|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Dzięki Natko za informację o co cho z tą kaszką. U nas pewnie będzie problem, by ją dać w butli, ale może jakoś da radę. Najgorzej z tym odciąganiem, bo mi mało schodzi laktatorem.
Ulga, że Szymek już po skoku, namęczyliście się tym oboje :brawo:. I kciuki za spanie, u nas z tym słabo i pewnie będzie słabo, dopóki laktacja nie wróci do normy. Dzisiaj Franek jadł co godzinę, bo w cyckach pustynia.
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Uffff dotarłam...tzn. byłam już wcześniej, ale Kwilonek się obudził i po ptokach wizaż
Potem koleżanka przyjechała, ptem zaś się Stefcio obudzil i tak w kółko ![]() Szczepienie się odbyło...Stefek zniósł je gorzej niż za pierwszym razem...płakał aż był bordowy....takie mu łzy wielkie leciały, że myślałam, że mi serce pęknie...Ale już po wszystkim. Następne w lutym. Spotkałam też na szczepieniu znajomą, którą poznałam w lutym w szpitalu jak leżałam. Jej synek Samuel (oni są Ormianami) ma 8 miesięcy i wyobraźcie sobie, że Stefan jest jego wzorstu Śmiesznie to wyglądało bo Sami już siedział, a Stefan taki wielki leżał koło niego Danika gratulacje dla dzielnej Guni ![]() Lull może zaplać tej durnej babie prowizje którą by dostała za skojarzoną i niech się odwali w końcu... Kur...niby wykształcone a takie durne, że szok....Ja szczepie z nfz....i nikt mi w życiu nie powiedział, że męcze dziecko! A ona niby czym byla szczepiona? A my? Lull domyslam się co się teraz dzieje w Twojej głowie, ale Kochana...postaraj się...i nie myśl o tym w ten sposób...Jest nas więcej ktore szczepimy z nfz i każda z nas jest cudowna matką Asia Kochana się martwiłaś widzę To co ja mu robiłam to du p..była a nie odciąganie... Nie mówiła, że nie wolno czy coś..powiedziała, że podczas kąpieli delikatnie odciągać. Pytałam też o to marudzenie przy jedzeniu...A ona do mnie "no coś mu nie pasuje...tylko co?" Ale się rozpisałam... Sonia Dla Matiego za bohaterstwo ![]() Ancia kciuki dalej zaciśniętne. brawa za dalszą poprawę. I też słyszałam, że dobrze jest wyjść z dzieckiem jak nie jest mega chore, nie gorączkuje itp... I jak kolęda? ![]() Zaraz Wam coś wkleję fajnego.
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
Bry wieczór
![]() U nas dzisiaj pierwszy dzień z przestawionymi drzemkami. Tzn pierwsza na dworze, a druga w domku. Postanowiłam wczoraj wychodzić na spacery wcześniej, po śniadanku, tak żeby pierwszą drzemkę Niunia miała na dworze. Bo i spacerować przyjemniej około płd. Jeszcze dobrze za bramę nie wyszłam a ta juz kimka I spała mi potem przy otwartym oknie do 14. A mama mogła spokojnie obiad zrobić i sprzątnąć ![]() Lecę teraz zobaczyć co u Was
|
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ulga i to wielka wszystko wróci do normy, trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() Faktycznie musiało to komicznie wyglądać
|
||
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga :
tarrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaa aammmmmmmmmmmm: nie mogłam sie powstrzymać , a zdjeci epowala mnie na łopatki, wykonanie: mój mąz
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2012-02-21 o 21:36 |
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Wymiekam - mały dostał 100ml mojego mleka z dodatkiem jednej, kopiastej miarki mm, co by zbyt drastycznie nie przechodzić na mm, wydudnił butlę, poprawił jedną piersią, potem drugą i już 2x się budzi po super długiej drzmece 10minutowej
zdaje się, że ta noc będzie powtórką z rozrywki czyli wiszenie na piersi non stop Ja nie wiem o co mu cho?? ¿¿ Głodny na pewno nie jest
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-01-11 o 21:45 |
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może faktycznie skok? Ja wiem, że to trochę głupie tak wszystko tłumaczyć skokami ale u nas się sprawdza
|
||
|
|
|
#338 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
A co do porównania to padłam ze śmiechu .Cytat:
A kolęda ekspresowa, trwała 3 minuty. Był fajny ksiądz - udzielał nam ślubu i chrzcił Franka. Zapisał w kartotece że wszystko ok, usiadł w kuchni przy wyspie, no padałam z niego. A jeszcze przyszedł jak usypiałam Franka, ekspresem Franka ululałam i zbiegłam po schodach jak kończył modlitwę Jeszcze odłożyłam Franka i tylko się modliłam, by spał, bo jest ksiądz. I posłuchał Cytat:
Asia nie widzę zdjęć.
|
|
|
#340 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Może on wisi, bo się przyzwyczaił, a nie z głodu? Ale tu nawet nie wiem, jak CI podpowiedzieć, by się odzwyczaił .A jak się budzi to tylko cyc go uspokaja? Cytat:
Natka - a jak Szymek budził się w nocy i nie chciał cyca, to co robiłaś? Smok?
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wprowadzanie innych pokarmów tomasz na myśli tę jabluszka, marchwki etc? Aa2- foty klasa i jaka glowka zadarta
|
|
|
|
|
#342 |
|
kosmitka
|
Ale skoro tyle zjadł, to może faktycznie więcej potrzebuje? Ale z drugiej strony skoro tak przybiera, to znaczy, że z laktacją nie ma u Ciebie najmniejszych problemów. A wprowadzanie nowych pokarmów to może jakieś kaszki, kleiki?
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Jeśli w połowie cyklu dostaje się krwawienia to chyba nic dobrego?
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małgos kurcze biedny Stefcio, dobrze ze te szczepienia sa co jakis czas biedne maluszki, a co do p[isiorka to mni eto nie przeraza -chyba sie przyzwyczaiłam mi kazała tak ciagnąc do oporu a jak czasem troszke peknie to ponoć dobrzse ja i tak to robie delikatnie bo sie boje a mój mały wychodzi na to ze po prostu mały oszust jest i tyle jutro jedziemy to on dwa dni pod rzad główke ładnei w górze trzyma
|
|
|
|
|
#344 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
też bym chciała później, ale jak u Anci przekwitanie blisko
![]() Cytat:
co tam gin Ci powiedziała o jajnikach??Cytat:
Cytat:
gratulować ofc cieszę się, że z Franiem lepiej z tym kaszlem i spacerem to Agnyska pisała tak samo, to chyba coś w tym jest Cytat:
ale ja miałam regularność nad regularnością - od początku kiedy dostałam 1szy okres miałam dwa opóźnienia- jedno przez chorobę, a drugie leży i śpi w łóżeczku właśnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
super!!! dadi ![]() a Ty pisałaś, że Szymek mówi niiiiiii co nie- moja własnie od wczoraj tak piszczy niiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeee iiiiiiiiiiii ![]() Cytat:
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-11 o 22:10 |
||||||||
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej tonie kwestia przyzwyczajenia bo od grudnia szybko zalatwial temat z jedzeniem-gora 15min. i część. Z reguly to jakieś 3 trwalo ![]() W nocy tylko pierś, w dzien tylko smok— pierś wypluwa i się drze. Czemu nie na odwrót¿? |
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
MAŁGOŚ JA CZEKAM NA TO COŚ FAJNEGO
narobiłas ochoty i cisza chyba napiecie budujesz |
|
|
|
#348 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Daj znać jak wyszło
Cytat:
za nocki. A kciuki oczywiście zaciśnięte.O mamo! Ciekawe gdzie to? Właśnie chciałam Was o to pytać. Bo ze mnie rano coś trochę poleciało, myślałam ze to @, ale potem cały dzień juz w zasadzie nic ![]() Cytat:
Heloł Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do łapania siusików u dziewczynek, to też sobie tego nie wyobrażałam. Ale jak przed świętami robiliśmy badania, to jakoś daliśmy radę ![]() Cieszę sie że smakuje Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#349 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I jak ładnie główkę trzyma |
||
|
|
|
#350 | ||
|
kosmitka
|
To ja na wątek wasz będę wchodzić jako babcia
.Cytat:
![]() I gratuluję małpy ![]() Cytat:
Te zdanie że coś jakieś 3 trwało to nie rozumiem. A czemu nie na odwrót też nie wiem .
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać bo mały kimnal u babci. Mam nadzieję, że dadzą mi jakieś 3h- nie pamietam juz kiedy tyle spalam.
Ancia ciesze sie,ze u Was lepiej |
|
|
|
#352 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Super! Cytat:
![]() A ile czasu upływa od karmienia do drzemki? Stefek nie zasypia odrazu po karmieniu. Czasem zje i minie koło godziny nim chce iśc na drzemkę. Cytat:
![]() O i u Was wesoła kolęda Aaa to może Franka księdzem będziesz straszyć? I w załączniku...może coś nam to trochę rozjaśni
|
|
#353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odsypia teraz?hehehe no to na pewno musiało fajnie wyglądać ![]() a co, a co? coś jak ten most z rana Cytat:
Cytat:
![]() co się mężowi w twarz stało ![]() Cytat:
[QUOTE=anciaahk;31562438] No zaskoczyło mnie to polecenie wyjścia na spacer, nie wiem, czy się odważę. A kolęda ekspresowa, trwała 3 minuty. Był fajny ksiądz - udzielał nam ślubu i chrzcił Franka. Zapisał w kartotece że wszystko ok, usiadł w kuchni przy wyspie, no padałam z niego. A jeszcze przyszedł jak usypiałam Franka, ekspresem Franka ululałam i zbiegłam po schodach jak kończył modlitwę Jeszcze odłożyłam Franka i tylko się modliłam, by spał, bo jest ksiądz. I posłuchał . [/QUOTE] kolęda express widzisz jaki kochany ale krwawienia? czy plamienia? bo plamienie wiesz, że może coś oznaczać
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-11 o 22:23 |
||||
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miało być, że z reguly 3min je |
|
|
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
Acha! Wczoraj zapomniałam;
pisałam z Rabarbar -starszny sajgon ma z Hanią dlatego nie zagląda, ale mocno Was wszystkie pozdrawia. Mam pytanie logistyczne. Jak to jest z lataniem samolotem z małym dzieckiem? Poza tym jak się zapakować z wózkiem i wszystkimi klamotami to strasznie mnie nurtuje sprawa wniesienia mleka na pokład. Przecież biały proszek to płachta na byka dla tych wszystkich antyterrorystów, a nawet przy krótkim locie trzeba mieć w odwodzie... Poza tym jak takie maluszki latają? Na rękach? Czy w nosidełku ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Oj taki skrót myślowy . U nas najpierw jest szybkie śniadanie w łóżku z cycka (dzisiaj całe 15 minut), potem śniadanie mamy, potem butla, chwila zabawy, przewijanie , przebieranie. I robi się 11
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
babciu Ty
![]() nom Agnyska Benio był miał kaszel i pamiętam, że też zdziwiona była tym, że zaleciła im lekarka spacery wyślesz mi to Słońce na pocztę? bo ja stara ślepa i niedowidzę ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() Indygo była dziś czy przeoczyłam??
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-11 o 22:34 |
|
|
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia odrazu oszust. Wielkie słowa. Poprostu przyszła na niego pora. A Ty matka-wariatka dostałas schiza
![]() A co most Ci się nie podobał ![]() A ja dumam co za słońce mam Ci wysłać Dobrze, że napisalaś z dużej litery bo bym do tej pory myślala ![]() Daj mejla na priv. Czas na mnie dziubki. Dobrej nocy
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
jaki masz?
|
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Stokrotka będzie wiedziała
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz Ci podam maila, Słońce dobrej i Wam ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Potem koleżanka przyjechała, ptem zaś się Stefcio obudzil i tak w kółko
Śmiesznie to wyglądało bo Sami już siedział, a Stefan taki wielki leżał koło niego 
To co ja mu robiłam to du

Ja nie wiem o co mu cho?? ¿¿ Głodny na pewno nie jest 
może faktycznie skok? Ja wiem, że to trochę głupie tak wszystko tłumaczyć skokami ale u nas się sprawdza

.

ja i tak to robie delikatnie bo sie boje
z tym kaszlem i spacerem to Agnyska pisała tak samo, to chyba coś w tym jest
taki jest do zacałowania