|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Kurcze, widze ze jak poszlam spac to sie wywiazala powazna dyskusja wczoraj wieczorkiem
![]() Ja naleze do tych, ktore kompletnie ignoruja, nie mam zamiaru sie denerwowac niepotrzebnie. A naprawde sa nielicznen tylko dziewczyny, ktore na jej posty odpowiadaja, a ona nadal jakby nigdy nic ![]() No coz, dla mnie niezrozumiale, ja dawno juz bym sie stad zwinela smiertelnie obrazona, ale kazdy jak widac jest inny ![]() Aguska, wspolczuje przezyc z samochodem, na szczescie skonczylo sie szczesliwie, dobrze ze nie bylo Ciebie i Filipka w samochodzie mimo wszystko! Meg, ciesze sie ze przestalo swedziec i ze cholestaza wykluczona Kuruj sie teraz i odpoczywaj duzo! Ja dzisiaj tez mialam ciezka noc, ale mimo wszytsko lepsza niz wczoraj! Nadal boli mnie twarz, ale przynajmniej nos troszke lepiej i ten nowy spray pomaga, ale wiadomo ze po 1 dniu antybiotyku rewelacji nie bedzie Nie pozostaje nic innego niz cierpilwie przeczekac, licze na to ze weekend bedzie lepszy juz ![]() Tylko z moim szczesciem ostatnio to sie zastanwiam co jeszcze zacznie mi dolegac
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
podczytuję Was codziennie, ale lecicie z wpisami jak szalone wczoraj miałam 2 zajęcia/ćwiczenia w szkole rodzenia i niestety pod koniec moje niecałkiem sprawne kolano tak odmówiło współpracy, że ledwo sie do samochodu dowlokłam tak mnie bolało dzis jest juz troche lepiej, ale nadal boli po porodzie bedę wreszcie musiała przemóc i sie nim porządnie zająć, bo wolałabym zeby nie było podobnej sytuacji gdzy bede biegała za maluchem |
|
|
|
#4653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do fryzjera też muszę iść przed porodem bo później nie będzie czasu, do kosmetyczki też chodzę na depilację i henne, ale byłam w zeszłym tygodniu więc na miesiąc mam spokój. Idę zaraz na miasto chcę kupić trochę rzeczy z wyprawki. Myślę że miesiąc i cała wyprawka będzie skończona
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że się działo jak poszłam spać
ja też należę do opozycji ignorującej, ale czasem dobrze się bawię jak to czytam ![]() Aguśka dobrze, że mąż miał przeczucie, że coś nie tak. Złośliwość rzeczy martwych szczęście w nieszczęściu, że tak się skończyło.Nadrobiłam mejla i napodziwiałam się brzucholków Rybka, ale ty masz piłę Monia znów musiałaś do wanny wchodzić? Ty w ogóle nie wyglądasz "na swój wiek" młodziutko bardzo ![]() Adaikaka też bym chciała taką bluzeczkę! Tylko różową Karo89 no, no laseczka u mnie dziś równo 28 tydzień, więc może potem jak zrobię fotkę to wstawię też. Zauważyłam, że Laura reaguje na dźwięk odkurzacza! Dziś współlokatorka odkurzała to mała się strasznie wierciła, gdy wyłączała na chwilę żeby coś przesunąć natychmiast się uspokajała śmiesznie
|
#4655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hejol no Malenstwo z pewnoscia zapewni wieksza dawke ruchu. Zadbaj o siebie ,bo po co sie meczyc potem. Cytat:
![]() A moze to wiercenie sie Małej to z radosci na dzwiek sprzetu . My sie smiejemy,ze Maly bedzie zasypial przy dzwiekach wiertary udarowej ,bo pewnie to najczesciej bedzie slyszalJuz chyba o tym kiedys pisalam...ale mam kolezanke ktorej maz uspokaja sie przy wlaczonej suszarce do wlosow .Jest od tego uzalezniony
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#4656 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam mój pierwszy poważny wypadek- 2 lata temu 20 grudzień. Strasznie śniegu nasypało. Moja mama chciała abym została w domu (nie powiedziała mi przed wyjazdem o tym bo wiedziała że jej nie posłucham - miałam kolokwium wtedy) Dojechałam na uczelnie i wtedy zadzwoniła koleżanka czy podjadę po nią na dworzec bo autobus jej się spóżnił i nie zdąży na kolokwium. Ja dobra kumpela pojechałam w powrotnej drodze na uczelnie miałam skręcić w lewo widziałam że z góry jedzie auto które ma pierwszeństwo więc hamulec, ale droga była tak śliska że auto sunęło dalej. Dodam ja Fiat Uno cieńka blacha a facet terenowy Lexus. Zdążył trochę odbić i uderzył w przód maski, gdzie naszczęście silnik zatrzymał to uderzenie, bo gdyby uderzył w bok auta byłoby po mnie i koleżance. Ja auto do kasacji bo cały przód rozwalony, silnik przesunięty itp. a facet tylko po lewej stronie miał lekko zderzak rozwalony. Czekanie godz. na policję potem kolejne 1,5 na alkomaty bo im zamarzały ( -20stopni). Kręgosłup mnie bolał przez pół roku , ale lekarze tylko tabletki dawali. Ehhhh... na szczęście dobrze się skończyło. Miesiąc po wypadku poznałam mojego TŻ i teraz oczekujemy dzidzi... a tak to... nie ma co gdybać ![]() Cytat:
Przynajmniej podkreśla że nadal jesteś dla niego sexy ![]() Wczoraj miałam doła ze względu na te rozstępy i mówię mężowi z nadzieją że mnie pocieszy i co słyszę "to się smaruj" ![]() Cytat:
Tylko fotelik trzeba dokładnie sprawdzić , w końcu bezpieczeństwo dzidzi w aucie.Cytat:
Fajnie, że już się coś z TŻ normuje ![]() Cytat:
Bo zawsze coś doradzi. U Nas w szpitalu są sale 2 osobowe i słyszałam że pielęgniarki jak przynoszę dziecko to nawet nie pomagają pierworódką przewinąć tzn. nie wytłumaczą jak to prawidłowo robić itp. a tak to na sali byłabym z kimś kto dzieci już ma i zawsze by pomogła (oczywiście jak trafi się fajna kobita ) ![]() Cytat:
oprócz łóżeczka nie mam nic. Ale TŻ ciągle w pracy, on ma auto a że mieszkam na "wsi" gdzie do sklepu mam 30 min pieszo, a tak w ogóle nie ma tu sklepu z rzeczami do dzidzi i muszę jechac do innego miasta więc czekanie na wolny czas u TŻ.Coś źle mi się dziś spało jakoś dziwnie brzuch mnie bolał Dziewczyny ja mało się udzielam na tym forum może napiszę z 3-5 postów dziennie. Ale czytam Was codziennie i nie fajnie coś ostatnio się tu robi. Jakieś waśnie i kłótnie. Na prawdę źle się czyta potem. Oczywiście rozumiem każda broni swojego zdania, nikt nie chce być atakowanym i jest "atak za atak". Ale zastanówmy się czy taki sens miało mieć stworzenie tego wątku?? Miałyśmy się wspierać, radzić, pocieszać i gadać. A nie kłócić się. Fakt każdemu nerwy mogą puścić szczególnie jak ktoś jest agresywny słownie wobec Nas. Miałam się nie wypowiadać, ale wchodząc na ten wątek chcę dowiedzieć się przydatnych rzeczy a nie czytać jak jedna najeżdża na drugą. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-01-12 o 10:44 |
||||||
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
mravka niestety w moim przypadku może sie operacja skończyć, więc na razie odwlekam jak mogę... ale to chyba prendzej czy później nastapi
|
|
|
|
#4658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
+ jakieś niezaplanowane sytuacje kiedy będę musiała wyjść bez Maleństwa.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wogóle dzień doberek, ja rano byłam odebrać wyniki i niestety w moczy mam drobne liczne bakterie czyli dobrze czułam że to pieczenie może być powodem jakiejś infekcji, wizyta w poniedziałek
|
|
#4660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałyście może ten artykuł? Brak słów
![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...?lokale=krakow |
|
|
|
#4663 |
|
Rozeznanie
|
ja kupiłam ręczny Aventu, jak zajdzie taka potrzeba kupię elektryczny - może uda się coś używanego na allegro upolować
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- no to pozostało nam pół studniówki
|
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej pisala raz na ruski rok, mniejsza z tym ze nigdy nie czytala co u nas i nie odnosila sie do postow, a teraz ciocia dobra rada, aktywna jak nigdy ![]() Cytat:
masakra .... Wrocilam z krotkich zakupow z kolezanka, dziewczyny ja juz ledwie chodze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Wczoraj wieczorem wymiotowałam na potęge z 4 razy, po wszystkim po wodzie, po bułce samej, przez cała ciaze takich sensacji nie mialam, przed snem wypiłam gorzka ciepła herbate na boczek i przespalam cala noc, dzis zjadlam juz bule z dzemem i narazie chyba jest lepiej. Mam nadzieje ze dzidzius nie odczuł bardzo tego mojego sampoczucia, no i mam wyrzuty ze go przegłodziłam cały dzien i cała noc, ale fika wiec chyab wszystko z nim w porzadku ![]() Jolka twoj lezaczek tez sliczny, kolorowy ![]() Aguska Bogu dzieki ze mezowi nic nie jest ja sie o mojego codziennie boje, bo duzo jezdzi, a wiem ze lubi przycisnac gaz..czasami jak nie odbiera telefonu to mam najgorsze mysli, wtedy sobie uswiadamiam, jak go kocham i ze czasami nie okazuje mu tych uczuc i jak wraca to wlaze mu na kolana( teraz biedny juz ledwo daje rade wytrzymac obciazenie ) i mówie mu to wszystko![]() chorobe lokomocyjna mialam cale dziecinstwo i okres dorastania, pamietam zielona szkole na której byłam z klasa , to byl koszmar, wymiotowalam po 10 minutach jazdy.Na szczescie wszystko sie prawie wyciszylo jak zaczelam z meżem duzo autem jezdzic oczywiscie nigdy przed dluzsza jazda sie nie objadam i dbam o doplyw swiezego powietrza![]() Jolka ci faceci to zawsze jakies okreslenia nam wymysla mój rzadko kiedy sie zwraca do mnie po imieniu![]() wymyslil mi dziabągu, wampirku, piranko( te dwa ze wzgledu na kły i ostre zęby;D) Jolka rozumiem twoje zachcianki ja tez bym chciala moze nie sama na sali, ale chcialabym byc z kobietami które dbaja o siebie... od kolezanki słyszałam o smrodzie który utrzymywał sie na sali poporodowej, z braku higieny niektorych pan.Ja rozumiem ze mozna nie miec siły, ale jest mąz, jesli nie mąz to mama, kolezanka, którzy powinni wdg mnie pomoc . Mój szpital raczej nie jest oblegany, sale sa max 3 osobowe. A do porodu po szkole nalezy nam sie (o ile bedzie wolna) osobna sala do rodzenia ![]() Co do brwi to ja raz w tygodniu wyrwe to co mi nie pasi, ale poza tym to włosów nie farbuje wiec wydaje mi sie ze brwi kolorystycznie pasuja do wszystkiego i za bardzo sie nimi nie przejmuje ![]() śniły mi sie dzis lody z automatu, chyba bedzie trzeba odwiedzic mc donalda ![]() co do konfliktu to ja ta sama pozycja co evcia, mnie to w ogole nie rusza, jestem nadzwyczaj spokojna i jezeli ktos mi nie pasuje albo mnie wkurza to olewam
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4668 |
|
Wtajemniczenie
|
Heej Wam
![]() Ja dziś byłam też na badaniach ale nie od gina tym razem tych od pani diabetolog. Myślałam że tylko mocz zaniosę a tu mnie pielęgniarki uświadomiły że mam też na skierowaniu cośtam na krew zaznaczone Ale ze mnie sierotka ![]() ![]() Na regulacji brwi byłam wczoraj jeśli już o tym mowa Czasem sobie przyciemniam ale wczoraj mi się nie chciało już Może przed porodem zrobię sobie brwi i rzęsy henną to nie będzie takiej potrzeby wykonywania makijażu a będę wyglądac jak człowiek No i farbowanie planuję na początek marca też bo później to niewiadomo kiedy ![]() Tynka jejku współczuję że Cię tak wczoraj męczyło ![]() A poza tym byłam dziś na ciągu dalszym zakupów dla Gabi Kupiłam jej rożek, kocyk, kolorowe pieluszki tetrowe i flanelowe i parę innych głupotek Kupuję i kupuję a wyprawka nadal nie skończona
|
|
|
|
#4669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja to nawet na początku jej broniłam - wydawało mi się, że ona po prostu nie umie nam przekazać tego co myśli i że trochę wszystko wyolbrzymia... no ale podziękowanie dostałam za to wiadomo jakie... żal mi takich ludzi
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
pije, pije
a dziewczyny jutro piątek 13 ![]() a jutro lece do laboratorium na badania i jak mi jutro cisnienia nie zmierza to stamtad nie wyjde
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4673 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4674 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Rano o 6 tradycyjnie kaszel przez 40 minut,ale potem zasnelismy i spalismy do 9 ![]() Mialam isc z malym do lekarza na kontrole, no ale bez auta nie dojde do przychodni (bo 30 minut pieszo)a teraz to chyba z godzine bym szla, jednak nie jestem w stanie przez bolace pachwiny. Poza tym taki spacer u mnie nie wskazany ![]() Moze do jutra naprawia auto, to jutro podjade z nim do przychodni. A sama tez musze badania krwi zrobic, wiec moze sie uda. Wlasnie doczytalam ze u mnie w szpitalu gdzie rodze, wprowadzili gaz rozweselajacy: http://ginekologia.tychy.pl/index.php?notka=602 ![]() Chociaz ja nie jestem przekonana. ![]() Cytat:
http://ginekologia.tychy.pl/ http://ginekologia.tychy.pl/index.php?galeria=69 Jest taki fotel na ktory mozna sie zalapac do rodzenia http://ginekologia.tychy.pl/index.php?foto=575 (sama nie wiem czy bym chciala korzystac z takiego ), ale z tego co wiem, chyba 2 takie fotele sa w Polsce. No i sa fajne pokoje z wanna, moze uda mi sie rodzic w wodzie. Jednak oczywiscie nie z powodu fotela, czy tych pokoi chce tam rodzic![]() Moj lekarz tam pracuje to raz, a dwa tak jak pisalam sprzet dla matki i noworodka jest dobry a na tym mi zalezy. Procz tego, jednak to kliniczny oddzial nie zwykly jak u mnie w miescie, a ze sama pracuje w klinicznym oddziale, to wiem, ze lekarze pracujacy na takowym jednak znaja sie na rzeczy i nie sa dobierani przypadkowo. Oczywiscie wszedzie sa jakies niedociagniecia ale to wiadome. Poza tym fajnie tez jest z tym, ze dzidzia po urodzeniu ma wykonane m.in. badanie sluchu, w niektorych szpitalach nie robia i trzeba jezdzic z dzieckiem po wyjsciu ze szpitala. No a te sale 6-osobowe i dwie kabiny i toalety na oddziale polozniczym (czyli tam gdzie lezy sie z maluszkiem po porodzie) jakos przeboleje, to tylko 3,4 dni a zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najwazniejsze Z Filipem dalam rade to i teraz tez dam ![]() A o porodach gwiazd nie czytam, bo nie chce sie denerwowac ![]() Cytat:
Odnosnie leginsow, wlasnie te z bawelna, robia sie jak szmatka po praniu;/ Teraz kupilam na zime (ktorej nie ma z reszta ) ocieplane leginsy (jest meszek i sa grubsze), jednak ten meszek sie odrywa i na podkolanowkach mam duzo czarnych kropeczek malusich ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mniej mi to dokucza jak przesiedze wiekszosc dnia, no ale przy malym sie tak nie da i jak mamy gorszy dzien (bardziej "latany") to wtedy boli bardzo.Pocieszenie, ze po porodzie przejdzie ![]() Cytat:
Od mamusi wzial co najlepsze. Obys juz nie przechodzila tych dolegliwosci paskudnych.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-12 o 12:01 |
||||||
|
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale Ci mało zostało - mi 2 tygodnie więcej ![]() Tynka się biedna umeczyłaś ![]() Niom - mam wizytę
|
||
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A popołudniu do dentysty.. Oczywiście ząb mnie już nie boli tak jak wcześniej, ale wolę żeby lekarz spojrzał co i jak w mojej paszczy.. |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byle do poniedziałku
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
![]() Ja tez musze przed porodem jeszcze dentyste odwiedzic, tak na wszelki wypadek. Zmykam na drzemke, jednak sen dobry na wszystko
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
Laski myślicie,że cena tych pieluch jest ok ?
http://allegro.pl/pieluchy-pampers-n...037601897.html
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

jak chodziłam na studium kosmetyczne to na praktykach jak na początku babka każdą brała na fotel i opowiadała o jej brwiach co ma źle itp to w szoku była, że ja nigdy brwi nie robiłam i nie wierzyła mi, aż wkońcu uwierzyła 

młodziutko bardzo 

.Jest od tego uzalezniony

" no miło miło, ale to nie zmienia faktu że jestem grubasem 

klask i: