Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 10:05   #4321
dph
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Dzień Doberek
Co tu taka cisza? Wszystkie rodzą?
:P
Stary 2012-01-12, 10:12   #4322
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Dzień Dobry
Kolejna piękna przespana noc
Wstałam o 7, zjadłam z tż tradycyjnie śniadanko, poprasowałam górę zaległych ciuchów, a teraz piję kawę z Wami
Wkurzył mnie dzisiaj delikatnie mówiąc Simon, wygryzł mi dziurę w przewijaku na łóżeczku Drań jeden!!Obiecałam mu, że zrobię z niego dywanik
Stary 2012-01-12, 10:13   #4323
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dzień Doberek
Co tu taka cisza? Wszystkie rodzą?
:P
No i co ile płaciłaś, za gbsa??

No coś cisza, śpią działochy ja zaraz też idę dalej spać

Boroo a Ty weź się nie chwal co? Węgorza bym zjadła, ale wędzonego albo makrelkę wędzoną, albo szprotaaaaaa jak ja dawno nie jadłam wędzonej rybki! (Jakby to powiedział Osioł ze Shreka)Niech mnie ktoś przytuli!

Mijus ojj niedobry kociamber Moje to co chwila w kuchni coś zwalają, grzebią w śmietniku jak jakieś śmieciarze albo biegają w te i nazat A Filip przeszedł sam siebie- otwieram wczoraj lodówkę, a on wskoczył na półkę next time zamknę go w tej lodówce dupa mu zmarznie to się odechce wskakiwania

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-12 o 10:16
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:15   #4324
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
p.s.
Kupilismy nietoperkowa fure brrrrrruuuuummm brrrrrrrrrrrum
Pochwal się

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
nie wiem czy cie to pocieszy, ale ja tez mam 16cm i pierwsze dziecko rodzilam sn i mi nic wczesniej nie mówili, ze moge miec problemy...

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Bambusek za rozwój wydarzeń!!

Nasza lista:

3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01
4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01
5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.01
6.01 wolne ......................... .......
7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01
8.01 Agatek ......................... ......jak nie pyknie to następna próba 15.01
9.01 Renata....................... ......jak nie pyknie to następna próba 16.01
10.01-13.01 wolne.........................
14.01 AgaMili......................... ....jak nie pyknie to następna próba 21.01
15.01 wolne ......................... .........
16.01 staraupa ......................... .jak nie pyknie to następna próba 23.01
17.01 wolne.................... ..................
18.01 kaczuszka ...................... jak nie pyknie to następna próba 25.01
19.01 wolne......................... .........
20.01 annyonne ....................... jak nie pyknie to następna próba 27.01
21.01 Kamusia i Boroo........... jak nie pyknie to następna próba 28.01
22.01 faellivrin ........................ .jak nie pyknie to następna próba 29.01
23.01 ultraradiola ...................jak nie pyknie to następna próba 30.01
24.01 wolne
25.01 Mijus......................... .........jak nie pyknie to następna próba 01.02

To ja się mogę wstrzelić na 15.01

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dziewczyny czy kupujecie podgrzewacze do butelek dla swoich kruszynek ??

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
bambusiek to wiedzę ,że my jednak na 99% spotkamy sie w szpitalu
Zapisałam już sobie Twój nr

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Jadę na jakieś zakupy, dziewczyny zapodajcie jakiś pomysł na obiad
Ja nie mam pomysłu, dzisiaj jestem cały dzień sama w domu, więc narobiłam wczoraj michę sałatki + do tego coś na ciepło.
Jutro zupa ziemniaczono-porowo-marchewkowa, pojutrze chyba kluchy z mięsem, a o niedzieli i dalej, to już nie myślę
_________________________ __
Cześć

Byłam rano w szpitalu z wymazem, płaciłam 18 zł tylko muszę potem zadzwonić do położnej, bo wynik potrzebuję na niedzielę i ona ma zagadać z laboratorium o odbiór wyniku szybciej...
Zresztą jeśli będzie cc, to i tak nie potrzebuję wyniku

Musiałam wrócić pieszo, co prawda mam 15 minut spacerkiem, ale autobus tyle co odjechał, do następnego 20 minut, to poszłam pieszo - co krok, to kłucie, co chwilę skurcze...

Na wszelki wypadek kupiłam drugą paczkę majtek poporodowych, bo te co wcześniej kupiłam, to na lalkę chyba

No i wczoraj ok. 21 dzwonił gin, że moje ktg mu się nie podoba (za mało ruchów dziecka), więc jutro idę znów, a jakbym nie czuła wcale, to od razu na IP
Na badaniu mały był obrzydliwie grzeczny, ale tyle co przyjechaliśmy do domu, to się zaczęły harce
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:17   #4325
eliza1984
Zadomowienie

Hej mamusie sms od MissZuzi

pisze ,ze jest jeszcze w szpitalu bo synek dostał żółtaczki i musi być naświetlany minimum 2 dni na oddziale noworodkowym,a ona sama bez niego wariuje i łapie biedna doła i że pozdrawia.

Lecę nadrabiać
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:20   #4326
pozycja77
Zadomowienie

Hej Mamuski!!
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Renia dostała linka do Zawitkowskiego?
Bo tam na filmiku tak ładnie pan wkłada dziecko w ręczniczku do wanienki najpierw i to chyba o to chodzi

1. Pieniążki Ci się należą, ponieważ składka płacona jest w większości do 10-tego i jest na cały miesiąc z góry.
2. Możesz przedłużyć jak najbardziej, ale Agawoo ma tu razję - czasem się nie opłaca. Np, jesli teraz płacisz 35 zł to pewnie jest ubezpieczenie pracownicze i ta cena uzależniona jest od ilości ubezpieczonych pracowników oraz wybranych składników i sum ubezpieczenia. Więc po wyrażeniu chęci przedłużenia może się okazać, że będziesz płacić 50zł. I tak chcesz się zarejestrować w UP, więc uważam, że nie potrzebne Ci dodatkowe - ale to jedynie moje zdanie.
Ja miałam wcześniej pracownicze typu P Plus w Warcie, ale przeszliśmy do Avivy.
3. Nie wiem jak z tym jest, bo będziesz wtedy jechać na ZUSie, więc nie podpowiem.
4. Będziesz dostawać 100% obecnej pensji na ZUSowskim macierzyńskim. To jest okres 20 tygodni z możliwością przedłużenia o 4 tygodnie (ale nie wiem czy się przedłuża w takiej sytuacji )
5. Tu jest Polska, więc wszystko możliwe. Niestety nie pomogę w tym punkcie.

Wczoraj mój TŻ miał żeberka w sosie musztardowo-miodowym z ziemniaczkami puree (bo były z dnia poprzedniego - tak to by dostał pewnie kaszę gryczaną) i ogórka kiszonego, bo mi się surówki już nie chciało robić. Miał jeszcze flaczki, ale marudził, ze za pikantne zrobiłam
Ja za to trzymałam dietkę tostową cały dzień, żeby zobaczyć czy to wina tych cholernych wiśni z mlekiem czy jednak tabletek.
A dziś pojęcia nie mam co zrobię. Zrobiłabym pierogi ruskie, ale nie mam ziemniaków z wczoraj i takie dobre by już nie były, więc nie wiem...
Boroo czy możesz mi podesłać linka do tego poradnika Zawitkowskiego

Kiepska noc za mną, budziłam się co dwie godziny
Idę dzis do mojego lekarza, ciekawe co z moją szyjką, i czy wyśle mnie do szpitala, czy nie , bo na ostatniej wizycie coś na ten temat wspominał
Trzymajcie kciuki no i gońcie mnie do nauki

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:23   #4327
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

ale na dziś nie mam pomysłu też może klopsy mielone z surówką
a ja to robię dzisiaj
Inutil ja mam znowu jakieś przeczucie że u Ciebie dziś się zacznie!! A czaop nie zawsze wcześniej odchodzi, często odchodzi wraz z wodami. co do wagi z USG to naprawdę rozrzut potrafi być duży, więc kochana głowa do góry!!
Ja mam coraz częściej bóle brzucha u skurcze hurrra

Cytat:
Mam jeszcze swojskie 10 jajek i ciasto francuskie do pierogów takie specjalne. Farsz sobie zaraz wymyślę i zrobię empanadillas na obiadek
a co to takiego??
Kochana dzięki za ten link do Zawitkowskiego, super jest ten filmik. Podziwiam tego gościa, od dziś ćwiczę spokój ducha co by tak jak on potrafić na luzie wszystko robić hehe

Dziewczyny która mają KONFILKT SEROLOGICZNY, czy wasi lekarze robią Wam przed porodem jakieś badania, coś mówią co będzie po porodzie?? zastrzyki jakieś czy coś? Ja tylko dostałem zlecenie na badanie PCO i więcej nic...a jak u Was?

Edytowane przez staraupa
Czas edycji: 2012-01-12 o 10:25
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:25   #4328
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

pisze ,ze jest jeszcze w szpitalu bo synek dostał żółtaczki i musi być naświetlany minimum 2 dni na oddziale noworodkowym,a ona sama bez niego wariuje i łapie biedna doła i że pozdrawia.

Lecę nadrabiać
ach ta żółtaczka kurde skąd to cholerstwo się bierzeoby szybko synuś ją przeszedł
Stary 2012-01-12, 10:27   #4329
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

to ja nie wiem co za głodomora se urodziłm.......moja zjada te moje 90ml/100ml(zalezy ile dam rade) i jej to jest mało
moja jednak różnie jada... czasami wystarczy jej jeden cyc i spi ładnie 2h, a czasem zje z dwóch i tez spi dwie h nie wiem od xczego to zalezy
a dzisiaj zrobila mi niespodzianke i od tej piatej spałyśmy do 9:30 czad na maxa

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
hej! nie mam pewnosci ale chyba odszedl mi ten caly czop sluzowy... mianowicie jest to cos takiego jak sznureczek krociotki... jakies 5 mm a srednica moze z poltora i troszke sluzu. kolor bialy... czy to to??? czy nie?
to bedzie to...albo fragment

Cytat:
spagetti
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:43   #4330
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:

Lecę nadrabiać
buuu, szkoda, ze ta zółtaczka tak trzyma dzieciaczki, odczego to cholerstwo się bierze

Stary 2012-01-12, 10:43   #4331
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Agatek nie mam często powodów, więc jak już sie znajdzie to muszę, bo mnie skręcało aż
Cytat:

Myślałam, ze każde dziecko ma żółtaczkę po porodzie. Ja miałam. Chyba nic strasznego tak sie pod lampką powygrzewać
dla Zuzi
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Boroo czy możesz mi podesłać linka do tego poradnika Zawitkowskiego
1. Dawaj emilię to podsyłamy
2. w podskokach do nauki raz, raz
3. za wizytkę
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
a co to takiego??
Kochana dzięki za ten link do Zawitkowskiego, super jest ten filmik. Podziwiam tego gościa, od dziś ćwiczę spokój ducha co by tak jak on potrafić na luzie wszystko robić hehe
To są właśnie takie pirożki smażone z farszem najczęściej robię sos pomidorowy z tuńczykiem, oliwkami czarnymi, cebulką duszoną - różnie, ale jest pycha
Ja też się na faceta napatrzeć nie mogę. Taki stoicki spokój - po prostu. Czekam aż dziecko zacznie płakać i nic

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:43   #4332
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Dziewczyny która mają KONFILKT SEROLOGICZNY, czy wasi lekarze robią Wam przed porodem jakieś badania, coś mówią co będzie po porodzie?? zastrzyki jakieś czy coś? Ja tylko dostałem zlecenie na badanie PCO i więcej nic...a jak u Was?
Ja mam konflikt i 3 razy w ciąży robiłam badania na przeciwciała.

Dzisiaj to decydujące ktg i być może szpital ;/

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:46   #4333
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Damy trochę kasy i jakiś prezent. Tylko, że głupio mi pytać o rozmiar pościeli, bo od razu beda wiedzieli co dostana , a żelazko, czy inna pierdoła im nie potrzebna , bo i tak beda mieszkac u niej u rodziców, gdzie z całą pewnością wszystko mają. Może niech TŻ wymyśli jakiś fajny prezent.

Ten Sab Simplex można kupić bez recepty w DE w aptece? Bo TŻ jeszcze tam jest przez dwa dni to by mógł kupić.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:54   #4334
bambusiek
Zakorzenienie

Kurcze... co za wredna żółtaczka

Idę się zaraz położyć, bo cały czas, nawet jak siedzę czuję ostre kłucia, skurcze itp.
Na dodatek strasznie mnie mdli kupiłam sobie świeżą bułę, a jak na nią patrzę, to od razu czuję w ustach niesmak
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:57   #4335
dph
Rozeznanie

Cytat:
No i co ile płaciłaś, za gbsa??
22 zł wynik za tydzień
Stary 2012-01-12, 11:02   #4336
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

A ja znowu siedze i odciagam

Powiem wam ze niania el. to zbawienie w takiej sytuacjii dla mnie, mała spi na górze i nie przeszkadza jej to brzeczenie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Wyrabiałam synowi 3 lata temu oba - IRL oraz PL. Moim zdanie z IRL więcej zachodu, musieliśmy iść do księdza (szanowana osoba publiczna), która potwierdzi, że nas zna przez okres 3 lat Bez tego nawet podpis Gardy nie wystarczał Wyrobiłam oba bo nigdsy nie wiadomo co się mu w życiu przyda A nóż, widelec będzie mieć z czymś łatwiej. No i jeszcze IRL jest wydawany na 3 lata a PL tylko na 1 rok.

Fajnie, przynajmniej ci wszystkie nadprogramowe kg wyssie - jeżeli oczywiście takowe jeszcze masz
Mi jednak latwiej irl. potwierdzenie potrzebuje od gardy i gp no i tylko wysyłam papiery a po Polski to do ambasady trzeba jechac (dwa razy) i tak jak napisałas jest na krócej

a kilosów 6 zostało

Cytat:

Lecę nadrabiać
biedactwo

A tak przy okazjii, jak to jest z ta żołtaczka, ja myslalam ze to kazde dziecko ma po porodzie?? Jak to było u Was??

Milenka nie miala.

