|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Zostanie na dojazdy i żłobek. Te traktowanie mnie najbardziej dobija,czuje się niedoceniona i ze względu na to nie chce tam wracać, czuję się jak intruz. |
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Zanetaa to olej. Będziesz pracować tylko na żłobek.
Znajdziesz coś lepszego. Taie moje zdanie, zrobisz jak zechcesz. Dziewczyny, jestem w szoku. Zadzwoniła do mnie sąsiadka mama 4 miesięcznej Julki. Pediatra kazała jej dawać krowie mleko. Czy ja czegoś nie wiem?
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana jak z kasą ciężko to bym zacisnęła zęby i poszła, ale szukałabym innej pracy, żeby im utrzeć paskudnego nochala!! ![]()
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
czy ktoś zna może jakieś fajne stronki z aranżacjami wnętrz? potrzebuję zaplanować remont salonu na wiosnę i szukam brązowo -złotej aranżacji... ale cos weny brak ,a w necie coś znaleźć nie mogę
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Patik- to dziwne...ale moze mówi tak jak wielu" "my byliśmy chowani na mleku krowim i żyjemy"
|
|
|
|
#3725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w ogole witam się Żaneta a jakim prawem pytali się czy karmisz piersią??może jeszcze pytali czy planujesz kolejna ciążę? co za półgłówki, no tak najlepiej je..ć cały dzień za marne grosze i być 24h pod telefonem, szkoda słów, olej ta robotę, bo pracować tylko żeby starczyłao na dojazdy i żłobek to nie ma sensu, znajdziesz cos lepszego, a jaka to firma jak można wiedzieć?? ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Babonik a co tam u Ciebie?? doła masz bo masz problem, czy to przez pogodę?? |
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
babonik - przezylismy czarnobyl! budujmy takich wiecej w sasiedztwie!!! a kiedys to szczepionek nie bylo i ludzie zyli (niektórzy...)! itd.
jest taka reklama "dxiadek sluchal kaset magnetofonowych, ojciec, ja sluchalem i moje dzieci tez beda sluchac!" wiec tak to z tym postępem... w sumie MM to tez mleko kroie ale troche inne
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-01-11 o 16:22 |
|
|
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Mam złe nawyki z czasów, gdy Was tylko podczytywałam Najpierw Was czytam, a później chcąc się odnieść do Waszych postów, musiałabym jeszcze raz "wertować" strony, zamiast cytować na bieżąco![]() Z tego co pamiętam: Telik i Jasiu dzielni byliście Buziaki dla dzisiejszych solenizantów!!Żaneta przykro mi z powodu podejścia pracodawcy do Ciebie. Mnie też "skreślili" jak tylko dowiedzieli się o mojej ciąży, teraz liczyli, że się zwolnię, ale wniosłam o wychowawczy i musieli mi udzielić urlopu. Taka polityka prorodzinna A co do Emi to już kiedyś po Twoich wypowiedziach zauważyłam,że bardzooo szybko łapie pewne umiejętności, rozwija się w tempie błyskawicznym, bystrzacha po mamusi pewnie co? ![]() Dziewczyny a jak to jest, gdy wprowadziłam małej już obiadki, deserki to mimo, że karmię UU powinnam jeszcze dodatkowo dopajać, czy tak jak przed wprowadzeniem tych dań UU starczy?? W ogóle mała je bardzo mało, ogólnie słoiczek z obiadkiem 190gram mamy na dwa dni, teraz jak sama jej gotuje to połowę wyrzucam z tego co zostaje w miseczce, zjada ochoczo pierwszych 5 łyżek a później usta zaciska i koniec! Rośnie mi niejadek?? ![]() Przeziebienie chyba już odpuszcza. Gorączki już nie było, katar już tak nie doskwiera, tylko jeszcze coś ją "boli". Obstawiam dziąsła, w nocy dałam jej ibufen bo krzyk był niesamowity i dopiero po tym zasnęła! |
|
|
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta moja Nati tez tak ma że juz staje na nóżki, i się denerwuje jak nie pozwalam
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=patik87;31554237]Zanetaa to olej. Będziesz pracować tylko na żłobek.
Znajdziesz coś lepszego. Taie moje zdanie, zrobisz jak zechcesz. Dziewczyny, jestem w szoku. Zadzwoniła do mnie sąsiadka mama 4 miesięcznej Julki. Pediatra kazała jej dawać krowie mleko. Czy ja czegoś nie wiem? [/QUOTE]kiedyś dawano rozcieńczane tyle wiem ale odeszło sie od tego. ale dla mnie to nie porozumienie
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Zanetka - eh.....podli podli podli ludzie - naprawde!!!!! Matko to czlowiek stara sie zeby bylo jak najlepiej a tu takie cyrki
![]() A my po obiadku po deserku i po spacerku.... teraz robie obiad dla siebie i Tż buziaki |
|
|
|
#3731 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje straconych kg i powodzenia dalej![]() A to gwizdanie to takie prawdziwe jak dorosły gwiżdże? ja do dzisiaj nie umiem tego robić, fajnie to musi u takiego maluszka wyglądać i brzmieć
|
||
|
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Kubie dałam krowie mleko dopiero jak skończył 2 lata. Pediatra tak kazał. Zuzi też tak będę wprowadzać.
Jeżu dziewczyny coś ze mną nie tak, albo zbliżająca się @ albo te cholerne problemy z kasą. No masakra. Chodzę z grobową miną i nie chcę tu smucić, więc siedzę cicho. Ja wczoraj poszłam spać o 1.00 a wstałam 6.30 bo mnie Tż zmusił. Przemeldowaliśmy się Mam ochotę w cholerę sprzedać ten wymarzony dom, kupić mieszkanie i jeszcze by zostało na spłatę długów i kredytów. No... ![]() Jutro szczepienie Zuzy - 180 zł . Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się ułożyło, tak jakbyśmy z Tż chcieli, żeby nie było tak źle, jak być może Lubię Was
|
|
#3733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mleka to ja tez nic nie wiem Cytat:
Cytat:
Moja to samo, nerw na całego. |
|||
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz on normalnie tak ściąga ustka i wydmuchuje i wciąga powietrze na przemian , wtedy po prostu wychodzi mu taki gwizd delikatny, no bosko to brzmi i wygląda. A najlepsze , że jak zagwiżdże (bo nie zawsze się udaje ) to strasznie się cieszy i się śmieje ![]() Cytat:
znam ten ból, wczoraj na szczepionki poszło 450 zł ... a domu nie sprzedawaj, w taki czy inny sposób długi spłacicie a potem mieszkając w bloku będziesz żałować ,że sprzedałaś . Jestem pewna. |
||
|
|
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Dziubek doszły mnie słuchy, że jak już będziemy laski (-10kg ), to idziemy razem na piwo . Prawda to? Jacieeeee też idziesz?
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna wpadaj i smęć ile dusza zapragnie
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak z Tobą, są jakieś perspektywy na wyprowadzkę?
|
|
#3738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() żeby się ułożyło po Waszej myśli i za szczepienie Zuzanki. Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Dziewczyny a te czopki glicerynowe to takie zwykłe? Czy dla maluszków są jakieś specjalne? I to całego wcisnąć w razie wu? |
||
|
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allecco.pl/produkt-Zaparc...8993,1004.html
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-01-11 o 17:54 |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
nie w najbliższym czasie. I w tym dalszym czasie też nie.
Musimy "trochę" kasy nazbierać, planujemy kupić jakiś dom stary do remontu i rozbudowy...ale to takie plany... Póki co kasa idzie jak woda...mleko, zupki, pampki, opłaty,życie, moja szkoła, paliwo..niby pod góre nie mamy finansowo, ale fajnie to nie jest. Wiem jedno: oboje z tż chcemy się z tąd wyprowadzić. Wczoraj tż mi oznajmił, że drugie dziecko dopiero jak się wyprowadzimy. Też tak myśle. ![]() Nawet codziennie sobie marzę, w myślach planuje jak zaaranżowałabym pokój, dom... Dzisiaj przyszła teściowa z kilkoma szmatkami z ciucha dla sary, i: " Jak ci się podoba to wypierz, jak nie to spalisz"- co za tekst.
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki iustyna1
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) daje pół (kroje wzdłóż)
|
|
|
|
|
#3743 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Pytalam mame, czy podawala nam mleko krowie zamiast MM i mowila, ze nigdy. Nie wiem, czy wiele rodzicow tak postepowalo wczesniej. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci faceci... Iustynko dacie radę. za szczepienie.
|
|
#3745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ba , przecież w moim komiksie to wyraziłam tyle,że ja muszę mieć -20 KGale piwo obowiązkowo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
No mój teść tak mówi" my dawaliśmy krowie i żyją " z uporem maniaka, niestety nie rozumie,że nasze nie mogą.
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta a Ty dajesz Emi coś poza UU i MM raz dziennie do jedzenia?
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Co tu tak cicho? Hop hop.... |
|
|
|
#3748 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym całuję Cię w środek czółka, cobyś się już nie smutała I walę pałą przez łeb, bo ja Cię kocham a Ty tu z lubieniem mi wyskakujesz Torba Cytat:
A jak braknie to się coś będzie pędzić )Tylko do tej laski to mi daleko. A jeszcze parówkę właśnie zjadłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na bebiku. Dawało się też niebieskie mleko.
Coś miałam pisać i zapomniałam
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj musimy o tym zlocie pomyśleć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Buziaki dla dzisiejszych solenizantów!!

dziś Tż go przebierał w jego pokoju a ja usłyszałam gwizd w kuchni 

.