Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 18:34   #4501
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć
My już po badanku Dzidziuś zdrowy Wszystko ma prawidłowe, mierzy 67,5 mm (mój olbrzymek wygląda na skończony 13 tc, a w rzeczywistości mamy skończony 12tc)) i na 90% jest chłopczykiem Jestem baardzo szczęśliwa i wszystkim dziękuję za kciuki Jutro wkleję jakąś fotkę, bo teraz już muszę leżeć. Znów dziś mam bóle krzyża Okropieństwo.
Lecę czytać co u Was
Gratuluję!!! super wieści mam nadzieje, ze na nast wizycie tez sie dowiem kto to we mnie rośnie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:38   #4502
Mandragorrka
Zakorzenienie

Ja w którymś notatniku założyłam sobie dział - ciąża
Wpisuję wszystkie wydatki. W sumie z ciekawości. Kwoty nie mają znaczenia, bo i tak będę robić wszystkie potrzebne badania, kupować leki itp. A poza tym po ostatniej wizycie u gin powiedziałam do męża że warto wydać tą 100, żeby zobaczyć dzieciaczka

A powiedzcie mi czy jak się chodzi się do gin z nfzu to zawsze robią usg?
Czy to jest jakoś określone?
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:41   #4503
nicki86
Zadomowienie

prince_polo do mnie dzisiaj doszła piłka, dopiero mąż ją napompował, wydaje się fajna...ma taie wypustki jeszcze żeby pupę masowała kupilam bo znalazłam fajne ćwiczenia z nia dla kobiet w ciązy. A moj orbitrek też się na razie kisi... może do niego wrócę jak przejdą nudnosci...

chce_byc_mama, ja pije po ok 2 kubki dziennie zielonej niezamocnej ale za to kawy nie ruszam w ogole. Pewnie Twój obiad pycha, ale jakczytam o mięsie to zawsze mi się nie dobrze robi. Ostatanio smakowały mi tylko bitki wołowe u mamy w sosie... a tak to moje dzidzi z przymusu prawie wege

mlodaj, ja o herbatach malinowych czytałam, ale z tego co pamietam to było w bardziej zaawansowanym stanie...

ewka5891, jak drga oo to moze za mało magnezu?

asia665, nie konieczne tsh ale zalecane, bynajmniej przez prywatnych. z tych standardowych jest chyba ft4, ale te mi wyszło niby dobrze a tsh już źle... kit że różowe te ciuszki co dostaniesz, jak będziesz karmiła marchewką albo buraczkami to przynajamniejnie będzie Ci szkoda

nitka_88, nie ma żartów ze zdrowiem...może warto jednak wziąść wolne...?

ooolllccciiiaaa, ja robiłam te badania cyto i tsh jeszcze przed ciążą, a różyczkę teraz.

Balbinka1983, pozazdrościc szefa tylko

ivoncia16,przestań jaka siara wcale nie jest taki zły!!

angel1980, a o jakie badania Ci chodzi?? ja dostałam na te 10 standardowych... te morfologie, mocze, cukry, ft4, hiv, toxoplazmoza, rozyczka... eee nie pamiętam co jeszcze endokrynologa też mam za free i od niego skierowanie na badania powtórkowe...

Irmusia81, gratuluje zdrowego gigancika rzeczywiście gigancik ma ok tyle co moja dzidzia a mi wyliczyła że już dzisiaj 14 tydzień skończyłam kurcze... to już 4 mężczyzna tutaj

Z moim okiem trochę lepiej jakby może krople zaczeły działać, ale rano to była masakra, aż mi się rzęsy posklejały i oka nie mogłam otworzyć. W ogóle nie zapeszać tfu tfu ale w tym moemencie pierwszyraz od dłuzszego czasu mnie nie mdli i czuję się normalnie Zrobiłam sobie koktajl truskawkowy z miodem żeby zdrowiej było i postawiłam miseczkę z owocami ha!! nawet udało mi się dzisiaj śliwki kupić, nie są takie pycha jak normalnie ale i tak sie ucieszyłam
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:46   #4504
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wpisuję wszystkie wydatki. W sumie z ciekawości. Kwoty nie mają znaczenia, bo i tak będę robić wszystkie potrzebne badania, kupować leki itp. A poza tym po ostatniej wizycie u gin powiedziałam do męża że warto wydać tą 100, żeby zobaczyć dzieciaczka

ja mam tak samo i tak samo twierdzę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:46   #4505
linzey
Rozeznanie

Witam mamusie
Ale pędzicie. miejcie litość dla tych co nie maja możliwości wchodzenia na wizaż w pracy

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
[B][CENTER]Byłam dzisiaj na wizycie Maluszek ma prawie 7 cm, gin powiedziała że to 13tydz i 6 dzień, więc dodała mu 5 dni
SuperGratuluje
Dzięki za info o Centrum. W poprzedniej ciąży brałam Femibion(wtedy sie jakoś inaczej nazywały). Chyba do nich wróce.

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
ja wczoraj usłyszałam że nie można pić soku malinowego bo powoduje skurcze
Sok z malin jest ok -tylko napar z liści malin powoduje skurcze dlatego powinno sie go unikać w ciąży (Piłam litrami jak Zosia nie chciała wychodzic)

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
artykuł jest o racjonalnym odżywianiu w ciąży. ja tez mam coraz czescie ochote zaglądac do lodówki, ale wiem , ze są tak zdrowe rzeczy, po ktorych nie przytyje od razu 20kg. i rozumiem dziewczyy, ktore boja sie 'za duzo przytyc' tylko wlasnie bałabym sie zeby własnie ten strach nie przerodzil sie w 'odchudzanie w ciazy', bo to juz niebezpieczne.

a tak na marginesie pod koniec ciazy waga moze drastycznie podrosnąć czego przyczyną jest zatrzymywanie wody w organizmie a to samo sie ureguluje po porodzie.
Wiadomo że odchudzac się w ciąży nie powinno ale obżerać też nie.
Ja do 9 m-ca przytyłam 15 a potem nie wiem czy woda się zaczęła zatrzymywać czy jak ale w miesiąc dobiłam do 20
Jadłam póżno i to mój główny grzech bo ogólnie jadłam podobnie jak przed ciąża( potrafiłam namówić męża do grilla o 23 hehhe)
koleżanka która była w tym samym czasem w ciaży co ja przytyła 9 ( a jej waga wyjściowa to ok 42 kg- zawsze podejżewaliśmy ją o anoreksję) ale jakoś urodziła i choć jej córeczka ważyła w 40 tc coś ok 2 kg to jest zdrowa i wszystko ok .
Każdy organizm jest inny

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Mnie przeraża kwestia wyprawki. Wszystko musimy kupić. Zaczynamy od zera.Chociaż, jeśli będzie dziewczynka to koleżanka powiedziała że odda nam ubranka. Widziałam je- wszystkie różowe. Mija się to z moimi oczekiwaniami ,ale ciuszkami nie pogardze. Wręcz przeciwnie zawsze to coś na początek. Najważniejsze żeby dziecko nie było całe w różu
JAk to czytałam to sobie przypomniałam jak mój tz zabraniał mi kupowania różowych ciuszków w ciąży. On zawsze miał taką awersję do różu że szok
Co sie osmiałam jak już sie mała urodziła i zaczęliśmy ją ubierc w sukieneczki itd to już innych kolorów niż właśnie różowy jej nie chciał ubierać hehhe bo tak jej ślicznie
Cytat:
a ja robie bigosik
Ja też

Cytat:
Napisane przez angel1980 Pokaż wiadomość

Kurde,szlak mnie trafia.Ciąza teraz co luksus
I co nie zrobie tych badan i mam sie martwic?Jasne ze zrobie,a lekarz mowi ze skierowania zaden nie da, bo inaczej musialby doplacic do mojej ciazy.

Z ciekawosci,czy ktoras z Was dostala skierowanie na jakies badania za free?
Pierwsza ciąże chodziłam prywatnie . Wszystkie badania na własny koszt (z wizytami to ok 300 zł miesiecznie). Teraz chodziłam na nfz ale ta wizyta była moją ostatnia. Szkoda nerwów.
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:47   #4506
muminek82
Wtajemniczenie

nicki żeby oko jak naszybciej całkiem wyzdrowiało!i ciesze się że masz lepsze samopoczucie oby mdłości znikneły już całkiem sio

ja mam na jutro bigosik od teściowej

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2012-01-11 o 18:49
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:50   #4507
linzey
Rozeznanie

Cytat:

To zależy czy jest usg w gabinecie. Na ogól nie i wtedy usg jest umawiane( na ogół 3-4 w ciazy). tam gdzie chodziłam miałam na każdej wizycie ale sam sprzęt to straszny antyk.
Stary 2012-01-11, 18:52   #4508
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
nie jestem pewna,ale z nfz sa chyba 3 badania usg...

nicki -3mam kciuki aby z okiem juz bylo tylko lepiej
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:52   #4509
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie Maluszek ma prawie 7 cm, gin powiedziała że to 13tydz i 6 dzień, więc dodała mu 5 dni Jest pomierzony, posprawdzany, wszystko na swoim miejscu. Chyba sobie spał, musiała go ruszać żeby obejrzeć drugą nóżkę i drugą rączkę, ale nie chciał współpracować... pachną rączką, wepchał do buźki i znów poszedł nynki... ah żeby takim aniołkiem został spokojnym Ten dziwny płat łożyska się wchłonął i wszyto w porządku. Pytałam się o genetyczne to mi powiedziała że ona nie będzie odradzać choć nie ma wskazań, ale radziłaby się wybrać dopiero w 22tygodniu. Że ona teraz posprawdzała wszytko i kostkę noska i karczek, pęcherz moczowy itd i widzi jedyny sens że jak już chcemy to aminopunkcję, a z tego co się naczytałam to badanie inwazyjne i robi się je dopiero jak AFP wyjdzie źle, a to mam zrobić dopiero po 25 stycznia. Także nie wiem chyba poczekam do 22 tygodnia, jak myślicie?? Posłuchałam też walącego serduszka... co za melodia

super, że wszystko ok ja bym nie robiła tych dodatkowych badań.

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie nadążam... ;( mam teraz urwanie głowy w pracy, bo koniec semestru się zbliża, więc mam kupę roboty w pracy i po pracy... Pojawię się za to w czwartek, bo mam usg, więc napiszę co u mnie, a potem dopiero pod koniec stycznia pewnie, jak już wypuszczę te dzikie hordy - mam w tym semestrze ok. 270 studentów, więc same rozumiecie... Ale pamiętajcie o mnie i trzymajcie kciuki za czwartkową wizytę - już jest 16 tydzień, więc może poznam płeć?
trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Planujecie jakieś inne ćwiczenia? Zajęcia grupowe dla ciężarnych? Jakieś ćwiczenia z YouTube/ DVD itd?
chciałabym, ale nie wiem, kiedy się lepiej poczuję

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
mi chyba mdlosci pomalu ustepuja bo juz nie jest tak zle z ranka
mi też ustępują, choć dziś w ciągu dnia kilka razy mni zemdliło

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja to w ogóle byłam w szoku, że w takim szybkim czasie taka kropeczka przekształca się w małego, baaaardzo ruchliwego człowieczka. Prawdziwy cud
niesamowite to jest

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynam czytać o tym usg "genetycznym" - mam je w czwartek (jestem w 12 tc). Już sama nie wiem co bedę mieć za badanie spodziewam sie ze będzie to przezierność karkowa i długość przegrody nosowej. Bo to chyba o to chodzi na badaniu zwanym potocznie "genetycznym" ? To badanie głównie wyklucza upośledzenie pod kątem zespołu Downa. Czy inne choroby / wady genetyczne tez? Czy badanie jest dopochwowe czy już "na brzuchu"? Można dodatkowo zrobić badania krwi pod tym kątem, wiecie coś na ten temat? Robiłyście je?
Gubię sie w tym wszystkim
u mnie było przez brzuch. lekarz powiedział, że wszystko ok i nie zalecił dodatkowych badań.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:54   #4510
Linka25
Zakorzenienie

Dziewczyny a planujecie chodzić do szkoły rodzenia?
Ja bym chciała, w szczególności chciałabym dowiedzieć się trochę o postępowaniu z noworodkiem ...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:57   #4511
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel1980 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wpadam tutaj i sobie czytam co piszecie,a teraz sama postanowilam cos napisac.
Jestem oburzona!!!

Bylam dzisiaj na pobraniu krwi w celu badan na HCV,antygen,rozyczka,2 typy,HIV,i jeszce cos.Zaplacilam 152zl!!!

Po cholere ja place skladke zdrowotna jak za wszystko muszei tak placic.
Wizyta u endokrynologa 100 zl,bo inaczej musialabym 4 miesiace czekac( mam niedoczynnosc tarczycy,teraz wyszlo).Wczoraj 200 zl za badania ( przeziernosc karku itp.).

Kurde,szlak mnie trafia.Ciąza teraz co luksus
I co nie zrobie tych badan i mam sie martwic?Jasne ze zrobie,a lekarz mowi ze skierowania zaden nie da, bo inaczej musialby doplacic do mojej ciazy.

A to dopiero poczatek.Jestem w 12 tygodniu,potem w 19 jeszce kolejne badania.

Na pocieszenie powiem ze wczoraj pierwszy raz widzialam maluszka:r raczki,glowka,tułow,krego slup,kopal,rzucal sie,serce mu walilo jak doroslemu.W prezencie dostalam filmik(prezent za 200 zltyle wizyta kosztowala.

A co dopiero jak ktoras ma naprawde problemy i musi jezdzic po klinikach i robic duzo wiecej badan.Szkoda gadac.

Chyba napisze jakis list do ministerswa zdrowia,a oni sie martwia ze mniej dzieci sie rodzi.

Z ciekawosci,czy ktoras z Was dostala skierowanie na jakies badania za free?
ja za pierwsze badania krwi mocz i grupy krwi (moja i małża) zapłaciłam niecałe 300zł

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ja mam smaka na kluski leniwe z masełkiem i cukrem, które w dzieciństwie robiła mi prababcia Od rana nie mogę przestać o nich myśleć

Cytat:
Cześć
My już po badanku Dzidziuś zdrowy Wszystko ma prawidłowe, mierzy 67,5 mm (mój olbrzymek wygląda na skończony 13 tc, a w rzeczywistości mamy skończony 12tc)) i na 90% jest chłopczykiem Jestem baardzo szczęśliwa i wszystkim dziękuję za kciuki Jutro wkleję jakąś fotkę, bo teraz już muszę leżeć. Znów dziś mam bóle krzyża Okropieństwo.
Lecę czytać co u Was

Cytat:

z tego co czytałam to na nfz przysługują chyba 3 badania usg w czasie ciąży ale to też od lekarza zależy

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Ja bym chciała, w szczególności chciałabym dowiedzieć się trochę o postępowaniu z noworodkiem ...
my z małżem planujemy chociażby z ciekawości
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:57   #4512
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
tak ja napewno będe chodzila,już tu pisałam że do szkoły przy szpitalu w którym będe rodziła
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:59   #4513
nicki86
Zadomowienie

My tez planujemy, nawet już zdobyłam nr telefonu żeby zadzwonić i dopytać się co ile organizują
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:01   #4514
linzey
Rozeznanie

Cytat:
My chodzilismy i bardzo ale to bardzo polecam
Duzo mi pomogła ta wiedza przy porodzie i tz bardzo uswiadomiła
do dziś (od 1 dnia po wyjściu ze szpitala) to Paweł kąpie małą)
Stary 2012-01-11, 19:03   #4515
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
to normalne. to wiązadła. oj jak bym chciała, żeby mnie tylko tak kłuło ja mam takie boleści całej miednicy, że nawet chodzić nie mogę
Stary 2012-01-11, 19:05   #4516
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
My chodzilismy i bardzo ale to bardzo polecam
Duzo mi pomogła ta wiedza przy porodzie i tz bardzo uswiadomiła
do dziś (od 1 dnia po wyjściu ze szpitala) to Paweł kąpie małą)
to chyba jakiś standard ostatnio bo większość tatusiów wśród znajomych kąpie dzieciaki mój małż też ma zapowiedziane, że to będzie na jego głowie
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:05   #4517
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Lecę czytać co u Was
super kochana ciesze się bardzo! !!! czekam na zdjęcia ja też leze bo też mam bóle krzyża masakra chyba dziś przesądziłam z robota

mam jakiegoś dola

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:07   #4518
phdwao
Zakorzenienie

mnie wczoraj spojenie łonowe bolało

Irmusia dawaj fote
Stary 2012-01-11, 19:12   #4519
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
tłumaczę to sobie, ze tam wszystko się rozciąga, powiększa i do momentu aż ból nie będzie mocny nic z ty nie robię..
niestety jak ból będzie mocny, nie można z tym nic zrobić bo w ciąży nie można prawie nic brać wiem, co piszę niestety, bo cierpię dość mocno i nic się nie da zrobić
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki Dziwna sprawa mnie dzisiaj spotkała. Obudziło mnie wiercenie w brzuchu, takie typowo na kibelek więc wstałam i poszłam. W trakcie tejże czynności zaczęły oblewać mnie zimne poty i tak zaczęłam słabnąć, że prawie tronu spadłam. Ostatkami sił ogarnęłam się i doszłam do sypialni, ale miałam przy tym takie mroczki przed oczami i zawroty głowy, że szok. Obudziłam tż, który okrył mnie kołderką i mocno przytulił, bo od tej pory strasznie mi zimno i słabo. Ruszyłam się z pozycji leżącej do siedzącej dopiero po godzinie, kiedy przyniósł mi laptopa i coś do jedzenia. Najgorsze jest to, że zaraz muszę iść do pracy... Nie wiem jak dam rade
mam nadzieję, że już lepiej się czujesz
Stary 2012-01-11, 19:13   #4520
Mandragorrka
Zakorzenienie

3 badania usg z nfztu to niezbyt dużo...

Szkoła rodzenia jak najbardziej Też już robiłam wstępne rozeznanie,
ale w sumie wyszło mi, że mamy na to jeszcze czas
Stary 2012-01-11, 19:15   #4521
prince_polo
Zakorzenienie

ja do lekarza chodze ma nfz bo niestety mój gin nie przyjmuje prywatnie ale za to mam bezpłatne badania daje mi skierowania i pracuje w szpitalu u nas tam gdzie lezalam.

usg też mialam bezpłatnie jedynie ma te genetycznd umowijam się do dobrej kliniki

są wielkie plusy jak się ma lekarza ma nf odchodzą koszty dość duże za badania ja jak bym chodziła prywatnie to i tak do drugiego chodziła bym państwowo z racji tego by kierował mnie ma badania. moim zdaniem łaski nie robią !!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:16   #4522
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mnie wczoraj spojenie łonowe bolało
mnie 2 razy kłuło.. o co w tym chodzi...?
Stary 2012-01-11, 19:19   #4523
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Depoison u mnie też mierzył lekarz przepływy, oglądał każdy organ, plus standardowo kość nosowa i fałd karkowy, ale to trwało jakieś 30 minut (ale mierzył tylko głowę i długość ciemieniowo-siedzeniową). Najpierw miałam robione USG dopochwowe, i tutaj był pomiar organów i przepływów, a potem przez brzuch i wtedy była mierzona przezierność karkowa
u mnie było dokładnie to samo, tylko wszystko przez brzuch

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy miałyście zlecone badania na cytomegalię, różyczkę i TSH w tych pierwszych badaniach krwi? Bo ja nie i nie wiem czy nie zrobić?
na cytomegalię nie miałam.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale obiadem:
wec mam ziemniaczki pirre czu tam puree jakos tak :P
do tego piersi z kurczaka pieczone w woreczku z czosnkiem papryka ostra super mniam mniam i do tego gotowane brokuly ha!
pyszności
Stary 2012-01-11, 19:20   #4524
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
mnie 2 razy kłuło.. o co w tym chodzi...?
chyba sie rozciąga
Stary 2012-01-11, 19:22   #4525
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja do lekarza chodze ma nfz bo niestety mój gin nie przyjmuje prywatnie ale za to mam bezpłatne badania daje mi skierowania i pracuje w szpitalu u nas tam gdzie lezalam.

usg też mialam bezpłatnie jedynie ma te genetycznd umowijam się do dobrej kliniki

są wielkie plusy jak się ma lekarza ma nf odchodzą koszty dość duże za badania ja jak bym chodziła prywatnie to i tak do drugiego chodziła bym państwowo z racji tego by kierował mnie ma badania. moim zdaniem łaski nie robią !!
Świetnie, że masz dobrego lekarza z nfz. Ja niestety dobrego lekarza nfz nie znam Znaczy, moja gin też przyjmuje na nfz. Z tym, że w jednej przychodni 2 razy w tygodniu i na wizytę czeka się 3 miesiące. Poza tym pracuje jeszcze w jakieś przychodni w sąsiednim mieście. Ale przyjmuje rano, kiedy ja pracuję. Poza tym Tż obowiązkowo chce być przy każdym badaniu, więc przez to chodzimy prywatnie wieczorami

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-01-11 o 19:25
Stary 2012-01-11, 19:24   #4526
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
chyba sie rozciąga
Już sie tak nie stresuję, wszystkie kłucia np. w pachwinach lub dole brzucha przechodziły po tygodniu dwóch. Obecnie nic mi nie dolega. Tylko przy kichnięciu lub śmiechu tak dziwnie "czuję" ten brzuch..

A ja biję sie z myślami: zrezygnować już z pracy czy jeszcze nie... Nie chcę uchodzić za lenia...

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-01-11 o 19:27
Stary 2012-01-11, 19:25   #4527
agunia82
Zakorzenienie

Ból spojenia łonowego to ponoć norma w ciąży (moją koleżankę całą ciążę te bóle męczyły), ale nie wiem od czego to się dzieje

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:27   #4528
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Mnie przeraża kwestia wyprawki. Wszystko musimy kupić. Zaczynamy od zera.Chociaż, jeśli będzie dziewczynka to koleżanka powiedziała że odda nam ubranka. Widziałam je- wszystkie różowe. Mija się to z moimi oczekiwaniami ,ale ciuszkami nie pogardze. Wręcz przeciwnie zawsze to coś na początek. Najważniejsze żeby dziecko nie było całe w różu
my też musimy wsystko kupić, ale mnie to nie przeraża tylko cieszy zaczniemy jak się lepiej poczuję. mam nadzieję, że to będzie niedługo

Cytat:
moja była sąsiadka jest teraz ok 17tc, ale co ona wyprawia to tez mnie zadziwia, nie dosc ze cały dzien podjada to wstaje w nocy zeby cos zjesc, a nad ranem ok 5 gdy jej partner wstaje do pracy je sniadanie razem z nim
niezła jest
Stary 2012-01-11, 19:30   #4529
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U mnie robi się inaczej
Pekinkę szatkuję, ścieram marchew na tarce o grubych oczkach, dodaję sól i pieprz i mieszam z majonezem. Moja ulubiona surówka
Cytat:
Cześć
Lecę czytać co u Was
Gratulacje Szykuje się wątek mam chłopczykowych
Cytat:
My z TŻ chcielibyśmy. Jeżeli finanse nam pozwolą, to pójdziemy, bo chcemy razem rodzić

W ogóle kupiłam sobie żelki i znowu jest mi po nich niedobrze... Czekam też na TŻ. o 21 kończy trening i zjem z nim wtedy pyzy z mięskiem na kolację

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:36   #4530
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
u mnie już jest. Jestem kompletnie walnięta, naprawdę
Wyszłam z domu po mascarę i jedzenie dla kota, wróciłam z czterema nowymi pajacykami, czapeczką, koszulką i body
ale fajne

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Co tu tak cicho?
z nudów weszłam na wątek mamuś majowo-czerwcowych 2012 i tam już praktycznie wszystkie czują ruchy i dużo mamuś już zamówiło wózki czy łóżeczka tylko ciiii
też je podczytuję

Cytat:
o jejku jejku superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr:jup i:

dawaj to zdjecie dzisiaj:pl iz:
jutro Kochana

Cytat:
Super I gratuluję chłopca Ciekawe, czy się nie zmieni w dziewczynkę jak u mnie hihi
No właśnie ciekawe. My się na razie do tej płci nie przywiązujemy, choć ja od początku czuję, że to chłopczyk
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości