|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Aaaaa! zapomniałabym:
Zapraszam wszystkich na pierwszy kinder bal mojego dziecka!!! Dziś Lenusia skończyła tydzień!!! TZ w nocy pojechal do pracy i wroci dopiero w sobote, wiec zostalysmy zupelnie same zdane same na siebie. Dzis mialysmy ciezka nocke. Budzila sie co 2h, a najgorsze bylo nad ranem bo od 4:30 do 7:30 walczylam, zeby zasnela. Dzis caly dzien odsypia. Spi od 14h i chyba zaraz sie obudzi. Zmykam bo terrorystka sie budzi
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
złapali welon i krawat jeszcze - pijani i zamiast w to zbierać kasę dla nas 'za tańce' oni sami zaczęli tańczyć, a laska podarła mi welon Aaa wszystkiemu winien mój mądry A. (znacie chyba tego typa, nie? ) bo zaprosił kolegę bez mojej wiedzy i zgody
|
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandra no ja byłam ostatnio u lekarza i co chwila chcieli widzieć mojego ubezpieczenie. Non stop się kłócą w tym rządzie, jakies nowe ustawy wprowadzają i potem takie cyrki.
Tak samo w UP, miałam termin, a głupia dowodu ze sobą nie wzięłam i też niezłe cyrki.. Katerina, gdyby to odemnie zależało to bym im tylko 200 zł dała, ale TŻ jak zwykle ma chojną rękę i dla każdego chce jak najlepiej . Przy nas rozmawiali tak miedzy sobą, że tyle ich to kasy już wyniosło, ojeju i ojejku. Agatku mieliście widzę błaznów na weselu
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-01-11 o 17:56 |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
tak! To jego znajomy był- nie mój nie przepadałam za typem no ale było, minęło, ale chociaż dając 100 zł mógł się zachowywać i nie robić nam siary A tż strasznie żałuje, że go zaprosił, no ale przecież jest mądrzejszy od żonki, nie?
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat dla Lenki ![]()
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam pytanie z cyklu tych "mało mądrych"
czy mydło w płynie Biały Jeleń, hipoalergiczne to to popularne szare mydło?? |
|
|
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
No racja, mogli się jakoś zachować, no , ale cóż
Jak byłam w UP to powiedzieli, ze mam tylko dostarczyc zasiwadczenie o porodzie , bo beda liczyc mi macierzynski, ale nie bede mi za niego płacić i jak minie połowa macierzynskiego to moge szukac pracy. Nic nie mowili o akcie urodzenia.. Muszę sie tam wybrać, jeszcze dowiedzieć więcej na ten temat. Jeju tyle papierkowych spraw ostatnio, ze szok. Uciekam na serial
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-01-11 o 18:01 |
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ehh, dzięki dziewczyny, jakoś mnie to przeraziło rano, chociaż lekarz się nie określił do końca... zresztą do poniedziałku jeszcze trochę czasu zostało i w każdej chwili może się coś rozpocząć...
nie sądzę, żeby błąd był duży. Mały od początku był cięższy o jakiś tydzień/dwa. I nie tylko na usg u mojego lekarza, ale na szpitalnych usg tak samo. Więc podejrzewam, że nie będzie dużej rozbieżności. Tu w szpitalu cesarkę robi się od 4500g ale nie wiem jak na to patrzą, czy biorą pod uwagę błąd pomiaru czy nie... ehhh, zobaczymy ![]() ale za to byłam na zakupach, pobiegałam po sklepach. Jeszcze parę ciuszków przecenionych udało mi się upolować dla małego ![]() Zośka dobrze, że wróciłaś ![]() fajowy wózek Cytat:
u nas od 4,5kg robią ccCytat:
![]() :conf used: Cytat:
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-11 o 18:04 |
|||
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
No to otwieram pochlej-party.pl
![]() ooooł je je jee klik
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro tak Tobie powiedzieli w UP to juz masz odpowiedz na swoje pytanie, pojdziesz z tym zaswiadczeniem i reszty dowiesz sie na miejscu ![]() Hej mamuski , My dzis bylismy na obiedzie u rodziców, moze nie wykwintnym ale ja uwielbiam kluski ziemniaczane z kapustką ![]() teraz tz zrobił na deser gruszki z bitą smietana i jestem w raju ![]() Inutil duzy ten Twoj synuś się szykuje ciekawe jak jest z tą cc
|
|
|
|
|
#4213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nikt w tych czasach nie liczy że zwróci mu się kaska wyłożona na wesele nam nie zwróciła nawet połowanie będziesz piła alkoholu więc nawet dlatego możesz dać mniej -moim zadaniem kup jakąś ładna pościel lub narzutę na łóżko za ok 200 zł i powinno styknąć - ja byłam bardzo zadowolona z pościeli satynowej a tego nigdy za dużo |
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu pijemy bo jeszcze nie doczytałam ale pijemy
mój mężuś poszedł mi zrobic kolacyjkę bo znów miałam skurcze, wystarczyło że dwa razy zeszłam z pietra na parter |
|
|
|
#4216 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama zajmuję się m.in. naliczaniem nienależnych z tym, że w nieco innej działce a nie w rodzinnych więc wiem ile potem łez i tłumaczenia "nie wiedziałam", "nie chciałam" itp. A przepisy (i kierownictwo) skutecznie blokują możliwość pójścia na rękę klientowi. Z tego co wiem w rodzinnych jest podobnie jak nie jeszcze gorzej...Dla zainteresowanych wrzucam linki dot. funduszu alimentacyjnego i świadczeń rodzinnych, może komuś się przydadzą: http://mops.katowice.pl/?str=26 http://mops.katowice.pl/?str=709
annyonne http://suwaczki.maluchy.pl/li-57161.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009101000100130.png Edytowane przez annyonne Czas edycji: 2012-01-11 o 23:32 |
|||
|
|
|
#4217 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zresztą on taki odpowiedzialny się czuje i na badania i wizyty ze mną jeździ... ![]() Cudna Cytat:
Cytat:
A na komunię się laptopy daje... To jest masakra jak dla mnie jakaś, ludzie powariowali, zastaw się a postaw się, żeby wszyscy wiedzieli że Cię stac na super wesele, albo na drogi prezent. Tak samo jak przypomina mi się sytuacja jak kupowałam dla synka wózek (prawie 3 lata temu). Pan sprzedawca nas obsługuje i podchodzi do niego mamusia ok 30-35 lat i mówi (oczywiście przerywając i mówiąc doniośle) "proszę mi polecić wózek za 3000 zł", Facet zapytał o preferencje,model, rodzaj kół itd, a ona na to "Ja chcę najmodniejszy wózek za 3000 zł".... Cytat:
Cytat:
Podobno Biały Jeleń nie jest oryginalnym i najczystszym szarym mydłem, ale najbardziej chyba zbliżonym. _________________________ _________ Lecę synkowi kolacyjkę jakąś i herbatkę zrobić bo mi ziewa już strasznie.... Jak uśnie wcześnie to jeszcze poprasuję i dokończę troszkę to co zaczęłam. Byłam dzisiaj w Biedronie i kupiłam zapas "smarowideł" do chlebka i jogurtów. Kupiłam pastę jajeczną, z tuńczyka, tuńczyka w puszcze, rybki w puszce, kabanosy...normalnie jakbym miała urodzić lada dzień.... Miałam coś jszcze napisać ale zapomniałam.... |
|||||
|
|
|
#4218 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz w koncu udalo nam sie przejsc na cycocha i chyba zjada ciut mniej bo przesypia sredni 2,5 godz, no czasem troche wiecej![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4219 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas dawali po 400 zł ale to w sumie tylko dlatego ze wszyscy sie wcześniej chajtali i M. zawsze wkładał do kopert sporo wiec że tak powiem odwdzięczyli sie ![]() Ale np moja koleżanka dała 200 zł , juz przy proszeniu powiedziała że nie ma pięniedzy (uczy się w szkole średniej) i więcej nie zdoła odlożyć ... Najważniejsza dla mnie była jej obecność ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiedziałam, że tak jest Cytat:
![]() Mój aż raz był ze mną na usg, bo tak to pracuje za granicą ![]() Też chciałabym mężulka przy porodzie
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek jak tam? bierze CIę coś? u mnie spokoj...
|
|
|
|
#4222 | ||
|
Zakorzenienie
|
hahaha
Cytat:
Cytat:
kupiłam, gdyby co...Dziewczyny, moja Mała się dzisiaj mniej rusza. Liczę ruchy co jakiś czas. Powiedzcie mi, czy czkawkę można zaliczyć do odczuwalnego ruchu?? no bo na mój chłopski rozum, chyba wszystko jest ok, skoro mała sobie czka?
|
||
|
|
|
#4223 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, damy im kasę, nie dużo, ale kasa to kasa. No nie możemy zapominać o tym, że oni też czekają na dziecko i też będą kasę potrzebować.
Właśnie ja tez chcialam kupic szare mydło, ale w rossmanie w ogole nie znalazłam nic takiego. Mówicie, że Biały Jeleń ma szare mydło? A w jakiej cenie? Wiecie? A na kolkę dla dziecka co macie? Własnie robię listę co jeszcze potrzebuję, dlatego tak wypytuję. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-01-11 o 18:58 |
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Wtajemniczenie
|
To tanioska
![]() A pieluchy już macie? Słyszałam, że te Huggies nie są dobre, że się z nich wylewa.. |
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na kolkę kropelki Esputicon mam. w razie w ciotka mi z niemiec sab simplex przyśle |
|
|
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
normalnie jak bym była jakimś śmierdzielem nie wiem czy te upławy tak brzydko pachną czy serio ja... Zrobiłam 15 przysiadów, wieczorkiem powtórzę... ![]() Cytat:
Weź młodą pobujaj, albo wymasuj brzuch- moje od szuru buru się od razu budzi ![]() Cytat:
ale sam fakt, że A. zaprosił osobę, za którą nie przepadam A moja była przyjaciółka a zarazem świadkowa dała super komplet pościeli, kwiatki i to wszystko. Nie mam jej za złe, bo wtedy miałyśmy b.dobry kontakt... a teraz pff..
|
|
#4228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy jeszcze jest w sprzedaży szare mydło, takie jak kiedyś. Chyba zamiennikiem jest teraz bialy Jeleń, najczystsze mydło jakie może być. Używałam go po pierwszym porodzie. Myślę że jak czka to jest ok. |
||
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od kilku dni mam takie wodniste upławy... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Ja jedynię mogę ich nieźle objeść, bo ostatnimi czasy jem i jem. Na poprawiny chyba tez się nie wybierzemy.
złapali welon i krawat jeszcze - pijani i zamiast w to zbierać kasę dla nas 'za tańce' oni sami zaczęli tańczyć, a laska podarła mi welon
Aaa wszystkiemu winien mój mądry A. (znacie chyba tego typa, nie?
) bo zaprosił kolegę bez mojej wiedzy i zgody
tak! To jego znajomy był- nie mój
no ale było, minęło, ale chociaż dając 100 zł mógł się zachowywać i nie robić nam siary 

i sio na porodówkę!
ponoć od 4 kg robią cesarkę (u nas w Trn)

kluski ziemniaczane z kapustką 
Sama zajmuję się m.in. naliczaniem nienależnych z tym, że w nieco innej działce a nie w rodzinnych więc wiem ile potem łez i tłumaczenia "nie wiedziałam", "nie chciałam" itp. A przepisy (i kierownictwo) skutecznie blokują możliwość pójścia na rękę klientowi. Z tego co wiem w rodzinnych jest podobnie jak nie jeszcze gorzej...

nie wiem czy te upławy tak brzydko pachną czy serio ja...