Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 08:15   #3811
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

HEJ.

Brumek jaką szkołę ta babką od "dzieci nie wiedzą co lubią" skończyła?
pfff zero kompetencji. Ta druga też nie lepsza....
Jedyny plus że zobaczyłaś ćwiczenia, i sama możesz ćwiczyć z małym bez nstruktora który narzuca tempo. Przecież to zabawa a nie wyścigi.

AgaG co tam u Stapelki? wyrzekła się nas czy jak>

Pieleszka ciężki orzech do zgryzienia. Takie jeżżenie naprawdę może być uciżąliwe, i niestety pochłania sporo czasu, i kasy na paliwo. Wiadomo, babcia-( nie teściowa)- dobra instytucja....dobre ręce.

Oliweczka
jak wyszło usg tarczycy? ja dzisiaj jadę do endo z wynikami

Natka kaszel może być z zaczerwienionego gardła lub kataru flegmy co zapycha. Nie martw się na zapas, jednak lekarza trzeba odwiedzić.

Sara mi coś furczy nosem po wczorajszym wietrznym spacerze.
W realu jest promo pampków od dzisiaj za 43,95 .
Noc nie bardzo. Z 5 pobudek, od 6 na nogach..
Stary 2012-01-12, 08:15   #3812
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Dzień doberek

Mój syn wydaje dziwne dźwięki otworem paszczowo- gębowym. Ukazując w całej krasie swoje bezzębne dziąsła, rusza szczęką i robi "ejejejjeje" tak jakby się kłócił
Poza tym dalej boli mnie brzuch.
Dziś dzień gotowania zupek dla Dominika.
Powrót do pracy zbliża się wielkimi krokami

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:25   #3813
zanetaa88
Zakorzenienie

Natka u mnie kaszel myślałam, że na początku to z suchego powietrza, ale potem okazało się że doszedł do tego katar i to przez to.Spływa on i EMi go odkaszluje. Ja odwiedziłam lekarza, bo chciałam być spokojna czy jej nic nie zalega na płuckach, bo z zapaleniem płuc to raz dwa.Na smarki dostała nasivin - raz dwa kozy zrobiły sie glutowate i mniej kaszle. A na kaszel drosetoux - bardzo słodki syrop, Emilie na poczatku go nie chciała pić, ale w końcu ją oszukałam podałam w jej ulubionej łyzece do witaminek no i wypija.

Źle spałam.
Cały czas myślałam co i jak,
ale na samą myśl nie chce tam wracać.
Jest mi tak cholernie źle.
Emilie też jakoś źle spała,
wierciła się i wierciła.
Mnie coś złapało.
Muszę raz dwa to wyleczyć.
Idę do Urzędu Pracy donieść zaświadczenie...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:45   #3814
JustPi
Rozeznanie

Witajcie mamusie
aleeeee się za Wami stęskniłam
wrócilismy w końcu do domku pobyt u teściów przeżyłam
totalnie nie wiem co u Was i jakoś po łepkach postaram się ponadrabiać

Hania z dnia na dzień pędzi z rozwojem i ostatnio ulubioną czynnością jest pierdzenie paszczą

miłego dnia i zaległe szczęśliwego Nowego Roku
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:55   #3815
Bartessa
BAN stały

My dzis noc spokojna, maly po 20 jadl, pozniej obudzil się po połnoxy i tak do rana do 7.30 przespal... moze nawet by spal jeszcze ale tż jak wstał to pierwsze co powiedzial, a wręcz wykrzyczal: "o ku*wa! zaspalem!" no i po spaniu.

A to cos na dobry humor, jutro przetestuje
http://bebzol.com/pl/Ach-te-sny.48391.html
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:00   #3816
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejka
Witam i ja w ten piekny dzien. Moja Marys obudzila sie dzis tylko RAZ O 4 na jedzonko Teraz spalibysmy jeszcze smacznie ale dzwonil nasz paczkowy ze ma paczke do nas - przyszlo mleczko Marysi - dobrze bo juz ostatnia puszke otworzylam.

Dzis pierwszy raz lece z kaszka manna - dam ja do obiadku.

Marysi tak sie spodobalo przewracanie ze wzielismy ja do lozka i smigala po nim i zloscila sie jak jej stalo cos na przeszkodzie.

Sto lat dla Dominika za kolejną miesięcznicę !!!!
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:04   #3817
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Brumku my też z Nadią zrezygnoaliśmy po pierwszych zajęciach dla maluchów...mojej Nadii nie podobał się hałas i głośny głosy prowadzącego,który chcąc -nie chcąc musiał mówić bardzo głośno.Ale załapaliśmy ćwiczenia oswajania z woda i stosowaliśmy je nawet w wannie podczas kąpieli

AgaG. a nas przyjmiesz do siebie?? Może się z Aanią zbierzemy i przyjedziemy ,któregoś dnia na herbatkę z chłopakami

A Ty Stapelka masz tak nas opuścić

JustPi- witaj

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:29   #3818
jacieeeee
Wtajemniczenie

Domek, Maja, Dawid i kolejnych skończonych miesięcy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:30   #3819
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dolaczam do zyczen bo zapomnialam o Maii i Dawidku
Stary 2012-01-12, 09:42   #3820
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
JustPi- witaj

Domek, Maja, Dawid również za kolejne miesiące
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:49   #3821
Shira_83
Zadomowienie

Dzień dobry!(Brumku special for you przywitanie pełne godności nie jakieś joł baby)
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Dziubek doszły mnie słuchy, że jak już będziemy laski (-10kg), to idziemy razem na piwo . Prawda to? Jacieeeee też idziesz?
ej ty teściówka mego Żbika a ja to już na piwko nie mogę co a też się odchudzam, ty chyba chcesz z torbą na główce do końca życia pomykać!!!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Ja to samo, chodze jak zombiak, tylko u mnie problemy z 'ta, ktorej imienia nie mozna wymawiac' .
hahahah Harry rządzi

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
WOW!!!!! zamien sie ze mna na dziecko
a w życiu Warszswy!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Byliśmy na basenie

Dziecko padło jak nieżywe a ja lecę czytać, co u Was
my też planujemy jak młody troszkę jeszcze odsapnie od chorób, ale ta pani to chyba nie ma dzieci mogłaby zobaczyć Żbika jak on reaguje jak czegoś nie lubi hehehe pipina jedna....

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

No nie, kto śmiał w takie święto wymyślać dzien dziadka...!
Aniu ja wiedziałam, że ty mnie zrozumiesz oburzające!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski
no Zgubo nasza wracaj no ewentualnie jakieś karmi wkupnego i bedzie cacyco u małego?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Marysi dziadkowie nic nie dostanakrucho z kasa w tym miesiacu - za duzo niespodziewanych wydatkow szlag mnie czasem trafia
a może starczy napisać na kolorowej kartce wierszyk typu nie wiem" babciu, babciu co ci dam tylko jedno serce mam a w tym sercu róży kwiat babciu babciu żyj sto lat" pomalować dzieciakowi łapkę farbką odbić na dole kartki i jest za darmola

[QUOTE=pieleszka;31563792]

shira - nie pisałam Ci nigdy, ale uwielbiam Twoje wypowiedzi...zazwyczaj zawsze jak je czytam to , a mój mąż wtedy patrzy na mnie jak na wariatkę uwielbiam Cię kobito!!!!

/QUOTE]

czy już mogę wpaść w samozachwyt czy jeszcze troszkę wydzierżeć??:paz urki:
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Shirka jesteś niemożliwa
no co Ty ja jestem stateczna matrona zapytaj Brumka

Cytat:
hahahah podpinam się

Dobra baby, która ma mojego Żbika????? dziś dzieć obudził się o 24,30 wypił mleko potem pobudka o 2 Shira myśli ohoho stary dobry Żbik powrócił i znowu mamy "IT HAS BEGAN...." lecę smok w bok klaps i spanko do 6,30 przecież cuda nie mogą następować po sobie tak wychodzi ze statystyk, no przyznać się która nie lubi spać w nocy i ma mojego chłopca a u mnie chyba jakiś surogat w łóżeczku leży

ejjjj co wy tak na to krowie mleko kdyby nie pewna karsula Świeć panie nad jej zwierzęcą duszyczką to Shiry bo nie było!mała wrzeszcząca Shirka chlustała wszystkim jak daleko widziała (łącznie z pokarmem mojej rodzicielki)-heheheh indywidualność od początku. Mój ekstra tacik poszedł do gospodyni przyniósł szklaneczkę mleka Shira wypiła puściła bąki i usnęła błogim snem !! co prawda od tego czasu siostry śmieją się ze mnie, że tak wyrosłam bo na krowskim mleku jak na ciele przystało bo one takie krasnale po 150cm
Stary 2012-01-12, 09:59   #3822
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry Maja w nocy zafundowała mi taką ilość pobudek, że już nawet nie jestem w stanie zliczyć wszystkich chyba ją coś bolało bo jęczała i popłakiwała przez sen może to bigos, który zjadłam bo bąki szły też niezłe także po kolejnej pobudce o ok. 1 w nocy wylądowała w naszym łóżku i spała już z nami do rana

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Nie nadrobię Was bo fizycznie jest to niemożliwe. Wpuścicie uciekinierkę z powrotem ?
No jak możesz takie pytanie nawet zadawać? Pewnie, że przyjmiemy

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Relacja

No a mi nie chodzi o to żeby bić z nim rekordy, tylko żeby zrobić mu frajdę. Więc postanowiłam, że pochodzę z nim sama na basen i będziemy robić to, co dla niego jest najprzyjemniejsze
Brawa za pierwszą kąpiel Tymka w basenie co do podkreślonego, to mam dokładnie takie same zdanie niestety czasami są mamy, które o tym zapominają i chcą, żeby ich dziecko było we wszystkim naj... A zapominają o dawaniu po prostu czystej radości dla takiego małego brzdąca.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie!

A ja dzis mialam baaardzo mila wizyte: Stapelke i jej Zuzanke! Nawiasem mowiac, to Zuzia wczoraj skonczyla pol roczku! Brawa!
Brawa dla Zuzi za pół roczku a czemu stapelki nie ma forum???

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

dziś chyba ujawnił się u Lili ten słynny lęk separacyjny.. a mianowicie
wieczorkiem wybieraliśmy się do rodzinki z zaproszeniami na chrzciny a że Lila była śpiąca, to moja mama powiedziała żebyśmy pojechali bez niej, ona ją uśpi i z nią posiedzi .Mieliśmy do odwiedzenia dwa domy więc tak max 1-1,5h mogło nas nie być.
Po godzinie mama dzwoni że Lila spała pół godziny a potem się obudziła i od 20 minut płacze w niebogłosy i nijak nie mogą jej uspokoić.
Zawinęliśmy się szybko i wróciliśmy do domu, to akurat się uspokoiła, ale była aż cała rozpalona z tego płaczu i cały czas tak wzdychała.

Mama mówiła że zachowywała się jakby ich w ogóle nie poznała, płakała bardzo , i już myśleli że coś jej po prostu dolega.
Ale my wróciliśmy , przytuliła się do mnie i od razu uspokoiła i po chwili nawet się śmiała.

Tak więc to chyba ten słynny lęk separacyjny się ujawnił.
My te ostatnio to przeżyliśmy, jak byliśmy u rodziców na święta. Próbowaliśmy wyjść na piwo ze znajomymi, jak mała zasnęła. Skończyło się na szybkim sprincie do domu bo moi rodzice nie mogli jej uspokoić

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Niestety mąż zaraził i Domka i mnie Dominik kaszle Chyba jutro wybiorę się z nim do lekarza...
Dziewczyny, które borykały się z kaszlem u dzieciaków: co robić? Czy to znaczy, że już zeszło na płucka?
Troszkę się martwię, bo to u nas pierwszy raz, nie wiem jak mu pomóc?
Maja, jak była przeziębiona to miała taki suchy kaszelek. To wydzielina z nosa spływała jej do gardła i podrażniała je. Dostaliśmy wtedy jakiś syropek, w płuckach wtedy czysto było ale warto iść do lekarza

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-01-12 o 10:03
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:00   #3823
Marina1
Zakorzenienie

Witajcie kochane!

I ja nie mam weny.
Marek o 3 pojechał do Łodzi, i wróci końcem stycznia. Teraz muszę organizować wszystko sama z małym. Ciekawe kto się nim zajmie na weekendy, gdy mam szkołę. Mama do pracy, ojciec nie bardzo...
Smutno mi, bom sama jak palec w mieszkaniu.

No ale, damy radę

Na dodatek młody nie oszczędza, właśnie się obudził. Ciekawe, kiedy mnie odwiozą
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-12 o 10:01
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:04   #3824
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
My dzis noc spokojna, maly po 20 jadl, pozniej obudzil się po połnoxy i tak do rana do 7.30 przespal... moze nawet by spal jeszcze ale tż jak wstał to pierwsze co powiedzial, a wręcz wykrzyczal: "o ku*wa! zaspalem!" no i po spaniu.

Cytat:
Gratki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:06   #3825
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Madziulka 15 grudnia minęło 4 lata z tego co pamietam Agni jest jeszcze dłużej. Pisała chyba kiedys ze 7?
O, no to nie dziwię się, że już przywykłaś

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
przywykniesz. mnie nie bylo tak ciezko na poczatku- ja przez pierwszy rok to zylam londynem. teraz mam juz po dziurki w nosie i marzy mi sie inny kraj, a T. chce kupic tu mieszkanie:pa la:
Wszystko nabierze lepszej barwy jak poznasz kilka osob. a gdzie mieszkasz, bo mi umknelo? jak masz niedaleko do mnie to zapraszam. ja mieszkam na Pimlico.

Agni siedzi w tym zakichanym miejscu juz 7 i pol roku.
Mieszkam w Dagenham. Pimlico to chyba samo centrum
I dziękuję za zaproszenie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:06   #3826
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Shira masz racje w sumie z tym prezentem - poprostu mam takiego troszki "dola"
karolineee moze faktycznie to zjedzony bigos - kapusta wydyma podobno
Stary 2012-01-12, 10:07   #3827
DaKaro
Zadomowienie

Ello.

obudzila mnie o 3.40 puszczajac wode do czajnika (kran na scianie przy ktorej stoi lozko). Czy ona nie ma co w nocy robic? Troche zajelo mi powrocenie do snu. Chce juz jechac .

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Domek, Maja, Dawid również za kolejne miesiące
To i ja dolaczam sie do zyczen .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:15   #3828
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry Paniom
A ja dziś fartem jestem w domu i normalnie prawie pod sufit skaczę z tej radości
Chciałabym tak codziennie...
Mam jedną poprawkę cholera i jutro wystawienie ocen a tu jeden przedmiot niezaliczony, najtrudniejszy do zrozumienia czyt. psychologia... Muszę jutro na tip top napisać 3 testy. Może się uda jak nie to bye!
Najwyżej pójdę sobie na jakieś zaoczne typu kosmetologia. Też będzie dobrze, będę się cieszyć macierzyństwem a nie siedzieć wiecznie z nosem w książkach Mają wiosenny nabór to będę najwyżej śmigać od lutego :P
Brumciu na basenie byłaś powiadasz? Patrzę instruktorka do d**py za przeproszeniem. Jakaś niepoważna baba! A mój TŻ stwierdził, że do roku absolutnie na basen... Nie zgadza się cholera no! Nie wiem jak go przekonać...
Shira uwielbiam Twoje teksty! Boska jesteś
Scio będziesz na Hipp ha? Ja też chciałam na nie przejść ale sprawdzałam to ono ma sporo laktozy bo coś koło 6 na 100 ml, my przeszliśmy na Bebilon Comfort i jest cudownie! Laktozy ma 2,9. Juluś je mleczne kaszki itp i co? I zero reakcji, nawet już nie ulewa, rzadko mu się zdarza. Najwyraźniej z alergii wyrósł. Za jakieś 2 miesiące przejdziemy na zwykły Bebilon.
Za to Julek teraz co 3 h budzi się na żarełko! Ja ledwo zipię już czasem... Eh, dziecko mi się zepsuło! No i ujawnia się u niego lęk separacyjny...
Żanetko tak to już jest niestety w tym naszym zakichanym kraju. Rządza pieniądza i tyle... Przykro mi jest, że tak wyszło.
A wszystkim solenizantom życzymy z Julciem 100 lat!!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:21   #3829
zanetaa88
Zakorzenienie

Agni życzyłam CI mało wstawania, a sama wstawałam chyba z 6 razy do tego obudziłam sie o 3 i nie umiałam zasnąć.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:24   #3830
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

chelsea dasz rade - trzymam kciuki
brumek zje.... bym ta babe przez telefon ze sie do pracy nie nadaje i te jej teskty

a propo basenu - moja Marys 2 grudnia na termach w Białce Tatrzańskiej 2,5 h w basenie i padla od razu po wyjsciu i spala ciurkiem 4 h
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (87,8 KB, 57 załadowań)
Stary 2012-01-12, 10:33   #3831
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Chelsea tak będziemy przechodzić na hippa, tylko nie ha a zwykłego. Na razie Agata dostała kawałek masła do zupy i zaraz jej zrobie troszke kaszki mlecznej (dam ze dwie łyżeczki), będziemy próbować jak mi zostanie ze 2-3 puszki Nutry, co by nie marnować.

Moje dziecko mówi właśnie mam mam mami

A i moje dziecko wróciło Od 20 do 8.30 i od 9.30 jeszcze godzinke dospała. I koopa poszła elegancka Agata chyba nie lubi spać w śpiworku, chyba lubi tak jak ja opatulić się po samą szyje. I chyba kleik kukurydziany na noc jej nie służy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:33   #3832
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
chelsea dasz rade - trzymam kciuki
brumek zje.... bym ta babe przez telefon ze sie do pracy nie nadaje i te jej teskty

a propo basenu - moja Marys 2 grudnia na termach w Białce Tatrzańskiej 2,5 h w basenie i padla od razu po wyjsciu i spala ciurkiem 4 h
Dzięki Słodki widok.
Byłam w tych termach 2 lata temu i tak się zasiedziałam w jacuzzi, że prawie przytomność straciłam . Poleciałam zaraz się ochłodzić do basenu na podwórko. Za bardzo lubię jacuzzi

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:35   #3833
Marina1
Zakorzenienie

eve cudo!!!
byłam tam kilka razy, i w szaflarach
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:38   #3834
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dzieki!!!!
wybieralismy sie na termy na Slowacje ale sie nie udalo. Musze ja zabierac na basen bo w pracy i tak mam dofinansowanie - wiec czemu nie.
A dzieci bylo tam sporo ale tylko moja miala kostium kapielowy
Stary 2012-01-12, 10:54   #3835
patik87
Zakorzenienie

Sara ma strasznie wysypane policzki, codziennie się nasila.
Czy to jest alergia na gluten?
Czy Wasze dzieci mają jakieś objawy po ekspozycji?
Chyba od jutra odstawię.
Do tego mam wrażenie jakby jej napuchły z deka policzki
Czytałam że alergia na gluten drażni mózg, ni brzuszek, dziecko jest nerwowe, w nocy się często budzi...to by się zgadzało
Macie jakieś sugestie?
Stary 2012-01-12, 11:02   #3836
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

odstaw gluten i zobaczy czy sie poprawi. Jesli tak to gluten, jesli nie idz do lekarza. A nie podawals nic innego co by moglo uczulic??
Stary 2012-01-12, 11:10   #3837
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
odstaw gluten i zobaczy czy sie poprawi. Jesli tak to gluten, jesli nie idz do lekarza. A nie podawals nic innego co by moglo uczulic??
teoretyczie wszystko co podaję mogło uczulić. Z deserków jabłko a z obiadków mięsko, czy jakieś warzywo w jarzynowej...
Narazie odstawię gluten nie będę wprowadzać nowości.
Stary 2012-01-12, 11:15   #3838
Zmalowana
Zakorzenienie

Dziękuje
Kto może temu alkoholowo kto nie temu karmi

Filip dał mi mocno w kość ostatnim czasem, a ja jakoś wysiadłam. Pare dni był problem z usypianiem o tej porze. Nie spał, płakał. Szkoda gadać. Ja razem z nim wyłam. Darłam się i wyłam.
A poza tym wsio ok. Jestem bezrobotna od wtorku

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:16   #3839
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
teoretyczie wszystko co podaję mogło uczulić. Z deserków jabłko a z obiadków mięsko, czy jakieś warzywo w jarzynowej...
Narazie odstawię gluten nie będę wprowadzać nowości.
a co dajesz z nowosci?? o to mi chodzilo - zle sie wyrazilam Przepraszam. Bo moze cos nowego dalas i temu.
Stary 2012-01-12, 11:35   #3840
brumek
Zakorzenienie

Kłaniam się nisko, drogie Panie (special for Shirka, żeby nie być gorszym )

Cytat:
Tymek spał do rana

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A i moje dziecko wróciło Od 20 do 8.30 i od 9.30 jeszcze godzinke dospała. I koopa poszła elegancka

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
A to cos na dobry humor, jutro przetestuje
http://bebzol.com/pl/Ach-te-sny.48391.html
Hihihi

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brumku my też z Nadią zrezygnoaliśmy po pierwszych zajęciach dla maluchów...mojej Nadii nie podobał się hałas i głośny głosy prowadzącego,który chcąc -nie chcąc musiał mówić bardzo głośno.Ale załapaliśmy ćwiczenia oswajania z woda i stosowaliśmy je nawet w wannie podczas kąpieli
Ja będę dalej chodzić, myślę że +/- raz w tygodniu, ale sama, na własną rękę Bo on w wodzie czuje sie dobrze, wyraźnie widać że sprawia mu to frajdę. Ale chcę żeby mógł sie tym nacieszyć w swoim tempie, a nie na gwizdek

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!(Brumku special for you przywitanie pełne godności nie jakieś joł baby)
Czuję się zaszczycona, moja droga koleżanko

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Brawa za pierwszą kąpiel Tymka w basenie co do podkreślonego, to mam dokładnie takie same zdanie niestety czasami są mamy, które o tym zapominają i chcą, żeby ich dziecko było we wszystkim naj... A zapominają o dawaniu po prostu czystej radości dla takiego małego brzdąca.
Dokładnie tak! I dlatego ja nie mówię że te instruktorki wczoraj byłe złe, bo wszystkie tego typu kursy pewnie tak wyglądają. Rodzice chcą się "nauczyć" jak najwięcej, a że zajęcia trwają 30 minut, to trzeba pędzić. Zresztą nawet wczoraj jednak babka (mama) mówiła, że jakby chciała się tylko pochlapać z dzieckiem, to sama by z nim chodziła, a nie płaciła kilka stów za kurs
Cóż, ja tam wychodzę z założenia, że to on ma się dobrze bawić, skoro idę tam dla niego, a nie ja...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Marek o 3 pojechał do Łodzi, i wróci końcem stycznia. Teraz muszę organizować wszystko sama z małym. Ciekawe kto się nim zajmie na weekendy, gdy mam szkołę. Mama do pracy, ojciec nie bardzo...
Smutno mi, bom sama jak palec w mieszkaniu.
Dziękuj niebiosom za internet

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Brumciu na basenie byłaś powiadasz? Patrzę instruktorka do d**py za przeproszeniem. Jakaś niepoważna baba! A mój TŻ stwierdził, że do roku absolutnie na basen... Nie zgadza się cholera no! Nie wiem jak go przekonać...
Mój też miał opory, ale w takich kwestiach to ja decyduję
Jeszcze w ciązy chciałam żeby dziecko - o ile polubi - miało szybko kontakt z wodą, bo potem będzie się w niej czuło swobodnie i nie miało problemów z nauczeniem się pływania

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
aleeeee się za Wami stęskniłam
wrócilismy w końcu do domku
Witaj I opowiadaj pikantne szczegóły

Cytat:
Mój syn wydaje dziwne dźwięki otworem paszczowo- gębowym. Ukazując w całej krasie swoje bezzębne dziąsła, rusza szczęką i robi "ejejejjeje" tak jakby się kłócił
Brzmi groźnie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości