|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
HEJ.
Brumek jaką szkołę ta babką od "dzieci nie wiedzą co lubią" skończyła? pfff zero kompetencji. Ta druga też nie lepsza.... Jedyny plus że zobaczyłaś ćwiczenia, i sama możesz ćwiczyć z małym bez nstruktora który narzuca tempo. Przecież to zabawa a nie wyścigi. AgaG co tam u Stapelki? wyrzekła się nas czy jak> ![]() Pieleszka ciężki orzech do zgryzienia. Takie jeżżenie naprawdę może być uciżąliwe, i niestety pochłania sporo czasu, i kasy na paliwo. Wiadomo, babcia-( nie teściowa)- dobra instytucja....dobre ręce. Oliweczka jak wyszło usg tarczycy? ja dzisiaj jadę do endo z wynikami ![]() Natka kaszel może być z zaczerwienionego gardła lub kataru flegmy co zapycha. Nie martw się na zapas, jednak lekarza trzeba odwiedzić. Sara mi coś furczy nosem po wczorajszym wietrznym spacerze. ![]() W realu jest promo pampków od dzisiaj za 43,95 . Noc nie bardzo. Z 5 pobudek, od 6 na nogach..
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dzień doberek
Mój syn wydaje dziwne dźwięki otworem paszczowo- gębowym. Ukazując w całej krasie swoje bezzębne dziąsła, rusza szczęką i robi "ejejejjeje" tak jakby się kłócił Poza tym dalej boli mnie brzuch. Dziś dzień gotowania zupek dla Dominika. Powrót do pracy zbliża się wielkimi krokami
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Natka u mnie kaszel myślałam, że na początku to z suchego powietrza, ale potem okazało się że doszedł do tego katar i to przez to.Spływa on i EMi go odkaszluje. Ja odwiedziłam lekarza, bo chciałam być spokojna czy jej nic nie zalega na płuckach, bo z zapaleniem płuc to raz dwa.Na smarki dostała nasivin - raz dwa kozy zrobiły sie glutowate i mniej kaszle. A na kaszel drosetoux - bardzo słodki syrop, Emilie na poczatku go nie chciała pić, ale w końcu ją oszukałam podałam w jej ulubionej łyzece do witaminek no i wypija.
Źle spałam. Cały czas myślałam co i jak, ale na samą myśl nie chce tam wracać. Jest mi tak cholernie źle. Emilie też jakoś źle spała, wierciła się i wierciła. Mnie coś złapało. Muszę raz dwa to wyleczyć. Idę do Urzędu Pracy donieść zaświadczenie... |
|
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() aleeeee się za Wami stęskniłam wrócilismy w końcu do domku ![]() totalnie nie wiem co u Was i jakoś po łepkach postaram się ponadrabiać Hania z dnia na dzień pędzi z rozwojem i ostatnio ulubioną czynnością jest pierdzenie paszczą miłego dnia i zaległe szczęśliwego Nowego Roku |
|
|
|
#3815 |
|
BAN stały
|
My dzis noc spokojna, maly po 20 jadl, pozniej obudzil się po połnoxy i tak do rana do 7.30 przespal... moze nawet by spal jeszcze ale tż jak wstał to pierwsze co powiedzial, a wręcz wykrzyczal: "o ku*wa! zaspalem!" no i po spaniu.
A to cos na dobry humor, jutro przetestuje ![]() http://bebzol.com/pl/Ach-te-sny.48391.html |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Witam i ja w ten piekny dzien. Moja Marys obudzila sie dzis tylko RAZ O 4 na jedzonko Dzis pierwszy raz lece z kaszka manna - dam ja do obiadku. Marysi tak sie spodobalo przewracanie ze wzielismy ja do lozka i smigala po nim i zloscila sie jak jej stalo cos na przeszkodzie. ![]() Sto lat dla Dominika za kolejną miesięcznicę !!!!
|
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Brumku my też z Nadią zrezygnoaliśmy po pierwszych zajęciach dla maluchów...mojej Nadii nie podobał się hałas i głośny głosy prowadzącego,który chcąc -nie chcąc musiał mówić bardzo głośno.Ale załapaliśmy ćwiczenia oswajania z woda i stosowaliśmy je nawet w wannie podczas kąpieli ![]() AgaG. a nas przyjmiesz do siebie?? Może się z Aanią zbierzemy i przyjedziemy ,któregoś dnia na herbatkę z chłopakami ![]() A Ty Stapelka masz JustPi- witaj |
|
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
Domek, Maja, Dawid
kolejnych skończonych miesięcy
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3821 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!(Brumku special for you przywitanie pełne godności nie jakieś joł baby
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a w życiu Warszswy Cytat:
hehehe pipina jedna....Aniu ja wiedziałam, że ty mnie zrozumiesz oburzające! no Zgubo nasza wracaj no ewentualnie jakieś karmi wkupnego i bedzie cacy Cytat:
[QUOTE=pieleszka;31563792] shira - nie pisałam Ci nigdy, ale uwielbiam Twoje wypowiedzi...zazwyczaj zawsze jak je czytam to uwielbiam Cię kobito!!!!/QUOTE] czy już mogę wpaść w samozachwyt czy jeszcze troszkę wydzierżeć?? :paz urki:![]() no co Ty ja jestem stateczna matrona zapytaj Brumka ![]() hahahah podpinam się ![]() ![]() Dobra baby, która ma mojego Żbika????? dziś dzieć obudził się o 24,30 wypił mleko potem pobudka o 2 Shira myśli ohoho stary dobry Żbik powrócił i znowu mamy "IT HAS BEGAN...." lecę smok w bok klaps i spanko do 6,30 przecież cuda nie mogą następować po sobie tak wychodzi ze statystyk, no przyznać się która nie lubi spać w nocy i ma mojego chłopca a u mnie chyba jakiś surogat w łóżeczku leżyejjjj co wy tak na to krowie mleko kdyby nie pewna karsula Świeć panie nad jej zwierzęcą duszyczką to Shiry bo nie było! -heheheh indywidualność od początku. Mój ekstra tacik poszedł do gospodyni przyniósł szklaneczkę mleka Shira wypiła puściła bąki i usnęła błogim snem !! co prawda od tego czasu siostry śmieją się ze mnie, że tak wyrosłam bo na krowskim mleku jak na ciele przystało bo one takie krasnale po 150cm
|
|
#3822 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Maja w nocy zafundowała mi taką ilość pobudek, że już nawet nie jestem w stanie zliczyć wszystkich chyba ją coś bolało bo jęczała i popłakiwała przez sen może to bigos, który zjadłam bo bąki szły też niezłe także po kolejnej pobudce o ok. 1 w nocy wylądowała w naszym łóżku i spała już z nami do rana ![]() Cytat:
Pewnie, że przyjmiemy Cytat:
co do podkreślonego, to mam dokładnie takie same zdanie Cytat:
a czemu stapelki nie ma forum???Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-01-12 o 10:03 |
|||||
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!
I ja nie mam weny. Marek o 3 pojechał do Łodzi, i wróci końcem stycznia. Teraz muszę organizować wszystko sama z małym. Ciekawe kto się nim zajmie na weekendy, gdy mam szkołę. Mama do pracy, ojciec nie bardzo... Smutno mi, bom sama jak palec w mieszkaniu. No ale, damy radę ![]() Na dodatek młody nie oszczędza, właśnie się obudził. Ciekawe, kiedy mnie odwiozą ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-12 o 10:01 |
|
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki
|
|
|
|
|
#3825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dziękuję za zaproszenie
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Shira masz racje w sumie z tym prezentem - poprostu mam takiego troszki "dola"
karolineee moze faktycznie to zjedzony bigos - kapusta wydyma podobno
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Ello.
. To i ja dolaczam sie do zyczen |
|
|
|
#3828 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Paniom
A ja dziś fartem jestem w domu i normalnie prawie pod sufit skaczę z tej radości Chciałabym tak codziennie... ![]() Mam jedną poprawkę cholera i jutro wystawienie ocen a tu jeden przedmiot niezaliczony, najtrudniejszy do zrozumienia czyt. psychologia... Muszę jutro na tip top napisać 3 testy. Może się uda jak nie to bye! Najwyżej pójdę sobie na jakieś zaoczne typu kosmetologia. Też będzie dobrze, będę się cieszyć macierzyństwem a nie siedzieć wiecznie z nosem w książkach Mają wiosenny nabór to będę najwyżej śmigać od lutego :PBrumciu na basenie byłaś powiadasz? Patrzę instruktorka do d**py za przeproszeniem. Jakaś niepoważna baba! A mój TŻ stwierdził, że do roku absolutnie na basen... Shira uwielbiam Twoje teksty! Boska jesteś ![]() ![]() ![]() Scio będziesz na Hipp ha? Ja też chciałam na nie przejść ale sprawdzałam to ono ma sporo laktozy bo coś koło 6 na 100 ml, my przeszliśmy na Bebilon Comfort i jest cudownie! Laktozy ma 2,9. Juluś je mleczne kaszki itp i co? I zero reakcji, nawet już nie ulewa, rzadko mu się zdarza. Najwyraźniej z alergii wyrósł. Za jakieś 2 miesiące przejdziemy na zwykły Bebilon. ![]() Za to Julek teraz co 3 h budzi się na żarełko! Ja ledwo zipię już czasem... Eh, dziecko mi się zepsuło! No i ujawnia się u niego lęk separacyjny... Żanetko tak to już jest niestety w tym naszym zakichanym kraju. Rządza pieniądza i tyle... Przykro mi jest, że tak wyszło. ![]() A wszystkim solenizantom życzymy z Julciem 100 lat!!
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Agni życzyłam CI mało wstawania, a sama wstawałam chyba z 6 razy do tego obudziłam sie o 3 i nie umiałam zasnąć.
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
chelsea dasz rade - trzymam kciuki
brumek zje.... bym ta babe przez telefon ze sie do pracy nie nadaje i te jej teskty a propo basenu - moja Marys 2 grudnia na termach w Białce Tatrzańskiej 2,5 h w basenie i padla od razu po wyjsciu i spala ciurkiem 4 h
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea tak będziemy przechodzić na hippa, tylko nie ha a zwykłego. Na razie Agata dostała kawałek masła do zupy i zaraz jej zrobie troszke kaszki mlecznej (dam ze dwie łyżeczki), będziemy próbować jak mi zostanie ze 2-3 puszki Nutry, co by nie marnować.
Moje dziecko mówi właśnie mam mam mami ![]() A i moje dziecko wróciło
|
|
|
|
#3832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słodki widok.Byłam w tych termach 2 lata temu i tak się zasiedziałam w jacuzzi, że prawie przytomność straciłam
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
eve cudo!!!
byłam tam kilka razy, i w szaflarach
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki!!!!
wybieralismy sie na termy na Slowacje ale sie nie udalo. Musze ja zabierac na basen bo w pracy i tak mam dofinansowanie - wiec czemu nie. A dzieci bylo tam sporo ale tylko moja miala kostium kapielowy
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Sara ma strasznie wysypane policzki, codziennie się nasila.
Czy to jest alergia na gluten? ![]() Czy Wasze dzieci mają jakieś objawy po ekspozycji? Chyba od jutra odstawię. Do tego mam wrażenie jakby jej napuchły z deka policzki ![]() Czytałam że alergia na gluten drażni mózg, ni brzuszek, dziecko jest nerwowe, w nocy się często budzi...to by się zgadzało Macie jakieś sugestie?
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
odstaw gluten i zobaczy czy sie poprawi. Jesli tak to gluten, jesli nie idz do lekarza. A nie podawals nic innego co by moglo uczulic??
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie odstawię gluten nie będę wprowadzać nowości.
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
Kto może temu alkoholowo kto nie temu karmi ![]() Filip dał mi mocno w kość ostatnim czasem, a ja jakoś wysiadłam. Pare dni był problem z usypianiem o tej porze. Nie spał, płakał. Szkoda gadać. Ja razem z nim wyłam. Darłam się i wyłam. A poza tym wsio ok. Jestem bezrobotna od wtorku
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
a co dajesz z nowosci?? o to mi chodzilo - zle sie wyrazilam Przepraszam. Bo moze cos nowego dalas i temu.
|
|
|
|
#3840 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kłaniam się nisko, drogie Panie
(special for Shirka, żeby nie być gorszym Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo on w wodzie czuje sie dobrze, wyraźnie widać że sprawia mu to frajdę. Ale chcę żeby mógł sie tym nacieszyć w swoim tempie, a nie na gwizdek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cóż, ja tam wychodzę z założenia, że to on ma się dobrze bawić, skoro idę tam dla niego, a nie ja... Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze w ciązy chciałam żeby dziecko - o ile polubi - miało szybko kontakt z wodą, bo potem będzie się w niej czuło swobodnie i nie miało problemów z nauczeniem się pływania Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

kolejnych skończonych miesięcy 

chyba ją coś bolało bo jęczała i popłakiwała przez sen
bo bąki szły też niezłe
także po kolejnej pobudce o ok. 1 w nocy wylądowała w naszym łóżku i spała już z nami do rana
Dominik kaszle 

Kto może temu alkoholowo kto nie temu karmi