Cytat:
moja jednak różnie jada... czasami wystarczy jej jeden cyc i spi ładnie 2h, a czasem zje z dwóch i tez spi dwie h nie wiem od xczego to zalezy
a dzisiaj zrobila mi niespodzianke i od tej piatej spałyśmy do 9:30 czad na maxa

Moja tak spi od 3-4h ale zasnie dopiero jak jest pełna
poprzednio udalo mi sie odciagnac 130ml. wszystko jadla i zasneła
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:03   #4337
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

eeeee a mi jak zwykle żadnych badań nie przepisał a konflikt jest

boro podeśli i mi linka do zawitkowskiego bardzo proszę
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:04   #4338
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a bo ja rezygnuje
nie bede rodzic
strach mnie obleciał
to ja też
Cytat:
nie ma więcej, bo tylko zaśmiecacie i wydłużacie listę!!! chyba, że na wolny termin któraś wskoczy???

laski a ile kosztuje ten sab simplex
??? Bo nie wiem czy nie lepiej w DE kupić??? 45 zł?????????
tak Agatku kosztuje 45zł przyszedł mi wczoraj
a co do terminów to sama mnie ustawiłaś
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Gratuluję

A ja się spotkam z moją położna dopiero na sali porodowej i kto mi sprawdzi czy nie jestem za wąska w biodrach?
A tak się składa, że jestem wąska w biodrach, tylko skąd mogę wiedzieć czy za wąska czy jest ok? Nie chcę się męczyć kilkanaście godzin, żeby potem powiedzieli, że jednak nie dam rady i zrobili mi cc :/

Witamy z powrotem
Co do ślubu znajomych, to ja bym kupiła ładny komplet pościeli tylko KONIECZNIE dowiedz się jaki wymiar pościeli mają, bo my np. dostaliśmy bardzo ładną pościel na kołdrę jednoosobową

kochana mi tak sprawdziła ta położna miednice że popatrzyłanic nie mierzyła
moim zdaniem pościel to świetny prezenttylko najlepiej sie dowiedziec jaka kąłdrę maja my dostalismy dużo pościeli ale kilka takich pojedynczych a właśnie mamy dwuosobowa kaldre...no ale pojedyncze to sie dla gosci przydaja
Cytat:
Mój TŻ teraz przywiózł z Niemiec kupiony w aptece i płacił za niego 8,5 euro czyli cena mniej więcej ta sama ale te kropelki mogą zdziałać ponoć cuda - no zobaczymy

ja dostaje i kuzyna mi mowila ze przydatny bardzo jak ktos podrozuje- taki samochodowy podgrzewacz bo w domu to bez sensu
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
No nic zrobiłam irygacje tantum rosa i wysmarowałąm sie clotrimazolum mega ulga bo troche swędziało ale nie wiem czy to to czy kocur ale spa sobie zrobiłam:P

My tez dostaliśmy pościeli ful ale jednoosobowej i pełno ręczników haftowanych ale tego nigdy za dużo Mi się strasznie podobał prezen który dostałą koleżanka z mężem szlafroki takie grube i dobre gatunkowo Mąż Żona i jeszcze z wyszytymi inicjałami w takim koszu wiklinowym i do tego takie pierdułki do kąpieli.
oo moja mama też nam kupiła takie szlafroki z ręcznikami i kapciami w komplecie- uwielbiamy je i non stop używamy- Zosia to też jest świetny pomysł
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

A z pozytywnych rzeczy to zamontowałam karuzelkę na łóżeczku, co to od kuzynki dostaliśmy o taką. Wyschła woda w dolnej części i brakuje jednego "wodorosta" ale takto to jest w idealnym stanie, czekam na baterię żeby zobaczyć jak gra
mamy identyczną tez od kuzynki slicznie gra i fajnie świeci- Lilka jak słuchamy wieczorem przed snem to się uspokaja w brzuszkui pilot jest do niej
Cytat:
ja pamiętam że na wypisie miałam takie coś napisane - zagrażająca wewnątrzmaciczna zamartwica płodu jak urodziłam córkę starszą wtedy skończyło się cc i to niby był główny powód tej cc

co dobrego ugotowałaś?

Agatek podziwiam Cię że masz siły na te schody
dziś posłałam męża do apteki żeby mi kupił sól fizjologiczną i witaminy dla mnie zapomniałam mu powiedzieć żeby kupił z 5 ampułek ale myślałam że się skapnie i wiecie ile kupił? 30 sztuk dobrze że to jest w miarę tanie stwierdził że nie wiedział ile a Pani w aptece mu nie doradziła za to zamiast mi kupić witaminy 60 szt to dla mnie wziął 30 szt chyba myślał że jak urodzę to już ich nie muszę brać ahhh ci faceci

A tak wogóle to przysypiam bo cały dzień dziś poza domem i już was nie idzie nadrobić. Byłam dziś u lekarza i tak mała waży 3100 i stwierdził że do 4 kg dobije bo jeszcze 4 tygodnie zostały, dał mi skierowanie do szpitala i mam się zgłosić 13.02 czyli dwa dni przed terminem i cały czas mi obiecuje że powinni mi tą cesarkę zrobić. Poza tym szyjka nie skrócona twarda i wszystko ok. Zrobił mi wymaz na paciora i jutro muszę go zanieść do labka już się zastanawiam ile będę płacić.
Aha powiedział mi też że mam przyjść na ktg czyli jednak. No ale na wizytę już się nie kazał umawiać bo stwierdził że widzimy się w szpitalu.

Powiem Wam że zaczynam mieć stresa i stwierdzam że o wiele lepiej iść rodzić z pierwszym dzieckiem jak jest się nieświadomym jak to wszystko wygląda.

DOBRANOC

i nie piszcie tyle do porodów się wziąźć a nie do pisania :P
gratuluje udanej wizyty! a lekarz nie da ci skierowania na cc? bo wiesz jak to lekarze- każdy z inna opinią....
Cytat:
Renia dostała linka do Zawitkowskiego?
Bo tam na filmiku tak ładnie pan wkłada dziecko w ręczniczku do wanienki najpierw i to chyba o to chodzi

nie dostałam a mogę jeszcze pożebrac o niego
i jaki fajny prezent od siostry!!!
Cytat:
Boroo a Ty weź się nie chwal co? Węgorza bym zjadła, ale wędzonego albo makrelkę wędzoną, albo szprotaaaaaa jak ja dawno nie jadłam wędzonej rybki! (Jakby to powiedział Osioł ze Shreka)Niech mnie ktoś przytuli!

Mijus ojj niedobry kociamber Moje to co chwila w kuchni coś zwalają, grzebią w śmietniku jak jakieś śmieciarze albo biegają w te i nazat A Filip przeszedł sam siebie- otwieram wczoraj lodówkę, a on wskoczył na półkę next time zamknę go w tej lodówce dupa mu zmarznie to się odechce wskakiwania
oj a ja bym zjadła łososia!!! przy karmieniu juz można czy nadal nie?

Cytat:
Hej Mamuski!!

Kiepska noc za mną, budziłam się co dwie godziny
Idę dzis do mojego lekarza, ciekawe co z moją szyjką, i czy wyśle mnie do szpitala, czy nie , bo na ostatniej wizycie coś na ten temat wspominał
kciuki za wizytę
no i gonie do nauki mnie tez trzeba pogonić

dzien dobry mamusie!
my wstałyśmy niedawno ale miałam okropną noc:
LISCIE MALIN DZIAŁAJĄ!!!!!!!!! wypiłam sobie na noc i nie mogłam pół nocy spać- miałam okropne skurcze juz miałam męża gonić do szpitala ale zaczęło się uciszać, straszny ból płakac mi się chciało i krzyczeć, i to takimi falami przychodził a w międzyczasie Lilka się ruszała tak intensywnie - a to wzmagało ból jeszcze bardziej jak ma jeszcze gorzej boleć to ja dziękuję i się wypisuję...wczoraj już zaczęłam się modlić żeby rodzić i miec to z głowy...no i czop mi zaczął odchodzić taki brudno czerwony kawałeczkami to już byłam pewna, a tu mąż przylazł do łóżka i zaczęło się uciszać i jak zasnęłam to na amen taka wykończona byłam...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:06   #4339
magda1804
Rozeznanie

dobry
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Gratuluję

A ja się spotkam z moją położna dopiero na sali porodowej i kto mi sprawdzi czy nie jestem za wąska w biodrach?
A tak się składa, że jestem wąska w biodrach, tylko skąd mogę wiedzieć czy za wąska czy jest ok? Nie chcę się męczyć kilkanaście godzin, żeby potem powiedzieli, że jednak nie dam rady i zrobili mi cc :/
kropeczka te biodra mierza w przypadku pierwszego porodu. Gdy przyjdziesz na IP przed porodem w trakcie przyjecia do szpitala. Do tego sluzy taki cyrkiel- tak mowily polozne na szkole rodzenia. A jesli bardzo sie martwisz to moze zapytaj swoja polozna

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
To teraz dla dzidziola będą

Dziewczyny jestem megazła. Ostatnio wymienialiśmy lodówkę i okazało się że sklep w którym kupiliśmy to mega oszuści i kłamali twierdząc że ma ona funkcję na której nam zależało. Teraz udają niewiniątka i nie można z nimi kontaktu nawiązać. Dodam tylko że to wielk sieć, "przyjazna klientowi" zaczynająca się od RTV. Wkurzam się bo w tym samym czasie zrobili w konia mojego męża i mu sprzedali uwaga: nie działający zasilacz i mimo że zaraz go przyniósł to nie chcą mu wymienić, mogą tylko reklamować i sprawa się ciągnie od 2 tygodni. Taka sieć a taka lipa, nigdy więcej tam nie kupię i zdecydowanie nie polecam. Zdecydowania mniejsze problemy mam w sklepie Carrefour gdzie, jeśli nie minie tydzień, czasem 2 to wszystko wymieniają a nawet kasę zwracają i to nieważne za co, a nie są jednak sklepem specjalistycznym. Ale mam nerwa na noc.
współczuje niepotrzebnego stresu widac, ze wszedzie trzeba bardzo uwazac na to gdzie i co sie kupuje

Cytat:
- Chcę karmić z cyca, więc zawsze świeże i ciepłe
- Jeśli nie będę miała pokarmu to gorącą wodę przygotuję do termosu i będę dolewać w razie co zimnej
- Jeśli chodzi o słoiczki to nie wiem, ale chyba można odgrzewać w mikrofali
słoiczi mozna odgrzewac w mikrofali albo na kuchence gaz w garnuszu z woda

Cytat:
wg mnie spokojnie Ci te 10 wystarczy przynajmniej na początek, tak przemywa się oczka i chyba do noska też się wkrapla? ale to już mamusie aktualne niech się wypowiedzą co się z tą solą fizjologiczną robi? bo ja już mam sklerozę po tych siedmiu latach jak to fajnie mieć małą różnicę wieku między dziećmi niczego człowiek nie zapomni i trendy się nie zmienią
dph a sol do noska to w sprayu nie jest?a do oczek- kropelki

Cytat:
Hejka.
Ja siedze i odciagam cycki
Porazka jak to powoli leci

łoł....az tyle.........ja max 50ml z jednej daje rade.
a powiedz mi, bo napidałas ze po 60ml spi godz a po cycu 2,5 a je mniej?? czy ja .zle zrozumialam??

to ja nie wiem co za głodomora se urodziłm.......moja zjada te moje 90ml/100ml(zalezy ile dam rade) i jej to jest mało
Kasikja tez jak odciagam to 30-40ml z jednej piersi. Moja mala tez je duzo w nocy dalam jej 55ml z butelki i jeszcze ciagnela cyca przez 40 min i dopiero wtedy sie najadla

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-01-12 o 11:10
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:08   #4340
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Mój TŻ teraz przywiózł z Niemiec kupiony w aptece i płacił za niego 8,5 euro czyli cena mniej więcej ta sama ale te kropelki mogą zdziałać ponoć cuda - no zobaczymy

Mojej siostry synek miał straszne kolki i nic nie pomagało.dopiero jak kupiła sab simplex się uspokoiło,wiec opłaca się to mieć,a podgrzewacz dostałam ostatnio od szwagierki ale nie pasuje mi do butelek TT ,najwyżej będzie do słoiczków

Cytat:

co dobrego ugotowałaś?
Zrobiłam wiejski garnek czyli mięso mielone ,cebula,pieczarki,ziemnia ki ,wszystko podsmażone i do tego te pomysły na chłopski garnek,tyle ,ze jak chcesz chłopski to daje sie kiełbase,paprykę ,kapuste ,a dla mnie to teraz jakos nie podchodzi
Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
hej! nie mam pewnosci ale chyba odszedl mi ten caly czop sluzowy... mianowicie jest to cos takiego jak sznureczek krociotki... jakies 5 mm a srednica moze z poltora i troszke sluzu. kolor bialy... czy to to??? czy nie?
Ja miałam taki sznureczek dł palca wskazującego i o połowę cieńszy,lekko podbarwiony krwia ,taki kawa z mlekiem czy cuś

Ale mnie dziś boli ,kłuje i szczypie mymłon,nawet jak leżę,a dla tych co nie wiedzą co to mymłon zarcik
Dziewczyna mówi do chłopaka
-połóż rękę na mym łonie
A chłopak pyta
-a co to jest mymłon?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:12   #4341
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
22 zł wynik za tydzień
Tylko 22zl?? Ja 40zł.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:15   #4342
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
My mieliśmy wczoraj chińszczyznę, szybko i łatwo... i smacznie

ale na dziś nie mam pomysłu też może klopsy mielone z surówką
Mniam, zjadłabym chińszczyznę, ale mój TZ to nie bardzo za takimi daniami
Ale już wymyśliłam - tortillę zrobię z kurczakiem

Cytat:
Wczoraj mój TŻ miał żeberka w sosie musztardowo-miodowym z ziemniaczkami puree (bo były z dnia poprzedniego - tak to by dostał pewnie kaszę gryczaną) i ogórka kiszonego, bo mi się surówki już nie chciało robić. Miał jeszcze flaczki, ale marudził, ze za pikantne zrobiłam
Ja za to trzymałam dietkę tostową cały dzień, żeby zobaczyć czy to wina tych cholernych wiśni z mlekiem czy jednak tabletek.
A dziś pojęcia nie mam co zrobię. Zrobiłabym pierogi ruskie, ale nie mam ziemniaków z wczoraj i takie dobre by już nie były, więc nie wiem...
Pierogi Oj zjadłabym
Cytat:
Potem nadrabiałam wizaż. Wrócił TŻ. Przyszła moja mama. Przyniosła podarki od siory, bo paczka przyszła (z Espanii): kosmetyki dla małego z Musteli (razem 5sztuk ) i do tego telefon, bo mojemu LG siadł wyświetlacz i TŻ użyczył swojego byłego Ericsona. A dostałam Nokię 6600 Slide i znowu będę miała internet w telefonie
Chyba dziś zamówię ten materacyk, bo się mojej mamie nic jednak nie przypomniało

A... i dostałam węgorzyki (takie maleńkie) do jedzonka, ale nie wiem czy mi wolno w ciąży, a je ubóstwiam Zresztą prawie wszystkie owoce morza ubóstwiam Poleżą jeszcze może w lodówce i spytam doktora przy wizycie - może pozwoli
Mam jeszcze swojskie 10 jajek i ciasto francuskie do pierogów takie specjalne. Farsz sobie zaraz wymyślę i zrobię empanadillas na obiadek
A mój na flaczki rzecz jasna
No to fajnie Cię zaopatrzyli

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Kolejna piękna przespana noc
Wstałam o 7, zjadłam z tż tradycyjnie śniadanko, poprasowałam górę zaległych ciuchów, a teraz piję kawę z Wami
Wkurzył mnie dzisiaj delikatnie mówiąc Simon, wygryzł mi dziurę w przewijaku na łóżeczku Drań jeden!!Obiecałam mu, że zrobię z niego dywanik
A to wredny stwór, dziurę w przewijaku?? Wypchałabym jego futerkiem tą dziurę
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ja nie mam pomysłu, dzisiaj jestem cały dzień sama w domu, więc narobiłam wczoraj michę sałatki + do tego coś na ciepło.
Jutro zupa ziemniaczono-porowo-marchewkowa, pojutrze chyba kluchy z mięsem, a o niedzieli i dalej, to już nie myślę
[...]

No i wczoraj ok. 21 dzwonił gin, że moje ktg mu się nie podoba (za mało ruchów dziecka), więc jutro idę znów, a jakbym nie czuła wcale, to od razu na IP
Na badaniu mały był obrzydliwie grzeczny, ale tyle co przyjechaliśmy do domu, to się zaczęły harce
No jakbym była sama, to by nie było problemu, makaron i heja
Ale dzis będzie tortilla, jutro ryba (jak nie zapomnę kupić ), w sobotę - jeszcze nie wiem, a w niedzielę gotuje mama

za ktg
Cytat:

Lecę nadrabiać
Biedny maluszek, oby szybko wyszli do domku
Buziaki dla nich
Cytat:

Tylko badanie na przeciwciała miałam robione.
W pierwszej ciąży zazwyczaj nic się nie dzieje, a po porodzie dają ci zastrzyk żeby nie było zagrożenia dla drugiej ciąży
Cytat:
spagetti
O, może w sobotę zrobię
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Ten Sab Simplex można kupić bez recepty w DE w aptece? Bo TŻ jeszcze tam jest przez dwa dni to by mógł kupić.
Tak, bez recepty, normalnie w aptece

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-12 o 11:19
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:15   #4343
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Agatek nie mam często powodów, więc jak już sie znajdzie to muszę, bo mnie skręcało aż

Myślałam, ze każde dziecko ma żółtaczkę po porodzie. Ja miałam. Chyba nic strasznego tak sie pod lampką powygrzewać
dla Zuzi

1. Dawaj emilię to podsyłamy
2. w podskokach do nauki raz, raz
3. za wizytkę

To są właśnie takie pirożki smażone z farszem najczęściej robię sos pomidorowy z tuńczykiem, oliwkami czarnymi, cebulką duszoną - różnie, ale jest pycha
Ja też się na faceta napatrzeć nie mogę. Taki stoicki spokój - po prostu. Czekam aż dziecko zacznie płakać i nic
już moj @ poszedł na pw;-)

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

ja mam rh- ale nie wiem jaka grupe ma mąż a na coombsa co chwile wysyłają, już chyba 5 razy robiłam
za to KTG
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
to ja też

kochana mi tak sprawdziła ta położna miednice że popatrzyłanic nie mierzyła
moim zdaniem pościel to świetny prezenttylko najlepiej sie dowiedziec jaka kąłdrę maja my dostalismy dużo pościeli ale kilka takich pojedynczych a właśnie mamy dwuosobowa kaldre...no ale pojedyncze to sie dla gosci przydaja

ja dostaje i kuzyna mi mowila ze przydatny bardzo jak ktos podrozuje- taki samochodowy podgrzewacz bo w domu to bez sensu

oo moja mama też nam kupiła takie szlafroki z ręcznikami i kapciami w komplecie- uwielbiamy je i non stop używamy- Zosia to też jest świetny pomysł

mamy identyczną tez od kuzynki slicznie gra i fajnie świeci- Lilka jak słuchamy wieczorem przed snem to się uspokaja w brzuszkui pilot jest do niej

gratuluje udanej wizyty! a lekarz nie da ci skierowania na cc? bo wiesz jak to lekarze- każdy z inna opinią....

nie dostałam a mogę jeszcze pożebrac o niego
i jaki fajny prezent od siostry!!!

oj a ja bym zjadła łososia!!! przy karmieniu juz można czy nadal nie?

kciuki za wizytę
no i gonie do nauki mnie tez trzeba pogonić

dzien dobry mamusie!
LISCIE MALIN DZIAŁAJĄ!!!!!!!!! wypiłam sobie na noc i nie mogłam pół nocy spać- miałam okropne skurcze juz miałam męża gonić do szpitala ale zaczęło się uciszać, straszny ból płakac mi się chciało i krzyczeć, i to takimi falami przychodził a w międzyczasie Lilka się ruszała tak intensywnie - a to wzmagało ból jeszcze bardziej jak ma jeszcze gorzej boleć to ja dziękuję i się wypisuję...wczoraj już zaczęłam się modlić żeby rodzić i miec to z głowy...no i czop mi zaczął odchodzić taki brudno czerwony kawałeczkami to już byłam pewna, a tu mąż przylazł do łóżka i zaczęło się uciszać i jak zasnęłam to na amen taka wykończona byłam...
dobrze ze piszesz o tych lisciach maliny, można je dopisać do listy wywoływaczy biedna, ciężka noc za Tobą

Stary 2012-01-12, 11:16   #4344
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Damy trochę kasy i jakiś prezent. Tylko, że głupio mi pytać o rozmiar pościeli, bo od razu beda wiedzieli co dostana , a żelazko, czy inna pierdoła im nie potrzebna , bo i tak beda mieszkac u niej u rodziców, gdzie z całą pewnością wszystko mają. Może niech TŻ wymyśli jakiś fajny prezent.

bez recepty

Bambusek- dopisana do listy

dph no to malutko

pozycja77 do nauki!!!!!!!!!

MissZuzia Oby żółtaczka szybko minęła!

Stary 2012-01-12, 11:20   #4345
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
JAk jedno z rodziców ma udokumentowane 5 lat pracy w UK to można dziecku wyrobić Brytyjski paszport w obywatelstwo ma wpisane brytyjskie i jest to dużo łatwiejsze bo wniosek wysyłasz poczta a w ciagu tygodnia wysyłaja paszport
a w Pl potem wyrabiasz polski paszport : a ja bede wyrabiać tylko dowód narazie
a to prosze nie wiedzialam,mojTZ chyba bedzie mial juz 5 lat musze go wypytac dokladnie
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:21   #4346
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
słoiczi mozna odgrzewac w mikrofali albo na kuchence gaz w garnuszu z woda
dziękować
Cytat:
kurka drogie to nie?

że co?? że jak??? że ja ustawiłam?? nie może być!
Cytat:
dzien dobry mamusie!
przynajmniej coś się zaczęło dziać!!!!!!!! Nie to co u mnie

Stary 2012-01-12, 11:29   #4347
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
moje obydwie córy nie miały

Cytat:
a kilosów 6 zostało

mi 10 kg zostało a jak tak patrze na siebie to chyba wszystko w d.upie i udziorach

moja najwyraaźniej zjada mniej na jedno posiedzenie (choc chyba tez nie zawsze, bo jak dwa cyce obrobi to jak nic ze 100-120ml wciągnie)), ale częściej... ale pewnie jakbym z butli podawala to by taka ilościa nie pogardziła...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:32   #4348
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień dobry

zaraz lece was nadrabiać

Mam takie dziwne pytanko. Wczoraj sprawdzałam sobie czy mi sie szyjka dalej nie skraca i poczułam takie dziwne rytmiczne pulsowanie? tez tak macie? Nawet mój tz to wyczuł bo myślałam że mam schizy i kazalam mu sprawdzić.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:36   #4349
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
łazanki

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
jak moje futro cos zbroilo to mu obiecywalam,ze go na mufke przerobie
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:37   #4350
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
A mój na flaczki rzecz jasna
cooo? a co to jest???

Cytat:

Lecę nadrabiać
ojej... MissZuzia trzymaj sie tam, obyscie szybko wyszli

Cytat:
Pozycja do nauki, juz!!!!

Cytat:
w czasie ciazy badania na przeciwciala, a po porodzie dostalam zastrzyk z przeciwcialami

Cytat:
a kilosów 6 zostało

A tak przy okazjii, jak to jest z ta żołtaczka, ja myslalam ze to kazde dziecko ma po porodzie?? Jak to było u Was??

Milenka nie miala.

za 6kilosow
Kasik chyba nie wszystkie dzieci maja zoltaczke
za 130ml mleka gratulacje coraz lepiej

pytalyscie skad bierze sie zoltaczka:

Przyczyny żółtaczki
Żółtaczkę powoduje podwyższona zawartość bilirubiny w krwi dziecka. Dlatego w szpitalu wykonuje się badanie krwi pod kątem zawartości bilirubiny, zwykle dwa razy w ciągu doby. Mówiąc najprościej, bilirubina to produkt rozpadu czerwonych ciałek krwi. W pierwszych dniach życia noworodka rozpad krwinek czerwonych jest większy niż później, a niedojrzała wątroba dziecka nie radzi sobie z uwolnioną bilirubiną i stąd pojawia się ona w skórze. Zwykle do siódmej doby życia żółtaczka fizjologiczna mija. Żeby przyspieszyć ten proces, jeszcze przed wypisem ze szpitala dziecko jest naświetlane w inkubatorze specjalnymi lampami.
Tylko w wyjątkowych przypadkach bardzo nasilonej i długotrwałej żółtaczki konieczna może się okazać transfuzja krwi. Wówczas przedłuża się pobyt noworodka i matki w szpitalu. Jeśli jednak już w szpitalu zawartość bilirubiny we krwi zacznie wyraźnie spadać, będziecie wypisani do domu.

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości