Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 21:31   #4261
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie ile byście dały za akt chrztu nie mam pojęcia ile im mam dać

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Dzięki
też się zastanawiałam ale ze 20 zł może im sypne bo kurcze tak grosz do grosza... 22 zł akt urodzenia x2, 84 zł dokumenty z USC, ślub 500 zł 150 kościelny 150 organista i na samą uroczystość pójdzie prawie 1000
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:33   #4262
party_girl7
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

pokaze moze jutro te zawieszki

a dziewczyny ktore chca tuby - jest u was zwyczaj rzucania grosikami w pare mloda? bo jestem ciekawa czy to laczycie? bo u mnie sa wlasnie pieniadze rzucane, a mi sie marza tez banki puszczane ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie, chcialabym kupic ze 4 takie pistolety na banki zeby bylo latwiej
Stary 2012-01-11, 21:33   #4263
(kicia)
Zakorzenienie

zamówiłam księgę miałam to zrobić jutro ale się aukcja kończy

Stary 2012-01-11, 21:35   #4264
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
też się zastanawiałam ale ze 20 zł może im sypne bo kurcze tak grosz do grosza... 22 zł akt urodzenia x2, 84 zł dokumenty z USC, ślub 500 zł 150 kościelny 150 organista i na samą uroczystość pójdzie prawie 1000
dokladnie sie wydaje slub taki prosty a prosze, ile trzeba praktycznie za to co jest w niedziele na mszy zaplacic z wlasnej kieszeni...
Stary 2012-01-11, 21:36   #4265
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
No zastanawiałam się żeby im dać max 30 zł i czy to nie jest za mało a jeszcze trzeba doliczyć na zapowiedzi więc tak jak ty mówisz 1000 wyjdzie za sam ślub

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
pokaze moze jutro te zawieszki

a dziewczyny ktore chca tuby - jest u was zwyczaj rzucania grosikami w pare mloda? bo jestem ciekawa czy to laczycie? bo u mnie sa wlasnie pieniadze rzucane, a mi sie marza tez banki puszczane ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie, chcialabym kupic ze 4 takie pistolety na banki zeby bylo latwiej
U nas będą tuby i pieniążki żadnych baniek nie będzie
Stary 2012-01-11, 21:42   #4266
a u d r e y
Wtajemniczenie

Kessi jakby zawołał dałabym 20, a jak nie to nawet bym nie wyskakiwała przed szereg, komu jak komu ale księżom akurat żałuje

Kupiłam jeszcze pudełka: http://allegro.pl/slub-pudelka-pudel...004284100.html

Jeszcze wczoraj nic nie miałam a teraz już i księga i pudełka Ide z Wami jak burza :cwaniak: a sukienki oglądać jadę jednak jutro

A powiedzcie mi do zanim pójde do księdza musze mieć to wszystko z USC itp, a to ma waznośc 3 miesiące tak? Kessi ten akt chrztu to już bierzesz?
Stary 2012-01-11, 21:43   #4267
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość

więc napiszę, co u mnie - ze spraw ślubnych, to zamówiłam zaproszenia. Miałam upatrzone inne, ale któraś z PM-ek zamówiła w tej firmie ( Amelia Wedding) i była niezadowolona, więc się trochę wystraszyłam. Z tego wszystkiego poszłam na żywioł i zamówiła takie (wzór nr )
http://moda.allegro.pl/piekne-zapros...032483802.html
projekt mam mieć jutro/ pojutrze

byłam u pani, która ma mnie malować, umówiłam się 10.30 w dniu ślubu, powiedziała, że potrzebuje około 40 minut. Na pewno amarantu będzie niewiele w moim makijażu, ze względu, że cerę mam naczynkową, a ogólnie skóra ciała ( chodzi zwłaszcza o dekolt) ma tendencję do czerwienienia się

a ze spraw pozaslubnych - TŻ kupił mi autko
takie - niestety był zasmucony, że nie będzie nam pasował do wystroju ślubnego
Zaproszenia i autko też super

Byłam wczoraj u lekarza, bo od jakiś 2 miesięcy coś mnie zatoki męczyły i okazuje się, że mam przewlekłe zapalenie Przepisała mi jakieś leki i ostrzegła, że pewnie będę gorzej się czuła na początku. Wstaję dziś, a tu masakraNormalnie jakbym grypę miała; nos zatkany, głowa boli, oczy jakbym całą noc płakała... ech. Niezbyt się dziś czułam. Po pracy jeszcze poszłam na siłownię i tam też strasznie się męczyłam. W ogóle to nie mam chyba motywacji żeby chodzić na tę siłownię. No nic, zapłaciłam to pochodzę chociażby dla samego zdrowia.
Na pocieszenie kupiłam sobie dziś 3 pomadki estee lauder, a co

Tż dziś nie przyjechał, bo uczy się, jutro jedzie w delegację, więc też pewnie się nie zobaczymy, pogoda kijowa... byle do wiosny

Jeśli chodzi o akt chrztu, to w tym temacie nie mam żadnych skrupułów. Dałabym 10 zł, a i tak uważam, że to dużo za dużo za wypisanie papierka

a u d r e y, dokumenty z USC muszą być ważne w dniu ślubu (ich ważność to 3 miesiące). Do księdza nie musisz iść od razu z nimi. My za pierwszym razem u księdza byliśmy z niczym :P Chcieliśmy tylko zarezerwować datę i godzinę ślubu. Za jakiś czas będziemy szli z papierami odnosnie nauk, poradni i spiszemy protokół, potem dostarczy się papiery z USC

Chyba pójdę się umyć i wskoczę wcześniej do łóżeczka.

I think I wanna marry you...

Edytowane przez Dancing_Lady
Czas edycji: 2012-01-11 o 21:51
Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:48   #4268
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Kessi jakby zawołał dałabym 20, a jak nie to nawet bym nie wyskakiwała przed szereg, komu jak komu ale księżom akurat żałuje

Kupiłam jeszcze pudełka: http://allegro.pl/slub-pudelka-pudel...004284100.html

Jeszcze wczoraj nic nie miałam a teraz już i księga i pudełka Ide z Wami jak burza :cwaniak: a sukienki oglądać jadę jednak jutro

A powiedzcie mi do zanim pójde do księdza musze mieć to wszystko z USC itp, a to ma waznośc 3 miesiące tak? Kessi ten akt chrztu to już bierzesz?
Jak idziesz zaklepać godz to nic nie musisz mieć przy sobie
Zależy o jakich papierach mówisz nie wszystko jest ważne 3 miesiące
Tak już będę brać akt chrztu bo pod koniec miesiąca mam iść z tym do księdza i będziemy spisywać protokół i dostaniemy karteczki do poradni
Stary 2012-01-11, 21:54   #4269
Kabriela
Zadomowienie

To zależy jak bardzo Ci zależy, serio to myślę, że 100 powinna wystarczyć. Dziękuję za wszystkie opinie. Myślę, że już nie zrezygnuję, jeżeli chodzi o koronkę to Ona mi się bardzo podoba, może rzeczywiście nie będzie pod samą szyją, może uda mi się ją troszeczkę podciąć czy coś w tym stylu, ale nie widzę się w innych sukniach, przymierzałam wszystkie modele i w A wyglądam jak w worku, w rybce nie umiem chodzić i czuję się jak w kokonie lub trumnie, w księżniczce takiej bufiastej za szeroko, nie opanowałabym sukienki a to przecież nie o to chodzi...poza tym moja koleżanka powiedziała, że skoro dobrze się w niej czuję to to jest najważniejsze, a ja na serio czuję się w niej bajecznie, poza tym tak fajnie szeleści... taki dzwoneczek....oj chyba mnie wzięło ...
Ona8686 jestem w szoku, całkiem możliwe że się znamy w takim razie jak masz na imię z których studiów się znamy?
Ja mam DJ i bardzo się cieszę, że wybrałam takie rozwiązanie, księgę robię sama i zaproszenia i winietki ( też kszesełka, ale u mnie będzie to 2 w 1 podziękowanie i krzesełko, czyli na przodzie krzesełka będzie podziękowanie za przybycie zaś na oparciu imię i nazwisko gościa, strasznie mi się to podoba.
W sobotę zapoznanie teściów z rodzicami i w sobotę ponowne mierzenie sukni i jeszcze targi w PKiN, będzie się działo.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:55   #4270
a u d r e y
Wtajemniczenie

Jeeezzuuu, ja nie mam o niczym pojęcia jeśli chodzi o te sprawy kościelne.
Macie gdzieś napisane step by step co po kolei trzeba? :P
Stary 2012-01-11, 21:56   #4271
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

A ja dziś postanowiłam twardo: SAMA robię winietki Ale nie krzesełka, lecz zwykłe różowe Istnieje duuuże prawdopodobieństwo, że zrobię tez księgę gości i zawieszki na wódkę Póki co zamówiłam niezbędne elementy, później będę projektować kształty, drukować i twoooorzyć Nie wiem kiedy się za to wezmę, ale jak zrobię to się pochwalę efektem
A tymczasem lecę pod prysznic i do łóżeczka... miłych snów dziewczynki

ps. juuuutro powinna przyjśc moja suuuknia ale jeszcze jej nie przymierzę bo się nie wcisnę choć mam się już czym chwalić: brzuszek spada!!

Kubuś już z nami

Edytowane przez adoosienka
Czas edycji: 2012-01-11 o 21:58
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:58   #4272
(kicia)
Zakorzenienie

PILNE przy ok 100 osobach ile kart na wpisy gości ?? bo mam możilwość dostosowania

Stary 2012-01-11, 22:02   #4273
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeeezzuuu, ja nie mam o niczym pojęcia jeśli chodzi o te sprawy kościelne.
Macie gdzieś napisane step by step co po kolei trzeba? :P
Może na stronie parafii masz wypisane co potrzeba a jak nie to pytaj to Ci odpowiem na wszystkie pytania

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
PILNE przy ok 100 osobach ile kart na wpisy gości ?? bo mam możilwość dostosowania
Nie mam pojęcia a masz jakiś przedział może ile możesz wziąć
Stary 2012-01-11, 22:04   #4274
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:

u nas też się rzuca pieniążki, ale ja bym nie chciała za dlugo się schodzi ze zbieraniem \

Dancing_Lady kindzia zdrówka
Stary 2012-01-11, 22:05   #4275
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Może na stronie parafii masz wypisane co potrzeba a jak nie to pytaj to Ci odpowiem na wszystkie pytania

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Nie mam pojęcia a masz jakiś przedział może ile możesz wziąć
własnie nie napisała mi w mailu ile bym chciala przeznaczyć

Stary 2012-01-11, 22:07   #4276
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nie mam pytań bo nic nie wiem ;P więc może tak, idę do księdza bukuje teermin i godzinkę i... co dalej?

Co do ilości kart, jak ilość kart nie zmienia ceny to nie brałabym mniej... jak stron zostanie to powklejasz zdjęcia gości i będzie
Stary 2012-01-11, 22:15   #4277
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
własnie nie napisała mi w mailu ile bym chciala przeznaczyć
Bierz ile się da trudno tak oszacować kto ile Ci napisze tam co Kindzia zamawiała księgę jest 110 kartek

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Ja nie mam pytań bo nic nie wiem ;P więc może tak, idę do księdza bukuje teermin i godzinkę i... co dalej?
Potem to przeważnie 3 miesiące wcześniej się idzie do księdza żeby spisać protokół i musisz mieć ze sobą napisze Ci jak to jest u mnie:
- akta chrztu i bierzmowania( jeżeli nie jest na akcie chrztu wpisane) jeżeli nie mieliście w tej parafii co ślub
- kurs przedmałżeński
- dowody osobiste
-zaświadczenie że nie ma żadnych przeciwwskazań do ślubu z USC (ślub konkordatowy) to jest ważne 3 miesiące
- i jeszcze w niektórych parafiach chcą świadectwo z ostatniej klasy gdzie była religia
- odbyta poradnia (u mnie jest tak że dostajesz dopiero karteczki do poradni jak spiszesz protokół nie wszędzie tak jest)
I dostajecie od księdza karteczki do spowiedzi których jest 2
Może coś pomogłam

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:17
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:20   #4278
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Potem to przeważnie 3 miesiące wcześniej się idzie do księdza żeby spisać protokół i musisz mieć ze sobą napisze Ci jak to jest u mnie:
- akta chrztu i bierzmowania( jeżeli nie jest na akcie chrztu wpisane) jeżeli nie mieliście w tej parafii co ślub
- kurs przedmałżeński
- dowody osobiste
-zaświadczenie że nie ma żadnych przeciwwskazań do ślubu z USC (ślub konkordatowy) to jest ważne 3 miesiące
- i jeszcze w niektórych parafiach chcą świadectwo z ostatniej klasy gdzie była religia
- odbyta poradnia (u mnie jest tak że dostajesz dopiero karteczki do poradni jak spiszesz protokół nie wszędzie tak jest)
I dostajecie od księdza karteczki do spowiedzi których jest 2
Może coś pomogłam
a widzisz u mnie dokumenty z USC i zaświadczenie o kursie przynosi się dopiero na tydzień przed ślubem

kopia ze strony parafii
  1. Narzeczeni mają obowiązek zgłosić się do kancelarii parafialnej najpóźniej na trzy miesiące przed planowaną datą ślubu.
  2. Ślub ważnie można zawierać tylko na terenie parafii narzeczonego lub narzeczonej. Do zawarcia ślubu w innych kościołach parafialnych wymagana jest zgoda proboszcza parafii, w której zamieszkuje narzeczony lub narzeczona. Zgodę zwaną „Licencją”, można otrzymać dopiero po zakończeniu formalnego przygotowania do sakramentu małżeństwa.
  3. Zgłaszając się po raz pierwszy do kancelarii narzeczeni przynoszą ze sobą następujące dokumenty:
    – dowód osobisty;
    – aktualne świadectwo chrztu (data wystawienia do 6 miesięcy);
    – świadectwo bierzmowania (jeżeli ten sakrament nie jest odnotowany na świadectwie chrztu);
    – w przypadku wdowców akt zgonu poprzedniego małżonka;
    – świadectwo religii z ostatniej klasy.
  4. Przygotowanie duchowe i poprawne do małżeństwa obejmuje:
    – dwukrotną spowiedź – po zgłoszeniu na zapowiedzi oraz w ostatnim tygodniu przed ślubem;
    – udział w 10 konferencjach przedmałżeńskich;
    – trzy indywidualne spotkania w Poradni Rodzinnej.
  5. W ostatnim tygodniu przed ślubem narzeczeni wraz z dwoma świadkami zgłaszają się do kancelarii parafialnej w celu spisania aktu ślubu, przedstawiają wtedy następujące dokumenty:
    – indeks odbycia nauk przedślubnych;
    – licencję, jeżeli związek zawierany jest poza własną parafią;
    – zaświadczenie z USC uprawniające do tzw. ślubu konkordatowego lub odpis aktu wcześniej zawartego ślubu cywilnego.
  6. Filmowanie i robienie zdjęć podczas uroczystości ślubnej podlega przepisom liturgicznym i powinno być wcześniej uzgodnione z duszpasterzem.

Stary 2012-01-11, 22:27   #4279
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
a widzisz u mnie dokumenty z USC i zaświadczenie o kursie przynosi się dopiero na tydzień przed ślubem

kopia ze strony parafii
  1. Narzeczeni mają obowiązek zgłosić się do kancelarii parafialnej najpóźniej na trzy miesiące przed planowaną datą ślubu.
  2. Ślub ważnie można zawierać tylko na terenie parafii narzeczonego lub narzeczonej. Do zawarcia ślubu w innych kościołach parafialnych wymagana jest zgoda proboszcza parafii, w której zamieszkuje narzeczony lub narzeczona. Zgodę zwaną „Licencją”, można otrzymać dopiero po zakończeniu formalnego przygotowania do sakramentu małżeństwa.
  3. Zgłaszając się po raz pierwszy do kancelarii narzeczeni przynoszą ze sobą następujące dokumenty:
    – dowód osobisty;
    – aktualne świadectwo chrztu (data wystawienia do 6 miesięcy);
    – świadectwo bierzmowania (jeżeli ten sakrament nie jest odnotowany na świadectwie chrztu);
    – w przypadku wdowców akt zgonu poprzedniego małżonka;
    – świadectwo religii z ostatniej klasy.
  4. Przygotowanie duchowe i poprawne do małżeństwa obejmuje:
    – dwukrotną spowiedź – po zgłoszeniu na zapowiedzi oraz w ostatnim tygodniu przed ślubem;
    – udział w 10 konferencjach przedmałżeńskich;
    – trzy indywidualne spotkania w Poradni Rodzinnej.
  5. W ostatnim tygodniu przed ślubem narzeczeni wraz z dwoma świadkami zgłaszają się do kancelarii parafialnej w celu spisania aktu ślubu, przedstawiają wtedy następujące dokumenty:
    – indeks odbycia nauk przedślubnych;
    – licencję, jeżeli związek zawierany jest poza własną parafią;
    – zaświadczenie z USC uprawniające do tzw. ślubu konkordatowego lub odpis aktu wcześniej zawartego ślubu cywilnego.
  6. Filmowanie i robienie zdjęć podczas uroczystości ślubnej podlega przepisom liturgicznym i powinno być wcześniej uzgodnione z duszpasterzem.
Własnie napisałam że tak jest u mnie u każdego może być inaczej bo np. u TŻ ksiądz powiedział że świadectw z klasy nie chce i że już spiszemy protokół w styczniu
A ten kurs to może dlatego że młodzi odrywają go dopiero jak pójdą do księdza spisywać jak nie maja wcześniej odbytego , a jeżeli masz wcześniej to można mu gu dać od razu tak mi się wydaje

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:30
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:28   #4280
a u d r e y
Wtajemniczenie

ale jeśli ślub mam u siebie w parafii to ja chyba nie musze mieć aktu chrztu i bierzmowania, dobrze rozumiem? to tylko TŻt musi zabrac od siebie?
Stary 2012-01-11, 22:31   #4281
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jeśli ślub mam u siebie w parafii to ja chyba nie musze mieć aktu chrztu i bierzmowania, dobrze rozumiem? to tylko TŻt musi zabrac od siebie?
A byłaś w nim chrzczona i bierzmowana bo jeżeli tak to nie musisz tylko TŻ
Stary 2012-01-11, 22:34   #4282
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witajcie!
Siedzę od godziny i czytam, i czytam, i czytam........i na niektóre posty tylko zerknęłam, ile to parę kobiet może napisać w jeden dzień
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam przymierzyć kilka sukni na Kijowskiej, tak jak wcześniej o tym wspominałam, bardzo się denerwowałam, że nic nie znajdę. Pojechałam z koleżanką i bardzo śmieszna przygoda z tego się zrobiła, ponieważ okazało się, że na Kijowskiej w bloku są 4 salony sukien ślubnych, ja weszłam do tego, w którym myślałam, że jestem umówiona, wchodząc zobaczyłam jak dziewczyna mierzy suknię i od razu oczka mi się zaświeciły i szepnęłam WOW. Ja jednak miałam do mierzenia inne modele w kształcie litery A. Przymierzyłam pierwszą i się jeszcze bardziej załamałam, bo to kompletnie nie było to, wyglądałam w Niej jak w worku na kartofle albo gorzej. I już chciałam się zabierać, kiedy moja koleżanka zarządziła założenie tej sukni na którą zareagowałam entuzjastycznie....i słuchajcie przymierzyłam....i BAJKA!!!!Po prostu rewelacyjnie się w NIEJ CZUŁAM!!!! Wszyscy będący w sklepie powiedzieli, że do mnie pasuje a ja czułam się w NIEJ taka leciutka, poza tym zasłania wszystkie moje mankamenty. JEJ.....a jak wróciłam do domu to nawet do treściowej zadzwoniłam by się pochwalić, że chyba znalazłam. A w soboty miałam na targi jechać, i chyba pojadę i jeszcze raz do tego salonu by przymierzyć suknię.
Ślicznie Ci w niej, chociaż też bym wykasowała trochę tej koronki u góry. Hmm...mi też koleżankę ze studiów przypominasz...tylko, że skoro w Warszawie sukni szukasz, to raczej nie jesteś Kasią S.

Była dziś mowa o:
* Dj'ach a my będziemy mieć Dj'a właśnie (czyt. wodzireja, bo tak woli o sobie mówić) i od początku tego chcieliśmy (nie trawię "iście weselnej muzy")
*księgach gości - chcemy drzewko (tak sobie ostatnio wymyśliłam, że będzie ono motywem przewodnim, bo znajdzie się już na zaproszeniach, no i chcę kolor przewodni ZIELONY) takie na płótnie i goście będą odbijać swoje palce. Moja siostra miała taką normalną księgę i przez pół wesela leżała na stoliczku prawie nietknięta, a później ja, jako świadek, latałam z nią po stołach, ale i tak wszyscy się nie wpisali. A z drzewkiem, jak nie odbiją palców na weselu, to zrobią to kiedy odwiedzą nas I raz w mieszkaniu. Ktoś pytał o tusze - widziałam takie kolorowe w Empik (3 kolorki za 9,99zł, ale było też więcej i wychodziło taniej, tylko nie zapamiętałam).
*winietkach - u nas na pewno będą. Zauważyłam ostatnio, że na weselach z winietkami miałam fajnych sąsiadów, a jak samemu zajmowało się miejsca, to jakoś za późno przychodziliśmy i było tak sobie.
*dzieciach na weselu - u mnie w rodzinie zawsze zaprasza się z dziećmi. Na naszym będzie 22 dzieci do 10 lat (jeśli wszyscy zaproszeni przyjdą z dziećmi,masakra nie?) w tym 14 do 5 lat, za które nie płacimy. Myślimy, żeby w drugiej sali zrobić taką małą bawialnię, ale nie wyobrażam sobie, żeby tych dzieci nie było (bo niby z kim moja siostra swoje zostawi? no i chrześniacy przecież muszą być).

Teraz zobaczę co tam jeszcze dopisałyście
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:41   #4283
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
ale gapa ze mnie
zamówiłam takie zaproszenia:

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a ja zamówiłam księgę gości

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
wstaw zdjęcia jak juz przyjdzie bo chcę tą samą zamówic
Ja mam taką i pokazywałam fotki
Cytat:
Liczysz tak jak zaproszenia, jedna kartke na dwie osoby. Kazdy sie wpisuje na jednej stronie, odwrócona czysta sie zostawia i nastepna kartka to nastepny gość
Stary 2012-01-11, 22:42   #4284
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

Ja mam taką i pokazywałam fotki

Liczysz tak jak zaproszenia, jedna kartke na dwie osoby. Kazdy sie wpisuje na jednej stronie, odwrócona czysta sie zostawia i nastepna kartka to nastepny gość
to wklej jeszcze raz bo musiałam przeoczyc

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:47   #4285
justyna_g4
Zakorzenienie

Nadrobiłam was ale trochę to trwało!

Ale nas dzisiaj wkurzył prowadzący zajęcia. Zarzuca nam, że się nie uczymy i nie robimy zadań kiedy cała grupa tylko tego przedmiotu się uczy. Na inne zajęcia jesteśmy wiecznie nie przygotowani bo cały czas się na jego zajęcia uczymy. Poda nam suche def na wykładzie i każe rozwiązywać zadania, a skąd my to mamy umieć. Ale dzisiaj osiągnął apogeum. Pytał mnie co zrobiłam i mówię mu, że zrobiłam do połowy zadanie to co koleżanka na tablicy robiła, a on na koniec takim tekstem, że zawsze mamy zrobione akurat to co jets na tablicy kiedy ja na prawdę to robiłam. Później przychodzi do nas koleś na następne zajęcia i mówi, że pan C się na nas skarży, że jesteśmy nieprzygotowani!! Co to kogoś innego obchodzi. ja nie wiem jak ja do niego pójdę na egzaminy.

A tak z dobrych informacji to Pani napisała mi dzisiaj, że wysłała suknie więc jutro lub najpóźniej w piątek pokażę wam zdjęcia na mnie!! Nie mogę się doczekać ale troszkę sie stresuję, że nie będzie taka jak ma być.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:49   #4286
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
to wklej jeszcze raz bo musiałam przeoczyc
Ok, nie ma sprawy tu masz linki do zdjęć ---> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1325153400
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1325153425
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1325153199
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1325153357
Zamawiałam na ich stronie głównej( stylowo.com) nie na all dlatego mam ksiege troche w innej formie ale podejrzewam ze jest tak samo robiona
Za taka kase jak ja dałam to jestem troszkę rozczarowana bo ten wzór na okładce jest przyklejany, środek z wierszykiem tez i nie za dokładnie, gdzie nie gdzie odstaje bo klej jest na rogach i po środku. Kokarda jest w porządku.Mogłaby być bardziej dopracowana ale wyboru nie żałuje bo jest oryginalna Czas realizacji jest troszkę długi, wszystko maja podane na stronie internetowej.
Stary 2012-01-11, 22:49   #4287
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
A propos mieszkania mamy skos w kuchni i za chiny ludowe nie mozemy dojsc jak to funkcjonalnie zaplanować i szukam projektanta wnętrz, żeby mi rozplanował jakoś wszystko bo sama nie ogarniam tej kuwety...
My mamy mały skos w kuchni i mamy na tej ścianie zlew. Niby projektował nam projektant, ale takiego projektanta to u kant d*** potłuc :P Dopiero teraz użytkując kuchnię zauważam jej wady :P Może nie ma ich tak dużo, ale w codziennym użytkowaniu trochę przeszkadzają. Chociażby zlew zmontowany zbyt blisko brzegu blatu. Gdybyś chciała jakieś konkretne rady, to służę pomocą

Cytat:
U nas jak ktoś przyniesie grosiki, to rzuci, ale ja specjalnie nie planuję ich rozdawać gościom. Tylko tuby rozdam wcześniej znajomym A z bańkami uważaj - podobno mogą brudzić suknię, podobnie jak żywe (mrożone) płatki róż.

Cytat:
Jak najwięcej Ale chyba z 50 czystych kart to takie minimum wg mnie Zależy czy chcesz jeszcze zostawić miejsce np. na zdjęcia z wesela.
Stary 2012-01-11, 22:52   #4288
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

My robimy zaproszenia sami Właśnie oglądam na allegro papiery i ściągnęłam zajefajne czcionki, w których zamiast liter są ornamenty! Chcę teraz wybrać papiery, zamówić próbki i wziąć się za projektowanie, żeby nie zostawić tego na ostatnią chwilę, bo potem mogę nie mieć czasu, a w kwietniu chcemy już zapraszać.
Powiedz mi jakiej gramatury zamawiasz papier? Ciągle się waham czy samej zrobić czy kupić przez all...

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a ja zamówiłam księgę gości
Ładna

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Witam się i ja.

czarna kawa śliczne te butki

gosza nie załapałam się na zdjęcia

co do nocy poślubnej to my mamy pokój jakiś przy tej sali na której będzie ślub b ona górze jest hotel. I tam położymy też część gości.

pudełka na ciasta też zamawialiśmy i bardzo jesteśmy z nich zadowoleni.

co do dzieci na weselu to my zapraszamy wszystkich z dziećmi.

Byliśmy wczoraj zapraszać 2 kolegów T z żonami. Jak wyszliśmy ode mnie po 17 to do domu wróciliśmy o 24 . Dziś nie idziemy nigdzie dopiero jutro.
Nie męczy Was takie zapraszanie? Ja sobie teko w ogóle nie wyobrażam Jak sobie pomyśle, że u każdego trzeba posiedzieć i coś zjeść, bo przecież ciotce się nie odmawia, to już na samą myśl mam dość

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Kurcze ja nigdy nie spotkałam sie z księgą gości... I nie wiem czy u mnie przyjęłaby się z pozytywną reakcją.. To znaczy no nie wiem czy wszyscy by się wpisali "w koncu skladali życzenia" więc po co mają drugi raz się wpisywać....
Oczywiście ja zawsze piszę czarne scenariusze więc wybaczcie
No ale nie powiem miło by było po kilku latach otworzyć księge i zobaczyć wpisy.
Nawet miałam pomysl aby zakupić takie aparaty analogiczne/ analogowe? nie mam sily sprawdzac jak sie to dokladnie nazywają, co odrazu zdjęcia wychodzą .. ale niestety troche kosztowana zabawka. A też fajnie wyglądałayby takie zdjecia w ksiedze
Ja nie przewiduje księgi gości, myślałam natomiast o takich aparatach jednego użytku, można chyba zrobić 26 zdjęć. Oczywiście nie był by dla każdego, tylko kilka na stole

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
My będziemy walca tańczyć jako pierwszy taniec i niestety TŻ będzie musiał przez te trzy minuty trzymać ramę :P Ale sam chce walca, więc liczę, że dołoży starań, aby fajnie to wypadło. Właśnie najgorsze jest to, że przed aparatem i kamerą nic się nie ukryje, chociaż zauważyłam, ze pod garniturem wcale tak bardzo nie widać, żeby TŻ się garbił. Ale ja i tak muszę być wyprostowana, co by dobre wrażenie robić za nas dwoje

Jak działka jest, to już duży sukces. W takim razie nie ma się co zastanawiać, tylko stawiać dom
Jest się nad czym zastanawiać bo byłaby na przeciwko teściów, tzn. oni po drugiej stronie ulicy choć osobne gospodarstwo, to jednak nie chciałabym aby wyszło tak, jak to się mieszka pod jednym dachem

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
To zależy jak bardzo Ci zależy, serio to myślę, że 100 powinna wystarczyć. Dziękuję za wszystkie opinie. Myślę, że już nie zrezygnuję, jeżeli chodzi o koronkę to Ona mi się bardzo podoba, może rzeczywiście nie będzie pod samą szyją, może uda mi się ją troszeczkę podciąć czy coś w tym stylu, ale nie widzę się w innych sukniach, przymierzałam wszystkie modele i w A wyglądam jak w worku, w rybce nie umiem chodzić i czuję się jak w kokonie lub trumnie, w księżniczce takiej bufiastej za szeroko, nie opanowałabym sukienki a to przecież nie o to chodzi...poza tym moja koleżanka powiedziała, że skoro dobrze się w niej czuję to to jest najważniejsze, a ja na serio czuję się w niej bajecznie, poza tym tak fajnie szeleści... taki dzwoneczek....oj chyba mnie wzięło ...
Ona8686 jestem w szoku, całkiem możliwe że się znamy w takim razie jak masz na imię z których studiów się znamy?
Ja mam DJ i bardzo się cieszę, że wybrałam takie rozwiązanie, księgę robię sama i zaproszenia i winietki ( też kszesełka, ale u mnie będzie to 2 w 1 podziękowanie i krzesełko, czyli na przodzie krzesełka będzie podziękowanie za przybycie zaś na oparciu imię i nazwisko gościa, strasznie mi się to podoba.
W sobotę zapoznanie teściów z rodzicami i w sobotę ponowne mierzenie sukni i jeszcze targi w PKiN, będzie się działo.
A jednak mam nosa ale jak można niezapomnień tych składanych karteczek na zajęciach, z których potem powstawały łabędzie kwiatki i inne cuda więc tym bardziej się nie dziwie, że sama będziesz robić te rzeczy na pewno wyjdą świetnie
Kojarzysz w takim razie UW

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:52   #4289
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Ok, nie ma sprawy tu masz linki do zdjęć ---> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1325153400
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1325153425
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1325153199
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1325153357
Zamawiałam na ich stronie głównej( stylowo.com) nie na all dlatego mam ksiege troche w innej formie ale podejrzewam ze jest tak samo robiona
Za taka kase jak ja dałam to jestem troszkę rozczarowana bo ten wzór na okładce jest przyklejany, środek z wierszykiem tez i nie za dokładnie, gdzie nie gdzie odstaje bo klej jest na rogach i po środku. Kokarda jest w porządku.Mogłaby być bardziej dopracowana ale wyboru nie żałuje bo jest oryginalna Czas realizacji jest troszkę długi, wszystko maja podane na stronie internetowej.
dzięki bardzo za zdjęcia, ładna ta księga pomyślę nad nią

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:56   #4290
Kabriela
Zadomowienie

Cierpliwość po raz kolejny jestem w już szoku, skoro przypominam i skoro jestem tą Kaśką S. to fajnie by było gdybym wiedziała co jest grane. W Warszawie szukam, ponieważ u mnie tego trochę mało. No nie, zaraz się okaże że jestem koleżanką wszystkich ze studiów kobietek... :P

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Oczywiście, że kojarzę, tylko jeszcze niestety nie domyślam się z kim mam przyjemność.... O rety, składanie karteczek, skoro byłaś tego świadkiem to już jest cieplej...Mam nadzieje, że wyjdzie dobrze, jak już coś sklecę to się pochwalę, żeby nie było.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości