Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 19:41   #4531
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

jutro Kochana
no dobra
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:46   #4532
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
wspaniale Irmusia i gratuluje SYNKA
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Gratuluję świetnych wyników i dużego chłopaka Jak możesz to wklej fotki do wątku - dla niezrzeszonych w klubie
dziękuję Wkleję fotkę do wątku
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Irmusia - super super super. Odpoczywaj i ciesz się, bo jest z czego!!! Ja jutro...
dziękuję Trzymam kciuki za Twoje usg

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Irmusia super że wszystko dobrze z maluszkiem! no i kolejny chłopczyk
dziękuję ciekawe czy zostanie chłopczykiem

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Gratuluję!!! super wieści mam nadzieje, ze na nast wizycie tez sie dowiem kto to we mnie rośnie
dziękuję do płci na razie podchodzę z rezerwą. Zobaczymy czy potwierdzi się na połówkowym

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Irmusia81, gratuluje zdrowego gigancika rzeczywiście gigancik ma ok tyle co moja dzidzia a mi wyliczyła że już dzisiaj 14 tydzień skończyłam kurcze... to już 4 mężczyzna tutaj
dziękuję noo spory jest przez tydzień urósł 2 cm

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja mam na jutro bigosik od teściowej
uwielbiam bigosik

Cytat:
Dziewczyny a planujecie chodzić do szkoły rodzenia?
Ja bym chciała, w szczególności chciałabym dowiedzieć się trochę o postępowaniu z noworodkiem ...
zecydowanie tak

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
super kochana ciesze się bardzo! !!! czekam na zdjęcia ja też leze bo też mam bóle krzyża masakra chyba dziś przesądziłam z robota

mam jakiegoś dola
dziękuję no to łączymy się w bólu ja też mam lekkiego doła, że ciągle coś mnie boli i nikt i nic nie może mi pomóc pociesza mnie tylko ta mała istotka w brzuszku
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mnie wczoraj spojenie łonowe bolało

Irmusia dawaj fote
jutro dam na pewno
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:50   #4533
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mnie 2 razy kłuło.. o co w tym chodzi...?
spojenie też mnie pobolewa

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Gratulacje Szykuje się wątek mam chłopczykowych
dziękuję
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:58   #4534
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja sie zamartwiam tym ze we wczesnej ciazy jak nie wiedzialam to bralam rozne tabletki na grype ;(
gripex i wogole
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:03   #4535
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja sie zamartwiam tym ze we wczesnej ciazy jak nie wiedzialam to bralam rozne tabletki na grype ;(
gripex i wogole
Ja raz brałam Ibuprom, 2 razy tabletki na chorobę lokomocyjną. Gdyby miało coś się dziać przez te leki, to pewnie do tej pory nie donosiłybyśmy dzieciaczków. Nie ma co się martwić na zapas

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:04   #4536
ivoncia16
Wtajemniczenie

mam nadzieje ***
oby wszystko bylo dobrze
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:05   #4537
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
My już po badanku Dzidziuś zdrowy Wszystko ma prawidłowe, mierzy 67,5 mm (mój olbrzymek wygląda na skończony 13 tc, a w rzeczywistości mamy skończony 12tc)) i na 90% jest chłopczykiem Jestem baardzo szczęśliwa i wszystkim dziękuję za kciuki Jutro wkleję jakąś fotkę, bo teraz już muszę leżeć. Znów dziś mam bóle krzyża Okropieństwo.
Lecę czytać co u Was
Kolejna dobra wiadomość!

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ja w którymś notatniku założyłam sobie dział - ciąża
Wpisuję wszystkie wydatki. W sumie z ciekawości. Kwoty nie mają znaczenia, bo i tak będę robić wszystkie potrzebne badania, kupować leki itp. A poza tym po ostatniej wizycie u gin powiedziałam do męża że warto wydać tą 100, żeby zobaczyć dzieciaczka

A powiedzcie mi czy jak się chodzi się do gin z nfzu to zawsze robią usg?
Czy to jest jakoś określone?
JA chodzę do gina na NFZ i za każdym razem mam USG i fotkę

Cytat:
Już sie tak nie stresuję, wszystkie kłucia np. w pachwinach lub dole brzucha przechodziły po tygodniu dwóch. Obecnie nic mi nie dolega. Tylko przy kichnięciu lub śmiechu tak dziwnie "czuję" ten brzuch..

A ja biję sie z myślami: zrezygnować już z pracy czy jeszcze nie... Nie chcę uchodzić za lenia...
Ja też się bałam, że będę uchodzić za lenia... ale trzeba się zastanowić, co jest ważniejsze - dzidzia, czy co pomyślą w pracy. I z tą myślą leżę w domu. Choć lekarz i tak wcisnąłby mi L4, nawet gdybym wymyśliła pracowanie.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Aha, zrobiłam pierwszy raz sushi. Oczywiście trochę oszukane, bo jedno warzywne, a drugie z gotowanymi krewetkami, ale było pycha! Mój brzuch jest wreszcie szczęśliwy!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:11   #4538
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
My już po badanku Dzidziuś zdrowy Wszystko ma prawidłowe, mierzy 67,5 mm (mój olbrzymek wygląda na skończony 13 tc, a w rzeczywistości mamy skończony 12tc)) i na 90% jest chłopczykiem Jestem baardzo szczęśliwa i wszystkim dziękuję za kciuki Jutro wkleję jakąś fotkę, bo teraz już muszę leżeć. Znów dziś mam bóle krzyża Okropieństwo.
Lecę czytać co u Was
super
czekamy na foteczke olbrzymka

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:11   #4539
Mandragorrka
Zakorzenienie

Idę już do łóżka Mój mąż ma dzisiaj wobec mnie niecne plany
Jest chwila po 20, a to znaczy, że jutro będę miała dużo do nadrabiania Hehehe
Dobranoc dziewczynki
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:17   #4540
Soleilka
Zakorzenienie

Właśnie porównałam zdjęcia brzucha z 27 grudnia i 8 stycznia, różnica już jest widoczna

Lecę się położyć. Śpiąca zaczynam się robić

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:21   #4541
pumas
Zakorzenienie

Mnie dziś brzuch pobolewa, ale raczej nie na dole, tylko u góry. Okropność. Czekam na wizytę we wtorek!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:29   #4542
branzoletka
Branzoletka

Na dołki polecam http://www.youtube.com/watch?v=z99Lz...feature=fvwrel ja się uśmiałam i przeraziłam

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ja mam smaka na kluski leniwe z masełkiem i cukrem, które w dzieciństwie robiła mi prababcia Od rana nie mogę przestać o nich myśleć
Litości nie masz kobieto o tej porze, to nie skocze do sklepu po produkty

Cytat:
Dziewczyny a planujecie chodzić do szkoły rodzenia?
Chodziłam i polecam zwłaszcza facetom, bo docierają do nich fakty i że żarty się właśnie kończą Niestety ja tu nie będe chodzić do takiej szkoły ale w sumie nie wiem czy będe chciała a raczej czy tż się będzie nadawał do wspólnego porodu

Cytat:
mnie 2 razy kłuło.. o co w tym chodzi...?
Rozciągają się kości Czytałam, że nawet noga potrafi się powiększyć o pół rozmiaru w czasie ciąży i już tak zostaje

Cytat:
A ja biję sie z myślami: zrezygnować już z pracy czy jeszcze nie... Nie chcę uchodzić za lenia...
Miej gdzieś cudze gadanie, to twoje dziecko i twoje zdrowie i jak nie czujesz się na siłach, to rób co ci intuicja podpowiada Czasami nie warto zgrywać bohatera.. ale to tylko moje zdanie

Ja czuje, że w klatce się poszerzyłam w sensie ciasne cyckonosze mam pod biustem

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:36   #4543
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
gripex i wogole
spokojnie, jak na samym początku, to dzidzia jeszcze była przez specjalny pęcherzyk chroniona, na pewno nic się nie stało

A mnie dzisiaj strasznie skóra na brzuchu ciągnie, aż szczypie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:57   #4544
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja raz brałam Ibuprom, 2 razy tabletki na chorobę lokomocyjną. Gdyby miało coś się dziać przez te leki, to pewnie do tej pory nie donosiłybyśmy dzieciaczków. Nie ma co się martwić na zapas
Ja wziełam jedną tabletke przeciwbólową we wczesnej ciaży, jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki. Też myślę, że gdyby to miało zaszkodzić to dziś nie bylabym w ciąży, sorry za brutalność.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja też się bałam, że będę uchodzić za lenia... ale trzeba się zastanowić, co jest ważniejsze - dzidzia, czy co pomyślą w pracy. I z tą myślą leżę w domu. Choć lekarz i tak wcisnąłby mi L4, nawet gdybym wymyśliła pracowanie.

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Miej gdzieś cudze gadanie, to twoje dziecko i twoje zdrowie i jak nie czujesz się na siłach, to rób co ci intuicja podpowiada Czasami nie warto zgrywać bohatera.. ale to tylko moje zdanie

Ja czuje, że w klatce się poszerzyłam w sensie ciasne cyckonosze mam pod biustem
Ja niby nie mam wskazań lekarza by zostać w domu. Ale moja praca jest bardzo stresująca, naprawdę bardzo. Dziś nie byłam w niej, jutro nie idę i czuję się o wiele spokojniejsza (choć dzwonili do mnie x razy. Przez ostatnie pól roku pracowałam b. intensywnie, nadgodziny, praca również w weekendy, praca śniła mi się po nocach, aż się dziwię, ze w ogóle zaszłam w ciąże.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:10   #4545
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niby nie mam wskazań lekarza by zostać w domu. Ale moja praca jest bardzo stresująca, naprawdę bardzo. Dziś nie byłam w niej, jutro nie idę i czuję się o wiele spokojniejsza (choć dzwonili do mnie x razy. Przez ostatnie pól roku pracowałam b. intensywnie, nadgodziny, praca również w weekendy, praca śniła mi się po nocach, aż się dziwię, ze w ogóle zaszłam w ciąże.
Masakra! To co piszesz, chyba jest najlepszą wskazówką, ze warto odpocząć.
Stary 2012-01-11, 21:12   #4546
agunia82
Zakorzenienie

No to mi się zmieniła koncepcja co do wózka, po rozmowach ze znajomymi mamusiami doszłam do wniosku, że fotelik muszę mieć koniecznie jakiejś lepszej firmy (zwłaszcza, że my dużo jeździmy w trasy), a te foteliki w wózkach wielofunkcyjnych to zazwyczaj lipa straszna.
Po poszukiwaniach znalazłam info, że wózki TAKO Jumper są sprzedawane też z fotelikami Maxi Cosi (a ten bym chciała), i to wcale nie za jakąś straszną cenę (za koło 1500zł już się znajdzie), a generalnie sporo znajomych ma wózki TAKO i polecają (jedyna wada - ciężkie, jak większość).
A że do Espiro GTX raczej nie ma możliwości wpięcia innego fotelika niż ten przez nich oferowany, to stanie na zakupie TAKO

Linka jeśli praca ma Cię aż tak wymęczać, to może warto odpuścić... Ja też miewam młyn w pracy, ale jednak nie jest źle, stresów nie za wiele na szczęście, a wiem, że na zwolnieniu zaraz bym wariowała z nudów, dlatego ja chcę pracować ile będę mogła. Ale jakby praca mnie zbyt wiele kosztowała, to bym odpuściła

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-01-11 o 21:14
Stary 2012-01-11, 21:33   #4547
karmeelek
Zadomowienie

Dobry wieczór mamuśki!
Poczytałam, co napisałyście ale brak mi dziś sił na komentarze...
Byłam dziś u gina a chwile przed wyjazdem na banianie zaczęłam brudzić więc jechałam z prawie z płaczem. Na szczęście z dzieciątkiem jest wszystko ok - serduszko bije - to 9tc6d. Mam brać luteinę i siedzieć w domku do następnej wizyty czyli za 2 tygodnie. Jak zobaczyłam to bijące serduszko na ekranie to się popłakałam ze szczęścia.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:46   #4548
branzoletka
Branzoletka

Znalazłam artykuł dla przyszłych tatusiów ale ja pękałam ze śmiechu http://www.babyboom.pl/ciaza/rola_ta...powicze_o.html - na prawde fajna lektura

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Ojej karmeelek aleś się strachu najadła ale dobrze, że już po strachu Ja się najbardziej boję, że któregoś dnia(do 12t.c.) obudzę się rano bez ciążowych dolegliwości Zdarzyło się to w mojej pierwszej ciąży i wtedy nie wiedziałam co to oznacza 5tyg. chodziłam z martwą ciążą zanim zaczęło się krwawienie
Ale cisza dzisiaj na wątku

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-01-11, 22:06   #4549
karmeelek
Zadomowienie

branzoletka przykro mi, że Cię to spotkało. U mnie co do dolegliwości to jakiś większych nie mam więc pewnie nawet bym nie wiedziała jakby było coś nie tak. Dobrze, że następne usg tak szybko a po nim kolejne
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:11   #4550
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór mamuśki!
Byłam dziś u gina a chwile przed wyjazdem na banianie zaczęłam brudzić więc jechałam z prawie z płaczem. Na szczęście z dzieciątkiem jest wszystko ok - serduszko bije - to 9tc6d. Mam brać luteinę i siedzieć w domku do następnej wizyty czyli za 2 tygodnie. Jak zobaczyłam to bijące serduszko na ekranie to się popłakałam ze szczęścia.
karmelku dobrze że z dzidziusiem wszystko wporządku nawet sobie nie wyobrażam jaki stres przeżyłaś,teraz tylko odpoczywaj!
branzoletka to starszne co Cie spotkało,ale teraz już napewno wszystko będzie dobrze Kochana!!!szybciutko zleci zaraz będziesz w IItrymestrze

a ja mam jakiś zmierzły dzień dzisiaj

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:14
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:22   #4551
Norniczka
Rozeznanie

Kaskaderko, jeszcze tylko pare dni muszę wytrzymać, pod koniec nastepnego tygodnia zaczynam 2-tygodniowy urlop. Lecę do Polski. Oczywiście jeżeli lekarz powie że nie ma przeciwskazań. Teraz odliczam dni do wizyty, bede miała pierwsze USG w poniedziałek .

Nicki nie pocieszyłaś mnie. Wczoraj 6 razy pociągnęło mnie na wymioty. Nie wymiotowałam, ale mam właśnie taki odruch wymiotny jak poczuje jakis zapach który mi nie podpasuje. Nie umie tego powstrzymać...Mam nadzieje że te dolegliwości jak i mdłości przejdą na dniach.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
sok malinowy można spokojnie, nie można pić naparu z liści malin
Napar z liści malin powoduje skurcze i dziewczyny piją ten napar pod koniec żeby wywołać lub przyśpieszyć poród. Soczek malinowy można tak jak pisze Agunia spokojnie pić
Stary 2012-01-11, 22:22   #4552
branzoletka
Branzoletka

Dziękuje dziewczyny , kurcze zdażyło się to 18 lat temu i na prawde nie przypuszczałam, że tak się będe ponownie bała ale staram się myśleć pozytywnie zwłaszcza po obudzeniu się jak już wiem, że kolejny dzień mogę się cieszyć

Ech! Denerwują mnie te zmienne nastroje raz się śmieje i wszystko jest cudnie a za chwile jakaś nieszczęśliwa jestem Strasznie silne te hormonki zwariować można

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-01-11, 23:05   #4553
nicki86
Zadomowienie

ja u mamy załapałam sie dzisiaj na kwasny kapusniak a na wieczór najadłam sie owocków i wzdeło mnie ze hoho
chyba czas spać
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:10   #4554
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór mamuśki!
Oj, to musiałaś przeżyć ogromny stres! Na szczęście wszystko ok! Dbaj o siebie!

A mnie drugi dzień już boli głowa i stoję przed wyborem, czy brać Apap?
Stary 2012-01-12, 00:08   #4555
chce_byc_mama
Zakorzenienie

mi lekarz powiedzial ze tylko paracetamol. tez mnie czest boli glowa dzis rowniez peka ale nic nie bore ide sie zaraz polozyc

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

ogolnie mam do dupy humor i jestem zla. na wszystko. wiec ide spac. dobranoc do jutra.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 07:55   #4556
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się najbardziej boję, że któregoś dnia(do 12t.c.) obudzę się rano bez ciążowych dolegliwości Zdarzyło się to w mojej pierwszej ciąży i wtedy nie wiedziałam co to oznacza 5tyg. chodziłam z martwą ciążą zanim zaczęło się krwawienie
Ale cisza dzisiaj na wątku
Cytat:
Dziękuje dziewczyny , kurcze zdażyło się to 18 lat temu i na prawde nie przypuszczałam, że tak się będe ponownie bała ale staram się myśleć pozytywnie zwłaszcza po obudzeniu się jak już wiem, że kolejny dzień mogę się cieszyć

Ech! Denerwują mnie te zmienne nastroje raz się śmieje i wszystko jest cudnie a za chwile jakaś nieszczęśliwa jestem Strasznie silne te hormonki zwariować można
takie przeżycia nigdy nie są łatwe i chyba ciężko je całkiem wymazać z pamięci. Ja przeszłam "tylko" ciążę biochemiczną, ale pamiętam, jak bałam się potem na początku jak znowu zaszłam w ciążę.
Na szczęście kolejne poronienia zdarzają się już naprawdę bardzo rzadko, więc bądź dobrej myśli, na pewno wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ludzie jak się dowiedzą, że ktoś jest w ciąży, to doszukują się wszystkiego - brzucha, roztycia, zmiany rysów itd. itp. U mnie koleżanka widziała brzuch w 7 tyg ciąży Potem otrzeźwiała i jak mnie widziała drugi raz, koło 12 tyg, to sama mówiła, że brzucha mi jeszcze nie widać

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A mnie drugi dzień już boli głowa i stoję przed wyborem, czy brać Apap?
Ja apap łykam na bóle, jestem migrenowcem i jak dopuszczę do zwiększenia bólu to mam pozamiatane... A jak mama źle się czuje, to maluszek też. Na apap mam pozwolenie od lekarza. Czasem łykałam go w sporych ilościach, ale z migreną dzień w dzień przez dłuższy okres czasu po prostu NIE DA się funkcjonować.
Szczęście, że te migreny już mi minęły, jestem pewna, że to duphaston mi je wywołał, bo teraz mam naprawdę sporadycznie

Stary 2012-01-12, 08:25   #4557
prince_polo
Zakorzenienie

hej kochane właśnie się obudziłam i pierwsze co to do was jestem chyba uzależniona! kurde tż dzwonij tak mi humor od rama poprawił we masakra murze isc kawę wypic i do lekarza babci taaletki wypisac nie chce mi się ale co zrobić ....

wczoraj usnelam jak dziecko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:29   #4558
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

wczoraj usnelam jak dziecko
ja wczoraj się kładłam tak wymęczona spać, że zapomniałam zmienić koszulkę do spania Rano jak w lustro spojrzałam to się zdziwiłam
Ale miałam okropnie ciężki dzień w pracy, psychicznie byłam wymęczona, bo pracowałam nad baaaardzo trudnym tekstem. Dzisiaj muszę sobie nieco luzu zrobić

Aaaa wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat tych kompletów pościeli (14-częściowych itp.) co na all sprzedają i mówi, że połowy tych rzeczy i tak się nie używa i się nie opłaca tego kupować. To tak przekazuje info jak coś.
I jeszcze się dowiedziałam, żeby do łóżeczka nie kupować materaca z samej pianki, podobno nie są polecane bo są za miękkie

Stary 2012-01-12, 08:51   #4559
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja wczoraj się kładłam tak wymęczona spać, że zapomniałam zmienić koszulkę do spania Rano jak w lustro spojrzałam to się zdziwiłam
Ale miałam okropnie ciężki dzień w pracy, psychicznie byłam wymęczona, bo pracowałam nad baaaardzo trudnym tekstem. Dzisiaj muszę sobie nieco luzu zrobić

Aaaa wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat tych kompletów pościeli (14-częściowych itp.) co na all sprzedają i mówi, że połowy tych rzeczy i tak się nie używa i się nie opłaca tego kupować. To tak przekazuje info jak coś.
I jeszcze się dowiedziałam, żeby do łóżeczka nie kupować materaca z samej pianki, podobno nie są polecane bo są za miękkie
Cześć Dziewczyny
Tak a propos materaca - przypomniało mi się coś. Dostałam od koleżanki taki pliczek z informacjami nt. wyprawki - tego co nie zbędne (zeby nie przesadzać z ilością ciuszków itp). Wrzucę do klubiku jak będę w domu - może Wam się przydadzą takie informacje ja np nie wiedziałam, że przyda się coś takiego jak ASPIRATOR - nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:55   #4560
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Tak a propos materaca - przypomniało mi się coś. Dostałam od koleżanki taki pliczek z informacjami nt. wyprawki - tego co nie zbędne (zeby nie przesadzać z ilością ciuszków itp). Wrzucę do klubiku jak będę w domu - może Wam się przydadzą takie informacje ja np nie wiedziałam, że przyda się coś takiego jak ASPIRATOR - nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje
Ja też mam nieco info, mogę podrzucić jak coś (na maila mogę Wam przesłać jak chcecie, tylko mi podajcie , to są pliki dotyczące wyprawki, kosztów, wózków i jakieś przydatne info, część jest już na 1 stronie wątku).

No i chyba dostanę od koleżanki laktator (znaczy pożyczy mi go, do zwortu ), mało używany przez nią, a kolejne koszta mi odpadną

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości