|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
, ale daaawno temu A dużo przytyłaś?
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
najprawdopodobniej maleństwo przyjdzie na świat wcześniej bo chyba skończy się na cesarce... zobaczymy...
e tam dawno... pamiętam to jakby to było wczoraj ![]() 14 kg ale już się bardziej pilnuje
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie widać
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
bo Przemka "urodziłam" przez cesarkę, mam niewielką traumę po moim porodzie, boje się, że może wyglądać jak poprzedni, boję się, że moja macica może nie wytrzymać skurczy... gdybym Przemka urodziła w końcu naturalnie to nawet o cesarce bym nie myślała choćby nie wiem jak ten poród wyglądał (przy Przemku)...
myślę, że z moim lekarzem bez problemu dogadam się żeby mnie ciął, przy okazji pousuwa mi zrosty po poprzedniej cesarce bo teraz czasem dają o sobie znać ![]() dzięki |
|
|
|
#2885 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak bym mniała synka to dałabym mu własnie na imie Filip lub Maciej ![]() ja cię rozumiem bidulka ![]() no faktycznie, jak na Ciebie ![]() a tu jeszcze czwartek i piątek ![]() jutro mam co prawda pól dnia urlopu, ale to dlatego że mam znów mała fuche po pracy i do tego jeszcze zakupy z siora (jako doświadczona matka polka musze jej doradzic co mam nakupic dzidzisiowi) a nie chce w nocy wrócic... Cytat:
![]() Cytat:
zmęczona jestem i śpiąca ![]() ale to chyba tak czytanie rozporządzenia WE mnie usypia
|
|
#2886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zaraz napiszę
Cytat:
i Mama popraw się ![]() Cytat:
![]() na to liczę ![]() całe życie chodziłam prywatnie i , teraz chodzę do gabinetu NFZ ale praktycznie i tak za wszystko płacę znieczulenie darmowe![]() Moja Pani Doktor ma też swój gabinet prywatnie, ale daleko i w razie "w" tam też mogę pójść Cytat:
![]() fajny masz brzuszek ![]() nie przesadzaj ![]() Cytat:
![]() a też tak miałaś? ![]() przez te nowe obowiązki to w dwa dni musze zrobić tyle co normalnie w tydzień i cały czas jestem w tyle co mnie bardzo denerwuje...nie lubie tak![]() ale to musi być nudne ![]() mamy "to nasze coś" więc wpadłam... jest tu ktoś?
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Karo ja jestem
|
#2888 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, patrzę po Bartku. Zdecydowanie za male łózeczko 140*70 byłby wtedy dla niego.
Mamy u rodziców stare po B, na którym spał u teściów jak jakiś czas mieszkalismy tam. Nie widze w nim 6-latka. Zresztą to łóżeczko jest tylko 20 cm dłuższe i 10 cm szersze od typowego niemowlęcego. Gdzie tu ręce wyciągnąć, nóżki. Bartek w tym wieku miał ponad 120 cm wzrostu. Wg mnie zdecydowanie za krótkie. Lepie dodać 20 cm jeszcze i będzie wygodniej. Karo, co "coś"? ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Maja, ale masz lekturę
|
#2889 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola to Cie zdziwie bo Eryk ma 8 lat i spi na lozku 140cm jeszcze
i nic mu nie wystaje poza lozko wez pod uwage, ze na lozku nie spisz wyprostowana jak drut, przewaznie nogi gdzies lataja na boki, albo sa podkurczone jak spi sie na boku czy cos w kazdym badz razie Eryk ma 130cm wzrostu i miesci sie bez problemu i nogi mu nie wystaja ![]() wez dla przykladu lozko dla doroslych, standartowo ma 2m, to jak ktos ma 185cm wzrostu to sie nie miesci?
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
to co nie piszesz?
![]() ![]() ![]() "w"
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam niezbyt miły wieczor z powodu gnoma , że męczy mnie wnerwienie do dziś, ale nie chce mi się nawet o tym pisać Dziś od rana bylo intensywnie, bo Antos wstał bardzo wcześnie i marudził cały ranek. Zrobiłam mu wcześniej drzemkę, to za pół godziny obudził go kot miauczeniem . Wyruszyliśmy więc na spacer i tak nas nie było pół dnia, bo pogoda przepiękna![]() Karo, Edytko życzę wam zdrowia Idę się kąpać, moi chłopcy już po i oglądają dobranockę
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu
idę zaraz pod prysznic tak, żeby o 22 już leżeć w łóżku... nie mam ochoty z nim rozmawiać ani go widzieć na razie... też mi się nie chce nawet o tym pisać ![]() dziewczyny myślicie, żeby odpuścić na razie z odpieluchowaniem?? Przemko dzisiaj wysikał się do pieluchy po drzemce i od tej pory mijają 4 godziny jak nie zrobił siku a w tym czasie zjadł miskę zupy i wypił kubek herbaty + przed chwilą mleko ![]() Rano od godziny 8:30 do 13 wysikał się 2 x... ![]() Boję się, że albo ma jakieś problemy z nerkami, albo trzyma bo nie chce robić do nocnika / majtek ![]() ... właśnie przed chwilką się wysiusiał... w spodnie a 5 minut temu siedział na nocniku teraz chodzi w rozkroku |
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo cóż więcej mogę..no nudne, ale chciałam sobie odświeżyc pewne zapisy ![]() podrzucic Ci? ![]() Cytat:
zazdroszcze pogody
|
|
#2895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wcześniej częściej sikał? Przemko już ładnie mówi, rozmawiałaś z nim o tym?
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Jola a takie bzdurki jakieś,koła,kwadraty,pote m wycięłam jej koło-głowe,bluze,spodnie i buty i miała na tym dorysować oczy,guziki i zaraz po ją to znudziło...ehhhh
więc o 17-u nas już bardzo ciemno poszłyśmy sobie w 3kę na spacer dookoła osiedla
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a ile to już dokładnie dni trwa? i w jakich odstępach są kolejne próby? nie opowiadałaś nigdy chętnie poczytam![]() ![]() Dziewczyny mam ochotę na Drożdżowe pierogi z soczewicą na dwa sposoby ![]() albo Pieczone razowe pierożki z kaszą gryczaną. ![]() coś fajnego dla kosmetykoholiczek ![]() 100 % natural, czyli domowe kosmetyki W ogóle UWIELBIAM tego bloga...zdjęcia są ![]() POLECAM
|
|
#2898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh, nie ma juz siły do niej. Tak jakoś tak bezproblemowo. z siusiu i z kupką. Sama biegnie po nocnik jak jej się chce. Cytat:
Mnie też coś brało, ale posiłkuje się sokiem malinowym, z kwiatów bzu i herbatką z lipy i wieczorem czosnek z małżem zjadamy. Trzymam się jakoś narazie Cytat:
Nie mam siły i nastroju. Oliwka mnie dobija swoimi fochami. Ma mały katar i jest marudna. No i focha się że szok, a to że się nie umyje, nie ubierze, itd. Dzisiaj awantura była, bo wzieła szczotke do wc i biegala z nią po pokoju. A jak zabrałam to taki krzyk był "oddaj to moje" Oczywiście bije mnie odpycha, płacze krzyczy. Wykończę się, jak nic wykończę się jeśli jej nie przejdzie ![]() Spać poszła też obrażona na mnie w zasadzie nie wiem czemu nawet. Tatuś jest dobry, ale mamusia ostatnio ciągle ta zła. Ide, bo mnie to dołuje strasznie i chodzę i ryczę ze mnie bije i tak się obraża. No takie małe a już tak gra na emocjach. Na pocieszenie kupiłam sobie kilka ciuchów Dla Oliwki układanę coś jak Queretti, czy jak to sie tam pisze. Tylko w weltbild. o TAKA Ładnie się tym bawiła dzisiaj. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-01-11 o 21:19 |
|||
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() , Wojtusiu, może Cię to pocieszy, że to normalny etap rozwoju. 2,5 roku jest doliną, podobno 3 latka to górka ![]() Kuba do bicia upodobał sobie tatę, nawet już staramy się nie mówić, że nie wolno, tylko próbujemy być szybsi. Tupać i krzyczeć pozwalam, proszę bardzo, jakoś się trzeba wyzłościć Zabraniam już tylko tego, co muszę, nie chce mi się awanturować ![]() Damy radę
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wirtualne glaski
Ada Wstawilam zdjecia z dzisiejszego spaceru . Zapraszam :
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze na dobranoc chyba drugi raz popuścił siku w spodenki od piżamy (bo nie były mokre do skarpet) i zrobił kupę w pakiecie cały czas z nim próbuje rozmawiać... przy każdej takiej sytuacji, i tłumaczę, i zachęcam... Jak go pytam gdzie trzeba robić siku i kupe to odpowiada ładnie, że "do nonusia" pytam go później a ty gdzie zrobiłeś? a on odpowiada "na podłoge" Taki więc wydaje mi sie, że on doskonale wie o co chodzi ale nie chce robić albo nie wiem ![]() Cytat:
![]() dzisiaj jest chyba piąty dzień ![]() a odstępy to miesiąc do 2 max jak nie zdążę się za to zabrać w ciągu 30 dni ![]() a najlepsze jest to, że im dłużej on sika mi w majtki tym bardziej ja nienawidzę pieluch ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() Wojtusiu ja też tak czasem mam, że ryczeć mi się chce aczkolwiek bicie zaczyna Przemkowi powoli przechodzić chyba taki już urok macierzyństwa jedyne co mogę Ci powiedzieć, że każda z nas doskonale rozumie to co przeżywasz ![]() *** dziękuję za komentarze w albumie
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-01-11 o 21:31 |
|||
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że nie jest gotowy, pewnie bardziej psychicznie. Podejrzewam, że tak samo jest z Kubą, my od wtedy nie spróbowaliśmy , bo co mieliśmy wyznaczony termin, to coś zdrówko szwankowało . Ale tak jak pisałam, ja zamierzam próbować max. 3 dni, nie chcę się frustrować. Bardzo bym chciała, żeby już był odpieluchowany, ale nie chcę, żeby to była walka, tylko coś naturalnego. Nie wiem, może zmienię zdanie, jak za rok nic się nie zmieni, ale na razie chyba mieszczą się w szeroko pojętej normie ![]() A Ty na noc też mu nie założyłaś pieluchy? Może dlatego mu się nie udziela? ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
Z jakiego powodu chce Ci się ryczeć?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-01-11 o 21:36 |
||
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcinam się w temat, ale mam chwilę i napisałam w klubie.
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie chciałam mu założyć pieluchę na samo spanie ![]() z tego samego co Wojtusi... Jak Przemkowi włącza się tryb skumulowanego buntu co jakiś czas i mnie uderzy i odpycha... teraz nie chce mi sie ryczeć ![]() idę do klubu i spać, bo gnom za niedługo przyjedzie do domu... kolorowych snów dzisiaj była kolęda, jutro rozbieram dom
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Ola-Unhola
|
No widzisz Svi, a Bartek ma 136 cm i nie wyobrażam go sobie w 140 cm ózku. Teraz go zmierzyłam ile z rękoma itp zajmuje w łózku i taki "rozwalony", odsuniety od wezgłowia trochę zajmuje 158 cm...
Także, wszystko zalezy od wzrostu i sposobu spania ![]() Chyba lepiej kupić trochę większe jak ma się warunki niż szybko zmieniać ![]() Mariolu Idę obejrzeć Antosia ![]() ada, myśle, ze powinnaś poczekac do wiosny/lata ![]() Wojtusiu, siły ![]() Taki wiek z naszymi łobuzami... ![]() Hej magi
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha ![]() Kolorowych
|
|
|
#2907 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny stosuje któraś metodę OCM? (Olejowe czyszczenie twarzy)?
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję za komentarze
, Kubuś rzeczywiście był w siódmym niebie, ale oprócz tego chciał, żebym każdego motorniczego poprosiła o to samo - ten, a raczej ta , sama nas zaprosiła
|
|
#2909 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ide poćwiczyć, jakbym nie zajrzała, to dobrej nocki
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
To nie pierwszy raz (Kuba chyba nieźle maślane oczka robi
), tylko pierwszy raz zdjęcia zrobiłam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

tak jak z Przemkiem było 
, ale daaawno temu 

ale już się bardziej pilnuje 
a najbardziej bym chciała żeby nie wyjeżdżał
Wszyscy mówią że wyglądam okropnie
mam katar, kaszel nieciekawy a nawet wolnego nie mogę wziąć

NIE LUBIĘ TROLLI

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, Wam chyba jakoś bez problemów poszło, prawda?
, a za to bez głosu, z nosa oczywiście leje się strumieniami, eh
taki już urok macierzyństwa
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
, Kubuś rzeczywiście był w siódmym niebie, ale oprócz tego chciał, żebym każdego motorniczego poprosiła o to samo