|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Zoska dla mnie 500 zł na prezent to też stanowczo za dużo
żelazko, czajnik, frytkownica itp
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Dark, a co to za funkcja? Dziwne, żeby sklep tak oszukiwał ludzi ...
|
|
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc raczej kupi, bo u nas z przesyłką wychodzi 51 zł Co do podgrzewacza- ponoć się nie przydaje (z innego wątku mamusiowego), więc z tym zaczekam w razie co - Chcę karmić z cyca, więc zawsze świeże i ciepłe - Jeśli nie będę miała pokarmu to gorącą wodę przygotuję do termosu i będę dolewać w razie co zimnej - Jeśli chodzi o słoiczki to nie wiem, ale chyba można odgrzewać w mikrofali
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatku cena na pewno mniejsza niż 10 euro
mąż dwa tygodnie temu kupował to informacja 100% pewna ![]() ![]() ale dziś spokojnie na forum
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2012-01-11 o 22:55 |
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Banalna funkcja sygnalizująca niedomknięcie drzwi. Też mnie dziwi że tak oszukują, ale producent wyraźnie stwierdził że tej f-cji nie ma, a nie że jest popsuta. A na www sklepu jest nawet napisane że ta f-cja jest. Kiedyś próbowali nam już sprzedać maszynkę do gotowania bez blokady przepływu gazu jak płomień zgaśnie, choć niby wszystkie miały. No ale wtedy szybko się opamiętali i było ok, a teraz to już farsa. Jakiegoś pecha mamy.
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
ultra no to dobrze
a gdzie kupował? w zwykłej aptece czy może w SCHLECKERZE??? A Twój też za granicą?? ![]()
|
#4297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A co tam! Bo bez picia nie ma życia ![]()
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to tylko ten sklep tak oszukuje? Czy w tym modelu lodówki wszyscy sprzedawcy tak podają? Dziwne, dlaczego akurat temu sklepowi zależałoby żeby oszukac klientów, skoro to i tak wyjdzie? Chyba faktycznie macie pecha, ale nie puszczajcie tego płazem, skoro Wam zależało akurat na tej funkcji ..
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo nie puszczamy płazem. Niby w necie wszędzie piszą że ma, ale producent wyraźnie podaje że nie ma, nie wiem skąd taka pomyłka, ale jest. W każdym bądź razie tam już więcej nie kupię bo to już 3 problem z tym samym sklepem w krótkim czasie i szkoda nerwów na nich.
A z pozytywnych rzeczy to zamontowałam karuzelkę na łóżeczku, co to od kuzynki dostaliśmy o taką. Wyschła woda w dolnej części i brakuje jednego "wodorosta" ale takto to jest w idealnym stanie, czekam na baterię żeby zobaczyć jak gra
|
|
|
|
#4300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do pieluszek to skonczylismy wlanie wszytskie huggisy, ktore byly darmowe w roznych paczkach, ogolnie jak dla mnie nie sa zle, tylko na poczatku moj brak umiejetnosci zakladania sprawiał, ze maly ciagle sie przesikiwal, ale pozniej bylo juz ok, natomiast teraz przeszlismy na pampersy zielone 1 i tez jest dobrze, czekamy az 2 bedzie dobra i wtedy kupimy pampersy ale takie z ksiezycem, siostra uzywala i mowi , ze duzo lepsze od tych standardowych ![]() Natomiast husteczki z czystym sumieniem polecam pampers sensitive (biale), odradzam huggies, jak dla mnie za sztywne, za wilgotne i ciezko wyjac jedna sztuke, ciaglw wyciagalam po kilka
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trochę tej kasy jest ![]() Mąż mnie załamał jego brat i kumpel o ten zasiłek w DE starali się koło 4 mies... bo to a taki dokument a taki a sraki
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-11 o 23:46 |
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Agatku w Polsce na te 60zł zasiłku też mogłabyś tyle czekać a myślę że tam dostaniecie sporo więcej.
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4304 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziś posłałam męża do apteki żeby mi kupił sól fizjologiczną i witaminy dla mnie zapomniałam mu powiedzieć żeby kupił z 5 ampułek ale myślałam że się skapnie i wiecie ile kupił? 30 sztuk ![]() A tak wogóle to przysypiam bo cały dzień dziś poza domem i już was nie idzie nadrobić. Byłam dziś u lekarza i tak mała waży 3100 i stwierdził że do 4 kg dobije bo jeszcze 4 tygodnie zostały, dał mi skierowanie do szpitala i mam się zgłosić 13.02 czyli dwa dni przed terminem i cały czas mi obiecuje że powinni mi tą cesarkę zrobić. Poza tym szyjka nie skrócona twarda i wszystko ok. Zrobił mi wymaz na paciora i jutro muszę go zanieść do labka już się zastanawiam ile będę płacić. Aha powiedział mi też że mam przyjść na ktg czyli jednak. No ale na wizytę już się nie kazał umawiać bo stwierdził że widzimy się w szpitalu. Powiem Wam że zaczynam mieć stresa i stwierdzam że o wiele lepiej iść rodzić z pierwszym dzieckiem jak jest się nieświadomym jak to wszystko wygląda. DOBRANOC i nie piszcie tyle do porodów się wziąźć a nie do pisania :P
|
|
#4305 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki pomozcie
![]() mam umowe w pracy do dnia porodu i jestem ubezpieczona w pracy (nie place zadnego innego ubezpieczenia niz to co pobierano mi przy pensji 35zł nieobowiazkowe na PZU) 1.czy w zwiazku z tym naleza mi sie pieniazki z okazji urodzenia dziecka z tego ubezpieczenia jesli konczy sie ono w dni porodu ? 2. czy moge je jakos przedłuzyc nie bedac juz pracownikiem firmy tzn zebym nadal byla ubezpieczona? 3. czy po porodzie jakies inne ubezpieczenie mnie obowiazuje ? np po zarejestrowaniu w UP 4. czy dostaje cos z zusu albo innej instytucji po porodzie? ile % pensji i skad i jakie papierki musze zlozyc i gdzie do zakladu pracy ktory juz nie bedzie moim zakladem pracy czy do zusu np ? 5. co z ubezpieczeniem dziecka jesli ja nie mam pracy i nie jestem zarejestrowana w UP ? czy dziecka wtedy nie zaszczepią np bo nie jest ubezpieczone ? prosze o pomoc, jestem zielona w tych sprawach calkowicie
|
#4306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak, żeby się nie przeciążyć, ani nie zrobić dziecku krzywdy ![]() A ja chciałam kupić 10 ampułek za dużo?? To się przemywa wtedy, kiedy robi się infekcja czy jak?? ![]() Ahh, faceci... jak ja o coś proszę (jeszcze napiszę na kartce, o zgrozo!) to potrafi co innego kupić Cytat:
Cieszę się, że wizyta wypadła dobrze! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
2. Na pewno tak- sama przedłużyłam ubezpieczenie w UNIQA nie pracując już w sklepie 3. Po porodzie zarejestruj się w urzędzie pracy- wtedy będziesz ubezpieczona i dzieciaczek też 4. Dostaniesz na pewno z PZU, skoro zgodziłaś się na dodatkowe ubezpieczenie 5. Sandra chyba tłumaczyła, że niby dziecko podlega pod Ciebie jak się ubezpieczysz, a w ogóle to nie będąc ubezpieczonym dziecko powinno mieć praco do opieki itp tak samo jak niezarejestrowana ciężarna Jeśli coś źle piszę, to proszę mnie poprawić
|
|
#4307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak tak miałam wymaz z dwóch dziurek nic strasznego myślałam że będzie gorzej :Pa teraz już uciekam spać na serio
|
|
#4308 | ||||||
|
Zadomowienie
|
witaj
ja mam maltan i jest super na moje obolałe i pogryzione cycochy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a słoiczki można w mikrofali Kamusia nie znam się na tych sparwach....wiec nie pomoge... no jestem teraz na czysto ![]() postaram sie jutro jakąś foteczke dać, a teraz wracam do spania, mała skonczyla cycocha i wracamy kimać
|
||||||
|
|
|
#4309 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka.
Ja siedze i odciagam cycki ![]() Porazka jak to powoli leci Cytat:
Cytat:
a powiedz mi, bo napidałas ze po 60ml spi godz a po cycu 2,5 a je mniej?? czy ja .zle zrozumialam?? Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-01-12 o 07:30 |
||||
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Odwiozłam TZta do pracy i wcinam śniadanko Cytat:
1. nie jestem pewna. Zadzwoń lepiej do firmy albo do swojego oddziału PZU i zapytaj, czy o Ci będzie przysługiwało czy nie. 2. Możesz się zdecydować na indywidualną kontynuację ubezpieczenia, ale musisz się o to dowiedzieć od razu, żeby była ciągłość składek, i dopytać dokładnie o warunki (bo często po prostu nie opłaca się przedłużać indywidualnie - firmy mają lepsze warunki wynegocjowane po prostu). 3. Jak się zarejestrujesz w UP , to tak 4. ZUS ci wypłaca zasiłek macierzyński, ale nie wiem w jakiej wysokości itd. 5. Jeśli TZt pracuje, dziecko może być dopisane do jego ubezpieczenia, dziecko ubezpieczyć może nawet babcia.
|
|
|
#4312 |
|
Raczkowanie
|
hej! nie mam pewnosci ale chyba odszedl mi ten caly czop sluzowy... mianowicie jest to cos takiego jak sznureczek krociotki... jakies 5 mm a srednica moze z poltora i troszke sluzu. kolor bialy... czy to to??? czy nie?
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie wiem, bo mi chyba nie odszedł, przynajmniej nie w całości
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę na jakieś zakupy, dziewczyny zapodajcie jakiś pomysł na obiad
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy wczoraj chińszczyznę, szybko i łatwo... i smacznie
![]() ale na dziś nie mam pomysłu też
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-12 o 08:47 |
|
|
|
#4316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez tego nawet podpis Gardy nie wystarczał Wyrobiłam oba bo nigdsy nie wiadomo co się mu w życiu przyda A nóż, widelec będzie mieć z czymś łatwiej. No i jeszcze IRL jest wydawany na 3 lata a PL tylko na 1 rok.Cytat:
|
||
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
No i co? Żadna nie rodzi??
![]() Ale dziś pogoda! chyba nici ze spaceru dzisiejszego ![]() Cytat:
![]() Mi nie odszedł w całości... ![]() Mi mi!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-12 o 09:05 |
|
|
|
|
#4318 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo tam na filmiku tak ładnie pan wkłada dziecko w ręczniczku do wanienki najpierw i to chyba o to chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
2. Możesz przedłużyć jak najbardziej, ale Agawoo ma tu razję - czasem się nie opłaca. Np, jesli teraz płacisz 35 zł to pewnie jest ubezpieczenie pracownicze i ta cena uzależniona jest od ilości ubezpieczonych pracowników oraz wybranych składników i sum ubezpieczenia. Więc po wyrażeniu chęci przedłużenia może się okazać, że będziesz płacić 50zł. I tak chcesz się zarejestrować w UP, więc uważam, że nie potrzebne Ci dodatkowe - ale to jedynie moje zdanie. Ja miałam wcześniej pracownicze typu P Plus w Warcie, ale przeszliśmy do Avivy. 3. Nie wiem jak z tym jest, bo będziesz wtedy jechać na ZUSie, więc nie podpowiem. 4. Będziesz dostawać 100% obecnej pensji na ZUSowskim macierzyńskim. To jest okres 20 tygodni z możliwością przedłużenia o 4 tygodnie (ale nie wiem czy się przedłuża w takiej sytuacji )5. Tu jest Polska, więc wszystko możliwe. Niestety nie pomogę w tym punkcie. Wczoraj mój TŻ miał żeberka w sosie musztardowo-miodowym z ziemniaczkami puree (bo były z dnia poprzedniego - tak to by dostał pewnie kaszę gryczaną) i ogórka kiszonego, bo mi się surówki już nie chciało robić. Miał jeszcze flaczki, ale marudził, ze za pikantne zrobiłam ![]() Ja za to trzymałam dietkę tostową cały dzień, żeby zobaczyć czy to wina tych cholernych wiśni z mlekiem czy jednak tabletek.A dziś pojęcia nie mam co zrobię. Zrobiłabym pierogi ruskie, ale nie mam ziemniaków z wczoraj i takie dobre by już nie były, więc nie wiem...
|
|
#4319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z kontynuacją ubezp jest duży problem dlatego ja zdecydowałam się na ślub z tżtem dzięki temu ja i dzidek jesteśmy podpięci pod jego ubezpieczenie jeżeli nie masz takiej możliwości zgłoś się do PUP po ustaniu stosunku pracy a co do wypłaty zasiłku macieżyńskiego to nie wiem może inna mamusia pomoże
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
Tabletki wzięłam wczoraj rano i późniejszym popołudniem, czyli 2x2, ale na noc się już nie odważyłam. Nie było powtórki z rozrywki na szczęście
![]() Nie poprasowałam, bo miałam gości - dwie kumpele (bliźniaczki), które drą koty i krzyczą na siebie niemiłosiernie, ale kochają się bardzo wariatki ![]() Potem nadrabiałam wizaż. Wrócił TŻ. Przyszła moja mama. Przyniosła podarki od siory, bo paczka przyszła (z Espanii): kosmetyki dla małego z Musteli (razem 5sztuk ) i do tego telefon, bo mojemu LG siadł wyświetlacz i TŻ użyczył swojego byłego Ericsona. A dostałam Nokię 6600 Slide i znowu będę miała internet w telefonie Chyba dziś zamówię ten materacyk, bo się mojej mamie nic jednak nie przypomniało ![]() A... i dostałam węgorzyki (takie maleńkie) do jedzonka, ale nie wiem czy mi wolno w ciąży, a je ubóstwiam Zresztą prawie wszystkie owoce morza ubóstwiam Poleżą jeszcze może w lodówce i spytam doktora przy wizycie - może pozwoli ![]() Mam jeszcze swojskie 10 jajek ![]() A mój na flaczki rzecz jasna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

żelazko, czajnik, frytkownica itp

ale te kropelki mogą zdziałać ponoć cuda - no zobaczymy

bo my dostaniemy o ile wszystko załatwimy z papierami

jego brat i kumpel o ten zasiłek w DE starali się koło 4 mies... bo to a taki dokument a taki a sraki 

,czemu nie robią od razu cc?

No i witamina K w ampułkach, bo w szpitalu dają parę sztuk, a ja odkupię od Sandy 
za dużo?? 

Zresztą prawie wszystkie owoce morza ubóstwiam