|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
i na samą uroczystość pójdzie prawie 1000
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
pokaze moze jutro te zawieszki
![]() a dziewczyny ktore chca tuby - jest u was zwyczaj rzucania grosikami w pare mloda? bo jestem ciekawa czy to laczycie? bo u mnie sa wlasnie pieniadze rzucane, a mi sie marza tez banki puszczane ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie, chcialabym kupic ze 4 takie pistolety na banki zeby bylo latwiej
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam księgę miałam to zrobić jutro ale się aukcja kończy
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sie wydaje slub taki prosty a prosze, ile trzeba praktycznie za to co jest w niedziele na mszy zaplacic z wlasnej kieszeni...
|
|
#4265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeszcze trzeba doliczyć na zapowiedzi więc tak jak ty mówisz 1000 wyjdzie za sam ślub Cytat:
żadnych baniek nie będzie
|
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
Kessi jakby zawołał dałabym 20, a jak nie to nawet bym nie wyskakiwała przed szereg, komu jak komu ale księżom akurat żałuje
![]() Kupiłam jeszcze pudełka: http://allegro.pl/slub-pudelka-pudel...004284100.html Jeszcze wczoraj nic nie miałam a teraz już i księga i pudełka Ide z Wami jak burza :cwaniak: a sukienki oglądać jadę jednak jutro A powiedzcie mi do zanim pójde do księdza musze mieć to wszystko z USC itp, a to ma waznośc 3 miesiące tak? Kessi ten akt chrztu to już bierzesz?
|
#4267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i autko też super![]() Byłam wczoraj u lekarza, bo od jakiś 2 miesięcy coś mnie zatoki męczyły i okazuje się, że mam przewlekłe zapalenie Przepisała mi jakieś leki i ostrzegła, że pewnie będę gorzej się czuła na początku. Wstaję dziś, a tu masakra Normalnie jakbym grypę miała; nos zatkany, głowa boli, oczy jakbym całą noc płakała... ech. Niezbyt się dziś czułam. Po pracy jeszcze poszłam na siłownię i tam też strasznie się męczyłam. W ogóle to nie mam chyba motywacji żeby chodzić na tę siłownię. No nic, zapłaciłam to pochodzę chociażby dla samego zdrowia. Na pocieszenie kupiłam sobie dziś 3 pomadki estee lauder, a co ![]() Tż dziś nie przyjechał, bo uczy się, jutro jedzie w delegację, więc też pewnie się nie zobaczymy, pogoda kijowa... byle do wiosny Jeśli chodzi o akt chrztu, to w tym temacie nie mam żadnych skrupułów. Dałabym 10 zł, a i tak uważam, że to dużo za dużo za wypisanie papierka ![]() a u d r e y, dokumenty z USC muszą być ważne w dniu ślubu (ich ważność to 3 miesiące). Do księdza nie musisz iść od razu z nimi. My za pierwszym razem u księdza byliśmy z niczym :P Chcieliśmy tylko zarezerwować datę i godzinę ślubu. Za jakiś czas będziemy szli z papierami odnosnie nauk, poradni i spiszemy protokół, potem dostarczy się papiery z USC ![]() Chyba pójdę się umyć i wskoczę wcześniej do łóżeczka.
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2012-01-11 o 21:51 |
|
|
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zależy o jakich papierach mówisz nie wszystko jest ważne 3 miesiące ![]() Tak już będę brać akt chrztu bo pod koniec miesiąca mam iść z tym do księdza i będziemy spisywać protokół i dostaniemy karteczki do poradni
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
To zależy jak bardzo Ci zależy, serio to myślę, że 100 powinna wystarczyć. Dziękuję za wszystkie opinie. Myślę, że już nie zrezygnuję, jeżeli chodzi o koronkę to Ona mi się bardzo podoba, może rzeczywiście nie będzie pod samą szyją, może uda mi się ją troszeczkę podciąć czy coś w tym stylu, ale nie widzę się w innych sukniach, przymierzałam wszystkie modele i w A wyglądam jak w worku, w rybce nie umiem chodzić i czuję się jak w kokonie lub trumnie, w księżniczce takiej bufiastej za szeroko, nie opanowałabym sukienki a to przecież nie o to chodzi...poza tym moja koleżanka powiedziała, że skoro dobrze się w niej czuję to to jest najważniejsze, a ja na serio czuję się w niej bajecznie, poza tym tak fajnie szeleści... taki dzwoneczek....oj chyba mnie wzięło ...
Ona8686 jestem w szoku, całkiem możliwe że się znamy w takim razie jak masz na imię z których studiów się znamy? Ja mam DJ i bardzo się cieszę, że wybrałam takie rozwiązanie, księgę robię sama i zaproszenia i winietki ( też kszesełka, ale u mnie będzie to 2 w 1 podziękowanie i krzesełko, czyli na przodzie krzesełka będzie podziękowanie za przybycie zaś na oparciu imię i nazwisko gościa, strasznie mi się to podoba. W sobotę zapoznanie teściów z rodzicami i w sobotę ponowne mierzenie sukni i jeszcze targi w PKiN, będzie się działo. |
|
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeeezzuuu, ja nie mam o niczym pojęcia jeśli chodzi o te sprawy kościelne.
Macie gdzieś napisane step by step co po kolei trzeba? :P
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś postanowiłam twardo: SAMA robię winietki
Ale nie krzesełka, lecz zwykłe różowe Istnieje duuuże prawdopodobieństwo, że zrobię tez księgę gości i zawieszki na wódkę Póki co zamówiłam niezbędne elementy, później będę projektować kształty, drukować i twoooorzyć Nie wiem kiedy się za to wezmę, ale jak zrobię to się pochwalę efektem A tymczasem lecę pod prysznic i do łóżeczka... miłych snów dziewczynki ![]() ps. juuuutro powinna przyjśc moja suuuknia choć mam się już czym chwalić: brzuszek spada!!
Edytowane przez adoosienka Czas edycji: 2012-01-11 o 21:58 |
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
PILNE przy ok 100 osobach ile kart na wpisy gości ?? bo mam możilwość dostosowania
|
#4273 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak nie to pytaj to Ci odpowiem na wszystkie pytania ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dancing_Lady kindzia zdrówka |
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
własnie nie napisała mi w mailu ile bym chciala przeznaczyć
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ilości kart, jak ilość kart nie zmienia ceny to nie brałabym mniej... jak stron zostanie to powklejasz zdjęcia gości i będzie
|
|
#4277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bierz ile się da
trudno tak oszacować kto ile Ci napisze tam co Kindzia zamawiała księgę jest 110 kartek---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
- akta chrztu i bierzmowania( jeżeli nie jest na akcie chrztu wpisane) jeżeli nie mieliście w tej parafii co ślub - kurs przedmałżeński - dowody osobiste -zaświadczenie że nie ma żadnych przeciwwskazań do ślubu z USC (ślub konkordatowy) to jest ważne 3 miesiące - i jeszcze w niektórych parafiach chcą świadectwo z ostatniej klasy gdzie była religia - odbyta poradnia (u mnie jest tak że dostajesz dopiero karteczki do poradni jak spiszesz protokół nie wszędzie tak jest) I dostajecie od księdza karteczki do spowiedzi których jest 2 ![]() Może coś pomogłam
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-01-11 o 22:17 |
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopia ze strony parafii
|
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo np. u TŻ ksiądz powiedział że świadectw z klasy nie chce i że już spiszemy protokół w styczniu ![]() A ten kurs to może dlatego że młodzi odrywają go dopiero jak pójdą do księdza spisywać jak nie maja wcześniej odbytego , a jeżeli masz wcześniej to można mu gu dać od razu tak mi się wydaje
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-01-11 o 22:30 |
|
|
|
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jeśli ślub mam u siebie w parafii to ja chyba nie musze mieć aktu chrztu i bierzmowania, dobrze rozumiem? to tylko TŻt musi zabrac od siebie?
|
#4281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Siedzę od godziny i czytam, i czytam, i czytam........i na niektóre posty tylko zerknęłam, ile to parę kobiet może napisać w jeden dzień ![]() Cytat:
Była dziś mowa o: * Dj'ach a my będziemy mieć Dj'a właśnie (czyt. wodzireja, bo tak woli o sobie mówić) i od początku tego chcieliśmy (nie trawię "iście weselnej muzy") *księgach gości - chcemy drzewko (tak sobie ostatnio wymyśliłam, że będzie ono motywem przewodnim, bo znajdzie się już na zaproszeniach, no i chcę kolor przewodni ZIELONY ) takie na płótnie i goście będą odbijać swoje palce. Moja siostra miała taką normalną księgę i przez pół wesela leżała na stoliczku prawie nietknięta, a później ja, jako świadek, latałam z nią po stołach, ale i tak wszyscy się nie wpisali. A z drzewkiem, jak nie odbiją palców na weselu, to zrobią to kiedy odwiedzą nas I raz w mieszkaniu. Ktoś pytał o tusze - widziałam takie kolorowe w Empik (3 kolorki za 9,99zł, ale było też więcej i wychodziło taniej, tylko nie zapamiętałam).*winietkach - u nas na pewno będą. Zauważyłam ostatnio, że na weselach z winietkami miałam fajnych sąsiadów, a jak samemu zajmowało się miejsca, to jakoś za późno przychodziliśmy i było tak sobie. *dzieciach na weselu - u mnie w rodzinie zawsze zaprasza się z dziećmi. Na naszym będzie 22 dzieci do 10 lat (jeśli wszyscy zaproszeni przyjdą z dziećmi,masakra nie?) w tym 14 do 5 lat, za które nie płacimy. Myślimy, żeby w drugiej sali zrobić taką małą bawialnię, ale nie wyobrażam sobie, żeby tych dzieci nie było (bo niby z kim moja siostra swoje zostawi? no i chrześniacy przecież muszą być). Teraz zobaczę co tam jeszcze dopisałyście ![]()
|
|
|
#4283 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Ja mam taką i pokazywałam fotki ![]() Cytat:
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam was ale trochę to trwało!
Ale nas dzisiaj wkurzył prowadzący zajęcia. Zarzuca nam, że się nie uczymy i nie robimy zadań kiedy cała grupa tylko tego przedmiotu się uczy. Na inne zajęcia jesteśmy wiecznie nie przygotowani bo cały czas się na jego zajęcia uczymy. Poda nam suche def na wykładzie i każe rozwiązywać zadania, a skąd my to mamy umieć. Ale dzisiaj osiągnął apogeum. Pytał mnie co zrobiłam i mówię mu, że zrobiłam do połowy zadanie to co koleżanka na tablicy robiła, a on na koniec takim tekstem, że zawsze mamy zrobione akurat to co jets na tablicy kiedy ja na prawdę to robiłam. Później przychodzi do nas koleś na następne zajęcia i mówi, że pan C się na nas skarży, że jesteśmy nieprzygotowani!! Co to kogoś innego obchodzi. ja nie wiem jak ja do niego pójdę na egzaminy. A tak z dobrych informacji to Pani napisała mi dzisiaj, że wysłała suknie więc jutro lub najpóźniej w piątek pokażę wam zdjęcia na mnie!! Nie mogę się doczekać ale troszkę sie stresuję, że nie będzie taka jak ma być.
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, nie ma sprawy tu masz linki do zdjęć ---> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1325153400
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1325153425 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1325153199 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1325153357 Zamawiałam na ich stronie głównej( stylowo.com) nie na all dlatego mam ksiege troche w innej formie ale podejrzewam ze jest tak samo robiona Za taka kase jak ja dałam to jestem troszkę rozczarowana bo ten wzór na okładce jest przyklejany, środek z wierszykiem tez i nie za dokładnie, gdzie nie gdzie odstaje bo klej jest na rogach i po środku. Kokarda jest w porządku.Mogłaby być bardziej dopracowana ale wyboru nie żałuje bo jest oryginalna Czas realizacji jest troszkę długi, wszystko maja podane na stronie internetowej.
|
|
#4287 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z bańkami uważaj - podobno mogą brudzić suknię, podobnie jak żywe (mrożone) płatki róż.Cytat:
Ale chyba z 50 czystych kart to takie minimum wg mnie Zależy czy chcesz jeszcze zostawić miejsce np. na zdjęcia z wesela.
|
|
#4288 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ŁadnaCytat:
Jak sobie pomyśle, że u każdego trzeba posiedzieć i coś zjeść, bo przecież ciotce się nie odmawia, to już na samą myśl mam dość ![]() Cytat:
Cytat:
bo byłaby na przeciwko teściów, tzn. oni po drugiej stronie ulicy choć osobne gospodarstwo, to jednak nie chciałabym aby wyszło tak, jak to się mieszka pod jednym dachem ![]() Cytat:
ale jak można niezapomnień tych składanych karteczek na zajęciach, z których potem powstawały łabędzie kwiatki i inne cuda więc tym bardziej się nie dziwie, że sama będziesz robić te rzeczy na pewno wyjdą świetnie Kojarzysz w takim razie UW
|
|||||
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Cierpliwość po raz kolejny jestem w już szoku, skoro przypominam i skoro jestem tą Kaśką S. to fajnie by było gdybym wiedziała co jest grane. W Warszawie szukam, ponieważ u mnie tego trochę mało. No nie, zaraz się okaże że jestem koleżanką wszystkich ze studiów kobietek... :P
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Oczywiście, że kojarzę, tylko jeszcze niestety nie domyślam się z kim mam przyjemność.... O rety, składanie karteczek, skoro byłaś tego świadkiem to już jest cieplej...Mam nadzieje, że wyjdzie dobrze, jak już coś sklecę to się pochwalę, żeby nie było. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

nie mam pojęcia ile im mam dać
i na samą uroczystość pójdzie prawie 1000

żadnych baniek nie będzie
i autko też super

choć mam się już czym chwalić: brzuszek spada!!