Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 22:32   #4291
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Zoska dla mnie 500 zł na prezent to też stanowczo za dużo co Was interesuje jaki koszt poniosą oni za całe wesele. Ja bym dała 200 zł - 300 zł (my tak dostawaliśmy od znajomych) albo jakiś prezent w postaci sprzętu agd żelazko, czajnik, frytkownica itp

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:44   #4292
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Agawoo niestety ale tego sprawdzić się nie dało, bo nie ma możliwości uruchomienia urządzenia przy nich. Wszędzie było napisane że jest i do dziś twierdzą że jest, ale napisałam do producenta i od razu wyjaśnił że ten model nie ma i nigdy nie miał tej f-cji, a sklep dalej oszukuje ludzi.

My dostaliśmy podgrzewacz od moich rodziców jako jeden z prezentów gwiazdkowych, jak się nie przyda do butli to do słoiczków już tak.

Dark, a co to za funkcja? Dziwne, żeby sklep tak oszukiwał ludzi ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:52   #4293
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Tez jestem ciekawa ile euraków to kosztuje w DE, ale kilka lat temu kupowałam koleżance jak byłam w delegacji i chyba cos koło 7 EUR płaciłam
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Mój TŻ teraz przywiózł z Niemiec kupiony w aptece i płacił za niego 8,5 euro czyli cena mniej więcej ta sama ale te kropelki mogą zdziałać ponoć cuda - no zobaczymy

dziewczyny czy kupujecie podgrzewacze do butelek dla swoich kruszynek ??
Powiedziałam mężulkowi i ma sprawdzić, dziękuję dziewczynki "do 10 euro się opłaca" tak powiedział Więc raczej kupi, bo u nas z przesyłką wychodzi 51 zł

Co do podgrzewacza- ponoć się nie przydaje (z innego wątku mamusiowego), więc z tym zaczekam w razie co

- Chcę karmić z cyca, więc zawsze świeże i ciepłe
- Jeśli nie będę miała pokarmu to gorącą wodę przygotuję do termosu i będę dolewać w razie co zimnej
- Jeśli chodzi o słoiczki to nie wiem, ale chyba można odgrzewać w mikrofali

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:52   #4294
ultraradiola
Wtajemniczenie

Agatku cena na pewno mniejsza niż 10 euro mąż dwa tygodnie temu kupował to informacja 100% pewna

ale dziś spokojnie na forum

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:55
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:56   #4295
Dark lady
Zakorzenienie

Banalna funkcja sygnalizująca niedomknięcie drzwi. Też mnie dziwi że tak oszukują, ale producent wyraźnie stwierdził że tej f-cji nie ma, a nie że jest popsuta. A na www sklepu jest nawet napisane że ta f-cja jest. Kiedyś próbowali nam już sprzedać maszynkę do gotowania bez blokady przepływu gazu jak płomień zgaśnie, choć niby wszystkie miały. No ale wtedy szybko się opamiętali i było ok, a teraz to już farsa. Jakiegoś pecha mamy.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:14   #4296
*Agatek*
Zakorzenienie

ultra no to dobrze a gdzie kupował? w zwykłej aptece czy może w SCHLECKERZE??? A Twój też za granicą??

Stary 2012-01-11, 23:24   #4297
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
A z kindergeld nie wiem jak jest odnośnie braku ślubu niestety bo my dostaniemy o ile wszystko załatwimy z papierami
Wiem, że moja koleżanka (dwójka dzieci, bez ślubu) mieszkająca w Pl, a ojciec dzieci pracuje w De i pobiera stamtąd dosyć znaczną kwotę jako "zasiłek" czy taka zapomoga (nie wiem jak to się w Pl nazywa, ale co miesiąc się to na dzieci dostaje).
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie z cyklu tych "mało mądrych"
czy mydło w płynie Biały Jeleń, hipoalergiczne to to popularne szare mydło??
Tak, to jest szare mydło
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Noo, nie przepuścicie żadnej okazji do picia...
no to
A co tam! Bo bez picia nie ma życia

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:32   #4298
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Banalna funkcja sygnalizująca niedomknięcie drzwi. Też mnie dziwi że tak oszukują, ale producent wyraźnie stwierdził że tej f-cji nie ma, a nie że jest popsuta. A na www sklepu jest nawet napisane że ta f-cja jest. Kiedyś próbowali nam już sprzedać maszynkę do gotowania bez blokady przepływu gazu jak płomień zgaśnie, choć niby wszystkie miały. No ale wtedy szybko się opamiętali i było ok, a teraz to już farsa. Jakiegoś pecha mamy.
Faktycznie, niby niewielka funkcja, ale przydatna.
Ale to tylko ten sklep tak oszukuje? Czy w tym modelu lodówki wszyscy sprzedawcy tak podają?
Dziwne, dlaczego akurat temu sklepowi zależałoby żeby oszukac klientów, skoro to i tak wyjdzie?
Chyba faktycznie macie pecha, ale nie puszczajcie tego płazem, skoro Wam zależało akurat na tej funkcji ..

Stary 2012-01-11, 23:37   #4299
Dark lady
Zakorzenienie

Agawoo nie puszczamy płazem. Niby w necie wszędzie piszą że ma, ale producent wyraźnie podaje że nie ma, nie wiem skąd taka pomyłka, ale jest. W każdym bądź razie tam już więcej nie kupię bo to już 3 problem z tym samym sklepem w krótkim czasie i szkoda nerwów na nich.

A z pozytywnych rzeczy to zamontowałam karuzelkę na łóżeczku, co to od kuzynki dostaliśmy o taką. Wyschła woda w dolnej części i brakuje jednego "wodorosta" ale takto to jest w idealnym stanie, czekam na baterię żeby zobaczyć jak gra

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-11, 23:39   #4300
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
witojcieeeeeeee

DZiewczynki z UK jaki paszport wyrabiacie dla swoich pociech BRYTYJSKI czy POLSKI???

My robimy polski, wlasnie na jutro ammay wizyte w konsulacie w celu wyrobienia takowego dokumentu

Co do pieluszek to skonczylismy wlanie wszytskie huggisy, ktore byly darmowe w roznych paczkach, ogolnie jak dla mnie nie sa zle, tylko na poczatku moj brak umiejetnosci zakladania sprawiał, ze maly ciagle sie przesikiwal, ale pozniej bylo juz ok, natomiast teraz przeszlismy na pampersy zielone 1 i tez jest dobrze, czekamy az 2 bedzie dobra i wtedy kupimy pampersy ale takie z ksiezycem, siostra uzywala i mowi , ze duzo lepsze od tych standardowych

Natomiast husteczki z czystym sumieniem polecam pampers sensitive (biale), odradzam huggies, jak dla mnie za sztywne, za wilgotne i ciezko wyjac jedna sztuke, ciaglw wyciagalam po kilka
Stary 2012-01-11, 23:43   #4301
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Wiem, że moja koleżanka (dwójka dzieci, bez ślubu) mieszkająca w Pl, a ojciec dzieci pracuje w De i pobiera stamtąd dosyć znaczną kwotę jako "zasiłek" czy taka zapomoga (nie wiem jak to się w Pl nazywa, ale co miesiąc się to na dzieci dostaje).
Kindergeld tak? No trochę tej kasy jest
Mąż mnie załamał jego brat i kumpel o ten zasiłek w DE starali się koło 4 mies... bo to a taki dokument a taki a sraki ale oddają równowartość tych miesięcy czekania niby

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-11 o 23:46
Stary 2012-01-11, 23:46   #4302
Dark lady
Zakorzenienie

Agatku w Polsce na te 60zł zasiłku też mogłabyś tyle czekać a myślę że tam dostaniecie sporo więcej.

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-11, 23:51   #4303
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo nie puszczamy płazem. Niby w necie wszędzie piszą że ma, ale producent wyraźnie podaje że nie ma, nie wiem skąd taka pomyłka, ale jest. W każdym bądź razie tam już więcej nie kupię bo to już 3 problem z tym samym sklepem w krótkim czasie i szkoda nerwów na nich.

A z pozytywnych rzeczy to zamontowałam karuzelkę na łóżeczku, co to od kuzynki dostaliśmy o taką. Wyschła woda w dolnej części i brakuje jednego "wodorosta" ale takto to jest w idealnym stanie, czekam na baterię żeby zobaczyć jak gra
Fajna

Stary 2012-01-12, 00:09   #4304
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
W wypisie ze szpitala jest napisane: "wewnątrzmaciczna zamartwica płodu".
ja pamiętam że na wypisie miałam takie coś napisane - zagrażająca wewnątrzmaciczna zamartwica płodu jak urodziłam córkę starszą wtedy skończyło się cc i to niby był główny powód tej cc

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
O matko,,czemu nie robią od razu cc?

Ja już obiadek ugotowałam,sagan jak dla wojska wyszedł,ale szwagier ma na chwilę podjechac to moze go obdaruję.Do tego deserek zrobiony i jakoś nie czuje się zmęczona.W 2 trym nie miałam tyle siły stać przy garach co dziś,aż jestem w szoku.
co dobrego ugotowałaś?

Cytat:
Wróciłam ze spacerku Godzinkę byłam, ale dość późno się wybrałam bo o 13.40 wyszłam
Schodków zaliczyłam dziś 516 6 razy wchodziłam ale na dwie tury musiałam rozdzielić 3x, spacerek do bramek autostradowych i wracając znów 3x se strzeliłam, a co mi tam Młodzieniec się troszkę buntował i wypychał giry, że cosik mu nie pasi chyba

Małgosia a czemu zakaz?? jak mnie to wnerwia w facetach "ale nie rodź jeszcze"

No to powtórka ktg, niech mają Cię pod kontrolą! Wszystko będzie ok!

misiaku nie martw się, przecież po mnie do 7 miesiąca nie było widać, że jestem w ciązy A jesteś szczupła i wysoka? Bo ja tak- i u takich kobiet to 'normalne'

dokładnie

dobrze prawisz, polać jej!

500 zł do koperty? Pff.. znajomi nam dawali po 200 zł np. A rodzina więcej

Ja kupiłam maść kiedyś na brodawki (również jest na odparzenia) bephanten
A dla maluszka mam serię z nivei- krem przeciw odparzeniom, łągodny żel do mycia ciała i włosków w pompką, aksaminty balsam do ciała dla niemowlaka 500 ml z pompką, krem bambino duży na posmarowanie buźki i dostałam od kuzynki też kosmetyki używane z nivei ale 'nutri sensitive' i z tego mam krem intensywnie nawilżający oraz żel do mycia ciała i włosków.... dwa mam teraz takie ciekawe kiedy ja to zużyję wszystko...

Z leków wczoraj kupiłam w aptece paracetamol w czopkach 10 szt za niecałe 6 zł 'w razie co', gaziki do przemywania buzi w środku co by nie było pleśniawek, soli fizjologicznej brakuje mi- a jest potrzebna do przemywania oczek (1 ampułka niby 33 gr kosztuje) i czopki glicerynowe do wywołania kupsztala 'w razie co' jeszcze trzeba dokupić No i witamina K w ampułkach, bo w szpitalu dają parę sztuk, a ja odkupię od Sandy

dobrze gadasz Niech se zmierzy- o ile ma ciśnieniomierz- ja nie mam
Agatek podziwiam Cię że masz siły na te schody
dziś posłałam męża do apteki żeby mi kupił sól fizjologiczną i witaminy dla mnie zapomniałam mu powiedzieć żeby kupił z 5 ampułek ale myślałam że się skapnie i wiecie ile kupił? 30 sztuk dobrze że to jest w miarę tanie stwierdził że nie wiedział ile a Pani w aptece mu nie doradziła za to zamiast mi kupić witaminy 60 szt to dla mnie wziął 30 szt chyba myślał że jak urodzę to już ich nie muszę brać ahhh ci faceci

A tak wogóle to przysypiam bo cały dzień dziś poza domem i już was nie idzie nadrobić. Byłam dziś u lekarza i tak mała waży 3100 i stwierdził że do 4 kg dobije bo jeszcze 4 tygodnie zostały, dał mi skierowanie do szpitala i mam się zgłosić 13.02 czyli dwa dni przed terminem i cały czas mi obiecuje że powinni mi tą cesarkę zrobić. Poza tym szyjka nie skrócona twarda i wszystko ok. Zrobił mi wymaz na paciora i jutro muszę go zanieść do labka już się zastanawiam ile będę płacić.
Aha powiedział mi też że mam przyjść na ktg czyli jednak. No ale na wizytę już się nie kazał umawiać bo stwierdził że widzimy się w szpitalu.

Powiem Wam że zaczynam mieć stresa i stwierdzam że o wiele lepiej iść rodzić z pierwszym dzieckiem jak jest się nieświadomym jak to wszystko wygląda.

DOBRANOC

i nie piszcie tyle do porodów się wziąźć a nie do pisania :P
Stary 2012-01-12, 00:16   #4305
kamusia178
Raczkowanie

dziewczynki pomozcie
mam umowe w pracy do dnia porodu i jestem ubezpieczona w pracy (nie place zadnego innego ubezpieczenia niz to co pobierano mi przy pensji 35zł nieobowiazkowe na PZU)
1.czy w zwiazku z tym naleza mi sie pieniazki z okazji urodzenia dziecka z tego ubezpieczenia jesli konczy sie ono w dni porodu ?
2. czy moge je jakos przedłuzyc nie bedac juz pracownikiem firmy tzn zebym nadal byla ubezpieczona?
3. czy po porodzie jakies inne ubezpieczenie mnie obowiazuje ? np po zarejestrowaniu w UP
4. czy dostaje cos z zusu albo innej instytucji po porodzie? ile % pensji i skad i jakie papierki musze zlozyc i gdzie do zakladu pracy ktory juz nie bedzie moim zakladem pracy czy do zusu np ?
5. co z ubezpieczeniem dziecka jesli ja nie mam pracy i nie jestem zarejestrowana w UP ? czy dziecka wtedy nie zaszczepią np bo nie jest ubezpieczone ?

prosze o pomoc, jestem zielona w tych sprawach calkowicie
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 00:30   #4306
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Agatek podziwiam Cię że masz siły na te schody
dziś posłałam męża do apteki żeby mi kupił sól fizjologiczną i witaminy dla mnie zapomniałam mu powiedzieć żeby kupił z 5 ampułek ale myślałam że się skapnie i wiecie ile kupił? 30 sztuk dobrze że to jest w miarę tanie stwierdził że nie wiedział ile a Pani w aptece mu nie doradziła za to zamiast mi kupić witaminy 60 szt to dla mnie wziął 30 szt chyba myślał że jak urodzę to już ich nie muszę brać ahhh ci faceci
siły jak siły, raczej robię to pod presją ale tak, żeby się nie przeciążyć, ani nie zrobić dziecku krzywdy Jutro ostatnia tura mnie czeka... i chyba skuszę się jednak na rycynkę...

A ja chciałam kupić 10 ampułek za dużo?? To się przemywa wtedy, kiedy robi się infekcja czy jak??
Ahh, faceci... jak ja o coś proszę (jeszcze napiszę na kartce, o zgrozo!) to potrafi co innego kupić

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
A tak wogóle to przysypiam bo cały dzień dziś poza domem i już was nie idzie nadrobić. Byłam dziś u lekarza i tak mała waży 3100 i stwierdził że do 4 kg dobije bo jeszcze 4 tygodnie zostały, dał mi skierowanie do szpitala i mam się zgłosić 13.02 czyli dwa dni przed terminem i cały czas mi obiecuje że powinni mi tą cesarkę zrobić. Poza tym szyjka nie skrócona twarda i wszystko ok. Zrobił mi wymaz na paciora i jutro muszę go zanieść do labka już się zastanawiam ile będę płacić.
Aha powiedział mi też że mam przyjść na ktg czyli jednak. No ale na wizytę już się nie kazał umawiać bo stwierdził że widzimy się w szpitalu.

Powiem Wam że zaczynam mieć stresa i stwierdzam że o wiele lepiej iść rodzić z pierwszym dzieckiem jak jest się nieświadomym jak to wszystko wygląda.
gbsa Ci pobierał z dwóch dziurek? Ja płaciłam za gbsa 20 zł, w szpitalu kosztuje to 35 zł, a jedna wizażanka ostatnio płaciła koło 40-45 zł
Cieszę się, że wizyta wypadła dobrze! Oby tak dalej, niech rośnie zdrowo
Cytat:
Agatku w Polsce na te 60zł zasiłku też mogłabyś tyle czekać a myślę że tam dostaniecie sporo więcej.
Jest jest więcej około 11x więcej niż u nas...

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
dziewczynki pomozcie
mam umowe w pracy do dnia porodu i jestem ubezpieczona w pracy (nie place zadnego innego ubezpieczenia niz to co pobierano mi przy pensji 35zł nieobowiazkowe na PZU)
1.czy w zwiazku z tym naleza mi sie pieniazki z okazji urodzenia dziecka z tego ubezpieczenia jesli konczy sie ono w dni porodu ?
2. czy moge je jakos przedłuzyc nie bedac juz pracownikiem firmy tzn zebym nadal byla ubezpieczona?
3. czy po porodzie jakies inne ubezpieczenie mnie obowiazuje ? np po zarejestrowaniu w UP
4. czy dostaje cos z zusu albo innej instytucji po porodzie? ile % pensji i skad i jakie papierki musze zlozyc i gdzie do zakladu pracy ktory juz nie bedzie moim zakladem pracy czy do zusu np ?
5. co z ubezpieczeniem dziecka jesli ja nie mam pracy i nie jestem zarejestrowana w UP ? czy dziecka wtedy nie zaszczepią np bo nie jest ubezpieczone ?

1. Raczej tak
2. Na pewno tak- sama przedłużyłam ubezpieczenie w UNIQA nie pracując już w sklepie
3. Po porodzie zarejestruj się w urzędzie pracy- wtedy będziesz ubezpieczona i dzieciaczek też
4. Dostaniesz na pewno z PZU, skoro zgodziłaś się na dodatkowe ubezpieczenie
5. Sandra chyba tłumaczyła, że niby dziecko podlega pod Ciebie jak się ubezpieczysz, a w ogóle to nie będąc ubezpieczonym dziecko powinno mieć praco do opieki itp tak samo jak niezarejestrowana ciężarna

Jeśli coś źle piszę, to proszę mnie poprawić

Stary 2012-01-12, 00:32   #4307
dph
Rozeznanie

Cytat:
dziewczynki pomozcie

ja też zielona w tych sprawach więc chyba nie pomogę ale z tego co kojarzę to chyba możesz kontynuować ubezpieczenie w PZU ale nie wiem dokładnie na 100%

Cytat:
siły jak siły, raczej robię to pod presją ale tak, żeby się nie przeciążyć, ani nie zrobić dziecku krzywdy Jutro ostatnia tura mnie czeka... i chyba skuszę się jednak na rycynkę...

A ja chciałam kupić 10 ampułek za dużo?? To się przemywa wtedy, kiedy robi się infekcja czy jak??
Ahh, faceci... jak ja o coś proszę (jeszcze napiszę na kartce, o zgrozo!) to potrafi co innego kupić

gbsa Ci pobierał z dwóch dziurek? Ja płaciłam za gbsa 20 zł, w szpitalu kosztuje to 35 zł, a jedna wizażanka ostatnio płaciła koło 40-45 zł
Cieszę się, że wizyta wypadła dobrze! Oby tak dalej, niech rośnie zdrowo

Jest jest więcej około 11x więcej niż u nas...
wg mnie spokojnie Ci te 10 wystarczy przynajmniej na początek, tak przemywa się oczka i chyba do noska też się wkrapla? ale to już mamusie aktualne niech się wypowiedzą co się z tą solą fizjologiczną robi? bo ja już mam sklerozę po tych siedmiu latach jak to fajnie mieć małą różnicę wieku między dziećmi niczego człowiek nie zapomni i trendy się nie zmienią

tak tak miałam wymaz z dwóch dziurek nic strasznego myślałam że będzie gorzej :P
a teraz już uciekam spać na serio
Stary 2012-01-12, 05:18   #4308
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

A witam, witam

Kupujecie/kupiłyście sobie krem na brodawki ?
witaj
ja mam maltan i jest super na moje obolałe i pogryzione cycochy

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Witam laseczki

Ale mi się głupoty dzisiaj śniły Po pierwsze moja psiapsióła była w ciąży z terminem cc wyznaczonym na jutro. Zaznaczę tylko że oni z mężem nie chcą mieć dzieci Po drugie ja w zaawansowanej ciąży biegałam po targu za jakimiś owocami typu truskawki, śliwki, maliny itp a miałam być na porodówce i w ogóle środek lata był Po cholewkę mi te owoce były to nie wiem... Po trzecie Pearl założyła nowy wątek dla mamuś nie mówiąc nam nic o tym rzekomo przeniosła się bo byłyśmy zbyt bardzo zindustrializowane (skąd mi się takie trudne słowa śnią??) Masakra jakaś obudziłam się zakręcona jak ruski termos

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

a mi się dziś śniło, że TZ zabrał mi moje auto i kupił mi malucha i ja stanęłam nim na światłach i tam była kałuża i zaczęła mi się woda wlewać do środka, ja z tym brzuchem wylewałam tę wodę ze środka jak już wylałam to nie mogłam go odpalić i stałam jak ta piczka pod światłami w klamocie z wielkim brzuchem

Cytat:
dziewczyny, mam pytanie z cyklu tych "mało mądrych"
czy mydło w płynie Biały Jeleń, hipoalergiczne to to popularne szare mydło??
juz dziecwzyny odpisały, ale tak

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Nie wiem co za dokumenty wydaje szpital po porodzie, czy daja jakies zaswiadczenie o porodzie, ale akt urodzenia to tez jest taki rodzaj zaswiadczenia chyba nie
ja ze szpitala oprócz wypisu dostałam zaświadczenie o przysługującym mi urlopie macierzyńskim na 140dni

Cytat:
Dziewczyny, moja Mała się dzisiaj mniej rusza. Liczę ruchy co jakiś czas. Powiedzcie mi, czy czkawkę można zaliczyć do odczuwalnego ruchu??
no bo na mój chłopski rozum, chyba wszystko jest ok, skoro mała sobie czka?
na mój też

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dziewczyny czy kupujecie podgrzewacze do butelek dla swoich kruszynek ??
nie kupuje, przy starszej tez nie miałam i nie uważam, zeby był mi potrzebny...
a słoiczki można w mikrofali

Kamusia nie znam się na tych sparwach....wiec nie pomoge...

no jestem teraz na czysto

postaram sie jutro jakąś foteczke dać, a teraz wracam do spania, mała skonczyla cycocha i wracamy kimać
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 07:28   #4309
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka.

Ja siedze i odciagam cycki
Porazka jak to powoli leci

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanie do tych które mają już łóżeczka
Mogłybyście mi podać jaka jest odległość od ziemi do szczebelków? Bo chcę kupić pudełka pod łóżeczko, a mam dopiero zamówione i nie wiem jakiej mogą być wysokości te pudełka
moje ma 15cm, tez chciałam udełka, w ikei wypatrzyłam i niestety zadne nie zmieszcza sie
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Jak jeszce odciagalam czyli do poniedzialku, to tak z 70, 80 z jednej piersi, ale mały zazwyczaj nie zjadal wszystkiego, jadl tak 60 i spal ok godz teraz w koncu udalo nam sie przejsc na cycocha i chyba zjada ciut mniej bo przesypia sredni 2,5 godz, no czasem troche wiecej
łoł....az tyle.........ja max 50ml z jednej daje rade.
a powiedz mi, bo napidałas ze po 60ml spi godz a po cycu 2,5 a je mniej?? czy ja .zle zrozumialam??
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
DZiewczynki z UK jaki paszport wyrabiacie dla swoich pociech BRYTYJSKI czy POLSKI???
ja co prawda nie z tej ale odpowiem. My wyrabiamy Irlandzki. mniej zachodu z tym.
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
moja jest wprawdzie na cycu, ale wczoraj odciagałam cały dzien z lewego, bo był tak pogryziony, ze juz nie dawałam rady i zrobiłam przerwe na 1 dzien i sciagam ok. 40-50ml za jednym odciagankiem, mała spi po tym jakies 2-3h
to ja nie wiem co za głodomora se urodziłm.......moja zjada te moje 90ml/100ml(zalezy ile dam rade) i jej to jest mało

Cytat:

druga próba nieudana... to co nie mam więcej?

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-01-12 o 07:30
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 07:45   #4310
agawoo
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Odwiozłam TZta do pracy i wcinam śniadanko

Cytat:
dziewczynki pomozcie

Kamusia,

1. nie jestem pewna. Zadzwoń lepiej do firmy albo do swojego oddziału PZU i zapytaj, czy o Ci będzie przysługiwało czy nie.
2. Możesz się zdecydować na indywidualną kontynuację ubezpieczenia, ale musisz się o to dowiedzieć od razu, żeby była ciągłość składek, i dopytać dokładnie o warunki (bo często po prostu nie opłaca się przedłużać indywidualnie - firmy mają lepsze warunki wynegocjowane po prostu).
3. Jak się zarejestrujesz w UP , to tak
4. ZUS ci wypłaca zasiłek macierzyński, ale nie wiem w jakiej wysokości itd.
5. Jeśli TZt pracuje, dziecko może być dopisane do jego ubezpieczenia, dziecko ubezpieczyć może nawet babcia.

Stary 2012-01-12, 08:12   #4311
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Komu kawy?
Stary 2012-01-12, 08:21   #4312
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

hej! nie mam pewnosci ale chyba odszedl mi ten caly czop sluzowy... mianowicie jest to cos takiego jak sznureczek krociotki... jakies 5 mm a srednica moze z poltora i troszke sluzu. kolor bialy... czy to to??? czy nie?
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:27   #4313
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
hej! nie mam pewnosci ale chyba odszedl mi ten caly czop sluzowy... mianowicie jest to cos takiego jak sznureczek krociotki... jakies 5 mm a srednica moze z poltora i troszke sluzu. kolor bialy... czy to to??? czy nie?
może być to
ale ja nie wiem, bo mi chyba nie odszedł, przynajmniej nie w całości
Stary 2012-01-12, 08:39   #4314
agawoo
Zakorzenienie

Jadę na jakieś zakupy, dziewczyny zapodajcie jakiś pomysł na obiad

Stary 2012-01-12, 08:43   #4315
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
My mieliśmy wczoraj chińszczyznę, szybko i łatwo... i smacznie

ale na dziś nie mam pomysłu też może klopsy mielone z surówką

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-01-12 o 08:47
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:55   #4316
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
ja co prawda nie z tej ale odpowiem. My wyrabiamy Irlandzki. mniej zachodu z tym.
Wyrabiałam synowi 3 lata temu oba - IRL oraz PL. Moim zdanie z IRL więcej zachodu, musieliśmy iść do księdza (szanowana osoba publiczna), która potwierdzi, że nas zna przez okres 3 lat Bez tego nawet podpis Gardy nie wystarczał Wyrobiłam oba bo nigdsy nie wiadomo co się mu w życiu przyda A nóż, widelec będzie mieć z czymś łatwiej. No i jeszcze IRL jest wydawany na 3 lata a PL tylko na 1 rok.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
to ja nie wiem co za głodomora se urodziłm.......moja zjada te moje 90ml/100ml(zalezy ile dam rade) i jej to jest mało
Fajnie, przynajmniej ci wszystkie nadprogramowe kg wyssie - jeżeli oczywiście takowe jeszcze masz
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:01   #4317
*Agatek*
Zakorzenienie

No i co? Żadna nie rodzi??

Ale dziś pogoda! chyba nici ze spaceru dzisiejszego

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
jak takie glizdowate to to czopik
Mi nie odszedł w całości...
Cytat:
Dzień dobry!

Komu kawy?
Mi mi!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-12 o 09:05
Stary 2012-01-12, 09:20   #4318
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
a jak to jest z ta pieluszką? okrywa się maleństwo i wkłada w niej do wanienki? i później ściąga żeby umyć ciałko?
Renia dostała linka do Zawitkowskiego?
Bo tam na filmiku tak ładnie pan wkłada dziecko w ręczniczku do wanienki najpierw i to chyba o to chodzi

Cytat:
Cytat:
Kamusia,
1. nie jestem pewna. Zadzwoń lepiej do firmy albo do swojego oddziału PZU i zapytaj, czy o Ci będzie przysługiwało czy nie.
2. Możesz się zdecydować na indywidualną kontynuację ubezpieczenia, ale musisz się o to dowiedzieć od razu, żeby była ciągłość składek, i dopytać dokładnie o warunki (bo często po prostu nie opłaca się przedłużać indywidualnie - firmy mają lepsze warunki wynegocjowane po prostu).
3. Jak się zarejestrujesz w UP , to tak
4. ZUS ci wypłaca zasiłek macierzyński, ale nie wiem w jakiej wysokości itd.
5. Jeśli TZt pracuje, dziecko może być dopisane do jego ubezpieczenia, dziecko ubezpieczyć może nawet babcia.
1. Pieniążki Ci się należą, ponieważ składka płacona jest w większości do 10-tego i jest na cały miesiąc z góry.
2. Możesz przedłużyć jak najbardziej, ale Agawoo ma tu razję - czasem się nie opłaca. Np, jesli teraz płacisz 35 zł to pewnie jest ubezpieczenie pracownicze i ta cena uzależniona jest od ilości ubezpieczonych pracowników oraz wybranych składników i sum ubezpieczenia. Więc po wyrażeniu chęci przedłużenia może się okazać, że będziesz płacić 50zł. I tak chcesz się zarejestrować w UP, więc uważam, że nie potrzebne Ci dodatkowe - ale to jedynie moje zdanie.
Ja miałam wcześniej pracownicze typu P Plus w Warcie, ale przeszliśmy do Avivy.
3. Nie wiem jak z tym jest, bo będziesz wtedy jechać na ZUSie, więc nie podpowiem.
4. Będziesz dostawać 100% obecnej pensji na ZUSowskim macierzyńskim. To jest okres 20 tygodni z możliwością przedłużenia o 4 tygodnie (ale nie wiem czy się przedłuża w takiej sytuacji )
5. Tu jest Polska, więc wszystko możliwe. Niestety nie pomogę w tym punkcie.

Cytat:
Wczoraj mój TŻ miał żeberka w sosie musztardowo-miodowym z ziemniaczkami puree (bo były z dnia poprzedniego - tak to by dostał pewnie kaszę gryczaną) i ogórka kiszonego, bo mi się surówki już nie chciało robić. Miał jeszcze flaczki, ale marudził, ze za pikantne zrobiłam
Ja za to trzymałam dietkę tostową cały dzień, żeby zobaczyć czy to wina tych cholernych wiśni z mlekiem czy jednak tabletek.
A dziś pojęcia nie mam co zrobię. Zrobiłabym pierogi ruskie, ale nie mam ziemniaków z wczoraj i takie dobre by już nie były, więc nie wiem...

Stary 2012-01-12, 09:55   #4319
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
dziewczynki pomozcie

niestety wszystko zależy od pakietu PZU jaki był podpisany ale powinnaś dostać tego tysiaka za urodzenie o ile spełniłaś inne warunki umowy -u nas było to że trzeba rozpocząć ubezp dodatkowe 3 m-ce przed poczęciem dziecia

z kontynuacją ubezp jest duży problem dlatego ja zdecydowałam się na ślub z tżtem dzięki temu ja i dzidek jesteśmy podpięci pod jego ubezpieczenie
jeżeli nie masz takiej możliwości zgłoś się do PUP po ustaniu stosunku pracy
a co do wypłaty zasiłku macieżyńskiego to nie wiem może inna mamusia pomoże
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:03   #4320
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Tabletki wzięłam wczoraj rano i późniejszym popołudniem, czyli 2x2, ale na noc się już nie odważyłam. Nie było powtórki z rozrywki na szczęście

Nie poprasowałam, bo miałam gości - dwie kumpele (bliźniaczki), które drą koty i krzyczą na siebie niemiłosiernie, ale kochają się bardzo wariatki

Potem nadrabiałam wizaż. Wrócił TŻ. Przyszła moja mama. Przyniosła podarki od siory, bo paczka przyszła (z Espanii): kosmetyki dla małego z Musteli (razem 5sztuk ) i do tego telefon, bo mojemu LG siadł wyświetlacz i TŻ użyczył swojego byłego Ericsona. A dostałam Nokię 6600 Slide i znowu będę miała internet w telefonie
Chyba dziś zamówię ten materacyk, bo się mojej mamie nic jednak nie przypomniało

A... i dostałam węgorzyki (takie maleńkie) do jedzonka, ale nie wiem czy mi wolno w ciąży, a je ubóstwiam Zresztą prawie wszystkie owoce morza ubóstwiam Poleżą jeszcze może w lodówce i spytam doktora przy wizycie - może pozwoli
Mam jeszcze swojskie 10 jajek i ciasto francuskie do pierogów takie specjalne. Farsz sobie zaraz wymyślę i zrobię empanadillas na obiadek
A mój na flaczki rzecz jasna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości