Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 17:44   #4201
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Aaaaa! zapomniałabym:

Zapraszam wszystkich na pierwszy kinder bal mojego dziecka!!!

Dziś Lenusia skończyła tydzień!!!

TZ w nocy pojechal do pracy i wroci dopiero w sobote, wiec zostalysmy zupelnie same zdane same na siebie.

Dzis mialysmy ciezka nocke. Budzila sie co 2h, a najgorsze bylo nad ranem bo od 4:30 do 7:30 walczylam, zeby zasnela. Dzis caly dzien odsypia. Spi od 14h i chyba zaraz sie obudzi.

Zmykam bo terrorystka sie budzi

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:48   #4202
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
No pewnie, jak nie pomagają jak pomagają. Chore...

Jeśli ja jestem bezrobotna , ubezpieczona w UP to czy dziecko bedzie ubezpieczone na mnie? Tak to wygląda ?

Agatku może ten znajomy kasy nie miał... Chociaż wiem jacy ludzie potrafią być chytrzy , chociaz maja full kasy. Ja jestem za tym by dać 300 zł, góra 350 i jakiś kwiatek. Dodajac do tego, ze ja pic nie bede , wiec alkoholu im nie wypije, chyba, ze moj TŻ za dwóch bedzie doić Ja jedynię mogę ich nieźle objeść, bo ostatnimi czasy jem i jem. Na poprawiny chyba tez się nie wybierzemy.
Nie dość że dał 100 zł- na parę, to był z laską, która narobiła nam siary bo się schlała, i daliśmy im piwo które zostało to zbiła, bo dobrze nie złapała... złapali welon i krawat jeszcze - pijani i zamiast w to zbierać kasę dla nas 'za tańce' oni sami zaczęli tańczyć, a laska podarła mi welon Aaa wszystkiemu winien mój mądry A. (znacie chyba tego typa, nie? ) bo zaprosił kolegę bez mojej wiedzy i zgody

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:52   #4203
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Sandra no ja byłam ostatnio u lekarza i co chwila chcieli widzieć mojego ubezpieczenie. Non stop się kłócą w tym rządzie, jakies nowe ustawy wprowadzają i potem takie cyrki.

Tak samo w UP, miałam termin, a głupia dowodu ze sobą nie wzięłam i też niezłe cyrki..

Katerina, gdyby to odemnie zależało to bym im tylko 200 zł dała, ale TŻ jak zwykle ma chojną rękę i dla każdego chce jak najlepiej . Przy nas rozmawiali tak miedzy sobą, że tyle ich to kasy już wyniosło, ojeju i ojejku.

Agatku mieliście widzę błaznów na weselu

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-01-11 o 17:56
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:55   #4204
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku mieliście widzę błaznów na weselu
tak! To jego znajomy był- nie mój nie przepadałam za typem no ale było, minęło, ale chociaż dając 100 zł mógł się zachowywać i nie robić nam siary A tż strasznie żałuje, że go zaprosił, no ale przecież jest mądrzejszy od żonki, nie?

Stary 2012-01-11, 17:56   #4205
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Aaaaa! zapomniałabym:

Zapraszam wszystkich na pierwszy kinder bal mojego dziecka!!!

Dziś Lenusia skończyła tydzień!!!

TZ w nocy pojechal do pracy i wroci dopiero w sobote, wiec zostalysmy zupelnie same zdane same na siebie.

Dzis mialysmy ciezka nocke. Budzila sie co 2h, a najgorsze bylo nad ranem bo od 4:30 do 7:30 walczylam, zeby zasnela. Dzis caly dzien odsypia. Spi od 14h i chyba zaraz sie obudzi.

Zmykam bo terrorystka sie budzi
a jakie stroje obowiązują?
sto lat dla Lenki
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:57   #4206
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli ja jestem bezrobotna , ubezpieczona w UP to czy dziecko bedzie ubezpieczone na mnie? Tak to wygląda ?

.
Tak tylko musisz iśc zgłosić dziecko, z aktem urodzenia
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:59   #4207
Lucy1111
Zakorzenienie

dziewczyny, mam pytanie z cyklu tych "mało mądrych"
czy mydło w płynie Biały Jeleń, hipoalergiczne to to popularne szare mydło??
Stary 2012-01-11, 18:00   #4208
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No racja, mogli się jakoś zachować, no , ale cóż

Jak byłam w UP to powiedzieli, ze mam tylko dostarczyc zasiwadczenie o porodzie , bo beda liczyc mi macierzynski, ale nie bede mi za niego płacić i jak minie połowa macierzynskiego to moge szukac pracy. Nic nie mowili o akcie urodzenia.. Muszę sie tam wybrać, jeszcze dowiedzieć więcej na ten temat. Jeju tyle papierkowych spraw ostatnio, ze szok.

Uciekam na serial

Czas edycji: 2012-01-11 o 18:01
Stary 2012-01-11, 18:01   #4209
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Katerina, gdyby to odemnie zależało to bym im tylko 200 zł dała, ale TŻ jak zwykle ma chojną rękę i dla każdego chce jak najlepiej . Przy nas rozmawiali tak miedzy sobą, że tyle ich to kasy już wyniosło, ojeju i ojejku.
no i tak bym zrobila,200 starczy,wy tez mozecie zaczac narzekac ile dziecko kosztuje ojejku ojejku
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:02   #4210
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ehh, dzięki dziewczyny, jakoś mnie to przeraziło rano, chociaż lekarz się nie określił do końca... zresztą do poniedziałku jeszcze trochę czasu zostało i w każdej chwili może się coś rozpocząć...

nie sądzę, żeby błąd był duży. Mały od początku był cięższy o jakiś tydzień/dwa. I nie tylko na usg u mojego lekarza, ale na szpitalnych usg tak samo. Więc podejrzewam, że nie będzie dużej rozbieżności. Tu w szpitalu cesarkę robi się od 4500g ale nie wiem jak na to patrzą, czy biorą pod uwagę błąd pomiaru czy nie... ehhh, zobaczymy

ale za to byłam na zakupach, pobiegałam po sklepach. Jeszcze parę ciuszków przecenionych udało mi się upolować dla małego
Zośka dobrze, że wróciłaś
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wstawiam Wam mój wózek, tzn. syncia
fajowy wózek ale będzie lans na chodniku
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Inutil dziś Twoja II próba!!!!!!!!! więc i sio na porodówkę!
Twój klusek tyle waży?? ponoć od 4 kg robią cesarkę (u nas w Trn)
noo, Klusek chyba nigdzie się nie wybiera u nas od 4,5kg robią cc

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
witajcie, ja dzisiaj byłam na ktg i znowu wyszło beznadziejnie, dochodziło nawet do 210 bicie serduszka! Jutro powtórka ktg, jeśli wyjdzie to samo to znowu do szpitala i pewnie już do terminu porodu.
i nie zostawili Cię w szpitalu na wywołanie??? :conf used:

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ahhh co do wagi dziecka mój mały miał 4500 i niestety cc mi nie wykonali musiałam się męczyć naturanie
a jaka waga wychodziła z usg ostatniego przed porodem?
Cytat:
Lenka sie wita z Wami To zdjecie jeszcze ze szpitala

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
miałam pytanko do Mamuś rozpakowanych i mi się zapomniało...

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-01-11 o 18:04
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:05   #4211
*Agatek*
Zakorzenienie

No to otwieram pochlej-party.pl

ooooł je je jee klik

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif taniec43.gif (6,3 KB, 103 załadowań)

Stary 2012-01-11, 18:13   #4212
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
No racja, mogli się jakoś zachować, no , ale cóż

Jak byłam w UP to powiedzieli, ze mam tylko dostarczyc zasiwadczenie o porodzie , bo beda liczyc mi macierzynski, ale nie bede mi za niego płacić i jak minie połowa macierzynskiego to moge szukac pracy. Nic nie mowili o akcie urodzenia.. Muszę sie tam wybrać, jeszcze dowiedzieć więcej na ten temat. Jeju tyle papierkowych spraw ostatnio, ze szok.

Uciekam na serial
Nie wiem co za dokumenty wydaje szpital po porodzie, czy daja jakies zaswiadczenie o porodzie, ale akt urodzenia to tez jest taki rodzaj zaswiadczenia chyba nie
Skoro tak Tobie powiedzieli w UP to juz masz odpowiedz na swoje pytanie, pojdziesz z tym zaswiadczeniem i reszty dowiesz sie na miejscu

Hej mamuski ,
My dzis bylismy na obiedzie u rodziców, moze nie wykwintnym ale ja uwielbiam kluski ziemniaczane z kapustką
teraz tz zrobił na deser gruszki z bitą smietana i jestem w raju

Inutil duzy ten Twoj synuś się szykuje ciekawe jak jest z tą cc
Stary 2012-01-11, 18:14   #4213
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Wybiję mu z głowy tą zawrotną sumę na prezent jak przyjedzie.

To ile radzicie dać w takiej chwili na ten ślub ? Rzeczy dla dziecka narazie ne chcemy dawać, bo to początek ciąży.. wiadomo jak to jest. Tym bardziej nie wiem co maja ,a czego nie maja.

Lucy ja wiem, ze nie powinno nas to interesowac, ale oni o tych wydatkach rozmawiali przy nas..
Zosia - nie przejmuj się tym co mówią młodzi ile kosztuje ich talerzyk
nikt w tych czasach nie liczy że zwróci mu się kaska wyłożona na wesele nam nie zwróciła nawet połowa

nie będziesz piła alkoholu więc nawet dlatego możesz dać mniej -moim zadaniem kup jakąś ładna pościel lub narzutę na łóżko za ok 200 zł i powinno styknąć - ja byłam bardzo zadowolona z pościeli satynowej a tego nigdy za dużo
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:24   #4214
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Noo, nie przepuścicie żadnej okazji do picia...

no to
Stary 2012-01-11, 18:32   #4215
czubasek20
Zakorzenienie

Nie wiem czemu pijemy bo jeszcze nie doczytałam ale pijemy

mój mężuś poszedł mi zrobic kolacyjkę bo znów miałam skurcze, wystarczyło że dwa razy zeszłam z pietra na parter

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:36   #4216
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
hejka widze że piszecie o pieniążkach ten drugi tysiąc to jest dodatek do zasiłku rodzinnego wpierw musicie postarac sie o zasiłek a potem jeżeli nie przekraczacie 504zł na osobe to otrzymacie ten dodatek ja się chyba będre o niego starać bo ja jestem na bezrobociu a tż robi na czarno więc w urzedzie skarbowym nie ma zadnych zreobków bo to musza byc z 2010roku
myśle jeszcze o zasiłku dla samotnej matki bo mi wszczyscy mówią bym się o to starała skoro z tż nie jesteśmy małżeństwem podobno 400zł miesiecznie sie dostaje ale tego akurat na 100% nie jestem pewna bo to mi ktoś mówił

któraś z was co nie ma ślubu będzie się starać o ten zasiłek dla samotnej matki?
Cytat:

Wiem, że jest becikowe te państwowe i jakieś becikowe samorządowe, ale nie wiem czy te drugie są w mojej gminie. Mogę sie jeszcze o cos starac o jakis zasilek dla samotnej matki? Ale przeciez w mojej gminie wszyscy wiedza, ze nie jestem samotna matka, tylko nie mamy slubu...
Wiem, że TŻ ma się starać o Kindergeld, gdybysmy byli po ślubie to by dało radę coś jeszcze i to niemało, ale z powodu kasy nie będziemy przeciez ślubu brać.

Jako, że nie jestem po ślubie , zameldowana mimo wszystko bede u rodziców , ale mieszkac bede z TZtem to uznana jestem prawnie jako samotna matka? Jak wtedy licze to rodzinne? Wtedy zaliczam się nadal do mojej rodziny, mama,tata tak? Troche to bez sensu napisałam, ale moze któraś z Was cos podpowie,
Cytat:

Monia ja jestem w takim zwiazku. Z tego co wiem nie jest tak prosto z tym zasilkiem dla samotnej matki. Wg prawa: samotna matka jestes wtedy, gdy:
-ojciec dziecka jest nieznany,
-ojciec dziecka nie zyje,
-ojciec dziecka żyje, ale placi alimenty na dziecko
Z racji tego, ze u mnie to nie przejdzie, zdecydowalam, ze malenka bedzie miala nazwisko po tatusiu. I tu pojawia sie moje pytanie:
czy ja bede miala wszystkie prawa do corki?
chodzi np. o becikowe, rodzinne- czy bede musiala przedstawiac dokumenty tza, czy moga byc moje?
albo tez czy dziecko bedzie ubezpieczone skoro, tz pracuje na czarno?
Laseczki z wszelkimi "przemilczeniami" przy załatwianiu samotnego uważajcie. Nawet nie wiecie ile do urzędów wpływa pism "uprzejmie donoszę..." a jak faktycznie coś się udowodni to do zwrotu są nienależnie pobrane świadczenia w podwójnej wysokości + odsetki i wtedy nie ma zmiłuj Sama zajmuję się m.in. naliczaniem nienależnych z tym, że w nieco innej działce a nie w rodzinnych więc wiem ile potem łez i tłumaczenia "nie wiedziałam", "nie chciałam" itp. A przepisy (i kierownictwo) skutecznie blokują możliwość pójścia na rękę klientowi. Z tego co wiem w rodzinnych jest podobnie jak nie jeszcze gorzej...
Dla zainteresowanych wrzucam linki dot. funduszu alimentacyjnego i świadczeń rodzinnych, może komuś się przydadzą:
http://mops.katowice.pl/?str=26
http://mops.katowice.pl/?str=709

Edytowane przez annyonne
Czas edycji: 2012-01-11 o 23:32
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:37   #4217
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

Małgosia a czemu zakaz?? jak mnie to wnerwia w facetach "ale nie rodź jeszcze"
Bo on MUSi być przy porodzie, bo to jego dziecko, a teraz ma bardzo dużo pracy

Zresztą on taki odpowiedzialny się czuje i na badania i wizyty ze mną jeździ...

Cytat:

Cudna

Cytat:
Rozmawiałam z TZtem stwierdził, że tez nie chce tyle aż dawać w prezencie na ten slub , ale skoro juz wiemy ile oni za osobę płacą to głupio dać mniej...
Ja bym jednak jaki prezent obstawiła jednak....

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
budzę się o 11:00 i wstaję o tej godzinie z czystej przyzwoitości

pfff... moda, nie moda - głupota jak dla mnie. może najlepiej na zaproszeniu zamieścić informację jaki jest koszt wesela na osobę
.
Wiesz, skoro teraz na zaproszeniach się już pisze otwarcie wierszyki że kasę a nie prezenty mają goście dawać....
A na komunię się laptopy daje...

To jest masakra jak dla mnie jakaś, ludzie powariowali, zastaw się a postaw się, żeby wszyscy wiedzieli że Cię stac na super wesele, albo na drogi prezent.

Tak samo jak przypomina mi się sytuacja jak kupowałam dla synka wózek (prawie 3 lata temu). Pan sprzedawca nas obsługuje i podchodzi do niego mamusia ok 30-35 lat i mówi (oczywiście przerywając i mówiąc doniośle) "proszę mi polecić wózek za 3000 zł",
Facet zapytał o preferencje,model, rodzaj kół itd, a ona na to "Ja chcę najmodniejszy wózek za 3000 zł"....

Cytat:

To ile radzicie dać w takiej chwili na ten ślub ? Rzeczy dla dziecka narazie ne chcemy dawać, bo to początek ciąży.. wiadomo jak to jest. Tym bardziej nie wiem co maja ,a czego nie maja.
Pogadaj z nim, przecież będziecie teraz potrzebować kasiorkę dla dzieciątka.

Cytat:
dziewczyny, mam pytanie z cyklu tych "mało mądrych"
czy mydło w płynie Biały Jeleń, hipoalergiczne to to popularne szare mydło??
Ja kupiłam, jaki zamiennik niewygodnej kostki białego jelenia.

Podobno Biały Jeleń nie jest oryginalnym i najczystszym szarym mydłem, ale najbardziej chyba zbliżonym.

_________________________ _________

Lecę synkowi kolacyjkę jakąś i herbatkę zrobić bo mi ziewa już strasznie....

Jak uśnie wcześnie to jeszcze poprasuję i dokończę troszkę to co zaczęłam.

Byłam dzisiaj w Biedronie i kupiłam zapas "smarowideł" do chlebka i jogurtów. Kupiłam pastę jajeczną, z tuńczyka, tuńczyka w puszcze, rybki w puszce, kabanosy...normalnie jakbym miała urodzić lada dzień....

Miałam coś jszcze napisać ale zapomniałam....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:40   #4218
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Udało mi sie w końcu odciągnąć pokarm
Co prawda za mało zeby mój głodomor się najadł ale i tak jestem dumna.

No a włąśnie, mamuśki które odciągają lub odciągały pokarm, ile jesteście w stanie odciagnąć na raz i ile później śpią wasze maluszki??
Jak jeszce odciagalam czyli do poniedzialku, to tak z 70, 80 z jednej piersi, ale mały zazwyczaj nie zjadal wszystkiego, jadl tak 60 i spal ok godz teraz w koncu udalo nam sie przejsc na cycocha i chyba zjada ciut mniej bo przesypia sredni 2,5 godz, no czasem troche wiecej

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Dziwna jestem bo spalam raptem 3 h a wyspana sie czuje
A to wsio dzieki mojej corci
Drugi dzien z rzedu budzi sie jak zawsze o 23 na mleczko, standardowo zasypia przy nim, ale jak ja odloze do lozeczka to ryk jakby ja ktos ze skory obdzieral No i potem walczy do 1 albo 2 .
Mamy dokladnie tak samo, dzis juz nie dalam rady i wziełam małego do siebie i tak sobie spalismy razem tzn. On spal na moim brzuszku, aja jakosioł patrzyłam czy oddycha

Cytat:
Brzuszek taki malutki jest jakiś, zrobiłabym zdjęcie, ale nie mam czym nawet :/ Ponoć u niektórych kobiet brzuszek nie jest taki duży, a dziecko rodzi się w normalnej wielkości, bo zaczynam wariować, że karzełka urodzę, pomimo, że lekarze mnie uspokajają.
Zośka nie martw się, mój brzuszek też malutki był, a z małym wszystko w porzadku, fakt, ze urodził sie malutki bo tylko 50 cm i niecale 3 kg, ale to nic nie znaczy, przynajmniej tearz 9 dni po porodzie moj brzusio wyglada jak przed ciaża, gdybu nie krecha, ktora jeszzce widac to nawet nie wiedziałabym, ze w ciazy bylam

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
widzisz,ja mialam 3 usg robione do tej pory (35tydzien) w tym ostatnie prywatnie za ktoro slono zaplacilam i dowiedzialam sie tyle,ze maly wazy w 30tyg 1500gr ale juz ile ma dlugosci zmierzyc nie potrafila.
Ponoc kiedys w UK robiono jedno usg do 13 tyg i tyle,
nie mialam robionych badan jak Wy z ta glukozą teraz dopiero wygooglowalam moje wyniki badan ze balansuje na granicy anemii a polozna nic nie mowila ze mam wzbogacic diete czy cos.
Zbadala mocz cisnienie i do domu.
Nic,pozostaje mi zazdroscic wam dokladnej opieki i wsluchiwac sie w moj organizm i reagowac na wlasna reke ufff dobrze ze to juz koncowka....
świete słowa, mi wyszło bialko w moczu, to polozna powiedziala "prosze wiecej pic"....
Stary 2012-01-11, 18:45   #4219
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
ahhh co do wagi dziecka mój mały miał 4500 i niestety cc mi nie wykonali musiałam się męczyć naturanie
dzieci mojej cioci miały ponad 4 kg a kazali jej rodzic naturalnie, skończyło się na tym że rozwarcie stanęło na 5 cm i robili jej cesarki na szybko bo wody były zielone ....

Cytat:
hejka

masakra, znowu tyle do nadrabiania...
Bylam juz w k. i zostawilam po sobie slad

sliczna

Cytat:
Rozmawiałam z TZtem stwierdził, że tez nie chce tyle aż dawać w prezencie na ten slub , ale skoro juz wiemy ile oni za osobę płacą to głupio dać mniej...
Cytat:

Lucy ja wiem, ze nie powinno nas to interesowac, ale oni o tych wydatkach rozmawiali przy nas..
Ja bym dała na waszym miejscu jakąś ładną pościel i tyle

Cytat:
Wiesz ile znajomy męża dał?? ze swoją dziewuchą?? 100 zł inni 200-300 zł - za parę(kuzyni/znajomi). A 500 zł to może dać brat czy siostra ale nie znajomy bez przesady

U nas dawali po 400 zł ale to w sumie tylko dlatego ze wszyscy sie wcześniej chajtali i M. zawsze wkładał do kopert sporo wiec że tak powiem odwdzięczyli sie
Ale np moja koleżanka dała 200 zł , juz przy proszeniu powiedziała że nie ma pięniedzy (uczy się w szkole średniej) i więcej nie zdoła odlożyć ...
Najważniejsza dla mnie była jej obecność

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
no i tak bym zrobila,200 starczy,wy tez mozecie zaczac narzekac ile dziecko kosztuje ojejku ojejku
Oj masz racje !

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:47   #4220
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Laseczki z wszelkimi "przemilczeniami" przy załatwianiu samotnego uważajcie. Nawet nie wiecie ile do urzędów wpływa pism "uprzejmie donoszę..." a jak faktycznie coś się udowodni to do zwrotu są nienależnie pobrane świadczenia w podwójnej wysokości + odsetki i wtedy nie ma zmiłuj Sama zajmuję się m.in. naliczaniem nienależnych z tym, że w dodatkach mieszkaniowych a nie w rodzinnych więc wiem ile potem łez i tłumaczenia "nie wiedziałam", "nie chciałam" itp. A przepisy (i kierownictwo) skutecznie blokują możliwość pójścia na rękę klientowi. Z tego co wiem w rodzinnych jest podobnie jak nie jeszcze gorzej...
Dla zainteresowanych wrzucam linki dot. funduszu alimentacyjnego i świadczeń rodzinnych, może komuś się przydadzą:
http://mops.katowice.pl/?str=26
http://mops.katowice.pl/?str=709
no co Ty gadasz!! nawet nie wiedziałam, że tak jest
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Bo on MUSi być przy porodzie, bo to jego dziecko, a teraz ma bardzo dużo pracy

Zresztą on taki odpowiedzialny się czuje i na badania i wizyty ze mną jeździ...
ale Ci fajnie

Mój aż raz był ze mną na usg, bo tak to pracuje za granicą

Też chciałabym mężulka przy porodzie ale nie będzie

Stary 2012-01-11, 18:49   #4221
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatek jak tam? bierze CIę coś? u mnie spokoj...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:51   #4222
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu pijemy bo jeszcze nie doczytałam ale pijemy
hahaha
Cytat:

Tak samo jak przypomina mi się sytuacja jak kupowałam dla synka wózek (prawie 3 lata temu). Pan sprzedawca nas obsługuje i podchodzi do niego mamusia ok 30-35 lat i mówi (oczywiście przerywając i mówiąc doniośle) "proszę mi polecić wózek za 3000 zł",
Facet zapytał o preferencje,model, rodzaj kół itd, a ona na to "Ja chcę najmodniejszy wózek za 3000 zł"....
żartujesz??

Cytat:
Ja kupiłam, jaki zamiennik niewygodnej kostki białego jelenia.

Podobno Biały Jeleń nie jest oryginalnym i najczystszym szarym mydłem, ale najbardziej chyba zbliżonym.
szukałam właśnie szarego mydła w płynie, ale w ross był tylko biały jeleń kupiłam, gdyby co...

Dziewczyny, moja Mała się dzisiaj mniej rusza. Liczę ruchy co jakiś czas. Powiedzcie mi, czy czkawkę można zaliczyć do odczuwalnego ruchu??
no bo na mój chłopski rozum, chyba wszystko jest ok, skoro mała sobie czka?
Stary 2012-01-11, 18:53   #4223
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Nie no, damy im kasę, nie dużo, ale kasa to kasa. No nie możemy zapominać o tym, że oni też czekają na dziecko i też będą kasę potrzebować.

Właśnie ja tez chcialam kupic szare mydło, ale w rossmanie w ogole nie znalazłam nic takiego. Mówicie, że Biały Jeleń ma szare mydło? A w jakiej cenie? Wiecie?

A na kolkę dla dziecka co macie?

Własnie robię listę co jeszcze potrzebuję, dlatego tak wypytuję.

Czas edycji: 2012-01-11 o 18:58
Stary 2012-01-11, 18:58   #4224
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no damy im kasę, nie dużo, ale kasa to kasa. No nie możemy zapominać o tym, że oni też czekają na dziecko i też będą kasę potrzebować.

Właśnie ja tez chcialam kupic szare mydło, ale w rossmanie w ogole nie znalazłam nic takiego. Mówicie, że Biały Jeleń ma szare mydło? A w jakiej cenie? Wiecie?
ja dzisiaj kupiłam z dozownikiem za 4zł z groszem, 500ml
Stary 2012-01-11, 19:02   #4225
zoskasamoska
Wtajemniczenie

To tanioska

A pieluchy już macie? Słyszałam, że te Huggies nie są dobre, że się z nich wylewa..
Stary 2012-01-11, 19:02   #4226
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Nie no, damy im kasę, nie dużo, ale kasa to kasa. No nie możemy zapominać o tym, że oni też czekają na dziecko i też będą kasę potrzebować.

ja mam białego jelenia
a na kolkę kropelki Esputicon mam. w razie w ciotka mi z niemiec sab simplex przyśle
Stary 2012-01-11, 19:02   #4227
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatek jak tam? bierze CIę coś? u mnie spokoj...
jakieś kłucia w pochwie i dziwny zapach od kilku dni po siusianiu normalnie jak bym była jakimś śmierdzielem nie wiem czy te upławy tak brzydko pachną czy serio ja...

Zrobiłam 15 przysiadów, wieczorkiem powtórzę...
Cytat:
Dziewczyny, moja Mała się dzisiaj mniej rusza. Liczę ruchy co jakiś czas. Powiedzcie mi, czy czkawkę można zaliczyć do odczuwalnego ruchu??
chyba tak Weź młodą pobujaj, albo wymasuj brzuch- moje od szuru buru się od razu budzi
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
U nas dawali po 400 zł ale to w sumie tylko dlatego ze wszyscy sie wcześniej chajtali i M. zawsze wkładał do kopert sporo wiec że tak powiem odwdzięczyli sie
Ale np moja koleżanka dała 200 zł , juz przy proszeniu powiedziała że nie ma pięniedzy (uczy się w szkole średniej) i więcej nie zdoła odlożyć ...
Najważniejsza dla mnie była jej obecność
Nie no spoko, ja tam nie liczyłam, na Bóg wie ile czy coś ale sam fakt, że A. zaprosił osobę, za którą nie przepadam A moja była przyjaciółka a zarazem świadkowa dała super komplet pościeli, kwiatki i to wszystko. Nie mam jej za złe, bo wtedy miałyśmy b.dobry kontakt... a teraz pff..

Stary 2012-01-11, 19:02   #4228
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój aż raz był ze mną na usg, bo tak to pracuje za granicą

Też chciałabym mężulka przy porodzie ale nie będzie
Jak bym mieszkała bliżej to bym Ci go pożyczyła

Cytat:
hahaha

żartujesz??

szukałam właśnie szarego mydła w płynie, ale w ross był tylko biały jeleń kupiłam, gdyby co...

No nie żartuję... Szpan taki chciała zrobić, a naraziła się na śmieszność nie zdając sobie z tego sprawy....

Nie wiem czy jeszcze jest w sprzedaży szare mydło, takie jak kiedyś. Chyba zamiennikiem jest teraz bialy Jeleń, najczystsze mydło jakie może być. Używałam go po pierwszym porodzie.

Myślę że jak czka to jest ok.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:04   #4229
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam sab simplex z niemiec na kolke, a biały jeleń to mam płyn do higieny intymnej
Stary 2012-01-11, 19:04   #4230
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
jakieś kłucia w pochwie i dziwny zapach od kilku dni po siusianiu normalnie jak bym była jakimś śmierdzielem nie wiem czy te upławy tak brzydko pachną czy serio ja...

Zrobiłam 15 przysiadów, wieczorkiem powtórzę...

chyba tak Weź młodą pobujaj, albo wymasuj brzuch- moje od szuru buru się od razu budzi

Nie no spoko, ja tam nie liczyłam, na Bóg wie ile czy coś ale sam fakt, że A. zaprosił osobę, za którą nie przepadam A moja była przyjaciółka a zarazem świadkowa dała super komplet pościeli, kwiatki i to wszystko. Nie mam jej za złe, bo wtedy miałyśmy b.dobry kontakt... a teraz pff..
nie mnie tylko pobolewa w dole brzucha...
a od kilku dni mam takie wodniste upławy...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości