tylko łatwiej zabełtać niż w mniejszej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zadomowienie
|
ANDZIAT- chyba ta butelka lovi 150 ml to jest najmniejsza wiec powinna być ok, piszę tylko że u mnie się nie sprawdziła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze myślę, jak to jest z usadowieniem łóżeczka. W miarę możliwości chciałabym, żeby to w nim dziecko spało - niektórym to się udaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Raczkowanie
|
moja od poczatku spała u siebie w pokoju. niania nie była nam potrzebna bo jej pokój jest naprzeciwko i przy otwartych wszystko słychac
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3536 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mnie na początku wystarczała jedna butelka 150ml, do której czasem zlewałam odciągnięte mleko, a czasem dawałam małej herbatkę. Wydawało mi się, że dużą butlą karmić takiego maluszka jest niewygodnie.
#3537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to było dobre rozwiązanie - w nocy mały budził się co 2,5 - 3 h (zdarzały się nocki, że co 1,5h) - więc miałam blisko, żeby go nakarmić piersią. Do 0-1 w nocy karmiłam na siedząco, a jak się później budził to brałam do łóżka i karmiliśmy się na leżąco i obydwoje w nim usypialiśmy. Tak było chyba przez 2 miesiące - synek nie przyzwyczaił się do spania z nami - zresztą chyba bym nie miała nic przeciwko - przynajmniej na początku, bo teraz to tak się pzrekręca w łóżeczku, że gdyby to robił w naszym łóżku to musielibyśmy z mężem na podłodze spać ![]() Możesz spróbować w pokoiku dzieciaczka, a jak się nie sprawdzi to przenieść do siebie ![]()
![]() |
#3538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od urodzenia 2 sztuki dostałyśmy , do roku karmiłam piersią.. na samym cycku była do ok 5 msc tzn. nie podawałam jej nic poza cyckiem do picia.. butelka słuzyła nam tylko do podawania mleka MM gdy np. gdzies musiałam jechac. a potem gdy na uczelnie dojeżdzałam i piła z tych butelek moje albo MM Dziś Michasia ma 20 miesięcy i te butelki nadal sa w stanie idealnym zmieniałam tylko smoczki.. teraz w sume od dawna mamy smoczek do kaszki.. ale pije z niej nadal mleko 2 x dziennie MM bo sie nie krztusi a szybko spija ( chodziło mi o to aby jak najmniej ssała smoka z butki i ten pokarm trzymała w buzi)
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zadomowienie
|
Moja córa od początku śpi sama w łóżeczku, ma stały plan dnia i zawsze było tak wieczorem: kąpiel, butla, łóżeczko, jak nie zasnęła od razu to się trochę pokręciła i zasypiałą prędzej czy później bez płączu, oczywiście czasami nie może zasnąć albo budzi się w nocy to ją biorę do łózka ale nie jest tak co noc. Łóżeczko mamy w sypialni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
A takie siedzisko do jedzenia dla dzieciaczka, przydało się kiedyś?
Coś w tym stylu: http://www.zabawkibobo.pl/img/655.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.