Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 22:44   #361
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Aaa to może Franka księdzem będziesz straszyć?
Mówisz? Jest myśl!
A to rozszerzanie z gazetki? bo chyba mam taką samą
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ale krwawienia? czy plamienia?
bo plamienie wiesz, że może coś oznaczać
Krwawienie. Plamienie może oznaczać co chce, byłoby niepokalane poczęcie.
Martwi mnie to.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mam już inny laktator i jest spox.

Miało być, że z reguly 3min je
Jaki?
Cytat:
babciu Ty
nom Agnyska to jeszcze na jesieni było i jak u nas się pokazywała Benio był miał kaszel i pamiętam, że też zdziwiona była tym, że zaleciła im lekarka spacery
Ojej Ty to masz pamięć chyba najlepszą na wątku!!! Widać kto wszystko wnikliwie czyta.
A ja sobie czytam, że Agnyska coś napisała o kaszlu i spacerach i dumam, czy to przeoczyłam, bo AGnyski u nas dawno nie widziałam.
Jak to mówi Lulla diesel ze mnie.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:51   #362
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
szkoda slow....
i za szczepienie.... szkoda tylko Mikiego ze sie takl stresowal....

za piekna wage i szczepienie....

u mnie przed ciaza to byl bol jajnikow i sluz.... teraz mi sie pokrecilo i nie wiem co i jak...

super ze synus jest taki dzielny.,.... Mamusia pewnie jest dumna....

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Ancia super ze Franio czuje sie lepiej...

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Martunia_199 a przed pepti co podawalas maluszkowi?? I teraz jak mu dajesz to mleko to je w takiej samej ilosci czy mniej ???

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

lula i dawalas przez ten smoczek juz kaszke??
Pepti podaję właściwie już od października - tyle że wtedy to tylko było dokarmianie raz dziennie a od polowy grudnia tylko pepti. Je ładnie - 6 razy dziennie po 150ml więc raczej apetyt ma

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:52   #363
anciaahk
kosmitka

Idę spać, kolorowych!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:04   #364
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mówisz? Jest myśl!
A to rozszerzanie z gazetki? bo chyba mam taką samą

Krwawienie. Plamienie może oznaczać co chce, byłoby niepokalane poczęcie.
Martwi mnie to.

Jaki?

Ojej Ty to masz pamięć chyba najlepszą na wątku!!! Widać kto wszystko wnikliwie czyta.
A ja sobie czytam, że Agnyska coś napisała o kaszlu i spacerach i dumam, czy to przeoczyłam, bo AGnyski u nas dawno nie widziałam.
Jak to mówi Lulla diesel ze mnie.
jak silne to może do lekarza?
to się nazywa pamięć fotograficzna - nie muszę się wczytywać dokładnie, a i tak zapamiętuję- przydatne było na studiach jak się czułam o kamykach tak więc strzeżcie się i uważajcie co piszecie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:15   #365
BordAna
Zadomowienie

dobry wieczór

mooonik:
ja też mam dobra pamięć
jestem wzrokowcem
i pamietam co gdzie jak i kiedy :P
u nas w rodzinie mam najlepszą pamięć do dat

Ancia: ja z kolei miesiączkę miałam w połowie listopada, która trwała prawie 10 dni! od tamtej pory cisza...
już kilka razy myślałam że się rozkręci bo zaczylam troszkę plamić ale nic z tego nie wyszło...
jestem wściekła na to wszystko bo nie mogę zacząc brać Asubteli (gin mi zmienił tabl bo tamtych wcześniejszych już nie mogłam brać, skoro nie karmię) a Asubtelę mam zacząć brać od 1 dnia miesiączki... i tak czekam, i czekam...
Do gina mam przyjśc teraz jakoś w wakacje
no chyba że @ się nie pojawi to w lutym i wywołamy...
ale 1.02 idę do mojej endokrynolog i już ona mi to badziewie wywoła...
ehh..
to się wyżaliłam...

Edytowane przez BordAna
Czas edycji: 2012-01-11 o 23:22
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:19   #366
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

ja jak zwykle wieczorową porą a Wy tu tyle naskrobałyscie
córcia kolezanki cudna, ma prawie 7 miesięcy i już taka dorosła w porównaniu z Bartusiem, tak na mnie patrzyła, po prostu śledziła mnie wzrokiem a jak kwiczała jak małego zobaczyła chciała go przytulać i wogóle;D jutro postaram się wrzucić zdjęcie
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No to milego spotkania i dzionka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ale fajnie
ja to nie mam się z kim umówić z dzieciaczkiem. Niby duzo dzieciaczków w rodzinie ale Igorek jeszcze taki malusi i ledwo co po szpitalu a z Olą to mało gdzie wychodzą może na wiosne będzie lepiej
ja to w sumie mam jedną właśnie koleżankę co ma córeczkę i mieszka niedaleko mnie i dodatkowo pracujemy w tej samej firmie i drugą co na dniach będzie rodzićale też nie spotykamy się jakoś często, tak raz-2 razy w miesiącu
Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość

Przyjmiecie mnie ponownie do naszego może raczej bardziej już waszego grona?

Poczytam chociaz kilka stronek wstecz zeby wiedzieć co u was

c0 tam u Was kochana? opowiadaj i oczywiście że tęskniłyśmy{
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

My lecimy na wizytę do okulisty bo mała bardzo zezuje a przy jedzeniu strasznie trze oczka, do tego kaszle i kicha ciągle, zastanawiam sie czy nie jest alergikiem

Acelinka czytałam że spodziewasz się blizniaków taka fajna myśl mnie naszła żeby przycelować bo w tym roku będzie fajna data 12.12.12 skoro już zaliczyłam 11.10.11 to może by się udało szkoda że szanse na niepokalane poczęcie sa raczej małe
kciuki za okulistę i dużo zdrówka życzę
Cytat:
Wrocilismy..Nakramilam dzidziulke chwile przed zeby nie bylo ze go glodze(ost pigula tak zasugerowala) w domku sobie gugal, smail sie, bawil zabaweczkami i wszystko bylo si; jak tylko przekroczylismy prog przychodni Mikul znowu dostal szalu, po prostu, nie pomagalo nic, smoczek, lulanie, zabawki. Masakra. No ale mielismy to szczepienie. na koniec pigula mi powiedziala ze narazam dziecko na bol i ze pewnie nasteonym razem zrobimy skojarzone bo szkoda dziecka, wiec jej powiedzialam ze nie a ona do mnie ze nie bedzie mi juz mowic o zakazeniach jakie moga byc po tych szczepionkach no bo my tak wybralismy wiec to nasz wybor ale one sa tak nieoczyszczone itd. No k*******
nie mogę, pozabijać ich tylko
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

dobrze nawet było, w gabinecie lekarki mała sie rozdarła bo gorąco tam strasznie a ona nie lubi miec za ciepło. Wiec w samym bodziaku poszłyśmy do pielęgniarki się szczepic troche popłakała, ale nawet niedługo, dzielna moja niunia. wyniki krwi mamy dobre.
Waży 5 500 g tp w porównaniu do naszych przodowników kruszynka, i ma wg pani 62 cm

no i chyba zmieniamy mleko na enfamil bez laktozy...bo pani dr mówi ze te jej bąki to moze byc lekka nietolerancja laktozy i ze rozkurczowych leków nie ma co dawać. No sama nie wiem, ale mleko spróbujemy zmienić.
za szczepienie\

a co do mleka to my też używamy Enfamil ale zwykłego i znalazłam ostatnio w necie aptekę która sprzedaje o 5zł mniej za puszkę niż u nas jest
http://allegro.pl/apteka-enfamil-pre...032759993.html może CI się przyda

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:20   #367
mooonik
Zakorzenienie

BordAna kope lat jak Leos?? do dat akurat ja nie, historia to tez moja pieta achillesowa ale reszta juz tak
jak to do gina masz przyjsc w wakacje? a jak @ nie przyjdzie to w lutym do endo? ale masz to skomplikowane wszystko..

Julitka

Stary 2012-01-11, 23:25   #368
BordAna
Zadomowienie

wklejam jeszcze aktualne zdjęcie Leośka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0103bbb.jpg (63,5 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-01-11, 23:29   #369
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SONIA004;31554714
[B
Martusiaaa [/B]super, że z cycem oki... no i fajną masz lekarkę, tylko pozazdrościć

Byliśmy dziś na pobraniu krwii z tatusiem... i młody chyba chciał się pokazać z jak najlepszej strony, bo tylko na początku zapłakał a jak wychodziliśmy z gabinetu to już spał. Bohater tatusia a mamusi to płacze
Dziękujemy wszystkim wizażowym ciociom za kciuki!!
dziękuję
i dzielny Mati
Cytat:
My po wizycie, Franek ma się lepiej, osłuchowo czysty, uszy zdrowe, jeszcze zostało lekko w górnych drogach oddechowych. Antybiotyk do niedzieli, a w niedzielę kazała od razu na spacer, podobno pomaga na kaszel .
Franek tak gadał u lekarki w gabinecie, że myślałam, że padnę. Po czym zasnął jak go ubierałam. Pierwszy raz w życiu. I spał po powrocie od lekarza 2h, niemożliwy jest! W nocy pewnie znowu będzie kongo
świetne wiadomości
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Nadrabiam was chyba 2h U nas ewidentnie koniec skoku Szymek wreszcie nie płacze bez powodu i jest prawie non stop uśmiechnięty Dzisiaj mu sie wyrwało jakieś "dadi" i tak mu się spodobało, że zaśmiał się w głos
to superob yy jak najdłużej tak pozostało

dobra spadam spać, bo już późno, a i tak bateria mi zaraz się do końca wyładuje, więc resztę postaram się jutro nadrobić \
kolorowych snów Mamuśki

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-11, 23:32   #370
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
BordAna kope lat jak Leos?? do dat akurat ja nie, historia to tez moja pieta achillesowa ale reszta juz tak
jak to do gina masz przyjsc w wakacje? a jak @ nie przyjdzie to w lutym do endo? ale masz to skomplikowane wszystko..
Leoś grzeczny aniołeczek mój... chociaż ostatnio troszke gorzej je, wierci się i wypycha smoka, czasami wojuję z nim, ale już wiem że to nie ka sensu..
cz ęsto jak dam mu odsapnąć chwilę to trochę poje...
stresuję się tym karmieniem ale mały pewnie to wyczuwa...
czekamy na poniedziałek, wtedy idziemy po skierowanie na powtórny posiew i zobaczymy czy bakteria coli jeszcze w moczu jest...
maly antybiotyk zniósł dzielnie, katarek minął oby bakteria też poszła precz
kupilismy mu wkońcu leżaczek - bujaczek i moje ręce teraz dopiero zaczęł opdoczywać i skracać się

co do gina, to tak mi powiedział.. że mam przyjść w wakacje do kontroli...
A Wy macie inaczej?
ja 1.02 i tak jestem zapisana do endo to ona już mi wywoła @ jak to dawniej robiła...

Edytowane przez BordAna
Czas edycji: 2012-01-11 o 23:34
Stary 2012-01-11, 23:34   #371
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Hahaha, mały zasnął o 21, spał do 23,32 i teraz oczy jak 5zł i pewnie do 1 posiedzimy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:47   #372
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Hahaha, mały zasnął o 21, spał do 23,32 i teraz oczy jak 5zł i pewnie do 1 posiedzimy
Cotka, a jak Twoj synek śpi w dzień?
może po prostu taki nocny marek z niego ?
Stary 2012-01-11, 23:49   #373
aa2
Zakorzenienie

a ja sie wkreciłam w projekt kalendarza dla dziadków i ambicjonalnie nei korzystam z gotowych tylko sama tworze hehe pewnei jeszcze posiedze...
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:54   #374
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Cotka, a jak Twoj synek śpi w dzień?
może po prostu taki nocny marek z niego ?
Ma kilka drzemek, ale około 30min-godzinka. W sumie teraz pospał ponda 2,5 h, teraz go trochę pomęczymy to może zaśnie.

Wymianka.
Stary 2012-01-12, 00:00   #375
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja sie wkreciłam w projekt kalendarza dla dziadków i ambicjonalnie nei korzystam z gotowych tylko sama tworze hehe pewnei jeszcze posiedze...
sama tworzysz? zdolniacha..
Stary 2012-01-12, 00:03   #376
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Idę spać bo mały kimnal u babci. Mam nadzieję, że dadzą mi jakieś 3h- nie pamietam juz kiedy tyle spalam.

Ancia ciesze sie,ze u Was lepiej
trzymam kciuki za wyspanie

Cytat:
sama tworzysz? zdolniacha..
niektóre firmy daja do ściagniecia program i mozesz sobie sama podstawiac zdjecia , tworzysz okładke itd, mozna korzystac z gotowców a mozna tez samemu cos dodac i ja własnei chce troche dodac od nas, jak ni ewyjdzie to gotowca zapodam hehe
w sumie tam ni ema nic trudnego tylko zabawa jest bo trzeba se pokombinowac
Stary 2012-01-12, 00:05   #377
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Leoś grzeczny aniołeczek mój... chociaż ostatnio troszke gorzej je, wierci się i wypycha smoka, czasami wojuję z nim, ale już wiem że to nie ka sensu..
cz ęsto jak dam mu odsapnąć chwilę to trochę poje...
stresuję się tym karmieniem ale mały pewnie to wyczuwa...
czekamy na poniedziałek, wtedy idziemy po skierowanie na powtórny posiew i zobaczymy czy bakteria coli jeszcze w moczu jest...
maly antybiotyk zniósł dzielnie, katarek minął oby bakteria też poszła precz
kupilismy mu wkońcu leżaczek - bujaczek i moje ręce teraz dopiero zaczęł opdoczywać i skracać się

co do gina, to tak mi powiedział.. że mam przyjść w wakacje do kontroli...
A Wy macie inaczej?
ja 1.02 i tak jestem zapisana do endo to ona już mi wywoła @ jak to dawniej robiła...
a Ty karmisz piersia czy mm? kurna nie pamietam ehhh... wybacz. Lezaczek mowisz zbawienna rzecz
fajnie nam tu pozuje na zdjeciu
mi nie kazal gin na zadna kontrole przychodzic tylko ew. jakbym jakies miala problemy a tak to dopiero przy kolejnej ciazy

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja jak zwykle wieczorową porą a Wy tu tyle naskrobałyscie
córcia kolezanki cudna, ma prawie 7 miesięcy i już taka dorosła w porównaniu z Bartusiem, tak na mnie patrzyła, po prostu śledziła mnie wzrokiem a jak kwiczała jak małego zobaczyła chciała go przytulać i wogóle;D jutro postaram się wrzucić zdjęcie
i lysinki zdjecie tez, i czapki jak ubierasz
zobaczysz Martus ze ani sie obejrzymy a nasze brzdace beda mialy 7m i beda taaakie madre

Cytat:

a pokazesz efekty

Cytat:
Ma kilka drzemek, ale około 30min-godzinka. W sumie teraz pospał ponda 2,5 h, teraz go trochę pomęczymy to może zaśnie.
o matkp Cotka ja Cie podziwiam mam nadzieje, ze zasnie szybko

Julitka

Stary 2012-01-12, 00:13   #378
aa2
Zakorzenienie

Monik nie wiem czy sie da pokazac efekt bo nie wiem czy z tego programu da sie skopiowac ale własnei mnie zmobilizowałaś zeby to sprawdzic hehe
Stary 2012-01-12, 00:15   #379
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
a Ty karmisz piersia czy mm? kurna nie pamietam ehhh... wybacz. Lezaczek mowisz zbawienna rzecz
fajnie nam tu pozuje na zdjeciu
mi nie kazal gin na zadna kontrole przychodzic tylko ew. jakbym jakies miala problemy a tak to dopiero przy kolejnej ciazy
ja karmię Nutramigenem...niestety.. .
kurcze.. ciągle mam jeszcze w srodku jakieś tam wyrzuty sumienia że nie udało mi się karmić piersią...
tak to jest jak człowiek się nastawia na coś a potem z tego nic nie wychodzi...
no nic.. może nastepnym razem

Cotka: wyturlajcie Go tam porządnie
Stary 2012-01-12, 00:18   #380
aa2
Zakorzenienie

mogę jedynie zrobić prt sc i wkleić w Paint-cie i wtedy moge wam pokazac to np może byc okładka -ale jeszcze mysle
i przykładowa strona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (94,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu2.jpg (97,3 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2012-01-12 o 00:21
Stary 2012-01-12, 00:23   #381
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
mogę jedynie zrobić prt sc i wkleić w Paint-cie i wtedy moge wam pokazac to np może byc okładka -ale jeszcze mysle
i przykładowa strona
kurczę no..cudo.. świetne normalnie
aż chciałoby się też coś takiego zrobić
Stary 2012-01-12, 00:33   #382
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę no..cudo.. świetne normalnie
aż chciałoby się też coś takiego zrobić
ja lubie sie bawic takimi rzeczami ale dzisiaj chyba juz pójde spac bo o 5 lub 6 pobudka na jedzonko potem małe chichawki gaszenie światła i obserwowanie czy Marcel zaśnie zazwyczaj ja chyba pierwsza przysypiam no ale warta musi byc

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

dobra lece spac buzioleeeeeeeee
Stary 2012-01-12, 01:28   #383
cotynato
Zakorzenienie

Zwariuję zaraz

Wymianka.
Stary 2012-01-12, 09:02   #384
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pieknie nam sie rozwijaja i mamuskom nudzic sie nie daja. Mamy X-XI 2011

chyba po raz pierwszy jestem tu o tej godzinie mały dostał mleczko i walczy, żeby jeszcze zasnąć, a ja mam trochę do nadrobienia jeszcze więc sobie cieplutko pod kołderką poczytam trochę

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

co za głupi kompjakieś aktualizacje się włączyły i mi wszystkie cytaty zeżarło

Małgoś dla Stefka, dobrze, że już po wszystkim
Madzialena to pięknie, że zmiana planu dnia przyniosła pozytywne efekty My też tak miedzy 11ta a 12tą wyjeżdzamy na spacer i zdazy się że Bartuś jeszcze pośpi później we wózku. A wogółe jak przekrocze próg domu to mały już śpi
Asiu Marcelek pięknie trzyma główkęi super kalendarz się robi Babcia na pewno będzie zachwycona
Archi kochana nie mam pojęcia co się może dziać Piotrusiowi, bardzo mocno Cię przytulam kochana

biedna Rabarbar MAdziu przekaż jej że o niej myślimy i czekamy aż do nas wróci i pozdrów ją serdecznie

Mooonik dziś postaram się zdjęcia wrzucić
Bordana witamy, Leoś słodziak, wpadaj częściej
Cotka i jak nocka?

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

dobra idę się trochę ogarnąć, zjeść śniadanie póki mały śpi, choć nie wiem czy zaraz nie będzie pobudki, bo u sąsiadów zaczęli kolejny dzień remontu i równo o 9tej zaczynają wiercić, pukać itd

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-12, 09:15   #385
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
eeee nie wydaje mi się, że jedna tabletka mogłaby coś zaburzyć. A jak sobie przypomniałaś to wzięłaś? Ja mam całe opakowanie na zbyciu, bo wykupiłam, ale postanowiłam, że jednak nie będę brać jakbyś chciała to pisz.
Ja test też zrobię, bo muszę iść na ten rezonans magnetyczny, a ja nie biorę anty, @ nie miałam, więc muszę być pewna, że nic tak sobie nie rośnie, choć raczej to całkiem niemożliwe. Ale jak wiadomo - cuda się zdarzają
no właśnie, zdarzają się, dlatego miałm takie schizy

ja biore Azalie, jakbyś miała te to chętnie przytule
Cytat:
Wrocilismy..Nakramilam dzidziulke chwile przed zeby nie bylo ze go glodze(ost pigula tak zasugerowala) w domku sobie gugal, smail sie, bawil zabaweczkami i wszystko bylo si; jak tylko przekroczylismy prog przychodni Mikul znowu dostal szalu, po prostu, nie pomagalo nic, smoczek, lulanie, zabawki. Masakra. No ale mielismy to szczepienie. na koniec pigula mi powiedziala ze narazam dziecko na bol i ze pewnie nasteonym razem zrobimy skojarzone bo szkoda dziecka, wiec jej powiedzialam ze nie a ona do mnie ze nie bedzie mi juz mowic o zakazeniach jakie moga byc po tych szczepionkach no bo my tak wybralismy wiec to nasz wybor ale one sa tak nieoczyszczone itd. No k*******
o jaaa rozsadziłabym te babki! Nie dziwie się że Mikuś tak reaguje na tą przychodnie, podobno dzieci najlepiej ludzi "wyczuwają".
U nas tylko za pierwszym razem lekarka marudziła i coś tam gadała a teraz juz luz. Z tego co zauważyłam w przychodni to mnóstwo mam szczepi tymi normalnymi.
Cytat:

no przykro mi wybacz mi
tak serio to jż teraz nie, za wcześnie. Trochę bym się bała, Julik robi się coraz cięższa, wymaga coraz więcej uwagi i poświęcenia jej czasu, więc się obawiam, że nie dałabym rady. Ale jakby tak za rok o tej samej porze być w ciąży... hmmm sounds like a good plan
widzę o Acelince pomyślałyśmy tak samo
dokładnie tego samego się obawiam, gdzie ciąża jak tu 8 kg szczęścia w domu i będzie coraz więcej, nie chodzące, trzeba nosic, a jakbym niedaj Boziu musiała leżeć albo cuś no to w ogóle potem zapewne nowy wózek kupić dla dwójki dzieciaczków, no masakra totalna
a za rok to inna sprawa
Cytat:

My po wizycie, Franek ma się lepiej, osłuchowo czysty, uszy zdrowe, jeszcze zostało lekko w górnych drogach oddechowych. Antybiotyk do niedzieli, a w niedzielę kazała od razu na spacer, podobno pomaga na kaszel .
Franek tak gadał u lekarki w gabinecie, że myślałam, że padnę. Po czym zasnął jak go ubierałam. Pierwszy raz w życiu. I spał po powrocie od lekarza 2h, niemożliwy jest! W nocy pewnie znowu będzie kongo.
ciesze się że jest lepiej
a jak Twoje cycorki?
Cytat:
Hej Nadrabiam was chyba 2h U nas ewidentnie koniec skoku Szymek wreszcie nie płacze bez powodu i jest prawie non stop uśmiechnięty Dzisiaj mu sie wyrwało jakieś "dadi" i tak mu się spodobało, że zaśmiał się w głos
suuuper!
widzisz uczony chłopak, od razu po angielsku!

Cytat:
uwaga :
tarrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaa aammmmmmmmmmmm:
nie mogłam sie powstrzymać , a 2 zdjeci epowala mnie na łopatki, wykonanie: mój mąz

PS co ze spotkaniem?
Cytat:

I w załączniku...może coś nam to trochę rozjaśni
o, też dostałaś tą gazetke? Bo ja wczoraj znalazłam w skrzynce, bez żadnej koperty, tylko na okładce był mój adres zapisany.
Cytat:
wklejam jeszcze aktualne zdjęcie Leośka
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:19   #386
archinta
Zakorzenienie

Nocka bez szału ale lepiej- gl. dlatego ,ze Babcia wziela Piotrka i do 2 w nocy siedziala nad nim bo oczywiscie sie wybudzal przez pierdziochy. Dobrze chociaz ze tym razem wyciszal go smok i przytulenie ,a nie tylko piers.
Potem maly zjadl piers i standardowo kimnął na 1godz i 50 min (serio zegarki można regulować!). Od 5 rano nie spie bo walił nogami, prezyl sie- taki nasz standard. Chyba znow kopsnę się do pediatry po syropek rozkurczowy
Cytat:
Szczepienie się odbyło...Stefek zniósł je gorzej niż za pierwszym razem...płakał aż był bordowy....takie mu łzy wielkie leciały, że myślałam, że mi serce pęknie...Ale już po wszystkim. Następne w lutym.
Biedny Kwilonek dobrze,ze to już za Wami.

A z tym Samuelem to musiało super wyglądac
Cytat:

A kolęda ekspresowa, trwała 3 minuty. Był fajny ksiądz - udzielał nam ślubu i chrzcił Franka. Zapisał w kartotece że wszystko ok, usiadł w kuchni przy wyspie, no padałam z niego.
A jeszcze przyszedł jak usypiałam Franka, ekspresem Franka ululałam i zbiegłam po schodach jak kończył modlitwę .
Jeszcze odłożyłam Franka i tylko się modliłam, by spał, bo jest ksiądz. I posłuchał
hihih czyli jednak modlitwy działaja
Cytat:

Jeśli w połowie cyklu dostaje się krwawienia to chyba nic dobrego?
Moze jeszcze cykle Ci sie nie unormowaly??
Albo owu jakas taka spektakularna??
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Daj znać jak wyszło
wyszło
Chociaz brakowalo mi w opisie wielkosci blaszki do pieczenia- wiesz ja disel (jak to moja sis mówi) kuchenny, ale zrobilam na mniejszej
Cytat:
To ja na wątek wasz będę wchodzić jako babcia
to bedziemy dwie babcie
Cytat:
Spokojnie. Zwiekszaj mu stopniowo dawkę. Taki duzy chłop musi sobie pojeśc. A tej jednej miarki to on nawet nie poczuł
A ile czasu upływa od karmienia do drzemki?
Stefek nie zasypia odrazu po karmieniu. Czasem zje i minie koło godziny nim chce iśc na drzemkę.
Taki mam plan. Nie chcialam od razu dawac mu jakiejs wielkiej ilosci co by nie mial zaraz jakis rewolucji w brzuszku.

Od karmienia do drzemki hmmm róznie- niegdys zasypial przy piersi, od jakis 2-3 tyg po kapieli tak sie drze,ze nie mam szans przystawic go do piersi. Trzeba go uspokoic na rekach tak by prawie spal i dopiero dac do karmienia. Wtedy zasypia praktycznie od razu po jedzeniu. Chociaz sa i wyjatki gdzie znow na rączki trzeba
Cytat:
jaki masz?
Cytat:
Jaki?
Avent ręczny i TT ręczny- pierwszy wygrywa
Tę pieprzona medelę muszę pogonić na alledrogo
Cytat:
jak silne to może do lekarza?
to się nazywa pamięć fotograficzna - nie muszę się wczytywać dokładnie, a i tak zapamiętuję- przydatne było na studiach jak się czułam o kamykach tak więc strzeżcie się i uważajcie co piszecie
co to za stud
Cytat:
i przykładowa strona
no i zaraz bedziesz miala zamowienia na kalendarze piszesz sie

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cotka- i jak nocka?

Martusiaaa- remontu u sąsiadów współczuję. Mam nadzieje,ze chociaż zrobią szybko!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:24   #387
acelinka
Zakorzenienie

a Natalce sie wczoraj poprzestawiało, bo ja wracałyśmy od babci o 18 to sobie przysnęła do 19 i po kąpieli nie chciała zasnąć i tak sobie do 23 rozmawiała i gugała i ogólnie się cieszyła
matka miała ambitne plany że jak dziecko pójdzie spać to sie pouczy albo coś popisze a o tej 23 to ja już mogłam tylko iść spać dzisiaj miałam wstac o 5,30 z tż ale też nie wyszło
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:26   #388
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no właśnie, zdarzają się, dlatego miałm takie schizy

ja biore Azalie, jakbyś miała te to chętnie przytule

o jaaa rozsadziłabym te babki! Nie dziwie się że Mikuś tak reaguje na tą przychodnie, podobno dzieci najlepiej ludzi "wyczuwają".
U nas tylko za pierwszym razem lekarka marudziła i coś tam gadała a teraz juz luz. Z tego co zauważyłam w przychodni to mnóstwo mam szczepi tymi normalnymi.

dokładnie tego samego się obawiam, gdzie ciąża jak tu 8 kg szczęścia w domu i będzie coraz więcej, nie chodzące, trzeba nosic, a jakbym niedaj Boziu musiała leżeć albo cuś no to w ogóle potem zapewne nowy wózek kupić dla dwójki dzieciaczków, no masakra totalna
a za rok to inna sprawa

ciesze się że jest lepiej
a jak Twoje cycorki?

suuuper!
widzisz uczony chłopak, od razu po angielsku!

PS co ze spotkaniem?

o, też dostałaś tą gazetke? Bo ja wczoraj znalazłam w skrzynce, bez żadnej koperty, tylko na okładce był mój adres zapisany.

ja też ją znalazłam w skrzynce wczoraj i też tylko na okładce był mój adres chyba nam ją spóźniony święty mikołaj podrzucił chcemy ich więcej

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:38   #389
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilismy..Nakramilam dzidziulke chwile przed zeby nie bylo ze go glodze(ost pigula tak zasugerowala) w domku sobie gugal, smail sie, bawil zabaweczkami i wszystko bylo si; jak tylko przekroczylismy prog przychodni Mikul znowu dostal szalu, po prostu, nie pomagalo nic, smoczek, lulanie, zabawki. Masakra. No ale mielismy to szczepienie. na koniec pigula mi powiedziala ze narazam dziecko na bol i ze pewnie nasteonym razem zrobimy skojarzone bo szkoda dziecka, wiec jej powiedzialam ze nie a ona do mnie ze nie bedzie mi juz mowic o zakazeniach jakie moga byc po tych szczepionkach no bo my tak wybralismy wiec to nasz wybor ale one sa tak nieoczyszczone itd. No k*******:m ur:
o rajuuuuuuuuuuu!

Ja nei mam aż tak daleko do Ciebie- chyba pojadę i wpadne do tej przych
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my już po szczepieniu i po zakupach

dobrze nawet było, w gabinecie lekarki mała sie rozdarła bo gorąco tam strasznie a ona nie lubi miec za ciepło. Wiec w samym bodziaku poszłyśmy do pielęgniarki się szczepic troche popłakała, ale nawet niedługo, dzielna moja niunia. wyniki krwi mamy dobre.
Waży 5 500 g tp w porównaniu do naszych przodowników kruszynka, i ma wg pani 62 cm

no i chyba zmieniamy mleko na enfamil bez laktozy...bo pani dr mówi ze te jej bąki to moze byc lekka nietolerancja laktozy i ze rozkurczowych leków nie ma co dawać. No sama nie wiem, ale mleko spróbujemy zmienić.
Szczepienie i zakupy- szalone

Gratki za szczep

Z tą laktoza ciekawe... daj koniecznie znac (jakimiś dużymi literami do mnie ) czy będzie lepiej!
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Archi... i na takie wiadomości wizazowe ciotki czekały!!!
Laktacja się unormuje, a Franio nadrobi zaległości
To Ancia
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Odkrycie z ostatniej chwili. Bebilon Ha i Bebiko Ha maja tego samego producenta i identyczny skład. Z tym, że to pierwsze jest 10-15 zł droższe i jest w puszce a nie w kartoniku...
No patrz- a my właśnie wczo. kupiliśmy Bebilon ha
Cytat:
bardzo się cieszę!

Dadi powiadasz poliglota mały
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Archi, te rachunki masz duże, bo cie wizażowe ciotki naciagają na SMS-y
Takie smsy to sama przyjemność
I jak zwykle zdrówka Wam życzę
Jak bratanica?
Piersi lepiej?? Pomaga te psikanie Octaniseptem?
Cytat:
Dziewczyny z Lublina...ladne macie cudo "Penis zwodzony"

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Archi - zobaczysz, za kilka dni Piotrusiowi przejdzie i wreszcie się wyśpisz. Pewnie skok...
dz
Ale jakoś się boję,ze jednka znów gazy zaczynaja go tak męczyć
Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie!!!

Nareszcie dotarłam na odchowalnię! Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie bo straaaaaaaaaaasznie mi was brakowało i tak bardzo tęskniłam!

Przyjmiecie mnie ponownie do naszego może raczej bardziej już waszego grona?

Poczytam chociaz kilka stronek wstecz zeby wiedzieć co u was

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

i juz po spaniu

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
wspolczuje Archi
czytalam ze maluszki w ciagu dnia mniej jedza bo sa zajete poznawaniem otoczenia i nadrabiaja w nocy.... u mojej sie to sprawdzilo....
Oby szybko u Was minelo i niech maluszek mamusi da sie wyspac
hmmm- to ja chyba zamienie mu dzień z nocą
Ale sprawdziło sie to w sesnie ,ze co? Udało Ci sie jakos przestawic te karmienie?

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-01-12 o 09:42
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:47   #390
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
uwaga :
tarrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaa aammmmmmmmmmmm:
nie mogłam sie powstrzymać , a 2 zdjeci epowala mnie na łopatki, wykonanie: mój mąz

super.... i jak wysoko trzyma glowke

Cytat:
Wymiekam - mały dostał 100ml mojego mleka z dodatkiem jednej, kopiastej miarki mm, co by zbyt drastycznie nie przechodzić na mm, wydudnił butlę, poprawił jedną piersią, potem drugą i już 2x się budzi po super długiej drzmece 10minutowej zdaje się, że ta noc będzie powtórką z rozrywki czyli wiszenie na piersi non stop Ja nie wiem o co mu cho?? ¿¿ Głodny na pewno nie jest
wspolczuje Archi....

Cytat:

I w załączniku...może coś nam to trochę rozjaśni
dzieki Ci za to...tylke ze to rozszerzanie jest po skonczonym 5 mscu...a ja juz jej rozszerzam diete ale co tam....
wlasnie sie wczoraj mialam Was pytac ile mleka maluch powinnien wypijac przy rozszerzaniu diety

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Acha! Wczoraj zapomniałam;
pisałam z Rabarbar -starszny sajgon ma z Hanią dlatego nie zagląda, ale mocno Was wszystkie pozdrawia.

Mam pytanie logistyczne. Jak to jest z lataniem samolotem z małym dzieckiem? Poza tym jak się zapakować z wózkiem i wszystkimi klamotami to strasznie mnie nurtuje sprawa wniesienia mleka na pokład. Przecież biały proszek to płachta na byka dla tych wszystkich antyterrorystów, a nawet przy krótkim locie trzeba mieć w odwodzie...
Poza tym jak takie maluszki latają? Na rękach? Czy w nosidełku [COLOR="Silver"]

z tego co wiem to mozna miec przygotowanej mieszanki 100 ml...zdarza sie ( a bylam tego swiadkiem) ze mozna miec ciut wiecej i trzeba tez czasami sprobowac samemu tego mleka
jesli chodzi o sam lot to taki maluch musi byc u Ciebie na kolanach przypiety specjalnym dodatkowym pasem *( na czas startu i ladowania)

a gdzie lecisz ??

Ja nie ogarniam mojego dziecka.... wczoraj wreszcie dostala kleik na noc i co....?? obudzila sie o 1 i 4 na jedzenie....
kiedy ja sie wyspie ??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości