Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 10:13   #4651
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Kurcze, widze ze jak poszlam spac to sie wywiazala powazna dyskusja wczoraj wieczorkiem
Ja naleze do tych, ktore kompletnie ignoruja, nie mam zamiaru sie denerwowac niepotrzebnie.
A naprawde sa nielicznen tylko dziewczyny, ktore na jej posty odpowiadaja, a ona nadal jakby nigdy nic
No coz, dla mnie niezrozumiale, ja dawno juz bym sie stad zwinela smiertelnie obrazona, ale kazdy jak widac jest inny

Aguska, wspolczuje przezyc z samochodem, na szczescie skonczylo sie szczesliwie, dobrze ze nie bylo Ciebie i Filipka w samochodzie mimo wszystko!

Meg, ciesze sie ze przestalo swedziec i ze cholestaza wykluczona
Kuruj sie teraz i odpoczywaj duzo!

Ja dzisiaj tez mialam ciezka noc, ale mimo wszytsko lepsza niz wczoraj! Nadal boli mnie twarz, ale przynajmniej nos troszke lepiej i ten nowy spray pomaga, ale wiadomo ze po 1 dniu antybiotyku rewelacji nie bedzie
Nie pozostaje nic innego niz cierpilwie przeczekac, licze na to ze weekend bedzie lepszy juz

Tylko z moim szczesciem ostatnio to sie zastanwiam co jeszcze zacznie mi dolegac

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:15   #4652
agnes99
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
podczytuję Was codziennie, ale lecicie z wpisami jak szalone

wczoraj miałam 2 zajęcia/ćwiczenia w szkole rodzenia i niestety pod koniec moje niecałkiem sprawne kolano tak odmówiło współpracy, że ledwo sie do samochodu dowlokłam tak mnie bolało
dzis jest juz troche lepiej, ale nadal boli
po porodzie bedę wreszcie musiała przemóc i sie nim porządnie zająć, bo wolałabym zeby nie było podobnej sytuacji gdzy bede biegała za maluchem
Stary 2012-01-12, 10:24   #4653
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

zmykam zaraz na miasto i sama nie wiem co kupić mamie na ten prezent, a dzisiaj mam na to ostatni dzień bo później nie będzie kiedy, w niedziele tylko po kwiaty pojade...

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

nie zjadłam Orzeszków

a melisy nigdy w życiu nie piłam bo znając życie nie smakowała by mi

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

a co do brwi to ja mam takie szczęście, że praktycznie nic z nimi robić nie muszę jak chodziłam na studium kosmetyczne to na praktykach jak na początku babka każdą brała na fotel i opowiadała o jej brwiach co ma źle itp to w szoku była, że ja nigdy brwi nie robiłam i nie wierzyła mi, aż wkońcu uwierzyła ale cieszy mnie to

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

dzisiaj poczułam malucha tak mocno jak coś wypychał nie wiem dokładnie co, ale to było fajne uczucie

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

tak wogóle to przed porodem chciałabym pójść jeszcze normalnie do fryzjera bo potem może być ciężko, ostatnio byłam tydzień przed świętami, a chodzę tak mniej więcej co 2miesiące czasem 2,5. i tak myślę, że teraz pójdę chyba dopiero w marcu przed urodzinami
może kup jej jakiś ładny łańcuszek z wisiorkiem
Co do fryzjera też muszę iść przed porodem bo później nie będzie czasu, do kosmetyczki też chodzę na depilację i henne, ale byłam w zeszłym tygodniu więc na miesiąc mam spokój. Idę zaraz na miasto chcę kupić trochę rzeczy z wyprawki. Myślę że miesiąc i cała wyprawka będzie skończona. Najdroższe rzeczy już za nami, teraz się tylko zastanawiam jaki laktator chcę kupić avent tylko nie wiem czy ręczny wystarczy czy kupić elektryczny

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:26   #4654
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Widzę, że się działo jak poszłam spać ja też należę do opozycji ignorującej, ale czasem dobrze się bawię jak to czytam

Aguśka dobrze, że mąż miał przeczucie, że coś nie tak. Złośliwość rzeczy martwych szczęście w nieszczęściu, że tak się skończyło.

Nadrobiłam mejla i napodziwiałam się brzucholków
Rybka, ale ty masz piłę super jest!
Monia znów musiałaś do wanny wchodzić? Ty w ogóle nie wyglądasz "na swój wiek" młodziutko bardzo
Adaikaka też bym chciała taką bluzeczkę! Tylko różową
Karo89 no, no laseczka

u mnie dziś równo 28 tydzień, więc może potem jak zrobię fotkę to wstawię też.

Zauważyłam, że Laura reaguje na dźwięk odkurzacza! Dziś współlokatorka odkurzała to mała się strasznie wierciła, gdy wyłączała na chwilę żeby coś przesunąć natychmiast się uspokajała śmiesznie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:33   #4655
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
podczytuję Was codziennie, ale lecicie z wpisami jak szalone

wczoraj miałam 2 zajęcia/ćwiczenia w szkole rodzenia i niestety pod koniec moje niecałkiem sprawne kolano tak odmówiło współpracy, że ledwo sie do samochodu dowlokłam tak mnie bolało
dzis jest juz troche lepiej, ale nadal boli
po porodzie bedę wreszcie musiała przemóc i sie nim porządnie zająć, bo wolałabym zeby nie było podobnej sytuacji gdzy bede biegała za maluchem

hejol
no Malenstwo z pewnoscia zapewni wieksza dawke ruchu. Zadbaj o siebie ,bo po co sie meczyc potem.
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Widzę, że się działo jak poszłam spać ja też należę do opozycji ignorującej, ale czasem dobrze się bawię jak to czytam

Aguśka dobrze, że mąż miał przeczucie, że coś nie tak. Złośliwość rzeczy martwych szczęście w nieszczęściu, że tak się skończyło.

Nadrobiłam mejla i napodziwiałam się brzucholków
Rybka, ale ty masz piłę super jest!
Monia znów musiałaś do wanny wchodzić? Ty w ogóle nie wyglądasz "na swój wiek" młodziutko bardzo
Adaikaka też bym chciała taką bluzeczkę! Tylko różową
Karo89 no, no laseczka

u mnie dziś równo 28 tydzień, więc może potem jak zrobię fotkę to wstawię też.

Zauważyłam, że Laura reaguje na dźwięk odkurzacza! Dziś współlokatorka odkurzała to mała się strasznie wierciła, gdy wyłączała na chwilę żeby coś przesunąć natychmiast się uspokajała śmiesznie
podpisuje sie pod 1 zdaniem
A moze to wiercenie sie Małej to z radosci na dzwiek sprzetu . My sie smiejemy,ze Maly bedzie zasypial przy dzwiekach wiertary udarowej ,bo pewnie to najczesciej bedzie slyszal

Juz chyba o tym kiedys pisalam...ale mam kolezanke ktorej maz uspokaja sie przy wlaczonej suszarce do wlosow.Jest od tego uzalezniony
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:37   #4656
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Moj maz mial maly wypadek z autem, na szczescie jechal wolno wiec nic sie nie stalo, jedynie auto trzeba naprawic.
Jechal i mu cos stukalo, dziwne dzwieki wydawalo no wiec pomyslal ze podjedzie do znajomego mechanika i pare metrow przed mechanikiem kolo z wachacza zlecialo i auto opadlo. gdyby jechal w tym momencie szybko to mogloby byc po nim
Zaraz po tym jak auto troche sie przewrocilo na bok i do przodu to wylal sie olej no i blaha wgnieciona troche tam przy kole.
Najwazniejsze ze nie jechal wtedy szybko albo ze nie jechalismy wszyscy. ech...
Dobrze, że to tylko tak się skończyło i mąż jest cały i zdrowy. Samochód rzecz nabyta można naprawić lub kupić nowy
Pamiętam mój pierwszy poważny wypadek- 2 lata temu 20 grudzień. Strasznie śniegu nasypało. Moja mama chciała abym została w domu (nie powiedziała mi przed wyjazdem o tym bo wiedziała że jej nie posłucham - miałam kolokwium wtedy) Dojechałam na uczelnie i wtedy zadzwoniła koleżanka czy podjadę po nią na dworzec bo autobus jej się spóżnił i nie zdąży na kolokwium. Ja dobra kumpela pojechałam w powrotnej drodze na uczelnie miałam skręcić w lewo widziałam że z góry jedzie auto które ma pierwszeństwo więc hamulec, ale droga była tak śliska że auto sunęło dalej. Dodam ja Fiat Uno cieńka blacha a facet terenowy Lexus. Zdążył trochę odbić i uderzył w przód maski, gdzie naszczęście silnik zatrzymał to uderzenie, bo gdyby uderzył w bok auta byłoby po mnie i koleżance. Ja auto do kasacji bo cały przód rozwalony, silnik przesunięty itp. a facet tylko po lewej stronie miał lekko zderzak rozwalony. Czekanie godz. na policję potem kolejne 1,5 na alkomaty bo im zamarzały ( -20stopni). Kręgosłup mnie bolał przez pół roku , ale lekarze tylko tabletki dawali. Ehhhh... na szczęście dobrze się skończyło. Miesiąc po wypadku poznałam mojego TŻ i teraz oczekujemy dzidzi... a tak to... nie ma co gdybać

Cytat:
Na poprawe humoru właśnie dostałam sms'ka od mężulka "Kocham Cię Sexy Żonko" no miło miło, ale to nie zmienia faktu że jestem grubasem
Jak słodko... Przynajmniej podkreśla że nadal jesteś dla niego sexy
Wczoraj miałam doła ze względu na te rozstępy i mówię mężowi z nadzieją że mnie pocieszy i co słyszę "to się smaruj"

Cytat:
no ja zrozumiałam 2
ja również mam 1 ale 3w1 możliwość montowania na jednym stelażu gondoli, spacerówki i fotelika

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

kokos pianka gryka ponoć najlepszy
Też chcemy 3w1 Tylko fotelik trzeba dokładnie sprawdzić , w końcu bezpieczeństwo dzidzi w aucie.

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Mały kopie aż brzuch mi fika na każdą stronę idę wypić z dwie szklanki wody bo pragnę jej przed snem no i Dobranoc Jutro robię wypad do TŻta więc nie będzie mnie przez kilka dni, później was nadrobię! 3majcie się kobietki! =)
Miłej wizyty Fajnie, że już się coś z TŻ normuje

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a ja nie chcę być na sali sama: po 1) zawsze to raźniej jak możesz sobie z kimś pogadać i powymieniać się poglądami, ponarzekać i ktoś Cię zrozumie bo będzie w tej samej sytuacji, a po 2) nawet jak będziesz chciała wyjść na siku do toalety to będziesz wiedzieć, że dziecko nie zostaje samo w sali
Ja sobie tak ostatnio myślałam że chcę trafić na osobę w pokoju która rodzi już któreś dziecko z kolei Bo zawsze coś doradzi. U Nas w szpitalu są sale 2 osobowe i słyszałam że pielęgniarki jak przynoszę dziecko to nawet nie pomagają pierworódką przewinąć tzn. nie wytłumaczą jak to prawidłowo robić itp. a tak to na sali byłabym z kimś kto dzieci już ma i zawsze by pomogła (oczywiście jak trafi się fajna kobita )

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Witam

A mnie dzisiaj pierwszy raz boleśnie skopało dziecie w nocy
jedziemy dzisiaj do diabetologa, potem ginekolog, a potem kolęda
masakra i myślę co zrobic z papugami na czas kolędy bo będą się tak darły jak księdza zobaczą że masakra Wczoraj robiłam sobie kuku - najwyższy czas był wyregulowac i przyciemnic moje krzaczory nad oczami (brwi) a bolało jak cholera w tym roku co do wyprawki dalej jestem w lesie a z terminu OM to tak jakoś 100- dniówka mi wypada chyba na razie mam siatkę ciuszków które de facto dostałam i jedną grzechotkę i to wsio może w sobotę coś ruszy
Tak jak ja oprócz łóżeczka nie mam nic. Ale TŻ ciągle w pracy, on ma auto a że mieszkam na "wsi" gdzie do sklepu mam 30 min pieszo, a tak w ogóle nie ma tu sklepu z rzeczami do dzidzi i muszę jechac do innego miasta więc czekanie na wolny czas u TŻ.

Coś źle mi się dziś spało jakoś dziwnie brzuch mnie bolał

Dziewczyny ja mało się udzielam na tym forum może napiszę z 3-5 postów dziennie. Ale czytam Was codziennie i nie fajnie coś ostatnio się tu robi. Jakieś waśnie i kłótnie. Na prawdę źle się czyta potem. Oczywiście rozumiem każda broni swojego zdania, nikt nie chce być atakowanym i jest "atak za atak". Ale zastanówmy się czy taki sens miało mieć stworzenie tego wątku?? Miałyśmy się wspierać, radzić, pocieszać i gadać. A nie kłócić się.
Fakt każdemu nerwy mogą puścić szczególnie jak ktoś jest agresywny słownie wobec Nas.
Miałam się nie wypowiadać, ale wchodząc na ten wątek chcę dowiedzieć się przydatnych rzeczy a nie czytać jak jedna najeżdża na drugą.

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-01-12 o 10:44
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:43   #4657
agnes99
Zakorzenienie

mravka niestety w moim przypadku może sie operacja skończyć, więc na razie odwlekam jak mogę... ale to chyba prendzej czy później nastapi
Stary 2012-01-12, 10:44   #4658
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
może kup jej jakiś ładny łańcuszek z wisiorkiem
Co do fryzjera też muszę iść przed porodem bo później nie będzie czasu, do kosmetyczki też chodzę na depilację i henne, ale byłam w zeszłym tygodniu więc na miesiąc mam spokój. Idę zaraz na miasto chcę kupić trochę rzeczy z wyprawki. Myślę że miesiąc i cała wyprawka będzie skończona. Najdroższe rzeczy już za nami, teraz się tylko zastanawiam jaki laktator chcę kupić avent tylko nie wiem czy ręczny wystarczy czy kupić elektryczny
Ja kupiłam ręczny Avent bo doszłam do wniosku,że będę go używała tylko gdy będe musiała wyskoczyć na zajęcia (których za wiele po porodzie już mi nie zostanie + jakieś niezaplanowane sytuacje kiedy będę musiała wyjść bez Maleństwa.
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:46   #4659
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj maz mial maly wypadek z autem, na szczescie jechal wolno wiec nic sie nie stalo, jedynie auto trzeba naprawic.
Jechal i mu cos stukalo, dziwne dzwieki wydawalo no wiec pomyslal ze podjedzie do znajomego mechanika i pare metrow przed mechanikiem kolo z wachacza zlecialo i auto opadlo. gdyby jechal w tym momencie szybko to mogloby byc po nim
Zaraz po tym jak auto troche sie przewrocilo na bok i do przodu to wylal sie olej no i blaha wgnieciona troche tam przy kole.
Najwazniejsze ze nie jechal wtedy szybko albo ze nie jechalismy wszyscy. ech...
Dobrze że mąż jechał powoli i nic mu się nie stało

Wogóle dzień doberek, ja rano byłam odebrać wyniki i niestety w moczy mam drobne liczne bakterie czyli dobrze czułam że to pieczenie może być powodem jakiejś infekcji, wizyta w poniedziałek
Stary 2012-01-12, 10:48   #4660
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ręczny Avent bo doszłam do wniosku,że będę go używała tylko gdy będe musiała wyskoczyć na zajęcia (których za wiele po porodzie już mi nie zostanie + jakieś niezaplanowane sytuacje kiedy będę musiała wyjść bez Maleństwa.
No właśnie, ja będę siedzieć cały czas z Dzidzią chyba że coś wypadnie, więc chyba zakupię ręczny. Bo nie ma sensu wydawać tyle pieniędzy żeby kilka razy użyć. Dziekuję za odpowiedź

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:50   #4661
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
No właśnie, ja będę siedzieć cały czas z Dzidzią chyba że coś wypadnie, więc chyba zakupię ręczny. Bo nie ma sensu wydawać tyle pieniędzy żeby kilka razy użyć. Dziekuję za odpowiedź
Też mam właśnie dylemat który zakupić, bo te elektryczne to jednak spory wydatek
Stary 2012-01-12, 10:59   #4662
alamig
Zakorzenienie

Czytałyście może ten artykuł? Brak słów
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...?lokale=krakow
Stary 2012-01-12, 11:13   #4663
mag_99
Rozeznanie

ja kupiłam ręczny Aventu, jak zajdzie taka potrzeba kupię elektryczny - może uda się coś używanego na allegro upolować

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

no to pozostało nam pół studniówki czyli 50 dni do porodu

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:15   #4664
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Kurcze, widze ze jak poszlam spac to sie wywiazala powazna dyskusja wczoraj wieczorkiem
Ja naleze do tych, ktore kompletnie ignoruja, nie mam zamiaru sie denerwowac niepotrzebnie.
A naprawde sa nielicznen tylko dziewczyny, ktore na jej posty odpowiadaja, a ona nadal jakby nigdy nic
No coz, dla mnie niezrozumiale, ja dawno juz bym sie stad zwinela smiertelnie obrazona, ale kazdy jak widac jest inny
A ja mam wrazenie ze im wiecej osob ja ignoruje, tym wiecej ona sie udziela... wczesniej pisala raz na ruski rok, mniejsza z tym ze nigdy nie czytala co u nas i nie odnosila sie do postow, a teraz ciocia dobra rada, aktywna jak nigdy
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
masakra ....

Wrocilam z krotkich zakupow z kolezanka, dziewczyny ja juz ledwie chodze dzisiaj chodzilam jak kaczka, kazdy krok bolal i czulam ciagniecie w pachwinach ... katastrofa do porodu chybabede juz lezec
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:21   #4665
tynka88
Zadomowienie

hej

Wczoraj wieczorem wymiotowałam na potęge z 4 razy, po wszystkim po wodzie, po bułce samej, przez cała ciaze takich sensacji nie mialam, przed snem wypiłam gorzka ciepła herbate na boczek i przespalam cala noc, dzis zjadlam juz bule z dzemem i narazie chyba jest lepiej. Mam nadzieje ze dzidzius nie odczuł bardzo tego mojego sampoczucia, no i mam wyrzuty ze go przegłodziłam cały dzien i cała noc, ale fika wiec chyab wszystko z nim w porzadku

Jolka twoj lezaczek tez sliczny, kolorowy

Aguska Bogu dzieki ze mezowi nic nie jest
ja sie o mojego codziennie boje, bo duzo jezdzi, a wiem ze lubi przycisnac gaz..czasami jak nie odbiera telefonu to mam najgorsze mysli, wtedy sobie uswiadamiam, jak go kocham i ze czasami nie okazuje mu tych uczuc i jak wraca to wlaze mu na kolana( teraz biedny juz ledwo daje rade wytrzymac obciazenie) i mówie mu to wszystko

chorobe lokomocyjna mialam cale dziecinstwo i okres dorastania, pamietam zielona szkole na której byłam z klasa , to byl koszmar, wymiotowalam po 10 minutach jazdy.Na szczescie wszystko sie prawie wyciszylo jak zaczelam z meżem duzo autem jezdzic oczywiscie nigdy przed dluzsza jazda sie nie objadam i dbam o doplyw swiezego powietrza

Jolka ci faceci to zawsze jakies okreslenia nam wymysla mój rzadko kiedy sie zwraca do mnie po imieniu
wymyslil mi dziabągu, wampirku, piranko( te dwa ze wzgledu na kły i ostre zęby;D)

Jolka rozumiem twoje zachcianki ja tez bym chciala moze nie sama na sali, ale chcialabym byc z kobietami które dbaja o siebie... od kolezanki słyszałam o smrodzie który utrzymywał sie na sali poporodowej, z braku higieny niektorych pan.
Ja rozumiem ze mozna nie miec siły, ale jest mąz, jesli nie mąz to mama, kolezanka, którzy powinni wdg mnie pomoc .
Mój szpital raczej nie jest oblegany, sale sa max 3 osobowe. A do porodu po szkole nalezy nam sie (o ile bedzie wolna) osobna sala do rodzenia

Co do brwi to ja raz w tygodniu wyrwe to co mi nie pasi, ale poza tym to włosów nie farbuje wiec wydaje mi sie ze brwi kolorystycznie pasuja do wszystkiego i za bardzo sie nimi nie przejmuje

śniły mi sie dzis lody z automatu, chyba bedzie trzeba odwiedzic mc donalda

co do konfliktu to ja ta sama pozycja co evcia, mnie to w ogole nie rusza, jestem nadzwyczaj spokojna i jezeli ktos mi nie pasuje albo mnie wkurza to olewam

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:24   #4666
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
porazka
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A ja mam wrazenie ze im wiecej osob ja ignoruje, tym wiecej ona sie udziela... wczesniej pisala raz na ruski rok, mniejsza z tym ze nigdy nie czytala co u nas i nie odnosila sie do postow, a teraz ciocia dobra rada, aktywna jak nigdy

ja nie rozumiem celu tych dyskusji, przypomina mi sie Peti czy jak jej tam
Stary 2012-01-12, 11:27   #4667
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hej

Wczoraj wieczorem wymiotowałam na potęge z 4 razy, po wszystkim po wodzie, po bułce samej, przez cała ciaze takich sensacji nie mialam, przed snem wypiłam gorzka ciepła herbate na boczek i przespalam cala noc, dzis zjadlam juz bule z dzemem i narazie chyba jest lepiej. Mam nadzieje ze dzidzius nie odczuł bardzo tego mojego sampoczucia, no i mam wyrzuty ze go przegłodziłam cały dzien i cała noc, ale fika wiec chyab wszystko z nim w porzadku
O kucze współczuje wczorajszych sensacji, dobrze że dziś już znacznie lepiej
Stary 2012-01-12, 11:30   #4668
gosica502
Wtajemniczenie

Heej Wam

Ja dziś byłam też na badaniach ale nie od gina tym razem tych od pani diabetolog. Myślałam że tylko mocz zaniosę a tu mnie pielęgniarki uświadomiły że mam też na skierowaniu cośtam na krew zaznaczone Ale ze mnie sierotka

Na regulacji brwi byłam wczoraj jeśli już o tym mowa Czasem sobie przyciemniam ale wczoraj mi się nie chciało już Może przed porodem zrobię sobie brwi i rzęsy henną to nie będzie takiej potrzeby wykonywania makijażu a będę wyglądac jak człowiek No i farbowanie planuję na początek marca też bo później to niewiadomo kiedy

Tynka jejku współczuję że Cię tak wczoraj męczyło

A poza tym byłam dziś na ciągu dalszym zakupów dla Gabi Kupiłam jej rożek, kocyk, kolorowe pieluszki tetrowe i flanelowe i parę innych głupotek Kupuję i kupuję a wyprawka nadal nie skończona
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:32   #4669
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
hej

co do konfliktu to ja ta sama pozycja co evcia, mnie to w ogole nie rusza, jestem nadzwyczaj spokojna i jezeli ktos mi nie pasuje albo mnie wkurza to olewam
no to koniecznie dużo pij, bo na pewno jesteś odwodniona po takich rewolucjach żołądkowych

a ja to nawet na początku jej broniłam - wydawało mi się, że ona po prostu nie umie nam przekazać tego co myśli i że trochę wszystko wyolbrzymia... no ale podziękowanie dostałam za to wiadomo jakie... żal mi takich ludzi

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:38   #4670
tynka88
Zadomowienie

pije, pije

a dziewczyny jutro piątek 13

a jutro lece do laboratorium na badania i jak mi jutro cisnienia nie zmierza to stamtad nie wyjde

Stary 2012-01-12, 11:38   #4671
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mało się udzielam na tym forum może napiszę z 3-5 postów dziennie. Ale czytam Was codziennie i nie fajnie coś ostatnio się tu robi. Jakieś waśnie i kłótnie. Na prawdę źle się czyta potem. Oczywiście rozumiem każda broni swojego zdania, nikt nie chce być atakowanym i jest "atak za atak". Ale zastanówmy się czy taki sens miało mieć stworzenie tego wątku?? Miałyśmy się wspierać, radzić, pocieszać i gadać. A nie kłócić się.
Fakt każdemu nerwy mogą puścić szczególnie jak ktoś jest agresywny słownie wobec Nas.
Miałam się nie wypowiadać, ale wchodząc na ten wątek chcę dowiedzieć się przydatnych rzeczy a nie czytać jak jedna najeżdża na drugą.
klask i:
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:42   #4672
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A poza tym byłam dziś na ciągu dalszym zakupów dla Gabi Kupiłam jej rożek, kocyk, kolorowe pieluszki tetrowe i flanelowe i parę innych głupotek Kupuję i kupuję a wyprawka nadal nie skończona
u mnie tez zakupów nie ma końca dla synka
Stary 2012-01-12, 11:43   #4673
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze, ze nic mu sie nie stało, wyobrazam sobie jak musialas sie zdenerwowac. Moj maz calymi dniami jezdzi samochodem a ja mam bardzo bujna wyobraznie i jak mnie czasami cos najdzie a do tego telefonu nie odbiera ...

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Tego też uczyła mnie mama.
Nie lubię chodzić spać w gniewie, bo nie wiadomo co przyniesie noc. Nie lubię wychodzić z domu w gniewie, bo któreś z nas może nie wrócić.
A nieszczęście może stać się tuż za rogiem... koło domu...
Świeta prawda !!! Ja kompletnie nie mam nastroju jak nie wyjasnie nie porozumien do konca.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ja mam koleżankę , która tak miała z córką pierwszą i niestety ma taką traumę,że kolejnego dziecka raczej nie będzie, ale tak jak to dziecko płakało to coś strasznego, żadne diety nic nie pomogło, w końcu minęło,ale rysa w głowie została u mamusi,
ale nasze dzieci takie nie będą
I tego sie trzymajmy

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Brwi reguluję sobie sama, przyciemniać nie muszę, bo mam dość ciemne (czasem tylko poprawię sobie kredką, ale tak tylko minimalnie).
To tak jak Ja
Stary 2012-01-12, 11:53   #4674
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

Rano o 6 tradycyjnie kaszel przez 40 minut,ale potem zasnelismy i spalismy do 9
Mialam isc z malym do lekarza na kontrole, no ale bez auta nie dojde do przychodni (bo 30 minut pieszo)a teraz to chyba z godzine bym szla, jednak nie jestem w stanie przez bolace pachwiny. Poza tym taki spacer u mnie nie wskazany
Moze do jutra naprawia auto, to jutro podjade z nim do przychodni.
A sama tez musze badania krwi zrobic, wiec moze sie uda.

Wlasnie doczytalam ze u mnie w szpitalu gdzie rodze, wprowadzili gaz rozweselajacy:
http://ginekologia.tychy.pl/index.php?notka=602
Chociaz ja nie jestem przekonana.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Aguśka, w tym szpitalu gdzie będę chyba rodzic warunki na oddziale poporodowym (nie wiem czy tak się nazywa ten oddział, ale wiadomo o co chodzi ) są podobne, bo jeszcze nie zdążyli wyremontowac. Jeden prysznic na kilka sal, z toaletami jakoś podobnie i po kilka osób w salach, ale.. Podobno porodówka to jedna z najlepszych..
No i znam już tam dwóch lekarzy (mój były prowadzący, ten co odszedł z przychodni- w szpitalu został plus obecna lekarska no i parę położnych, może na którąś trafię..).
Jedyne co to troszkę obawiam się pielęgniarek właśnie na tym oddziale "po",bo opinie różniaste.. Ale przecież to tylko parę dni
A co do sal to też myślę i mam nadzieję, że byc z kilkoma dziewczynami na sali to wiele plusów
Ale pewnie też fajnie miec luksusy w postaci całodobowej pomocy i pojedynczej sali, hihi(naczytałam się ostatnio o porodzie Muchy)
No wlasnie ja tez tam gdzie rodze, porodowka ma bardzo dobry sprzet i bardzo dobra opinie:
http://ginekologia.tychy.pl/
http://ginekologia.tychy.pl/index.php?galeria=69
Jest taki fotel na ktory mozna sie zalapac do rodzenia
http://ginekologia.tychy.pl/index.php?foto=575
(sama nie wiem czy bym chciala korzystac z takiego), ale z tego co wiem, chyba 2 takie fotele sa w Polsce. No i sa fajne pokoje z wanna, moze uda mi sie rodzic w wodzie. Jednak oczywiscie nie z powodu fotela, czy tych pokoi chce tam rodzic
Moj lekarz tam pracuje to raz, a dwa tak jak pisalam sprzet dla matki i noworodka jest dobry a na tym mi zalezy. Procz tego, jednak to kliniczny oddzial nie zwykly jak u mnie w miescie, a ze sama pracuje w klinicznym oddziale, to wiem, ze lekarze pracujacy na takowym jednak znaja sie na rzeczy i nie sa dobierani przypadkowo. Oczywiscie wszedzie sa jakies niedociagniecia ale to wiadome. Poza tym fajnie tez jest z tym, ze dzidzia po urodzeniu ma wykonane m.in. badanie sluchu, w niektorych szpitalach nie robia i trzeba jezdzic z dzieckiem po wyjsciu ze szpitala.
No a te sale 6-osobowe i dwie kabiny i toalety na oddziale polozniczym (czyli tam gdzie lezy sie z maluszkiem po porodzie) jakos przeboleje, to tylko 3,4 dni a zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najwazniejsze
Z Filipem dalam rade to i teraz tez dam
A o porodach gwiazd nie czytam, bo nie chce sie denerwowac
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Czy tez czasem czujecie jakby ktos nadepnal Wam na klatke piersiowa? Okazuje sie ,ze jedyna sluszna pozycja to juuz tylko na lewym boku

Czytalam, ze te leginsy z allegro nie sa zbyt dobrej jakosc, a czy ktoras z Was kupila i jest zadowolona ...mimo wielokrotnego prania?.
Jesli chodzi o to pierwsze, to ja tak miewam czasem, ale wtedy zadna pozycja mi nie odpowiada, wydaje mi sie ze jest to zalezne od ulozenia dzidzi, mam wtedy wrazenie ze tak ciezko mi sie oddycha.
Odnosnie leginsow, wlasnie te z bawelna, robia sie jak szmatka po praniu;/ Teraz kupilam na zime (ktorej nie ma z reszta) ocieplane leginsy (jest meszek i sa grubsze), jednak ten meszek sie odrywa i na podkolanowkach mam duzo czarnych kropeczek malusich
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dobrze, że to tylko tak się skończyło i mąż jest cały i zdrowy. Samochód rzecz nabyta można naprawić lub kupić nowy
Pamiętam mój pierwszy poważny wypadek- 2 lata temu 20 grudzień. Strasznie śniegu nasypało. Moja mama chciała abym została w domu (nie powiedziała mi przed wyjazdem o tym bo wiedziała że jej nie posłucham - miałam kolokwium wtedy) Dojechałam na uczelnie i wtedy zadzwoniła koleżanka czy podjadę po nią na dworzec bo autobus jej się spóżnił i nie zdąży na kolokwium. Ja dobra kumpela pojechałam w powrotnej drodze na uczelnie miałam skręcić w lewo widziałam że z góry jedzie auto które ma pierwszeństwo więc hamulec, ale droga była tak śliska że auto sunęło dalej. Dodam ja Fiat Uno cieńka blacha a facet terenowy Lexus. Zdążył trochę odbić i uderzył w przód maski, gdzie naszczęście silnik zatrzymał to uderzenie, bo gdyby uderzył w bok auta byłoby po mnie i koleżance. Ja auto do kasacji bo cały przód rozwalony, silnik przesunięty itp. a facet tylko po lewej stronie miał lekko zderzak rozwalony. Czekanie godz. na policję potem kolejne 1,5 na alkomaty bo im zamarzały ( -20stopni). Kręgosłup mnie bolał przez pół roku , ale lekarze tylko tabletki dawali. Ehhhh... na szczęście dobrze się skończyło. Miesiąc po wypadku poznałam mojego TŻ i teraz oczekujemy dzidzi... a tak to... nie ma co gdybać
Ja nie mialam jeszcze wypadku na szczescie ale facet by kiedys we mnie wjechal, na szczescie mial dobry samochod z rewelacyjnymi hamulcami (jakis japonczyk wogole to byl). Ja mialam pierwszenstwo a on chyba nie widzial znaku ustap, a byla zima i wieczor, ja wracalam z pracy, na szczescie wyhamowal. Ale strachu sie najadlam;/
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Dobrze że mąż jechał powoli i nic mu się nie stało

Wogóle dzień doberek, ja rano byłam odebrać wyniki i niestety w moczy mam drobne liczne bakterie czyli dobrze czułam że to pieczenie może być powodem jakiejś infekcji, wizyta w poniedziałek
Oj bidulko, pewnie dostaniesz jakies leki. W ciazy niestety te infekcje sie ciagle nas przyczepiaja
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Wrocilam z krotkich zakupow z kolezanka, dziewczyny ja juz ledwie chodze dzisiaj chodzilam jak kaczka, kazdy krok bolal i czulam ciagniecie w pachwinach ... katastrofa do porodu chybabede juz lezec
To ja tak chodze gdzies od polowy ciazy Mniej mi to dokucza jak przesiedze wiekszosc dnia, no ale przy malym sie tak nie da i jak mamy gorszy dzien (bardziej "latany") to wtedy boli bardzo.
Pocieszenie, ze po porodzie przejdzie
Cytat:
hej

Jolka twoj lezaczek tez sliczny, kolorowy

Aguska Bogu dzieki ze mezowi nic nie jest
ja sie o mojego codziennie boje, bo duzo jezdzi, a wiem ze lubi przycisnac gaz..czasami jak nie odbiera telefonu to mam najgorsze mysli, wtedy sobie uswiadamiam, jak go kocham i ze czasami nie okazuje mu tych uczuc i jak wraca to wlaze mu na kolana( teraz biedny juz ledwo daje rade wytrzymac obciazenie) i mówie mu to wszystko

chorobe lokomocyjna mialam cale dziecinstwo i okres dorastania, pamietam zielona szkole na której byłam z klasa , to byl koszmar, wymiotowalam po 10 minutach jazdy.Na szczescie wszystko sie prawie wyciszylo jak zaczelam z meżem duzo autem jezdzic oczywiscie nigdy przed dluzsza jazda sie nie objadam i dbam o doplyw swiezego powietrza

Jolka ci faceci to zawsze jakies okreslenia nam wymysla mój rzadko kiedy sie zwraca do mnie po imieniu
wymyslil mi dziabągu, wampirku, piranko( te dwa ze wzgledu na kły i ostre zęby;D)

Jolka rozumiem twoje zachcianki ja tez bym chciala moze nie sama na sali, ale chcialabym byc z kobietami które dbaja o siebie... od kolezanki słyszałam o smrodzie który utrzymywał sie na sali poporodowej, z braku higieny niektorych pan.
Ja rozumiem ze mozna nie miec siły, ale jest mąz, jesli nie mąz to mama, kolezanka, którzy powinni wdg mnie pomoc .
Mój szpital raczej nie jest oblegany, sale sa max 3 osobowe. A do porodu po szkole nalezy nam sie (o ile bedzie wolna) osobna sala do rodzenia

Co do brwi to ja raz w tygodniu wyrwe to co mi nie pasi, ale poza tym to włosów nie farbuje wiec wydaje mi sie ze brwi kolorystycznie pasuja do wszystkiego i za bardzo sie nimi nie przejmuje

śniły mi sie dzis lody z automatu, chyba bedzie trzeba odwiedzic mc donalda

Taka dieta to dobra sprawa.A maluszek to sobie tam przez jeden dzien na pewno poradzil Od mamusi wzial co najlepsze. Obys juz nie przechodzila tych dolegliwosci paskudnych.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-12 o 12:01
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:00   #4675
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
U mnie to samo - wizyta jutro, ale już sobie żurawinową herbatkę kupiłam. Na szczęście hemoglobina 12,1, ale mnie męczą czasem skurcze łydek - okropieństwo. I się ulożyć do snu nie mogę - teraz pewnie bym zasnęła, ale potem pół nocy się wiercę i stękam, bo się ułożyć nie mogę i zasnąć

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja kupiłam ręczny Aventu, jak zajdzie taka potrzeba kupię elektryczny - może uda się coś używanego na allegro upolować

no to pozostało nam pół studniówki czyli 50 dni do porodu
Ja mam pożyczony od koleżanki tylko muszę nową membranę i nasadkę masującą kupić.
Ale Ci mało zostało - mi 2 tygodnie więcej

Tynka się biedna umeczyłaś

Cytat:
Niom - mam wizytę

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:01   #4676
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
pije, pije

a jutro lece do laboratorium na badania i jak mi jutro cisnienia nie zmierza to stamtad nie wyjde
Tynka ja też jutro na badania - morfologia, mocz i ... glukoza

A popołudniu do dentysty.. Oczywiście ząb mnie już nie boli tak jak wcześniej, ale wolę żeby lekarz spojrzał co i jak w mojej paszczy..
Stary 2012-01-12, 12:03   #4677
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość

U mnie to samo - wizyta jutro, ale już sobie żurawinową herbatkę kupiłam. Na szczęście hemoglobina 12,1, ale mnie męczą czasem skurcze łydek - okropieństwo. I się ulożyć do snu nie mogę - teraz pewnie bym zasnęła, ale potem pół nocy się wiercę i stękam, bo się ułożyć nie mogę i zasnąć
ja mam hemoglobine niestety 6,8 więc też nie za ciekawie... byle do poniedziałku
Stary 2012-01-12, 12:09   #4678
tynka88
Zadomowienie

Ja tez musze przed porodem jeszcze dentyste odwiedzic, tak na wszelki wypadek.
Zmykam na drzemke, jednak sen dobry na wszystko

Stary 2012-01-12, 12:10   #4679
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Laski myślicie,że cena tych pieluch jest ok ?

http://allegro.pl/pieluchy-pampers-n...037601897.html
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:11   #4680
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Tynka ja też jutro na badania - morfologia, mocz i ... glukoza

A popołudniu do dentysty.. Oczywiście ząb mnie już nie boli tak jak wcześniej, ale wolę żeby lekarz spojrzał co i jak w mojej paszczy..
JA dentystyczne wizyty zamnkelam juz w 2011 roku .. na szczescie .. Teraz tylko po porodzie pantomogram musze pojsc zrobic i na nastepny rok mam spokoj .. bardoz mnei to cieszy bo mama za mna chdozila jak duch ze mi dziecko "wyssie" zeby i zostane szczerbatą babą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości